Gość: ziomal Kibice śpiewali "Auschwitz-Birkenau tralalala"!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 22:53 Ostro walczymy, do końca gramy Polskich Kibiców bójcie się chamy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
emkaeljan Kibice śpiewali "Auschwitz-Birkenau tralalala"!... 02.05.12, 00:21 No nie wierze... jakiś redaktorzyna wymyślił "list" i prawie 500 komentarzy!!! Szkoda, że nie poszedłem na "bajkopisarstwo", teraz bym dobrą kasę kosił. Jak widać łosi nie brakuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooska Kibice śpiewali "Auschwitz-Birkenau tralalala"!... IP: *.waldex.net 02.05.12, 09:10 a wiecie co? Miałam kiedyś nieprzyjemność jechać w tramwaju pełnym kiboli. Nie dziwię się,że ludzie bali się zareagować...powiesz slówko i dostaniesz w pysk albo wylecisz przez okno. Ja osobiście wolałam udawać,że mnie tam nie ma, pomimo tego,że o mało nie zostałam zgnieciona. Na nich wystarczy tylko spojrzeć a od razu chcą bić. To było kilka lat temu. teraz widzę,że podstawiane są dla nich specjalne autobusy i tramwaje eskortowane przez Policję. Tak jest w Katowicach. Pewnie tylko przy większych i bardziej znaczących meczach ale zawsze to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek-the-best Kibice śpiewali "Auschwitz-Birkenau tralalala"!... 02.05.12, 09:56 Trochę szkoda, że kibole nie mogą zaśpiewać wespół-zespół z „fachowcami”; mogliby urozmaicić i wzbogacić swój repertuar o przeróbki np. „obozowe tango”… pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:USHMM_34739_Soletal_Solahutte_img42_mengele_hoess_baer_hoecker.png&filetimestamp=20111202230722 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kibice śpiewali "Auschwitz-Birkenau tralalala IP: *.motorola.com 02.05.12, 12:00 Brawo - ja robie to samo, czas najwyzszy na obywatelskie spolecznestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max kibolki matołki IP: *.dynamic.mm.pl 02.05.12, 15:07 kibolki matołki nie zdają sobie sprawy, że w czasie WWII sami skończyli by w Auschwitz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadim Re: kibolki matołki IP: *.zarzew.net 02.05.12, 18:12 A Ty brandzlu jeden nie zdajesz sobie sprawy że dostałbyś od nich po mordzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: kibolki matołki IP: *.180.155.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.12, 19:50 To faktycznie mogloby miec miejsce, poniewaz chuliganerka uwazajaca siebie za jedynych prawdziwych kibicow nie jest towarzystwem, z ktorym mozna prowadzic dyskusje. Sa na to zwyczajnie za glupi. Dobrze odhodowane kompleksy tych chlopaczkow "yntelygentnych" inaczej sprawiaja, ze po mordzie mozna od nich dostac nawet za wyrazenie ze slownika wyrazow obcych. Bronia w ten sposob swojej zagrozonej dumy i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadim Re: kibolki matołki IP: *.zarzew.net 02.05.12, 22:26 to że tacy jak Ty nie potrafią sobie radzić z problemem nie jest winą problemu... nie wiem czy wiesz co mam na myśli. Na początek mam dla Ciebie proste zadanie domowe - spróbuj rano, tuż po przebudzeniu pobiegać w kółko po suficie w Twoim domu... a jak Ci się nie uda to wtedy zabij ten sufit... albo napisz że jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: kibolki matołki IP: *.147.88.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.05.12, 17:09 Alez ja nie mam zadnego problemu z chuliganami i bandytami mowiacymi o sobie per "prawdziwy kibic", wiec nie bardzo wiem, co masz na mysli mowiac o radzeniu sobie z problemem. Jesli ktos mi wyje w nocy pod oknem kibolsko-wiejskie przyspiewki, to dzwonie do strazy miejskiej. Jesli widze, jak paru idiotow w szalikach demoluje publiczna wlasnosc, wzywam policje. To sa odpowiednie sluzby do radzenia sobie z tym problemem. A ta Twoja metafora jest tak gleboka, ze prawie sie utopilem. Naczytales sie Heideggera, czy to skutek uboczny temperatury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadim Re: kibolki matołki IP: *.zarzew.net 03.05.12, 18:47 To rzeczywiście wspaniale sobie radzisz, moje gratulacje za skuteczność, hahahaha. A metafora celowo była taka żebyś się nie utopił, poza tym adekwatna do problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek_b Derby Sumienia IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 18:42 Ja mam tylko jedną drobną uwagę - dlaczego to my mieszkańcy Krakowa i nie tylko, ponieważ podobne treści mają miejsce w różnych częściach naszego kraju - musimy nadstawiać karku, płacić na to podatki i uczestniczyć w tego typu żałosnych incydentach. Przecież te 'zawody' firmują kluby, ekstraklasa, wreszcie PZPN... Drodzy Państwo - jeżeli te instytucje czerpią z tego realny zysk (mecze, sprzedaż biletów, transmisje telewizyjne, radiowe, sponsorzy) - to może niech w końcu zdadzą sobie sprawę z tak zwanych skutków ubocznych, za które, wg mnie, powinni być współodpowiedzialni. Bardzo często po meczach w Krakowie słyszę komunikaty, że dany klub ukarano pewną kwotą - jej rząd wielkości jest nieadekwatny do szkód jakie odczuwają zwykli mieszkańcy Krakowa - czyli my wszyscy (!). Prezesi klubów mają się świetnie - zapłacą po derbach karę w wysokości kilkudziesięciu tysięcy złotych i sprawa załatwiona. Moim zdaniem wcale nie jest załatwiona. Drodzy internauci - zwracam się jako kibic do kibiców obu drużyn oddzielonych Błoniami - wszyscy chcemy mieć drużyny reprezentowane przez wychowanków danego klubu, na stałe związanych z Krakowem. Pytam - na czym chcecie Państwo ten monolit wykształcić i zrealizować marzenia? Na chamstwie? Na jego akceptacji społecznej? Na znieczulicy? Nie ma na to szans... Dla 'poprawności' dodam, że kibicuję Cracovii ale nie mam nic negatywnego do powiedzenia apropo prawdziwych(!) kibiców Wisły - normalni mieszkańcy tego miasta już tak mają, czego niestety nie rozumieją i już chyba nigdy nie pojmą ludzie oderwani zupełnie od zasad tego miasta :( W nawiązaniu do artykułu - gratuluję postawy Pani i kierowcy autobusu. Cały czas mam jednak na uwadze fakt - że podobne zdarzenia mają miejsce - niestety - ze strony kiboli mojego klubu do kibiców Wisły. Na zakończenie mała prośba do wszystkich - uprzejmie proszę - o nienadużywanie słowa KIBIC. Dziękuję (!) :-) Odpowiedz Link Zgłoś