Dodaj do ulubionych

poszukuję dobrego notariusza w krakowie

20.08.12, 14:34
Dobrego i solidnego do sporządzenia aktu notarialnego. Proszę o namiary
Obserwuj wątek
    • stefan26 na czym ma polegać jego dobroć? 20.08.12, 14:46
      ?
      • sabbina Re: na czym ma polegać jego dobroć? 20.08.12, 14:56
        dobry notariusz to taki, który
        SAM sporządza Akt Notarialny, na podstawie przedstawionej mu sytuacji faktycznej i prawnej

niestety 90% notariuszy, żąda aby im przedstawiono "wzór aktu notarialnego"
        potem go co najwyżej przyklepują

i jak są problemy w przyszłości, to się Notariusze tłumaczą, że ONI TYLKO ZATWIERDZALI akt,
        a go nie sporządzali

.

• priekrasna.brunhilda robiłeś na ten temat jakieś badania, doktorze? 20.08.12, 17:01
          możesz podać wiarygodne źródła (rozumiesz pojęcie "wiarygodne"?) tych swoich konfabulacji? Dlaczego 90% a nie na przykład 75%?

A teraz konkrety misiu, konkrety: nazwiska, adresy kancelarii, numery repertoriów, no już, szybciutko. I przedstaw dowody, ale twarde a nie pisane g ó w n e m po ścianie. Masz zeznania świadków, czy uznajemy to za pomówienie?

• sabbina Sąd Najwyższey w sprawie krakowskiej notariuszki 22.08.12, 03:08

żadnych badań nie trzeba,

prawo.legeo.pl/prawo/iii-ck-271-02/
            to tylko drobny przykład z krakowskiego notariatu...
            i panującego bajzlu..

naprawdę bardzo trudno znaleźć w Krakowie DOBREGO NOTARIUSZA

.
            • sabbina inny krakowski notariusz aresztowany ! 22.08.12, 03:14
              Maciej K., znany krakowski notariusz współpracujący z gangsterami wymuszającymi kamienice, trafił na trzy miesiące do aresztu.

wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3832810.html

itd.
              • sabbina dwóch krakowskich notariuszy oskarżonych ! 22.08.12, 03:21

...Akt oskarżenia, który liczy 270 stron, prokuratura skierowała do Sądu Okręgowego w Krakowie...

...Notariusze zostali oskarżeni o poświadczenie nieprawdy w aktach notarialnych. Jednemu z prawników przedstawiono 144 zarzuty. ....

Notariusze wśród oskarżonych o wyłudzanie nieruchomości w Małopolsce

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,10295999,Notariusze_wsrod_oskarzonych_o_wyludzanie_nieruchomosci.html

itd.
            • redaktor.traktor Re: Sąd Najwyższey w sprawie krakowskiej notarius 30.05.14, 10:03
              sabbina napisała:

> naprawdę bardzo trudno znaleźć w Krakowie DOBREGO NOTARIUSZA

już niedługo...
        • peteen widać, żeś prawa ni dokończył... 20.08.12, 17:51
          zajmując się chlaniem - no co robić...
          ale może daruj sobie durne komentarze na tematy, na które niewiele masz do powiedzenia
        • dostum Re: na czym ma polegać jego dobroć? 10.09.12, 21:27
          sabina ty jesteś piskiem?
    • ladygrey Re: poszukuję dobrego notariusza w krakowie 20.08.12, 21:36
      dziękuję Sabbina :-) - o to mi mniej więcej chodziło pisząc "dobry" ale domniemywałam, że nie musze tłumaczyć co to znaczy :-)- myliłam się jednak, a na dodatek nie podejrzewałam, że słowo "dobry" może wywołać taką dyskusję - szkoda, że zupełnie bezowocną!
      Ponowię więc pytanie - czy znacie godnego polecenia notariusza, który sporządzi poprawny i symetryczny akt notarialny? Proszę nie odpowiadać jeżeli ktoś nie rozumie jakiegoś słowa :-), proszę jedynie o namiary na rzeczonego notariusza
      • peteen znamy 20.08.12, 23:06
        ale nie podamy, żeby nie reklamować nikogo na forum, niech sabbin ci napisze na priv...
        ;)
        • ladygrey Re: znamy 21.08.12, 09:02
          znamy ale nie powiemy? - uśmiałam sie do łez, nie ma to jak tak inteligentny wpis z rana.
          A tak a propos to jest jeszcze taki wynalazek jak prywatna wiadomość ale pewnie dyskusja konczy sie na "znamy", bo nic więcej nie mamy do powiedzenia.
          Ale ale, skąd ja to znam "wiem, ale nie powiem" czy to aby nie powiedział człowiek wielki inaczej?? :-))) - miłego dnia i nie śmieć mi tu więcej jak nie masz nic do wniesienia zgryźliwcze
          • peteen nie unoś się 21.08.12, 09:50
            bo już fruwasz jak gołębica pod sufitem...

dodam jeszcze, że najlepsze kasztany sa na placu pigalle
            ;)
          • to_straszne Gdzie i kiedy 11.09.12, 12:25
            ... wydaje Pani dostępne dla zwykłych śmiertelników pozwolenia na "śmiecenie mi tu" ?

(kapitalny styl - btw, to praca w szkole czy uległość małżonka wyrabiają takie nawyki?)
      • to_straszne Dyskusja - Pani Dziedziczko 11.09.12, 12:30
        ... to coś zgoła innego. Pilot do wszelkich urządzeń, którego nikt poza Panią Dziedziczką nie ma prawa używać w domu, nie jest niestety pomocny w uciszaniu uczestników forum. Tu panują inne zasady.

PS: dobry notariusz to Pani Rejent Cicio z Wenecji (mowa o ulicy w Krakowie, a nie o mieście w Italii)

PS 2. : odpowiedź nie jest wymagana

ladygrey napisała:

> dziękuję Sabbina :-) - o to mi mniej więcej chodziło pisząc "dobry" ale domniem
        > ywałam, że nie musze tłumaczyć co to znaczy :-)- myliłam się jednak, a na dodat
        > ek nie podejrzewałam, że słowo "dobry" może wywołać taką dyskusję - szkoda, że
        > zupełnie bezowocną!
        > Ponowię więc pytanie - czy znacie godnego polecenia notariusza, który sporzą
        > dzi poprawny i symetryczny akt notarialny
        ? Proszę nie odpowiadać jeżeli kto
        > ś nie rozumie jakiegoś słowa :-), proszę jedynie o namiary na rzeczonego notari
        > usza
        • skoromowka Re: Dyskusja - Pani Dziedziczko 12.10.12, 08:05
          za późno... ale mimio wszystko polecam Batłomieja Lippę on ma kancelarię przy ul. Sienkiewicza
      • macwit41 Re: poszukuję dobrego notariusza w krakowie 17.05.14, 18:38
        Podpisywałem ostatnio umowę przedwstępną kupna mieszkania za sprzedającym u pani notariusz Małgorzaty Hędrzak na Rynku Dębickim 6. Treść tej umowy była skonstruowana według moich zaleceń i oczywiście zgodna z prawem. Pani notariusz była bardzo pomocna w wyjaśnianiu wszystkich "kruczków" prawnych.
        • dostum Re: poszukuję dobrego notariusza w krakowie 30.05.14, 06:22
          jak to: "oczywiście zgodnie z prawem"? a jak miało być?
          poza tym, skąd wiedz, że zgodnie z prawem?, chyba, że wpis zamieściła pani rejent
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka