Gość: przyszly student IP: 81.186.225.* 13.07.04, 16:14 dostalem sie tu i tu na ten sam kierunek, co wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.compower.pl 15.07.04, 13:50 oczywiscie,ze AGH bez zastanowienia. O wiele lepsza uczelnia, cieszaca sie renoma wsrod pracodawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.proxy.astra-net.com 15.07.04, 19:47 phiiiiiii....agh?? bez przesady.. nie wciskaj kitu przyszlemu studentowi. oczywiscie ze PK!! kto idzie na agh? sami slabi, (mowie o tcyh kierunkach typu inzynuieria...itd..) duzo ludzi ze wsi..niski poziom nauczania.. NO chyba ze dostales na telekomunikacje albo informatyke-to zmienia postac rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly student Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: 81.186.225.* 15.07.04, 21:47 moja decyzja: PK~gora!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spirol Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.czarny-potok.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 01:58 na AGH wal! jest naprawde sii :] EAIE, IMIR dobra rzecz naprawde... jak ktos chce sie uczyc to sie bedzie uczyl, jak nie to wyfrunie i porobione! wszedzie jest hamownia i szerzy sie debilstwo ale takie zycie! zapraszam na AGH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r220 NA AGH SLABI?? HAHAAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:45 Kolego... to wlasnie na PK ida slabiacy. Dowod: na PK dostajesz sie od kopa, a na AGH jest duza konkurencja. Przyklad: informatyka na AGH jest najlepsza w Polsce, a co takiego najlepszego ma PK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siv Re: NA AGH SLABI?? HAHAAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:22 sam fakt że nie umiesz czytać, albo nie rozumiesz tego co czytasz... on napisał że na informatyca czy telekomunikacji na egh jest wysoki poziom... a reszta wydziałów jest słaba więc nie licząc tego jednego wydziału agh, polibuda jest lepsza a co pk ma najlepszego...? chociażby wydział architektury :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EAIiE na AGH Re: NA AGH SLABI?? HAHAAHA IP: *.ds14.agh.edu.pl 02.03.05, 00:06 Sluchaj jestem na EAIiE na Automatyce i Robotyce na AGH studiuje juz II rok i powiem Ci ze jest tu super, nie wiem co jest lepsze napewno architektura jest lepsza na PK ale u nas na AGH napewno mamy jedne z najlepszych jak nie najlepsze wydzialy: EAIiE i IMiR, a inne sa raczej slabe np wydzial zarzadzania, czy ceramiczny. Na Twoim miejscu wybral bym AGH jezeli dostales sie na ktorys z tych wydzialow inaczej PK. Z EAIiE ciezko wyleciec a z IMiR raczej latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AE Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.net.autocom.pl 16.07.04, 08:55 Porównywałem strony internetowe obu uczelni. AGH zatrzymała sie na około roku 1997. W tamtych czasach ich strona mogła rzeczywiście robić furorę. Prościutkie literki, spis jak w podręczniku dla 1 klasy podstawówki. Śliczny brązowy kolor, zero aktualizacji. Od razu widać, że informatyka na AGH jest na wybitnym poziomie. www.uci.agh.edu.pl/ www.pk.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlorofil Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: 213.199.205.* 16.07.04, 13:10 a na jaki kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly student Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: 81.186.225.* 16.07.04, 14:22 inz. srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: AGH czy PK - co lepsze? 17.07.04, 00:49 Zatrudniałem jednych i drugich. Z tymi po AGH nijak nie można się dogadać. Niby coś wiedzą, ale jak przyjdą konkrety to zero. Po PK zdecydowanie bardziej nadają się życia. Widać chęć i otwartość głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: AGH czy PK - co lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:00 moich 5 znajomych zdawało na AGH i PK właśnie na ten kierunek.Na PK dostali sie wszyscy ,natomiast na AGH tylko jedna osoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszly student Re: AGH czy PK - co lepsze? IP: 81.186.225.* 21.07.04, 17:51 ooo//to sie spotkamy w pazdzierniku;) Z moimi znajomymi bylo odwrotnie, wlasnie wiecej sie dostalo na AGH na ten kierunek. Na PK byly ciezkie dosc testy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: AGH czy PK - co lepsze? IP: *.proxy.astra-net.com 21.07.04, 17:54 PK gora!!! agh do domu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aghowcy Re: AGH czy PK - co lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 17:16 zobaczym kogo bedzie wiecej na juwenalia na rynku hahaha!i kto wtedy bedzie siedzial w domu trzasl portkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka agh Re: AGH czy PK - co lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 17:14 co ty opowiedasz!na agh same orly moze po prostu mieli zly dzien!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent IŚ AGH Inżynieria środowiska zdecydowanie na PK! IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.10.04, 09:04 Z prostej przyczyny - program jest bliższy temu co pod tym pojęciem rozumieją potencjalni pracodawcy. Przecież studia mają służyć m.in. znalezieniu ciekawej pracy. Wg mnie na moim kierunku było za mało inżynierii, a za dużo środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
angel171 Re: Inżynieria środowiska zdecydowanie na PK! 12.12.04, 18:21 Jestem studentka IIIroku i nie wyobrazam sobie studiowania na innej uczelni niz AGH , i nie chodzi tu o zadna antypatie dla PK czy cos uwazam ze u nas sa o wiele lepsze specjalnosci i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.netcontrol.pl 16.12.04, 16:54 Studiuje inż. środowiska na PK. Na jednym z wykładów prowadzący przyznał, że wykłada też na AGH ten sam przedmiot. Niestety ze studentami AGH nie jest w stanie się dogadać, mimo że wykłada na 4 roku i teoretycznie ma już do czynienia z dojrzałymi ludzmi, którzy wiedzą czego chcą. Jednak ich poziom wiedzy na 4 roku jest niższy niż na PK na 2 roku. Chyba łatwo z tego wyciągnąć wnioski. Na PK łatwiej się dostać, ale bardzo ciężko utrzymać. Ale dla chcącego nic trudnego. AGH ma dobrą opinie ale tylko w wybranych kierunkach, takich jak informatyka, telekomunikacja itp. Ale część kierunków jest tam stworzona jakby "na siłę" i tak miedzy innymi jest z inż. środowiska. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
angel171 Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? 27.12.04, 16:22 A moze to wynika nie z braku inteligentcji studentow a z roznic programowch? Przeciez na PK inz,srod jest pod budownictwo a na AGH pod geologie... Kto wie moze my bierzemy na 4roku to co wy braliscie na 2gim? Moj kolega jest na AR na 3 roku inz srod a bieze to co ja na 1szym roku,wiec.. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny juz student Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: 81.186.225.* 07.01.05, 22:43 angel? A jakie macie ciekawe specjalnosci na AGH-u na izn. srodowiska? Jestem na PK i studiuje, ciezko jest, to trzeba przynac, ale daje rade! Przede mna pierwsza sesja...i 4 egzaminki. I faktycznie jest duzo ciezej na PK niz na AGH, bo mam pare znajomych tam i maja zdecydownie mniej nauki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
angel171 Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? 07.01.05, 23:22 do 'obecny juz student' Jestem na 3 roku i przyznam ze ciagle slysze ze u nas jest prosto i nie trzeba sie uczyc i tak sie zastanawiam jesli jest tak prosto to czemu ja i moja grupa mamy tyle nauki?? Moze masz bardzo madrych znajomych? ;P polecam strone www.agh.edu.pl/ tam sa podane wszystkie specjalnosci , ja jestem na odnawialnych zrodlach energi i czuje sie jakbym byla u was na PK na WIL-u bo mamy praktycznie te same przedmioty. Udanej sesji pozdrawiam Angel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abs. IŚ AGH Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.01.05, 09:36 angel171 napisała: > Przeciez na PK inz,srod jest pod budownictwo a na AGH pod geologie... O tym właśnie napisałem. Inżynieria środowiska to przede wszystkim inżynieria sanitarna. Takiej wiedzy spodziewa się pracodawca chcąc zatrudnić inżyniera środowiska. Można ją zdobyć na Politechnice. To co sama studiujesz powinno nazywać się geologią środowiska, ale w Polsce takiego rozróżnienia wciąż nie wprowadzono. Zresztą po odnawialnych źródłach energii dobrze płatną pracę również powinnaś znaleźć bez problemu. O ile będziesz chciała pracować w zawodzie, co nie jest takie oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.autocom.pl 08.01.05, 23:56 Jestem absolwentka AGH, a teraz studiuje na 3 roku PK .Mam wiec porownanie i widze, ze AGH przerasta PK. I niestety to prawda. Mila atmosfera, wysoki poziom nauczania, sympatyczni ludzie to wlasnie kojarzy mi sie z AGH. A docenilam to dopiero wtedy, kiedy zaczelam studiowac na Polibudzie, gdzie spotkalam sie z chamstwem, zarowno wsrod studentow, a nie mowiac juz o wykladowcach z Polibudy. (oczywiscie sa wyjatki, byc moze to tylko ja mam pecha i trafilam w takie bagno). W pracy natomiast pracuje, z samymi absolwentami PK,z ktorymi bardzo dobrze sie dogaduje i lubie. Jednak, gdy uda mi sie skonczyc PK , to zawsze na pytanie "Jaka skonczylas uczelnie?" odpowiem AGH, a dopiero po chwili dodam... i PK. Odpowiedz Link Zgłoś
gaia80 najlepsze jest NFA 09.01.05, 16:51 Niezalezne Forum Akademickie www.nauka-edukacja.p4u.pl o patologiach na uczelniach, forum studenckie, reformowanie szkolnictwa wyższego mobbing uczelniany no i inne boje i przeboje akademckie. Warto się wlączyć. Nie stój z boku. Jak się wahasz między AGH a PK wybierz NFA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.gazeta.pl 12.01.05, 15:19 Obie uczelnie są genialne :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaazy Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? 14.01.05, 17:11 z pewnoscia pk. na agh najtrudniej sie dostac a potem to juz kpina... a co do renomy to nie jest tak wielu pracodawcow woli studento z gorsza ocena ale z pk niz a 6.0 z agh, zreszta juiz ta ocena swidczy o agh - 6 na studiach hahaha!! i to jeszcze za ladne zeszyty np :) znam takich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahgowiec ZALEZY IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:51 PK Odpowiedz Link Zgłoś
angel171 Re: ZALEZY 21.01.05, 23:44 Powiedzmy tak kazdy bedzie chwalil swoja uczelnie , jedyne co mnie zastanawia to to czemu tak PK atakuje AGH? wiem jedno wiele osob ktore sa na PK nie wytrzymuja psychicznie tego jak sie tam do nich odnosza. A co do 6,0 na AGH no to przykro mi bardzo ze rozczaruje ale nie rozdaja ich na lewo i prawo , sa u nas naprawde madrzy ludzie i dobrze ze mozna to jakos wyroznic. Pozdrawiam Angel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uj Re: ZALEZY IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 00:05 zdecydownie AGH!!! tu chyba jest bardzo wiele wypowiedzi pan z dzialu PK nauczania one maja podobne teksy :::::::::::))))) jakis gosc porownywal poziom ksztalcenia na podstawie wygladu stron WWW, ale jazda!!!! zobacz strone KSW a to dopiero jest chlam w stosunku do PK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student PK Re: ZALEZY IP: *.cern.ch 24.05.05, 14:16 " sa u nas naprawde madrzy ludzie i dobrze ze mozna to jakos > wyroznic. " Madrzy ludzie na agh. Wez mnie nawet nie rozsmieszaj slamsami aghu. A co do jakiej uczelni PK czy agh to zadaj sobie pytanie tak : Chce byc inzynierem czy 'gornikiem lub hutnikiem' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeMadame Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:40 zdecydowanie AGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam M. Re: AGH czy PK - co wedlug was lepsze? IP: *.dsV.agh.edu.pl 20.03.05, 14:34 Oczywiscie ze AGH !!! to nawet nie podlega zadnej dyskusji wystarczy spojzec na jakikolwiek ranking szkol wyzszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA PROSZE O RADE WIŚ PK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 01:21 PROSZE O RADE CZY WARTO ? JESTEM NA PK na WIŚ-iu NA 2 ROKU JEST CIĘŻKO ... I ZASTANAWIAM SIĘ NAD PRZENIESIENIEM NA ZAOCZNE CZY WARTO ???? Odpowiedz Link Zgłoś