Dodaj do ulubionych

AE finanse i bankowość

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:44
kto dostal sie na ten kierunek :) ??
wpisujcie sie i do zobaczenia w pazdzierniku :)
Obserwuj wątek
    • Gość: karola Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:08
      ja się dostałam :-) własnie na ten kierunek
    • agata1985 Re: AE finanse i bankowość 14.07.04, 15:23
      ja też się dostałam :)
    • Gość: ertgaet Re: AE finanse i bankowość IP: *.sm.pk.edu.pl 14.07.04, 23:36
      Moim zdaniem jeśli ktos naprawde chce dobrze umiec finanse lepiej niech idzie
      na rachunkowośc na wydziale zarządzania.Nie twierdze że bankowość i finanse
      jest gorszym wyborem, ale spotkałem sie z wieloma opiniami, głównie wśród kadry
      uczącej, że z rachunkowości ludzie lepiej umia finanse i lepiej radzą sobie w
      firmach. Poza tym nikt od razu nie zostanie dyrektorem finansowym w firmie,
      tylko w zasadzie na początku absolwentów przyjmują głównie do prowadzenia
      sprawozdawczości,a dopiero potem mozna piac sie wyzej. Jesli ktos mysli o
      karierze w bankowosci to rzeczywiscie jest to w zasadzie dobry kierunek,ale
      chciałbym ostrzec tych którzy w szczególności sie napalają do zrobienia kariery
      w bankowosci, że rynek pracy jest tu przesycony. Banki obecnie raczej zwalniają
      pracowników, jestem teraz na stażu w banku i obserwuje co tu sie dzieje.Powiem
      tylko ze w zasadzie ścisłe kierownictwo podejmuje decyzje co do polityki bankow
      a cala reszta tylko zajmuje sie sprzedażą i tylko w tym kierunku chcą
      zatrudniać nowych pracowników. Ale ogólnie rzecz biorąc jesli ktos ma łeb na
      karku to sobie poradzi po finansach i bankowości, ale realia są jakie są.
      Pozdrawiam
      • Gość: Radek Re: AE finanse i bankowość IP: *.go.net.pl 15.07.04, 14:11
        A jesli ktos ma wybor : finanse i bankowosc albo informatyka i ekonometria, to co byscie doradzali??
        • Gość: Muniek Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:32
          finanse i bankowosc zdecydowanie jak na moj gust :-)
          • Gość: subway Re: AE finanse i bankowość IP: *.zakrzow / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:19
            heh ja za rok ;} jak dobrze pojdzie, opiszczie tu swoje wrazenia jak juz
            zaczniecie ;]
        • Gość: rasta Re: AE finanse i bankowość IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:55
          informatyka a zwlaszcza ekonometria, po tym jest praca i to wszedzie. a ze to
          jak na moj gust przerazliwie nudne to juz inna sprawa :))))
      • Gość: Ania Re: AE finanse i bankowość IP: 195.150.115.* 18.07.04, 11:28
        Ja skończyłam rachunkowość kilka lat temu. W tamtych czasach generalnie nie
        było jakichś ogromnych róznic między FiB a Rachunkowością (może teraz jest
        inaczej). Na studiach zaczęłam pracować. Potem postanowiłam sobie wyrobic
        licencję ministerstwa finansów do usługowego prowadzenia ksiąz rachunkowych. Po
        rachunkowości i udokumentowaniu praktyki dostałam ją bez żadnych dodatkowych
        egzaminów, ani wydatków. Znajomi po FiB, którzy w rzeczywistości robili to samo
        co ja musieli skończyć dodatkowo studia podyplomowe z rachunkowości. Nie trzeba
        chyba dodawać, że takie studia to strata czasu i pieniędzy (zwłaszcza, że
        zdarzało się, że wiedzieli z niektórych przedmniotów o wiele więcej niż osoby
        prowadzące). Jak ktoś mysli o założeniu własnego biura rachunkowego to
        zdecydowanie polecam rachunkowośc.
        A jeśli ktoś nie myśli.... to nie ma znaczenia czy skończy FiB czy
        Rachunkowość. Liczy się dyplom AE, a wszystkiego i tak będzie się musiał
        nauczyć w praktyce.
    • Gość: restea Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 00:54
      wiecie co ??

kierunek najbardziej elitarny na AE
      i od zawsze wszysyc wiedza ze ludzie z finansow to je4st ktos
      rachunkowosc moze, ale to nudne strasznie i takie srednie
      informatyka ma przyszlosc i doradzal mi ten kirunek jerden koles z kadry i nie
      z tego wydzialu wiec chyba cos w tym jest
      ja pozdrawiam wszystkich i ciesze sie bardzo z moich finansow
      w koncu musialam pokonac 6 osob
      • Gość: rasta Re: AE finanse i bankowość IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:07
        sie nadymasz i puszysz i puszysz okropnie a fe ....
        tylko glupota upojonej mozliwoscia studiowania na naszej "czcigodnej" Alma
        Mater pierwszoroczniaczki cie tlumacza...
        a prawda jest taka:
        rachunowosc nudna, fakt ale dobry ksiegowy znajdzie prace.
        jesli myslisz o karierze w banku to musze cie rozczarowac: BPH ma program
        zwolnien do 2007 roku, do bankow zalapija sie ludzie po najrozniejszych
        kierunkach(ekonomia, stosunki, zarzadzanie) to zalezy od farta i indywidualnych
        zdolnosci
        aha i co najsmieszniejsze na najswiezsym roku FiB-owskim, ktory wybieral
        specjalnosc, nie ma Bankowosci !!!! zamiast tego wcisneli im finanse w UE mimo
        ze bylo tam mniej chetnych niz na Bankowosc.
        no i wiesz co?
        chcialbym zobaczyc teraz twoja mine...

p.s. jesli nie daj boze zobaczysz w swojej rozpisce nazwisko dr. Rutkowska, to
        wiej wiej bo nic ale kompletnie nic sie nie nauczysz...z tak nie kompetentna i
        slaba merytorycznie osoba nigdy nie mialem zajec,

pozdro :))
        • Gość: restea Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:05
          do kogo byly te wywody ??

ja cos widze ze tak piszesz dla samego pisania
          • Gość: rasta cos tu ewidetnie jedzie glupota... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:08
            "kierunek najbardziej elitarny na AE
            i od zawsze wszysyc wiedza ze ludzie z finansow to je4st ktos"

"ja pozdrawiam wszystkich i ciesze sie bardzo z moich finansow
            w koncu musialam pokonac 6 osob"

przeczytaj powyzsze cytaty(taaak to ty napisalas!!!) i pomysl jeszzce raz czy
            moj komentarz jest bezsensu. fuuuj znajomi z finansow by sie na ciebie
            obrazili...

na ziemie !! na ziemie !! radze zejsc...

• Gość: kladia Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:11
      ja mam problem :(

kiedy trzeba sie isc zapisac
      bo ja nie mam tego listu :(
      • agata1985 Re: AE finanse i bankowość 06.09.04, 10:06
        Witaj!
        Zgodnie z "informacją dla studentów I roku studiów dziennych, kierunek finanse
        i bankowość" zapisać należy się w Dziekanacie Wydziału Finansów w dniach 28 i
        30 września w godzinach od 9 do 14. Należy też przynieść dowód tożasamości,
        wypełnioną kartę użytkownika serwera "Wizard" oraz dowód wniesienia opłaty
        wpisowej w wysokości 50 zł.
        Mam nadzieją, że pomogłam.
        Pozdrawiam, Agata.
        • Gość: restea Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 19:19
          a ten bajer z nazwiskami ??

cos tam niektorzy mowia ze moja litery jakos wypisany i zalezy na jaka jest
          nazwisko to trzeba odpowiednio sie zglosic
          • agata1985 Re: AE finanse i bankowość 07.09.04, 07:56
            ja nic takiego nie mam, żadnych liter i nie wydaje mi się, aby to byla prawda,
            choć kto wie... Być może coś takiego jest na innym kierunku/wydziele. myślę, że
            wszystko się okaże po prostu jak pojadę się zapisać 28 i mam nadzieje, że nie
            będę mieć przy tym żadnych problemów. A poza tym wydaje mi sie, że gdyby
            chcieli jakoś podzielić wpisujących się w poczet studentów, to po prostu
            wysłaliby różne listy w zależności od litery nazwiska, a nie jakaś zabawa typu:
            jeżeli masz nazwisko na literkę...
            • Gość: anulka Re: AE finanse i bankowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 10:11
              Mój chłopak jest juz na 3 reku finansów na Ae i moge wam powiedziec że
              rozdzielaja według nazwisk.Jedna grypa jest nalitereke od do i druga na taką i
              taką.No chyba że w tym roku coś zmienia ale wątpie.Spotkamy się w
              październiku :) Ale ja na wieczorowym Fibie
              • agata1985 Re: AE finanse i bankowość 07.09.04, 10:38
                Gość portalu: anulka napisał(a):

> Mój chłopak jest juz na 3 reku finansów na Ae i moge wam powiedziec że
                > rozdzielaja według nazwisk.Jedna grypa jest nalitereke od do i druga na taką
                i
                > taką

no tak, ale Ty piszesz o grupach, a nie o terminach zapisu, a chyba o to
                chodziło, prawda? A w liście, który informował o przyjęciu na studia nie było
                jeszcze rozpisanych grup.
    • Gość: Karola Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 11:00
      Witam wszystkich, w zasadzie mam ten sam problem co wy. Zastanawiam sie nad
      tymi zapisami ale wydaje mi sie ze najprostsze rozwiazanie to zadzwonic na
      uczelnie i sie zapytac. Ja zamierzam to zrobic ale dopiero za jakis czas bo
      narazie jeszcze ciesze sie wakacjami i o nauce nie mysle... :-)
    • popatrz_na_mnie Re: AE finanse i bankowość 07.09.04, 11:31
      Dzieci kochane,ile Wy macie lat?
      I jakim cudem udało Wam się zdac maturę i dostać się na te studia?

INFORMACJA DLA STUDENTÓW I ROKU STUDIÓW DZIENNYCH

"Zapisy odbędą sę w Dziekanacie Wydziału Zarządzania(budynek główny AE-sala nr
      3)w dniach:
      30 września(czwartek):w godzinach od 11 do 14
      -osoby o nazwiskach rozpoczynających się na litery od A do K
      30 września(czwartek):w godzinach od 15 do 17.30
      -osoby o nazwiskach rozpoczynających się na litery od L do P
      1 października(piątek):w godzinach od 10 do 13
      -osoby o nazwiskach rozpoczynających się na litery od R do Ż

Do wpisu proszę przynieść dowód tożsamości,wypełnioną kartę użytkownika
      serwera "Wizard" oraz dowód wniesienia opłaty wpisowej w wysokości 50zł."

Już?Przeczytali?Ze zrozumieniem?
      A skoro ktoś nie dostał takiej informacji,to może się jednak nie dostał...?

pozdrowionka

• agata1985 Re: AE finanse i bankowość 07.09.04, 13:07
        INFORMACJA DLA STUDENTÓW I ROKU STUDIÓW DZIENNYCH
        kierunek FINANSE I BANKOWOŚĆ

Zapisy odbędą sę w Dziekanacie Wydziału Finansów - pok. 035 (budynek główny AE)
        w dniach 28 września (wtorek) i 30 września (czwartek) w godzinach od 9 do 14.

Zapewne na wydziale zarządzania jest inaczej.
    • Gość: ed JAKIE PRZEMIOTY NA 1 ROKU (SEMESTRZE) IP: *.waxpol.net / 195.150.2.* 07.09.04, 13:51
      szczegolnie chodzi mi o 1 semestr... w jakim wymiarze godzin i z jakich
      przedmiotow sa egzaminy, ile punktow za kazdy przedmiot, etc...
      interesuje mnie to bo to jest dla mnie 2gi kierunek i chce wiedziec czy sa na
      przepisanie jakis przedmiotow
      • Gość: Karola Re: JAKIE PRZEMIOTY NA 1 ROKU (SEMESTRZE) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:53
        Jeżeli chodzi o przedmioty na 1 semestrze to wyglada to nastepujaco:
        geografia- 15 godz wykladow i 15 godz cwiczen , egzamin po 1 sem
        historia -30 godz wykladow , egzamin po 1 sem
        socjologia- identycznie jak historia, egz po 1 sem
        dwa jezyki obce- po 30 godzin cwiczen kazdy, egzamin po 5 semestrze
        w-f - 30 godzin, konczy sie zaliczeniem po 3 semestrze
        encyklopedia prawa- 30 godz wykladow, 30 godz cwiczen, egzamin po 1 sem
        podstawy informatyki- 30 godz wykladow i 30 godz cwiczen, egz po 1 sem
        matematyka- 15 godz wykladow, 30 godz cwiczen, egza po 2 sem
        mikroekonomia- 30 godzin wykladow i 30 godz cwiczen, egz po 2 sem
        to wszystko. w 2 semetrze dochodzi psychologia, makroekonomia, podstawy
        rachunkowosci,podstawy organizacji i zarzadzania oraz statystyka :-)

• Gość: ed Re: JAKIE PRZEMIOTY NA 1 ROKU (SEMESTRZE) IP: *.waxpol.net / 195.150.2.* 07.09.04, 16:07
          a czy sa tak jak na AGHu punkty ECTS (european credit transfer system) na AE??

czy jak sie ma zaliczony WF na innej uczelni, to czy jest szansa na przepisanie
          oceny? w sumie spoko jest chodzic na WF, ale 2 kierunki to juz i tak za
          ambitnie, wiec im mniej zajec tym lepiej....
    • Gość: restea Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 01:43
      Jeżeli chodzi o przedmioty na 1 semestrze to wyglada to nastepujaco:
      geografia- 15 godz wykladow i 15 godz cwiczen , egzamin po 1 sem
      historia -30 godz wykladow , egzamin po 1 sem
      socjologia- identycznie jak historia, egz po 1 sem
      dwa jezyki obce- po 30 godzin cwiczen kazdy, egzamin po 5 semestrze
      w-f - 30 godzin, konczy sie zaliczeniem po 3 semestrze
      encyklopedia prawa- 30 godz wykladow, 30 godz cwiczen, egzamin po 1 sem
      podstawy informatyki- 30 godz wykladow i 30 godz cwiczen, egz po 1 sem
      matematyka- 15 godz wykladow, 30 godz cwiczen, egza po 2 sem
      mikroekonomia- 30 godzin wykladow i 30 godz cwiczen, egz po 2 sem
      to wszystko. w 2 semetrze dochodzi psychologia, makroekonomia, podstawy
      rachunkowosci,podstawy organizacji i zarzadzania oraz statystyka :-)

to czeka nas cale 5 egzaminow :( albo ze pozno jest i mi licznie nie idzie
      ttooooooo ssstttrrraaszzznnne bbbeedziiie :(
      a to jest rozpisak na FiB ?? bo chyba jednak odrobinke to cos sie tam rozni (
      mam nadzieje)

pozdrawiam :)

i mialam racaje ze jest jakis bajer z tym literami
      ale widocznie na finanse to przyslali nam specjalne listy a nie masowke ;)

ja dostalam sie na finanse dzienne :)

jeszcze raz pozdrowionka i jak ktos zacznie teraz dugi rok to prosze o jakis
      wpis :0
      zawsze lepiej wiecej wiedziec niz mnie :)
      • Gość: rasta Re: AE finanse i bankowość IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 12:17
        5 examow duzo???? buahahahahha potem chyba 8, na 3 semestrze akurat lajt bo z
        3, na czwartym 5 albo 8 potem jakies 10, nastepnie tak kolo 12, 13 a na
        czwartym roku nie wiem. calkiem mozliwe ze jeszcze sie wam cos zmieni w
        porownaiu ze starszymi rocznikami bo jest REFORMA hehehe czyli kombinuja jak
        wam zrobic gorzej..
        a fib i tak ma chyba najmniej examow ze wszystkich kierunkow, no i nie macie
        np. ekonomii matematycznej przez 2 semestry chocoaz chociaz...chyba bedzie
        matematyka finansowa :)))
        spoko lajt bedzie dobrze :))) wszyscy to przechodza a do liczby examow sie
        przyzwyczaicie (w sesji na gg pojawia sie opisy: "3 do przodu 10 to go!"
        :)))))
    • Gość: restea Re: AE finanse i bankowość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 00:19
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka