Gość: GroblinNH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 11:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Helmut Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.13, 12:27 też mi luksusy. W zwykłym domu można mieć ich więcej. Nie mówiąc o przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moim zdaniem Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: 62.233.183.* 23.01.13, 13:12 Dziwią mnie takie ceny, ale jest popyt jest i podaż. Widocznie inwestor stwierdził, że znajdą się klienci. W krakowie, gdzie średnie zarobki są zbliżone do zarobków ludzi z małych lub średnich miast a koszty życia są niewspółmiernie wysokie, szukać klientów... Zdaję sobie sprawę, że to większość zagranicznych gości, albo ludzi traktujących nieruchomość jako inwestycję zakupi takie mieszkania. W Warszawie takie apartamenty to normalka, ale w Krakowie wydaje się to karkołomny skok, ale co tu krytykować. Ktoś chce zainwestować pieniądze, uczynić miasto ładniejszym - ja nie widzę przeszkód, a że mi żal... Bo też bym chciał to inna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vega Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: 149.156.168.* 23.01.13, 14:16 To to będzie luksus do pierwszego deszczu. Znając tekturową jakość Angel. Ale jeleni pewnei kilku znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm T F U ! ! ! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.13, 14:32 To monstrum wcale nie będzie królewskie, ponieważ królowie nigdy nie zamieszkaliby w takich gigantycznych blokowiskach. Może zachwycić królów cygańskich, którzy lubią taki kicz, ale nie Europejczyków. Będzie to i może pałac, ale dla dam w białych kozaczkach i fanów przeboju "Ona tańczy dla mnie". Miasto powinno chociaż zmusić inwestora do ograniczenia gabarytów tego giganta. Jest przynajmniej o dwie kondygnacje za duży i na dodatek nie ma żadnej wolnej i zielonej przestrzeni publicznej czy choćby pół-publicznej. Mam wrażenie, że gdyby była taka możliwość to rozciągnąłby tę Makabryłę na chodniki, a nawet stworzył wiszące nad ulicą Dietla apartamenty tłumacząc to pokręconą logiką "królewskiego" rozmachu. Odpowiedz Link Zgłoś
oblatywacz_budyniu ale o co wo.. wogle chodzi z tym mieszkaniem tam 23.01.13, 17:25 gdzie król piechotą chodził .... Odpowiedz Link Zgłoś
t.t Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król 23.01.13, 14:26 Wychowałem się w tamtej okolicy. Teren przeznaczony na te bloki był kiedyś dla mnie "Tajemniczym ogrodem". Żal tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nihil novi Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: 141.129.1.* 23.01.13, 14:38 Z taką wieśniacką nazwą wstyd byłoby zamieszkać w tym blokowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anem Re: Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak k IP: *.netsystemkrakow.pl 23.01.13, 15:30 Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 16:35 Jak to się czyta? "Ejndżel Łołel"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm a "apartamentowiec" przy moście Piłsudskiego? IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 15:41 Żeby nie było powtórki, tam ceny były 12 tys. za metr, do dziś stoi a mieszkania nie kupione, chyba już z 8 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 23.01.13, 16:11 Angel Plaza najpiękniejszym projektem w mieście? Bu ha ha. W dodatku taką opinię wygłasza osoba a firmy która zaprojektowała budynek czyli 100% subiektywizmy połączonego z samo chwaleniem się. Ne jest najgorszy, ale nic specjalnego. A teren przed zbudowaniem był zaniedbany, ale i tak szkoda tej hali znajdującej się na tym terenie (była tam chyba strzelnica, sekcja szermierki a potem bingo), wystarczyło ją odnowić i nadal mogła spełniać funkcje rekreacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd wyrok IP: 77.236.24.* 23.01.13, 16:15 oczywiście panowie z Izraela nie muszą wiedzieć, że będą budować blokowisko na terenie dawnego ogrodu ani, że działka jest częścią korytarza przewietrzania miasta. Ale ludzie wydający zezwolenia budowlane o tym wiedzieli. Może warto byłoby z nimi porozmawiać, dlaczego wydali wyrok na mieszkańców ulicy Dietla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragata Re: wyrok IP: *.ksi-system.net 23.01.13, 18:50 SLUSZNA UWAGA!!! Z okien mojego mieszkania od 8 lat obserwuje jak firma ;ANIOL WAWEL; sukcesywnie DEGENEROWALA budynki bylego klasztoru zostawiajac na zime otwarte okna /zalewane parkiety,gnijaca stolarka okienna itd./ GDZIE byl wtedy p.Janczykowski???????/vide glowny OBRONCA zabytkow Krakowa/. Metoda na zakwalifikowania budynku do unicestwienia jak powyzej. Biuro projektowe jest nie PARYSKIE ale kojarzac nazwy tworcow tego -cud projektu-Izraelske.Nic w tym zlego ale moze lepiej by bylo gdyby ci wspaniali architekci wzieli sie za odbudowe Swiatyni Salomona w Jeruzalem a zostawili galicyjskie miasteczko Krakow jego losowi. ps.Ci ,co to sie jak krole maja czuc w tych apartamentach powinni miec aparaty tlenowe na;pooredziu aby dozyc przynajmniej do 2020 roku!!!! Jako ciekawostke podaje ,ze robotnicy budujacy ogrodzenie /by nic nie bylo widac z budowy/ ZAMKNELI TROTUARY dla pieszych na ul.Sukienna-Koletek.Piesi chodza srodkiem jezdni.No bo to przeciez NIE DLA NICH te apartamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa JJ IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 22:20 Janczykowski od dawna siedzi w kieszeni deweloperów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mima1@gazeta.pl Re: wyrok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 23:35 Czy nie można by jakoś spowodować odejścia Janczykowskiego i osób odpowiedzialnych za zgodę na tę budowę? To są psuje wizerunku Krakowa, nie lepsi od burzymurków. JAK mogli się zgodzić na ten tandetny, żałosny, banalny projekt, kandydata na archiszopę? Takie królestwo jacy królowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd wydział architektury IP: 77.236.24.* 24.01.13, 08:19 może warto przypomnieć, że zgodę na inwestycje WYDAJE WYDZIAŁ ARCHITEKTURY UmK. Konserwator wojewódzki może co najwyżej opiniować przedstawiony mu projekt. Nawet jeśli zaopiniuje negatywnie - niewiele to zmienia, choć oczywiście wizerunkowo jest miło, gdy projekt "klepnie". Można też wtedy obarczyć go "winą" za taką inwestycję i przekierować złość ludzi w jego kierunku, a prawdziwie odpowiedzialni kręcą sobie lody dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mima1@gazeta.pl Re: wydział architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 22:47 Tym gorzej dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: wyrok 24.01.13, 16:20 panów z izraela to nie obchodzi. panów z izraela obchodzi kasa. mieszkania mają się sprzedawać, a nie czynić miasto lepszym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brykiet Re: wyrok IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.13, 18:24 Mają się sprzedawać, to jasna sprawa, zresztą patrząc na zainteresowanie na forum angel-wawel.malopolska.pl to na razie cichutko, może jak już ruszą z robotą, to coś się ożywi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela N Re: wyrok IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 21:42 i znowu zdrada! W Krakowie lepiej sie nie wietrzyć, bo jak widac od smogu się mózg lasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.opera-mini.net 23.01.13, 16:39 Żyd Szacharem sprzedaje mieszkania bogatym Żydom, a reklamuje to nikt inny jak Wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxL Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 16:51 Jeden król będzie zaglądał drugiemu królowi w okna, jakże dostojnie i komfortowo! Odpowiedz Link Zgłoś
polon.us Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król 23.01.13, 17:02 "zanadto zagesci zabudowe pod Wawelem"... bardzo ciekawy argument. Moze w centrum miasta powinnismy zaczac zakladac ogrodki dzialkowe?! Ja sie bardzo ciesze, ze wreszcie ta dziura w zabudowie zostanie zalatana. Powiem wiecej, mam nadzieje, ze w najblizszej przyszlosci Nadwislan przeniesie sie poza centrum a teren stadionu rowniez zostanie zabudowany. A teraz wszystkie Krakowskie konserwatywne trolle bojace sie jakiejkolwiek zmiany moga sie na moim wpisie do woli wyzywac. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak k IP: *.prnet.pl 24.01.13, 05:27 Chciałbyś. Szkoda klawiatury na ciebie nieszczęsny głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 17:37 myślę że fajniejsze apartamenty można by zrobić na bulwarach. Tam jest lepszy widok. Dlaczego ktoś o tym nie pomyśli. Marnuje się tyle terenu. Dogęścić zabudowę! Bo to prawie wieś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avita Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 18:15 "Kupcie se Błonia, zainstalujcie ogrzewanie podłogowe i nawet w zimie będziecie mieli największą na świecie saunę." Ja dokupię rózgi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzeg Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.uni.opole.pl 23.01.13, 18:25 We wpisach jest sporo szyderstwa, czy też bezinteresownej zawiści. Ja odpowiem krótko - jestem zadowolony, że ten projekt ma szansę i życzę powodzenia w realizacji. Jednocześnie, kto będzie chciał kupić, ten kupi - przymusu nie ma, szanowni krytycy i ironiści. Odpowiedz Link Zgłoś
madznun Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król 23.01.13, 19:17 Szanowny Panie Ronie Synu Schachara, Z kupowaniem mieszkań jest dokładnie tak samo jak z kupowaniem dobrego garnituru. Proszę więcej nie pozować do zdjęć nawet w najdroższym garniturze, najsławniejszej marki, jeśli nie pomaca Pan wcześniej materiału, z jakiego ten garnitur został uszyty (i ważne: przez kogo został uszyty, gdzie został uszyty i jeżeli Pan się na tym zna). Pan nie zna się ani na garniturach, ani na mieszkaniach, ani na ludziach. Oj nie, przepraszam, Pan zna się na ludziach swojego pokroju (prawie jak garnitur), niby wyluzowanych, nieogolonych, paskudnie wymiętych i sprawiających wrażenie młodych, przeżytych i zużytych. Mieszkania u takiego "kolesia" nie kupię. Dziś do mnie przyszedł bezdomny po makulaturę i wyglądał lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.13, 12:56 lecz się kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Król Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.as13285.net 23.01.13, 19:25 Mam nadzieje ze nie bedzie powtorki z Angel Plazy i Angel City gdzie budowali to fachowcy z lapanki z ulicy. Na tych budowach kazdy robil co chcial, nikt za nic nie odpowiadal jedni fachowcy zwalali wine na innych. Banda amatorow wziela sie za budowanie apartamentow.Tyle niedociagniec, niedorobek i fuszery, a potem zeby doprowadzic to wszystko do ladu kosztowalo czlowieka sporo nerwow, czasu i pieniedzy. A ten ich exclusive to chyba na papierze. W tym inteligentnym budynku dla przykladu glab architekt zaprojektowal windy ktore przyjezdzaja wszystkie naraz nie wspominajac o tym, że wielokrotnie zatrzaskuja sie na wchodzacych do nich osobach. O problemach z woda nie wspominam bo to zakrawalo o kpine, przez ponad rok nie mozna bylo normalnie funkcjonowac. Przyklady mozna mnozyc. Porazka i przerost formy nad trescia za duze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik windy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 19:45 a co ma architekt do tego, ze się windy zatrzaskują?projekt jest dobry i tu się kończy praca architekta, na resztę nie ma większego wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Król Re: windy IP: *.as13285.net 23.01.13, 19:53 jak sie mieszka w takim apartamentowcu to wszystko jest wazne, za to sie w koncu placi nie male pieniadze i jakis architekt to zaprojektowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam mosze michniq Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 20:10 Gottesman-Szmelcman Wreszcie jakieś normalne nazwisko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela N Re: Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak k IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 21:37 w dupie byl i gowno widzial to i nazwiskiem sie dziwuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoob Czosnkiem czuć od tej inwestycji. IP: *.tktelekom.pl 23.01.13, 20:39 gazetka jak widać popiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Artykuł sponsorowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 20:41 Myślałem, że przeczytam o nowatorskich koncepcjach w krakowskiej deweloperce a znalazłem artykuł sponsorowany. Ile kosztuje coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
filakia Re: Artykuł sponsorowany? 24.01.13, 09:27 Myślę, że ze dwa metry tego mieszkania mogliby sobie kupić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek co tam jokie Angiele IP: *.mobileonline.telia.com 23.01.13, 20:45 My z bratym momy halupa na Woli, gromy se pinponga na tarosie ,ziromy na Wawyl , Stary Miesto ,Blonioki i caly Krakow, idymy se do Zwirzynca kiedy nom sie kce , plozo tym kaj nom sie kce, ale witomy tys emerytow w Angylu jak go podniesom, nuowyk Krakowiockow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsrywator faktycznie ku..wski luksus IP: *.tktelekom.pl 23.01.13, 22:07 jak ta wymięta, niedopasowana szmata udająca garnitur pana bucnesmana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzyk Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 23:33 Król na mrowisku! Mówiąc król, deweloper miał na myśli siebie, a nie lokatora-nabywcy. Lemingów nie sieją, sami się rodzą (w nadmiarze)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoob To kibuc będzie IP: *.tktelekom.pl 24.01.13, 01:02 jak na europejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Angel Wawel. Mieszkaniec ma się tu czuć jak król IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 10:02 Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś