Dodaj do ulubionych

Nowe miejsca na mapie Krakowa: Prostacafe i Bococa

12.03.13, 20:55
Boże....
Nowicki się wreszcie struł!
Obserwuj wątek
    • Gość: anama Nowe miejsca na mapie Krakowa: Prostacafe i Bococa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 22:54
      Ta Bococa to wizualnie kopia zabłockiego BALu!!
      Czy teraz w Krakowie wszystkie knajpy będą takie same?
      • Gość: woytek Re: Nowe miejsca na mapie Krakowa: Prostacafe i B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.13, 09:55
        Bardzo fajna knajpka,może trochę podobna do Bal-u,ale przecież knajpy muszą mieć bary,stoły ,krzesła itd.
        Jest niedrogo,miło i bardzo smacznie!!!
      • Gość: Ermenelinda Re: Nowe miejsca na mapie Krakowa: Prostacafe i B IP: *.washdc.fios.verizon.net 15.03.13, 11:31
        Idąc za Wiki, Knajpa (w zdrobnionej wersji knajpka) to lokal gastronomiczny, zwykle niewielki i przytulny, będący miejscem spotkań towarzyskich ze znajomymi (często bywalcami) przy piwie lub innym napoju, zwykle alkoholowym. Odpowiednik angielskiego pubu.

Słowo knajpa pochodzi od niem. Kneipe, czyt. knajpe) oznaczającego bar, tawernę, piwiarnię, używane na terenie d. Galicji, a zwłaszcza w Krakowie.

Nazywanie więc baru kawowo-kanapkowego knajpą, jest takim sobie pomysłem.

Jako była krakowianka, która od czasu do czasu odwiedza miejsce swojego urodzenia, z radością przywitałam tą inicjatywę.
        Szybkie i tanie wyżywienie się w okolicach Rynku, zawsze było trudne.
        Myślę, że ta nowa inicjatywa wniesie nową jakość.

Oczywiście, do wielu ciągle nie dociera fakt, że to właściciele ponoszą ryzyko, wydając określoną kasę na swoje pomysły biznesowe.
    • Gość: m reklama.. dźwignią handlu.. IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 23:41
    • Gość: qwerty jak nie za 10 PLN to za ile ta kawa? IP: *.gemini.net.pl 13.03.13, 00:07
      Kryzys jest to 10 PLN za kawę jest przesadą. Nawet wystrój z Ikei nie przeszkadza przecież to i tak większość w Polsce produkowane. Niestety duża część bywalców krakowskich knajpek udaje snobów, kupując tylko drogie rzeczy zzagranicy i dziwiąc się później czemu tu tak źle. Stąd moje pytanie czy oni przeboleją te lampki?
      • Gość: over&over again kawa za 10 PLN IP: *.ists.pl 13.03.13, 09:08
        Kawa w Polsce powinna kosztować maks 5 zł. W Hiszpanii, Portugalii czy w Niemczech w tysiącach miejsc można wypić kawę od 1-1,5 Euro. Ceny kawy w Polsce zawsze mnie zadziwiały, bo niby najbiedniejszy kraj w UE, a kawa 2,5 euro na każdym kroku, co jest zdecydowanie rekordem europejskim. Wyliczyłem kiedyś koszt zrobienia jednej kawy na 70 groszy. Naprawdę nie widzę powodu dlaczego kawa w Polsce ma kosztować 10 zł, Dlatego nie pijam kawy w Polsce, bo mnie na to zwyczajnie nie stać. Kawę piję jak jadę na urlop za granicę. ot taki kolejny absurd polski ...
    • Gość: gosc Nowe miejsca na mapie Krakowa: Prostacafe i Bococa IP: *.agora.pl 14.03.13, 12:01
      najpierw była Anka Skakanka na Kazimierzu, teraz "nowe" restauracje wyrastają jak grzyby po deszczu, ten sam styl. To jest nudne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka