Dodaj do ulubionych

biologia na uj

IP: *.one.pl / *.one.pl 25.07.04, 12:27
Ma pytanie do studentów biologii na UJ.Czy jest tam bardzo ciężko,jacy są
wykładowcy,czy dużo osób odpada?Czy można spodziewać się jakiś mini kolosów w
październiku żeby sprawdzić nowoprzyjętych studentów?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaska Re: biologia na uj IP: *.one.pl / *.one.pl 25.07.04, 13:00
      jeszczwe jedno pytanie jak wyglada test ktory przydziela mnie do odpowiedniej
      grupy jezykowej i kiedy on sie odbywa?Najchetniej skontaktuje sie ze studentem
      biologii i pogadam np na gg-5019508
      • Gość: eM Re: biologia na uj IP: *.mpi-cbg.de 06.08.04, 18:20
        zazwyczaj pod koniec wrzesnia jest egzamin kwalifikacyjny do grupy - taki tescik
        z "transformations" i troche slownictwa - nic trudnego -

• Gość: akasha Re: biologia na uj IP: *.net.autocom.pl 27.07.04, 10:12
      ja tez jestem ciekawa..czy to sa ciezkie studia czy raczej nie mozna ich tak
      nazwac?
      • Gość: akasha Re: biologia na uj IP: *.net.autocom.pl 06.08.04, 10:20
        haalo czy jest tu ktos studiujacy biologie UJ ?:)
      • Gość: eM Re: biologia na uj IP: *.mpi-cbg.de 06.08.04, 18:22
        nie mozna ich tak nazwac, ale napewno trafisz na rzeczy, ktore moga powodowac
        problemy -
    • Gość: olga Re: biologia na uj IP: *.proxy.astra-net.com 06.08.04, 11:50
      tak, moja bliska przyjaciolka, kolezanka z klasy, oraz wspołlokatorka(do
      stycznia) bardzo latwo sie dostac, wiadomo konkurs swiadectw, niestety
      strasznie cisna na 1 roku i juz po pierwszej sesji duzo odpada. Kolezanka z
      klasy masakrycznie duzo sie uczyla..do sesji letniej chyba nawet nie podeszla,
      na szczescie zdala na farmacje i z ulga pozegnala sie ze studiowaniem biologii.
      Przyjaciolka zawalila egzamin z chemii..chociaz uczyla sie cale wakacje, razem
      z siostra ktoa skonczyla chemie..niestety sporo ich odpadlo..bo pewnie musialo.
      A wspollokatorka..zawalila sesje zimowa..co u niej teraz nie mam pojecia..bo
      nigdy nie mialysmy ze soba dobrego kontaktu. Ale głowa do gory! to ze im sie
      nie powidolo to nie znaczy ze wam sie nie powiedzie., Ktos musi studiowac na ej
      bliologii bo inaczje by wydzial zamnkneli:( pozdrawiam papa
      • Gość: eM Re: biologia na uj IP: *.mpi-cbg.de 06.08.04, 18:07
        eeeeeee tam - marna plota - ktos tu chce chyba wskoczyc na miejsce "zwolnione"
        poprzez "rezygnacje" ....

• Gość: olga Re: biologia na uj IP: *.proxy.astra-net.com 07.08.04, 08:35
          hmm...obys miala racje ze to plota. ktos chce wskoczyc na zwolnione miejsce??
          ha ha ha!!!:)))dobre.... to hcyba ostatnia rzecz jaka moglabym zrobic przeniesc
          sie z mich ukochanych studiow 3 roku na biologie!! buhahahaha!!!
          • Gość: eM Re: biologia na uj IP: *.mpi-cbg.de 09.08.04, 16:34
            troche za glosne to "buchacha" bylo - musisz popracowac nad wiarygodnoscia ;] -
            • Gość: olga Re: biologia na uj IP: *.proxy.astra-net.com 09.08.04, 17:17
              oj dziecko dziecko...zal mi ciebie...
              • e-m Re: biologia na uj 09.08.04, 18:03
                a dlaczego to, plose pani, jest pani mnie zal? - odpowiedz moze uchronic mnie
                przek kolejnymi rozczarowaniami w przyszlosci -
                • Gość: Gość Re: biologia na uj IP: *.one.pl / *.one.pl 12.08.04, 15:43
                  Wcale nie jest latwo sie dostac na bilogie pomimo ze jest konkurs swiadectw..W
                  tym roku zdawala kumpela i miala swiadectwo z paskiem mature na piatk izdana i
                  sie nie dostala to chyba o czyms swiadczy
                  • Gość: eM Re: biologia na uj IP: *.mpi-cbg.de 12.08.04, 16:43
                    swiadczy o tym, ze wiekszosc ludzi mysli tak samo - "jak jest konkurs swiadectw,
                    to sie napewno dostane".... -
                    co za absurd, zeby przystepowac do postepowania kwalifikacyjnego, na ktorego
                    wynik nie ma sie zadnego wplywu - a zasadom przyjecia lub nieprzyjecia na studia
                    wcale nie przyswieca zasada rownosci szans -
                    coz - sami sobie winni -
                  • Gość: dzwoneczek Re: biologia na uj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:20
                    a na pewno masz aktualne informacje co do swojej kumpeli? bo skoro miala takie dobre swiadectwo to powinna juz byc przyjeta z listy rezerwowej
                    calkiem sporo osob sie wypisuje, wiec wcale nie jest tak trudno jak wyglada
                    biologia to dla wielu osob kierunek rezerwowy, zwlaszcza jesli zdaja tez na medycyne, farmacje czy biotechnologie.
      • Gość: AniaS Re: biologia na uj IP: *.bydgoska.ds.uj.edu.pl / 195.150.224.* 22.08.04, 12:44
        Ja w tym roku kończę biologię. Moim zdaniem nie są to trudne studia - trzeba
        się uczyć żeby egzaminy zdawać, ale bez szaleństwa i robienia sobie krzywdy.
        Nie do porównania z medycyną. Wymagania egzaminatorów przeważnie są całkiem
        rozsądne. Jeśli kogoś interesuje biologia, to można mieć satysfakcję z tych
        studiów. I atmosfera wśród studentów i wykładowców całkiem przyjemna, bez
        nadmiernej rywalizacji i chamstwa. Osobiście polecam biologię na UJ. Jeśli
        potrzeba dokładniejszych informacji to gg:1910687
        • Gość: Justyna Re: biologia na uj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:26
          Ja zdawalam na biotechnologie na uj i sie nie dostalam.Dostalam sie natomiast
          wlasnie na biologie na uj i inzyniereie srodowiska na agh.Wybralam biologie
          gdyz za rok chce znow zdawac na biotechnologie i chce miec caly czas kontakt z
          biolca.Mam nadzieje ze bedzie fajnie:)
          • Gość: eM Re: biologia na uj IP: *.mpi-cbg.de 23.08.04, 10:46
            swoja droga ciekwosc sie we mnie odzywa - jaka byla srednia minimalna, zeby
            dostac sie na biologie w tym roku? -

a studia Ci sie spodobaja - mam... kilku przyjaciol, ktorzy skonczyli
            biologie/studiowali biologie UJ - poznalismy sie jeszcze, jak biotechnologia i
            biologia byly na tym samym wydziale -
            super ludzie - studia sobie chwalili - mozna z nich duzo wyciagnac - nawet
            biologa molekularnego -
            udanej zabawy -
            eM
            • Gość: m. Re: biologia na uj IP: *.net.autocom.pl 26.08.04, 11:53
              w pazdzierniku zaczynam III rok biologii UJ i jesli o mnie chodzi to studia
              bardzo mi sie podobaja, co prawda myslalam ze bedzie na nich latwiej, ale w
              sumie nie jest tak bardzo ciezko, na pewno uczyc sie trzeba i jest duzo kolosow
              wlasciwie w kazdym tygodniu, ludzie sa fajni, wykladowcy roznie, ale generalnie
              jestem zadowolona
            • Gość: bb-bb Re: biologia na uj IP: 81.219.117.* 29.08.04, 13:34
              Żeby sie w tym roku od razu dostac, trzeba bylo miec srednia minimum 5.1 - tak
              przyjeli 220 osob, ale potem wiele zrezyngnowalo. Ciekawe na jakim poziomie
              sredniej ostatecznie zatrzymala sie rekrutacja?
              • Gość: dzwoneczek Re: biologia na uj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:24
                Ja mialam 5,0, ale maturka troche slabiej. Bylam na rezerwowej jak mi sie wydawalo dosc daleko, a mimo to udalo sie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka