Dodaj do ulubionych

Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po...

IP: *.stinger.kracen.pl 24.07.13, 11:12
Na Zakopiańskiej tramwaj ma chyba wydzielone torowisko, nie po ulicy jeździ.
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus "Tramwaj potrącił koło ZUSu" IP: *.starnettelecom.pl 24.07.13, 14:53
      Podoba mi się precyzja wypowiedzi Pana Redaktora.
      Tramwaj potrącił kobietę koło ZUSu.
      Przypomnę Panu Redaktorowi, że w Krakowie przy ul. Zakopiańskiej są dwie siedziby ZUSu
      a) jedna => Zakopiańska nr 33
      b) druga => Zakopiańska nr 62
      Gimbusy do szkoły, redaktorzy do nauki !!!!!!!!!!!
    • Gość: Jacek678 Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 14:54
      Ha, ha, ha, policja analizuje czy mogła w tym miejscu przechodzić przez torowisko:-)) Ciekawe jakich metod użyją do tych analiz. To czy mogła czy też nie to jest proste jak dwa razy dwa, ale chyba nie dla naszych policjantów. Masakra.
    • Gość: luk Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: 91.239.180.* 24.07.13, 15:08
      czy do stwierdzenia że było przejście dla pieszych czy też nie, potrzebny jest zapis z monitoringu? Co ten redaktorzyna chrzani? Koło Zusu jest chodnik z wydzielonym torowiskiem następnie jezdnia - Zakopianka- to gdzie ona mogła pójść?
    • Gość: ewelina swiadek IP: *.play-internet.pl 24.07.13, 15:19
      jechałem 8.

było przejście normalne
      tramwaj po prostu uderzył w dziewczynę/studentkę
      i tylko krzyk było słychać

dziewczyna ma roztrzaskaną głowę -ale wszystko ok , tylko troche krwi i strachu

pani kierujaca tramwajem no cóż.... zgonmy to na słońce...

tramwaj nawet nie używał dzwieku nic...... jakby nei widział dziewczyny
      • Gość: wika Re: swiadek IP: *.143.citypartner.pl 24.07.13, 17:44
        Równie dobrze można by powiedzieć, że dziewczynę ... oślepiło słońce. Bo kto normalny pcha się przed nadjeżdżający tramwaj (jakikolwiek pojazd). Tramwaj nie samochód - nie wyhamuje tak szybko.
    • Gość: ? Re: Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 15:46
      acb, wyobraź sobie że wydzielone torowisko też jest częścią ulicy...
    • Gość: TT Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: 217.153.93.* 25.07.13, 08:57
      W 2011 roku również zostałam potrącona na przejsciu dla pieszych - spraw ciągnie się do dzisiaj. W mojej sprawie kierowca zeznał, że widział mnie na przejsciu ale nie chciał hamować bo bał się o pasażerów pojazu. Kierowcy (nie tylko zawodowi) powinni przewidywać że piesi znajdujacy się w pobliżu przejścia dla pieszych mogą na nie wejść, ze piesi znajdujący się na przejsciu dla pieszych mogą nagle się zatrzymać.
      Zdaje sobie sprawę że wielu keirowców nie ma w zwyczju zwalniać przed przejściem dla pieszych, wręcz przeciwnie. Czekam z utęsknieniem aż dobre nawyki, kultura jazdy kierowców z zachodu napłynie do nas jak inne ich rzeczy.
      Mam nadzieję że przechodzień nie doznał większych obrażeni jak tylko potłuczenia i ze jak dojdzie do siebie skieruje sprawe do sądu.
    • Gość: odszkodowania OC Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 19:03
      Pomoc dla poszkodowanej w kwestii dochodzenia roszczeń odszkodowawczych z OC sprawcy.

Iridum Odszkodowania zajmuje się udzielaniem pomocy osobom poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych. Reprezentujemy je w kontaktach z ubezpieczycielem i dokładamy wszelkich starań, by uzyskać w ich imieniu jak najwyższe odszkodowanie.
      Zapewniamy fachową obsługę Kancelarii Adwokackiej zarówno na etapie przesądowym jak i w postępowaniu sądowym.

Oferujemy :

- skompletowanie pełnej dokumentacji niezbędnej do prowadzenia sprawy
      - bezpłatną, wstępną weryfikację sprawy
      - ocenę faktycznego rozmiaru doznanej szkody i wycenę roszczeń
      - pełną obsługę prawną na etapie przesądowym bądź sądowym

Nie pobieramy opłat wstępnych. Nasze honorarium stanowi procent od uzyskanej kwoty odszkodowania.

Tel. 794372440

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka