Gość: acb IP: *.stinger.kracen.pl 24.07.13, 11:12 Na Zakopiańskiej tramwaj ma chyba wydzielone torowisko, nie po ulicy jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakus "Tramwaj potrącił koło ZUSu" IP: *.starnettelecom.pl 24.07.13, 14:53 Podoba mi się precyzja wypowiedzi Pana Redaktora. Tramwaj potrącił kobietę koło ZUSu. Przypomnę Panu Redaktorowi, że w Krakowie przy ul. Zakopiańskiej są dwie siedziby ZUSu a) jedna => Zakopiańska nr 33 b) druga => Zakopiańska nr 62 Gimbusy do szkoły, redaktorzy do nauki !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek678 Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 14:54 Ha, ha, ha, policja analizuje czy mogła w tym miejscu przechodzić przez torowisko:-)) Ciekawe jakich metod użyją do tych analiz. To czy mogła czy też nie to jest proste jak dwa razy dwa, ale chyba nie dla naszych policjantów. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: 91.239.180.* 24.07.13, 15:08 czy do stwierdzenia że było przejście dla pieszych czy też nie, potrzebny jest zapis z monitoringu? Co ten redaktorzyna chrzani? Koło Zusu jest chodnik z wydzielonym torowiskiem następnie jezdnia - Zakopianka- to gdzie ona mogła pójść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina swiadek IP: *.play-internet.pl 24.07.13, 15:19 jechałem 8. było przejście normalne tramwaj po prostu uderzył w dziewczynę/studentkę i tylko krzyk było słychać dziewczyna ma roztrzaskaną głowę -ale wszystko ok , tylko troche krwi i strachu pani kierujaca tramwajem no cóż.... zgonmy to na słońce... tramwaj nawet nie używał dzwieku nic...... jakby nei widział dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: swiadek IP: *.143.citypartner.pl 24.07.13, 17:44 Równie dobrze można by powiedzieć, że dziewczynę ... oślepiło słońce. Bo kto normalny pcha się przed nadjeżdżający tramwaj (jakikolwiek pojazd). Tramwaj nie samochód - nie wyhamuje tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 15:46 acb, wyobraź sobie że wydzielone torowisko też jest częścią ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: 217.153.93.* 25.07.13, 08:57 W 2011 roku również zostałam potrącona na przejsciu dla pieszych - spraw ciągnie się do dzisiaj. W mojej sprawie kierowca zeznał, że widział mnie na przejsciu ale nie chciał hamować bo bał się o pasażerów pojazu. Kierowcy (nie tylko zawodowi) powinni przewidywać że piesi znajdujacy się w pobliżu przejścia dla pieszych mogą na nie wejść, ze piesi znajdujący się na przejsciu dla pieszych mogą nagle się zatrzymać. Zdaje sobie sprawę że wielu keirowców nie ma w zwyczju zwalniać przed przejściem dla pieszych, wręcz przeciwnie. Czekam z utęsknieniem aż dobre nawyki, kultura jazdy kierowców z zachodu napłynie do nas jak inne ich rzeczy. Mam nadzieję że przechodzień nie doznał większych obrażeni jak tylko potłuczenia i ze jak dojdzie do siebie skieruje sprawe do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odszkodowania OC Wypadek na ul. Zakopiańskiej. Kobieta wpadła po... IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 19:03 Pomoc dla poszkodowanej w kwestii dochodzenia roszczeń odszkodowawczych z OC sprawcy. Iridum Odszkodowania zajmuje się udzielaniem pomocy osobom poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych. Reprezentujemy je w kontaktach z ubezpieczycielem i dokładamy wszelkich starań, by uzyskać w ich imieniu jak najwyższe odszkodowanie. Zapewniamy fachową obsługę Kancelarii Adwokackiej zarówno na etapie przesądowym jak i w postępowaniu sądowym. Oferujemy : - skompletowanie pełnej dokumentacji niezbędnej do prowadzenia sprawy - bezpłatną, wstępną weryfikację sprawy - ocenę faktycznego rozmiaru doznanej szkody i wycenę roszczeń - pełną obsługę prawną na etapie przesądowym bądź sądowym Nie pobieramy opłat wstępnych. Nasze honorarium stanowi procent od uzyskanej kwoty odszkodowania. Tel. 794372440 Odpowiedz Link Zgłoś