Dodaj do ulubionych

PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!!

IP: 195.136.33.* 09.08.04, 09:24
czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda egzamin z powszechnej historii
prawa? i jaki materiał obowiązuje? zdaję 1.09.
będę bardzo wdzięczna.
pozdrawiam, aga.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.proxy.astra-net.com 09.08.04, 11:57
      cala ksiazka + zrodła..:( A ja zdaje Historie Polski, zdja ektos to jeszcze we
      wrzesniu???:(((((((((?????????
      • Gość: aga Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 18:11
        dzięki. ale... jakie żródła?? książka, czyli Sójka- Zielińska? nie chodziłam na
        wykłady i ćwiczenia, bo nie zamierzałam tego zdawać, ale punktów mi trochę
        brakuje... pozdrawiam, aga.
        • Gość: Martta Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl 10.08.04, 18:25
          Tak- Sójka powinna wystarczyć.
          Ze źródeł trzeba znać wszystkie ważniejsze z tych opisanych w podręczniku
          (zwłaszcza XVIII-XIX wiek, theresiane, leopoldine, franciszkane itp, instytucje
          które tam wystepuja trzeba nazwać, albo rozpoznac na podstawie frag.tekstu z
          jakiego zrodla pochodza)
          Tak w ogole to moj ulubiony przedmiot :) a egzamin bardzo fajny
          Ja niestety biore sie za konstytucje...
          Zycze powodzenia wszystkim, którzy jeszcze coś maja!
          • Gość: aga Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:54
            dzięki wielkie. jeszcze jedno pytanie: nie masz przypadkiem wyboru źródeł?
            chętnie bym odkupiła jeśli nie potrzebujesz.
            jeśli chodzi o konstytucję, to mam zbiór kazusów (gdyby Cię to interesowało).
            mój e-mail:agnieszkamaria@gazeta.pl
            pozdrawiam, aga
          • Gość: amela Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:36
            Ja osobiście w ogóle nie uczyłam się z Sójki-Zielińskiej. Polecam Repetytorium
            TBSP. Do tego materiały dotyczące kodeksów, które dostawaliśmy na ćwiczeniach u
            Migdy i to w zupełności wystarczy!!! Pozdrawiam
            • roburkov Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! 11.08.04, 19:16
              I pomyśleć, że starsze roczniki musiały wqwać dwie części Płazy. O tempora! O
              mores!

Pozdr
              roburkov
              • Gość: VereDico Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 15:51
                Jakie 2? Zdecydowanie 3 (3 okrojona, tylko Polska do 1939)
                • Gość: zz Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.08.04, 18:20
                  3 to tylko takie 'niewiele starsze' roczniki;) prof. plaza splodzil trzecie
                  tomiszcze dopiero niedawno.
    • Gość: aga Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 10:39
      a czy ktoś jeszcze mógłby mi powiedzieć czy egzamin jest testowy czy opisówki??
      dzięki
    • Gość: ola do ameli IP: *.proxy.astra-net.com 13.08.04, 13:50
      a jakie to repetytorium? "historia prawa sadowego??
      • Gość: aga Re: do ameli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:26
        a czy ktoś może ma to repetytorium?? chętnie odkupię!
      • Gość: amela Re: do ameli IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 13:25
        Tak, to jest historia prawa sądowego. Ja mam kserówkę, tylko, że trochę
        podniszczona, wiadomo wiele przeszła przed egzaminem:)
    • Gość: ola Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.proxy.astra-net.com 15.08.04, 11:57
      przeciez to bzdura!! ze wystarczy uczyc sie z tego repetytorium. czemu
      wciskacie dziewczynie takie kity????
      • Gość: amela Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 14:12
        W takim razie jestem bardzo ciekawa z czego uczyła sie Szanowna Kolezanka????
        Owszem ja równiez posiadałam przed egzaminem wiele książek, ale później na
        czytanie tego wszystkiego po prostu nie starczyło mi czasu! Repetytorium jest
        bardzo dobre co do instytucji prawnych, kodeksów uczyłam się z kserówek, które
        dostałam na ćwiczeniah. W zupełności mi to wystarczyło, bo w gruncie rzeczy
        egzamin wcale nie jest taki trudny, wszczególności, gdy ktoś posiada jeszcze
        punkty za ćwiczenia. Stanowczo nie wciskam tutaj nikomu kitu, bo jaki niby
        miałabym w tym cel? Jeżeli nie chciałabym podzielic sie z innymi swoimi
        wiadomosciami, wówczas nie pisałabym nic!
        • Gość: ola Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.proxy.astra-net.com 15.08.04, 14:44
          amelka nie wkurzaj sie ale wez pod uwage ze ta dziewczyna nie ma pkt za
          ciwczenia pierwszy raz czyta ksiazke!nie miala stycznosci z tym przedmiotem
          wczesniej...napisala ze nawet ne wie z czego egz.wiec uwazam ze w tkaim
          przypadku tylko repetytorium i kserowki bylyby zbyt wielkim uproszczeniem:( nie
          sadzisz??
          • Gość: VereDico Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 19:53
            Ja sie uczylem z Sojki Zielisnkiej i 3 czesci Plazy, do tego mialem opracowania Migdy.

PS Mialem z cwiczen 8 punktow.

PS 2 Chyba to nie wina ameli, ze kolezanka sobie przypomniala o tym przedmiocie w wakacje, chyba stanowczo za pozno...

PS 3 Nie widzialem tego repetytorium na oczy, co nie wplynelo ujemnie na ocene z tego przedmiotu, - 4:P dla zaspokojenia kobiecej ciekawosci:)
    • luba83 do ameli i verodice 15.08.04, 23:47
      ja tez daje ten egzmain i narazie ucze sie z sojki i repetytorium ale wy
      mowicie o jakis kserowkach od migdy ja chodizlam do maleckiego ktory namniczego
      nie dawal czy moglibyscie sie jakos ze mna skontaktowac najlepiej na mejla
      luba83@gazeta.pl jesli mzoecie udostepnic kserowki zapraszam na piwo po
      egzaminie!!!!!pozdrowka
      • Gość: ola do luba83 IP: *.proxy.astra-net.com 16.08.04, 08:54
        no wreszcie ktos fajny sie pojawil;) a nie tylko ksiakzi ksiazki i nigdzie nie
        wychodza...:/
      • Gość: Marry Re: do ameli i verodice IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 09:02
      • Gość: Marry Re: do ameli i verodice IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 09:09
        Do Migdy chodziłas na Historie Polski .
        • luba83 zgubilam sie -- do wszystkich!!!!!!!!! 16.08.04, 09:18
          ja nie chodzilam na polski tylko na powszechna i ja wlasnie mam zdawac wiec
          jakby mial ktos kserowki to bardzo prosze sie ze mna skontaktowac bo ja wlasnie
          mialam problem ztymi zrodlami na egzaminie
          a co do piwa to chetnie sie wybiore tylko po sesji wiec nie do konca chyba
          jestem fajna skoro tez narazie siedze w ksiazkach ale tak to jest jak sie
          wczesniej za duzo chodzilo na piwo;))))))
          pozdrawiam i bardzo prosze o jakies info na temat tych kserowek!!!!!
          • Gość: awersja Re: zgubilam sie -- do wszystkich!!!!!!!!! IP: *.faraon / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 09:22
            A jest juz moze w sekretariacie lista na ten egzamin z podana godzina i
            miejscem?
            • Gość: Veredico Re: zgubilam sie -- do wszystkich!!!!!!!!! IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 10:13
              Troche male zamotanie, ale to tylko dlatego, ze aktualny 1 rok ma to samo, ale inaczej:)

Zdawalem Historie prawa na tle porownawczym i tego sie tyczyly materialy Migdy.

A co do egzaminu z Historii Ustroju Polski, no to najlepsza by byla ksiazka Bardacha.
              • luba83 Re: zgubilam sie -- do wszystkich!!!!!!!!! 16.08.04, 10:40
                aha czyli te kserowki to byly do polski a jak zdaje powszechna to mi zostaje
                sojka i repetytorium z tbsp tak??to trudno bo te zrodla byly przerabane,
                pozdraiam wszystkich siedzacych nad ksiazkami w ten sloneczny dzien mam dosc
                tego wszystkiego buzka wielka:)*
                • Gość: amela Re: zgubilam sie -- do wszystkich!!!!!!!!! IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 18:32
                  Moim zdaniem kserówki od Migdy są przydatne bez względu na to, że rozdaje je
                  Migda, która jest od historii Polski. Na egzaminie było kilka pytań wcale nie
                  dotyczących historii powszechnej prawa. Nawiązując do wypowiedzi VereDico to:
                  1) gratuluje oceny:-) ja mam taka smą tylko, że juz bez dodatkowych punktów za
                  ćwiczenia:-(
                  2)nie steresuj Agi, że na nauke jest juz za późno. Przecież w trakcie sesji
                  czasu było o wiele mniej, a ja osobiście pierwszy kontakt z tym przedmiotem
                  miałam 10 dni przed egzaminem ( bo na wet ćwiczeń mi sie nie chciało zaliczać:-
                  ((()

Poza tym to życze Wam wszystkim pomyślnego wrzesnia. Zdacie na pewno!!!!:-)
                  • luba83 jeszcze raz ja;) 16.08.04, 20:32
                    to czy jest ktos kto ma te kserowki od migdy i moze je udostepnic??
                    mejlem , nie wiem tak do skserowania w jakikowiek sposob?
                    a potem po egzaminie sie na piwo wybierze??
                    czekam na chetnych na piwo i na kserowki;)))))
                    • Gość: VereDico Re: jeszcze raz ja;) IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 10:25
                      Niestety w najblizszym czasie w Krakowie nie bede:(
                      • luba83 do veredico 18.08.04, 11:09
                        po pierwsze przepraszam za zmiane towjego nicku :)
                        a nie masz mzoe skanera??zeby to mejlem wyslac??
                        wiem ze jestem upierdliwa ale juz tak mam;))))
                        pozdrawiam
    • mamrysia201 Re: PRAWO- powszechna historia prawa- POMÓŻCIE!!! 22.08.04, 11:59
      Ja mam tylko jedno pytanko- czy jest już lista na poprawkę??
      Pozdrawiam i życze miłej nauki ;-))
    • luba83 prawa czlowieka!!!!!!?!!!!!!! 27.08.04, 09:37
      a wiecie moze keidy sa prawa czlowieka??????????
      • Gość: ola HISTORIA POLSKI !!!!! i Bardach....:(( IP: *.proxy.astra-net.com 27.08.04, 12:07
        z czego ie uczyc zeby zdac ??nie starczy mi czasu na bardacha..z czego sie
        uczyc?? Help!! jakies repetytoriujm?? trudny egzamin?? napiszcie cos!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka