Dodaj do ulubionych

Informacje o deweloperze

20.03.14, 21:11
Witam, mam pytanie dotyczące dewelopera PROINS - mozecie powiedzilić się swoimi doświadczeniami? Jak z terminowoscia oddawania mieszkan? Jaka jakos wykonania? Czy izolacja akustyczna miedzy mieszkaniami dziala? Inne ciekawe uwagi?:) Bede bardzo wdzieczna za opinie!
Obserwuj wątek
    • p_grzes Re: Informacje o deweloperze 03.04.14, 12:37
      Odnośnie terminowości:
      Tutaj był spory poślizg. W moim przypadku w stosunku do tego co 'obiecywał deweloper' było to około roku, ale ja kupowałem mieszkanie dość późno. W przypadku innych sąsiadów mogło to być znacznie dłużej (problemy z działką, wydziałem architektonicznym itp.). Koniec końców odebrałem mieszkanie w kwietniu 2008, a kupowałem 'dziurę w ziemi' na początku 2006.

Jakość wykonania: Myślę, że tu to każdy z sąsiadów może mieć skrajnie różne zdanie. Największy problem to chyba były różne problemy związane z częścią wspólną. Wiecznie przeciekający dziedziniec (woda lała się do garaży podziemnych). Marnej jakości brama wjadowa do garaży podziemnych. Sporo 'mechanicznych elementów' bloku zostało wymienionych (część, całe szczęście, jeszcze w ramach gwarancji).

Odnośnie jakości samych mieszkań i izolacji akustycznej: najlepiej słyszy się sąsiadów w będąc w łazience, ale to pewnie ze względu na kanały wentylacyjne. Kupując mieszkanie w bloku, nie ma się co oszukiwać, nie da się całkowicie odizolować akustycznie od otoczenia.
      Jeśli chodzi o jakieś pęknięcia. Każdy blok trochę pracuje i u mnie w mieszkaniu pojawiły się drobne pęknięcia na suficie.

Inne ciekawe uwagi:
      Odbiór mieszkania - tutaj miałem sporo zastrzeżeń odnośnie jakości wykonania podłogi. Było sporo wybrzuszeń, ale Proins poprawił to przed odbiorem. Sporo sąsiadów miało problemy z porysowanymi szybami w oknach - tutaj też Proins wymienił przed odbiorem.
      Jeszcze ciekawą rzeczą jest to, że sporo 'pozostałości po budowie' zostało zasypanych dookoła bloków pod cieńką warstwą 'w miarę normalnej' ziemi. Drzewka rosną powiedzmy 'tak sobie'. Trawa w niektórych miejscach też sobie nie radzi.
      Jeśli chodzi o kontakt z Proinsem, to tutaj bywało bardzo różnie. O ile z kontatku ze zwykłymi pracownikami byłem bardzo zadowolony, to miałem parę razy 'nieprzyjemność' rozmawiania z prezesem.

• lol603 Re: Informacje o deweloperze 24.04.15, 17:55
        czym się objawiała ta 'nieprzyjemność' w kontakcie z prezesem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka