Dodaj do ulubionych

Dom Białoprądnicki

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.14, 09:41
witam,

po raz kolejny zadaję to samo pytanie, dlaczego mój wątek jest usuwany? czy jeśli nie wyleję na dewelopera wiadra syfu, lub w sposób jawny nie będę chwalił jakiejś inwestycji mój wątek będzie ciągle usuwany? Inne wątki zamieszczane przez deweloperów w sposób ewidentnie naruszający netykietę tego forum są pozostawione i działają, a moje pytranie jest konsekwentnie usuwane.

Ponawiam. Czy zaufać dewloperowi bez doświadczenia i kupić mieszkanie w tej inwestycji?

dombialopradnicki.pl/
Boję się napisac mojego zdania/uwag na jej temat bo wątek znowu wyleci.
Obserwuj wątek
    • Gość: PB że jaki Dom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 10:46
      pisze o tej budowie, która znów od ponad miesiąca stoi? tej samej, która styka się niemal z jezdnią? o tej graniczącej z kościołem?
      uciekaj jak najdalej albo obudzisz się za jakiś czas z ręką w nocniku!
      • Gość: malyrozbójnik że dom Białoprądnicki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.14, 11:12
        pisze dokładnie o tej inwestycji, mnie ta lokalizacja bardzo odpowiada, niestety moderator wywalił mi kilka razy wpis, więc dodam, że wraz z budowę tramwaju do górki narodowej ta część ulicy zostanie zamknięta i będzie drogą dojazdową tylko dla mieszkańców, bo cały ruch pójdzie w zielińską, więc argument o jezdni jest nietrafiony, dodatkowo tramwaj będzie oddalony jakieś 200 metrów od budynku i i da szybki dojazd do centrum
        graniczy z kościołem, czyli mam zieleń i ciszę - z jakiegoś powodu w starym mieście kościoły nie rpzeszkadzają i mieszkania są po 20.000 /m2, a w jednym nawet jakiś upierdliwiec gra na trąbce co godzinę
        bezpieczeństwo zakupu (w moim odczuciu) daje wpłata pierwszej transzy po wybudowaniu inwestycji, dziś podpisuję umowę kupna bez wpłaty

więc nie obudze się z ręką w nocniku, bo mam bezpieczne kupno i wpłatę na zamknięty rachunek powierniczy, w momencie gdy budynek już będzie stał.
        moje obawy budzi kwestia jakości budynku, bo nie ma jej jak sprawdzić, i w zasadzie tego dotyczy moje pytanie. Deweloper bez doświadczenia.
        • Gość: PB posłuchaj, mały... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 15:57
          ten dom się NIE buduje, więc nie masz po co wpłacać kasy, bo budowa jest martwa, kościół własnie zakupił 8 elektronicznie sterowanych dzwonów, więc od listopada spodziewaj się melodyjek granych co godzinę, zielińska jest małą, ślepą uliczką, więc tamtędy nie da się puścić ruchu kołowego, nie wierz w te bzdury (poza tym, zanim zbudują tramwaj zdążysz się zestarzeć)

jakość sobie sprawdź sam, budynek stoi opuszczony, nic się tam nie dzieje

jeszcze jakieś pytania?
          • Gość: malyrozbójnik słucham PB IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.14, 17:24
            nie planuję przekonywać Ciebie ani nieprzekonanych.
            Kasy nie wpłacam do czasu aż zbudują ten dom, teraz podpisuję umowę a oni mają wybudować, więc LUZ, nie ryzykuję niczego.
            O dzwonach pisałem, każdy lubi coś innego. wolę to od nocnego sklepu na parterze.

Zielińska - zobacz plany miasta (te oficjalne na których trwają konsultacje społeczne w sprawie budowy tramwaju) na których spod parku ruch dużą ulicą skierowany jest w stronę pachońskiego. Ta częśc ulicy Białoprądnickiej jest pozbawiona możliwości przejazdu! więc nie wierzę w to co mówi "deloper" ale w to co robi miasto i jakie ma plany.
            Tramwaj - trwaja wspomniane konsultacje z mieszkańcami okolic przez które będzie jeździł tramwaj.
            co do opuszczonego budynku - ja tam widze ludzi i budowę.
            nie mam więcej pytań do Ciebie, i nie oczekuję Twojej odpowiedzi.
    • Gość: stefan Re: Dom Białoprądnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 10:30
      pitolisz, dźwig stoi martwy od prawie 2 miesięcy i nikt nie pracuje na budowie
    • Gość: mala.mi Re: Dom Białoprądnicki IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.14, 09:41
      zainteresowało nas małe mieszkanie pod wynajem, jest ich kilka w tym budynku, co sądzicie o tej lokalizacji w kontekście szukania osób do wynajęcia?
      • Gość: malyrozbójnik Re: Dom Białoprądnicki IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.14, 07:42
        dlaczego admin z takim uporem usuwa moje wpisy?????????
        • Gość: malyrozbójnik Re: Dom Białoprądnicki IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.14, 08:58
          gdzie jest ten cżłowiek który twierdził że nie wybuduje się ten dom? bo na moje oko już stoi :)
          • Gość: malyrozbójnik Re: Dom Białoprądnicki IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.14, 07:33
            no i gotowy prawie już budynek, jest tu ktoś z osób które kupiły mieszkania?
    • Gość: malyrozbojnik Re: Dom Białoprądnicki IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.15, 06:41
      Żadnego forum dla mieszkańców nie znalazłem a chętnie poznam sąsiadów
      • morfinka_12 Re: Dom Białoprądnicki 26.02.15, 07:05
        rzadko się zdarza by kupujący aktywnie korzystali z forum i wypowiadali się na nim merytorycznie, więc nie licz na wiele...
    • Gość: malyrozbojnik Re: Dom Białoprądnicki IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.15, 20:03
      Czy ktoś mi powie dlaczego usunięto mój ostatni wpis?
      • Gość: parkowy Re: Dom Białoprądnicki IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.05.15, 14:42
        Ktoś wie kiedy ta budowa się skończy? Bo budynek wygląda na gotowy ale działka ciągle pozostawia wiele do życzenia.
    • mirmunn Re: Dom Białoprądnicki 01.06.15, 14:59
      A kto już kupił mieszkanie? Hop, hop! Są tu sąsiedzi?
      Jakie opinie o budynku?
      • Gość: Maltez Re: Dom Białoprądnicki IP: 162.27.160.* 08.06.15, 15:51
        Potencjalni sasiedzi są ale patrząc na to co się wyrabia z tą inwestycją to pytanie czy w ogóle będziemy sasiadami....Mieszkanie mialo być przekazane już pare miesięcy temu. Wokól budynku nic się nie dzieje. Zbliża się czas kiedy można odstąpić od umowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka