Dodaj do ulubionych

Remont ulicy Limanowskiego

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 18:07
Pani Filomena Serwin często dawała przykład totalnej ignorancji wobec pasażerów
czego przykładem może być jej rozmowa ze słychaczami radia PLUS. Oto kilka
pytań i odpowiedzi jakie padły na antenie:
P: "Pani Rzeczniczko, czy jest mozliwe, aby dublujace sie na polowie
trasy
tramwaje 9 i 10 nie jezdzily w odstepie minuty a co kilka minut?"
O: "Nie ma takiej mozliwosci"

P: "Czy kierowcy mogliby przestac palic w autobusach?"
O: "Wszyscy nasi kierowcy pisemnie oswiadczyli ze nie pala w autobusach"

P: "Kiedy MPK zakupi nowy tabor?"
O: "MPK nie potrzebuje nowego taboru, gdyz obecny tabor zapewnia szybka,
komfortowa i nowoczesna podroz po miescie"

Przy okazji remontu ulicy Limanowskiego poraz kolejny pojawia się pytanie -
kiedy wreszcie MPK i pani Serwin przestanie kpić sobie z pasażerów dzięki
którym jeszcze działa! Nie dość że na autobus zastępczy linii 307 trzeba czekać
nie rzadko około 20 minut (lub więcej) to jak już szczęśliwie się pojawi to nie
da się wejść do niego gdyż w między czasie na przystanku przy placu Bohaterów
Getta pojawiają się pasażerowie co najmniej trzech tramwajów. Ale pomijam już
fakt ogromnego ścisku i tłoku w pojazdach. Prawdziwy skandal to konieczność
kasowania biletu osobno dla każdego środka komunikacji. W takim wypadku MPK na
rękę jest prowdzenie komunikacji zastępczej bo zamiast na odcinku powiedzmy
Bronowice-Kurdwanów zarobić 2,2 PLN (za bilet normalny) lub 1,1 PLN (za bilet
ulgowy) zarabia odpowiednio 6,6 PLN i 3,3 PLN. Nie wierzę że koszt wprowadzenia
zastępczych autobusów na trasie Plac Boh. Getta - Dw. Kraków Płaszów jest aż
taki wysoki. A już wypowiedź wielce szanownej pani Serwin dla Gazety w
Krakowie: "Pasażerom polecamy bilety abonamentowe" to już szczyt. Niech wielka
i szanowna pani Seriun czy jak jej tam przy zarobkach 415 PLN na miesiąc kupi
sobie bilet abonamentowy. A jak pani Serin jest taka mądra to serdecznie
zapraszam ją by przejechała się wspaniale zorganizowaną komunikacją zastępczą w
godzinach szczytu.
Obserwuj wątek
    • Gość: VASCO Re: Remont ulicy Limanowskiego-SPROSTOWANIE IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 14:38
      Oświadczam, że w wiadomości "Remont ulicy Limanowskiego zamieszczonej w Forum
      Gazety Wyborczej wykorzystałem nieświadomie fałszywy zapis rozmowy Rzecznika
      Prasowego Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego Spółka Akcyjna w Krakowie
      Pani Filomeny Serwin ze słychaczami Radia PLUS. Cytowane przeze mnie fragmenty
      pochodzą z wiadomości "Rzecznik prasowy MPK S.A Filomena Serwin w rozmowie ze
      słuchaczami Radia PLUS" zamieszczonej na grupie dyskusyjnej pl.misc.transport
      (serwer news.tpi.pl).
      Jednocześnie pragnę przeprosić Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne Spółka
      Akcyjna w Krakowie z siedzibą przy ul. Brożka 3 oraz szczególnie Rzecznika
      Prasowego Panią Filomenę Serwin za przypisanie jej słów które w rzeczywistości
      nie padły na antenie radia PLUS.
      Michał VASCO Będkowski
      • Gość: look^ Re: Remont ulicy Limanowskiego-SPROSTOWANIE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 15:20
        Gość portalu: VASCO napisał(a):

> Oświadczam, że w wiadomości "Remont ulicy Limanowskiego zamieszczonej w Forum
        > Gazety Wyborczej wykorzystałem nieświadomie fałszywy zapis rozmowy (...)

no to jak w koncu?
        rozmowa falszywa, czy miejsce w ktorym sie miala odbyc falszywe?
        tzn. czy ta rozmowa miala miejsce i Vasco przeprasza Radio Plus czy to wogole
        fikcja?
        a przy okazji, kiedy MPK zareaguje na notoryczne lamanie swojego wlasnego
        regulaminu przewozow, chodzi mi o punkt, w ktorym zakazane(!) jest granie w
        autobusach/tramwajach na instrumentach i zacznie wyrzucac na zbity pysque
        osobnikow-narodowosci-trudnej-do-okreslenia rzepolacych na akordeonach tudziez
        gitarach?
        bo jesli w momencie, gdy wsiadali pojedynczo i z pewna taka niesmialoscia cos tam
        sobie wygrywali (wykazujac przy tym kompletny brak sluchu, rytmu i - co
        istotniejsze - znajomosci wykonywanego wlasnie utworu) to bylo jeszcze jakos do
        zniesienia to ostatnio do 24 wsiadl ansambl skladajacy sie z 3 osob: akordeon,
        gitarzysta & wokalista, muzycy walili w instrumenty jakby conajmniej grali na
        stadionie bez naglosnienia a spiewak wydzieral sie w nieboglosy probujac trafic
        we wlasciwe nutki i uraczyl nas (pasazerow) swoimi wlasnymi, niestety _daleko_
        odbiegajacymi od oryginalu przebojami typu "volare" czy "bezame muczo"
        bo to jest po prostu skandal

zniesmaczony
        look^
        --
        http://www.look.w.pl
        Rzeczy niemozliwe zalatwiam od reki. Cuda zajmuja mi troche czasu.
      • Gość: Smok1 Re: Remont ulicy Limanowskiego-SPROSTOWANIE IP: *.wieczysta.krakow.pl 27.08.01, 21:18
        Gość portalu: VASCO napisał(a):

> Oświadczam, że w wiadomości "Remont ulicy Limanowskiego zamieszczonej w Forum
        > Gazety Wyborczej wykorzystałem nieświadomie fałszywy zapis rozmowy Rzecznika
        > Prasowego Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego Spółka Akcyjna w Krakowie

Ojej.... niestety, plotka raz puszczona staje sie silniejsza od autora. Wiec w
        tym miejscu z kolei ja, pragne sprostowac iz caly "zapis" rozmowy byl tylko i
        wylacznie moja konfabulacja, oparta w glownej mierze na wlasnych (dosc
        krytycznych) obserwacjach, oraz roznorakich postach z grup dyskusyjnych
        pl.misc.transport i pl.regionalne.krakow. Niestety, wiele osob na serio uwierzylo
        iz tekst ten byl autentykiem - pomimo iz NIGDZIE TAKIEJ INFORMACJI NIE BYLO, a
        caly post wyraznie sugerowal zart. Wnioski z calej sprawy sa takie ze ja
        powinienem na przyszlosc uwazac co pisze, zas inni powinni na przyszlosc zwracac
        baczna uwage na zrodlo skad biora swoje dane.
        Pragne wiec najserdeczniej przeprosic wszystkie osoby ktore zostaly ta cala
        sytuacja dotkniete - w szczegolnosci pracownikow MPK SA za spowodowanie tej
        nieprzyjemnej dla nas wszytskich sytuacji.

Jeszcze raz przepraszam
        Smok1
        • Gość: Jarek_B Re: Remont ulicy Limanowskiego-SPROSTOWANIE IP: *.chello.pl 27.08.01, 21:56
          Co nie zmienia faktu, że wypowiedzi pani Serwin są aroganckie i nierzadko
          bezczelne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka