Dodaj do ulubionych

Wydanie prawa jazdy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 14:51
Jak ma się sprawa z wydaniem prawa jazdy. Dzisiaj było mi dane zdać egzamin
na upragniony dokument. Od egzaminatora nie otrzymałem żadnego zaświadczenia
itp. Po prostu usłyszałem jak każdy kto zdał z mojej grupy, że ma zdany
egzamin. Jak w związku z tym mam niby odebrać to prawo jazdy? Czy Koszykarska
wysyła wszystkie potrzebne dokumenty do Urzędu Miasta a ja potem zgłaszam się
tylko po odbiór kochanego dokumeńciku? Ile średnio czeka się na wydanie
prawka? Jaka jest opłata, którą muszę zapłacić w kasie UM aby odebrać prawko
po upływie określonego terminu? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • better.than.the.real.thing Re: Wydanie prawa jazdy 23.09.04, 14:56
      Musisz za jakies dwa tygodnie zadzwonic do wydzialu komunikacji (rondo
      mogilskie) i zapytac czy jest juz do odebrania. Jesli tak, to zjawiasz sie z
      ok. 80 zlotymi , skladasz podpis, i tyle:)
      • Gość: Fartis Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:28
        Czyli mam rozumieć, że nie potrzebuje żadnych świstków, papierków itp. (nic
        takiego nie dostałem) z Koszykarskiej aby odebrać prawko? Dzisiaj po prostu
        egzaminator powiedział po powrocie na Koszykarską: "Masz zdane" i tyle. No
        jeżeli więc nic nie potrzeba tj. żadnych papierków itp. to elegancko. Jeżeli
        się mylę prosił bym o sprostowanie.
        • Gość: kinia Re: Wydanie prawa jazdy IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.09.04, 15:55
          wydaje mi się że kiedy ja zdawałam, to musiałam jeszcze coś wypełnić na
          koszykarskiej, ale widocznie teraz to zmieniono
          • Gość: krakus_ka Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.compower.pl 23.09.04, 17:27
            Ale facet panikujesz ... poczekaj dwa tygodnie ... i dostaniesz co Twoje ...
            • better.than.the.real.thing Re: Wydanie prawa jazdy 23.09.04, 17:35
              Gość portalu: krakus_ka napisał(a):

> Ale facet panikujesz ... poczekaj dwa tygodnie ... i dostaniesz co Twoje ...

Ja tez panikowalam (dobra, za duzo powiedziane:), bo jakos dziwnie- niby
              zdalam, ale zadnego potwierdzenia nie mam...;)
              Kiedy zapisywales sie na egzamin, wypelniles juz co trzeba, albo tez zrobila to
              za Ciebie Twoja szkola jazdy. Do odbioru potrzebny tylko dowod
              • Gość: Fartis Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:36
                Ja panikuję he he :D Bo chodzą mi od kilku godzin dziwne myśli po głowie, że
                np. egzaminator tylko mi powiedział, że zdałem kiedy wysiadałem już z autka a
                tak naprawdę mnie nabrał itp. a co za tym idzie moje dokumenty nie zostaną
                wysłanę do UM czy innej instytucji wydającej prawa jazdy ;) Po za tym osoby,
                które oblały egzamin dostawały jakieś karteczki... czy ktoś wie co na nich się
                znajduje i do czego są one potrzebne oblanemu kursantowi?

Po za tym w czasie jazdy egzaminator ma na swoich kolankach listę wszystkich
                zdających w danej grupie. Czy właśnie ta lista idzie do jakiś urzędów itp. a
                może to tylko ot co taki niepozorny "gadżet" jego pracy, na którym zapisuje
                sobie nasze potknięcia i sukcesy na drodze jak i placyku :) Pozdrawiam
                serdecznie czekając z niecierpliwością na odpowiedź na nurtujące mnie pytania :)

PS. Nie wkurzajcie się na mnie, że tak panikuje :D To z radości. Nie na codzień
                zdaje się egzamin na prawko za pierwszym razem he he he :D
                • Gość: Ania Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.crowley.pl 23.09.04, 20:46
                  Przede wszystkim wielkie gratulacje! Bo chyba do tej pory nikt tutaj Ci ich nie
                  złożył. Ja zdałam w lipcu zeszłego roku, też za pierwszym razem, bez żadnych
                  koneksji, układów, kasy itd. Tak więc wiem dobrze, co czujesz. :-)
                  Nie przejmuj się tymi papierkami. Tak jak ktoś radził, zadzwoń wcześniej na
                  Powstania Warszawskiego, tam, gdzie wydają prawa jazdy i dowiedz się, czy Twoje
                  już jest. Ja też nie dostałam po egzaminie żadnego potwierdzenia, że zdałam.
                  Łyso, nie? ;-) Ale naprawdę bez tego prawko dostałam! Jestem szczęśliwa i
                  jeźdżę ile się da! Czego i Tobie życzę! :-)
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: Fartis Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:32
                    Dziękuję bardzo :) Teraz pozostaje mi tylko czekać na odbiór upragnionego
                    dokumentu :) Pozdrawiam i do zobaczenia na jednej z wielu krakowskich ulic he
                    he :)
                    • Gość: krakus_ka Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.compower.pl 24.09.04, 14:05
                      Jak to nie na codzien? :P ... ja tez zdalam za pierwszym razem :)) ... a tak na
                      marginesie ... jak bedziesz sie juz wybieral do UM po odbior ... to nie
                      zapomnij wziasc ze soba ok.80 zl ...
                      • better.than.the.real.thing Re: Wydanie prawa jazdy 24.09.04, 15:26
                        Gość portalu: krakus_ka napisał(a):

> Jak to nie na codzien? :P ... ja tez zdalam za pierwszym razem :)) ...

No to sie okazuje ze nie tak zle jest z tym prawkiem. Bo ja tez za pierwszym
                        razem, podobnie jak wiekszosc znajomych
                        • mishima Re: Wydanie prawa jazdy 24.09.04, 21:12
                          better.than.the.real.thing napisała:

> Gość portalu: krakus_ka napisał(a):
                          >
                          > > Jak to nie na codzien? :P ... ja tez zdalam za pierwszym razem :)) ...
                          >
                          > No to sie okazuje ze nie tak zle jest z tym prawkiem. Bo ja tez za pierwszym
                          > razem, podobnie jak wiekszosc znajomych

kurcze a ja właśnie pierwszy raz będę zdawać:/ może jakieś wskazówki, rady?;)
                          • better.than.the.real.thing Re: Wydanie prawa jazdy 24.09.04, 23:04
                            A bardzo prosze:)
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=14686860&v=2&s=0
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=14881393&v=2&s=0
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=14237308&v=2&s=0

Tak w ogole to zapraszam na forum Auto moto, a stamtad do Prawo jazdy.

Moje rady -niezawodne;)- plac na blache i ...wyluzuj!!! Bezstresowe podejscie
                            nie jest proste, ale to polowa sukcesu:))

pzdr i powodzenia
                            • Gość: krakus_ka Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.compower.pl 25.09.04, 15:56
                              Tez uwazam ze plac na blache to ... duza czesc sukcesu ...

A w ogole to polecam egzamin laczony :)) mniej stresu ... czekania ... i
                              wszystko w jednym dniu ...
                              • mishima Re: Wydanie prawa jazdy 25.09.04, 20:03
                                dzięki wielkie za rady i linki!! oj, poczytałam sobie...:) ja szczerze mówiąc
                                najbardziej obawiam się miasta..bo plac jakoś w miarę mi wychodzi, ale nigdy
                                nie wiadomo co nerwy zrobią z człowieka
                                pozdrawiam serdecznie
                                p.s. też zdaję egzamin łączony, bo nie chciałam żeby praktyka wypadła mi gdzieś
                                w środku zimy;)
    • Gość: xy Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:02
      Ja po zdaniu egzaminu musialam jeszcze wypełnić jakiś papierek. Było tam m.in.
      okienko w ktorym sie składa podpis, ktory potem umieszczają na dokumencie. Z
      tym ze to bylo 3 lata temu, wiec teraz to moze jakos inaczej zalatwiają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka