Dodaj do ulubionych

Bunt na pokładzie tanich linii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 23:53
zagrożenie terroryzmem? Siedzi grupa skonanych ludzi, którą Sky Europe olewa, a jedyne co
rzecznik ma do powiedzenia, to to, że z powodu zagrożenia terroryzmem mogą mieć kłopoty?
Rozumiem, że tnie ię koszty, ale powiedzenie przepraszam naprawdę nic nie kosztuje
Obserwuj wątek
    • el-042 Odlot Krakusa 05.10.04, 23:55
      Krakusy -> od razu widac po Was pełna kulturke. Szczycicie sie tym, ze Wasze
      miasto to centrum kulturalne. Chyba inaczej pojmujemy kulture.
      • slon2002 trzeba tę firmę bojkotować 06.10.04, 07:43
        • Gość: skok To pasażerowie powinni przeprosić ze nie IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 08:10
          wylądowali w pierdlu tylko w Warszawie :)
          • Gość: QAS W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU !!!! IP: *.chello.pl 06.10.04, 08:54
            I ZAPLACILI ZA ZAKLOCANIE PORZADKU ETC ETC ETC !!! SWYKLA POLSKA SWOLOCZ I
            TYLE !! JAK LOT JEST ODWOLANY NAWET W USA TO DOSTAJESZ KOCYK I SOBIE RADZISZ
            NAWET NA PODLODZE NA LOTNISKU !!!! POWINNI CALOWAC STRAZ GRANICZNA PO RACZKACH
            ZE ICH NIE SPACYFIKOWALA !!!
            AHA I LEPIEJ NIECH NIKT Z TYCH DURNIOW NIE PROBUJE TAKICH NUMEROW POZA
            EUROPA :O)))))))) HEHEHEHE
            • Gość: J Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:11
              jestes pewny w normalnym kraju LINIE LOTNICZE by tak nie zciemnialy !! a
              niestety SKY oszukiwal kilka ray ludzi 1 raz na lotnisku we FRANCJI nie
              poinformowal zdecydowanie co maja robic. 2 klamal ze w krakowie jest mgła. po
              3 nie przeprosil ludzi.

Chyba normalne jest to ze jak ktos LECI SAMOLOTEM to chce zeby cala podroz
              trwala jak najkrocej np. 2 godziny a nie 12 godzin. Czy jest jakas logika z tym
              ze z Frnacji do Polski podroz trwa 2 godziny a po polsce musza sie tluc kilka
              kolejnych godzin ?
              • Gość: jola-b Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.chello.pl 06.10.04, 10:25
                chlopie cala przygoda zakonczylaby sie w Paryzu po pokazaniu sie na tablice
                napisu "LOT ODWOLANY SORRY" ;O) nastepny samolot rano
                • Gość: KHysiek Re: W NORMALNYM KRAJU IP: 81.219.226.* 06.10.04, 11:52
                  To by się skończyło serią pozwów i wypłatą odszkodowań po których linii bys się
                  odechciało takiego chamstwa i bezczelności. Gratuluję reklamy SkyEurope.
                  • Gość: Hans Klos Lufthansa! Lufthansa! Lufthansa! Lufthansa! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.10.04, 09:33
                    Tylko i na zawsze Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!
                    Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!
                    Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!Lufthansa!
                    • Gość: http://pamietamy.t [...] IP: 207.248.159.* 07.10.04, 18:35
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: esso Brawo i moje gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:33
              Ostro to napisałeś, ale na głupotę tylko tak można. Kupują ludziska jogurt za
              40 groszy i dziwią się, ze niedobry. Buty za 10 PLN i awanturuja się, ze się
              rozpadly, bilet za 400 PLN i dziwią się, ze dziwne rzeczy się dzieją. Smutno
              mi, bo zachowanie naszych rodaków bylo po prostu żałosne. żeby nie powiedziec
              chamskie. Jak ktoś chce miec za darmo to może miec kopa w dupę najwyżej. Jak
              chce latać za grosze to niech stuli pysk i się cieszy, ze w ogole poleciał. Jak
              ktoś kupuje złom samochod z Niemiec to tez niech nie oczekuje, ze to z salonu.
              Ech kiedy my się wreszcie staniemy choc trochę madrzy?
              • Gość: peters Re: Brawo i moje gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:24
                Nie za 400PLN tylko za złotówkę!!!,trwa przecież promocja tych linii.
                • Gość: Laczy Re: Brawo i moje gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:27
                  Gość portalu: peters napisał(a):

> Nie za 400PLN tylko za złotówkę!!!,trwa przecież promocja tych linii.

Tak jak w znanym ruskim dowcipie, że mercedesy rozdają, tzn., nie mercedesy
                  tylko rowery i nie rozdają tylko kradną :)

Tak samo w tanich liniach:
                  bilet (np. do Londynu) za 1 zł, o tak - ale 1 na 10.000 miejsc, normalnie kilka
                  stówek + "opłaty", i nie do Londynu tylko do Luton i kilkadziesiąt funciaków na
                  dojazd z wiochy do City.
                  Fakt, że wychodzi taniej i dobrze, że są tanie linie, ale niech nie lecą w
                  kulki - tak samo jakby od dziś w sklepach płyty CD pojawiły się za 5 zł
                  (produkcja + tantiemy) a na miejscu w sklepie dowiadujesz się, że jeszce trzeba
                  tylko doplacić 45 zł dodatkowych opłat (podatki, narzuty, haracz wytwórni
                  płytowej).

Czy tym "tanim przewoźnikom" nie może się ktoś dobrać do dupy za niezgodne z
                  prawdą podawanie cen? To jest najzwyklejsze rżnięcie klientów.
                  • 2paco i dlatego kocham AirBerlin i NIKI!!! 07.10.04, 18:16
                    oni nie pieprzą w reklamach, tylko podają od razu ceny z podatkami i opłatami
                    lotniskowymi. Leciałem już z nimi i chwalę sobie BARDZO obsługę, serwis na
                    pokładzie, stan techniczny samolotów i rzetelność! Każdemu polecam!
                    A jak ktoś nie wie, na jakiej zasadzie funkcjonują tanie linie, to niech
                    poszpera w necie - jest dużo artukółów, wyjaśniających jak można zarobić na
                    tanim lataniu:D
                    w ostatni wtorek kupiłem dwa powrotne bilety na trasie wawa-wiedeń dla siebie i
                    siostry, na grudzień, więc załapałem się na promocję - zapłaciłem za wszystko
                    zaledwie 505 złotych! Polecam odwiedzić stronę LOT.PL - te same terminy na
                    grudzień kosztują albo 1513 złotych, albo ponad 2700!!! i wex tu człowieku
                    lataj narodowym przewoźnikiem, jak:
                    1. trasa identyczna
                    2. porty lotnicze te same
                    3. serwis taki sam albo nawet lepszy!!!
              • Gość: Zenek PROBLEM SkyEurope TO FAKT, ZE KLAMIE PASAZEROW IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.04, 11:57
                Mysle, ze problemem w tej calej historii nie jest odwolanie lotu, lecz fakt iz SkyEurope
                kilkakrotnie sklamal swoich pasazerow.

To nie jest kwestia standardu uslug (jedzenia, obslugi, stron internetowych zamiast sieci biur,
                etc.) lecz kwestia zaufania pasazerow do przewoznika. Ta niewatpliwie zostala nadszarpnieta.

Wedlug mnie SkyEurope nie pomoze teraz gest podarowania tanich biletow kilku pasazerom,
                lecz pilnowanie by taka sytuacja sie nie pojawila w przyszlosci. Zwlaszcza, ze klienci czytaja
                dokladnie prase i wbrew opinii niektorych interlokutorow potrafia podejmowac swiadome
                decyzje.

Osobiscie jestem za tanimi liniami (jako swietna alternatywa dla PKP i autobusow) i jednoczesnie
                jestem za wysoka jakoscia ich uslug, co przeciez jest mozliwe.
                • Gość: GDYNIANIN KOCHAM, KOCHAM, KOCHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 12:18
                  KRAKUSÓW, WARSZAWIAKÓW, POZNANIAKÓW, RZESZOWIAKÓW, SZCZECINIAKÓW, ŁODZIAKÓW,
                  WROCŁAWIAKÓW, BYDGOSZCZAKÓW, ZAKOPANIAKÓW, ZIELONOGÓRZAKÓW, TORUNIAKÓW,
                  KIELCZAKÓW, NOWOSOLAKÓW, JEDWABNIAKÓW, WĄCHOCCZAKÓW, OLSZTYNIAKOW, KATOWICZAKÓW,
                  ...NIAKÓW, ...TAKÓW,...ZAKÓW, ...BIAKÓW, ...MKÓW, ...KÓW, ...ÓW, ...W.
                  WASZ NA ZAWSZE GDYNIANIN
                  • el-042 Re: KOCHAM, KOCHAM, KOCHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.10.04, 22:57
                    Ja tez kocham Gdynie ;)
                • Gość: kurdesz Re: PROBLEM SkyEurope TO FAKT, ZE KLAMIE PASAZERO IP: *.blich.krakow.pl 06.10.04, 21:45
                  OKŁAMUJE. I SKŁAMAŁ pasażerom. Się mówić naucz.
              • Gość: umm Re: Brawo i moje gratulacje! IP: *.eo.pl 06.10.04, 12:52
                ty chyba jestes nie z tej epoki! jezeli ja place za bilet na samolot nawet chociazby 5 zł i place za przelot z paryza do krakowa, to chcę otrzymac to za co zapłaciłem bez względu na to czy bedzie to promocja czy nie. obywatel ma prawo się domagać zwrotu kasy za towar który jest trefny.
                chyba ze lubisz jak cie cały czas robią w jajo :)
                • Gość: Rybek Re: Brawo i moje gratulacje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:09
                  kupno biletu to nie jest kupno jogurtu i to nie towar a usluga! Kupujac bilet
                  zgadzasz sie na zasady zawarte w regulaminie, ktory NALEZY przeczytac przed
                  zaplaceniem! Tam jest napisane co kiedy lot jest odwolany i jakie prawa i
                  obowiazki ma przewoznik a jakie pasazer. Albo sie z tym zgadzasz i kupujesz
                  albo jedz rowerem. Niestety w tym przypadku przewoznik mogl sie wypiac ale
                  staral sie pomoc!
                  • 2paco absolutnie się zgadzamz Rybkiem:D 07.10.04, 18:18

• Gość: prawdziwy zachod Re: Brawo i moje gratulacje! IP: 142.150.49.* 17.11.04, 22:50
                    Gość portalu: Rybek napisał(a):

> Niestety w tym przypadku przewoznik mogl sie wypiac ale
                    > staral sie pomoc!

Nie mogl sie wpiac bo by go to kosztowalo stokroc tyle w sprawach sadowch.
                    Jeszcze sie nie spotkalem z tym aby na umowie bylo napisane, ze przewoznik moze
                    arbitralnie przewiezdz mnie w miejsce zupelnie inne od tego do ktorego
                    wykupilem bilet. To jakis absurd.
              • Gość: liscu Re: Brawo i moje gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:00
                W normalnym kraju firma sprzedjąc bilet, choćby za centa bierze na siebie
                odpowiedzialność za wykonanie usługi. Nie ważne jest w jaki sposób przewoźnik
                obniżył cenę, dla pasażera ważne jest solidne wywiązanie się z umowy. W
                przypadku niedotrzymania umowy firma powinna ponieść konsekwencje, chyba, że w
                umowie jest odpowiednia klauzula, o której pasażer powinien zostać
                poinformowany przy zakupie biletu. A jeśli spotkałeś się z takim traktowaniem
                przez straż graniczną na zachodzie to tylko świadczy o nich na niekorzyść. Co
                do użalania się nad rodakami. Jeśli uważasz, że tylko w Polsce są możliwe takie
                zachowania świadczy o tym, że niezbyt dobrze znasz mentalność
                tzw. "Europejczyków". Głupota wcale nie jest domeną Polaków tylko ludzi w ogóle
                i jeśli masz takie zdanie o rodakach to sam siebie określasz jako, "żałosnego
                chama" (Twoje słowa). To smutne, że wciąż mamy tyle kompleksów na swoim punkcie
                i że traktujemy swój kraj jako najgłupszy i przypisujemy sobie wszystkie
                niepochlebne cechy ludzkie. Powtórzę jeszcze raz na koniec: MY WCALE NIE
                JESTEŚMY GORSI OD MIESZKAŃCÓW TZW. NORMALNYCH KRAJÓW. Pozdrawiam.
              • Gość: Ania Re: Brawo i moje gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:16
                Potwierdzam Twoje slowa. Ja sie nie dziwie. Powinni sie cieszyc, ze nie spadli
                w polowie podrozy. Zawsze dostaje sie to, za co sie placi. Albo za co ktos inny
                zaplacil:))). Czy tylko ja nie wierze w cuda?:)
              • Gość: mariuSz Esso, do spalenia się nadajesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 10:56
                Esso, Biedactwo, kolejnośc odwracasz.
                A buty za 20 zł to ju się nadają do reklamacji czy może jeszcze dychę dołożyć?
                A moe 35zł to dopiero fair. Jako konsument nie muszę się znać czy pralka za 500
                zł ma dobrze śruby poskręcane. Godzę się że ma klasę energetyczną C, ale to
                pisze na etykiecie!
                Oszukują Cię na każym kroku a Ty piszesz że to OK. Konsumenta się chroni. To
                proste.
                Nie rozumiesz, że gdyby w Krakowie była mgła to oni by z tego samolotu
                wysiedli???
            • Gość: krakuska Re: TO SKANDAL !!! IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 06.10.04, 11:26
              czy to jest normalne? współczuję pasażerom... <bez komentarza>
            • Gość: andre Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.238.87.48.adsl.inetia.pl 06.10.04, 12:46
              Sam jesteś durniem, w normalnym kraju przewoźnik zapewniłby hotel pasarzerom a
              nie traktował ich jak zło konieczne.
              • Gość: makis Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: 212.244.53.* 06.10.04, 12:57
                Jaki hotel ??? Sam sie w leb walnij !!! Tanie linie to niskie koszty, a co za
                tym idzie ZADNYCH praw w wawunkach zakupionej taryfy lotniczej !!! Chyba Sky
                Europe nie ukrywa warunkow przewozu prawda ??? Poza tym za zycie i zdrowie
                pasazerow i zalogi odpowiada kapitan w samolocie i na statku, a jego decyzje
                musze respektowac wszyscy. Oczywiscie ciucmoki spod samiuskich tater tego nie
                wiedza, a malo tego buntuja sie probuja porwac samolot. Gdyby mimo to kapitan
                ugial sie i polecial i sie rozbil winne byloby tez Sky Europe i kapitan.
                Ciekawe tylko ile pasazerowie okupujacy samolot mieli IQ i promili we krwi,
                czym przypominam sprawe wysadzenia w katowicach pijanych wczasowiczow ze slaska
                w liczbie 2 gornikow i ich zon.
                pozdrawiam
                m
            • Gość: s&e Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:34
              przestań sadzić pierdoły !!!!jak nie kumasz tematu to lepiej sie nie udzielaj i
              podaruj sobie swoje puste i beznadziejne uwagi!!!!!!!!!!!
            • Gość: s&e Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:35
              aha i jeszcze jedno sam jesteś DURNIEM!!!!
              • Gość: Niunia Dziunia Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:40
                o i teraz zaczęła się dyskusja na prawdziwe argumenty...
                " ty jestes głupi, a ty masz zeza, a twojej ciotce krokodyl zjadł uszy...
                :-)))))))
            • Gość: kate przeprosic i informowac - ot rozwiazanie IP: 69.156.158.* 06.10.04, 17:17
              Alez glupoty gadasz, a raczej wypisujesz.Myslisz ze by sie rzucali i robili
              zamieszanie jakby wszystko bylo wyjasnione i zostali przeproszeni za zmiany i
              zapewnieni ze do Krakowa sie dostana tylko z opoznieniem.Oczywiscie ze rozne
              wypadki sie przytrafiaja i czasami trzeba spedzic troche czasu na lotnisku i
              nikt sie nie czepia ze zaraz pokoje w hotelu dla kazdego nalezy zagwarantowac(
              choc sa linie lotnicze ktore to potrafia zagwarantowac w razie jakiejs
              awarii).Ale zapewnienie ze kazdy dojedzie na miejsce przeznaczenia byloby mile
              widziane.
              Najgorsze jest jak jakis idiota postanowi traktowac pasazerow jak totalnych
              debili.I wlasnie potem mamy to co mamy na lotnisku.Wyobraz sobie taka scenke ze
              owszem pasazerowie sa wkurzeni ze zamiast 2 godzin to ich podroz trwala 12 ale
              od poczatku byli informowani o wszystkim, przeproszeni i zapewnieni ze w
              Krakowie sie znajda tak szybko jak na to pozwoli sytuacja.
              Ja kiedys musialam spedzic na lotnisku ponad 10 godzin bo okazalo sie ze jest
              awaria samolotu, potem zaloga sie wymieniala i cos tam jeszcze - ale bylismy
              informowani.Niektorzy zli i zmeczeni wchodzili na poklad samolotu, ale nikomu
              nie przyszlo do glowy pacyfikowac cokolwiek i kogokolwiek a nie bylo to w dobie
              terroryzmu.
            • Gość: Gabiene Coż to jest normalność? IP: *.idea.pl 06.10.04, 18:01
              kiedyś spędziliśmy kilka godzin na lotnisku Okęcie "z powodu mgły na lotnisku w
              Krakowie". Lecieliśmy z Kopenhagi do Krakowa z przesiadką w Warszawie.
              Przewoźnik krajowy uznał wówczas - podobnie jak opisano to wyżej,
              że "zaistniały przyczyny wyższe". Gdyby nie nasza interwencja i uświadomienie
              obsłudze, że za chwilę odjedzie ostatni pociąg do Krakowa, bylibyśmy skazani na
              spędzenie nocy na lotnisku. Pośpiesznie wezwano taksówki i opłacono nasz
              przejazd na Dworzec Centralny. I na tym koniec. Pół biedy z Polakami - stanęli
              w kolejce, albo kupili bilety w pociągu. Gorzej z obcokrajowcami. Mieli oczy,
              jak talerze. Czekano na nich w Balicach. Tymczasem nie mieli wymienionych
              pieniędzy i tłumaczyli zrozpaczeni konduktorowi, że nie wiedzą co, za co i za
              ile, ani też nie wiedzieli za bardzo dokąd jadą. Po miesiącu odzyskaliśmy
              pieniądze za przejazd PKP, ale tamci biedacy chyba pamiętają dobrze tę
              przygodę. Gdyby jeszcze się dowiedzieli, że niektórzy "swykli obywatele"
              straszą za ewentualny bunt w takich okolicznościach "pierdlem", czyli
              więzieniem:) ... to do takiego "normalnego" kraju chyba prędko by nie
              przyjechali
            • Gość: Aker Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.dyn.optonline.net 06.10.04, 19:11
              Jest niezupełnie tak; u normalnych linii w takich przypadkach dostaje się nie
              kocyk, tylko pokój w hotelu dogodnie usytuowanym niedaleko lotniska. Wiem z
              autopsji (aha, nie latam klasą business).
            • Gość: Daggie Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.csbnet.se 07.10.04, 09:50
              Hmmm, w normalnym kraju? masz na mysli zapewne Ameryke? HA HA HA!
            • Gość: xXx Pogięło Cię gościu, latałeś chyba w Bangladeszu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.10.04, 14:03
              Nie rozumiem twojego tekstu ale z jego treści wynika, że jesteś na usługach
              Skyeurope. Bo w normalnym kraju z tytułu odwołanego lotu należy się
              odszkodowanie i linie odwołują bo musza a nie bo im się nie chce, albo nie
              opłaca, a juz z pewnościa nie kłamią, że jest mgła jeśli jej nie ma. Ta cała
              skyeurope to skandal nie lina lotnicza i należy ja po prostu zbojkotować.
            • Gość: zbud Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: 212.160.138.* 07.10.04, 14:15
              W normalnym kraju / Szwajcarja/ przy zaklóceniach komunikacjnych
              zostaliśmy przeproszeni,dostaliśmy hotel w Zurichu ,wyżywienie,transport
              i propozycje zwiedzenia miasta.Prócz tego odszkodowanie-wypłacane
              ryczałtem za utrudnienia i stracony czas, Swissair - to firma o
              której miło mówię!
            • Gość: mox Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.almi.com.pl / 62.233.177.* 07.10.04, 15:13
              "Swołocz" niezły z ciebie debil badz debilka,Nawet w Usa a co do cholery za
              wzór do nasladowania.
            • Gość: Guciek Re: W NORMALNYM KRAJU PRZESPALI BY SIE W PIERDLU IP: *.autocom.pl 07.10.04, 16:31
              masz racje tacy debile jak TY tylko w tym kraju mogli sie urodzic... szkoda
              tylko ze jeszcze moga wyrazac publicznie swoje opinie..
          • Gość: jarek Re: To pasażerowie powinni przeprosić ze nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:49
            Ty jestes chory na umysle, na szczescie takiego chorego becwala nie stac nawet
            na takie tanie linie lotnicze! szkoda ze wydajesz ostatnie pieniadze na
            internet chyba ze robisz to za pieniadze swojego szefa!
          • Gość: prawdziwy zachod Re: To pasażerowie powinni przeprosić ze nie IP: 142.150.49.* 17.11.04, 22:46
            Gość portalu: skok napisał(a):

> wylądowali w pierdlu tylko w Warszawie :)

Dlaczego mieli wyladowac w wiezieniu jezeli firma przelotowa chciala ich
            oszukac? Jezeli lot byl do Krakowa z okreslonego miejsca to firma powinna
            zapewnic im to a w przeciwnym wypadku zrekompensowac im utrudnienia. Ta firma
            wyraznie probowala sie od tego wymigac przez co lamala wszelkiego rodzaju
            konwencje zwiazane z obluga pasazerow. Dla mnie jest to sygnalem aby w
            przyszlosci unikac uslug swiadczonych przez te linie.
        • Gość: katarynka Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:58
          możesz bojkotować co chcesz, bo pewnie masz pampersa w rajstopkach i nie stać
          cie nawet na lizaka :-)))
          zapewne najbardziej zapierali się we wnętrzu samolotu ci, co kupili bilety po
          złotówce.
          Bo złotówka ma teraz najwyższą wartość od 5 lat... ;-DDDDD
          Obsługa lotniska i firma ochroniarska znów dali ciała, bo powinni to całe
          towarzystwo w kajdankach wywieźć...
          • Gość: J Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:13
            nie wazne czy kupili bilet po 1 zl czy po 300 zl firma lotnicza zawarla umowe z
            osoba i powinna siez ni wywiazac !!
            • Gość: katarynka Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:16
              przeczytaj warunki przewozu - to jest umowa, zobacz do czego linia jest
              zobowiązana... :-)
              To chyba jest podstawa sporu.
              złotówka jest przykładem pojmowania sytuacji usługodawca-usługobiorca.
              Płacisz mało dostajesz usługę na poziomie za który płacisz.
              Pomyśl choc przez chwilę...
              • jaszynek Re: trzeba tę firmę bojkotować 06.10.04, 10:39
                > złotówka jest przykładem pojmowania sytuacji usługodawca-usługobiorca.
                > Płacisz mało dostajesz usługę na poziomie za który płacisz.

nieprawda. Dostaje się usługę, która jest opisana w umowie. Jeżeli jakość
                obsługi odbiega od tego, co jest spisane w umowie zakupu, to choćby kosztowała 1
                stotinkę, to powinna zostać wykonana rzetelnie przez usługodawcę. Abstrahuję w
                tym przypadku od tego, do czego faktycznie ten konkretny przewoźnik był
                zobowiązany. Odnosze się do tego komuszego bełkotu.

> Pomyśl choc przez chwilę...

to ty pomyśl przez chwilę. Rozumiem, że będziesz szczęśliwa, gdy kasjerka w
                sklepie będzie w stosunku do ciebie chamska, bo mało zarabia? Przeciez dostajesz
                usługę na poziomie, za który (choćby pośrednio) płacisz...

Pozdrawiam,
                Jaszyn
              • Gość: eeeee Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.server.ntli.net 06.10.04, 21:35
                to Twoim zdaniem kupujac kupon za zlotowke na loterii LOTTO nie da sie wygrac
                szesciu milionow?
            • Gość: gosc61 Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:07
              Pierwsza zasada podróżowania: Przeczytaj regulamin! :-)))
          • Gość: Bartek Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: 195.190.143.* 06.10.04, 09:16
            co do pasazerow - masz racje,
            nie zmienia to jednak faktu, ze przewoznik sie specjalnie nie popisal
            • Gość: katarynka Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:20
              fakt. bałagan owszem był.
              tanie maja niestety problemy organizacyjne, może się dotrą, ale tu przecież
              ważna jest CENA... znajdźcie prosze tańszy środek transportu do i z Paryża niż
              ok 400-500 zł...
              Ja nie znajduję.
              Przewoźnik przeprosił i obiecał darmowe bilety dla pokrzywdzonych podróżnych.
              według mnie to dostateczna rekompensata.
              • Gość: Bartek Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: 195.190.143.* 06.10.04, 09:48
                oki,

osobiscie pomimo pewnej jednostronnosci artykulu (hmm, ciekawe czy jakas firma
                lotnicza nie jest jego ukrytym sponsorem ;) ) uwazam, ze jest on potrzebny:

- w tej lini taka rzecz sie zdarzyla, warto wiedziec jak czesto i wtedy kazdy
                sobie odpowie czy chce za 400-500zl skorzystac czy nie (osobiscie, gdyby mi sie
                mialo cos takiego mialo zdarzac czesciej niz raz na 10 razy to bym
                podziekowal) - zbliza sie listopad i mgiel bedzie teraz sporo,
                - co do pasazerow - kupujesz cos - sprawdz co ci sie za to nalezy,
                np. czy bedziesz musil(a) spac na ulicy jak odwolaja lot, albo czy musisz sie
                zgodzic na komunikacje zastepcza - powiedzmy sobie szczerze - pasazerowie
                specjalnie nie czytaja takich przepisow, a linie lotnicze tez sie z nimi nie
                afiszuja, wiec - powiedzmy, ze wina za nieporozumienia jest obopulna,
                - linia w ramach rekompensaty obiecala darmowe bilety - mysle jednak ze chodzi
                tu bardziej od zachowanie twarzy niz o rekompensate (tzn. chyba nikt nie
                obiecal tego pasazerom podczas zdarzenia, ale po tym jak w prasie ukazal sie
                artykul) - wiec bym sie za bardzo tym gestem nie rozczulal,

W prawde mowiac najciekawszy w calym tym bajzlu byl dla mnie watek z mgla, tzn.
                czy lot zostal odwolany z winy przewoznika, czy nie:

- w przypadku tzn. "sily wyzszej" lot moze byc odwolany,
                - kwestia mgly byla sporna - no byla mgla, ale samoloty lataly (wszystkie -
                niektore?)
                - w takim przypadku decyzje podjal kapitan - tylko czy decyzja kapitana - to
                nadal sila wyzsza?
                - i ostatnia uwaga - czy gdyby samolot lecial zgodnie z planem (zakladam, ze
                zmiana planu jest jednak wina przewoznika) i mial ladowac w Krakowie pewnie
                kolo 22:00 - to czy byla by tam mgla? zalozmy, ze nie - czy w takim przypadku
                mgle w Krakowie o 24:00 mozna jednak przypisac jako wine przewoznika?

• Gość: katarynka Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:06
                  artykuł wygląda na czarny PR ;-), może redaktor ma obiecane darmowe bilety z
                  airpolonii na przyklad? :-)
                  dla mnie w tym konkretnym wypadku podstawową kwestią będzie koszt przelotu i
                  decyzyjność kapitana w tym względzie. Odszkodowania za lot wypłaca się w
                  konkretnych przypadkach i tu jest problem, czy to będzie taki przypadek - patrz
                  regulamin przelotu ;)
                  Ja osobiście zawsze sprawdzam warunki przed podpisaniem umowy, a lot samolotem
                  za taką umowe uważam, bo ewentualne problemy w innym kraju mogą mnie drogo
                  kosztować. Więc WARTO sprawdzić co mi sie należy.. :)
                  Latałam różnymi liniami. Lotem, KLM, Lufthansą, Deltą, BE, może jeszcze czymś.
                  Latałam też Airpolonią, skyeurope jeszcze nie, bo nie lata w miejsca, gdzie
                  potrzebuję latać :-).
                  I mimo, że airpolonia sie spóźniała, że bałam sie nieprzewidzianych sytuacji
                  cena do mnie przemawia. ten sam lot w Locie tp 1300 zł a airpolonii 350 zł...
                  no i tyle na ten temat.
                  Co do gestu przewoźnika - nie komentuję. Ale to jest to, o czym pisałam
                  wcześniej - decyzja - i kto ją może podjąc w takiej sprawie.
                  Nie sądzę, że ktokolwiek mógł się spodziewać, że ludzie zabarykadują sie w
                  samolocie na lotnisku. Jeśli to było w nocy to dotarcie do osoby, która
                  podejmie decyzję o wydaniu kilkudziesięciu tyś zł może być problemem. Tak sobie
                  gdybam. Z reguły takie rzeczy rozpatruje sie po fakcie, według jakichś
                  procedur, zwraca ludziom pieniądze itp.. (według regulaminu przewozu)

Teraz sa 2 wyjścia, - albo wziąc bilety, albo się sądzić o ...?
                  • Gość: eeeee Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.server.ntli.net 06.10.04, 21:39
                    a ja popieram ludzi ze sie zabarykadowali - moze nastepnym razem przewoznik
                    trzy razy sie zastanowi zanim wytnie podobny numer, bo bedzie zdawal sobie
                    sprawe ze Polak potrafi mu nawet samolot odebrac :)
              • Gość: dawi Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: 217.17.35.* 06.10.04, 09:58
                nawet jak zapłacili 1 zł to nie ma znaczenia umowa była paryż kraków i sky nie
                wywiązał się z zawartej umowy
                taka była cena tak ją skalkulowali i koniec jak chcą to niech sprzedaja bilety
                po 1000 zł, tylko kto wtedy kupi u nich bilety??
                cena tu nie ma znaczenia
          • Gość: pasażer Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:31
            Czlowieku. Nie byles tam i nie masz pojecia co piszesz. Mam nadzieje ze kiedys sie znajdziesz w takiej sytuacji.
            SkyEurope zachowal sie totalnie beznadziejnie - klamali od poczatku do konca. Klamali w de Gaullea, klamali na Orly, klamali do ostatnij chwili w Warszawie. I to nie kapitan decydowal - to bylo po prostu zaplanowane. Tuz po ladowaniu lotnisko bylo zamkniete i samolot NIE MOGL leciec do Krakowa. I SkyEurope o tym wiedzialo. A nawet po wyladowaniu mowili ze lecimy dalej.
            SkyEurope to syf i tyle.
            I to nie ludzie z Krakowa byli zaszokowani. BYli tam tez francuzi i uwierz mi oni dopiero "przezyli swoje".
            W kazdym razie polecam SkyEurope wszystkim tym, ktorzy tak pieknie sobie pisza o wkroczeniu straży granicznej - leccie i niech Wam SkyEurope sprzyja.
        • Gość: pasazerka Re: trzeba tę firmę bojkotować IP: *.speed.planet.nl 06.10.04, 10:41
          latam z zagranicy liniami SkyEurope do Warszawy od samego poczatku - na zadnych
          innych liniach NIE SPOTKALAM SIE Z TAK UPRZEJMA I KULTURALNA OBSLUGA. Ceny maja
          niskie, ale PERSONEL NA NAJWYZSZYM POZIOMIE. Komuz to w zyciu nie zdarzylo sie
          potkniecie??? chyba tylko temu, kto nie robi absolutnie nic! SKYEUROPE ZYCZE
          POWODZENIA!!
      • Gość: regul8or od Krakusów WARA IP: 80.55.237.* 06.10.04, 08:00
        a odwal ze sie od krakusów? co uogolniasz? co to ma do krakusow i ich kultury?
        kto tu sie szczyci? kompleksy masz? kabanie pastowany
        • Gość: mn Re: od Krakusów WARA IP: *.pool.mediaWays.net 06.10.04, 08:38
          Faktycznie jakoś krucho z tą kulturą sądząc po wypowiedzi!
          • Gość: regul8or Re: od Krakusów WARA IP: 80.55.237.* 06.10.04, 08:44
            ... i następny/a wszechmądry/a z prawem do oceniania innych
            • Gość: kate Re: od Krakusów WARA IP: 69.156.158.* 06.10.04, 17:34
              Najwiecej do powiedzenia o kulturalnym zachowaniu kogokolwiek maja wlasnie ci
              kulturalni inaczej.
      • Gość: w Kompleksy w stosunku do Krakowa? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.10.04, 08:58
        :)
      • Gość: Janosik Prawda IP: *.tac.net 06.10.04, 16:27
        Jest takie powiedzenie: "You get what you pay for". Hej!
      • dazzle Re: Odlot Krakusa 06.10.04, 18:39
        Wiesz co? Jesteś na niewłaściwym forum. I kompletnie nic nie rozumiesz. I masz
        najprawdopodobniej kompleksy. Warszawianka
      • Gość: Grzesiek Re: Odlot Krakusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:37
        O czym ty gadasz... SkyEurope nie jest Krakowska firma,ma tu tylko baze...
      • Gość: autobusiarz BURZUJE !!! CO IM AUTOBUSY NIE ODPOWIADAJA ?? IP: 81.210.69.* 07.10.04, 13:44
        maja sie za nadludzi jełopy jedne... nie wiadomo jak dochodzili do swoich
        fortun czy uczciwie czy nie i juz im palma odbija ze strajkowac im sie chce i
        do autobusu nie wsiada...

co za dzicz, sloma im z butow wystaje a rzadzic i strajkowac im sie
        zachcialo... trzeba ich bylo na furmanki wsadzic i do puszczy kampinoskiej
        wywiez...

troche kasy zarobili na saxach i juz im palma odbija... mysla ze
        sa "europejczykami" dupnymi a prawda jest taka ze sa wiadomo kim...

czytajac naglowek artykulu myslalem ze faktycznie jakas afera sie zdarzyla a ty
        widze kilku ciuli chcialo medialnie zaistniec i stad cla ta afera....ehh szkoda
        czasu na takich krzykaczy...
        \

pozdro dla normalnych.
    • Gość: pedro a co? morda w kubeł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 23:57
      bo Sky Europe jeszcze policję na swoich klientów naśle
    • Gość: Senator LH Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 00:12
      Krakusy na to male lotnisko wprowadzili az 4 tanich przewoznikow. Od poczatku
      wiadomo, ze w Krakowie nie ma potencjalu dla przewozenia tylu ludzi wiec linie
      nie beda traktowaly tego lotniska priorytetowo. Nie da sie ciagnac 4 srok za
      ogon. Jak wejdzie easy jet to sky europe pewno sie wycofa. Wizzair z Katowice
      nie robi takich numerow. A najlepiej to latac Lufa.
      • Gość: maluszek Pan Senator LH z jakimś kompleksem? IP: *.dsgroup.gr / *.singular.gr 06.10.04, 09:44
        ...że tak Katowice "hurrra! (=nikt nigdy, ani nawet Wizz nigdy, w Katowicach
        nic bee nie zrobi, nigdy!)" a Kraków "beee"? Może najpierw przeczytać
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,35825,2226668.html o zrobieniu wałka z lotem
        do _Katowic_? To zdarza się i w Katowicach i Krakowie (z małym lotniskiem, tyle
        tylko, że przy autostradzie i jednak nieco większym kurnikiem niż w KTW) i
        Warszawie, i gdzie idziej pewnie też. Z toleracyjnym pozdrowieniem
    • Gość: Kicia AirPolonia zgubiła nam walizkę -po 3dniach oddali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 00:15
      • Gość: x Re: AirPolonia zgubiła nam walizkę -po 3dniach od IP: 151.92.176.* 06.10.04, 08:19
        wzruszajace... chcesz o tym porozmawiac?
        • Gość: kate Re: AirPolonia zgubiła nam walizkę -po 3dniach od IP: 69.156.158.* 06.10.04, 17:37
          dobrze ze oddali - wyobrazmy sobie jakby nie oddali to co by sie rozpetalo tutaj
          na forum...
          • Gość: x Re: AirPolonia zgubiła nam walizkę -po 3dniach od IP: 151.92.176.* 07.10.04, 14:03
            lomatko... ;-)
    • Gość: max co za zenada i olewactwo, no nie spodziewalem sie IP: *.pl / 212.244.43.* 06.10.04, 00:41
    • Gość: bubu Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 05:42
      Niby tani ale robia co chca i nigdy nie wiadomo czy poleca czy nie.
      • Gość: heh Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: 80.50.28.* 06.10.04, 09:05
        Gość portalu: bubu napisał(a):

> Niby tani ale robia co chca i nigdy nie wiadomo czy poleca czy nie.

Pewnie właśnie dlatego,że są tani to robią co chcą.Najlepiej takimi liniami nie
        latać, bo jeszcze w ramach oszczędności zaniechają regularnego przeglądu
        silników i ...do bozi.
        • Gość: mua Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:09
          tego akurat nie mogą, muszą spełniać wymogi bezpieczeństwa, bo stracą licencję.
          Ale naprawdę... za bunt na pokładzie samolotu, na lotnisku , wśród innych
          samolotów i wielu setek ludzi... ludzie-buntownicy powinni byc aresztowani.
    • Gość: gaduła ludzie mieli racje !!! IP: *.iod.krakow.pl / 149.156.29.* 06.10.04, 08:01
      ja miałem nimi leciec do Paryża, i dzięki bogu kupiłem bilet w Locie, drogo ale
      mam przez to mniejsze problemy
      • Gość: peters Re: ludzie mieli racje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:26
        hehe,pocieszaj się.Wydałeś dużo i szukasz ukojenia?U nich to aktualnie kosztuje
        tylko 1zł,nawet jak na 12h,to taniutko.
    • dwie.tony.halik Wsty! Co to za gowniana linia 06.10.04, 08:13
      Klientow bez wzgledu na cene (i tak na tym zarabiacie) nalezy traktowac w absolutnym szacunkiem i
      powaga. Gratuluje dobrej prasy frajerom z dzialu marketingu i BOK w SkySyf
    • Gość: jt Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:22

Trzeba byc oslem, zeby rzecznikiem firmy zrobic kogos, kto nazywa sie
      Klopotowski.
    • Gość: Tłuk ale smakosz@ Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:27
      A co to jest Krakus???Słoik z chrzanem,czy może sucha kiełbasa?I
      dlaczego "WARA"?dolna czy górna?O inne nie pytam...Smacznego.
      • Gość: regul8or Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: 80.55.237.* 06.10.04, 08:35
        Twoj post mial kogos rozbawic? czy jest popisem elokwencji? moze wytlumaczysz mi
        Twoj dowcip bo nie zczaiłem
        • Gość: Tłuk ale smakosz@ Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:55
          Re-Widocznie nie jestem odpowiednio elokwentny,może sie nie wyspałem???"czaisz"?
          Tłumacze: Tanie linie to tanie linie.[sprawdż cennik]Krakus to bardzo znana i
          renomowana firma [spożywcza]Osobiście wole Kielce.Lot Paryż-Kielce-Warszawa
          jest ciekawszy."Wara"??? sprawdze w słowniku i dopisze potem.Jeszcze coś?
          Latałeś tanimi,to nie smuć.P.s Warszawa.
          • Gość: regul8or Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: 80.55.237.* 06.10.04, 09:01
            > Re-Widocznie nie jestem odpowiednio elokwentny,może sie nie wyspałem??

no nie jesteś

> Tłumacze: Tanie linie to tanie linie.[sprawdż cennik]

gdzie tłumaczysz?

> jest ciekawszy."Wara"??? sprawdze w słowniku i dopisze potem.

sprawdz koniecznie

> Latałeś tanimi,to nie smuć.P.s Warszawa

nigdzie nie oceniam latania tanimi liniami ja po prostu pisze zeby sie od
            Krakusów ten el-ilestam 'odstosunkował' .widze problemy z rozumieniem słowa
            pisanego. no ale jak Tłuk to Tłuk
    • Gość: ale numer! SKyEurope - zapamietam sobie TĄ nazwę :-( IP: 213.192.80.* 06.10.04, 08:35
      i wszystkim znajomym opowię, gdyby przypadkowo nie czytali wyborczej...
      SkyEurope = tym panom juz podziekujemy.
      • Gość: pasazerka Re: SKyEurope - zapamietam sobie TĄ nazwę :-( IP: *.speed.planet.nl 06.10.04, 10:45
        Ale z Ciebie numer - Lepiej naucz się, że po polsku prawidłowo mówi się TĘ, a
        nie tą.
    • Gość: Bolek Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 08:36
      Co za ciulowaty facet - rzecznik linii - odebrać kncesję takim liniom i "po
      ptokach".
      • Gość: Miś Chcieliśta tanich linii, to je mata IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 08:53
        Następny raz trzeba lecieć Lotem albo Air France czy inną "normalną" linią, jak
        się chce mieć pewność, że w razie problemów linia stanie na głowie żeby dogodzić
        pasażerom. No, cali Polacy-rodacy, najpierw płacą psie pieniądze a potem robią
        powstanie narodowe jak im coś nie dadzą za friko i w najlepszej jakości.
        • Gość: J Re: Chcieliśta tanich linii, to je mata IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:39
          a cvzy oni cos chccieli za FREE ? oni tylko chcieli doleciec tam gdzie mieli. A
          ze akurat wybrali TANIA linie to juz raczej problem tych tanich lini zeby
          zrealizowac umowe.

Jezeli tani linie sa zbyt tanie to dlaczego im sie oplaca jeszcze latac ?
          • Gość: Miś Re: Chcieliśta tanich linii, to je mata IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 11:36
            Przeczytaj artykuł: wbrew umowie o przewóz chcieli na ostatnim etapie zamiast
            autobusem z W-wy do Krakowa lecieć samolotem. A to dla przewoźnika byłyby spore
            koszty. Właśnie takimi warunkami nie tylko tanie ale i zwykłe linie obniżają
            koszty - jak coś im nie wypali i samolot musi lądować gdzie indziej niż miał to
            przewóz następuje autokarem. I to jest zapisane w umowie. Ale Polacy mają gdzieś
            umowy - zrobi się awanturę, strajk, głodówkę albo blokadę i wymusi się, bo
            "prawo prawem ale racja ma być po naszej stronie". Pieniactwo i warcholstwo to
            nasz wielki wkład do wspólnej Europy, co pokazaliśmy już na konferencji w
            Kopenhadze tuż przed przyjęciem.
            • co_dzienna Re: Chcieliśta tanich linii, to je mata 06.10.04, 11:43
              dokładnie tak.
              koszty paliwa, koszty lotniska, ustalenie możliwości startu i lądowania(bilety
              dla ludzi przy tym to chyba pikuś)
              Klient w Polsce myśli sobie tak:
              Płace i wymagam. A wymagam tego, co sobie wyobraziłem, że dostanę...
              I jak nie dostanę bajki z moich snów i zastrajkuję...
            • Gość: eeeee Re: Chcieliśta tanich linii, to je mata IP: *.server.ntli.net 06.10.04, 21:51
              pokazales cos w Kopenhadze? a co? warto bylo na Ciebie popatrzec? Szkoda, ze
              nie wiedzialem ze dajesz szol.
        • Gość: mil Re: Chcieliśta tanich linii, to je mata IP: *.science.uva.nl / *.science.uva.nl 06.10.04, 10:01
          > Następny raz trzeba lecieć Lotem albo Air France czy inną "normalną" linią, jak
          > się chce mieć pewność, że w razie problemów linia stanie na głowie żeby dogodzić
          > pasażerom.

Ty chyba nigdy nie leciales LOTem, skoro wypisujesz takie rzeczy...

Niestety, ja mialem te nieprzyjemnosc. Wiec teraz wole latac SkyEurope. Poziom
          obslugi klienta tez kiepski, ale przynajmniej 3-4 razy mniej place za bilet.
          • Gość: teo Re: Chcieliśta tanich linii, to je mata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:22
            .. ja leciałem lot-em do jfk w ny przez przypadek i jestem zadowolony,
            jedzenia nie zabrakło personel uprzejmy.
    • Gość: Krzysztof Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 06.10.04, 08:40
      Oj ty tani, promocyjny Kłopotowski, z tobą są zawsze same problemy.
      • martyynka Re: Bunt na pokładzie tanich linii 06.10.04, 08:51
        Zachowanie w Paryzu - karygodne....Ale kapitan samolotu odpowiada za zycie i
        bezpieczenstwo pasazerow - ja wolalabym go sluchac i wyladaowac gdzie indziej
        niz myslec czy podczas ladawania w mgle sie rozwalimy. No coz krakowska butna
        dusza - typowka!!!
    • szarytka Re: Bunt na pokładzie tanich linii 06.10.04, 08:50
      Dlaczego w większości polskich firm nie dotrzymuje się warunków umów, terminów,
      oszukuje klientów? I dlaczego nie piętnuje się takich nieuczciwych praktyk
      tylko wyszydza naiwnych klientów? Dlaczego nieuczciwa firma nadal może działać
      bez żadnych konsekwencji, a źle potraktowanym klientom wypomina się "złe
      miejsce" zamieszkania/urodzenia, czy tez po prostu naiwność? Dlaczego w Polsce
      nikomu nie można wierzyć?
      Nie rozumiem tego :-/
      • Gość: ja Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 06.10.04, 11:34
        Najpierw przeczytaj regulamin przewozu a dopiero później oskarżaj o
        niedotrzymanie warunków umowy...
      • kojako1979 Re: Bunt na pokładzie tanich linii 06.10.04, 12:00
        Akyrat SKyEurope nie jest polską firmą. Złość się na Słowaków.
      • Gość: eeeee Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.server.ntli.net 06.10.04, 21:54
        odpowiedz mysle jest prosta: znaczna czesc forumowiczow jest myslami
        zakotwiczona jeszcze w porcie zwanym komunizm i nie dociera do niej ze czasy
        sie zmienily i nie do kazdego sie strzela jak ma inne zdanie; na szczescie Ci
        ludzie wymra juz za jakies dziesiec lat i przyszlosc nalezec bedzie do nas -
        mlodych, pieknych, silnych i szlachetnych, nie skazonych ani porozumieniem
        ponad podzialami Michnika ani porozumieniem bez barier kwasniewskiej;
    • Gość: Mua Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 08:55
      Jeśli coś kupuję, to z reguły wiem, co. Czytam na przykład warunki przewozu i
      jestem świadoma co się może stać.
      W zamian za ryzyko, które ponoszę, płace za przelot w dwie strony ok 400 zł...
      I NAPRAWDĘ tak wolę. Lot trwa z pakowaniem i wypakowaniem góra 5 godzin,
      autobus ponad 20... za autobus w dwie strony zapłace więcej.
      Nie interesuje mnie sztuczne jedzonko na pokładzie drogich linii i to, czy
      dostanę kredki dla dziecka i jakąś badziewną zabawkę.
      Gdy się zdarzy problem (raz na wieeeeele lotów) to stać mnie z oszczędności na
      drogich biletach na opłacenie hotelu, innego bilet..itd, itp.
      Rewolucje na pokładzie samolotu zdecydowanie potępiam.
      Skonani ludzie, bo przelecieli samolotem z innego lotniska??? No żarty chyba.
    • Gość: mich Slovakia IP: 212.160.172.* 06.10.04, 08:55
      No tak, chyba przyzwyczajenia do starego systemu sa jeszcze głęboko
      zakorzenione u słowackiego przewoźnika.
      ciekawe czy tak samo traktuje Klientów, z których ma kasę w innych krajach,
      np.: Europy zachodniej.
      Najlepiej niech wyleca z powrotem na Słowację, jak nie radzą sobie ........
      • Gość: franek Re: SkyEurope - czy to komunistczne dziadostwo? IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:10
        Mam nadzieję, że podróżni nie wystraszą się krasomówczych wywodów terrorysty Kłopotowskiego i finał podróży znajdzie się w sądzie.
        Czy tani przewoźnik SkyEurope oznacza – dziadostwo:-D
    • Gość: Marghot z Lodnynu IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 06.10.04, 08:58
      w miniony piatek byly problemy z lotem z londynu do krakowa.
      samolot mial 2 godzinne opoznienie - oczywiscie ani slowa przeprosin od linii
      lotniczych.
      • Gość: katarynka Re: z Lodnynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:01
        poczytaj warunki przewozu na które się decydujesz kupując bilet.
        ot i wszystko :-)
      • Gość: teo Re: z Lodnynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:31
        dokładnie z londynu do warszawy(BA)wyleciał 2 godz. po czasie bo czekał na
        wózek dla niepełnosprawnego. poczym na ekranie wyświetił lot trwający 5 godz
        gdzieś w 3-cim świecie i przez 15 min personel tego nie zauwazył. w samolocie
        ciasno.
    • Gość: J Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:06
      Tak sie dzieje !
      W wakacje samolot LOTU (czarter) mial ludzi z Tunezji odwieść do Pyrzowic i
      Warszawy ale okazalo się że dalej nie poleci ludzie mieli sie przesiąść do
      autobusu.

Wiec jak widac to jakas Lotnicza norma. Sytuacja sie poprawi jak ludzie będą
      egzekwować wszystkimi mozliwymi środkami swoich praw.

Moze juz przed odlotem być przezornym i przygotować sobie petycje o zwrot
      kosztów :PPP a lot z pewnością odbędzie sie do konca. :PP
      • Gość: mua Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:11
        jaaaaaaaasne a jak jedziesz autobusem i on się zepsuje... to idziesz do
        kierowcy i rządasz by TEN autobus natychmiast pojechał, bo Ty chcesz i już...
        zabawne.
        • Gość: J Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:45
          >jaaaaaaaasne a jak jedziesz autobusem i on się zepsuje... to idziesz do
          >kierowcy i rządasz by TEN autobus natychmiast pojechał, bo Ty chcesz i już...
          >zabawne.
          nie tylko czekam na 2-gi autobus (w tym przypadku 2 gi SAMOLOT)
    • Gość: willy to jest smieszne.... IP: *.arcor-ip.net 06.10.04, 09:11
      "Chcę jednak zaznaczyć, że mimo odwołanego lotu postanowiliśmy pomóc pasażerom
      w dotarciu do Krakowa. Nie mieliśmy takiego obowiązku."

Szczegolnie to "w dotarciu do Krakowa" - "nie mielismy obowiazku". przeciez ci
      ludzie kur*a mieli bilety do Krakowa!
    • Gość: wel Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.10.04, 09:16
      Bojkotujcie SkyEurope i WizzAir. To obcy. Latajmy Air Polonią.
      • Gość: MFN76 Air Polonia to najdrozsza wsrod tanich linii!! n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:41
    • Gość: proxim Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:17
      Na kłopoty Eryk Kłopotowski!
    • Gość: asch niska cena=niska jakosc, i oco ten szum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:25
      rozumiem ze pasazerowie byli wzburzeni, ale "wiedzialy galy co braly". trzeba
      bylo leciec LOT-em albo AIR France to problemów by nie było. ale to jest typowe
      dla polakow - chca malo zaplacic a miec wysoki standard.
      jedyne o co mozna miec pretensje to niskie kwalifikacje przedstawiciela sky
      europe w prezentowaniu stanowiska firmy i rozwiazywaniu sytuacji konfliktowych.
      ale na szkoleniach personelu pewnie tez oszczedzaja - a nie warto-:))) - jak
      niniejszy przyklad wskazuje
      • Gość: gosc Re: niska cena=niska jakosc, i oco ten szum IP: 213.199.195.* 06.10.04, 09:28
        czyli płacąc za bułkę mogę dostać spleśniały chleb w końcu niska cena - niska
        jakość
        • Gość: katarynka Re: niska cena=niska jakosc, i oco ten szum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:32
          problemy z logiką??
          kupujesz bułke i dostajesz bułkę.
          gdy jest spleśniała dostajesz nową (patrz darmowe bilety)
          gdy natomiast tania bułeczka nie smakuje... cóż... następnym razem kupisz
          drogą, lub przyzwyczaisz się do gorszego smaku taniej...
          • Gość: J Re: niska cena=niska jakosc, i oco ten szum IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:50
            >kupujesz bułke i dostajesz bułkę.
            >gdy jest spleśniała dostajesz nową (patrz darmowe bilety)
            >gdy natomiast tania bułeczka nie smakuje... cóż... następnym razem kupisz
            >drogą, lub przyzwyczaisz się do gorszego smaku taniej...

Tak ale czypo ta nowa bulke musze isc do innego sklepu ? (patrz inne lotnisko)
            i czy ta bulka musi byc jakas zakalcem ? (patrz brak przeprosin i prawdziwej
            informacji)
        • Gość: asch wnioskowanie per analogia jest zawodne z definicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:38
          jest tylko poprawne, gdy analogia zachodzi. przylad ktory podales nie jest
          analogiczny do tanich lini lotniczych. kupujac np. 2-dniowy chleb taniej,
          ryzykujesz, ze moze byc czerstwy, a oprocz tego splesnialy - wybor nalezy do
          ciebie. "jest ryzyko - jest zabawa"
          • maaac Re: wnioskowanie per analogia jest zawodne z defi 07.10.04, 14:57
            Kupując 2-dniowy chleb wiesz jaka jest maksymalna wygrana i maksymalna
            przegrana. W zabawie z tą tanią linia lotniczą ludzie nie znali reguł gry lub
            grali w inną zabawę. Już wiem ze w tanich liniach opłata za nadbagaż jest
            egzekwowana rygorystycznie, że nie ma co liczyc na jakiś poczęstunek. Pytanie
            jeszcze co moze cię spotkać. Czy tylko kupując bilet z Paryża do Krakowa możesz
            lecieć z innego lotniska i dotrzeć do Warszawy? Czy może się okazać że kupisz
            bilet z Warszawy do Paryża, a bedziesz lecieć z Poznania do Rzymu. Bo tak im
            wypadło? Jeśli wiesz z góry, że lotnisko startowe i docelowe można określić
            jedynie z prawdopodobieństwem 70% to ok. Ale post factum?
      • Gość: maro Bzdury -> niska cena=niska jakosc, i oco ten szum IP: *.sns-felb.debis.de 07.10.04, 10:42
        Bzdury opowiadasz, niska cena nie znaczy automatycznie niska jakosc. Vide
        german wings. Dlaczego mam placic za niegospodarnos LH czy tez AF (tysiace
        urzedasow) lub tez za tzw. posilki na pokladzie?
    • remo29 Wow! SkyEurope jest taki łaskawy! 06.10.04, 09:36
      Wszak "Przy zagrożeniu terroryzmem" tolerowali "zachowanie pasażerów na pokładzie",a "mogło być (...) bardzo ostro."
      Zamiast do Krakowa polecieliby do Guantanamo, bandyci jedni...
      Ręce opadają, ale tak już jest: tanie usługi = gówniana jakość.
    • Gość: rafal Re: Bunt na pokładzie tanich linii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:37
      czy ktoś może przytoczyć umowe lub jej najważniejsze części?!

wydaje mi sie ze minimum w takiej umowe to to ze tanie linie zobowiązują się
      przewieź klienta z miejsca A do miejsca B, jeśli nie to zwracają pieniądze.

w tym wypadku przewieźli klientów z miejsca C (inne miejsce wylotu niż
      pierwotnie planowano) do miejsca D (Warszawa zamiast Krakowa).

jeśli umowa nie gwarantuje zwrotu pieniędzy, przy odwołaniu lub zmianie miejsca
      startu lub lądowania to najlepiej od razu zrezygnowac z tego "kota w worku".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka