Dodaj do ulubionych

Zabójstwo w Dębnikach

IP: *.kim.pl 08.10.04, 16:24
...Święta wojna Cracovia - Wisła niestety nigdy się nie skończy ,ten chłpak
jest kolejna ofiarą... ,a w celu sprostowania to stało sie to na Grzegórzkach
Nowych.....
Obserwuj wątek
    • Gość: dęniczanin Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.bphpbk.pl 08.10.04, 16:26
      ulicy szafera jest na Dąbiu!
      Dąbie a Dębniki to pewna róznica?
      • Gość: TS Na Grzegórzkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 16:43
        To mój kumpel ... i Szafera jest na Grzegórzkach .. osiedle za Wisłą ...
        • Gość: ??? Re: Na Grzegórzkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:24
          to moj dobry kumpel znalam go prawie od piaskownicy dlaczego to on zginal
          bedziemy za toba tesknic.... dlaczego dochodzi do takich sytuacji :( jestemy z
          toba chociaz cie juz niema!!!
        • Gość: ??? Re: Na Grzegórzkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:27
          to moj byl moj dobry kumpel dalczego to akurat on bedziemy za toba tesknic :( i
          cociaz cie juz niema wsrod nas to my bedziemy zawsze z toba i niezapomnimy o
          tobie :( dlaczego wogole dochodzi do takiej sytuacji, czemu ten swiat taki
          jest???
        • Gość: weronka Re: Na Grzegórzkach IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 09.10.04, 00:20
          ten chłopak wraz ze swoim bratem wczesniej poranił nozem i maczeta kilku
          chłopaczków z czego jeden do tej pory lezy w szpitalu
          • Gość: ron|n Re: Na Grzegórzkach IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.10.04, 09:49
            Jesli, podkreslam "jesli" to prawda to dobrze sie stalo ze juz go nie ma. Z
            calym szacunkiem dla zmarlych, ale gadanie ze to byl dobry chlopak to zwykle
            pieprzenie. Ile osob pobil, okaleczyl? W koncu dopadl go to samo.

Wszystkich pseudo kibicow powinno sie trzymac w klatkach bo to zwykle,
            patologicznie, chore psychicznie gowno, ktore za kilka lat zorientuje sie ze ich
            dzihat to mydlana banka przez ktora cierpi, cierpialo i bedzie cierpiec wiele
            niewinnych ludzi.

Osobiscie jesli mialbym pistolet i zostalbym zapytany przez jakis gnoji komu
            kibicuje z nozem w reku to bylaby to ostatnia rzecz o ktora kiedykolwiek by
            zapytal z calymi kolanami.
          • Gość: ja [...] IP: *.bezlicznika.pl 10.10.04, 18:16
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: teapot Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 08.10.04, 17:27
        Dąbie zaczyna się za wiaduktem! Dwa przystanki za ulicą Szafera.
      • Gość: ja Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 17:28
        ulica szafera jest na grzegorzkach!!! grzegorzki a dabie to tez spora ruznica
      • Gość: Grzegórzanka Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 09.10.04, 16:17
        Ludzie , co wy gadacie ! Ulica Szafera jest na Grzegórzkach a nie na Dąbiu !!
        Dąbie zaczyna się od wiaduktu !
        • Gość: pj [...] IP: *.crowley.pl 10.10.04, 12:08
    • Gość: ja Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 16:47
      Na jakich Debnikach?? To sie stalo na Grzegorzkach, klo przychodni na al.
      Pokoju. Tego sie wlasnie balem, ze jak Cracovia wejdzie do pierwszej ligi to
      zacznie sie robic niebezpiecznie na osiedlu...
    • Gość: sebek Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: 195.150.114.* 08.10.04, 17:34
      Osłąbia mnie ten bandytyzm, gówniarze w ostanim czasi strasznie polubili zabawe ostrymi przedmiotami. Najbardziej jednak jest smutne, że bandy wyrostków utorzsamiają się z klubami piłkarskimi. Gówno ich obchodzą mecze interesuje ich tylko zadymy posiadanie szalika i pokazanie się w grupie. Przykre jest to szczególnie, że odpowiedzilani są za to wszyscy gnojki ich rodzice szkoła, kościół. Zamiast stworzyć jakąś alternatywe dla młodych ludzi to puszcza się ich samopas róbcie co chcecie wszyscy umywają ręce. A potem tylk kolejna sensacja w faktach albo innym szmatławcu. Jeszcze jedna rzecz mi się nasuwa to to jaka nienawiść panuje w naszym kraju, która póżniej się przenosi na tych młodych ludzi. Wystarczy przejść się na mecz i posłuchać tych porządnych ludzi, którzy mają prace rodzinne i dobre mniemanie o swojej kulturze osobistej. Posłuchać płynącą nienawiść z ich ust do drużyny przeciwnej sedziego i do wszystkich i wszytkiego co im sie w danym momencie nie podoba. Potem się dziwimy, że mlode wyrostki czerpią z tego przykład,a le oczywiście nam się wydaje, że my jesteśmy ok. Nasze zachowania są pokroju Kalego jak kalemu ukraść krowe to żle, jak Kali ukradł to jest dobrze. Zamiast się odciąć od tych pseudokibiców debili mówi się tak to jebane żydy zrobiły lub tak to jebane psy. Ludzie obudżcie się to są BANDYCI, ktorych tak naprawde nie obchodzi komu wsadzą kosę jeśli tylko będą chcieli to zrobić, więc nie utorzsamiajmy ich z klubami. Mówmy wprost to są bandyci i my nie mamy z nimi nic współnego. A już mega osłabiające są wszelkiego rodzaju fora kibicowkie i kolesie którzy je odwiedzją i się na nich wypowiadają. Na zakończenie moge tylko napisać, że szkoda tego młodego człowieka, ale weżmy pod uwagę też to, że jeśli my wszyscy coś ztym nie zrobimy będziemy się musieli bać o siebie o swoich najbliższych, przyjaciół, bo nie wiadomo kto znich zostanie ofiarą pół mózgów!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ryqa Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.10.04, 18:17
        Tu nie chodzi o to, by nie nienawidzieć drużyny przeciwnej przecież. Raczej o
        to, by udowadniać wyższość na boisku, a nie poza nim.
        • Gość: Starszy ... IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.04, 11:25
          Sebek!
          Choc doceniam dobre intencje zawarte w twoim poscie, to w zaden sposob nie moge uzozsamic
          sie ze stylem pisarskim jakiego uzywasz.
          Przebrnac przez twoja wypowiedz, naszpikowana bledami jak zestrzelona kaczka srutem, jest
          naprawde trudno.
          • Gość: sebek Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 15:40
            Starszy naprawdę mnie to mało obchodzi jak ja to napisałem teraz rowniez napisze to z błedami i niezgodnie z poprawna stylistyka A utozsamiac sie z moim stylem pisarskim nie musisz bo nie jestem pisarzem i stylu nie mam za to twoj styl jest rewelacyjny wiec czasem wymysl cos madrego sam to nie bedziesz musial przechodzic mek czytajac moje wypociny pozdrawiam :):):):)
      • Gość: Eric Cartman [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:31
    • Gość: krakus Trzeba wreszcie zlikwidować te obydwa stadiony IP: *.pl / 212.244.43.* 08.10.04, 20:50
      • Gość: m I zaorać blokowiska. Świetne pomysły masz. IP: *.crowley.pl 08.10.04, 22:27
    • Gość: znajomy Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:52
      cracovia czy wy jestescie normalni?zabiliscie 17-latka!!!on chodzil ze mna do
      szkoly!!!byl zajebistym kumplem!!!jak mozna zachowac sie jak zwierze bo tego
      sie inaczej nie da nazwac!!!!zastanowcie sie co wy robicie?!
    • el-042 Re: Zabójstwo w Dębnikach 08.10.04, 23:54
      Mieszkam koło stadionu Widzewa. Po meczu strach wyjść z domu, bo pijani kibole
      latają po osiedlu. Najgorsze są bezzębne szczyle w szalikach i dresach, zgolone
      na łyso, podskakujące w autobusach MPK, wykrzykujące pijackimi ryjami kaleczące
      polski język wersety.
      • Gość: Optymista Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.nyc.rr.com 09.10.04, 00:18
        A mi sie marza obozy pracy....ciezkiej pracy...Stalinie wroc....
        • m635 Re: Zabójstwo w Dębnikach 10.10.04, 20:03
          Gość portalu: Optymista napisał:

> A mi sie marza obozy pracy....ciezkiej pracy...Stalinie wroc....

A misie to są w lesie... Też mam marzenie... żeby wreszcie wyzdychali...
          miłośnicy Stalina i Hitlera.
    • Gość: ROBAK Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.04, 00:26
      Pospekulujmy.
      Co by się stało, gdyby równocześnie zamordowano dwóch kibiców przeciwnych
      klubów, przy czym rodzice zamordowanych byliby funkcjonariuszami policji. Może
      by poskutkowało dla praworządności.
      Nie mam zaufania do solidnej działalności policji Grzegórzek.
      • Gość: mufler Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:00
        Policja jak na nasze warunki (pracując za niewiele ponad średnią krajową trudno
        wymagać poświęcenia) pracuje całkiem dobrze, większym problemem jest system
        sądownictwa i więziennictwa. Długość procesów, przeludnienie więzień,
        opieszałość prokuratury (nie mówiąc o skorumpowaniu) powodują przeciąganie się
        procesów, w następstwie łagodzenie kar. Dodatkowo system penitencjarny nie
        wykazuje żadnych elementów resocjalizacyjnych, wręcz przeciwnie.
        Rozwiązanie: łagry, przymusowa ciężka praca jest w stanie zrobić więcej dobrego
        dla takiego więźnia niż przesiedzenie kilku lat w celi. Dodatkowo taka forma
        pracy to czysty zysk dla państwa. Kibole mogliby się wykazać i przyczynić do
        zwiększenia o kolejne kilka kilometrów polskich autostrad.
      • Gość: Michał. Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 10:44
        Jeżeli ustalenia dowiodły by,że pozabijali się wzajemnie , wtedy policja
        zaczęłaby do siebie strzelać. Można pójść dalej w tych rozwarzaniach, co by się
        stało jak wyzabijali by się dwaj kibice z różnych klubów a ich rodzice
        pracowali by w różnych jednostkach wojskowych?.
    • Gość: lajkonik Islam czy piłka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 07:56
      To zaszło za daleko. Jak u islamistów. Czyjaś śmierć, okres żałoby i zemsta.
      Znowu okres żałoby, tym razem drugiej strony i odwet. To musi być przecięte.
      • Gość: ISLAM [...] IP: *.bronowice.krakow.pl 10.10.04, 00:47
    • Gość: Patrzyk Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.devs.futuro.pl 09.10.04, 08:38
      Zamknąć te dwa kluby - na rok. Za każde zabójstwo rok zawieszenia dla dwóch
      klubów.
      • yamat Co ty bredzisz? 09.10.04, 08:48
        Co z tym mają wspólnego kluby??? A szkoły? Może by zamknąć na rok szkoly do
        których chodzą (powinni chodzić) te małolaty? Albo całe osiedla? Wysiedlić i po
        problemie? Przeczytaj powyżej mądrą wypowiedź (tą najdłuższą) i pomyśl jeszcze
        raz.
      • Gość: mg Kluby nie mają z tym nic wspólnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:22
        Nie widzicie tego, że bandyci mordują, rabują, napadają i nie ma to żadnego
        związku z futbolem. To pretekst. A jeśli morderca był też sympatykiem Unii
        Wolności? To należy obciążyć winą UW i zdelegalizować ją?
        Każdy pretekst jest dobry jak się chce komuś zęby wybić.
    • Gość: dsd Dlaczego gazeta IP: *.blich.krakow.pl 09.10.04, 09:02
      używa sformułowania "kibice" ? To są pospolici bandyci i mordercy. Kibice to są
      ludzie, którzy np. biją brawo Korzeniowskiemu.
    • Gość: Adrian Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: 212.160.77.* 09.10.04, 09:56
      Jestem Za tym aby wpowadzili kare smierci!! ile jeszcze osob musi zginac ?? A
      Kibice Cracovi ?? Co Z nimi Wszyscy sa po....!!!
      • Gość: m Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:26
        Gość portalu: Adrian napisał:
        > Jestem Za tym aby wpowadzili kare smierci!! ile jeszcze osob musi zginac ?? A
        > Kibice Cracovi ?? Co Z nimi Wszyscy sa po....!!!

A ty jesteś kretynem. Przez takich jak ty giną ludzie. Nie są winni
        żadni "kibice Cracovii" tylko paru bandziorów. A ty szczujesz na kibiców.
        Jesteś żałosny.
    • Gość: Paweł Uwaga ! konkurs IP: *.golebia.clarus.com.pl 09.10.04, 11:46
      Który z wysokich urzędników państwowych dzwonił w sprawie przyspieszenia wydania
      dokumentów , do skorumpowanego dyrektora wydziału komunikacji Urzędu Miasta
      Krakowa , w czasie wizyty reportera TVN .
      Wśród autorów poprawnych odpowiedzi rozlosowana zostanie atrakcyjna nagroda :
      baton Jędruś.
      Losowanie i wręczenie nagrody odbędzie się w restauracji ,, U Jędrusia '' ( ul.
      Stradom 12 ). Termin zostanie podany do publicznej wiadomości.
    • Gość: Andrzej Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:48
      Trudno winić za każde takie zajście policje.Mieszkam na tym osiedlu -Grzegórzki
      i mogę podzielić sie kilkoma uwagami dotyczacymi działań policji w tej części
      miasta.Zawsze po jakiejś tragedii pojawia sie więcej patroli.Jednak policja
      porusza się w miejscach, gdzie jest bezpiecznie.Legitymuje żebrzącego inwalide
      na wózku przy ul.Fr.Nullo.Policjanci chowają się w krzakach żeby złapać kogoś
      kto po 22 przejdzie na czerwonym świetle Al.Pokoju.Widząc jednak kilku
      młokosów w kapturach i z piwem, przechodzących na czerwonym świetle nie
      reagują.Sam widziałem spiących w samochodzie na ul. Szafera policjantów/było po
      północy/.Policja jest tam, gdzie można coś "zarobic".Należy to zmienić!Taka
      policja jak teraz nigdy nie bedzie budzić szacunku i respektu. Mówienie o
      niskich zarobkach jest żałosne. Najlepiej każdą śmierć przypisać pseudokibicom.
      Może jeszcze lepiej uznać to za niską szkodliwość społeczną!
      • stalynick Nie można winić Policjantów 09.10.04, 20:48
        Nie można w kółko winić Policjantów.
        Dostali oni niestety uprawnienia do łapania bandytów którzy popełnili ewidentne
        przestępstwo, a nie takich którzy potencjalnie to zrobią.

Myślisz że dla policjanta problemem byłoby wyjąć pałę i spałować takich dwóch
        przechodzących z piwem dresów (żeby sobie raz na zawsze zapamiętali, kto w
        Krakowie Wisłą i Cracovią rządzi).
        Albo myślisz, że sprawiłoby im problem strzelić do takich delikwentów?

Szybko zapanowałby spokój.

Problemem naszej cywilizacji jest humanitaryzm.
        Zapętliliśmy się. Prawo i dobro obraca się przeciwko nam.

Gdyby wprowadzić przepisy iście np. z saddamowskiego reżimu (te odnośnie
        karania bandytów) i za każde przewinienie ucinać rękę, wieszać itd - szybko
        nastąpiłby na świecie ład i porządek.

No, ale nie.... my jesteśmy humanitarni. Sumienie nie pozwala nam zrobić
        drugiemu co nam niemiłe.
        Ale tak naprawdę to my (czy oni - rządzący) robimy tą krzywdę niewwinnym
        ludziom - (nie karając surowo bandytów i nie pokazując kto tu rządzi).

Za każdego niewinnego okradzionego, pobitego, zranionego, zabitego, zgwałconego
        itd człowieka odpowiedzialne jest nasze państwo i świat, a co za tym idzie
        poszczególne jednostki ludzkie decydujące o takim a nie innym prawie.
        • Gość: fisz Re: Nie można winić Policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 22:20
          Płacimy podatki i mamy prawo czuć sie bezpiecznie.Nie chodzi o policjantów
          strzelających czy też ciągle legitymujących.Większość problemów można rozwiązać
          obecnością stróża prawa w odpowiednim miejscu i czasie.Jednak zachowanie
          policjantów sprawia wrażenie jakby to byli ludzie przypadkowi. Najważniejsze
          jest aby wypisać mandat.Liczą się statystyki.Branie pieniędzy za odstąpienie od
          wypisania mandatu to norma, a nie wyjątek.Nie można tego tłumaczyć niskimi
          zarobkami lub brakiem możliwości działania.Jakiekolwiek interwencje policji na
          terenie osiedli budzą żałość i śmiech.
    • bo98 pod budynkiem z dumną frazą MAGISTRAT 09.10.04, 15:26
      Zaostrzenie się problemu, świadczy o bierności i nieudolności odpowiedzialnych
      za bezpieczeństwo w Mieście.
      Grzegórzki znam, „stara robotnicza dzielnica”, dzisiaj pseudo-dzielnica II.
      Zarówno moja, jak i mojej Żony rodzina, ma wielopokoleniowe korzenie w
      Grzegórzkach.
      Nie jest istotne to, że ktoś pomylił Dąbie i Dębniki, Krakowa można nie znać i
      to nie jest karalne.

Zwracam jednak uwagę na ważniejsza sprawę. Bandyckie rozgrywki odbywają się pod
      budynkiem z dumną frazą MAGISTRAT.
      Straż Miejska zastanawia się w tym czasie, czy Ją obraził Dyrektor ZDiK każąc
      się pocałować, czy nie.
      Co robi Policja, nie wiem, chyba się nie zastanawia nad niczym, może medytują,
      aby pozbyć się stresu.

Co ma zrobić normalny człowiek, gdy wracającego wieczorem do domu, sympatyczni,
      młodzi ludzie zapytają, czy kibicuje Wiśle, czy Cracovii.

Proszę o odpowiedź ( może udzielą Prezydent Miasta, Pl. Wszystkich Świętych,
      Komendant Miejski Policji - Siemiradzkiego, do konsylium może jeszcze gen.
      Woźniak - ma Kwaterę Główną na Grzegórzkach, przy Mogilskiej, bo pytanie trudne)
    • Gość: luj krakowski Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: w3cache.* / *.2-0.pl 09.10.04, 18:09
      trzeba być wyjątkowym debilem żeby zabić drugiego człowieka za głupich 11
      kołków którzy gonią po murawie stadionu
    • Gość: Kibic CRACOVII Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 20:13
      To nie byly porachunki pomiedzy kibicami naszych, krakowskich druzyn. Niech
      policja nie zwala winy na osobiste porachunki kibicow, ktorych w istocie prawie
      nie ma. Raz jedni wygraja, innym razem drudzy, albo bedzie remis. Natomiast
      tutaj w centrum Krakowa, obok zlocistego Magistratu istnieje najwiekszy hazard
      narkotykow. Policja udaje, ze nie wie, albo boi sie i to jest zasadne, wejsc w
      srodowiska okapturzonych "dresow" z 13 LO i innych niedoukow. Kto w tym centrum
      Krakowa widzial policjanta? Kto wie, kto to jest dzielnicowy" Pewnie go poznal
      z wezwan, a ja takiego policjanta nie znam. Kto nam, mieszkajacym przy Szafera
      odpowiedzial konkretnie na telefon skierowany na "Policje". Ujalem w
      cudzyslowiu, bo gdy ich uprosilem o przyjazd (nb.spozniony o dwie godziny) to
      obserwowalem, jak w oswietlonym samochodzie konsumowali spozniona kolacje.
      Potem odjechali, bo bandziory, ktore rozbily sklepowa szybe - nie zglosili sie
      do ich radiowozu. Wczoraj tez szukali sladow morderstwa przy pomocy recznych
      latarek, jaka ja uzywam do otwierania klodki w piwnicy, Kto i czym to szkoli?
      WSTYD.
    • Gość: misio dostal to co chcial bo ... IP: 195.150.224.* 10.10.04, 00:36
      podobno wczesniej pociachal nozem jakiegos kumpla podejrzanego..

......::::::"Kto mieczem wojuje od miecza ginie"::::::.......
      • Gość: alicja nie znaliście to sie zamknijcie raz na zawsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 00:57
        ludzie!!!wy ze śmierci Pawła robicie sobie teatrzyk, macie nową sensacje,
        szczęśliwi jesteście...?
        "PODOBNO", TY JESTEŚ NIENORMALNY!!! W TO CO PISZĄ W GAZETACH WIERZĄ TYLKO
        IDIOCI! A POZA TYM JAKIM TY JESTEŚ CZŁOWIEKIEM, ŻE MOŻESZ TAK MÓWIĆ O KIMŚ
        KTÓREGO JUŻ NIE MA WŚRÓD NAS I NIE MOŻE SIE BRONIĆ???ONI NIE POWINNI JEGO
        ZABIJAĆ, JEST TYLE LUDZI ZASŁUGUJĄCYCH NA ŚMIERĆ, ALE NIE ON!!!
        • Gość: weronka Re: nie znaliście to sie zamknijcie raz na zawsze IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 13.10.04, 21:30
          ala nie obraz sie ale chyba za mało o nim wiedziałas...nie uwazam zeeby
          zasłuzył na smierc...moze na porzadna nauczke ale nie na smierc.
          ten małolat biegał z 60 centymetrowym nozem i pocioł nim niejednego goscia.znam
          osobiscie 4 pociete przez niego osoby z czego jeden jest kaleka do konca zycia
          bo został kilkanascie razy uderzony maczeta. wszystko jedno czy ostrowski zyje
          czy nie nie mozna go wybielac tylko dlatego ze juz go nie ma. trzeba otwarcie
          mowic ze był niezłym bandziorem, tyle ze nawet bandyta nie zasługuje na to co
          go spotkało...
    • Gość: kinderbueno Panie Prezydencie, jak to jest że tak się dzieje? IP: *.cust.tele2.pl 10.10.04, 00:58
    • Gość: żyję tu Panie Blumsztaj, czy Pan śpi? IP: *.cust.tele2.pl 10.10.04, 01:12
      Nie, nie jest mi żal chłopaczka, który sam chciał kogoś zamordować jedynie
      dlatego, że lubi kogoś innego. (choć i są sprzeczne informacje co do tego).
      Nie jest mi żal bandyty, który ginie zamordowany przez innego bandytę. Nie jest
      mi żal, i każdemu zdrowemu, średnio wykształconemu człowiekowi, nie będzie
      pewnie żal.
      Problem w tym, że ci bandyci grożą zwykłym, spokojnym ludziom. Grożą śmiercią,
      bo coś tam im się nie podoba.
      Myślę, że musi kiedyś dostać sam prezydent (czego mu nie życzę, o nie. Ale On
      chyba jest spokojny, wszakże za Jego prezydentury w mieście miał być spokój -
      czytaliśmy to wszyscy w ładnie wydanych programach wyborczych), żeby
      zorientował się, że pieniądze wydane na oświetlenie stadionu przydałyby się
      oddziałom prewencji. Myślę też, że piękne zdjęcia, zamieszczane w GW,
      rozwrzeszczanych bandytów śwętujących np. wejście Cracovii do ekstraklasy
      mogłyby ustąpić innym, bardziej potrzebnym opinii publicznej. Wogóle myślę, że
      jeżeli GW nie poruszy tego problemu odpowiednio, czyli z nastawieniem średnio
      wykształconego, normalnego człowieka, krytykując bandytów, a nie współczując im
      samym i ich rodzinom, nie będzie dobrą gazetą. Będzie to oznaczać, i - Panie
      Sewerynie, do tego Pan z moich wnikliwych obserwacji wynika dąży - że raczej
      liże cztery litery wszystkim kibolom, w ogóle nie widząc w ich zachowaniu
      żadnego problemu. Powstrzymać przemoc w Krakowie. Powiniśmy wziąć sprawy w
      swoje ręce. A Wy powinniście nam w tym pomóc.
    • Gość: eeeee Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.server.ntli.net 10.10.04, 08:12
      a Prez. Majchrowski wybuduje mordercom nowy stadion za nasze podatki
      • Gość: mg Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.crowley.pl 10.10.04, 12:38
        Gość portalu: eeeee napisał(a):
        > a Prez. Majchrowski wybuduje mordercom nowy stadion za nasze podatki

Zastanów się nim coś napiszesz. Co mordercy mają wspólnego ze stadionami???
        To, że kibicują któremuś klubowi? A jeśli też popierają np. Unię Wolności to
        winę za zbrodnię ponosi Okoński?

Zlikwidujmy stadiony, boiska, sale gimnastyczne i inne miejsca, w których
        młodzi ludzie mogą zająć się sportem i na pewno będzie bezpieczniej na
        ulicach :-)
        • stalynick Re: Zabójstwo w Dębnikach 10.10.04, 13:11
          > Zastanów się nim coś napiszesz. Co mordercy mają wspólnego ze stadionami???
          > To, że kibicują któremuś klubowi? A jeśli też popierają np. Unię Wolności to
          > winę za zbrodnię ponosi Okoński?

Świetne słowa :)
          (równie dobrze kibice mogliby pytać "za kim jesteś..." a efekt byłby taki sam)

To tak, jakby zakazać seksu - bo pod to słowo podszywają się
          (pseudorozbierający się) zboczeńcy, (pseudouprawiającynormalnysex) pedofile i
          (pseudoromea) gwałciciele
        • te.monk Re: Zabójstwo w Dębnikach 10.10.04, 13:34
          Gość portalu: mg napisał(a):

> Zlikwidujmy stadiony, boiska, sale gimnastyczne i inne miejsca, w których
          > młodzi ludzie mogą zająć się sportem i na pewno będzie bezpieczniej na
          > ulicach :-)

Taa, bardzo często widywałem ludzi w każdym wieku "zajmujących się sportem" na
          oświetlonym stadionie. Niestety, wyobraź sobie, wcale nie biegali po murawie, a
          wrzeszczeli, nierzadko wulgaryzmy, na trybunach.
          Problem w tym, że miasto wcale nie buduje ogólnodostepnych obiektów sportowych,
          tylko angażuje się w finansowanie prywatnych przedsięwzięć pod płaszczykiem
          sportu.

Dobrze, że padło nazwisko Okoński. Czy to nie ten człowiek, który wraz z innym
          oświeconym radnym Rasiem przekazał Cracovii lodowisko "Krakowianki"? Czy wiesz,
          że dzięki tej decyzji lodowisko przestało być dostępne dla szkół i
          indywidualnej rekreacji? Czy wiesz, że pozbawiony dochodów zimowych OSiR nie
          jest w stanie utrzymać letnich basenów i pewnie upadnie? Pewnie wiesz to
          wszystko i nie martwi cię, że wspominani wyżej już mają pomysł i grupę
          biznesmenów gotowych przejąć, sprywatyzować i zagospodarowć upadły ośrodek.

Mamy XXI wiek, w którym kluby piłkarskie są przedsiębiorstwami organizującymi
          widowiska. Jeśli prywatny właściciel chce na widowisku dobrze zarobić - musi
          dużo zainwestować w jego oprawę. Biednemu miastu nic do tego: niech nie wydaje
          moich podatków na bogate kluby, ale np. na bezpieczeństwo, szkolnictwo i służbę
          zdrowia.
          • Gość: mg Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.crowley.pl 10.10.04, 19:48
            te.monk - stadion piłkarski dużego klubu to nie tylko ten zielony plac z
            masztami oświetleniowymi w rogach, to także liczne boiska treningowe. Trudno
            żeby chłopcy-amatorzy biegali po potężnym boisku z murawą za setki milionów
            złotych. Cracovia i Wisła to też szkółki piłkarskie, druzyny juniorów,
            trampkarzy itp. I właśnie w nich ma możliwość ćwiczyć młodzież. A żeby tam
            poszli i żeby im się chciało to musi być moda na piłkę, zainteresowanie tą
            dyscypliną. Dobrze, że Cracovia weszła do 1. ligi bo dzięki temu wiele
            dzieciaków bedzie grać w piłkę, dobrze, że dostali lodowisko bo przy tak
            świetnej grze jak teraz będzie moda na hokej i powstaną nowe lodowiska. Jeśli
            nikt z dorosłych nie będzie się interesował sportem to dzieci tym bardziej
            zajmą się czymś innym.
            A jeśli dziennikarze dla sensacji a policjanci z lenistwa będą zwyczajnych
            bandziorów kojarzyć z kibicami i klubami to dobrze dla sportu nie będzie.
            • te.monk Re: Zabójstwo w Dębnikach 11.10.04, 11:06
              Gość portalu: mg napisał(a):

> Trudno żeby chłopcy-amatorzy biegali po potężnym boisku z murawą za setki
              > milionów złotych.

Toteż ja tego nie wymagam. Ja chcę by dzieci i młodzież biegała po boiskach i
              kortach szkolnych, pływała w osiedlowych basenach. Na takie obiekty miastu
              pieniędzy brakuje, bo za pieniądze przeznaczone na sport buduje się areny
              PRZEDSIĘBIORSTW PRYWATNYCH działających w branży widowisk sportowych.

> Cracovia i Wisła to też szkółki piłkarskie, druzyny juniorów,
              > trampkarzy itp. I właśnie w nich ma możliwość ćwiczyć młodzież. A żeby tam
              > poszli i żeby im się chciało to musi być moda na piłkę, zainteresowanie tą
              > dyscypliną. Dobrze, że Cracovia weszła do 1. ligi bo dzięki temu wiele
              > dzieciaków bedzie grać w piłkę,

Bardzo żałuję, ale w krakowskiej rzeczywistości tak prosty związek nie
              zachodzi. Ostatnimi wychowankami Cracovii i Wisły, którzy wyrobili sobie jakie
              takie nazwiska byli, odpowiednio, Pater oraz Rząsa i Kubikowie. Rozwijali się w
              czasie gdy ich kluby, oględnie mówiąc, nie osiągały spektakularnych sukcesów. W
              Krakowie najlepszą pracę z piłkarską młodzieżą od zawsze miał (i podejrzewam,
              że nadal ma) Hutnik, i to, o dziwo, niezależnie do wyników pierwszej drużyny.
              Niestety Hutnik jest również smutnym przykładem jak przez piłkę nożną
              upośledzono w Krakowie inne dyscypliny.
              Tak czy inaczej problem nie leży w stadionowych lampach tylko w systemie.
              Nie zauważyłem by po wejściu Cracovii do ekstraklasy więcej dzieciaków zaczęło
              grać w piłkę pod moim domem - gra tyle co zawsze. Wiesz, ta dyscyplina jest
              dość popularna w Europie od ponad wieku. Zauważyłem natomiast, że coraz więcej
              dzieci zaczęło się mordować, i to, niezrozumiale dla mnie, na tle animozji
              klubowych.

> dobrze, że dostali lodowisko bo przy tak
              > świetnej grze jak teraz będzie moda na hokej i powstaną nowe lodowiska.

Nowe lodowiska nie powstaną, bo w budżecie miasta nie ma nie pieniędzy! Zostały
              przeznaczone na dofinasowanie i tak już bogatych klubów. Cóż przyjdzie z mody
              na hokej, jak teraz jedyne lodowisko w Krakowie przestało być praktycznie
              dostępne dla amatorów jazdy na łyżwach? Proszę, rozmawiajmy o faktach, a nie
              pobożnych życzeniach. Ponadto przypominam, że pozbawiony dochodów z lodowiska
              OSiR prawdopodobnie zamknie również baseny. To też dobrze? Wybuduje się nowe?

> A jeśli dziennikarze dla sensacji a policjanci z lenistwa będą zwyczajnych
              > bandziorów kojarzyć z kibicami i klubami to dobrze dla sportu nie będzie.

To nie dziennikarze i nie policjanci skojarzyli bandziorów z klubami. To kibole-
              bandyci z własnej inicjatywy skojarzyli się z klubami, przy biernej lub wręcz
              zachęcającej postawie ich działaczy. Przecież często słychać z trybun: Wisła to
              my! Legia to my! Nie sportowcy, nie pracownicy, nawet nie trenujące dzieci i
              ich rodzice. Klub to trybuny. To jest właśnie wynik przedkładania
              spektakularnego widowiska dla mas nad codzienną sportową harówę pojedynczych
              ludzi.
              • Gość: eeeee Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.server.ntli.net 07.11.04, 19:23
                wlasnie ja nie rozumiem tej polityki miasta Krakowa i w ogole polityki
                dotyczacej sportu w Polsce. tyle sie mowi o zwiekszaniu ilosci godzin wf o
                zachecaniu ludzi do uprawiania sportow a tak naprawde Ci ludzie nie maja tego
                po prostu gdzie robic. jesli gdzies w poblizu zostanie oddane do uzytku jakies
                centrum sportowe to jest ono dostepne albo dla ludzi ktorzy sa czlonkami
                jakichs druzyn i uprawiaja sport tylko profesjonalnie albo jest ono oblegane
                przez mlodych bandzirow a czlowiek rozpoczynjajacy dopiero swoja przygode ze
                sportem nie ma zadnych szans zeby sie rozwijac fizycznie.

zupelnie inaczej jest w anglii, gdzie kazdy doslownie uprawia sport, nbawet
                osoby niezbyt sprawne fizycznie, bo maja ku temu idealne warunki - setki
                klubow dostepnych dla kazdego, czyste sale sportowe doskonale wyposazone, nawet
                najmniejsze boiska w najwiekszych wsiach angielskich sa doskonale oswietlone
                przez cala dobe!!! a u nas jedyny oswietlony stadion krakowi straci swoje
                oswietlenie bo przyslania Wawel.

• Gość: szaryczłowiek Jednego bandziora mniej!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.10.04, 09:41
      Jeżlei gnojek jeden chodził z nożem w kieszeni i sam szukał kogo by tu
      dziabnąć, to uważam że dobrze sie stało.
      • stalynick Re: Jednego bandziora mniej!!! 10.10.04, 11:17
        nigdy nie wiesz na kogo padnie. następnym razem może być to ktos niewinny. więc
        się nie ciesz
        • Gość: ja [...] IP: *.bezlicznika.pl 10.10.04, 18:19
          • stalynick Re: Jednego bandziora mniej!!! 10.10.04, 19:04
            ?
    • Gość: Paweł Apel do Internautów IP: *.golebia.clarus.com.pl 10.10.04, 15:49
      Drodzy Państwo - Mieszkańcy Krakowa
      Dzwońcie do Kroniki TVP 3 , domagajcie się doprowadzenia przed kamery
      Irka " Nalepki" Rasia . Niech wyjaśni Mieszkańcom Krakowa , co ostatnio zrobił
      dla poprawy bezpieczeństwa w naszym mieście (oprócz kolejnego modelu nalepek na
      radiowozy policyjne , czy rysowania
      kolejnych mapek terenów zagrożonych przestępczością - tzw. mapki zagrożeń ) .
      Numer tel. Kroniki 423 67 67.
      • Gość: rt Re: Apel do Internautów IP: *.crowley.pl 10.10.04, 19:59
        Jak jesteś z radnym Rasiem na "ty" to sam go do tego namów.
        To chyba nie jest dobre miejsce do prowadzenia swoich prywatnych gierek.
        Masz problem - dzwoń do telefonu zaufania.
    • Gość: anonim [...] IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 10.10.04, 20:26
      • Gość: LIBAN [...] IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 10.10.04, 20:43
      • Gość: South Nh=Pasy [...] IP: *.kv.net.pl 10.10.04, 20:59
    • Gość: Jay Re: Zabójstwo w Dębnikach IP: *.fbx.proxad.net 12.10.04, 15:53
      Nie, Metal by nie zaatakowal przypadkowej, niewinnej osoby jak to przedmowcy z obawa pisza.

Jay
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka