Dodaj do ulubionych

Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Pogo...

IP: 81.186.226.* 12.10.04, 21:16
Warto również przypomnieć zakup FORD-ów... Tajemnicą poliszynela jest to, że
dr Koordynator wzial sporą kaske za to... A jak wiadomo jest on prawą ręką
pani Dyrektor
Obserwuj wątek
    • Gość: ratownik Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł!!!! IP: 81.186.226.* 12.10.04, 21:46
      Może tym się zająć? Długi będą tak długo jak lekarze będą zarabiać kosmiczne
      pieniądze jak na polskie warunki.
      • Gość: jarek gucwa Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.10.04, 21:49
        drogi Ratowniku- jeśli któryś lekarz tyle zarabia, to za ile godzin pracy? Ja mam 15 PLn brutto za godzinę pracy więc musiałbym w pogotowiu spędzić 27, 7 dnia non stop po 24 godz na dobę , żeby tyle zarobić.
        • Gość: Ratownik Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: 81.186.226.* 12.10.04, 22:33
          Lekarz w zespole R zarabia 21zł/h. Na Rw 19zł/h. Nieznane są stawki
          anestezjologów. Mówi się nawet o 35zł/h
          Ale policzmy przy oficjanych stawkach:
          400h x 21zł = 8400zł
          Tylko nie mów, że się tyle nie da pracować.
          i tu znów przykłady:
          Lekarka z R1 zwana "Babcią" ma tyle a czasem i więcej godzin.
          Lekarka z Rw1 - Blondyna po 40-stce też tyle pracuje.
          Takich jak one jest dużo w pogotowiu. Co ciekawe "Babcia" pracuje jeszcze w
          szpitalu doddatkowo. Tam ma płacony etat więc z kontraktu kaska jest "na
          czysto" bez ZUS-u.
          • Gość: jg Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.10.04, 12:12
            da sie pracowac ;)ale dalej, przy tym maksie, ktory wyliczyles to 17 pelnych dni w pogotowiu, a w przeliczeniu na 7, 5 godzinne "etaty" to 54 dni, czyli dwa miesiace- caly czas z odliczeniem zus- pracuj tyle jesli chcesz, tylko pracuj wydajnie. Ostatnio przygladalem sie, jak byli zaopatrzeni pacjenci z roznych karetek, w tym "zwiazkowych". Rezultaty sa bardzo ciekawe...Ratowniku
            • Gość: T. Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.ramtel.com.pl 13.10.04, 23:12
              Można wiedzieć jakie sa te rezultaty ?? ;)
              • Gość: jg Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: 62.89.126.* 14.10.04, 07:45
                mozna- są wpisane w raporty i książki chorych
                • leon_z_huty Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! 16.10.04, 12:16
                  I dobrze;)
        • Gość: lub Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:55
          Z podziwem czytam wypowiedzi ratowników na temat zarobków lekarzy.Były kontrole
          liczne i mimo usilnych poszukiwan nie znaleziono osob zarabiajacych po 35 zl za
          godz. Lekarze zarabiaja pensje ,,wyrabiajac,, godziny wg ogolnie znanych
          stawek.Co do zmeczenia i sprawnosci problem doyyczy tez ratownikow i
          kierowcow.Pracuja w roznych firmach prywatnych a na pogotowiu jezdza dla
          ZUZ.Pracuja niekiedy pod rzad 48 godz i to im nie przeszkadza .lub
          • Gość: Ratownik Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: 81.186.226.* 14.10.04, 09:06
            Moje obliczenia były dla stawki 21zł. Nie mieszaj proszę.
            Nikt nie mówi, że personel jest zmęczony. Każdy wie jaki jest charatkter tej
            pracy - jest czas na odpoczynek.
            • Gość: MD Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:23
              To odpoczywaj misiu.Najlepiej z daleka od KPR bo wszyscy tu sa az za bardzo
              wypoczeci.
      • Gość: jarek gucwa Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.10.04, 21:55
        a jeśli ma to być netto, bo przy działalnosci gospodarczej musisz zapłacić składki, podatki, ZUS, to nie starczyłoby na to dwóch miesięcy non stop, więc może nauczysz się liczyć skoro jesteś ratownikiem i masz samodzielnie pracować? chyba że jesteś ratownikiem związkowcem, to wtedy wiele Cię tłumaczy
      • Gość: juzek Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.blich.krakow.pl 12.10.04, 23:27
        Powiem tylko tyle Zawistny Panie Ratowniku. Trzeba sie bylo uczyc, to tez by
        sie tyle zarabialo.
        • Gość: Ratownik Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: 81.186.226.* 14.10.04, 09:09
          Doktorku. Mam za sobą kilka lat szkoły. Jestem średnim personelem. Jestem
          podstawowym ogniwem zespołu jaki przewiduje ustawa o PRM. Moim marzeniem było
          zostać ratownikemmedycznym, a nie lekarzem. Więc czemu mam zarabiać ponad
          cztery razy mniej od Was?
          • Gość: MD Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:26
            Jesli kilka lat potrzebowales na 2 lub 3 letnia szkole to gratulacje-wiecej nam
            tu potrzeba takich:))).Tylko zespoly trzeba bedzie zwiekszyc do 6 osob zeby IQ
            sie zgadzalo.
            • Gość: Rw11 Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.303.krakow.pl 14.10.04, 13:37
              świetny żart. wiem, że lepiej wam się pracowało z goścmi po podstawówce. Nikt z
              nich nie widział jakie błedy popełniacie
              • Gość: MD Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:01
                Szczerze!To nie widze specjalnej roznicy fachowej pomiedzy niektorymi
                ratownikami,a tymi po podstawowce,a jezeli juz to na pewno na minus.Sluze
                wieloma przykladami.
      • Gość: osioł z krakowa Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 13.10.04, 20:03
        jak warta tych pieniędzy to niech zarabia i na koniec roku jeszcze niech
        dostanie premię na drugie tyle
      • Gość: lekarz w pogotowiu Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.10.04, 10:32
        TAK! ele tylko niektóry! przeciętny lekarz na umowie w KPR ma 15, 19, lub 21 za
        godzine BRUTTO. Z tego trzeba zapłacić zus, podatek itp. Nie ma płatnego
        urlopu, chorobowego, funduszu socjalnego itd. W praktyce oznacza to "na ręke" 8-
        11 złotych za godzine w świątek, piątek i niedzielną noc. Tak więc przecietnie
        nie są to kokosy. Oczywiście są i lepiej zarabiający, na specjalnych zasadach!
        Np jednoczasowo dyżur w karetce, pełnienie funkcji koordynatora, dyrektorowanie
        firmą. Jak głeboka jest możliwa patologia gdy ktoś podpisuje kontrakt sam ze
        sobą? Nie jest przecież tajemnicą, że pani dyrektor pracuje sama u siebie. A
        wtedy zarobko 10000 nawet netto są jak najbardziej realne. Ale dotyczy to tylko
        wybranych. Większość lekarzy ma znacznie gorzej a pozostały personel jest wręcz
        okradany (np nie płacony od lat ZUS)
        • Gość: MD Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:22
          Z tego co wiem na temat kasy:Dyrektor pogotowia -25000,zastepca 20000,a
          koordynator 18000.I jak tu ma byc sprawiedliwosc.
          • Gość: gość [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:42
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Gość w temacie Re: Lekarz w pogotowiu zarabia nawet do 10.000zł! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 16:11
            Głupi palancie. A o ustawie kominowej słyszałeś? Nie kompromituj się idioto i
            nie obniżaj poziomu dyskusji
    • Gość: jarek gucwa Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.10.04, 21:47
      Żal, że pieniactwo związkowe wzięło górę. Za rządów dr Popławskiej w pogotowiu zaszło mnóstwo dobrych zmian. Poza jedną- związki zawodowe, związane z byłym dyrektorem i podpuszczane obietnicą stanowisk po zmianie dyrekcji ryły, aż wyryły.
      • Gość: rat med Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 81.186.226.* 12.10.04, 23:08
        I bardzo proszę o wyjaśnienie jakie to dobre zmiany zaszły za rządów pani
        Dyrektor?
        • Gość: misio Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:26
          Dobre zmiany "ratowniku" to: 1. calkowite odnowienie bazy karetek,2.utworzenie
          najlepszego w Krakowie Szpitalnego Oddzialu Ratunkowego wspolnie z
          UJ,3.utworzenie nowoczesnego Centrum Powiadamiania Ratunkowego.Wystarczy??
          • Gość: Gość w temacie Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 62.29.138.* 14.10.04, 01:25
            Tyle że ten CPR działał tylko przez 1 godzinę (spęd na otwarcie przed kamerami -
            na stanowiskach dyspozytorskich zasiadali ludzie złapani na korytarzu :-)) -
            ta sama ilość stanowisk, ci sami ludzie - a ten najlepszy SOR... Wyremontował
            sobie konsultant wojewódzki oddziały na czerwonej - a jak tam tunel między
            Łazarza a Kopernika ? Czy trzeba karetki na transport (500 metrów) blokować ?
            Odnowienie bazy karetek :-) a czy czasem to odnowienie to nie ministerialny
            program i pieniądze z Warszawy ? Każda stacja pogotowia dostała nowe ambulanse -
            nawet jak by Miś Uszatek był dyrektorem KPR to tez doszłoby do "całkowitego
            odnowienia bazy karetek" ...A jak tam nowoczesny system przesyłania wezwań z
            CPR do stacji na Piastowskiej ? Wypadek na Armii Krajowej a wezwanie idzie
            faksem 3 minuty (jak sie papier w faksie nie zatnie) - XXI wiek :-))))) - kogo
            potem ludzie zlinczują - dyrekcję ? czy bogu ducha winny zespół karetki ? Na
            razie wystarczy - czytam dalej :-)))))
            • Gość: jg Re: Gosc w temacie IP: 62.89.126.* 14.10.04, 07:49
              1. czy potrzebna jest wieksza ilosc dyspozytorow? jesli tak to ilu i po co?
              2.Ile jest karetek "zablokowanych " na transport - i ile kosztowałby ten tunel,
              jak też jak poruszaliby się tam chorzy- taśmociągiem?
              3.Z ministerstwa karetek było dwie, a jeździ ich w Krakowie nieco więcej- więc
              drogi Gościu w temacie nie bełkocz
              4. Wezwanie faksem "idzie" tyle co telefonem- czy chodzi Ci o zlikwidowanie
              dyspozytorni na AK?
              co więcej
              • Gość: Ratownik Re: Gosc w temacie IP: 81.186.226.* 14.10.04, 09:19
                1.Jesli nie jest potrzebna większa ilość dyspozytorów to po co tyle boksów dla
                nich przygotowano?
                2. Na SOR Łazarza przyjezdza się głównie po pieczątkę. A potem dają kopa na CIP
                albo ostry.
                4.FAX - czy to rozwiązanie godne XXIw? Opóźnienia sięgają kilku minut. Papier
                lubi wyjść nieczytelny albo się zacina w podajniku.

• Gość: cb Re: Gosc w temacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:20
                  A co sie tak gosciu czepiles tego faxu i XXI wieku.Masz kase na nowsze
                  rozwiazania???Jak bedziesz mial to pogadamy.
                • Gość: jg Re: Gosc w temacie IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 11:58
                  1. Boksy są przygotowane na "dużą dyspozytornię" czyli przyłączenie Huty, Wieliczki, Skawiny i na sytuacje kryzysowe
                  2.Nie odpowiedziałes mi nic na temat sposobu transportu tunelem- czyżby wyobraźni zabrakło?
                  3. Kopa dostaje się w tych przypadkach, gdy przywiezie się rzeczy z założenia do leczenia chociażby operacyjnego
                  4. Fax- sprawdza się w połowie krajów w Europie, ale podaj jaki inny sposób w dzisiejszych ramach prawnych będzie równie skuteczny i TANI?
                  • Gość: Ratownik Re: Gosc w temacie IP: 81.186.226.* 14.10.04, 21:27
                    To nie do mnie. Ktoś inny pisał o tunelu.
                    Ja się dziwię, że tak zaciekle bronisz tego co ewidentnie złe w KPR.
          • Gość: Ratownik Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 81.186.226.* 14.10.04, 09:14
            Karetki? Mowa o tych toyotach co mają przejechane około 300.000km? A może o
            tych rezerwowych co czekają na podmnianę na Kościuszki?

SOR? Ahahahahaha. Najlepszy?? Nie wiem kim jesteś ale nie masz pojęcia o
            funkjonowaniu tego czegoś. Interna - jechać na CIP! Urazy? nie, nie - proszę od
            razu na ostry jechać. A na ostrym się pytają czemu nie było się na SOR.

CPR? Kolejne ciepłe stanowsiko dla kierowniczki. Żadnych zmian oprócz
            przebudowy. Nadal siedzą tylko dwie przyjmujące dyspozytorki. A karty wysyła
            się faxem w XXIw. Opóźnienia wyjazdów mają przez to nawet kilka minut.
      • Gość: ramzes Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 09:23
        Skończyło się doktorowi ciepłe pierdzenie w ministerialny fotel, to niech
        doktor zajmie się swoimi sprawami a nie pogotowia. Przecież dzięki komu Szkoła
        Ratownictwa KPR przegrała przetarg z Medycyną Praktyczną na szkolenia
        dyspozytorów, chyba nie trzeba doktorowi przypominać. Myślę również że o tym iż
        pracuje się w MP czy Polskiej Misji Medycznej to doktor nie zapomniał. Proszę
        się najpierw mocno uderzyć w piersi a później wypowiadać się na temat KPR.
        • Gość: jg ramzes IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 11:45
          To moze bys sie przedstawil drogi ramzesie? Czy KPR miał szkolenia dyspozytorów i materiały do nich? Zeby cos wygrac, to trzeba umiec cos robic. A co do pierdzenia- no cóż, chciałbym zebys sobie chwilę tak popierdział :) A co do czepiania się innych- popracuj tam jeśli potrafisz
          • Gość: Rw11 Re: ramzes IP: *.303.krakow.pl 14.10.04, 13:43
            Po jaką cholerę szkolić dyspozytorów? Przecież oni nie weryfikują wezwań.
            Przyjmują wszystko jak leci. Konsultacja z koordynatorem? dr. Pachota głównie z
            Holandii siedzi i jest nie dostępny!
            • Gość: MD Re: ramzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:11
              Bardzo dobre pytanie-po co bylo szkolic dyspozytorow??Po co bylo wydawac na to
              tyle kasy(po kilkaset zlotych na szkolenie kazdego z nich).A zwolnic wszystkich
              jesli zle pracuja i przyjac nowych,ktorzy moze beda bardziej pojetni+oczywiscie
              zatrudnic koordynatorow 24h/dobe.Proste??
              • Gość: marcyś Re: ramzes IP: *.gw-cegielniana.lama.net.pl 14.10.04, 20:13
                Koniecznie koordynator musi miec pieska- duzego by go bronił przed
                dyspozytorami,dlaczego p.Dyrektor to toleróje,a wyjazdy do Holandii.Państwo w
                państwie
          • Gość: vi Re: ramzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:14
            Jeżeli w KPR jest tak zajebiscie to dlaczego choodzą słuchy że szanowny Pan
            Jarosław opuszcza nasz wspaniały kraj,pozatym gdzie podziewa się 3/4 budzetu
            KPR,jak pokazała to kontrola NA PENSJE LEKARZY KONTRAKTOWYCH,a jeszcze Kebab
            powie że ma problemy zarabiając 8000(na zebraniu),to co zostanie z kasy
            wchłonie Administracja i dziwić się że nie ma na nic kasy!
            • Gość: jg Re: ramzes IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.10.04, 01:20
              Pan Jarosław jedzie tam, gdzie lekarz moze zarabiać 30 000 i nikt sie temu nie dziwi :) Bo jak się ma wiedzę i kwalifikacje to się człowiek też powinien cenić. A ja jeszcze raz i uparcie powtarzam- droga rozwoju pogotowia to podnoszenie jakości tak by ratownicy mogli samodzielnie bezpiecznie pracować w karetkach. zapału im nie brakuje, ale wiedzy ciągle jeszcze niestety tak ( w większości)
    • Gość: jg wiarygodnosc artykulu IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.10.04, 22:20
      Ciekaw jestem gdzie sprawdzal informacje kf? czyzby u zwiazkowcow? i kto reprezentowal kontraktowych lekarzy? bo mnie nikt nie pytal czy moze mnie reprezentowac....
      • Gość: prac PR Re: wiarygodnosc artykulu IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 12.10.04, 22:42
        Panie J. G. tylko ty, ja i jakiś ratownik na tym forum
        społeczenstwo ma to gdzies chyba
        pozdrawiam
        • Gość: Ratownik Re: wiarygodnosc artykulu IP: 81.186.226.* 12.10.04, 22:47
          Tylko nie jakiś, tylko nie jakiś... :-)
          • Gość: MM Re: wiarygodnosc artykulu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 18:02
            Panie Ratowniku.Lekarzy jest coraz mniej.Z tego co wiem,na karetce musi byc
            cala zaloga,przez cala dobe.Wydaje mi sie,ze w przyszlosci moze byc tak,iz
            lekarz bedzie jezdzil dopoki nie padnie,bo kto go zmieni?I mam male pytanie:ma
            Pan zycie rodzinne?Jesli tak-wspaniale.Lekarze tez by chcieli,ale maja taki
            wybor:rodzina albo praca.To nawet nie jest wybor........
        • Gość: jg jakie zmiany zaszly na pogotowiu?? IP: 62.89.126.* 13.10.04, 07:41
          W karetce mam dobry sprzęt, personel z którym pracuję najczęściej ma pojęcie co
          robi, dyspozytornia jest o 2 klasy lepsza od poprzedniej, w oddziale ratunkowym
          cudzoziemcy na propozycje leczenia nie pytaja juz z nadzieją w głosie "ale
          chyba nie tutaj??", mam rentgen przewoźny, usg, i komputer do pracy zamiast
          dlugopisa i maszyny. Zostaly zaplacone zobowiazania Kolumny za 20 lat do tyłu
          (WOBEC PRACOWNIKOW, KTORZY TERAZ CHCIELIBY "ratować" pogotowie) co skutecznie
          pogrążyło firmę, ale to wina Zarządu Województwa, a nie dyrektor Popławskiej.
          Administracja została zredukowana do normalnych rozmiarów- kto nie pamięta jak
          było kiedyś, niech ćwiczy pamięć. Czy jeszcze trzeba przykładów zmian na lepsze?
        • Gość: gienek,pracownik Re: wiarygodnosc artykulu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:18
          pan doktor ma super,bo ma kontrakt,a może przez rok pobierałby 800 zł i żył
          tylko z tego wspólnie z panią Dyrektor tak jak żyje 80 procent pracowników KPR,w
          czym my pracownicy jesteśmy gorsi od p.doktora i Dyrekcji
          • Gość: madry Re: wiarygodnosc artykulu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:38
            To sie trza bylo uczyc,a nie byc przyglupem bo rowne zoladki to juz mielismy i
            na razie wystarczy.
          • Gość: jg Re: wiarygodnosc artykulu IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.10.04, 13:11
            To prawda, mam kontrakt i prace na pogotowiu traktuje jako hobby, podobnie jak cala medycyne. W szpitalu dostaje na reke 769 zl " na rękę" za pelny etat, wiec pogotowie chyba nie jest takie zle?? I nie odwołuję z tego powodu dyrekcji. jesli chodzi o zarobki, to sa paskudne Panie Gienku, i dlatego chcę wyjechać z tego kraju- ale winni temu są wyżej niz dyrektor Popławska
    • Gość: Pracownik Pogotowi Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 12.10.04, 22:38
      co do zarobków: 10 000 pln za 20 dni po 24 godziny to nie tak wiele zwłaszcza,ze lekarze są na umowach cywilnoprawnych niewiadomo czemu zwanymim kontraktami.
      Inną kwestia jest wydolność umyslowa i fizyczna takich osób - to wegług mnie kryminał, za króry bierze odpowiedzialność miedzy innymi dyrekcja firmy która na to pozwala.
      Co do zmian to z nimi róznie sa na lepsze i na gorsze a najgorsze jest to ,że ratownictwo medyczne od paru lat toczy się rozpędem i półsrodkami, brak jest jasno wyznaczonego celu jakim była kiedyś Ustawa o PRM, Niestety jej uchwalenie jednogłośnie swiadczyło o braku zainteresowania nim przez posłów ( ładnie brzmiało przed wyborami a co w środku to nie ważne).
      Całej służbie zdrowia w RP brakuje :
      1. Pieniędzy czyli jasno określonych zadań za te 8.25% i właściwych form finasowania - np. finasowanie SOR za tzw. gotowość powoduje, że pacjent jest nie zyskiem ale kosztem - inaczej mówiąc 0 pacjentów mamy najwiecej pieniędzy.
      2. zauważenia, że istnieje dla pacjenta a nie dla lekarzy , pielegniarek ratowników salowych dyrektorów radnych itp.
      3. Odpowiedzialności polityków czyli musza oni to jasno powiediec społeczeństwu i służbie zdrowia
      mam nadzieje ,ze nie zanudziłem
    • Gość: Pracownik Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 02:01
      Tak myślę sobie, czy każdy dyrektor po Panu Andrzeju Wiśniewskim będzie zły,
      bez względu na to co zrobi? Czy Pani MaŁgorzata jest zła, bo miała słaby nadzór
      nad zastępcą? O co chodzi tak do końca związkom, czy tylko o "przekręty"
      zastępcy, czy o wyautowanie Pani Małgorzaty? Pan Andrzej Wiśniewski nie był
      złym dyrektorem, nie był złym człowiekiem, ale czy dyrektor M. Popławska jest
      taka znowu zła, przecież nie. Czy nie dąży swoimi działaniami do lepszego
      Pogotowia na Łazarza? Może ktoś ze związków się wypowie na tym forum, przecież
      nie trzeba się przedstawiać, potrzebna tylko odwaga!Może wtedy będzie jaśniej.
      Zaimponował mi Pan JG, który przedstawił się w dyskusji i ma dużo racji w
      swoich stwierdzeniach, odwaga jego jest tym bardziej warta, że pracuje w KPR,
      może warto go posłuchać?
    • Gość: Byly zwiazkowiec Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:15
      Zwiazki zawodowe usiluja od lat rzadzic a Krakowskim Pogotowiu Ratunkowym.Jest
      sprawa oczywiasta,ze tzw. szefowie tych zwiazkow nie reprezentuja zadnej
      zalogi,ale tylko i wylacznie wlasne interesy.Wiekszosc z nic albo i wszyscy
      wzieli duze pieniadze od znanej firmy na F zeby doprowadzic do rozpadu
      KPR.Firma ta chce przejac dzialalnosc pogotowia.Dlatego tez staraja sie za
      wszelka cene doprowadzic do odwolania dyrekcji rzucajac oskarzenia nie poparte
      ZADNYMI dowodami.
      • Gość: płatny związkowiec Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:49
        czytając te wszystkie wasze peany,chce się po prostu śmiać. Całe te pogotowie
        nie jest warte tych pieniędzy ktore wziąłem wraz z byłą ministerialną ekipą
        zarządu medycyny praktycznej.Urywajcie sobie łby nadal a ja spokojnie z boczku
        sobie będę obserwował.
        • Gość: jg płatny zwiazkowiec IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.10.04, 11:26
          Witaj płatny związkowcu. A moze byś się przedstawił:)
      • Gość: ramzes Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 09:06
        Kochany były związkowcu podaj chociaż jaką jedną osobę ze związków która wzięła
        pieniądze od FALCKA, jeżeli jesteś odważny tak mówić. A na początek zastanów
        się nad swoimi wypowiedziami.
        • Gość: Byly zwiazkowiec Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:31
          Juz sie nad tym dobrze zastanowilem,co wiecej sa na to niepodwazalne dowody ze
          zwiazki zawodowe wziely gruba kase za sprzedanie pogotowia F.W odpowiednim
          momencie te dowody wyplyna.Pozdrawiam
        • Gość: jg Falck IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 11:47
          sprawdz ramzesie kolegow, ktorzy wlasnie zakladaja spolke
      • Gość: Piotr Dymon R-med Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.kim.pl / *.kim.pl 14.10.04, 16:43
        Co do kasy od firmy Falck.Jestem w zarządzie OZZRM i MOZZZRM (zainteresowani
        wiedza co to za stwory)i nic nie wiem o rzekomej kasie jaką którys ze związków
        albo i wszystkie wzięły od wyżej wymienionej firmy.A jest tej mamony taka kupa
        że muszę dorabiać jeszcze w dwóch firmach poza KPR żeby mieć na utrzymanie
        rodziny.A co do firmy falck przepracowałem tam prawie 5 lat,to wcale nie jest
        taki rarytas jak sie komu wydaje.Może i stawka wyjściowa jes "ciut" większa niż
        w KPR ale zero dodatków.Niemaświąt,nadgodzin,premii jedynie 20 % za nocki co
        daje przy etacie jakieś 40-50 PLN brutto.A noie prcuję twm już bo mnie wylali
        za dorabianie w "rzekomej konkurencji" min.W KPR.Co przez poprzedznie 3 lata
        jakoś nikomu nie przeszkadzało.Ludzie o co wam wszytkim chodz?Chcecie mieć
        prace czy tak wam sie nudzi że nic wam innego do łbów nie przychodzi?Jak
        wejdzie FAlck to się wszyscy pożegnamy a zostana tylko wybrani(czyt.z plecami)
        a związki wykurza na cztery wiatry.Bez wyjątku.
        • Gość: jeden taki Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 16:51
          Żebyś wiedział jak masz rację, nic dodać nic ująć.
          • Gość: MM Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:30
            Czytam te komentarze i zastanawiam sie:czy lepiej zostawic wszystko po
            staremu,az sie zawali?Czy walczyc,zeby cos zmienic na lepsze(majac na uwadze,ze
            zostanie sie wytknietym,skrytykowanym)?Ratowniku-mozna byc lekarzem rat.med.
            (uczysz sie tylko 12lat,6studia+6specjalizacja)To dopiero wyzwanie!
            • Gość: Ratownik Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 81.186.226.* 14.10.04, 21:31
              Nie chcę być lekarzem. Jestem ratownikiem medycznym przygotowanym do pracy w
              PR. Lekarz spec. med. ratunkowej powinien pracować w SOR. Ja siebie widzę
              wyłącznie w karetce.
              • Gość: ramzes Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 16:18
                jeden Dr Dymon- głos zdrowego rozsądku. A niejaki Dąbrowski ma tyle głupoty
                żeby opowiadać bzdury wyssane z palca publicznie, jak to jest że wszystkie
                miernoty zostały funkcyjnymi w związkach , żeby ich nie można było wywalić??
                • Gość: ramzes Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.10.04, 16:35
                  Dzięki, mógłbyś zmienić sobie login a nie podszywać się po kogoś innego.
                  • Gość: ramzes Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.10.04, 09:07
                    Wszyscy związkowcy to palanty :)
                • Gość: Piotr Dymon Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.kim.pl / *.kim.pl 30.10.04, 09:22
                  Gwoli ścisłości,nie jestem dr tylko Ratownikiem.
                  • Gość: obserwator Re: Dymon IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.10.04, 09:40
                    To gratuluję. mam wielu znajomych ratowników i to bardzo fajni ludzie
    • Gość: irm sprostowanie IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.10.04, 15:39
      Szanowny Pan
      Seweryn Blumsztajn

W imieniu zarzadu Instytutu Ratownictwa Medycznego zwracam sie do Pana
      o zamieszczenie sprostowania nieprawdziwych informacji, jakie znalazly
      sie w artykule ?Szykuja sie zwolnienia szefow Krakowskiego Pogotowia
      Ratunkowego? z dnia 12 pazdziernika:

Sprostowanie:

Nie jest prawda, jakoby Szkola Ratownictwa Medycznego KPR przestala
      istniec, a jej baza i sprzet sluzyly interesom Instytutu Ratownictwa
      Medycznego. Szkola pracuje, i prowadzi bezplatne kursy dla pracownikow
      Krakowskiego Pogotowia Ratunkowego. Instytut Ratownictwa Medycznego
      administruje szkola na podstawie umowy, gwarantujacej KPR dochody na poziomie sprzed podpisania umowy z tytułu prowadzonej działalności szkoleniowej.
      Jednoczesnie z przykroscia stwierdzam, ze dziennikarz Gazety Wyborczej
      nie dopelnil podstawowych standardow zawodowych i wykazal sie, mowiac
      wprost, wyjatkowa nierzetelnoscia. Oparl bowiem swoj tekst na
      informacjach dostarczonych przez jedna z zainteresowanych stron
      konfliktu, nie probujac ustalic stanu faktycznego. Nie probowal np.
      zweryfikowac informacji dotyczacych relacji miedzy szkola RM KPR i IRM.
      Dziennikarz, umozliwil tym samym obrzucenie blotem osob, ktorym nie dal
      szans na obrone. Wybor zrodla informacji rowniez budzi watpliwosci ?
      dzialacze zwiazkowi byli beneficjentami poprzednich ukladow w
      Krakowskim Pogotowiu Ratunkowym. Ukladow, ktore szkodzily Pogotowiu.
      Gdyby dziennikarz mial jakiekolwiek inne zrodla informacji,
      dowiedzialby sie np. o bezplatnych kursach dla pracownikow pogotowia.
      Zwiazkowcy najwyrazniej sa zbyt zajeci rozgrywkami personalnymi, zeby
      podnosic swoje kwalifikacje zawodowe.
    • Gość: gość Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:06
      trzeba dodac ze jest to chyba jeden z nielicznych zakładów gdzie wypłata jest
      terminowo i to trzeba docenic .dla nas zawsze Dyrektorka jest ok
      • Gość: gosc Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:12
        brawo JG
      • Gość: gienekpracownik Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.gw-cegielniana.lama.net.pl 13.10.04, 21:58
        Chyba tylko dla doktorów jest Ok,nawet internet mają na
        dyżurkach,"przepracowani",a koordynator to oddzielna historia pod osłoną pani
        Dyrektor
        • Gość: lekarz pogotowia Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.net.autocom.pl 13.10.04, 22:21
          Panie Gieneku to juz przesada gdy pisze Pan o lekarzach z SOR-u "przepracowani"
          tam na prawde sie DUZO PRACUJE tak jak i na karetkach. A jak sie Pan czepiasz
          internetu to i zarowek sie Pan czep bo to tez luksus i powinni szyc przy
          swieczkach, wtedy bys Pan byl pewnie zadowolony... chociaz pewnie by Pan szybko
          cos znalazl byle sie na "doktorach" wyzyc
          • Gość: gienekpracownik Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:16
            Przepraszam lekarzy i całą załoge SOR-u ,zwłaszcza teraz bez salowych,następne
            super pociągnięie Dyrekcji,wspólczujemy
            • Gość: KM Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:36
              Zwolnilo sie salowe i zwolni sie tez gienkowpracownikow-powolutku do przodu :)))
              Wreszcie ta firma bedzie wygladala tak jak powinna.
      • Gość: Rw11 Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.303.krakow.pl 14.10.04, 13:40
      • Gość: Rw11 Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.303.krakow.pl 14.10.04, 13:41
        Doktory są zadowolone a jak! Przecież wypłata jest o czasie. My też pieniądze
        otrzymujemy... w przeciwieństwie do ZUS-u!!!
        • Gość: MD Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:06
          Doktory maja szczegolne powody do zadowolenia bo kase dostaja z 2(dwu)
          miesiecznym opoznieniem i to tyle na ten temat.
          • Gość: Jasnowidz Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 20:37
            Drodzy Ratownicy,Lekarze i cala Reszto!
            Chcecie sie klocic,zabierac sobie wzajemnie ochlapy ze stolu kierownictwa?
            Przeciez o to chodzi,latwiej Wami rzadzic!
            A moze zjednoczcie sie i rozwalcie te skostniala strukture rodem z czasow
            Gomolki.
            Dajcie sobie nadzieje,ze bedzie lepiej!
    • Gość: były pracownik KPR Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.10.04, 10:18
      NARESZCIE!!!
      Dyr Popławska wraz ze swym zastępcą (człowiekem któremu w
      przeszłości udała się rzecz "niemożliwa" - doprowadzenie do ruiny krakowskiego
      Polmosu!) doprowadziła do ruiny finansowej pogotowia (11mln długu), pozbyła sie
      w trakcie swej kadencji praktycznie całej doświadczonej kadry spośród "białego
      personelu", rozbudowała administrację i drastycznie ograniczyła dostepność
      świadczeń (redukcja karetek). Negocjacje z NFZ, to było przyjęcie
      zaproponowanych stawek, bez cienia chęci negocjacji. Buta i arogancja tej pani
      są porażające. To nie sprawa kilku związkowców. Problem narastał od wielu lat i
      tylko troska większości załogi o firme sprawiała, że jakoś to trwało. Jednak w
      końcu wszystko zło ma swój kres. Chwała Wyborczej za rozdmuchanie sprawy.
      Wreszcie władze być może coś z tym zrobią. Dotychczasowe skargi do Urzędu
      Marszałkowskiego pozostawały bez echa i układ trwał a pogotowie upadało. Co do
      insynuacji nt "podkładania" pogotowia Falcowi to chyba główną "podkładającą"
      jest dyrekcja, która robi wszystko aby KPR było do przejęcia za symboliczną
      złotówke. Kwestia szkoły ratownictwa to tez piękny kwiatuszek! Szkoła owszem,
      formalnie istnieje ale po "wylaniu" jej twórców i pozbawieniu kadry szkolącej
      stanowi ona li tylko bazę lokalową i szprzętową dla szkleń komercyjnych przez
      IRM gdzie pani Popławska jest udziałowcem w zarządzie! Długo można by jeszcze
      pisać o osiągnięciach tandemu Popławska/Wapiennik, ale szczegóły wydają się być
      bardziej w gestii zainteresowania prokuratuty. Ci którzy "siedzą" w pogotowiu
      doskanale w większości zdają sobie sprawe z sytuacji. Starożytna zasada "divide
      et impera" jest tu realizowana przez dyrekcje od lat czego efekty wyrażnie
      widać w komentarzach. Wszelkie próby jednolitego wystąpienia w obronie
      interesów firmy i pracowników jak dotychczas były dość skutecznie torpedowane
      przez p.Popławską a niepokorni wylatywali. Może wreszcie to sie skończy,
      przestanie istniec w pogotowiu "grupa trzymająca władze" (oraz kase) a
      dyrektorem zotanie osoba kompetentna i mająca na uwadze faktyczne dobro KPRu,
      pracowników i pacjentów!!!
      • Gość: MD Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:17
        Widze tu potencjalnego kandydata na nowego dyrektora KPR.Pozostaje tylko czekac
        na rezultaty dzialania prokuratury-wyprowadzenie w kajdankach obecnego
        kierownictwa i do spoly ze zwiazkowcami mozna budowac nowa,swietlana przyszlosc
        KPR.
      • Gość: terazniejszy praco Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 16:06
        Drogi Byly Pracowniku
        Twoje stwierdzenia to stek klamstw ktore gdyby byly podpisane imieniem i
        nazwiskiem kwalifikowalyby sie do procesu sądowego. I co ? Masz tyle odwagi by
        je podać???
      • Gość: Ratownik Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 16:16
        Były pracowniku:
        1. Czarciński został wylany bo założył własną szkołe i tam kierował
        potencjalnych kursantów zamiast do szkoły ratownictwa
        2. Jesli umiesz lepiej negocjowac to zaproponuj swoje uslugi, nam sie poprawi
        3. kogo z "fachowców" wywalono za niepokornosc?
        Zwolni się stanowisko- wystartuj, zobaczymy co potrafisz, jak mi obiecasz 15
        Euro za godzinę to Cię poprę
        • Gość: rat med nowy dyrektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 16:20
          Na nowego Dyrektora szykuje się tandem Sławiński /Strzelewicz- wtedy to będzie
          Wam do śmiechu, wszystkim łącznie z Wybiórczą, i marszałkiem Sasułą
          • Gość: misiorek Re: nowy dyrektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:33
            nie nie nie dobrze mi sie robi sami pi pi pi robimy we własne gniazdo
            wiadomo ze od czasow pi pi pi pi gomułki w pogotowiu zawsze było tak czy
            inaczej ale tak skłóconej załogi nie widziałem dawno zwiazki same wypowiadaja
            sie za nas a czy było jakies zebranie albo co pi pi pi pi nic nie było lekarze
            zjednoczcie sie jestescie fachury czy nie jak przyjdzie kto inny to jak to
            mówi shrek pi pi bedzie po kompocie a łyzka na to niemozliwe
            • Gość: optymista Re: nowy dyrektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.04, 19:50
              wszystkich entuzjastow szybkich zmian w KPR zapraszam na spotkanie ze
              wspanialym gosciem - juz niedlugo przyjezdza swiatowej slawy magik Dawid C...
              on wam na pewno pomoze .....
              • Gość: rat med Re: nowy dyrektor IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.10.04, 09:10
                dabrowski marek związkowiec doskonały po szkółce niedzielnej, do nauki.
                bulanda- zatroskany kierowca do kierownicy
                strzelewicz- do książek, Pani Doktór od CENTRALNEGO UKŁADU ODDECHOWEGO (wtajemniczeni wiedzą, niewtajemniczonych odsyłam na kolokwium do niedouczonej pani doktor. Nie chciałbym mieć pomocy udzielonej przez ten DREAM TEAM :)
                • Gość: Gość w temacie Re: nowy dyrektor IP: 62.29.138.* 18.10.04, 19:15
                  A może by JG dać szanse ? Fax to rozwiązanie z XXI wieku przyjęte w calej
                  Europie ... Może wrócimy do czasów Krakowskiego Towarzystwa Ratowniczego -
                  tylko ludzie z powolaniem i chęciami - "pieniondze to nie fszystko ale fszystko
                  bez piniendzy to ch..."
                  • Gość: jg zmiany w kpr IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.10.04, 10:36
                    myślę że czas na zmiany :) ale ja dziękuję. Pomyślcie o karetkach ratowniczych, niech związki lobbuja za takim rozwiązaniem- będzie taniej, ratownicy i pielęgniarki będa docenione, lekarze będą dojeżdżać w razie potrzeby- tutaj potrzebne jest konstruktywne stanowisko związków
      • Gość: też pracownik Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 15.10.04, 21:09
        >dyrektorem zotanie osoba kompetentna i mająca na uwadze faktyczne dobro KPRu,
        > pracowników i pacjentów!!!
        Może tak w innej kolejności po pierwsze pacjentów potem KPR i pracowników
        • Gość: kaziu Re: Szykują się zwolnienia szefów Krakowskiego Po IP: *.238.116.61.adsl.inetia.pl 16.10.04, 21:09
          a co to za naiwniak tak pięknie wypisuje. będziecie robić drodzy "związkowcy"
          co wam karze zarząd województwa, a nie jakiś tam doktorek , ktorego
          przyprowadzicie jako swojego kandydata. Z drugiej strony czytając te wasze
          wypociny, to mam wrażenie że słucham jakiś "filozofów" na postojach taksówek.
          Gratuluję wam głupoty i zdolności manewrowania wami. Gdzie wasze zasady dbania
          o sprawy pracownicze i dobro firmy, robicie do swojego gniazda jak nie
          obrażając Swinie.
          • Gość: ramzes bulanda i spółka oszukują IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.10.04, 10:39
            do wiadomości pracowników - przewodniczący bulanda ciepłą rączką zbiera ryczałt paliwowy i pieniążki za 60 godzin miesięcznie jako społeczny inspektor pracy. Pytanie dnia- kogo w zeszłym miesiącu skontrolował przewodniczący bulanda??
            I dlaczego kasuje ryczałt benzynowy na ten cel- a posuwa na gazie :)
            w następnym odcinku- przewodniczący dąbrowski- następny sprawiedliwy
        • Gość: ratownik synekury zwiazkow IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.10.04, 10:54
          ? Nie chcesz, by grupa związkowców decydowała o losach firmy w której pracujesz?
          ? Nie chcesz, by wypowiadali się w Twoim imieniu ludzie, którzy - jak wszystko na to wskazuje - dbają wyłącznie o swoje własne interesy?
          ? Nie zgadzasz się z poglądami wygłaszanymi w imieniu lekarzy pracujących w KPR przez samozwańczego rzecznika - dr Strzelewicz?
          ? Chcesz spokojnie pracować?
          ? Podpisz pismo do Marszałka Sepioła (w amb. chirurgicznym).
          ? Poprzyj dążenia do uspokojenia sytuacji w KPR i zakończenia dyktatu związków zawodowych, działających bez mandatu całej załogi.
    • Gość: rat med strzelewicz IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.10.04, 10:48
      Pan
      Janusz Sepioł
      Marszałek Województwa Małopolskiego
      Szanowny Panie Marszałku,
      W sytuacji rozpętanej wokół Krakowskiego Pogotowia Ratunkowego nagonki chcielibyśmy Pana poinformować, ze lekarze pracujący w KPR nie udzielali pani Dorocie Strzelewicz żadnego upoważnienia do wypowiadania się w ich imieniu. Pani doktor prezentuje wyłącznie własne poglądy.
      Jednocześnie chcemy wyraźnie podkreślić, ze jesteśmy zbulwersowani zorganizowanym atakiem medialnym na dyrekcje KPR w niewątpliwie trudnym dla jednostki czasie. Jest on wyraźnie inspirowany przez grupę działaczy związków zawodowych.
      Niestety, rada społeczna KPR, która może i powinna uczestniczyć przynajmniej w opiniowaniu pracy Dyrekcji jest praktycznie sparaliżowana, i to ? co z przykrością musimy stwierdzić ? na skutek decyzji władz samorządowych województwa. To budzi nasz sprzeciw, bo samorządowi powinno zależeć na jak najlepszej pracy podległej mu jednostki, a nie na włączaniu się w awanturę personalna.
      Jednym z zarzutów, stawianych publicznie Dyrektor Małgorzacie Popławskiej jest to, ze nie może się ona porozumieć z załogą. Z całą stanowczością stwierdzamy, ze związki zawodowe działające w KPR nie są reprezentatywne dla pracowników tej jednostki. W podejmowaniu decyzji, które będą mieć skutki przede wszystkim dla pacjentów, ale i pracowników pogotowia, glos kilkunastu działaczy związkowych nie powinien mieć, naszym zdaniem, decydującego znaczenia.
      • Gość: ramzes Re: strzelewicz IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.10.04, 16:27
        Najpierw trzeba się zastanowić co pisać, a nie na odwrót. Jeżeli chodzi o
        reprezentatywność związków wobec załogi to stanowi ona 97%. Myślę że ty
        znajdujesz się w tych 3%, nie zdziwiłbym się również gdybyś pracował na SORze,
        gdyż ludzie tam pracujący są po wpływem Pani Oddziałowej i doktora Jacka P. A
        jeżeli chodzi o niereprezentatywnośc to napewno odnosi się ona do zastraszonych
        pracowników SORu i kierowników podstacji KPR. Dla znającego lepiej problem,
        napewno nie chodzi tu brak porozumienia na lini dyrekcja - załoga a o inne
        problemy które napewno byś zauważył nie będąc ślepo zapatrzony w poczynania
        Pani Dyrektor.
        • Gość: rat med Re: strzelewicz IP: 62.89.126.* 19.10.04, 16:52
          pudlo ramzesiku :) jezdze i wcale mi sie nie podoba wiele rzeczy. Ale przede
          wszystkim nie podobaja mi sie idioci ze zwiazkow. znacznie bardziej niz
          niedociagniecia dyrekcji. kierownicy oddzialow tez mi sie nie podobaja. I
          anestezjolodzy. i to ze zarabiaja wiecej ode mnie a grzeja tylki na R. NIC MI
          SIE NIE PODOBA. CHCE ZOTAC ZWIAZKOWCEM..... a nie moge :(
        • Gość: MD Re: strzelewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 07:50
          Jezeli zwiazki sa tak samo reprezentatywne dla zalogi jak Pani dr Strzelewicz
          dla lekarzy to wlasciwie dalszy komentarz jest calkowiecie zbedny.Gratuluje
          dobrego samopoczucia i zycze zdrowia :)))).
    • Gość: stawonog fan klub fiolka grafomana - zaproszenie do dyskusj IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.10.04, 09:43
      Redaktor Fiolek Grafoman chetnie krytykujacy innych sam nie znosi krytyki pod swoim adresem. Spod swojego ostatniego tekstu o
      uslugach pogrzebowych namietnie usuwal uwagi czytelnikow, a w koncu zlikwidowal forum. Ciekaw jestem dlaczego? Czyzby propozycja
      popracowania w czynie spolecznym w prosektorium tak ubodla jego zawodowa ambicje?? Bo tam tez pracuja ludzie Redaktorze Fiolek - i
      czasem nawet osmielaja sie za swoja prace pytac o jakies-śmieszne w porównaniu z Pańskim- wynagrodzenie. Stad Apel do
      Świątobliwie Etycznego Fiołka i reszty redakcji Wybiorczej- niech popracuje za darmo, a pieniadze ze swoich wynagrodzen przekaże
      na szczytny społecznie cel. I nie za jeden dzień pracy- ale na przykład za rok. Niech też przekażą akcje Agory na cele społecznie
      użyteczne- np na bezdomnych. Łatwo jest ferować wyroki z pełnym brzuchem Redaktorze Fiołek
    • Gość: rat med Fiolek na tropie - kasuje posty krytyczne IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.10.04, 00:13
      Redaktor Fiolek - naczelny megaloman i grafoman Wybiorczej w Krakowie - kasuje każdą krytyczna dla siebie opinię. Doszło do tego,
      ze pod artykułem o przechowywaniu zwłok w szpitalach skasował listę dyskusyjna, bo najwidoczniej nie w smak mu była praca
      społeczna przy myciu zwłok do której sam namawiał w artykule. Chyba trzeba będzie przenieść te opinie na niezależny portal ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka