IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 29.04.02, 14:08
witam forumowiczow!
ze wzgledu na czeste marudzenie, iz mamy w Szczecinie za duzo hipermarketow
postanowilem zrobic male rozeznanie jak to jest w innych miastach
Czy moglby mi ktos laskawie napisac ile macie u siebie tych pieknych sklepow?
z gory dziekuje.
Pozdrowka ze Szczecina
Skuter
Obserwuj wątek
    • mikolaj7 Re: postrufka 29.04.02, 14:50
      u nas tez jest chyba za duzo... policzmy (moze inni sie
      przylacza, bo na pewno zapomne o czyms):

hit
      karefur, nawet chyba razy dwa
      geant
      makro
      krakchemia
      tesco
      m1
      alkauf (jeszcze dziala?)

a takie jak ikea? czy obi? to tez hipemarkety?
      • Gość: skks Re: postrufka IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 14:53
        Plaza
        Witek
        Makro
        :-))) skks
        • mikolaj7 Re: postrufka 29.04.02, 15:10
          Auchan, przynajmniej tak mi sie wydaje...
          • muzaaa Re: postrufka 29.04.02, 15:14
            Gdyby ludzie nie robili zakupow w hiprmarketach (czy jak to sie nazywa), to by
            ich tyle nie budowali. Kto sie burzy w tej materii? W Szczecinie za duzo?
            • mikolaj7 Re: postrufka 29.04.02, 15:54
              muzaaa napisał(a):

> Gdyby ludzie nie robili zakupow w hiprmarketach (czy jak to sie nazywa), to by
              > ich tyle nie budowali. Kto sie burzy w tej materii?

na pewno nie ja. czesto robimy zakupy w hipermarketach
              (tzn. moja rodzina) i dobrze, ze mozemy wlasnie tam, a nie
              w jakis malych sklepikach. swoja droga widze, ze jest ich za
              duzo nie przeszkadza mi to jakos specjalnie, ale dziwie sie,
              ze ciagle buduja sie nowe, skoro jest taka konkurencja.
              • Gość: Zbigniew Re: postrufka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 15:59
                mikolaj7 napisał(a):

> muzaaa napisał(a):
                >
                > > Gdyby ludzie nie robili zakupow w hiprmarketach (czy jak to sie nazywa), t
                > o by
                > > ich tyle nie budowali. Kto sie burzy w tej materii?
                >
                > na pewno nie ja. czesto robimy zakupy w hipermarketach
                > (tzn. moja rodzina) i dobrze, ze mozemy wlasnie tam, a nie
                > w jakis malych sklepikach. swoja droga widze, ze jest ich za
                > duzo nie przeszkadza mi to jakos specjalnie, ale dziwie sie,
                > ze ciagle buduja sie nowe, skoro jest taka konkurencja.

Ale mięsa i wędlin nie kupujecie?
                Konkurencja niby spora, ale jak nowy otwierają zawsze płno ludzi. Jak otworzyli
                M1 to pełno ludzi i w M1 i w Geant nic nie ubyło. Dziwne
                • mikolaj7 Re: postrufka 29.04.02, 17:17
                  Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                  >
                  > > muzaaa napisał(a):
                  > >
                  > > > Gdyby ludzie nie robili zakupow w hiprmarketach (czy jak to sie nazyw
                  > a), t
                  > > o by
                  > > > ich tyle nie budowali. Kto sie burzy w tej materii?
                  > >
                  > > na pewno nie ja. czesto robimy zakupy w hipermarketach
                  > > (tzn. moja rodzina) i dobrze, ze mozemy wlasnie tam, a nie
                  > > w jakis malych sklepikach. swoja droga widze, ze jest ich za
                  > > duzo nie przeszkadza mi to jakos specjalnie, ale dziwie sie,
                  > > ze ciagle buduja sie nowe, skoro jest taka konkurencja.
                  >
                  > Ale mięsa i wędlin nie kupujecie?

oczywiscie, ze kupujemy. tu gdzie mieszkam nic sie ie da
                  prawie kupic. moze co najwyzej jakies warzywa, czy owoce,
                  na placu, ale rzadko.

> Konkurencja niby spora, ale jak nowy otwierają zawsze płno ludzi. Jak otworzyli
                  >
                  > M1 to pełno ludzi i w M1 i w Geant nic nie ubyło. Dziwne

to racja, ale ja dopiero niedawno pojechalem do m1, zrobilo
                  na mnie lepsze wrazenie niz wszystkie inne hipery dotad (te
                  w Krakowie of korz)...
                  • Gość: Zbigniew Re: postrufka IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 17:23
                    mikolaj7 napisał(a):

>
                    > oczywiscie, ze kupujemy. tu gdzie mieszkam nic sie ie da
                    > prawie kupic. moze co najwyzej jakies warzywa, czy owoce,
                    > na placu, ale rzadko.

To pewnie nie oglądałeś wczorajszego Pod napięciem i nie wiesz o kilku życiach
                    kurczaków? Podobno dwa razy można z niego zmyć zielony nalot. A szynka kosztuje
                    mniej niż mięso w skupie więc nadrabiają chemią. No ale może nie wszędzie tak
                    jest.

> to racja, ale ja dopiero niedawno pojechalem do m1, zrobilo
                    > na mnie lepsze wrazenie niz wszystkie inne hipery dotad (te
                    > w Krakowie of korz)...

M1 nie lubię za obsługę, ostatnio odkryłem mały supermarket w Plazie Intermarche.
                    Wszystko jest, mało ludzi schludnie, ceny jak w innych hipermarketach.
                    Ale nie rozgaduj nikomu, bo zawali się ludźmi jak inne.
                    • mikolaj7 Re: postrufka 29.04.02, 17:36

> mikolaj7 napisał(a):
                      >
                      > >
                      > > oczywiscie, ze kupujemy. tu gdzie mieszkam nic sie ie da
                      > > prawie kupic. moze co najwyzej jakies warzywa, czy owoce,
                      > > na placu, ale rzadko.
                      >
                      > To pewnie nie oglądałeś wczorajszego Pod napięciem i nie wiesz o kilku życiach
                      > kurczaków? Podobno dwa razy można z niego zmyć zielony nalot. A szynka kosztuje
                      >
                      > mniej niż mięso w skupie więc nadrabiają chemią. No ale może nie wszędzie tak
                      > jest.

ze jak, ze jak? nie ogladam zwykle pod napieciem, bo o tej
                      porze sie nie da dorwac do tv... co sie wlasciwie stalo?

>
                      > > to racja, ale ja dopiero niedawno pojechalem do m1, zrobilo
                      > > na mnie lepsze wrazenie niz wszystkie inne hipery dotad (te
                      > > w Krakowie of korz)...
                      >
                      > M1 nie lubię za obsługę, ostatnio odkryłem mały supermarket w Plazie Intermarch
                      > e.
                      > Wszystko jest, mało ludzi schludnie, ceny jak w innych hipermarketach.
                      > Ale nie rozgaduj nikomu, bo zawali się ludźmi jak inne.

znam intermarche z francji, najwiekszy hiper jaki
                      widzialem w zyciu nalezal do nich... fajnie, ze sa w
                      Krakowie, moze warto bedzie pojechac. dziwi mnie, ze w
                      plazie jest w ogole takie cos... myslalem, ze tam same kina
                      itp.

co do obslugi M1, fakt nie powalila mnie na kolana, ale ja na
                      nich nie zwracam za bardzo uwagi, a jakby pyskowali sam
                      moge sie odwdzieczyc.
                      • Gość: Zbigniew Re: postrufka IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 17:41
                        mikolaj7 napisał(a):

> ze jak, ze jak? nie ogladam zwykle pod napieciem, bo o tej
                        > porze sie nie da dorwac do tv... co sie wlasciwie stalo?

Ogólnie powiedziawszy kombinują z terminami przydatności do spożycia szczególnie
                        w dziale mięsnym. Jak mięso zielone to myją i znów jest czerwone. A polędwice
                        podobno maczają w jakiejś chemii i też ładnie wygląda.

> znam intermarche z francji, najwiekszy hiper jaki
                        > widzialem w zyciu nalezal do nich... fajnie, ze sa w
                        > Krakowie, moze warto bedzie pojechac. dziwi mnie, ze w
                        > plazie jest w ogole takie cos... myslalem, ze tam same kina
                        > itp.

Są jeszcze jakieś butiki, park rozrywki z kręglami i bricomarche taki mini obi.

• Gość: Newport Re: postrufka IP: 2.4.STABLE* / 142.216.63.* 29.04.02, 15:43
            Auchan bedzie otwarty za rok :)))) Jeszcze dzis nie ma - problemy natury
            technicznej.
          • Gość: PROKOCIM Re: postrufka IP: *.client.attbi.com 29.04.02, 18:07
            mikolaj7 napisał(a):

> Auchan, przynajmniej tak mi sie wydaje...

Bedac w Gdansku odwiedzilem Auchan i nie zrobil na mnie dobrego wrazenia.
            Brudno bylo.
            Bardziej podoba mi sie Geant. Duzo czysciej i przyjemniej. Jednak ochroniarze sa
            upierdliwi. Nie chcialo mi sie isc wzdluz kas do wyjscia wiec wyszedlem obok kasy
            ktora byla nieczynna. Zaczepil mnie taki jeden i probowal straszyc policja.
            Wymienilismy pare slow i poszedlem swoja droga.
      • ram123 Re: postrufka 29.04.02, 15:20
        Alkauf to teraz Hipernowa
    • Gość: Zbigniew Będzie jeszcze więcej! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 15:17
      I tak mamy znacznie mniej niż nawet w Czechach i na Węgrzech nie mówiąc o
      Europie Zachodniej.
      Jeszcze budują Selgrosa takie drugie Makro.
      • Gość: peteen Re: Będzie jeszcze więcej! IP: 217.99.216.* 29.04.02, 17:05
        mamy też pewien hipermarket gotycki na rynku, który działa bez przerwy do
        dziś...
        i ten jedyny mnie jeszcze nie wnerwił ( ale tylko architekturą )
        :)))
        • Gość: Joseph Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 29.04.02, 17:08
          Ale ceny są tam niebotyczne, a poza tym stale brakuje wózków i miejsc do
          parkowania. Do jakiej sieci właściwie on należy?
          • Gość: peteen Re: Będzie jeszcze więcej! IP: 217.99.216.* 29.04.02, 17:23
            kiedyś w rękach włoskich, potem przeszedł w nasze
            skoro Polska dla Polaków, do sukiennice dla sukkienników !
            :)))
            • Gość: Joseph Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 29.04.02, 17:29
              Metro dla metronomów!
              Geant dla gigantów!
              Hit dla hitlerowcow!
              Billa dla Buffalo!
              A Krakchemia?
              • mikolaj7 Re: Będzie jeszcze więcej! 29.04.02, 17:37
                lasnie, wlasnie zapomialem o Billi, kiedys najwiekszym
                hiperze w Krakowie, niedlugo, ale jednak... teraz chyba juz
                nie odgrywaja takiej roli jak pare lat temu.
              • Gość: wuen Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.ch.uj.edu.pl 30.04.02, 11:35
                Gość portalu: Joseph napisał(a):

> Metro dla metronomów!
                > Geant dla gigantów!
                > Hit dla hitlerowcow!
                > Billa dla Buffalo!
                > A Krakchemia?
                dla smoka
      • kuba203 Re: Będzie jeszcze więcej! 29.04.02, 18:43

> Jeszcze budują Selgrosa takie drugie Makro.

Gdzie?
        • Gość: Krakfan Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 19:18
          Koło Nowohuckiej po drugiej stronie elektrociepłowni
          • kuba203 Re: Będzie jeszcze więcej! 29.04.02, 19:22
            To z tego powodu remontują skrzyżowanie z Ciepłowniczą? Pierwsze słyszę, że tam
            jakiś sklep budują... Będę musiał się uważnioej przyjrzeć...
            • Gość: skks Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 21:00
              A budują, budują.
              Ale ja w hipach to kupuję tylko proszki, napoje, makarony itp.
              Jak mi kumpel, co pracował, w karejfurze poopowiadał o mięsie, rybach i
              kurczakach to te stoiska obchodzę szerokim łukiem by sie na mnie jaka bakteria
              nie przerzuciła i z tydzień bym się nie musiał dezynfekować spirytem.
              PS. zamykają przybytek, idę spać.
              • mikolaj7 Re: Będzie jeszcze więcej! 29.04.02, 21:04
                Gość portalu: skks napisał(a):

> A budują, budują.
                > Ale ja w hipach to kupuję tylko proszki, napoje, makarony itp.
                > Jak mi kumpel, co pracował, w karejfurze poopowiadał o mięsie, rybach i
                > kurczakach to te stoiska obchodzę szerokim łukiem by sie na mnie jaka bakteria
                > nie przerzuciła i z tydzień bym się nie musiał dezynfekować spirytem.
                > :-))) skks
                > PS. zamykają przybytek, idę spać.

co ci opowiadal? my kupujemy na tych stoiskach w
                karejfurze....
                • Gość: andr Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 21:43
                  Od wielu ludzi, czlowiek roznych rzeczy, sie o miesie, sprzedawanym w tych
                  supermarketach nasluchal. Dlatego ja tez nigdy bym tam nic z tych rzeczy nie
                  kupil.
                  • kuba203 Re: Będzie jeszcze więcej! 30.04.02, 09:58
                    My kupujemy czasem w naszym osiedlowym Championie, (należy do Carrefoura
                    właśnie), i mięso takie syfne mają, że aż cud, że jeszcze wszyscy żyjemy.
                    • Gość: skks Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 11:31
                      No to witam ponownie!!!!
                      Zacznę od kurczaków.
                      Przyjeżdżają schłodzone, obsypane przez producenta/ubojnie/ lodem, często lód
                      już wytopiony, ale to nie reguła. Te świerze kurasy lecą na ladę w lód i tam
                      sobie czekają lepszych czasów - czyli klienta /w sklepie nazywa się to
                      opalaniem pod różowo świecącymi lampami/. Kto je kupi w pierwszem, góra drugim
                      dniu to farciarz - zje świerze. Gdy kurasy już mają ze trzy dni leżakowania na
                      ladach i złapią "kolorek i zapaszak" to się je odświerza ludwikiem
                      /detergentem/, no i mogą jeszcze z dwa dni poopalać się na ladzie.
                      Następnie część z nich znów podlega procesowi "odświerzenia" i są dwie
                      możliwości albo na porcje, albo do wędzenia.
                      I od początku. "Świerze" porcje na ladę. No i znów ścierwu przysługuje
                      proces "odświerzania" poprzez mycie i polerowanie.
                      No a pozostałość to zawsze się zmieści w "pysznym" jedzonku podawanym na ciepło:
                      bigosy, leczo, sosy, różne smarzeniny - dobrze wyciągają zapachy.
                      SMACZNEGO.
                      • mikolaj7 Re: Będzie jeszcze więcej! 30.04.02, 14:52

> No to witam ponownie!!!!
                        > Zacznę od kurczaków.
                        > Przyjeżdżają schłodzone, obsypane przez producenta/ubojnie/ lodem, często lód
                        > już wytopiony, ale to nie reguła. Te świerze kurasy lecą na ladę w lód i tam
                        > sobie czekają lepszych czasów - czyli klienta /w sklepie nazywa się to
                        > opalaniem pod różowo świecącymi lampami/. Kto je kupi w pierwszem, góra drugim
                        > dniu to farciarz - zje świerze. Gdy kurasy już mają ze trzy dni leżakowania na
                        > ladach i złapią "kolorek i zapaszak" to się je odświerza ludwikiem
                        > /detergentem/, no i mogą jeszcze z dwa dni poopalać się na ladzie.
                        > Następnie część z nich znów podlega procesowi "odświerzenia" i są dwie
                        > możliwości albo na porcje, albo do wędzenia.
                        > I od początku. "Świerze" porcje na ladę. No i znów ścierwu przysługuje
                        > proces "odświerzania" poprzez mycie i polerowanie.
                        > No a pozostałość to zawsze się zmieści w "pysznym" jedzonku podawanym na ciepło
                        > :
                        > bigosy, leczo, sosy, różne smarzeniny - dobrze wyciągają zapachy.
                        > SMACZNEGO.

ja tam lubie te bigosy z karfura.....

dalej. moze i tak jest, ale gdzies trzeba kupowac, karefur
                        sprawia przynajmniej pozory, ze jest dobrze.
                        • Gość: skks Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 15:03
                          Oczywiście gdzieś trzeba kupować.
                          Ja nie wiem czy w małych sklepikach nie jest lepiej, ja chcę wierzyć, że jest
                          lepiej.
                          Wyobrażam sobie, że właściciel sklepu, taki z imienia i nazwiska nie bądzie
                          mnie truł, bo inaczej już nigdy nie przyjdę a on pewnie zbankrutuje.

W karejfurze jestem taki "tłum" a nie anonimowy klient, znajomy, przyjaciel.
                          • mikolaj7 Re: Będzie jeszcze więcej! 30.04.02, 15:14

> Oczywiście gdzieś trzeba kupować.
                            > Ja nie wiem czy w małych sklepikach nie jest lepiej, ja chcę wierzyć, że jest
                            > lepiej.
                            > Wyobrażam sobie, że właściciel sklepu, taki z imienia i nazwiska nie bądzie
                            > mnie truł, bo inaczej już nigdy nie przyjdę a on pewnie zbankrutuje.
                            >
                            > W karejfurze jestem taki "tłum" a nie anonimowy klient, znajomy, przyjaciel.
                            > :-))) skks

no coz. mnie bardziej odpowiada wlasnie taki tlum...

• Gość: andr Re: Będzie jeszcze więcej! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 17:39
                        Z tym ludwikiem to tez slyszalem !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka