Dodaj do ulubionych

Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-ukrain?

26.11.04, 10:39
czytałem sobie taki artykuł:
info.onet.pl/1015004,12,item.html
Zastanawiałem się czy co jakiś czas pojawiające się incydenty rzekomego ukraińskiego nacjonalizmu, czy wywyższania się Polaków nie są tak naprawdę inicjowane z Moskwy.

Przez ostatnie dni można by odnieść wrażenie, że Polacy kochają Ukraińców i odwrotnie, czemu więc kontakty między nami są tak mało intenstywne?
Czyżby agenci imperium zła?

Nie dajmy się prowokować, w tej rewolucji chodzi również o bezpieczeństwo Polski.

pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 11:23
      Polska i Ukraina zawsze były skonfliktowane.Paranoja antyrosyjska jest jednak w
      Polsce najsilniejsza, stąd ta chwilowa miłość do Ukrainy
      • ruczaj.x Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk 26.11.04, 11:55
        No właśnie, ale czy tak naprawde wszelkie konflikty nie są inicjowane z Moskwy,
        dziel i rządz!

"is fecit cui prodest"

Wolna Ukraina to drugi klucz do bezpieczeństwa Europy Środkowej.
        Pomijam już kwestie rurociągu Odessa-Brody, który dla Polski powinien być absolutnym priorytetem.

pozdr.
        • zielonki Re: Rosyjskie prowokacje - 26.11.04, 13:10
          Przecież to oczywistości. Tradycja sięgająca carskiej Ochrany.
          • Gość: x Re: Rosyjskie prowokacje - IP: *.netcontrol.pl 27.11.04, 14:59
      • stary71 Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk 27.11.04, 00:27
        Gość portalu: O.D napisał(a):
        Polska i Ukraina zawsze były skonfliktowane.Paranoja antyrosyjska jest jednak w
        Polsce najsilniejsza, stąd ta chwilowa miłość do Ukrainy
        ---------------------------
        Były - zgoda. Ale czy muszą pozostać? Tak ma być już na zawsze? Moze lepiej to
        zmienić?
        Dobrze wiem, na czym polegał konflikt polsko-ukraiński i jak przebiegał. Jestem
        w mojej lwowskiej rodzinie pierwszym, który urodził sie w Krakowie. To były
        sprawy, które wypełniły moje dzieciństwo. "Orlęta" były moja lekturą - zakazaną
        rzecz jasna, nie wolno mi było o tym rozmawiać z kolegami. Ale nienawiści mi
        nie zaszczepiono. Mój syn nosi pomarańczowa kokardkę i jestem dumny z tego, że
        ma gorące serce.
        No, i może mi wyjaśnisz, co oznacza paranoja antyrosyjska. Będę szczerze
        wdzięczny.
        • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:48
          Nie mam dzis wiele czasu na pisanie "wypracowań", a szkoda po temat rzeka, ale
          na prosbe zmuszony jestem choc krótko odpowiedzieć:))))choćby w formie
          wspomnienia kilku kwestii by dac cos do myslenia
          Czy mógłbys odp sobie ,lub mnie na kilka prostych jak sądze pytan?
          pyt1. W którym kraju na kuli ziemskiej, oprócz zainteresowanego tj Ukrainy,
          widziałeś demonstracje poparcia na ulicach, wskaz prosze kilka, najlepiej z
          demon. takimi ładnymi, masowymi i b. gorącymi:)Ja znam tylko 1
          pyt 2. Korzystarz czasem z zagr mediów? Ja tak,uważam ze to poszerza
          horyzonty,jesli tak to powiedz w którym kraju, temat Ukr jest od tyg tematem
          nr1 niezaleznie od lokalnych istotnych np. jakis nowy budzet na nowy rok,zmiany
          ministrów odp tez gdzie uzywa sie okreslen rewolucja, straszy rozlewem krwi
          itd?
          Gdzie 1 dzien po tragedii Biesłanu czytałeś dość makabryczny raport o
          Czeczenii w Pl był w Rzepie a w innych krajach?
          W którym panstwie trzymanie kilkuset dzieci pod karabinem o głodzie pragnieniu
          i strachu zostało usprawiedliwione , wytłum. i rozgrzeszone wojną ROs w
          czeczenii?
          Gdzie aresztowanie kilku malwersantów rosyjskich komentowane było WYŁĄCZNIE
          jako kara za wspom opozycji?
          Który kraj nie wspomina o fakcie że Czeczeni zdominowali ros grupy przestępcze?
          Które media za wyzej wsp wydarzenia winia srogiego PUtina?
          Dlaczego pol media przedst PUtina jako agr przygłupa a nie jako bezwzgl ale
          doskonałego stratega?
          Jak wiec w ogóle oceniasz ton mediów polskich na tle mediów zagr? dostrzegasz
          różnice czy twierdzisz ze niczym sie nie róznią?
          Jakie panstwo wysłało waznych polityków by współprac w sprawie rozw konfliktu?
          Znasz jeszcze jakies oprócz Polski? Dlaczego nie pojechali tam np. Rumunii?
          Gdzie koment w int sa tak jedenostronne jak w Polsce?
          Gdzie gnojenie Putina za opisane wyzej zdarzenia zdaje sie nalezec do dobrego
          tonu?
          Jak ocenisz nasza polityke zagr z Rosja, prosimy sie o kłopoty czy nie, moze
          ostozne wypow. polit. europejskich sa czymś uzasadnione?
          To nie wszystko tylko czas mi sie konczy, pyt wiec ostatnie
          CO do CH....MA WSPÓLNEGO NASZE STANOWISKO W SPRAWIE WYDARZEN W KTÓRE ANGAZUJE
          SIE SIE ROSJA ZE STANOWISKIEM INNYCH PANSTW?????
          Z pozdrowieniami O.D
          • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:53
            Mozliwosć pokrzyrzowania planów Putinowi i ochrona wizja ochrony przed
            tym "potworem" sa tu jedynym powodem.Ukraińców od kilkunastu lat traktuje sie
            tu jako durnych , smiesznych rusków z bazaru, wiec niech Polacy sobie daruja
            troske, swoje pomarańczowe wstazki moga sobie w pupe wsadzic
            • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:55
              Sorry za błąd jedno "ochrona" za duzo tak jest jak sie czł śpieszy
            • ruczaj.x no właśnie tego typu wypowiedzi nazwał bym,.. 27.11.04, 14:28
              prowokacją.
              Powiedz mi dlaczego chcesz siać nienawiść?
              Chyba nie brakuje Ci sowieckich żołdaków na polskich ulicach?

Kto traktuje Ukraińców jak durnych ruskich??
              Przecież Ukraina i Polska to prawie to samo.. tyle, że Ukraina miała pecha być bliżej Rosji - a dzisiaj na naszych oczach szczęśliwie uwalnia się z objęć imperium zła. Nie wiem tylko na jak długo, za kilka lat Rosja może być tak silna, że również Polska może się znaleźć w jej orbicie wpływów - dlatego tak ważna jest WOLNA UKRAINA.
              • Gość: O.D Re: no właśnie tego typu wypowiedzi nazwał bym,.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:13
                Ostatnia rzeczą na którą mam ochote to sianie nienawisci.Opisałem tu kilka
                spraw, jesli cos zmysliłem to napisz w którym miejscu to sie stało.

Co sie tyczy tego, kto sie zbija z Ukrainców - wierz mi ze ja napewno nie. Ale
                stereotyp bab ze śmiesznymi wielkimi torbami sprzedającymi przemycane
                fajki,jest niestety dosyc silny.

Niestety Ukraincy i Rosjanie to prawie jedno i to samo. 2 miesiące temu
                spedziłem służbowo kilka dni w Iwano Frankowsku - to co zobaczyłem przeszło
                mije wyobrażenia - przedziwny mix urzędniczej tępoty, nieodpowiedzialności,
                niekompetencji z gigantyczną korupcją,łaponictwem od najnizszego do najwyższego
                szczebla; po tamtych przygodach polskie urzedy to pryszcz:)))

Niemniej mam pewna sympatie do tego kraju, kilka rzeczy jest w
                porządku ,np.przywiozłem z tamtąd przedziwną , wysmienitą, wódke filtrowaną
                przez mleko. Wspaniała i do tego tania:)))
                • ruczaj.x Re: no właśnie tego typu wypowiedzi nazwał bym,.. 27.11.04, 16:24
                  no właśnie!
                  a jak byś zaregował przyjeżdżając do Polski 20 lat temu będąc Francuzem czy Austriakiem.
                  Jaką opinie mieli Polacy (niestety nadal mają) w Niemczech.
                  Myślisz, że oni zauważali jakąś różnice pomiędzy Polakami a Rosją?

Europa Środkowa powinna być jak najbardziej zjednoczona... jak ładnie powiedział to p. Rolicki - okres smuty w Rosji właśnie ma się ku końcowi, imperium znowu podnosi głowę i już szuka ofiar.
                  • Gość: O.D Re: no właśnie tego typu wypowiedzi nazwał bym,.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:09
                    To odpowiedz na to co napisałem?
                    Napisze jeszcze raz W roku pańskim 2004 naród Ukrainski jest bardzo podobny do
                    narodu rosyjskiego. Łączy go wspólna mentalnosć, identyczne problemy.
                    bałaganiarstwo, i korupcja wystepujwe też w Polsce, to oczywiste ale w 100 razy
                    mniejszym stopniu. Cokolwiek by mówić Polska wykonała duzy postepprzez ostatnie
                    15 lat, Ukraina prawie żaden. Będa tam pasowac jak znalazł:)
                    Taki jest stan rzeczy na dzisiaj
                    Sad but true:(
                    • ruczaj.x Re: no właśnie tego typu wypowiedzi nazwał bym,.. 27.11.04, 19:09
                      > 15 lat, Ukraina prawie żaden. Będa tam pasowac jak znalazł:)
                      > Taki jest stan rzeczy na dzisiaj
                      > Sad but true
                      nie opowiadaj głupot.. to co powiesz o Białorusi?

Gospodarka Ukrainy niezle się rozwija, korupcja i polityczne standardy są rodem z Rosji - to fakt, ale to co dzieje się obecnie na Ukrainie pokazuje, że ludzie tych standardów mają DOŚĆ.
                      Zresztą przypomnij sobie czasy kiedy Polacy walczyli o wolność - myślisz, że byliśmy lepsi pod względem korupcji??
                      Daj im szanse człowieku, tak jak kiedyś Polska dostała swoją.

Wiwat wolna Ukraina!
                      • Gość: O.D Re: no właśnie tego typu wypowiedzi nazwał bym,.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:20
                        Wiwat wolna Ukraina,ale powiedz Ukraincom że ich kraj szybko sie rozwija to sie
                        zleja ze śmiechu.Ceny prawie jak w Polsce a zarobki 1/4 .Emerytury to juz
                        ułamek.
                        Drogi rozpierdzielone a na nich wolna amerykanka. I prawie 3 tys euro w jeden
                        dzien by załatwic kilka urzedowych swistków.
                        I 100 innych rzeczy
                        Do naszych osiagnieć jak stąd do Chin. Na ulice wyszło ze 100 tys a Zyje tam 50
                        mln. I co nie mówic o wynikach duża cześć głosowała na Janukowicza
                        Spędz tam pare dni a potem sie wypowiadaj
                        I nie denerwuj sie bo za inteligentny na to jesteś
              • dres11 Re: no właśnie tego typu wypowiedzi nazwał bym,.. 28.11.04, 12:45
                brawa za komentarz. nic dodać nic ująć
          • ruczaj.x Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk 27.11.04, 15:54
            Dobrze postaram się odpowiedzieć.
            I zadać też kilka od siebie.

> pyt1. W którym kraju na kuli ziemskiej, oprócz zainteresowanego tj Ukrainy,
            > widziałeś demonstracje poparcia na ulicach, wskaz prosze kilka, najlepiej z
            > demon. takimi ładnymi, masowymi i b. gorącymi:)Ja znam tylko 1
            > pyt 2. Korzystarz czasem z zagr mediów? Ja tak,uważam ze to poszerza
            > horyzonty,jesli tak to powiedz w którym kraju, temat Ukr jest od tyg tematem
            > nr1 niezaleznie od lokalnych istotnych np. jakis nowy budzet na nowy rok,zmiany
            > ministrów odp tez gdzie uzywa sie okreslen rewolucja, straszy rozlewem krwi
            > itd?

Żeby odpowiedzieć na te pytania wystarczy spojrzeć na mapę. Który z wolnych dużych państw graniczy z Ukraina, które z państw ma najwięcej swoich obywateli (poza Rosja), które z państw jest najbliżej kulturowo związane z Ukrainą?
            Ciekawe jest, że mieszanie się Rosjan jakoś zupełnie Ci nie przeszkadza (co możesz powiedzieć o tekstach Putina o nagannym mieszaniu się obcych państw w sprawe Ukrainy – większego cynizmu nie można sobie chyba wyobrazić!)

> Gdzie 1 dzien po tragedii Biesłanu czytałeś dość makabryczny raport o
            > Czeczenii w Pl był w Rzepie a w innych krajach?
            Znowu muszę odpowiedzieć kontr pytaniem: które z wolnych dużych narodów był w przeszłość pod 50 letnią okupacją sowiecką, które z wolnych państw na własnej skórze poznało dobroć rosyjskich dyktatorów??
            Które z wolnych narodów jest najbardziej zagrożony rosyjskim imperializmem.

> W którym panstwie trzymanie kilkuset dzieci pod karabinem o głodzie pragnieniu
            > i strachu zostało usprawiedliwione , wytłum. i rozgrzeszone wojną ROs w
            > czeczenii?
            Powiedz mi dobry człowieku.. co byś zrobił, gdyby Polska miała pecha leżeć nieco dalej od cywilizacji. I to niepokorni Polacy byli by obiektem sowieckiej wściekłości.
            Co byś zrobił gdyby wymordowano 1/4 Polaków, zrównano z ziemią większość miast?
            Co byś zrobił gdyby wymordowano Ci całą wioskę... całą twoja rodzinę?
            Czy wtedy również byłbyś tak skory do chwalenia Rosjan i ganienia partyzantów?

> Gdzie aresztowanie kilku malwersantów rosyjskich komentowane było WYŁĄCZNIE
            > jako kara za wspom opozycji?
            Malwersantów powiadasz?? Bardzo interesujące. Przypuszczam, że większość najbogatszych Polaków również się kwalifikuje... dorobili się tymi samymi metodami – więc do paki ich!
            Ciekawe, że malwersanci wspierający Putina nie mają problemów... to na pewno przypadek.

> Który kraj nie wspomina o fakcie że Czeczeni zdominowali ros grupy przestępcze?
            Nie znam tego faktu. Jeśli Rosja całkowicie zniszczyła wszelkie struktury tego państwa jakoś mnie nie dziwi, że władze przejęły rosyjskie bandy, przecież tak jest na terenie całej Rosji, więc dlaczego miało by być inaczej w Czeczenii. (z wyjątkiem dużych miast gdzie władze ma banda KGB z pod znaku Putina.
            > Które media za wyzej wsp wydarzenia winia srogiego PUtina?
            Wszelkie rozsądne i niezależne media. Napisz mi swoją wersję wojny w Czeczenii.

> Dlaczego pol media przedst PUtina jako agr przygłupa a nie jako bezwzgl ale
            > doskonałego stratega?
            Stratega budujące następne imperium... to masz na myśli? Tak?
            Czy nie czujesz, że twój doskonały strateg po Ukrainie będzie chciał dostać również Litwę i Polskę?

> Jak wiec w ogóle oceniasz ton mediów polskich na tle mediów zagr? dostrzegasz
            > różnice czy twierdzisz ze niczym sie nie róznią?
            Polski głos różni się tym od europejskiego tak jak pozycja geopolityczna Polski różni się od pozycji Francji czy Hiszpani

> Jakie panstwo wysłało waznych polityków by współprac w sprawie rozw konfliktu?
            Tak znam... pojechało wielu obserwatorów z państw europy zachodniej, podobnie na właśnie toczące się negocjacje przyjechali nie tylko Polacy.

> Gdzie koment w int sa tak jedenostronne jak w Polsce?
            A JAKIE KOMENTARZE UZNAJESZ ZA PRAWDZIWE???
            Chyba nie ulega wątpliwość, że:
            - wybory NIE BYŁY UCZCIWE (96% na 96% śmiech na sali)
            - PUTIN popierając jednego z kandydatów wywierał wpływ na wyborców
            - w sztabie Jakunowicza byli specjaliści od czarnej propagandy przysłani przez Putina
            - Juszczenko był przedstawiany jako faszysta, nie miał ŻADNEGO DOSTEPU DO MEDIÓW – to wg ciebie uczciwe
            Oczekujesz zapewne, że w imię ‘niejednostrannosci’ media będą przedstawiały rosyjskie kłamstwa?

> Jak ocenisz nasza polityke zagr z Rosja, prosimy się o kłopoty czy nie, może
            > ostozne wypow. polit. europejskich są czymś uzasadnione?
            Oceniłbym jako politykę odwagi, nie uleganiu sowieckim wpływom.
            Coś jest w Polakach, że nawet swoim kosztem są wstanie walczyć o dobro innych narodów.
            Jakże mamy mało wspólnego z Francją czy Niemcami. Czy wyobrażasz sobie, żeby w 39` roku Polacy nie pomogli Francji gdyby Niemcy zaatakowali na zachód???
            Być może gdyby tak było świat byłby zupełnie inny... Europa wschodnia nie przeżyła by koszmaru komunizmu. Jak można taka odwagę piętnować – śmieszne.
            Można by zadać pytanie: Dlaczego Ukrainie nie zaproponowano wejścia do UE? Skoro rozmawia się o Turcji – dlaczego nie o naszych braciach Ukraińcach.

> To nie wszystko tylko czas mi sie konczy, pyt wiec ostatnie
            > CO do CH....MA WSPÓLNEGO NASZE STANOWISKO W SPRAWIE WYDARZEN W > KTÓRE ANGAZUJE SIE ROSJA ZE STANOWISKIEM INNYCH PANSTW?????
            Przypuszczalnie, gdyby jakieś inne wolne państwo doświadczyło tyle cierpień od sowieckiej braci reagowało by DOKŁADNIE W TEN SAM SPOSÓB.
            Tyle, że niewiele jest dużych państw które miały takie doświadczenia.
            Jak również niewiele jest państw jest który przyszły los tak bardzo zależy od tego co dzieje się u naszego wschodniego sąsiada.

Ganiąc Polaków za pomoc Rosjanom potwierdzasz tylko moją tezę – jest jakaś siła, która na rozwój związku ukrainsko-polskiego zgodzić się nie chcą.
            Pytanie tylko kto za nią stoi i DLACZEGO to robi?
            Czy nie ulegasz nieco wpływom rosyjskiej propagandy??

Pozdrawiam

Wiwat wolna Ukraina!
            • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:10
              ło matko ale tego jest:)))
              ) pyt1. W którym kraju na kuli ziemskiej, oprócz zainteresowanego tj Ukrainy,
              ) widziałeś demonstracje poparcia na ulicach, wskaz prosze kilka, najlepiej z
              ) demon. takimi ładnymi, masowymi i b. gorącymi:)Ja znam tylko 1
              ) pyt 2. Korzystarz czasem z zagr mediów? Ja tak,uważam ze to poszerza

) horyzonty,jesli tak to powiedz w którym kraju, temat Ukr jest od tyg tematem
              ) nr1 niezaleznie od lokalnych istotnych np. jakis nowy budzet na nowy
              rok,zmiany
              ) ministrów odp tez gdzie uzywa sie okreslen rewolucja, straszy rozlewem krwi
              ) itd?

Żeby odpowiedzieć na te pytania wystarczy spojrzeć na mapę. Który z wolnych
              dużych państw graniczy z Ukraina, które z państw ma
              najwięcej swoich obywateli (poza Rosja), które z państw jest najbliżej
              kulturowo związane z Ukrainą?
              Ciekawe jest, że mieszanie się Rosjan jakoś zupełnie Ci nie przeszkadza (co
              możesz powiedzieć o tekstach Putina o nagannym
              mieszaniu się obcych państw w sprawe Ukrainy – większego cynizmu nie można
              sobie chyba wyobrazić!)

"Polska jest jak g..., małe ale smierdzi" Wqqqwia mnie to powiedzonko, ale
              rozumiem skąd sie wzieło.......

) Gdzie 1 dzien po tragedii Biesłanu czytałeś dość makabryczny raport o
              ) Czeczenii w Pl był w Rzepie a w innych krajach?
              Znowu muszę odpowiedzieć kontr pytaniem: które z wolnych dużych narodów był w
              przeszłość pod 50 letnią okupacją sowiecką, które z
              wolnych państw na własnej skórze poznało dobroć rosyjskich dyktatorów??
              Które z wolnych narodów jest najbardziej zagrożony rosyjskim imperializmem.

rzeczywiście Rosja nigdy nie miała żadnego problemu aby nam nakopać...nasze
              postępowanie jest psychologicznie usprawiedliwione... leczenie kompleksów..

) W którym panstwie trzymanie kilkuset dzieci pod karabinem o głodzie
              pragnieniu
              ) i strachu zostało usprawiedliwione , wytłum. i rozgrzeszone wojną ROs w
              ) czeczenii?
              Powiedz mi dobry człowieku.. co byś zrobił, gdyby Polska miała pecha leżeć
              nieco dalej od cywilizacji. I to niepokorni Polacy byli
              by obiektem sowieckiej wściekłości.
              Co byś zrobił gdyby wymordowano 1/4 Polaków, zrównano z ziemią większość miast?
              Co byś zrobił gdyby wymordowano Ci całą wioskę... całą twoja rodzinę?
              Czy wtedy również byłbyś tak skory do chwalenia Rosjan i ganienia partyzantów?

Niech idą na skargę do ONZ USA NATO europy, papieża, razem im pomoga:))
              Branie zakładników, kilkuset dzieci,przetrzymywanie ich w nieludzkich warunkach
              a nastepnie świadoma likwidacja jest aktem terroru, i tylko tak moze byc
              traktowana. Krzywdy, wyimaginowane jak i uzasadnione nie są usprawiedliwieniem
              dla eksterminacji osób postronnych,niewinnych. To nie jest moja subiektywna
              opinia lecz opinia dominującą zgodna z przyjetym prawem, Twoje tłumaczenie jest
              subiektywne, fakt że Michnik myśli to samo nie jest wyjaśnieniem, popierasz
              teze która postawiłem

) Gdzie aresztowanie kilku malwersantów rosyjskich komentowane było WYŁĄCZNIE
              ) jako kara za wspom opozycji?
              Malwersantów powiadasz?? Bardzo interesujące. Przypuszczam, że większość
              najbogatszych Polaków również się kwalifikuje... dorobili
              się tymi samymi metodami – więc do paki ich!
              Ciekawe, że malwersanci wspierający Putina nie mają problemów... to na pewno
              przypadek.

To jest akurat niezłe, rzeczywiscie malwersanci pro Putinowscy maja lepiej.Nie
              zmienia to faktu że oligarchowie maja niejedno na sumieniu,chodzi tu o oszustwa
              podatkowe, zlecanie kilku zabójstw. Styk polityki i biznesu jest z natury
              rzeczy korupcjogenny, nikt o zdrowych zmysłach nie twierdzi że olig. łakna
              jedynie sprawiedliwości i dlatego pomagaja opozycji
              Twoja uwaga była celna złosliwościa, ale tez duzym uproszczeniem:))))

) Który kraj nie wspomina o fakcie że Czeczeni zdominowali ros grupy
              przestępcze?
              Nie znam tego faktu. Jeśli Rosja całkowicie zniszczyła wszelkie struktury tego
              państwa jakoś mnie nie dziwi, że władze przejęły
              rosyjskie bandy, przecież tak jest na terenie całej Rosji, więc dlaczego miało
              by być inaczej w Czeczenii. (z wyjątkiem dużych
              miast gdzie władze ma banda KGB z pod znaku Putina.

A szkoda że nie znasz bo to ciekawe:) pisała o tym swego czasu prasa brytyjska
              głównie Spectator, specjalizują sie w handlu narkotykami,porwaniami.
              szczególnie cenieni sa jako płatni zabójcy:)
              Oczywiscie nie stało sie tak zaraz po Biesłanie, ale duzo, duzo wczesniej
              ) Które media za wyzej wsp wydarzenia winia srogiego PUtina?
              Wszelkie rozsądne i niezależne media. Napisz mi swoją wersję wojny w Czeczenii.
              Wyzej wymienione czyli Biesłan,biznes,Czecznia....

Odpowiedz - polskie. Za granica- żadne. Tam problem opisywany jest nie pod teze
              postawiona na podstawie kompleksów. Takiej agresji nie ma nigdzie. Ton jest
              bardzo wywazony...
              Pewny jestes że wiekszość Czeczenów popiera kontynuowanie walki? na jakiej
              podstawie?może to tylko hałasliwa mniejszośc? Uwazasz ze uczucia patriotyczne
              wykluczają zdrowy rozsądek? Czy Czeczeni maja realna szanse wygrać?

) Dlaczego pol media przedst PUtina jako agr przygłupa a nie jako bezwzgl ale
              ) doskonałego stratega?
              Stratega budujące następne imperium... to masz na myśli? Tak?
              Czy nie czujesz, że twój doskonały strateg po Ukrainie będzie chciał dostać
              również Litwę i Polskę?

Wiesz, ja mam bardzo cyniczne podejscie do polityki. Postrzegam ja jako walke o
              władze,czesto bezwzgledna.Być może w polityce moralnosć powinna byc
              najwazniejsza ale póki co jest najmniej wazna:( Cieszy mnie ze dostrzegasz
              możliwośc budowy imperium, czyli Putin głupi nie jest:)

) Jak wiec w ogóle oceniasz ton mediów polskich na tle mediów zagr? dostrzegasz
              ) różnice czy twierdzisz ze niczym sie nie róznią?
              Polski głos różni się tym od europejskiego tak jak pozycja geopolityczna Polski
              różni się od pozycji Francji czy Hiszpani

Stary.. nie te czasy, świat to globalna wioska, Rosja to za duży kraj...powinni
              pisac podobnie jakos widac nie chcą dlaczego ?

) Jakie panstwo wysłało waznych polityków by współprac w sprawie rozw
              konfliktu?
              Tak znam... pojechało wielu obserwatorów z państw europy zachodniej, podobnie
              na właśnie toczące się negocjacje przyjechali nie
              tylko Polacy.

Nie mówie o obserwatorach tylko o głowach państw. Dobrze wiedziałes o kim
              mówie:))))))

) Gdzie koment w int sa tak jedenostronne jak w Polsce?
              A JAKIE KOMENTARZE UZNAJESZ ZA PRAWDZIWE???
              Chyba nie ulega wątpliwość, że:
              - wybory NIE BYŁY UCZCIWE (96% na 96% śmiech na sali)
              - PUTIN popierając jednego z kandydatów wywierał wpływ na wyborców
              - w sztabie Jakunowicza byli specjaliści od czarnej propagandy przysłani przez
              Putina
              - Juszczenko był przedstawiany jako faszysta, nie miał ŻADNEGO DOSTEPU DO
              MEDIÓW – to wg ciebie uczciwe
              Oczekujesz zapewne, że w imię ‘niejednostrannosci’ media będą przedstawiały
              rosyjskie kłamstwa?

A gdzie napisałem że twierdze że wybory były uczciwe:)))))??????
              I znów mam na mysli caokształt....
              Po za tym pytanie dotyczyło powszechności opinii,brzmiało "gdzie" nie chodziło
              mi o ocene słuszności Błąd logiczny:)))))

) Jak ocenisz nasza polityke zagr z Rosja, prosimy się o kłopoty czy nie, może
              ) ostozne wypow. polit. europejskich są czymś uzasadnione?
              Oceniłbym jako politykę odwagi, nie uleganiu sowieckim wpływom.
              Coś jest w Polakach, że nawet swoim kosztem są wstanie walczyć o dobro innych
              narodów.
              Jakże mamy mało wspólnego z Francją czy Niemcami. Czy wyobrażasz sobie, żeby w
              39` roku Polacy nie pomogli Francji gdyby Niemcy
              zaatakowali na zachód???
              Być może gdyby tak było świat byłby zupełnie inny... Europa wschodnia nie
              przeżyła by koszmaru komunizmu. Jak można taka odwagę
              piętnować – śmieszne.
              Można by zadać pytanie: Dlaczego Ukrainie nie zaproponowano wejścia do UE?
              Skoro rozmawia się o Turcji – dlaczego nie o
              naszych braciach Ukraińcach.

Bardzo, bardzo madrze mówisz,zgadzam sie zupełnie i spiesze z odp europa ma w
              d...pie Ukraine i niczego im nie zaproponowała,po
              • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:23
                Qwa zjadło końcówke wiec dalej:
                europa ma w pupie Ukraine, ponieważ
                1 ostrzy sobie zeby na rynek rosyski, Polakom jest on widać obojetny
                2 Kraj słynacy z odwagi oraz hamulcowy europy wkopali sie troche w sprawie
                wojny w Iraku: pokłócili sie z USA i teraz szukaja sobie wpływowych kolegów
                3 europa to europa pacyfikowanie krajów niebezpiecznych nie nalezy do ich
                tradycji,dotrzymywanie traktatów tez nie

To piekne co mówisz o Polakach, tyle ze my Ukrainie nie pomozemy, bo jestesmy
                leszczami, tylko napytamy sobie kłopotów z których nikt nas nie
                wyciagnie.Polska i świat stoja przed wyzwaniem jakie stanowi imperialna Rosja.
                Sensowny plan postepowania we wszystkich zdarzeniach w które zaangazowana jest
                Rosja wyglada inaczej.
                • Gość: krytyk Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.crowley.pl 27.11.04, 19:20
                  Masz rację, powinniśmy się zamknąć i siedzieć cicho jak radzono nam w Paryżu,
                  albo nie wtrącać się w "prywatne" sprawy Rosji jakby nam poradzono w Moskwie.
                  A jeszcze jedno pytanie, za co mamy kochać Rosję? Za zabory, za stłumione
                  powstania? Polska jest za dużym krajem żeby mogła sobie pozwolić na "luksus"
                  braku własnego zdania.
                  • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:24
                    Nie ma zadnych powodów do miłosci, nasz kraj nie doswiadczył niczego dobrego od
                    Rosji.
                    I stąd tez reakcją na to powinna byc przemyślana konsekwentna polityka
                    prowadzona we wspołpracy z silniejszymi krajami.
                    szans na to nie ma na razie :((( , ale sami, tłukac głowa w mur nic nie wskóramy
                    Jeśli ktos chce bic to prosze bardzo ale wyłącznie swoją.
                    • Gość: marek podział Ukrainy IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.11.04, 19:38
                      Włączam się bo już nie mogę słuchać, tych wszystkich "pikników", koncertówi
                      innych duperel w telewizji. Podobno nawet pomarańczowe książki idą w
                      księgarnich jak woda.Szansa dla wydawców!Wydaje mi się że traktujemy sprawę
                      Ukrainy jak dobrą zabawę.A skończy się pewnie tak jak powiedział dzisiaj
                      Gorbaczow podziałem Ukrainy i oni kiedyś nam za to podziękuja/oby nie/.Ukraina
                      Juszczenki zostanie bez podstawowych źródeł finansowania kraju i bez
                      strategicznych surowców. A swoją drogą nie jestem taki pewien czy w drugiej
                      turze/oczywiście sprawiedliwej/ wygrałby Juszczenko.I jeszcze jedno, szczytem
                      wszystkiego były te pomarańcze w sejmie/ symbol Ukrainy/ Idiotyzm.
                      • ruczaj.x Re: podział Ukrainy 27.11.04, 19:48
                        hmm.. co powiesz o podziale Czechosłowacji... Słowacji pozbawionej przemysłu i surowców wieszczono upadek i biede - a jednak doskonale sobie radzi.
                        Jest na świecie zbyt wiele przykładów państw, które doskonale sobie radzą bez przymysłu ciężkiego i surowców.

Inna sprawa, że nie ma żadnego powodu do rozpadu Ukrainy...
                        • Gość: O.D Re: podział Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:55
                          Ukraina ma takie piekne pola uprawne, bedą buraki kopać:)
                          Pewnie że podziału nie będzie, w ogóle cała ta chryja skończy sie za pare dni
                          • ruczaj.x Re: podział Ukrainy 27.11.04, 21:04
                            dokładnie taka sama jak Słowcacja
                        • Gość: marek Re: podział Ukrainy IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.11.04, 20:09
                          Ja myślę że jest powód, żresztą to zdanie także niekórych polityków ślyszałem
                          dzisiaj wypowiedź Gorbaczowa.A porównanie Ukrainy do Czechosłowacji nie ma
                          sensu inne warunki gospodarcze i polityczne.Także jestem z protestującymi ale
                          uważam że za bardzo się mieszamy w ich sprawy, a przy tym wiele ugrupowań chce
                          załatwić przy okazji swoje sprawy a to jest już niemoralne.Gdyby doszło do
                          rozlewu krwi/ a może się to jeszcze zdarzyć wina w dużej mierze spadnie na nas.
                      • Gość: O.D Re: podział Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:53
                        W momencie wygranej Juszczenki Rosja zakręca kurki z gazem, i ropą, przekreca
                        wajche od elektrycznosci i po kłopocie:)
                        Ewentualnie wystawia rachunek dwa razy wyzszy,a w razie protestu mówi: nie
                        podoba sie to budujcie sobie własny rurociąg gdzie tylko chcecie ale lepiej
                        szybko bo zima idzie:)
                        Europa na ratunek nie przyjdzie, a nasze marsze nie pomoga:)
                • ruczaj.x Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk 27.11.04, 19:34
                  > europa ma w pupie Ukraine, ponieważ
                  > 1 ostrzy sobie zeby na rynek rosyski, Polakom jest on widać obojetny
                  czyli uważasz, że mamy 'oddać' Ukraine za dostęp rosyjskiego rynku, tak?
                  Napisz mi, więc JAKIE BĘDZIESZ MIAŁ PRAWO PROTESTOWAĆ jak by kiedyś zdarzyło się, że UE odda Polskę za dostęp do ropy?
                  [inna sprawa, że Francja i Niemcy już to zrobili godząc się na budowę rurociągu biegnącego dnem Bałtyku z pomienięciem Polski, kolejna zupełnie niezauważona zdrada]

> 2 Kraj słynacy z odwagi oraz hamulcowy europy wkopali sie troche w sprawie
                  > wojny w Iraku: pokłócili sie z USA i teraz szukaja sobie wpływowych kolegów
                  Hamulcowy Europy - to chyba dobrze, że Polska hamuje dykatatorskie zapędy Francji i Niemiec, czy też pomysł poronionej konstytucji.
                  > 3 europa to europa pacyfikowanie krajów niebezpiecznych nie nalezy do ich
                  > tradycji,dotrzymywanie traktatów tez nie
                  Świetna polityka nie ma co. Gdyby nie USA to wszyscy mówili byśmy po rosyjsku, jeśli byśmy przeżyli. Dziękuje Polską, że tak różnimy się od "cywilizowanej Europy".
                  Może jest coś w tym "polskim mesjanizmie". Polska winkelriedem narodów?

> To piekne co mówisz o Polakach, tyle ze my Ukrainie nie pomozemy, bo jestesmy
                  > leszczami, tylko napytamy sobie kłopotów z których nikt nas nie
                  > wyciagnie.Polska i świat stoja przed wyzwaniem jakie stanowi imperialna Rosja.
                  > Sensowny plan postepowania we wszystkich zdarzeniach w które zaangazowana jest
                  > Rosja wyglada inaczej.
                  Jak by miał wyglądać. Czyżby patrzeć jak Rosja zagarnia następne państwa?
                  Nic nie zrobimy? Niczego nie musimy robić, Ukraina poradzi sobie sama, możemy jej udzielać moralnego wsparcia a to dla ludzi stojących od 5 dni na mrozie bardzo, bardzo wiele.
                  Nie zapominaj Polska zainicjowała rozpad bloku komunistycznego, więc może nie jesteśmy takimi "leszczami" jak Ci się wydaje.
                  W twoich poglądach troszkę mi pobrzmiewa mocno lewicowa i niestety rusofilska metalność... prawda?
                  • Gość: O.D Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:47
                    UE nigdzie nas nie nikomu odda, nie bój sie tego( skora ja jestem rusofilem to
                    może Ty należysz do koła przyjaciół radia Maryja??? nie wpędzajmy sie w absurd)
                    W obronie własnego państwa będe protestował , w obronie obcego może tak a może
                    nie,będąc obywatelem Polski mam do tego prawo
                    Polityka europy w 39 zenada całkowita, USA cenie ogromnie,wielu twierdzi że do
                    przesady.
                    Ukraina nie poradzi sobie sama,Polska to nie mesjaz narodów
                    Przeciwko Rosji potrzebna jest polityka współpracy wielu państw, gdyż Rosja
                    stanowi zagrożenie, a jej pol. zagr jest dla nas nie po drodze
                    Myślenie ma przyszłośc a co nagle to po diable, przykro mi że mamy problem ale
                    jakies opcje typu HURRA DO BOJU to tylko bardzo efektowny strzał we własna
                    głowę.
                    • ruczaj.x Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk 27.11.04, 20:20
                      tylko jakoś nie widać w tym przełomowym momencie, żeby inne państwa były skłonne cokolwiek pomagać, chociaż moralnie

"UE nas nie odda"... nie rozśmieszaj mnie, Francja i Niemcy oddadzą nas bez mrugnięcia okiem jeśli zwietrzą w tym interes dla siebie - co pokazali przy okazji w.w. rurociągu
                      USA jest jedyną gwarancją bezpieczeństwa - na socjalistyczno-pacyfistyczną Europe nie postawiłbym nawet funta kłaków

Z radiem m. - litośccciiiiiiiiiii
                      :DDD

reszta później Andrzejki czas zacząć :D
          • dres11 Re: Rosyjskie prowokacje - a nie incydenty pol-uk 28.11.04, 12:50
            Jesteś niezła szuja. Pewnie mieszkasz sobie w Krakowie z dziada pradziada a
            twoji przodkowie to ludzie typu Szczęśni, Braniccy, Potoccy co dawniej równiez
            za cene zachowania majątku lub urzędów garneli się w objęcia Rosji lub
            pozostawali niewzruszeni wpewnych sytuacjach udając z eto nie ich sparwa.
    • Gość: mg Rosja - nasz wspolny wrog! IP: *.ukma.kiev.ua 28.11.04, 02:29
      Nie dajmy sie sklocic agentom KGB! Np. konsulat rosyjski we Lwowie zatrudnia
      kilkudziesieciu ludzi, ktorzy nie wiadomo czym sie oficjalnie zajmuja. To
      wierzcholek lodowej gory. Kazda antypolska prowokacja na Ukrainie i
      antyukrainska w Polsce jest na reke rosyjskiemu imperium. Dlatego to robia.
      Polska w rozmowach z wladzami Ukrainy musi twardo pilnowac polskiego stanowiska
      (Polacy mieszkajacy na wschodzie, narodowe pamiatki itp.) ale pamietac trzeba o
      najwazniejszym - naszym wspolnym wrogiem byla, jest i bedzie rosyjska,
      azjatycka swolocz!
      • Gość: O.D Innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 11:33
        Mg piszesz jak stary bolszewik,wyluzuj troche bo ci zyłka peknie
        Ruczaj o radiu m pisze zeby sparodiowac Twój tok myslenia, nie bądz żałosny i
        nie udawaj że tego nie złapałes:))
        Pisałem ze USA szanuje bardziej niz EU
        EUR ODDa bądz nie zależy nie od rurociagów(przynudzasz z tym) ale od tego co
        opisałem:szans powodzenia,w takie hucpy jak z UKR napewno sie nie wciągną
        Jak beda miec inetres to nie oddadza
        Mam nadzieje że sdobrze vsie bawiłeś bo ja tak
        Pozdro
        Wracam kaca leczyć
        • ruczaj.x Re: Innym 28.11.04, 20:48
          może bardziej hurtowo...
          co do radia m. spokojnie człowieku - troszke zbytnio się nerwujesz..

co do kolegi z Ukrainy..
          nic dodać nic ujać
          Tym razem Ukrainska niezależność zostanie zbudowana na partnerstwie z Polską.. i to jest cudowne!

co do Ciebie - tak Cie słucham i to właśnie TY PISZESZ JAK STARY BOLSZEWIK..
          służalczość wobec Moskwy połączona z nienawiścią do Ukraińców wyłazi Ci z butów niczym słoma

a teraz polemika:)
          ) Gdzie 1 dzien po tragedii Biesłanu czytałeś dość makabryczny raport o
          ) Czeczenii w Pl był w Rzepie a w innych krajach?
          >Znowu muszę odpowiedzieć kontr pytaniem: które z wolnych dużych narodów był w
          >przeszłość pod 50 letnią okupacją sowiecką, które z
          >wolnych państw na własnej skórze poznało dobroć rosyjskich dyktatorów??
          >Które z wolnych narodów jest najbardziej zagrożony rosyjskim imperializmem.

.rzeczywiście Rosja nigdy nie miała żadnego problemu aby nam nakopać...nasze
          .postępowanie jest psychologicznie usprawiedliwione... leczenie kompleksów..

jakich znowu kompleksow??
          Polska czy Polacy nie mają żadnych kompeleksów w kontaktach z Rosjanami, jest wrecz przeciwnie. Mamy natomiast słuszne obawy co do swojego bezpieczeństwa. Gdyby nie Rosja nigdy nie było by rozbiorów, nie było by upodlenia... nie było by wyniszczenia polskiej inteligencji. Nie było by również 50 lat komunizmu - który zmienił większość naszego narodu w bydło. Od jakiegoś czasu wszystko wraca do normy, ale 2 pokolenia są bezpowrotnie stracone dla nowoczesnego społeczeństwa.
          Nie potrafisz zrozumieć czym był Związek Radziecki... był państwem po 100 gorszym niż Niemcy. Co więcej Niemcy zostali SPACYFIKOWANI, zapłacili za swoje czyny - Rosja dostała natomiast nagrode w postaci Europy Środkowej. Tam nadal wielbiony jest Stalin.. symbole, które powinny zostać uznane za równe sfastyce są powszechnie używane. Tam też żaden z historyków nie potrafi przyzać, że ZSRR dopuściło się LUDOBOJSTWA na skale nieznaną dotąd w świecie.
          Przecież to czego Stalin dopuścił się na Ukraińcach było jedną z największych hakatomb w historii.
          poczytaj sobie człowieku o sowieckiej dobroci:
          www.cojestgrane.pl/in,,,2003,11,0,0,katalog/wroclaw/fundacje/kolegium_europy_wschodniej/70_rocznica_glodu
          ) W którym panstwie trzymanie kilkuset dzieci pod karabinem o głodzie
          pragnieniu
          ) i strachu zostało usprawiedliwione , wytłum. i rozgrzeszone wojną ROs w
          ) czeczenii?
          .Powiedz mi dobry człowieku.. co byś zrobił, gdyby Polska miała pecha leżeć
          .nieco dalej od cywilizacji. I to niepokorni Polacy byli
          .by obiektem sowieckiej wściekłości.
          .Co byś zrobił gdyby wymordowano 1/4 Polaków, zrównano z ziemią większość miast?
          .Co byś zrobił gdyby wymordowano Ci całą wioskę... całą twoja rodzinę?
          .Czy wtedy również byłbyś tak skory do chwalenia Rosjan i ganienia partyzantów?

~Niech idą na skargę do ONZ USA NATO europy, papieża, razem im pomoga:))
          tak na pewno im to coś pomoże... tak kiedyś pomogli Węgrom i Czechom pacyfikowanym przez 'bratnie narody'.
          ONZ czy Europa miała by coś zrobić w sprawie Czeczenii?? nie rozśmieszaj mnie.

>Branie zakładników, kilkuset dzieci,przetrzymywanie ich w nieludzkich warunkach
          >a nastepnie świadoma likwidacja jest aktem terroru, i tylko tak moze byc
          >traktowana. Krzywdy, wyimaginowane jak i uzasadnione nie są usprawiedliwieniem
          >dla eksterminacji osób postronnych,niewinnych.

ależ to jest bez sensu co piszesz.. STOPIEN TERRORYZMU JAKIEGO DOŚWIADCZYŁ NARÓD CZECZEŃSKI jest nie do opisania
          wiec jak możesz ganić Czeczenów za terroryzm w odniesieniu do 1000 osob..
          jesli codzinnie Rosjanie odstawiają terroryzm w stosunku do CAŁEGO NARODU i ilość NIEWINNYCH dzieci jakie zginęły trzeba liczyć w dziesiatkach tysięcy...

) Który kraj nie wspomina o fakcie że Czeczeni zdominowali ros grupy
          .przestępcze?
          .Nie znam tego faktu. Jeśli Rosja całkowicie zniszczyła wszelkie struktury tego
          .państwa jakoś mnie nie dziwi, że władze przejęły
          .rosyjskie bandy, przecież tak jest na terenie całej Rosji, więc dlaczego miało
          .by być inaczej w Czeczenii. (z wyjątkiem dużych
          .miast gdzie władze ma banda KGB z pod znaku Putina.

>A szkoda że nie znasz bo to ciekawe:) pisała o tym swego czasu prasa brytyjska
          >głównie Spectator, specjalizują sie w handlu narkotykami,porwaniami.
          >szczególnie cenieni sa jako płatni zabójcy:)
          no ale kogo chcesz winić jak nie satrape Putina?
          on zniszczył naród, to chyba nie jest wina Czeczenow ze w kraju rzadza rosyjskie bandy
          mają je powstrzymać matki i starcy??

) Które media za wyzej wsp wydarzenia winia srogiego PUtina?
          ~Wszelkie rozsądne i niezależne media. Napisz mi swoją wersję wojny w Czeczenii.
          ~Wyzej wymienione czyli Biesłan,biznes,Czecznia....
          Jak zaczała się wojna w Czeczenii?
          Kto skrytobujczo zamordował Dudajewa?
          Kto się broni a kto atakuje?

~Odpowiedz - polskie. Za granica- żadne. Tam problem opisywany jest nie pod teze
          ~postawiona na podstawie kompleksów. Takiej agresji nie ma nigdzie. Ton jest
          ~bardzo wywazony...
          Wiesz jaka jest różnica... różnica jest zrozumienie walki Czeczenów.. jak Holender, Duńczyk czy Maltańczyk może zrozumieć walkę z sowieckimi barbarzyńcami?
          Przecież oni nigdy tego nie doświadczyli... dla nich to jest kolejna wojna gdzieś tam daleko. Z ich optyki wojna w Czeczenii jest równie odległa jak masakra w Tybecie czy na placu Niebiańskiego Spokoju. Europa od dawien dawna (a może nigdy) nie doświadczyła wojny globalnej... skierowanej na wyniszczenia narodu, więc cóż oni mogą wiedzieć o sowieckim imperializmie??

~Pewny jestes że wiekszość Czeczenów popiera kontynuowanie walki? na jakiej
          ~podstawie?może to tylko hałasliwa mniejszośc? Uwazasz ze uczucia patriotyczne
          ~wykluczają zdrowy rozsądek? Czy Czeczeni maja realna szanse wygrać?

Kojarzysz powstania w Polsce? To dokładnie to samo...
          tyle, że Rosjanie totalnie spacyfikowali ten naród.. zniszczyli wszystko co się tylko dało.
          Jednak nadal nie złamali ducha tego narodu... przypuszczam, że z Polakami było by tak samo.
          Ukaraina w NATO... nie można wymarzyć sobie lepszej ochrony dla Polski.

) Dlaczego pol media przedst PUtina jako agr przygłupa a nie jako bezwzgl ale
          ) doskonałego stratega?
          ~Stratega budujące następne imperium... to masz na myśli? Tak?
          ~Czy nie czujesz, że twój doskonały strateg po Ukrainie będzie chciał dostać
          ~również Litwę i Polskę?

-Wiesz, ja mam bardzo cyniczne podejscie do polityki. Postrzegam ja jako walke o
          -władze,czesto bezwzgledna.Być może w polityce moralnosć powinna byc
          -najwazniejsza ale póki co jest najmniej wazna:( Cieszy mnie ze dostrzegasz
          -możliwośc budowy imperium, czyli Putin głupi nie jest:)
          I to CIE CIESZY??? ze Putin nie jest głupi i ma szanse odbudować imperium.. laduje wielkie pieniadze w rozwijanie broni jądrowej, probuje faktycznie anektowac kolejne narody... a ty się cieszysz, że Putin nie jest głupi?????
          Jesteś albo sowieckim agentem... albo jestes poje..y... istnieje też możliwość, że pisząc te idiotyzmy próbujesz prowokować (to by była najsympatyczniejsza wersja) sorry, ale tak to wyglada

konczymy ta dyskusje, wywolujesz we mnie zbyt duzo negatywnych uczuć
          • Gość: O.D Re: Innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:22
            Słaby jesteś:))))))))))))))))))

Podziwiam Twoja naiwną żarliwość, to naprawde słodkie,sugeruje jednak że
            odrobina zdrowego rozsądku nie zaszkodziłoby wcale.
            Mógłbym z przyjemnością polemizować z takimi pogladami( ostatni wpis wyjatkowo
            głupi) no ale skoro masz dość to nie ma sprawy, możesz dalej z resztą takich
            jak Ty kisić sie we własnym sosie i recytowac długa liste krzywd srogich
            popełnionych przez Rosje,świat pójdzie swoja drogą ,a my wyjdziemy na głupich
            Polaczków jak zwykle z resztą
            Bez odbioru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka