Gość: Paweł IP: *.golebia.clarus.com.pl 08.12.04, 22:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Swert Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.crowley.pl 08.12.04, 23:13 Jakby ktoś ni ewiedział to podczas sławnego marszu gejów i lesbijek, jeden z doktorów Instytutu Historii dr Grygiel zaatakował manifestantów przy pomocy drąga za kare został usunięty z instytutu do.. biblioteki Jagiellońskiej. Co sie dziwić że "dobry Wujek" Rektor Ziejka pozwala na zebrania wszechpolaczków w budynkach UJ. Biada biada, najstarszej polskiej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: 62.121.129.* 08.12.04, 23:26 Coz, Rektor zachowal sie jak Pilat. Szkoda, ze akurat w tej sprawie, szkoda tez, ze nie wykazal podbnej postawy wobec organizatorow i naukowych opiekunow konferencji organizowanej przez Kampanie Przeciw Homofobii. Nie jest natomiast szkoda, ze to ostani rok jego rzadow, wowczas moze znajdzie czas by nie musiec juz zajmowac sie tak waznymi sparwami jak " inwestycje, szpitale kliniczne, i prowadzenie programu rozwoju uniwersytetu (sic!)", ale wreszcie zacznie czytac gazety i dowie sie jakiego typu organizacja jest Mlodziez Wszechpolska, na czym polega apolitycznosc uniwersytetu, a moze gdzie go wysla, zobaczy wowczas, jak lodz jego ukochanej Alma Mater, majac go za sternika, wplynela do malo swiatowej zatoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juriusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:13 Pokarało mnie, że studiuje na tej uczelni, wstyd się ludziom z takiego AGH na oczy pokazać teraz. To może jakąś konferencję o masonach i spisku żydowski jeszcze uda się zorganizować przed świętami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.12.04, 00:27 "Z takiego AGH" - masz cos do AGH ? Czy przez to ze studiujesz na UJ uwazasz sie za lepszego? - Jesli tak to zal mi ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juriusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:42 Nie mam absolutnie nic do AGH, zazdroszczę AGH, że ich rektor nie organizuje im konferencji MW. AGH zazdroszczę też sal, budynków i organizacji pracy w sekretariatach. Nawet w zimie schody do budynków AGH są zabezpieczone sztuczną trawą, żeby się nie poślizgnąć. UJ jeszcze nie wpadł na takie rozwiązania, no ale na szczęście organizuje nam konferencję wybitnie naukową. Dziś jest jeden z takich dni, kiedy to przeklinam swe humanistyczne usposobienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.nll.se 09.12.04, 13:32 Juriuszu! Powinienes przeklac inne, a duzo wazniejsze, swoje wady! Stara prawda mowi jednak, ze najciemniej jest pod latarnia. Pasuje jak ulal do ciebie! Poza tym mozesz zmienic uczelnie na jakas inna, ktora pasuje lepiej do twojego charakteru i zdolnosci! Po co sie stersowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juriusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:03 Jako że jestem osobą prywatną i nie reprezentuje nikogo poza samym sobą to moje wady to moja sprawa. A rektor Ziejka reprezentuje uczelnię na której studiuję, pensję dostaje z podatków (które ja też płacę) i niekoniecznie interesuje mnie jego światopogląd, który przejawia się w tym komu i gdzie pozwala organizować konferencje. Uczelni zmieniać nie będę, bo na szczęście rektor Ziejka to nie UJ. Co zapewne bardziej niesamowite znam nawet takich pracowników naukowych, którym ta sytuacja nie pasuje i wstyd im za tą pseudokonferencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 14:56 Chyba ze tak. Sorka, ze sie unislem, ale mialem wrazenie ze uzywajac slow "z takiego AGH" kpisz sobie z uczelni ;). Sorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.ch.uj.edu.pl 09.12.04, 16:07 Skoro Ci wstyd z tak błachego powodu jak konferencja (rocznie na UJ jest ich okolo 300) to oddaj indeks - przecież nie masz przymusu studiowania na UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.nll.se 09.12.04, 13:26 Rafalku swiatowy, stuknij sie w swoja wielce postepowa glowe razem z lewicujaca GW, ktorej zdecydowanie zaczyna brakowac sternika! Staje sie to coraz bardziej widoczne, i bedzie to gwozdziem do trumny tej zasluzonej, i tak kiedys madrej, gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swert Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.crowley.pl 10.12.04, 16:03 Zgadzam sie z Toba.. niestety, bo musze przyznac, ze Franek zajmuje sie wszystkim oprocz.. uczciwego zadzenia. Co zdrowy na umysle czlowiek moze powiedziec o zamontowaniu na drugim pietrze Collegium Novum UJ ubokacji dla niepelnosprawnych... jakby ktos nie byl w tym budynku to niech wie ze nie ma on zadnej windy. natomiast winda jest w collegium Witkowskiego( obok) ale tam znowu trzeba pokonac 20 stopni schodow... Wiem ze to aroganckie ale z checia obwiozlbym Ziejke na wozku inwalidzkim po jego "poletku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: żyjemy w wolnym kraju zatem wybiórcza niech za IP: *.zax.pl / *.zax.pl 09.12.04, 08:53 żyjemy w wolnym kraju zatem gazeta wybiórcza niech zamilnie ze swoją wizją cenzorskiego i poprawnie politycznego pańństwa totalitarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: żyjemy w wolnym kraju zatem wybiórcza niech z IP: *.malopolska.mw.gov.pl 09.12.04, 14:47 brawo Marek, jestem z tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.nll.se 09.12.04, 13:21 Biada tobie osiolku! UJ da sobie rade nawet jezeli wszystkie czerwone pieski takie jak ty, beda obszczekiwac ta organizacje! UJ przezyl najazd szwedzki, austriacki, hitlerowski i sowiecki, przezyje i was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.tvn.pl 09.12.04, 14:04 Jak rozumiem z dzisiejszej wyborczej konferencja jest za słaba merytorycznie i to budzi niepokój alterludzi, oni mają własnych prelegentów i już niedługo wprowadzą obowiązek zatrudniania tylko nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.malopolska.mw.gov.pl 09.12.04, 14:46 Jaka "biada, biada" gośc z drągiem powinien ewentualnie odpowiadać za prowokowanie bójki, a moze za uszkodzenie ciała - jesli kogos uderzył ale na pewno nie powinno to miec żadnego przełożenia na stosunek pracy! Na miłość boską - dajcie sobie politycznopoprawnie na wstrzymanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student historii Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:16 Że co Grygiel drągiem zaatakował manifestantów? Nie wierzę, przecież to taki sympatyczny Pan.Można jakieś szczegółu. Pijany był? Bo to że jest w Jagiellonce to wiem widuję go tam czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swert Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.crowley.pl 10.12.04, 16:08 Moze i sympatyczny... ja tez studiuje historie, jednak jego postepowanie jest naganne, a jak myslisz dlaczego nie prowadzi "oficjalnie zajec??" mam dosc tych prawicowych oszolomow!! pokroju Nowinskiego( 4 rok) i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.04, 23:26 Dlaczego jesteści tacy nietolerancyjni co do moich rasistowskich pogladów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek, 12 lat BRAWO PANIE REKTORZE! Wreszcie pokazałeś Pan, IP: *.marketscore.com / 66.119.34.* 08.12.04, 23:55 że masz jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
rozaola Re: BRAWO PANIE REKTORZE! Wreszcie pokazałeś Pan, 09.12.04, 15:33 jaja i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nypel lazienkowy do pana Pawla Witkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:04 Panie Witkowski, Wspolczuje Panu, ze usilowali Panu podpalic mieszkanie i zniszczyli autko, naprawde. Ale pamietam tez jak w 2001 roku prowadzac dzialalnosc gospodarcza pt. pogotowie wod-kan za wkrecenie 2 (DWOCH) nypli zaslepiajacych rury cieplej i zimnej wody w mojej lazience zainkasowal Pan astronomiczna sume (...tajemnica handlowa...) I jedyne o co prosze - niech Pan spada ze swoimi postami, bo ja chce poczytac co ludzie maja do powiedzenia w tej sprawie, a nie o Panskich problemach. Jednorazowy klient (I NIGDY WIECEJ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Rektor Ziejka broni konferencji Młodzieży Wszechpo IP: *.nwrk.east.verizon.net 09.12.04, 01:06 Żenujące, że taki facet jest rektorem UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Rektor Ziejka broni konferencji Młodzieży Wsz IP: *.prenet.pl 09.12.04, 02:13 Od uczniów gimnazjum wymaga się znajomości wydarzeń politycznych i społecznych (wos), a rektor najstarszego polskiego uniwersytetu bez żenady mówi, że nie interesuje się polityką. Zgroza!!! I to ma być humanista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rektor Ziejka broni konferencji Młodzieży Wsz IP: *.nll.se 09.12.04, 13:33 Brawo, nareszcie wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Tak trzymać, rektorze Ziejka IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.12.04, 07:40 Nie można dawać się zastraszać nawiedzonym lewakom, którzy zmierzają do kneblowania ust pragnącym wyrazić swoje poglądy innym obywatelom. Przecież jazgoczący lewacy mają prawo do wyrażania swoich obsesji i nikt ich nie knebluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebi Re: Tak trzymać, rektorze Ziejka IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 09.12.04, 18:43 Jasne...a szczególnie NADLUDZIOM z LPR i jej pomioty MW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draKULA donos w walce o tolerancję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:46 Pół roku temu w murach Uniwersytetu odbyła się konferencja współorganizowana przez środowisko gejów. Teraz w murach Uniwersytetu odbędzie się konferencja współorganizowana przez Mlodzież Wszechpolską. Konferencje są cywilizowaną formą wymiany poglądów. Uniwersytet ma być miejscem wymiany poglądów. Rektor Ziejka ma całkowitą rację nie ulegając naciskom Gazety Wyborczej, która zabiega o to aby Uniwersytet dopuszczał do głosu na Uniwersytecie tylko te środowiska, których poglądy odpowiadają redaktorom z Gazety. PS W pytaniach Pani Kuli i w kilku postach na forum znalazly się donosy i insynuacje pod adresem osób "trzecich". Mają one dyskredytować organizatorów tej konferencji, której Pani Kula jest przeciwna. Jak nie racja - to insynuacja. Insynuacja i donos w walce o tolerancje i demokrację! Naiwnością jest wiara w dobre intencje donosicieli i oszczerców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: donos w walce o tolerancję? IP: 213.134.163.* 09.12.04, 09:42 Ty chyba naprawde rowniez nie znasz wydarzen... Pol roku temu konferencja miala sie nie odbyc, cudem udao sie zorganizowac NAJBARDZIEJ ODLEGLY BUDYNEK OD CENTRUM (ciekawe czemu teraz tak nie jest) a dodatkowo dyr. Instytutu Socjologi wyleciala z pracy i gdyby nie interwencja srodowiska naukowego, nie pracowalaby juz w UJ... Tak... to jest miejsce wymieniania pogladow - SUPER!!! ROWNI I ROWNIEJSI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróżka kula Re: donos w walce o tolerancję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:41 może oceniaj rzeczywistość na podstawie tego co rzeczywiście miało miejsce a nie na podstawie przypuszczeń o tym co by było gdyby było Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_zyrafa ach te wąsy 09.12.04, 08:03 "Mam zbyt dużo innych, ważnych spraw na głowie," ... ale nigdy nie przepuszczę okazji, żeby pokazać wąsy w tv, bo to mnie najbardziej podnieca. Każdy powód jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 nic nie rozumiem :(( 10.12.04, 16:23 wielka_zyrafa napisał: > "Mam zbyt dużo innych, ważnych spraw na głowie," ... ale nigdy nie przepuszczę > okazji, żeby pokazać wąsy w tv, bo to mnie najbardziej podnieca. Każdy powód j > est dobry. Kiedy w innym wątku delikatnie próbowałem Cię poinformować dlaczego na Twoim wydziale są tylko 4 stypendia doktoranckie i że nie jest to akurat wina kierownictwa wydziału, zaatakowałeś mnie bez pardonu, zarzucając przytaczanie "plot". Teraz widzę, że Twoja ocena Rektora jest trzeźwa (choć i tak łagodna). O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka UJ a MW IP: *.budimex.com.pl 09.12.04, 08:24 Do chwili obecnej uważałam Pana Profesora Ziejkę za Wielkiego Człowieka, po akceptacji przez niego Młodzieży Wszechpolskiej - JUŻ NIE Z przykrościa ubolewam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sads Była konferencja o gejach była, IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:37 Była konferencja o gejach była, tereaz jest ogranizowana przez druga stronę, o co chodzi Gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: Była konferencja o gejach była, IP: 213.134.163.* 09.12.04, 09:46 o poglądy - nie slyszalem by geje robili zadymy gdzie sie tylko da, nie slyszalem by wreczali komus miotle, nie slyszalem, by jawnie nawolywali do dyskryminacji, nie slyszalem by rzucali teksty nazistowskie ("do gazu"), nie slyszalem by rzucali kamieniami i butelkami... a MW ma to juz za soba!!! ot taki drobny szkopul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Tolerancja IP: *.wnaft.agh.edu.pl 09.12.04, 10:01 Gazeta głosi wszem i wobec tolerancję. Szkoda ze tylko dla tych ludzi i poglądów, które odpowiadają ludziom z "Gazety", a inne zaciekle zwalcza wykazując zadziwiający brak tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Tolerancja IP: 213.134.163.* 09.12.04, 10:04 a w jakich kategoriach tolerancji zawrzeć nawolywaczy do bicia i rzucajacych kamieniami? bo ja nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Tolerancja IP: *.autocom.pl 09.12.04, 12:32 załamałam się. porównywanie "konferencji" MW do tego co robiła KPH jest żałosnym naciągactwem, choćby z tego powodu, że wtedy UJ robił niesamowite problemy i wyrzucał KPH najdalej jak się da a MW przyjmuje w reprezentacyjnych salach i jakoś żadnego problemu nie ma. pan rektor nie wie co oznacza apolityczność? jakoś w maju wiedział... i jak się trzeba było opowiedzieć za Ukrainą to UJ też był apolityczny... a tu jakoś nagle, cudownym trafem są problemy z definicją... wstyd mi. przed studentami każdej innej uczelni. wstyd mi za rektora który tłumaczy się brakiem wiedzy (sic!) na temat tego co się dzieje na jego uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C79 Re: Tolerancja IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.12.04, 13:01 Ta konferencja jeszce się nie odbyła, a wy już wiecie, że będzie rzucanie kamieniami i brak merytorycznej dyskusji. Obrońcy "tolerancji" nie róznią się widać od babć-dewotek, które protestują przed kinami, a nawet nie wiedzą o czym jest film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tolerancja IP: *.nll.se 09.12.04, 13:38 GW dryfuje bez sternika na lewackie rafy! Niestety rowniez te rafy beda jej koncem, a szkoda, bo byla to kiedys najlepsza gazeta w Europie srodkowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ton Poznaliśmy już nacjonalistyczny intelektualizm... IP: 213.17.133.* 09.12.04, 12:25 Nie rozumiem, jak na uniwersytecie, któremu tak wielka krzywdę wyrządzili niemieccy nacjonaliści, można dopuścić do imprezy "naukowej" polskich nacjonalistow. Ich intelektualizm wyjdzie, gdy tylko dojdą do wladzy, a wtedy, jak sie obawiam, będzie za późno, zaś profesor Ziejka może być pierwszym na liście do wywózki. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaola Re: Poznaliśmy już nacjonalistyczny intelektualiz 09.12.04, 15:40 Nie ma sie co bac o Ziejke, zasluzyl sie faszystom, wiec beda mu wdzieczni, w koncu umozliwia im nobilitacje - pozwala im na konferencje na uniwersytecie. Tyc zboczonych gejow wyrzucil na najdalsze peryferia miasta, gdzie zreszta faszysci z wszechglupkow i tak ich dopadli, a oopieuknke naukowa majowej konferencji chcial wyrzucic z pracy. Wiec o niego sie nie martwie i zycze zeby cofnela sie jego wybiorcza "apolitycznosc", ktorej w maju jakos nie wykazywal ani troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodzicz Obluda na UJ IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 09.12.04, 14:03 UJ to najodpowiedniejsze miejsce dla nich. Przeciez tam zadzi obluda i znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor JAK JUŻ, TO JUŻ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:03 Jak się spotkać – to za rogiem Jak wysikać – to z Twarogiem Jak wesz znaleźć – pod odzieżą Jak jest z Polską – tak z młodzieżą. --- Jak do przodu iść – to ciąć Jak jest władza – to ją wziąć Jak w kawałkach – trzeba scalić Jak jest całe – to rozwalić /jak jest obce to wydalić, a jak słabe to przywalić/ Jak jest nastrój – zwalczać inność Jak jest zastój – krzewić czynność /krzewić czynność przez mobilność/ Jak mózg wyprać – na zebraniach Jak go suszyć – nie mam zdania Jak jest ręka – to i noga Jak jest trwoga – to do Boga Jak do Boga - na kolanach! /na kolanach, ale w glanach/ Jak już pewna – to mamusia Jak się wstydzić – to tatusia /chyba, że ktoś musi wstydzić się i mamusi/ Jak spiskować – za klauzurą Jak przywalić – grubą rurą /grubą rurą ze Stachurą/ Jak tłumaczyć – zawsze mętnie Jak wyjaśniać – to pokrętnie Jak się nosić – tylko hardo Jak się patrzyć – to z pogardą Jak coś czytać – to w broszurach /masę broszur ma Stachura/ Jak malować – to na murach Jak coś pisać – to na płocie Jak się uczyć – na UJ-cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heterobezuprzedzeń Skąd tyle nienawiści do homoseksualistów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:54 Wytłumaczcie mi to? Bo ja tego nie rozumiem co wam przeszkadzają ludzie kochający przedstawicieli tej samej płci? To nie jest tylko ludzka przypadłość.W świecie zwierzęcym przecież też występuje zjawisko homoseksualizmu. Czy naprawdę homoseksualiści nie zasługują na odrobinę szacunku i godności? Oczywiście nie należy przesadzać w drugą stronę z nadmiernym uwielbieniem dla gejów i lesbijek, ale wydaje mi się ze nieco przesadzacie z ta niechęcią i nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feelgood dewocja!!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 09.12.04, 18:01 CAły ten UJ to siedlisko ciemnoty,i dewocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HOMO NIEWIADOMO Ziejka THE BEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:43 Jestem z Panem, prof. Ziejka. A "Wyborową" wole pić niż czytać... Bo z picia humorek mam lekki, a z czytania... niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Totalna kompromitacja prof. Ziejki 10.12.04, 09:28 -czas na nowego rektora, jeśli UJ nie chce w najbliższych latach stoczyć się do rangi szkółki parafialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatena totalna kompromitacja IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 10:17 Nie powiem "wstyd" bo nie ma pan wstydu, panie Ziejka. I nie powiem "panie rektorze", bo pan na to nie zasluguje. Jestem szczesliwa, ze nie mieszkam juz w Polsce, tylko tyle moge powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: totalna kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:06 Agateno! Jaki Ty mozesz miec poglad na to co dzieje sie na UJ, skoro mieszkasz za granica??? Tzn. poglad mozesz miec, owszem, ale wyrobiony na podstwie notatek prasowych. A w nich roi sie od klamstw, przekrecan, niescislosci. Celuje w tym wlasnie ostatnio gazeta wyborcza. A ze jestes szczesliwa, ze juz w Polsce nie mieszkasz to ok- tylko co to kogo obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna ewunia IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 12:27 to ja tez baaaardzo dziekuje, ze jakies tam poglady do wlasnego uzytku moge miec.ale jaka tu niescislosc konferencja sie odbyla czyz nie tak? zlote mysli z konferencji juz znam, to sa cytaty a nie notatki.I to jest najlepsza promocja Polski, jestesmy cholernie oryginalni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatena Re: totalna kompromitacja IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 12:43 Ewuniu, w mojej prostocie wystarczy mi calkowicie to, co przeczytalam. Wszystko jedno w jakiej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna widze ciemnosc,ciemnosc widze IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 12:17 i tak naprawde niewiele mam do dodania, wstyd,kompromitacja,i jak zawsze wina szlachty.Neistety ,tak nas w europie widza,katolicki zascianek.tylko, ze wsrod ksiezy dosyc duzo jest milosci w obrebie tego samego gatunku i analogicznej plci ale to mlodziezy nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
aska-polka DEMOKRACJA=ROWNOSC LUDZI WOBEC PRAWA 10.12.04, 12:50 PARADOKS LPR'owca-SPRZYJAJĄC WIELODZIETNOŚCI SPRZYJAJĄ HOMOSEKSULIZMOWI;) "Jednocześnie dodaje, że wnioski z badań są zgodne z wcześniejszymi obserwacjami, z których wynikało, iż do odmiennych zachowań seksualnych są predysponowani najmłodsi synowie z wielodzietnych rodzin. Uważano, że odpowiedzialny jest za to system immunologiczny matki, który zmienia się z każdą kolejną ciążą." http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34133,2345054.html W celu poszerzenia wiedzy i horyzontów myślowych dosylam do: Research has documented homosexuality in more than 450 species of mammals, birds, reptiles, fish, insects and other animals worldwide, including instances of life-long homosexual bonding in species that show no evidence of heterosexual bonding for life. http://cellar.usc.edu:9673/review/iglr/review.html?rec_id=48 http://www.outdoorshub.com/Biological_Exuberance__Animal_Homosexuality_and_Natur al_Diversity_031225377X.html ”In the approximately 1,000 to 3,000 species whose behavior has been well researched and described in the literature, approximately 450 have been shown to have clear homosexual behaviors. The figures vary depending on how the question is asked, but homosexuality runs between 3.5% and 10.1% of the population.” http://www.bidstrup.com/sodomy.htm „Nie znaleziono dotychczas genu orientacji seksualnej, chociaż wyniki pewnych badań nad bliźniętami sugerują uwarunkowania genetyczne. Najbardziej prawdopodobne, zdaniem psychiatry i seksuologa prof. Zbigniewa Lwa-Starowicza, są biologiczne przyczyny tej orientacji. – Większość badaczy skłania się dziś ku stanowisku, że przynajmniej część populacji homoseksualnej uwarunkowana jest procesami, zachodzącymi w okresie rozwoju płodowego – mówi profesor. To stanowisko wynika z najnowszych badań endokrynologicznych i badań nad budową pewnych struktur mózgu, które budzą duże nadzieje, ale nie wiadomo, kiedy zostaną ostatecznie podsumowane.” polityka.onet.pl/162,1128210,8,,druk.html Starowicz mówi m.in. o badaniach J. M. Bailey i R Pillard’a. ”In the approximately 1,000 to 3,000 species whose behavior has been well researched and described in the literature, approximately 450 have been shown to have clear homosexual behaviors. The figures vary depending on how the question is asked, but homosexuality runs between 3.5% and 10.1% of the population.” http://www.bidstrup.com/sodomy.htm Katarzyna Bojarska Nowaczyk: Oczywiście!!! Przynajmniej co piętnasty mężczyzna jest gejem, co dwudziesta piąta kobieta - lesbijką. To samo dotyczy znanych osobistości. http://rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1129215&OS=57858 Rowniez nie mam zbyt duzo czasu i to nie jest dorabianie ideologi to sa naukowe fakty: Department of Psychology, Indiana University, Bloomington 47405, USA. bmustans@indiana.edu This article provides a comprehensive review and critique of biological research on sexual orientation published over the last decade. We cover research investigating (a) the neurohormonal theory of sexual orientation (psychoneuroendocrinology, prenatal stress, cerebral asymmetry, neuroanatomy, otoacoustic emissions, anthropometrics), (b) genetic influences, (c) fraternal birth-order effects, and (d) a putative role for developmental instability. Despite inconsistent results across both studies and traits, some support for the neurohormonal theory is garnered, but mostly in men. Genetic research using family and twin methodologies has produced consistent evidence that genes influence sexual orientation, but molecular research has not yet produced compelling evidence for specific genes. Although it has been well established that older brothers increase the odds of homosexuality in men, the route by which this occurs has not been resolved. We conclude with an examination of the limitations of biological research on sexual orientation, including measurement issues (paper and pencil, cognitive, and psychophysiological), and lack of research on women. The Etiology of Anomalous Sexual Preferences in Men VERNON L. QUINSEY Psychology Department, Queen's University, Kingston, Ontario, K7L 3N6, Canada Address for correspondence: Vernon L. Quinsey, Ph.D., Professor of Psychology and Psychiatry, Psychology Department, Queen's University, Kingston, Ontario, K7L 3N6. Voice: 613-533-6538; fax: 613-533-2499. quinsey@psyc.queensu.ca Ann. N.Y. Acad. Sci. 989: 105-117 (2003). People discover rather than choose their sexual interests. The process of discovery typically begins before the onset of puberty and is associated with an increase in the secretion of sex hormones from the adrenal glands. However, the determinants of the direction of sexual interest, in the sense of preferences for the same or opposite sex, are earlier. These preferences, although not manifest until much later in development, appear to be caused by the neural organizational effects of intrauterine hormonal events. Variations in these hormonal events likely have several causes and two of these appear to have been identified for males. One cause is genetic and the other involves the sensitization of the maternal immune system to some aspect of the male fetus. It is presently unclear how these two causes relate to each other. The most important question for future research is whether preferences for particular-aged partners and parts of the male courtship sequence share causes similar to those of erotic gender orientation. REGULAR ARTICLES Neurobiology and sexual orientation: current relationships RC Friedman and J Downey Department of Psychiatry, Columbia University of Physicians and Surgeons, New York, NY. Despite great progress in the neurosciences, our understanding of the determinants of sexual orientation is incomplete. The authors review for the clinician/neuropsychiatrist studies pertaining to the formation of sexual orientation in the following areas: hormone effects on sexual behavior (animal and human); the complicated relationship between gender identity, gender role, and sexual orientation in humans; cross- cultural studies of homosexuality; behavioral observations in pseudohermaphrodites and offspring of mothers treated with hormones during pregnancy; brain studies of homosexual and heterosexual individuals; and genetic studies. The authors conclude that human sexual orientation is complex and diversely experienced and that a biopsychosocial model best fits the current state of knowledge in the field. Finger-length ratios and sexual orientation TERRANCE J. WILLIAMS1, MICHELLE E. PEPITONE1, SCOTT E. CHRISTENSEN1, BRADLEY M. COOKE1, ANDREW D. HUBERMAN1, NICHOLAS J. BREEDLOVE1, TESSA J. BREEDLOVE1, CYNTHIA L. JORDAN1 & S. MARC BREEDLOVE1 Department of Psychology and Graduate Groups Neuroscience, Endocrinology, 3210 Tolman Hall, MC 1650, University of California , Berkeley, California 94720- 1650, USA e-mail: breedsm@socrates.berkeley.edu Animal models have indicated that androgenic steroids acting before birth might influence the sexual orientation of adult humans. Here we examine the androgen- sensitive pattern of finger lengths, and find evidence that homosexual women are exposed to more prenatal androgen than heterosexual women are; also, men with more than one older brother, who are more likely than first-born males to be homosexual in adulthood, are exposed to more prenatal androgen than eldest sons. Prenatal androgens may therefore influence adult human sexual orientation in both sexes, and a mother's body appears to 'remember' previously carried sons, altering the fetal development of subsequent sons and increasing the likelihood of homosexuality in adulthood. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:29 Gwoli wyjaśnienia. Konferencja w kwietniu 2004 była organizowana przez Instytut Socjologii UJ (dokładniej: przez sekcję zajmującą się tzw. gender studies, czyli badaniami na społecznymi aspektami płci), chociaż z inicjatywy organizatorów Dni Tolerancji. Konferencja całkowicie leżała w profilu Instytutu Socjologii i jej uczestnikami byli przede wszystkim pracownicy tej placówki. Konferencja w dniu 9.12.2004 nie była organizowana przez UJ i uczestniczyło w niej dwóch polityków i jeden ksiądz profesor, którego wystąpienie było z góry do przewidzenia. UJ reprezentował B. Szlachta, ale nie jako organizator, nie jako referent a tylko jako opiekun naukowy. Jest to zresztą wielce dziwaczna funkcja, znana tylko wtedy, gdy prelegentami są studenci. Opiekun naukowy winien znać treść wszystkich wystąpień referatowych i przez to przyjmuje odpowiedzialność za ich treść. Funnkcja opiekuna naukowego wobec ks. profesora Ślipki wygląda humorystycznie. Z drugiej strony, użyczenie lokalu przez UJ firmuje imprezę, która tam odbywa się. Organizatorzy nie ukrywali, że organizacja konferencji w UJ ma podnieść jej rangę i uczelnia nie może tłumaczyć się, że nie wiedziała w co pakuje się. Na szczęście obyło się bez poważniejszych incydentów. B. Szlachta poprowadził rzecz w iście bolszewickim stylu, tj. bez dopuszczenia do dyskusji. Może miał rację, bo prelegenci pletli trzy po trzy. Rzecz nie w tym, by zabraniać Młodzieży Wszechpolskiej organizowania konferencji i nikt nie może z góry osądzać jej przebiegu. Jeśli uczestnicy narusza praw, to od tego jest prokurator. Nie znaczy to, by było obojętne uczelni, kto występuje w jej murach. Hasła MW są radykalnie niezgodne z misją uniwersytetu i w tym sensie UJ skompromitował się. Kłopoty konferencji kwietniowej rozpoczęły się natychmiast po powrocie rektora z rozmowy z kard. Macharskim. Trudno było rzecz odwołać, ale została zmarginalizowana. Kard. Macharski był najwyraźniej przeciwko Dniom Tolerancji, ale imprez w dniu 9 XII najwyraźniej mu nie wadziła. To i nie wadziła władzom UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: *.golebia.clarus.com.pl 10.12.04, 21:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafsko Rozpisuje konkurs 11.12.04, 00:06 Wyroznienie - "Rektorskie maliny" - otrzyma rektor, ktory w czasie swojej kadencji zdolal najbardziej oslabic prestiz swojej uczelni. Wysuwam kandydature prof. Ziejki za: 1. Kreowanie wizerunku pracownika naukowego UJ jako pazery, co zamiast przykladac sie do pracy za kasiora lata 2. Odwazne zerwanie z zatechla tradycja i promowanie nowego wizerunku Uczelni jako Kaganca Oswiaty i Tolerancji 3.Zerwanie z , jakze klopotliwa, niezawisloscia tejze Uczelni /Franek u klamki Franka notuje kazanka/. 4.Godna pozalowania 'apolitycznosc" oraz brak orientacji w otaczajacym swiecie. Motywuje punkt 4. Moja corka jako osoba 5-letnia usilowala sie dolaczyc do Wszechpolactwa wiecujacego na pomniku Wieszcza. Tlumaczylam jej wtedy, ze to obciach. Od Marszu Tolerancji juz nie musze tlumaczyc. Obejrzala Wszechpolactwo z bliska. Teraz ma 8 lat, czego i profesorowi Ziejce zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Rozpisuje konkurs IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 11.12.04, 08:17 Przyłączam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Rozpisuje konkurs IP: *.sebastiana.ceti.pl 12.12.04, 15:22 dobry pomysł; popieram Odpowiedz Link Zgłoś