Dodaj do ulubionych

Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem Un...

IP: *.golebia.clarus.com.pl 08.12.04, 22:46
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Swert Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.crowley.pl 08.12.04, 23:13
      Jakby ktoś ni ewiedział to podczas sławnego marszu gejów i lesbijek, jeden z doktorów Instytutu Historii dr Grygiel zaatakował manifestantów przy pomocy drąga za kare został usunięty z instytutu do.. biblioteki Jagiellońskiej. Co sie dziwić że "dobry Wujek" Rektor Ziejka pozwala na zebrania wszechpolaczków w budynkach UJ. Biada biada, najstarszej polskiej uczelni
      • Gość: rafal Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: 62.121.129.* 08.12.04, 23:26
        Coz, Rektor zachowal sie jak Pilat. Szkoda, ze akurat w tej sprawie, szkoda
        tez, ze nie wykazal podbnej postawy wobec organizatorow i naukowych opiekunow
        konferencji organizowanej przez Kampanie Przeciw Homofobii. Nie jest natomiast
        szkoda, ze to ostani rok jego rzadow, wowczas moze znajdzie czas by nie musiec
        juz zajmowac sie tak waznymi sparwami jak " inwestycje, szpitale kliniczne, i
        prowadzenie programu rozwoju uniwersytetu (sic!)", ale wreszcie zacznie czytac
        gazety i dowie sie jakiego typu organizacja jest Mlodziez Wszechpolska, na czym
        polega apolitycznosc uniwersytetu, a moze gdzie go wysla, zobaczy wowczas, jak
        lodz jego ukochanej Alma Mater, majac go za sternika, wplynela do malo
        swiatowej zatoczki.
        • Gość: juriusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:13
          Pokarało mnie, że studiuje na tej uczelni, wstyd się ludziom z takiego AGH na
          oczy pokazać teraz. To może jakąś konferencję o masonach i spisku żydowski
          jeszcze uda się zorganizować przed świętami??
          • Gość: eso Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.12.04, 00:27
            "Z takiego AGH" - masz cos do AGH ? Czy przez to ze studiujesz na UJ uwazasz
            sie za lepszego? - Jesli tak to zal mi ciebie!
            • Gość: juriusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:42
              Nie mam absolutnie nic do AGH, zazdroszczę AGH, że ich rektor nie organizuje im
              konferencji MW. AGH zazdroszczę też sal, budynków i organizacji pracy w
              sekretariatach. Nawet w zimie schody do budynków AGH są zabezpieczone sztuczną
              trawą, żeby się nie poślizgnąć. UJ jeszcze nie wpadł na takie rozwiązania, no
              ale na szczęście organizuje nam konferencję wybitnie naukową. Dziś jest jeden z
              takich dni, kiedy to przeklinam swe humanistyczne usposobienie.
              • Gość: Andrzej Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.nll.se 09.12.04, 13:32
                Juriuszu! Powinienes przeklac inne, a duzo wazniejsze, swoje wady! Stara prawda
                mowi jednak, ze najciemniej jest pod latarnia. Pasuje jak ulal do ciebie!
                Poza tym mozesz zmienic uczelnie na jakas inna, ktora pasuje lepiej do twojego
                charakteru i zdolnosci! Po co sie stersowac!
                • Gość: juriusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:03
                  Jako że jestem osobą prywatną i nie reprezentuje nikogo poza samym sobą to moje
                  wady to moja sprawa. A rektor Ziejka reprezentuje uczelnię na której studiuję,
                  pensję dostaje z podatków (które ja też płacę) i niekoniecznie interesuje mnie
                  jego światopogląd, który przejawia się w tym komu i gdzie pozwala organizować
                  konferencje. Uczelni zmieniać nie będę, bo na szczęście rektor Ziejka to nie UJ.
                  Co zapewne bardziej niesamowite znam nawet takich pracowników naukowych, którym
                  ta sytuacja nie pasuje i wstyd im za tą pseudokonferencję.
              • Gość: eso Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 14:56
                Chyba ze tak. Sorka, ze sie unislem, ale mialem wrazenie ze uzywajac slow "z
                takiego AGH" kpisz sobie z uczelni ;). Sorka
          • Gość: Piotr Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.ch.uj.edu.pl 09.12.04, 16:07
            Skoro Ci wstyd z tak błachego powodu jak konferencja (rocznie na UJ jest ich
            okolo 300) to oddaj indeks - przecież nie masz przymusu studiowania na UJ.
        • Gość: Andrzej Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.nll.se 09.12.04, 13:26
          Rafalku swiatowy, stuknij sie w swoja wielce postepowa glowe razem z lewicujaca
          GW, ktorej zdecydowanie zaczyna brakowac sternika! Staje sie to coraz bardziej
          widoczne, i bedzie to gwozdziem do trumny tej zasluzonej, i tak kiedys madrej,
          gazety!
        • Gość: Swert Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.crowley.pl 10.12.04, 16:03
          Zgadzam sie z Toba.. niestety, bo musze przyznac, ze Franek zajmuje sie wszystkim oprocz.. uczciwego zadzenia. Co zdrowy na umysle czlowiek moze powiedziec o zamontowaniu na drugim pietrze Collegium Novum UJ ubokacji dla niepelnosprawnych... jakby ktos nie byl w tym budynku to niech wie ze nie ma on zadnej windy. natomiast winda jest w collegium Witkowskiego( obok) ale tam znowu trzeba pokonac 20 stopni schodow... Wiem ze to aroganckie ale z checia obwiozlbym Ziejke na wozku inwalidzkim po jego "poletku"
      • Gość: marek Re: żyjemy w wolnym kraju zatem wybiórcza niech za IP: *.zax.pl / *.zax.pl 09.12.04, 08:53
        żyjemy w wolnym kraju zatem gazeta wybiórcza niech zamilnie ze swoją wizją
        cenzorskiego i poprawnie politycznego pańństwa totalitarnego.
        • Gość: maciuś Re: żyjemy w wolnym kraju zatem wybiórcza niech z IP: *.malopolska.mw.gov.pl 09.12.04, 14:47
          brawo Marek, jestem z tobą!
      • Gość: a A MOZE GAZETKO KNEBELEK NIELEWITOM? IP: *.ing.uj.edu.pl 09.12.04, 13:06
      • Gość: Andrzej Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.nll.se 09.12.04, 13:21
        Biada tobie osiolku! UJ da sobie rade nawet jezeli wszystkie czerwone pieski
        takie jak ty, beda obszczekiwac ta organizacje! UJ przezyl najazd szwedzki,
        austriacki, hitlerowski i sowiecki, przezyje i was!
      • Gość: Janusz Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.tvn.pl 09.12.04, 14:04
        Jak rozumiem z dzisiejszej wyborczej konferencja jest za słaba merytorycznie i
        to budzi niepokój alterludzi, oni mają własnych prelegentów i już niedługo
        wprowadzą obowiązek zatrudniania tylko nich
      • Gość: maciuś Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.malopolska.mw.gov.pl 09.12.04, 14:46
        Jaka "biada, biada" gośc z drągiem powinien ewentualnie odpowiadać za
        prowokowanie bójki, a moze za uszkodzenie ciała - jesli kogos uderzył ale na
        pewno nie powinno to miec żadnego przełożenia na stosunek pracy! Na miłość
        boską - dajcie sobie politycznopoprawnie na wstrzymanie!
      • Gość: student historii Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:16
        Że co Grygiel drągiem zaatakował manifestantów? Nie wierzę, przecież to taki sympatyczny Pan.Można jakieś szczegółu. Pijany był? Bo to że jest w Jagiellonce to wiem widuję go tam czasami.
        • Gość: Swert Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: *.crowley.pl 10.12.04, 16:08
          Moze i sympatyczny... ja tez studiuje historie, jednak jego postepowanie jest naganne, a jak myslisz dlaczego nie prowadzi "oficjalnie zajec??" mam dosc tych prawicowych oszolomow!! pokroju Nowinskiego( 4 rok) i innych
    • Gość: krak Re: Wywiad z prof. Franciszkiem Ziejką, rektorem IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.12.04, 23:26
      Dlaczego jesteści tacy nietolerancyjni co do moich rasistowskich pogladów?
    • Gość: Wojtek, 12 lat BRAWO PANIE REKTORZE! Wreszcie pokazałeś Pan, IP: *.marketscore.com / 66.119.34.* 08.12.04, 23:55
      że masz jaja!
      • rozaola Re: BRAWO PANIE REKTORZE! Wreszcie pokazałeś Pan, 09.12.04, 15:33
        jaja i nic poza tym.
    • Gość: nypel lazienkowy do pana Pawla Witkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:04
      Panie Witkowski,
      Wspolczuje Panu, ze usilowali Panu podpalic mieszkanie i zniszczyli autko,
      naprawde. Ale pamietam tez jak w 2001 roku prowadzac dzialalnosc gospodarcza
      pt. pogotowie wod-kan za wkrecenie 2 (DWOCH) nypli zaslepiajacych rury cieplej
      i zimnej wody w mojej lazience zainkasowal Pan astronomiczna sume (...tajemnica
      handlowa...) I jedyne o co prosze - niech Pan spada ze swoimi postami, bo ja
      chce poczytac co ludzie maja do powiedzenia w tej sprawie, a nie o Panskich
      problemach.
      Jednorazowy klient (I NIGDY WIECEJ)
    • Gość: Jerzy Rektor Ziejka broni konferencji Młodzieży Wszechpo IP: *.nwrk.east.verizon.net 09.12.04, 01:06
      Żenujące, że taki facet jest rektorem UJ
      • Gość: Alicja Re: Rektor Ziejka broni konferencji Młodzieży Wsz IP: *.prenet.pl 09.12.04, 02:13
        Od uczniów gimnazjum wymaga się znajomości wydarzeń politycznych i społecznych
        (wos), a rektor najstarszego polskiego uniwersytetu bez żenady mówi, że nie
        interesuje się polityką. Zgroza!!! I to ma być humanista?
      • Gość: Andrzej Re: Rektor Ziejka broni konferencji Młodzieży Wsz IP: *.nll.se 09.12.04, 13:33
        Brawo, nareszcie wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu!
    • Gość: Marko Tak trzymać, rektorze Ziejka IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.12.04, 07:40
      Nie można dawać się zastraszać nawiedzonym lewakom, którzy zmierzają do
      kneblowania ust pragnącym wyrazić swoje poglądy innym obywatelom. Przecież
      jazgoczący lewacy mają prawo do wyrażania swoich obsesji i nikt ich nie
      knebluje.
      • Gość: Sebi Re: Tak trzymać, rektorze Ziejka IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 09.12.04, 18:43
        Jasne...a szczególnie NADLUDZIOM z LPR i jej pomioty MW!!!
    • Gość: draKULA donos w walce o tolerancję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:46
      Pół roku temu w murach Uniwersytetu odbyła się konferencja współorganizowana przez
      środowisko gejów.
      Teraz w murach Uniwersytetu odbędzie się konferencja współorganizowana przez Mlodzież
      Wszechpolską.
      Konferencje są cywilizowaną formą wymiany poglądów.
      Uniwersytet ma być miejscem wymiany poglądów.
      Rektor Ziejka ma całkowitą rację nie ulegając naciskom Gazety Wyborczej, która zabiega o to
      aby Uniwersytet dopuszczał do głosu na Uniwersytecie tylko te środowiska, których poglądy
      odpowiadają redaktorom z Gazety.

PS
      W pytaniach Pani Kuli i w kilku postach na forum znalazly się donosy i insynuacje pod adresem
      osób "trzecich".
      Mają one dyskredytować organizatorów tej konferencji, której Pani Kula jest przeciwna.
      Jak nie racja - to insynuacja.
      Insynuacja i donos w walce o tolerancje i demokrację!
      Naiwnością jest wiara w dobre intencje donosicieli i oszczerców

• Gość: asda Re: donos w walce o tolerancję? IP: 213.134.163.* 09.12.04, 09:42
        Ty chyba naprawde rowniez nie znasz wydarzen...
        Pol roku temu konferencja miala sie nie odbyc, cudem udao sie zorganizowac
        NAJBARDZIEJ ODLEGLY BUDYNEK OD CENTRUM (ciekawe czemu teraz tak nie jest) a
        dodatkowo dyr. Instytutu Socjologi wyleciala z pracy i gdyby nie interwencja
        srodowiska naukowego, nie pracowalaby juz w UJ...

Tak... to jest miejsce wymieniania pogladow - SUPER!!!
        ROWNI I ROWNIEJSI
        • Gość: wróżka kula Re: donos w walce o tolerancję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:41
          może oceniaj rzeczywistość na podstawie tego co rzeczywiście miało miejsce a nie na podstawie
          przypuszczeń o tym co by było gdyby było
    • wielka_zyrafa ach te wąsy 09.12.04, 08:03
      "Mam zbyt dużo innych, ważnych spraw na głowie," ... ale nigdy nie przepuszczę okazji, żeby pokazać wąsy w tv, bo to mnie najbardziej podnieca. Każdy powód jest dobry.
      • mn7 nic nie rozumiem :(( 10.12.04, 16:23
        wielka_zyrafa napisał:

> "Mam zbyt dużo innych, ważnych spraw na głowie," ... ale nigdy nie
        przepuszczę
        > okazji, żeby pokazać wąsy w tv, bo to mnie najbardziej podnieca. Każdy powód
        j
        > est dobry.

Kiedy w innym wątku delikatnie próbowałem Cię poinformować dlaczego na Twoim
        wydziale są tylko 4 stypendia doktoranckie i że nie jest to akurat wina
        kierownictwa wydziału, zaatakowałeś mnie bez pardonu, zarzucając
        przytaczanie "plot". Teraz widzę, że Twoja ocena Rektora jest trzeźwa (choć i
        tak łagodna). O co tu chodzi?

• Gość: Anka UJ a MW IP: *.budimex.com.pl 09.12.04, 08:24
      Do chwili obecnej uważałam Pana Profesora Ziejkę za Wielkiego Człowieka,
      po akceptacji przez niego Młodzieży Wszechpolskiej - JUŻ NIE
      Z przykrościa ubolewam
    • Gość: sads Była konferencja o gejach była, IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:37
      Była konferencja o gejach była, tereaz jest ogranizowana przez druga stronę, o
      co chodzi Gazecie
      • Gość: asda Re: Była konferencja o gejach była, IP: 213.134.163.* 09.12.04, 09:46
        o poglądy - nie slyszalem by geje robili zadymy gdzie sie tylko da, nie
        slyszalem by wreczali komus miotle, nie slyszalem, by jawnie nawolywali do
        dyskryminacji, nie slyszalem by rzucali teksty nazistowskie ("do gazu"), nie
        slyszalem by rzucali kamieniami i butelkami...
        a MW ma to juz za soba!!!

ot taki drobny szkopul
    • Gość: kosa Tolerancja IP: *.wnaft.agh.edu.pl 09.12.04, 10:01
      Gazeta głosi wszem i wobec tolerancję.
      Szkoda ze tylko dla tych ludzi i poglądów, które odpowiadają ludziom z "Gazety",
      a inne zaciekle zwalcza wykazując zadziwiający brak tolerancji.
      • Gość: hehehe Re: Tolerancja IP: 213.134.163.* 09.12.04, 10:04
        a w jakich kategoriach tolerancji zawrzeć nawolywaczy do bicia i rzucajacych
        kamieniami? bo ja nie wiem...
        • Gość: black Re: Tolerancja IP: *.autocom.pl 09.12.04, 12:32
          załamałam się. porównywanie "konferencji" MW do tego co robiła KPH jest
          żałosnym naciągactwem, choćby z tego powodu, że wtedy UJ robił niesamowite
          problemy i wyrzucał KPH najdalej jak się da a MW przyjmuje w reprezentacyjnych
          salach i jakoś żadnego problemu nie ma.
          pan rektor nie wie co oznacza apolityczność? jakoś w maju wiedział... i jak się
          trzeba było opowiedzieć za Ukrainą to UJ też był apolityczny... a tu jakoś
          nagle, cudownym trafem są problemy z definicją...

wstyd mi. przed studentami każdej innej uczelni. wstyd mi za rektora który
          tłumaczy się brakiem wiedzy (sic!) na temat tego co się dzieje na jego uczelni.
          • Gość: C79 Re: Tolerancja IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.12.04, 13:01
            Ta konferencja jeszce się nie odbyła, a wy już wiecie, że będzie rzucanie
            kamieniami i brak merytorycznej dyskusji. Obrońcy "tolerancji" nie róznią się
            widać od babć-dewotek, które protestują przed kinami, a nawet nie wiedzą o czym
            jest film.
      • Gość: Andrzej Re: Tolerancja IP: *.nll.se 09.12.04, 13:38
        GW dryfuje bez sternika na lewackie rafy! Niestety rowniez te rafy beda jej
        koncem, a szkoda, bo byla to kiedys najlepsza gazeta w Europie srodkowej!
    • Gość: Ton Poznaliśmy już nacjonalistyczny intelektualizm... IP: 213.17.133.* 09.12.04, 12:25
      Nie rozumiem, jak na uniwersytecie, któremu tak wielka krzywdę wyrządzili niemieccy nacjonaliści, można dopuścić do imprezy "naukowej" polskich nacjonalistow. Ich intelektualizm wyjdzie, gdy tylko dojdą do wladzy, a wtedy, jak sie obawiam, będzie za późno, zaś profesor Ziejka może być pierwszym na liście do wywózki.
      • rozaola Re: Poznaliśmy już nacjonalistyczny intelektualiz 09.12.04, 15:40
        Nie ma sie co bac o Ziejke, zasluzyl sie faszystom, wiec beda mu wdzieczni, w
        koncu umozliwia im nobilitacje - pozwala im na konferencje na uniwersytecie.
        Tyc zboczonych gejow wyrzucil na najdalsze peryferia miasta, gdzie zreszta
        faszysci z wszechglupkow i tak ich dopadli, a oopieuknke naukowa majowej
        konferencji chcial wyrzucic z pracy. Wiec o niego sie nie martwie i zycze zeby
        cofnela sie jego wybiorcza "apolitycznosc", ktorej w maju jakos nie wykazywal
        ani troche.
    • Gość: mlodzicz Obluda na UJ IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 09.12.04, 14:03
      UJ to najodpowiedniejsze miejsce dla nich. Przeciez tam zadzi obluda i znajomosci.
    • Gość: autor JAK JUŻ, TO JUŻ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:03
      Jak się spotkać – to za rogiem
      Jak wysikać – to z Twarogiem
      Jak wesz znaleźć – pod odzieżą
      Jak jest z Polską – tak z młodzieżą.
      ---
      Jak do przodu iść – to ciąć
      Jak jest władza – to ją wziąć
      Jak w kawałkach – trzeba scalić
      Jak jest całe – to rozwalić
      /jak jest obce to wydalić, a jak słabe to przywalić/
      Jak jest nastrój – zwalczać inność
      Jak jest zastój – krzewić czynność
      /krzewić czynność przez mobilność/
      Jak mózg wyprać – na zebraniach
      Jak go suszyć – nie mam zdania
      Jak jest ręka – to i noga
      Jak jest trwoga – to do Boga
      Jak do Boga - na kolanach!
      /na kolanach, ale w glanach/
      Jak już pewna – to mamusia
      Jak się wstydzić – to tatusia
      /chyba, że ktoś musi wstydzić się i mamusi/
      Jak spiskować – za klauzurą
      Jak przywalić – grubą rurą
      /grubą rurą ze Stachurą/
      Jak tłumaczyć – zawsze mętnie
      Jak wyjaśniać – to pokrętnie
      Jak się nosić – tylko hardo
      Jak się patrzyć – to z pogardą
      Jak coś czytać – to w broszurach
      /masę broszur ma Stachura/
      Jak malować – to na murach
      Jak coś pisać – to na płocie
      Jak się uczyć – na UJ-cie.
    • Gość: heterobezuprzedzeń Skąd tyle nienawiści do homoseksualistów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:54
      Wytłumaczcie mi to? Bo ja tego nie rozumiem co wam przeszkadzają ludzie kochający przedstawicieli tej samej płci? To nie jest tylko ludzka przypadłość.W świecie zwierzęcym przecież też występuje zjawisko homoseksualizmu. Czy naprawdę homoseksualiści nie zasługują na odrobinę szacunku i godności? Oczywiście nie należy przesadzać w drugą stronę z nadmiernym uwielbieniem dla gejów i lesbijek, ale wydaje mi się ze nieco przesadzacie z ta niechęcią i nienawiścią.
    • Gość: feelgood dewocja!!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 09.12.04, 18:01
      CAły ten UJ to siedlisko ciemnoty,i dewocji
    • Gość: HOMO NIEWIADOMO Ziejka THE BEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:43
      Jestem z Panem, prof. Ziejka. A "Wyborową" wole pić niż czytać... Bo z picia
      humorek mam lekki, a z czytania... niesmak.
    • wuk4 Totalna kompromitacja prof. Ziejki 10.12.04, 09:28
      -czas na nowego rektora, jeśli UJ nie chce w najbliższych latach stoczyć się do
      rangi szkółki parafialnej.
    • Gość: Agatena totalna kompromitacja IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 10:17
      Nie powiem "wstyd" bo nie ma pan wstydu, panie Ziejka. I nie powiem "panie
      rektorze", bo pan na to nie zasluguje. Jestem szczesliwa, ze nie mieszkam juz w
      Polsce, tylko tyle moge powiedziec.
      • Gość: Ewunia 28 Re: totalna kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:06
        Agateno! Jaki Ty mozesz miec poglad na to co dzieje sie na UJ, skoro mieszkasz za granica??? Tzn. poglad mozesz miec, owszem, ale wyrobiony na podstwie notatek prasowych. A w nich roi sie od klamstw, przekrecan, niescislosci. Celuje w tym wlasnie ostatnio gazeta wyborcza. A ze jestes szczesliwa, ze juz w Polsce nie mieszkasz to ok- tylko co to kogo obchodzi?
        • Gość: joanna ewunia IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 12:27
          to ja tez baaaardzo dziekuje, ze jakies tam poglady do wlasnego uzytku moge
          miec.ale jaka tu niescislosc konferencja sie odbyla czyz nie tak? zlote mysli z
          konferencji juz znam, to sa cytaty a nie notatki.I to jest najlepsza promocja
          Polski, jestesmy cholernie oryginalni!
        • Gość: Agatena Re: totalna kompromitacja IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 12:43
          Ewuniu, w mojej prostocie wystarczy mi calkowicie to, co przeczytalam. Wszystko
          jedno w jakiej gazecie.
    • Gość: a buaahhaha UJ pokazał klasę IP: *.77.classcom.pl 10.12.04, 11:56
    • Gość: joanna widze ciemnosc,ciemnosc widze IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 10.12.04, 12:17
      i tak naprawde niewiele mam do dodania, wstyd,kompromitacja,i jak zawsze wina
      szlachty.Neistety ,tak nas w europie widza,katolicki zascianek.tylko, ze wsrod
      ksiezy dosyc duzo jest milosci w obrebie tego samego gatunku i analogicznej plci
      ale to mlodziezy nie przeszkadza
    • aska-polka DEMOKRACJA=ROWNOSC LUDZI WOBEC PRAWA 10.12.04, 12:50
      PARADOKS LPR'owca-SPRZYJAJĄC WIELODZIETNOŚCI SPRZYJAJĄ HOMOSEKSULIZMOWI;)

"Jednocześnie dodaje, że wnioski z badań są zgodne z wcześniejszymi
      obserwacjami, z których wynikało, iż do odmiennych zachowań seksualnych są
      predysponowani najmłodsi synowie z wielodzietnych rodzin. Uważano, że
      odpowiedzialny jest za to system immunologiczny matki, który zmienia się z
      każdą kolejną ciążą."

http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34133,2345054.html

W celu poszerzenia wiedzy i horyzontów myślowych dosylam do:
      Research has documented homosexuality in more than 450 species of mammals,
      birds, reptiles, fish, insects and other animals worldwide, including instances
      of life-long homosexual bonding in species that show no evidence of
      heterosexual bonding for life.
      http://cellar.usc.edu:9673/review/iglr/review.html?rec_id=48
      http://www.outdoorshub.com/Biological_Exuberance__Animal_Homosexuality_and_Natur
      al_Diversity_031225377X.html

”In the approximately 1,000 to 3,000 species whose behavior has been well
      researched and described in the literature, approximately 450 have been shown
      to have clear homosexual behaviors.
      The figures vary depending on how the question is asked, but homosexuality runs
      between 3.5% and 10.1% of the population.”
      http://www.bidstrup.com/sodomy.htm

„Nie znaleziono dotychczas genu orientacji seksualnej, chociaż wyniki pewnych
      badań nad bliźniętami sugerują uwarunkowania genetyczne.
      Najbardziej prawdopodobne, zdaniem psychiatry i seksuologa prof. Zbigniewa
      Lwa-Starowicza, są biologiczne przyczyny tej orientacji. – Większość badaczy
      skłania się dziś ku stanowisku, że przynajmniej część populacji
      homoseksualnej uwarunkowana jest procesami, zachodzącymi w okresie rozwoju
      płodowego – mówi profesor. To stanowisko wynika z najnowszych badań
      endokrynologicznych i badań nad budową pewnych struktur mózgu, które budzą
      duże nadzieje, ale nie wiadomo, kiedy zostaną ostatecznie podsumowane.”

polityka.onet.pl/162,1128210,8,,druk.html

Starowicz mówi m.in. o badaniach J. M. Bailey i R Pillard’a.

”In the approximately 1,000 to 3,000 species whose behavior has been well
      researched and described in the literature, approximately 450 have been shown
      to have clear homosexual behaviors.
      The figures vary depending on how the question is asked, but homosexuality runs
      between 3.5% and 10.1% of the population.”
      http://www.bidstrup.com/sodomy.htm

Katarzyna Bojarska Nowaczyk: Oczywiście!!! Przynajmniej co piętnasty mężczyzna
      jest gejem, co dwudziesta piąta kobieta - lesbijką. To samo dotyczy znanych
      osobistości.
      http://rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1129215&OS=57858

Rowniez nie mam zbyt duzo czasu i to nie jest dorabianie ideologi to sa naukowe
      fakty:
      Department of Psychology, Indiana University, Bloomington 47405,
      USA. bmustans@indiana.edu

This article provides a comprehensive review and critique of
      biological research on sexual orientation published over the
      last decade. We cover research investigating (a) the
      neurohormonal theory of sexual orientation
      (psychoneuroendocrinology, prenatal stress, cerebral asymmetry,
      neuroanatomy, otoacoustic emissions, anthropometrics), (b)
      genetic influences, (c) fraternal birth-order effects, and (d) a
      putative role for developmental instability. Despite
      inconsistent results across both studies and traits, some
      support for the neurohormonal theory is garnered, but mostly in
      men. Genetic research using family and twin methodologies has
      produced consistent evidence that genes influence sexual
      orientation, but molecular research has not yet produced
      compelling evidence for specific genes. Although it has been
      well established that older brothers increase the odds of
      homosexuality in men, the route by which this occurs has not
      been resolved. We conclude with an examination of the
      limitations of biological research on sexual orientation,
      including measurement issues (paper and pencil, cognitive, and
      psychophysiological), and lack of research on women.

The Etiology of Anomalous Sexual Preferences in Men
      VERNON L. QUINSEY
      Psychology Department, Queen's University, Kingston, Ontario, K7L 3N6, Canada
      Address for correspondence: Vernon L. Quinsey, Ph.D., Professor of Psychology
      and Psychiatry, Psychology Department, Queen's University, Kingston, Ontario,
      K7L 3N6. Voice: 613-533-6538; fax: 613-533-2499.
      quinsey@psyc.queensu.ca
      Ann. N.Y. Acad. Sci. 989: 105-117 (2003).
      People discover rather than choose their sexual interests. The process of
      discovery typically begins before the onset of puberty and is associated with
      an increase in the secretion of sex hormones from the adrenal glands. However,
      the determinants of the direction of sexual interest, in the sense of
      preferences for the same or opposite sex, are earlier. These preferences,
      although not manifest until much later in development, appear to be caused by
      the neural organizational effects of intrauterine hormonal events. Variations
      in these hormonal events likely have several causes and two of these appear to
      have been identified for males. One cause is genetic and the other involves
      the sensitization of the maternal immune system to some aspect of the male
      fetus. It is presently unclear how these two causes relate to each other. The
      most important question for future research is whether preferences for
      particular-aged partners and parts of the male courtship sequence share causes
      similar to those of erotic gender orientation.

REGULAR ARTICLES
      Neurobiology and sexual orientation: current relationships
      RC Friedman and J Downey
      Department of Psychiatry, Columbia University of Physicians and Surgeons, New
      York, NY.
      Despite great progress in the neurosciences, our understanding of the
      determinants of sexual orientation is incomplete. The authors review for the
      clinician/neuropsychiatrist studies pertaining to the formation of sexual
      orientation in the following areas: hormone effects on sexual behavior (animal
      and human); the complicated relationship between gender identity, gender role,
      and sexual orientation in humans; cross- cultural studies of homosexuality;
      behavioral observations in pseudohermaphrodites and offspring of mothers
      treated with hormones during pregnancy; brain studies of homosexual and
      heterosexual individuals; and genetic studies. The authors conclude that human
      sexual orientation is complex and diversely experienced and that a
      biopsychosocial model best fits the current state of knowledge in the field.

Finger-length ratios and sexual orientation
      TERRANCE J. WILLIAMS1, MICHELLE E. PEPITONE1, SCOTT E. CHRISTENSEN1, BRADLEY M.
      COOKE1, ANDREW D. HUBERMAN1, NICHOLAS J. BREEDLOVE1, TESSA J. BREEDLOVE1,
      CYNTHIA L. JORDAN1 & S. MARC BREEDLOVE1
      Department of Psychology and Graduate Groups Neuroscience, Endocrinology, 3210
      Tolman Hall, MC 1650, University of California , Berkeley, California 94720-
      1650, USA
      e-mail: breedsm@socrates.berkeley.edu

Animal models have indicated that androgenic steroids acting before birth might
      influence the sexual orientation of adult humans. Here we examine the androgen-
      sensitive pattern of finger lengths, and find evidence that homosexual women
      are exposed to more prenatal androgen than heterosexual women are; also, men
      with more than one older brother, who are more likely than first-born males to
      be homosexual in adulthood, are exposed to more prenatal androgen than eldest
      sons. Prenatal androgens may therefore influence adult human sexual orientation
      in both sexes, and a mother's body appears to 'remember' previously carried
      sons, altering the fetal development of subsequent sons and increasing the
      likelihood of homosexuality in adulthood.
    • Gość: henryk wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:29
      Gwoli wyjaśnienia. Konferencja w kwietniu 2004 była organizowana przez Instytut
      Socjologii UJ (dokładniej: przez sekcję zajmującą się tzw. gender studies,
      czyli badaniami na społecznymi aspektami płci), chociaż z inicjatywy
      organizatorów Dni Tolerancji. Konferencja całkowicie leżała w profilu
      Instytutu Socjologii i jej uczestnikami byli przede wszystkim pracownicy tej
      placówki. Konferencja w dniu 9.12.2004 nie była organizowana przez UJ i
      uczestniczyło w niej dwóch polityków i jeden ksiądz profesor, którego
      wystąpienie było z góry do przewidzenia. UJ reprezentował B. Szlachta, ale nie
      jako organizator, nie jako referent a tylko jako opiekun naukowy. Jest to
      zresztą wielce dziwaczna funkcja, znana tylko wtedy, gdy prelegentami są
      studenci. Opiekun naukowy winien znać treść wszystkich wystąpień referatowych i
      przez to przyjmuje odpowiedzialność za ich treść. Funnkcja opiekuna naukowego
      wobec ks. profesora Ślipki wygląda humorystycznie. Z drugiej strony, użyczenie
      lokalu przez UJ firmuje imprezę, która tam odbywa się. Organizatorzy nie
      ukrywali, że organizacja konferencji w UJ ma podnieść jej rangę i uczelnia nie
      może tłumaczyć się, że nie wiedziała w co pakuje się. Na szczęście obyło się
      bez poważniejszych incydentów. B. Szlachta poprowadził rzecz w iście
      bolszewickim stylu, tj. bez dopuszczenia do dyskusji. Może miał rację, bo
      prelegenci pletli trzy po trzy. Rzecz nie w tym, by zabraniać Młodzieży
      Wszechpolskiej organizowania konferencji i nikt nie może z góry osądzać jej
      przebiegu. Jeśli uczestnicy narusza praw, to od tego jest prokurator. Nie
      znaczy to, by było obojętne uczelni, kto występuje w jej murach. Hasła MW są
      radykalnie niezgodne z misją uniwersytetu i w tym sensie UJ skompromitował się.
      Kłopoty konferencji kwietniowej rozpoczęły się natychmiast po powrocie rektora
      z rozmowy z kard. Macharskim. Trudno było rzecz odwołać, ale została
      zmarginalizowana. Kard. Macharski był najwyraźniej przeciwko Dniom Tolerancji,
      ale imprez w dniu 9 XII najwyraźniej mu nie wadziła. To i nie wadziła władzom
      UJ.
      • Gość: Paweł [...] IP: *.golebia.clarus.com.pl 10.12.04, 21:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zyrafsko Rozpisuje konkurs 11.12.04, 00:06
          Wyroznienie - "Rektorskie maliny" - otrzyma rektor, ktory w czasie swojej
          kadencji zdolal najbardziej oslabic prestiz swojej uczelni.
          Wysuwam kandydature prof. Ziejki za: 1. Kreowanie wizerunku pracownika
          naukowego UJ jako pazery, co zamiast przykladac sie do pracy za kasiora lata 2.
          Odwazne zerwanie z zatechla tradycja i promowanie nowego wizerunku Uczelni jako
          Kaganca Oswiaty i Tolerancji 3.Zerwanie z , jakze klopotliwa, niezawisloscia
          tejze Uczelni /Franek u klamki Franka notuje kazanka/. 4.Godna
          pozalowania 'apolitycznosc" oraz brak orientacji w otaczajacym swiecie.
          Motywuje punkt 4. Moja corka jako osoba 5-letnia usilowala sie dolaczyc do
          Wszechpolactwa wiecujacego na pomniku Wieszcza. Tlumaczylam jej wtedy, ze to
          obciach. Od Marszu Tolerancji juz nie musze tlumaczyc. Obejrzala Wszechpolactwo
          z bliska. Teraz ma 8 lat, czego i profesorowi Ziejce
          zycze.
          • Gość: l Re: Rozpisuje konkurs IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 11.12.04, 08:17
            Przyłączam się.
            • Gość: kaczor Re: Rozpisuje konkurs IP: *.sebastiana.ceti.pl 12.12.04, 15:22
              dobry pomysł; popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka