Dodaj do ulubionych

POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA???

IP: 80.51.251.* 12.12.04, 23:32
Hej!Mam wielka prosbe, poniewaz nie jestem z krakowa, a umowilam sie tu z
moim chlopakiem wlochem i chcialabym spedzic z nim milo czas.Moze znacie
jakies fajne-ciekawe miejsca zeby go zabrac???koniecznie jakas super
restauracja z dobrym polskim jedzonkiem???jakas kawiarnia???Bo on uwielbia
dobra kuchnie.A ja chce mu pokazac jaka polska jest piekna i ze mimo wszystko
to wcale nam tak daleko do tego zachodu nie jest:)))acha i poleccie jeszcze
jakis ladny hotel o fajnym standardzie zeby nie trzeba bylo sie wstydzic:)))
czekam no odp i z gory dziekuje
pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • gruba.baba Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 12.12.04, 23:58
      magazini nico moda italiana
    • Gość: pies kitiket Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 13.12.04, 00:26
      jesli chodzi o hotel - najlepszy wybór to copernicus / ul kanonicza / piekny
      eklskluzywny wymarzona lokalizacja , 4 a nie 5 gwiazdek tylko dlatego ze nie
      maja deygiego wyjscia / nie moga miec bo to kamienica / jedzenie na najwyzszym
      poziomie . tylko drogo , no ale i tak mysle ze warto
    • Gość: kot reksio Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 13.12.04, 00:28
      albo hotel pod różą / florianska / jedzenie tez pyszne . no a jak chcesz
      przepychu to sheraton , ale to głupi pomysł
    • Gość: pies czyli kot Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 13.12.04, 00:30
      co do kuchni to ciezko powiedziec , za duzy wybór :)
    • Gość: TGIF Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 13.12.04, 02:00
      Jak mu kupisz najtansza pizze, to i tak ci zrobi "mily czas".
      Dam ci rade. Jest grudzien, wez koc bo zlapiesz "wilka".
      Chyba, ze ty zainwestujesz w "mily czas" i zaplacisz mu za hotel, ale nie
      mysle, ze juz jestes tak nisko ( nigdy nic nie wiadomo). W Polsce nie musisz
      sie wstydzic hoteli. A zachod to on moze zobaczy w Polsce, bo zwiedzajac Wlochy
      zobaczylem, ze to im duuuuuuuuuuzo brakuje do nas.
      PS.
      Jezeli mylisz, ze pisze tendencyjnie, to spytaj sie swojego wlocha czy ma
      jakies wyksztalcenie, i czy zna jakis inny jezyk.
      Wspolczuje, i zycze przyjemnego pobytu w grodzie kraka.
      • Gość: cruzz Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 07:23
        buahahahahahah nic dodac nic ujac!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: eeeee Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.server.ntli.net 13.12.04, 08:41

podobno Wlosi sa mili dla swoich lasek do slubu a po slubu lubia je czasem
      sprac
      • Gość: siux Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.net.autocom.pl 13.12.04, 22:51
        ja odbilem dziewczyne Wlochowi. I fajnie.
        • Gość: wieśniaczka Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:00
          Gdzie? Do wytwórni makaronu w Wieliczce. Niech się dowie, że mamy lepszy :D
          • peteen zacna wieśniaczko... 13.12.04, 23:04
            podzielam twój pogląd, co do jakości makaronu wielickiego, od lat dominuje w
            moim domu...
            • swarozyc Re: zacna wieśniaczko... 13.12.04, 23:19
              Zabierz go do Wloch i Wolomina.
            • Gość: wieśniaczka Peteen :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:21
              Jak na mam Cię nienawidzić, a?
    • Gość: Italiano Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:22
      Niezależnie od kawiarenek pokaż mu Wieliczkę. Wszyscy Włosi są nią zachwyceni
      • krzychut Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 13.12.04, 23:24
        a pizzę daj mu spróbować
    • Gość: ellea_ja Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: 80.51.251.* 13.12.04, 23:58
      hmmm widze ze lepiej bylo nie pisac ze gdzies chce wlocha zabrac, bo to ze on
      jest wlochem okazalo sie wazniejsze niz te miejsca... moze lepiej bylo napisac
      ze przyjezdzam sama i jakie ciekawe i mile miejsca polecacie?zwlaszcza dobra
      polska kuchnie? chyba macie tu jakies fajne i godne polecenia miejsca???
      • krzychut Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 14.12.04, 00:05
        A laszego? Jak do mnie wiele lat temu przyjechal amerykanin, to koniecznie
        chcial sprawdzic, czy u mc donaldsa na florianskiej podaja takie same mokre
        buly jak w stanach.
      • Gość: lena Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.net.autocom.pl 14.12.04, 00:06
        co do hoteli, to trudno mi powiedzieć, ale świetne jedzonko dają w Szlacheckim
        Jadle - na Sławkowskiej. Pyszne i zdecydowanie polskie :) Polecam!
        • krzychut Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 14.12.04, 00:10
          Naprawde trudno cos doradzic, w obrebie plant jest kilkaset knajp, w tym
          conajmniej 50 gdzie daja dobrze zjesc.A jesli idzie o hotele to moze tu
          znajdziesz:
          www.krakow.pl/turystyka/spanko/
          Milej zabawy
      • peteen Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 14.12.04, 10:35
        a weź go do jaremy na placu matejki, ale niech on płaci...
    • mmmagdaaa1 Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 14.12.04, 13:45
      hej,mam ten sam problem:))) w ten piatek jade do kraka i tez potrzebuje fajnych
      miejsc itp zeby milo czas spedzic.
      nie bede tak szalec z hotelami typu sheraton bo to glupota:)))ale slyszalam od
      znajomego ze hotel chopin jest nawet w porzadku,ale nie wiem?ktos tam byl moze?
      jak on sie prezentuje???z gory dziekuje i pozdrawiam
      • peteen Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 14.12.04, 13:50
        chopin, czyli były ibis, prezentuje średni standard europejski...
        • mmmagdaaa1 Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? 14.12.04, 15:00
          hmmmm sredni standard czyli nie polecasz???a jakis taki o 'ok'
          standardzie???:))) znasz jakis godny polecenia???
    • Gość: Artur DO FRYZJERA NIECH GO WYTNĄ IP: 217.153.143.* 14.12.04, 15:00
      i po sprawie.
    • Gość: Życzliwa Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.autocom.pl 15.12.04, 09:21
      Na polskie (a nawet staropolskie) jedzonko możecie iść do "Ogniem i mieczem" na
      pl. Serkowskiego. Wystrój w drewnie, ławy, kilimy, kałkany i szyszaki, w tle
      muzyka ukraińska etc. Ponieważ jest to w Podgórzu, raczej trzeba się udać
      taksówką. Ale na wszelki wypadek podaję też numer tramwaju: spod Wawelu na
      przykład 8 lub 10, wysiadacie na trzecim przystanku (za mostem Piłsudskiego,
      przystanek nazywa się chyba Korona, i idziecie w prawo ulicą Rejtana.
      Likadziesiąt kroków i jesteście na miejscu. Teraz jest tam w podwórku nawet
      szopka z kolędami.
      Jeśli będziecie zwiedzać Kazimierz, to potem stamtąd możecie sobie przejść
      spacerkiem po prostu przez Wisłę, najlepiej wieczorem.
      Życzę miłego pobytu!
      • Gość: 1-000 Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: *.crowley.pl 15.12.04, 10:24
        ellea_ja, nic nie napisałaś o zasobności portfela osoby płacącej. Czy ceny w
        doborze miejsca odgrywają jakąkolwiek rolę.
        Jeżeli lubi eleganckie wnętrza polecam resteurację Wierzynek jeśli chcesz
        pokazać mu coś czego u nich nie ma wybierz np Chłopskie Jadło.
        • Gość: ellea_ja Re: POMOCY!!! GDZIE ZABRAC WLOCHA??? IP: 80.51.251.* 15.12.04, 11:22
          Raczej zasobnosc portwela jest duza, no bo przeciez musimy super uczcic nasze
          dlugie 'niewidzenie sie':))) acha mam jeszcze pytanko,czy teraz w Krakowie sa
          problemy z wolnymi miejscami w hotelach?bo nie wiem czy rezerwowac przez net
          czy juz na miejscu zalatwiac,bo jednak wolalabym na wlasne oczy zobaczyc
          hotel.bo tak prawde mowiac jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo zeby hotel z
          oferty wygladal tak samo w rzeczywistosci:)))a teraz bardzo mi zalezy zeby
          wszystko bylo idealnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka