Dodaj do ulubionych

PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.12.04, 06:43
W styczniu chciałbym z narzeczoną odwiedzić Wasze miasto, zatrzymać się w
samym Krakowie na jakieś 3 dni. Pomóźcie zorganizować mi jak najpełniej ten
czas. Gdzie szukać jakiś rozrywek, co warto zwiedzić, zobaczyć, co przeżyć.
Co mógłbym jej pokazać żeby była zachwycona?
Znacie jakieś fajnie knajpki "z klimatem"?
Czy są stałe występy jakiś dobrych kabaretów? Dobre kino, teatr, rozrywka.
Gdzie dokładnie znajduje się ta słynna zjeżdżalnia z kompleksem basenów
(gdzieś pod Krakowem)?
Czy znacie może jakiś adres strony internetowej, która byłaby mi pomocna?
Znacie może jakiś niedrogi przytulnu hotelik może być niedaleko Krakowa.
Za wszystkie wskazówki serdeczne dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: eeeee Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.server.ntli.net 16.12.04, 08:42

www.gazeta.pl
    • Gość: agtka Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 08:52
      hmmm..... a kiedy to Kolega przyjezdza?
      a slynna zjezdzalnia z kompleksem baseno (heheh) to nic innego jak Park Wodny
      www.parkwodny.pl/kontakt/dane.teleadresowe.htm
      pozdrawiam
      aga
      • Gość: też turysta pomóż sobie najpierw sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 10:22
        Drogi Turysto,
        zadałeś pytania, które jako turystę Cię totalnie kompromitują. Idziesz na
        łatwiznę, zamiast poświęcić trochę czasu, coś poczytać, poszperać w sieci, (tu
        jest niemal wszystko), pójść do księgarni i wydać parę złotych na dobry
        przewodnik i plan miasta. Jak tego nie zrobisz, to nic się nie dowiesz,
        wyjedziesz stąd taki sam głupi jaki przyjedziesz, no i nici z zaimponowania
        kobiecie. Weź sobie do serca stare powiedzenie, że: podróże kształcą, ale tylko
        wykształconych.
        • Gość: nie rozumiem Re: pomóż sobie najpierw sam IP: 212.191.80.* 16.12.04, 16:53
          to do Pana, który podpisał się też turysta:
          Nie rozumiem tej nieżyczliwości i dziwnego zamknięcia. Myślę, że pytanie na
          forum to świetny pomysł. Strony nie zawsze są aktualne i często opisy miejsc są
          autorstwa ich właścicieli czy menedżerów. Poza tym nie każdej kobiecie imponuje
          znajomość wieku każdej cegły w Krakowie a zwykli bywalcy ciekawych miejsc
          wiedzą najlepiej co w trawie piszczy. Zamiast pomóc człowiekowi Ty mu prawisz
          jakieś kazania. Podobne pytanie zadano niedawno na łódzkim forum i znalazlo sie
          mnostwo życzliwych i otwartych ludzi, którzy opowiedzieli o miejscach, nie do
          znalezienia w przewodnikach. zresztą samo zobaczcie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=18396028
          Ja nie jestem z Krakowa więc nie mogę pomóc. Polecam stronke:
          www.kazimierz.com
          • Gość: Turysta Re: pomóż sobie najpierw sam IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.12.04, 19:46
            Super link. Rzeczywiście jest u Was dużo przyjaznych ludzi, którzy szczerze
            mogą coś konkretnego zaproponować.
    • Gość: Turysta Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.12.04, 15:07
      Dziękuje za podpowiedzi chociaż na niewiele zdają się suche oinformacje
      gazetowe, książkowe czy internetowe. Zapytałem o fajny klimat lokali a tego nie
      da się wyczytać. No coż. Liczyłem na większą pomoc ale dziękuję i za to (nawet
      te złośliwości).
      • warpath Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE 16.12.04, 15:50
        www.kazimierz.com/
        • aga4094 Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE 16.12.04, 18:57
          Czesc...przyjezdżając do K-a nie możecie nie pójść do Stalowych Magnolii na
          ul.Sw.Jana...bardzo romantycznie, nie ma takiego drugiego miejsca w K-wie.Jedyny
          minus to dość wysokie ceny.
          Pozdrawiam,
          Aga
      • Gość: agatka Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:48
        jakby co, zapukaj - GG 2980886

pozdrawiam
        agat
    • Gość: Lawa Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:14
      A interesuje Cię jakieś miejsce gdzie moglibyście wieczorem dobrze się zabawić?
      Akurat ja nie znam ale może inni? Nie wiem czy teraz jest jakiś post to chyba
      nie ma super dyskotek ale być może są jakieś inne atrakcje.
      • Gość: Turysta Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.12.04, 21:23
        Owszem, interesuje, ale jak widzisz nikt nie ma co nam zaproponować.
        • Gość: ju Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:39
          kina to tylko na starym mieście (moje ulubione- "sztuka" na św.Jana)
          knajpki: ja polecam Prowincję (Bracka) i Loch Camelot (św.Tomasza)
          ale de gustibus non disputantum est;)
          • Gość: sss Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.chello.pl 18.12.04, 19:20
            Polecam zwiedzanie okolic Placu Centralnego w Nowej Hucie. Szczegolnie
            wieczorem lub w nocy - wrazenia nie do opisania.
            • Gość: rege Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 00:49
              witam! co do ciekawych miejsc to polecam Orange World Of Mute ul. Sławkowska
              12 - niegłupi klubik z klimatem... pub Świeta Krowa na Floriańskiej ( od Rynku
              po lewje stronie w bramie, zaraz za sklepem adihasza ) - kadzidełka, bardzo
              różna muzyka ( reggae, dub, ambient, electro itd )i fajny klimat, hmm... jeśli
              chcesz troche pobujac sie przy drum'n'bassie albo czyms podobnym to wpadnij z
              kobieta do Roentgena na Placu Szczepańskim - mały klubik ale od czwartku do
              niedzieli zawsze jest full ludu i super muza ( zreszta co kto lubi :) ... jesli
              interesuja cie miejsca, w ktorych bedziecie siedziec i wzdychac patrzac sobie w
              oczy to zajrzyj na Kazimierz - w co 2 knajpie jest atmosfera odpowiednia do
              tego... niestety zdarzaja sie w nich kabotyni i straszne ceny, ale trzeba to
              olac :) z kin to wg mnie najlepiej zrobisz jak wybierzesz sie do Arsu na
              Sw.Jana, ewentualnie do Baranów ( w bramie, w Rynku) <- tam jest w miare
              ambitny repertuar i niegłupie sale... Jeśli chodzi o jedzenie to ja z wlasnego
              doswiadczenia poelcic moge tylko te vege - najlepszy jest bar ekologiczny MOMO
              na Dietla... ewentualnie Smaki Świata na Szpitalnej ( chociaz w menu pojawily
              sie ryby i owoce morza :/ )... wiele nie stracisz jesli wybierzesz sie do
              Greenwaya, no jesli musisz zjesc mieso to najlepiej idz do Sfinksa .. chyba ze
              cie budzet przycisnie to zostaja bary mleczne - np Dworzanin na Siennej ( moze
              nie za tani jak na bar mleczny , ale ujdzie) ... Park Wodny tez jest wart
              polecenia! oprocz tego zajrzyj np do Bunkra Sztuki na Plantach .... w noclegu
              ci niestety nie pomoge :) szukaj, a znajdziesz! jakbys mial jeszcze jakies
              pytania to nie krepuj sie :P aha... i uwazaj na drecholi - pełno ich sie kreci
              ostatnio ... ( bez paniki, nie wiecej ich niz gdzie indziej, ale ostroznosci
              nigdy za wiele) zycze udanej wycieczki! pozdrav :))
        • Gość: ona290 Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:06
          Cześć.
          Trudno jest proponować coś konkretnego bo są gusta i guściki i każdy lubi coś
          innego. Tak jak wcześniej przeczytałam zagadzam się z tym że dobrze byłoby
          odwiedzić Stalowe Magnolie na ul. Jana, nieopodal jest też kawiarnia KAMELOT
          którą warto zobaczyć chociażby z tego względu że została ogłoszona w ubiegłym
          roku najlepszą kawiarnią naświecie przez Woshington Post, i stwierdzić jak
          różne są gusta ludzi :). Nie wiem czy warto tracić czas na aqua park ale to
          również kwestia gustu. Z dyskotek polecam PROZAC niedaleko Urzędu miasta obok
          ul. Grodzkiej (dopytasz o szczegóły), są w nim specyficzne i rasowe klimaty.
          Jeśli chodzi o tani nocleg to wiem że możesz taki znaleźć w Hotelu ALF przy ul.
          Klimeckiego (Ok. 60zł za 2 - osobowy pokój - musisz poszperać w necie za
          adresem, ale nie jest on blisko centrum niesety, no ale cóż coś za coś). Jeśli
          chodzi o dobre jedzenie to też pewnie każdy zaproponowałby coś innego ale na
          ten temat pewnie najwięcej wiedzą studenci którzy mieszkają w akademikach :)
          Pozdrawiam.
    • Gość: rege Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 00:57
      byłbym zapomniał - możesz również wpaśc do Buddha Baru w Rynku 6 :) pozdrav
      • wiesniaczka Noclegi 19.12.04, 20:33
        e-nocleg.pl/?go=catalog&prov=5 (z fotkami)

www.eturystyka.com.pl/noclegi/mp/krakow.php
        www.imgw.pl/wl/internet/imgw/konferencja_31052004/hotele.doc
        spanie.pl/?wojewodztwo=7
        Nie ma za co ;)
    • Gość: Turysta Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.12.04, 23:03
      Dziękuję wszystkim za pomoc. Niemniej jednak nadal czekam na jakieś propozycje,
      z których mógłbym trochę powybierać. Wszak mam zawitać do Was na 3 dni i nocy!!!
      • wiesniaczka Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE 20.12.04, 00:05
        Do starego bacy przychodzi juhas i pyta na czym stoi Ziemia.
        - A Ziemia, to ona stoi na trzech betonowych filarach.
        - A te filary to na czym stoją?
        - No, na takiej betonowej płycie.
        - A ta płyta to na czym stoi?
        - Oj juhasie, cosik mi się zdaje, żeście nie po nauki, ino po wp*dol
        prziszli...

• Gość: Smok Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 20:08
      Weź trochę kasy i pospacerujcie po sklepach w Rynku.
      Zapewniam że emocje zagwarantowane.
    • Gość: Mirion Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:38
      A która kafejka czynna jest najdłużej?
    • Gość: Turysta Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.12.04, 22:45
      Tylko tyle? Nic więcej? Własnie, jakaś super nocna zabawa? Gdzie?
      • Gość: kujawiak Re: PRZYJEŻDŻAM DO KRAKOWA. POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 02:05
        W kwestii noclegu: www.mieszkanko.krakow.pl

Miałem rezerwację na sylwestra i spory kawałek stycznia, w ostatniej chwili musiałem jednak odwołać wypad do Krakowa. Szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka