Gość: Uczeń II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.com 16.12.04, 18:37 Jaki bez sensu artykół!! Kto wymyślił takie bzdury jak jego rzekome trudności z nauczycielami i rodzicami??? A tym bardziej zamieszanie w handel narkotykami!! Znam tego (poszkodowanego) chłopaka od 8 lat... Mieszka w mojej dzielnicy. Co jak co, ale on nie sprawiał żadnych problemów. Znam wiele więcej bardziej agresywnych ludzi... Wszyscy wiedzą, że z narkotykami to w szkołach jest dość powszechnie. Ale handel to przesada... A w dwójce nie jest coraz gorzej. Nie ocenia sięszkoły po jednym zdarzeniu (i jednym kretynie który do niej chodzi(ł) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.hc-sc.gc.ca 16.12.04, 18:50 Gość portalu: Uczeń II LO napisał(a): > Jaki bez sensu artykół!! Kto wymyślił takie bzdury jak jego rzekome trudności z > > nauczycielami i rodzicami??? A tym bardziej zamieszanie w handel narkotykami!! > Znam tego (poszkodowanego) chłopaka od 8 lat... Mieszka w mojej dzielnicy. Co > jak co, ale on nie sprawiał żadnych problemów. Znam wiele więcej bardziej > agresywnych ludzi... Wszyscy wiedzą, że z narkotykami to w szkołach jest dość > powszechnie. Ale handel to przesada... > > A w dwójce nie jest coraz gorzej. Nie ocenia sięszkoły po jednym zdarzeniu (i > jednym kretynie który do niej chodzi(ł) ) W II LO pewnie tez ucza przyslow. Jedno z nich mowi: lyzka dziegciu zepsuje beczke miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ_II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:51 No cóż... To już nie pierwsza afera w dwójce, więc zdążyłam się przyzwyczaić. Ale każdą aferę rozdmuchuje "Wyborcza" dodając zawsze "coś" od siebie. I to jest najbardziej irytujące!!!! Ranny chłopaczek nie sprawiał problemów wychowawczych, dobry i normalny chłopak. I z pewnością nie był zamieszany w aferę narkotykową. Jednak NIE PRZECZĘ, że II LO ostatnio zeszło na psy, jedziemy głównie na renomie, która po dzisiejszym incydencie zapewne już dobrą nie będzie. Fakt jest taki: zero ochrony i monitoringu, do szkoły przyjmowani są ludzie, którzy nie powinni byli do niej trafić, masa dresiarzy, którzy zamiast zeszytów, to kosy w plecakach noszą!!! Teraz to już tak jak zawodówa jakaś w NH... Dno! A grono ped.? Ledwo magistrzy i każą sobie per profffesssor mówić, bo jak nie to obraza majestatu. Drugi raz na pewno bym tam nie poszła. Ale jeszcze tylko pół roku i ADIEU Sobieski!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.autocom.pl 16.12.04, 21:36 Co jak co, ale ja chodząc do tej szkoły co prawda dopiero kilka miesięcy, nie widzę zbyt wielu dresiarzy. Może jeden, albo dwóch, ale sami dresiarze i cytuję:"Nowa Huta" to megaprzesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:17 a od kiedy w liceum masz nauczycieli z wyzszym tytulem niz magister zatanow sie co piszesz bo kadra jest ok i z tego co mi wiadome wszyscy maja tytul magistra (a niektorzy nawet doktora) a obowiazek mowienia profesor wcale oni nie wymyslili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.centrumc.krakow.pl / *.kolornet.pl 21.12.04, 21:03 "wszyscy maja tytuł magistra" - mało wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobieszczaczka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.autocom.pl 17.12.04, 18:45 Ty masz jakieś ku**a chore zwidy!!!! Gdzie ty masz tych dresów????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II L.O. Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 22:34 Kobieto po tym co napisałaś to mogę stwierdzić tylko jedno:Twój iloraz inteligencji jest na poziomie małpiatki z płn. RPA, co więcej nie powinnaś się znaleźc wogóle w tym liceum! Szkoła ta ma swoją tradycje i renomę,a ty powinnaś wylądowac jako sprzątaczka na Głównym a nie reprezentować poziom Sobieskiego.Przykro mi to mówić ale jesteś zwyczajną kretynką i degeneratką, jesteś w mniejszości tego liceum. Wara od grona nauczycielskiego mendo! Żegnam i nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znooooooowu!!!!!!! Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:38 To już robi się nudne.Jestem uczniem II LO .I CHCĘ POWIEDZIEĆ ŻE CHLOPAK KTÓRY DZIŚ OBERWAŁ orłem nie jest....nie jest też handlarzem narkotyków.... no bez przesady droga Wybiórcza !To że wasza dziennikara -niejaka szpunar była kiepska(conajmniej) to nie znaczy że może się teraz na ex-liceum wyżywać Wybiórcza jak zwykle pokazała że punkt widzenia zależy od punktu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel szpunar Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 10.30.41.* 16.12.04, 19:01 No i co ze sie kiepsko uczyla, ale byla i jest odjazdową laską!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:50 To nie usprawiedliwia nierzetelności dziennikarskiej. Jak oni się niby o tych narkotykach dowiedzieli? Śledztwo dziennikarskie w ciągu paru godzin? Warto wspomnieć, że w innym serwisie regionalnym (który też powołuje się na PAP) stwierdzili, że "nie wiadomo, jakie były powody ataku". A nie mogli się o tym dowiedzieć od policji, która też niczego na 100% nie wie (jak sami twierdzą). "Według niepotwierdzonych informacji, ugodzony nożem chłopiec był zamieszany w handel narkotykami. Wiadomo, że sprawiał problemy wychowawcze nauczycielom i rodzicom." - Takich tekstów to mogę nawet kilka na poczekaniu napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 22:46 małe sprostowanko: ta zdzira szpunar która napisała ten pseudo artrykulik w Wyborczej nawet nie wie czym został zadany cios-TO był zwyczajny kastet który również nieźle potrafi uszkodzić człowieka.Nawet lekarze to potwierdzają że nie był to na pewno nóż a ta zdegenerowana s**** dalej swoje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:03 Ej ej ej.. kolego, spokojnie !!! Na tym forum wszyscy najeżdzają na szeleszczących dresów w kapuzach, a sami przeklinają jak sie patrzy - "ta zdzira", "zdegenerowana s****".. No sorry ale bez przesady! Nawet jeżeli p. Olga pisze bzdurne artykuły i niesprawiedliwie ocenia naszą szkołę, nie jest to powód do obrzucania ją takimi epitetami! Łukasz - wykaż się chociażby odrobiną kultury! PS. Zresztątenm artukuł został napisany przez regaktor Niemczyńską, nie Szpunar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmhhh Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.12.04, 14:44 to niech ci zrobi laske zamiast pisac nic niewarte artykuliki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 16:07 WY JESTEŚCIE CHORZY!! naprawde.... normalnie wielkie L O L !! !! !!...ludzie może poczekajcie aż sprawa się wyjaśni a potem oceniajcie...wszyscy ręczą za tego chłopaka, a tak naprawde połowa nawet go nie kojarzy...najwyżej wie jak wygląda i tyle...a pozatym...forma jaką przybrałą ta dyskusja zaczyna być śmieszna...wogóle...brak mi słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II Lo Wiecie Kto napisał ten artykuł w Wyborczej? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 22:42 Ten przebzdurny artykuł w Gazecie napisała toalnie ułomna, na pograniczu upośledzenia umysłowego była absolwentka tego liceum.Chciała po prostu się odegrać na tej szkole z powodu swojej trudnej młodości.Z pewnych źródeł wiem, że owa dziennikareczka nie zdała jakiejś klasy w Tym Lo i teraz szuka zemsty w pisaniu bzdurnych opowiestek na łamach szanującej sie gazety.A więc już wszystko jest jasne.......prosze sie nie martwić p. szpunar-bedzie jeszcze miała pani okazje do płaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Artykuły mają to do siebie, 18.12.04, 23:16 że bywają podpisane. Nie przepadam za panią Szpunar i wiele mógłbym jej zarzucić poza tym, że napisała ten artykuł. Dla niekumatych - autor to ta osoba linijkę pod tytułem :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąbelek =) Re: Wiecie Kto napisał ten artykuł w Wyborczej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 16:08 Łukasz...na dole pisze ci małymi literkami NIEMCZYŃSKA czy coś...ale napewno nie SZPUNAR!!!...weź gazetę w łapkę i popatrz!!! =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VI LO Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... IP: *.blich.krakow.pl 16.12.04, 18:45 w VI się by to nie zdarzyło. to prawdziwie elitarne liceum, a nie pierwszy lepszy kołchoz, który leci na opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tttttaaaaaaakkkkkk Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:52 Co???wiesz co mowisz???w kazdej szkole moglo sie to przydazyc..my lecimy na opini??przyjdz na lekcje i sprawdz!!szkola nie jest zla,,absolutnie sie nia nie rozczarowala i powiem wiecej nigdy bym sie nie przeniosla(chba ze mnie wyrzuca)..co do wczesniejszych wypowiedzi...szkoda ze macie takie opinie o swojej szkol(nie wszyscy)chba sie wam uczyc nie chce!!a co do bylych absolwentow to sie zajmijcie soba a nie nasza(JUZ NIE WASZA)CALE SZCZESCIE SZKOLA!!(ZDRAJCY)turniej byl, i nie widze powodu dlaczego mialby sie nie odbyc!!!pozdrawiam wszystkich tych ktorzy tych pozdrowien sa godni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moke Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... 16.12.04, 19:33 Zgadzam sie, ze to mogło wydarzyc sie w kazdej szkole. Ten 'wypadek' jednak swiadczy, ze tak jak wszedzie tutaj tez dzieje sie cos niedobrego. Dawniej w dwojce nie bylo dresow, potem pojawil sie jeden i zwebowal sobie calkiem pokazna gwardyjke oraz grono wielbicielek. Dalej wszystko juz potoczylo sie samoistnie. Smutne jest to, ze nikt nic nie robil az do momentu kiedy o szkole zaczelo robic sie glosno. Musi sie cos stac zeby ktos zaczal sie interesowac tym, ze tacy ludzie chodza po naszych korytarzach??? moze to zajscie sprawi, ze ktos pomysli o tym, iz czas najwyzszy przedsiewziasc odowiednie srodki! nadal wierze, ze sprawa ie jest calkowicie przegrana. Szkola sama w sobie nie jest zła - oprocz morza mdlej i nieciekawej, wlazidupskiej kujonowatosci zdarzaja sie osoby barwne, majace wlasne zdanie i kulture osobista. Ci dla ktorych sila jest odpowiednim srodkiem przekazu sa nadal w mniejszosci. Dobrze, ze koles ktory oberwal wyjdzie z tego i moze z innymi wyciagnie wnioski, ze po prostu sila nie warto i juz. Czasem trzeba wzniesci sie ponad ten prymitywizm, bo wzajemne szarpanie i wyklinanie jak sie dzis okazalo nie prowadzi do niczego dobrego. pozdrawiam wszystkich, ktorzy czuja tak jak ja i nie potrzebuja piesci i noza zeby zalatwic swoje sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 lo Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... IP: *.chello.pl 16.12.04, 22:19 hmm chciałbym zauważyc , że nie wszyscy którzy nosza dres są źli , kradną i biegają po ulicach z nożami a fakt iż jest ich całkiem sporo to odrębna sprawa "nie szata zdobi człowieka" pozatym popieram poprzednika wielkie pozdro dla uczniów dwójki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukaszz II Lo Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 22:57 A nawet jeśli chodzi jeden dres w naszej szkole to zapewniam że nikomu nie zawadza i nic złego nie robi. I za co mają go wywalić z Sobieskiego? Za ubranie?Przecież to bezsens.Zastanówcie się...Może po prostu chciał się tylko wyróżniać?.... Jeżeli chodzi o grono pedagogiczne to jest na bardzo wysokim, nawet lepszym niż w piątce czy jedynce poziomie. Ukłony dla pana Knapika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieszczak dresy:|???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:20 Co wy wszyscy w kółko o tych dresach. Nigdy w tej szkole nie widzialem dresa a chodze juz do niej 2 lata!!!!!!!. Kto wam naopowiadal takich glupot!!!!! Nie ma tu takze beznadziejnej atmosfery. Jest super towarzystwo, fajna atmosfera. A V chyba po podwójnej przegranej nie ma sie na kim wyzywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II Lo Turniej Gwiazdkowy IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 23:13 Chciałbym oznajmic jeszcze nie poinformowanym że sami rodzice poszkodowanego bez wahania udzielili zgody na odbycie się Turnieju Gwiazdkowego. Więc ja się pytam: Który cw.. powiedział że nie powinien on się odbyć? Podwójne zwycięstwo w siatkówkę i koszykówkę zostało zadedykowane właśnie Michałowi-poszkodowanemu. Po drugie: Turniej odbył się w ramach lekcji więc niech Gazetka Wybiórcza zapoda pomysł co pedagodzy powinni zrobić z ponad 900 uczniami którzy tego dnia mieli pójść na halę wisły kibicować drużynie swojego liceum w Turnieju Gwiazdkowym? Mieli zrobić lekcje kóre i tak by nie doszły do skutku z powodu zbyt dużej liczby uczniów?(przypomne że uczniowie przychodzą do szkoły na 2 zmiany) Po trzecie: pani szpunar (autorka bzdurnego textu w G.W.) mająca iloraz inteligencji równy pawianowi (to ta małpka z czerwoną pupą) jak zwykle zapomniałą pomyśleć:Przecież samo wyjście całej szkoły na Turniej Sprzyjało całej procedurze policji. A co, mieli prowadzić śledztwo gdy w czasie przerwy wylegnie 900 uczniów? Pani szpunar....nie dziwię się że nie zdała pani klasy w tym LO. Pozdrawiam wszystkich będących za Sobieskim (oczywiście bez śmierdziela szpunar) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.12.04, 00:37 CccccH..jjj MA DO TEGO VI LO IDIOTO Z PACANOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka VI LO Contra VI LO.. IP: 62.111.139.* 17.12.04, 20:27 Nigdy nie mów nigdy. Wszedzie jest tzw. element. To nie jest kwestia szkoly - w kazdym srodowisku jest jakaś czarna owca. A poza tym, hm... VI LO - fakt, ze sie nic takiego ( ostatnio! ) nie wydarzyło, ale nic szczególnego w sensie pozytywnym o VI LO też nie slychać... Gdzie te elity, gdzie ci wybitni absolwenci? Wyhamuj, trochę pokory. Obys się nie przeliczyła ( przeliczył ) z tym parciem do wysokich sfer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II LO Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 22:51 Gościu weź nie p**** bo się ściemnia! śmiesz porównywać dwójkę do marnej szóstki która mogłaby lizać buty Sobieskiemu? Może masz jakies problemy ze sobą, może masz kompleksy i za sprawą neta bez pokazywania twarzy chcesz komuś coś wmówić? To może wybierz się tak do naszej szkoły i powiedz to na forum cwaniaczku. I jeszcze jedno do twojej wiadomości:To co się wczoraj stało mogłoby stać sie w twojej śmierdzącej budzie albo w każdej innej. Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka Re: w VI LO by się to nie przydarzyło.... IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:47 Nie wydarzyło się dotąd i życzę, aby się nie wydarzyło nigdy. Za to dzieje się wiele innych rzeczy. Przykładowo grupka łysych patriotów patrzących jakiemu "brudasowi" by tu przywalić, wywodzi się z waszej szkoły (VI) może już pokończyli, aż tak dobrze (całe szczeście) ich nie znam.W waszej i każdej szkole jest pełno patologii. Są narkotyki, elity intelektualne, przestępczość i zwykli ludzie.Zanim zaczniesz twierdzić,że coś takiego by się nie wydarzyło, popatrz, czy u Ciebie nie dzieją się gorsze rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieszczaczka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.cela.pl / 195.150.161.* 16.12.04, 18:54 Dyrektor zajmuje sie nie tym co trzeba. zamiast wylapywać dilerów i takie mendy to gnębi normalnych ludzi za fryzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dialup [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dialup [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobieszczaczka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.cela.pl / 195.150.161.* 16.12.04, 18:54 Dyrektor zajmuje sie nie tym co trzeba. zamiast wylapywać dilerów i takie mendy to gnębi normalnych ludzi za fryzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw obiektyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:23 Wiele osob piszacych wyzej ma racje; wiekszosc. Chodze do 2 i jestem wzglednie zadowolony chociaz faktycznie szkola schodzi na psy... Mamy wszakze jeszcze kilka aspektow dobrego liceum. Co do 'poszkodowanego' to piszacy ze nie mial nic wspolnego z narkotykami maja poniekad racje. Jest bardzo spokojny, powiedzialbym nawet, 'zawieszony'. Owe zdarzenie to zwyczajna 'ustawka' kiedy dwoch gosci 'ustawia sie na solowe' (bez 'sprzetu'). To ze kociak jednak potraktowal to za powaznie to tylko pech. Ale tak to juz jest w tym miescie, kraju. I lepiej nie bedzie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica to mnie przeraża IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.04, 23:30 czy ktokolwiek z was zastanowił się co pisze i nad tym co nzaczy słowo forum jak piszecie coś na forum to znaczy ze kazdy w polsce będzie mógł to przeczytać i wy chcecie żeby opinia o moim liceum była dobra to nie tylko media oczerniają moje liceum ale także uczniowie szkoda mi was poza tym jak się komuś ono nie podoba to zawsze możesz zmienić szkołe w której będziesz CZUŁ SIĘ BEZPIECZNIEJ a po drugie nauka w liceum wcale nie jest obowiązkowa czy ktokolwiek wie co moze przeżywac rodzina która to czyta i sam on który się o tym wszystkim dowie on teraz leży w szpitalu bo jakiś idiota ugodził go nożem czy wy wicie w jakim on musi być stanie psychicznym na pewno wasze durne w większości komentarze mu nie pomagą we wrócerniu do normlanego życia dlaczego uwzieliście się na niego co to ejst wogóle za współczucie temu co to zrobił musi się teraz biedaczek ukrywac on sie niedługo będzie ukrywał ale za kratkami a ojciec poszkodowanego jest naparwdę świetny i zarzucanie mu ze jest narkotykowym gangsterem jest dla mnie tragdię wy się zastanawiajcie co mówicie poza tym dziwi mnie postawa gazety wyborczej\ wyobraźcie sobie zę kłamiliwy artykuł napisała jedna z byłych ucznnic to ona chodziła za czasów kiedy ta szkoła była nienormalna ze wygaduje takie bzdury na pewno niktr z nauczycieli nie nauczył jej zeby naciągać prawdę ale też nie można osądzac całej gazety tylko dlatego zę ma być mozę tylko jednego tak specyficznego pracownika nie osądzajcie jak nie znacie prawdy bo to jest strasznie krzywdzące i na pewno nieuczciwe jak tak czytam te komentarze to jest mi przykro ze nie rozumiecie co się stało wszyscy to przeżywamy nie tylko uczniowie ale takze nauczyciele oczywiscie tylko niektórzy bo kilku z moich nauczycieli zachowało się po prostu perfidnie przechodząc nad tym do porzadku dziennego jak będziecie to czytać to zastanawiajcie sie jaka jest wasza postwa wobec tej sprawy a jaka powinna być zrozumicie ze wasze oppinie krzywdzę nas jako uczniów naszych nauczycieli dyrekcję jego i jego rodziców czy warto jest to robić tylko po to zeby wyrazić jakieś swoje żale do skzoły??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiok Sobieszczak Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:48 Boże... Ludzie ale gópoty piszecie, to jest biedny chłopak który oberwał za nic, nie był żadnym szefem gangu narkotykowego ani raczej też nie synem jakiegoś megaprzestępcy tym bardziej polityka... Nie wiecie nic o nim to po co piszecie swoje bzdurne opinie?? Odrobine pomyślunku, jesteśmy społeczeństwem teoretycznie inteligentnym. Wszedzie sie mogło zdarzyć, kto wie czy jutro podobna sytuacja nie zdarzy sie koło V, X albo innego LO. A odwołać Turniej Gwiazdkowy było raczej rzeczą niemożliwą, a i jeszcze jedno=> uczniowie V Lo może nie piszcie że "U Was to sie nie zdarza" i nie odbijajcie sobie dzisiejszej przegranej tu, bo to powazna sparawa, nauczcie sie przegrywać z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kraczka Narkotykowe? porachunki krakowskich licealistów IP: 81.219.144.* 16.12.04, 19:49 Nie mogłem się oprzeć pokusie skomentowania całego zdarzenia, choć wiem, że ten głos i tak zginie w zalewie bzdurnych opinii osób, korzystających z anonimowości internetu. Czytając komentarze zdumiała mnie napastliwość części osób i żarliwa obrona "jedynie słusznej szkoły" prezentowana przez innych. Od jakiegoś czasu zauważam dziwną aktywność pewnych osób w niszczeniu wizerunku szkoły z tradycjami, jaką jest Sobieski. Także jej absolwentów. Może chodzi o chęć rewanżu, zemsty, a może przyczyna jest bardziej prozaiczna i dotyczy np. kwestii personalnych. W komentarzach uderza mnie też, że większość absolwentów twierdzi iż dopiero z ich odejściem w Sobieskim zaczęło się dziać źle. Tak się składa, że większość roczników, których absolwenci ferują takie wyroki, pamiętam bądź to jeszcze jako uczeń, bądź jako absolwent blisko związany ze starą budą. I przyznam szczerze, że uważam, iż każdy z tych roczników był coraz to gorszy, zarówno pod względem zachowania jak i poziomu nauki. I nie szukałbym tak żwawo winy wśród grona... Coś mi sie zdaje, że - z roku na rok - zaczęła się pojawiać młodzież coraz to gorzej wychowana, coraz bardziej zadufana w sobie, egoistyczna. Ale to nie wina szkoły- oni już do niej tacy przyszli. I pytam tylko gdzie byli rodzice, gdzie byli dziennikarze, gdy ten proces postępował. Nie tylko w Sobieskim - bądźmy szczerzy. Przecież wystarczy przejechać się rano tramwajem z dziatwą zmierzającą do różnych szkół- posłuchać rozmów, słownictwa, popatrzyć na sposób zachowania. Tylko, że rodzice tych dzieciaków, mądre panie z kuratorium i inne mądre głowy nie jeżdżą tramwajami. Często nie mają też czasu dla własnych dzieci. Możnaby na ten temat długo pisać... Narkotyki są w każdej szkole- nie udawajmy że jest inaczej: są w I , II, V, VI, Technikum Diabliwiedząjakim nr 1. Są też rozboje, kradzieże, potencjalni nożownicy itd, itp. Tylko, że nikt się tym nie zajmuje, nikt nie szuka sposobów zainteresowania tych dzieciaków czymś innym. Trafia mnie, gdy za moralizatorów robią Ci, którzy nic nie zrobili by to zmienić. Od ośmiu lat "dwójka" z "piątką" co roku spotykają się zagrać w siatkę i kosza na hali Wisły. Pełne trybuny, doping. Młodzież się bawi i widzi że w życiu można robić coś pozytywnego. Raz od święta przemknie jakiś dziennikarzyna, zrobi zdjęcie, napisze notkę na ostatnią kolumnę. Dziś, gdy rano jeden młody chuligan z NIEZNANYCH przyczyn dźgnął drugiego nożem, na meczu pojawił się cały tabun dziennikarzy, szkoła przeżywała oblężenie. Opierając sie na PLOTKACH jedni stwierdzili że poszło o narkotyki, inni, że to wojna pseudokiboli. Mądre głowy w telewizji stwierdziły, że organizowanie meczu po takim zdarzeniu było złe, bowiem to powinien być czas zadumy i refleksji. Szkoda, że mądre głowy nigdy nie pofatygowały sie na ten turniej, nie powiedziały o nim czegoś, nie wskazały jako wzór. Szkoda, że nie zauważyły też, że chłopak żyje, a 1 listopada dawno minął. A papier - szczególnie gazetowy - przyjmie wszystko. Coś strasznego dzieje się z młodzieżą... ale Ci, którzy za to odpowiadają: propagują taki styl życia, zaniedbują swoje obowiązki siedząc na ciepłych stołkach, zapominają o własnych dzieciach - Ci szukają winy daleko od siebie. Bo przecież zawsze można zwalić winę na szkołę, jej dyrektora, grono pedagogiczne, uczniów. I juz jest dobrze. Dziś Sobieski, jutro - ??? Łukasz Kraczka PS. W przeciwieństwie od "kolegów" absolwentów nie boję się ujawnić własnego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa, II LO Re: Narkotykowe? porachunki krakowskich licealist IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.12.04, 20:02 dziekuje za ta wypowiedz, w pelni sie zgadzam z panem!! teraz sama chodze do dwojki, zreszta za pol roku ja skoncze. i szkola, choc obniza poziom uczniow, to jednak wciaz jest dobra i potrafi nam pokazac ze da sie zroic cos dobrego. nie wiem dalczego doszlo to tego wypadku dzisiaj, ale II LO przez takie akcje jak Turniej Gwiazdkowy, dni przedmiotow i mnostwo innych akcji sprawia ze uczymy sie dzialac wspolnie i robic cos nie tylko dla siebie... bardzo denerwuje mnie to w jaki sposob GW pisze o naszje szkole. mam wrazenie ze Gazeta roi wszystko zeby pokazac nas w jak najgorszym swietle...tylko dlaczego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 lo Re: Narkotykowe? porachunki krakowskich licealist IP: *.chello.pl 16.12.04, 22:13 w zasadzie zgadzam sie z poprzednikami....jednakże mam pewne ale 1)fakt że kultura osobista w Polsce spada na łeb na szyję (ale TU NIE chodzi tylko o 2 lo ale o całe społeczeństwo tzn. dorosłych , młodzież, uczniów....)) 2)ucznowie obecni raczej nie sa mniej inteligentni od ich poprzednikow (coćby i 10 lat starszych) bo tak samo jak i wtedy aby dostac sie do liceum nalezy napisac egzamin....osobną sprawą jest to iż są uczniowie , którzy dostali sie po znajomosci ( i prosze nie wciskajcie mi kitu że tak nie jest, bądź co bądź jestem uczniem tej szkoły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II Lo Re: Narkotykowe? porachunki krakowskich licealist IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 23:29 A kto wg Ciebie dostał się po znajomości do tego Lo:)))Wymienimy poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II Lo Re: Narkotykowe? porachunki krakowskich licealist IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 23:28 Ewo z II LO! W Gazetce wybiórczej pojawiły się takie oczerniające naszą szkołę informację z jednego tylko powodu: autorka textu po prostu nie zdała klasy w Tym LO i teraz szuka zemsty chwytając się wszystkiego.sama rozumiesz: po prostu ona jest zwyczajnym tchórzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartgoodman Re: Narkotykowe? porachunki krakowskich licealist IP: *.net.autocom.pl 23.12.04, 19:03 A co Ty kolego idioto, bo trudno znaleźć inne słowo wiesz o autorce artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M z II lo Re: Narkotykowe? porachunki krakowskich licealist IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 17.12.04, 17:17 Gratuluje i dziekuję za powyzszy glos Lukasza. Trzymamy kciuki za naszego Kolege. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń II LO Sobieski nie chodzi z nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:08 ja chcę tylko powiedzieć, że to boli.... to boli II i nas... że takie chamstwo się dzieje to jedno, a że głupoty ludzie pisza to drugie.... nie wiem, o co chodziło, ale nie o narkotyki raczej.... popatrzcie, czy dwóch gości prałoby się pod szkołą na oczach wszystkich, gdyby szło o narkotyki? wierzyć mi się nie chce, poszliby na kremerowską do pierwszej lepszej bramy i pozabijali się co prędzej.... nie... pokazujecie nas i naszą szkołę tak nieprawdziwie (prasa, tv) po tym co się dziś stało, że aż przykro się robi, naprawdę.... nie chodzimy po korytarzach z nożami, maczugami ani inną bronią, jesteśmy normalni.... chociaż z tego artykułu i innych prasowych ech wydarzenia wcale to nie wynika... nie róbcie nam tego - za co....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna wredna prasa IP: 62.111.139.* 17.12.04, 20:10 Pani redaktor jest naprawde wybitna! Zyje od sensacji do sensacji, jakoś nie slychać, zeby w tzw. międzyczasie napisala coś madrego. Wielka specjalistka, ha, ha ha. Kazdy moze być taki madry mając do dyspozycji papier, ktory wszystko przyjmie. Teraz zreszta wszyscy mają monopol na madrość: moim zdaniem, ja myslę, jestem pewien - od takich słow zaczynają się wszystkie wypowiedzi pseudo wychowawcow mlodziezy - teoretykow ( redaktorzy, psycholodzy, księza) A praktycy sa w szkolach - i oni męcza się z tym na co dzien... Jak jest dobrze - to dobrze, ale niech tylko coś się wydarzy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.gw-ssm.lama.net.pl 16.12.04, 20:23 Jak widać Huta którą wszyscy lubią sobie wycierać twarz nie jest gorsza od innych 'lepszych' rejonów Krakowa. Ksywke niebezpieczny, głupi, zły czy jakąkolwiek inną można szybko przyłatać gorzej ją zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafel srutututu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:26 Znam ofiare tego zdarzenia... I moge powiedziec tylko tyle: ON NAPEWNO NIE JEST DILEREM I NIE BYLY TO PORACHUNKI HANDLARZY NARKOTYKOW. Media szukaja sensacji bo juz kulczyk i wywin wyszly z mody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Bzdury IP: *.77.classcom.pl 17.12.04, 21:03 Szanowna Pani, autorko artykułu. Zastanów Ty się nad tym, co piszesz. I sprawdzaj informacje. Bo bzdury i brednie wypisujesz. Szkoda wogóle czasu na czytanie Twojego artykułu. Pomijam już jego tendencyjność. Bo tendencyjny jest. Ciekawe, że ucziowie, z którymi rzekomo rozmawiałaś, tylko bluzgają na szkołę. Bo jako uczennica tego liceum wiem lepiej, jak się o szkole mówi. I większość osób, nawet jeśli czasami bluzga na to czy owo, na swój sposób szkołę kocha. A to, że Ty masz jakieś osobiste żale do tej placówki - prosilibyśmy o wcześniejse odreagowanie, a dopiero później siadanie do komputera. Twoje głupie i nieprzemyślane słowa ranią wiele osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marteczka II LO jesteśmy normalni!!! i Sobieski też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:33 hej, ale bzdety........ straszne. TO JEST NIEPRAWDA, że ta szkoła jest zdegenerowana, a my wszyscy niebezpieczni. V LO - głupoty gadacie, jeśli twierdzicie, że u was coś takiego nigdy by się nie zdarzyło... nigdy nie może być prawdą, bo nie wiecie, co się zdarzy... my też nie wiedzieliśmy, a teraz nie bardzo chce nam sie wierzyć, to takie do Sobieskiego niepodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
moke ZA WYSOKIE PROGI... 16.12.04, 21:09 Pewnie, ze nie wszyscy u nas sa niebezpieczni. Sęk w tym, ze przybujalo sie tu paru takich, ktorzy nie bardzo czuja klimat. O ile to, jakim cudem sie tu znalezli juz nikogo nie dziwi to bardzo zastanawia mnie fakt CO ONI SOBIE MYSLELI SKLADAJAC PODANIE DO DWOJKI??? przeciez wiadomo nie od dzis, ze dwojka jest bardzo konserwatywna, nauczyciele czepiaja sie wygladu, ubioru, fryzur itp. Po drugie, zycie ucznia nie jest latwe botrzeba sporo sie nameczyc zeby oceny byly jakie takie, a jezeli ktos nie lubi sie uczyc lub nie ma wiekszych ambicji to nie ma czego tu szukac. Po trzecie, skoro dwojka kiedys byla tak elitarna, czy pociagal ich fakt ze tutaj jeszcze nikt nikogo nie pobil, nie zrzucil ze schodow, nie sprzedal kosy wiec fajnie bylo by byc pierwszym ktory zterroryzuje bande kujonow??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHR3KU Re: jesteśmy normalni!!! i Sobieski też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 23:53 II jest jak najbardziej NORMALNYM LICEUM!!Wszyscy robią z tego wielką sprawę. To się mogło i może zdażyć w każdym liceum. Tutaj nie ma znaczenia prestiż szkoły ani nic tym podobne, tylko mentalność człowieka. Więcj jeśli łaska, przestańcie najeżdżać na II, gdyż nie ma w tej szkole nic takiego złego. Mówię to jako jeden z przewodniczących klasy i będę bronił zdania, że II jest normalna i żaden tego typu pojedynczy przypadek nie zmieni tego, że II jest jednym z najlepszych liceum w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ISKIERKA Re: jesteśmy normalni!!! i Sobieski też IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.12.04, 00:49 Podpisz sie jescze raz SHR a Ty bedziesz nastepna "ofiara" z II LO Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E agent Re: jesteśmy normalni!!! i Sobieski też IP: *.comnet.krakow.pl 17.12.04, 17:16 co ty iskierka z choinki spadles? ujawnij sie skoro taki kozak jestes. pewnie nalezysz do bandy pedalow ktora mysli ze jest piekna i wazna jesli na sniadanie wcina koks a potem zaklada obcisle koszulki. pomysl troche a jak tak chcesz zacwaniaczyc to sie mozemy na kremerowskiej ustawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz z II LO Re: jesteśmy normalni!!! i Sobieski też IP: w3cache.* / *.2-0.pl 17.12.04, 23:52 V nie jest lepsza. Jak zaczynał się Turniej Gwiazdkowy to przecież jeden uczeń z piątki chciał wnieść kwas na halę. i co mamy o tym myśleć?Ze jesteście lepsi- ludzie z piątki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nIKCZEMNY Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.tele2.pl 16.12.04, 20:35 wogle to sama mafia jest w tej szkole.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sobieszczak Nagonka Wyborczej na II lo IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 17.12.04, 17:58 Od pewnego czasu trwa stała medialna nagonka wyborczej na II lo. Na początku afera z maturami, pomijanie naszej szkoły we wszelakich rankingach (w zdawalności na studia, ilości olimpijczyków), ale teraz ta sprawa pobiła już wszelkie rekordy. Z niewinnego chłopaka, ofiary napadu zrobiliście kryminalistę i dealera narkotyków. Fakty zostały przeinaczone a niektóre wręcz wymyślone. Artykuł jest wybitnie jednostronny i nieobiektywny. Nie wiem dlaczego redaktorzy uwzięli się na Sobieskiego ale ich zachowanie nie przystoi poważnemu dziennikarzowi powszechnie (dotychczas) szanowanej gazety. Jestem oburzona tym, że doszło do takiej sytuacji w Wyborczej i wybitnie zawiodłam się na poziomie redaktor Niemczyńskiej. Przeczytałam dzisiaj większość informacji medialnych dotyczących wczorajszego wydarzenia i nawet artykuł w Super ekspresie był na poziomie o wiele wyższym niż w "wybitnej wyborczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadomokto Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.tele2.pl 16.12.04, 20:51 Znam ich osobiscie ta cala grupe i jest strasznie zla ha ha ha ale serio to sa spoko goscie a z narkotykami maja tyle wspolnego co z drogimi mercedesami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen II Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:03 a ja napisze tylko tyle ze Wyborcza z niewiadomych powodow zaczela oczerniac nasza skole- najpierw "afera" z maturami, a teraz "porachunki handlarzy narkotykow" i Bog sam jeden wie co jeszcze wymysli.ale co prawda to prawda- dyrektorowi Lupie wladza uderzyla do glowy...pozdro dla poszkodowanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 17:07 Gazeta Wyborcza od pewnego czasu uczepila sie naszej szkoły i chyba juz sie nie odczepi. Cala to sprawe pokazala tylko z jednej strony. Jakiekolwiek plotki o jakis gangach narkotykowych w naszej szkole sa wyssane z palca. Tak samo jesli chodzi o dresow i beznadziejna atmosfere. Gangow nie ma, dresow tez (zreszta regulamin wyraznie o tym mowi, a z cala pewnoscia regulamin w tej szkole jest przestrzegany). Atmosfera takze od pierwszej klasy jest cudowna. Taki jednorazowy przypadek nie moze zreszta zawazyc na opinii o szkole. Przeciez to nie szkola zranila tego chlopaka. Jestem pewien, że gdyby cos takiego zdarzylo sie w innej szkole "Gazeta Wyborcza" nawet by sie nie pofatygowala o artykul. Ale przeciez "Gazeta Wyborcza", ktora chyba bierze wzor z "Super Ekspress`u" czy "Faktu" szuka sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17sta zielonaz 2LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 16.12.04, 21:04 jestem uczennicą dwójki i wcale się nie dziwię zdarzeń jakie w niej zachodzą... to była tylko kwestia czasu. Zupełnie nie pojmuję dlaczego jest tyle zapobiegań władz liceum aby uczniowie nie wyróżniali się ubiorem z tłumu, jakieś głupie reguły które tylko oddziałowywują niesprzyjająco na atmosferę w szkole i psychikę uczniów. Jakby mogli to przykuliby nas do książek (które sami napisali). Niby gdzie dzieciaki mają "odreagowac" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =) Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:18 ty to jusch przesadziłaś...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimek Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:59 To co tam jeszcze robisz?????? Jak ci źle, to masz parę innych szkół do wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywna z II LO Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:18 Jest to tekst nie obiektywny , jestem koleżanką Michała i zupełna nieprawdą jest to co tu napisali!!!Nasza szkoła nie jest z marginesu i lepiej niech gazeta nie szuka sęsacji kosztem kogoś , zupełnie niewinnego!To co sie dzieje w I lub V też można porównac do grupy przestępczej!Krytykujecie naszą szkołe ,ale co najgorsze zepsuliście opinie Michałow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:25 Można by niedyskretnie spytać, z której klasy jest poszkodowany? I z której ten nożownik? Nie było mnie dzisiaj w szkole to i kompletnie nic nie wiem. A ciekawość zżera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mannk Re: pytanko IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 17.12.04, 17:25 Poszkodowany jest z mojej klasy. Znam go i bardzo mnie zbulwersowalo to, ze nagle sie dowiaduje, ze moj kumpel jest dilerem i czlonkiem gangu. jak mozna sie wypowiadac na temat osoby, ktorej sie nie zna? I mam prosbe do uczniow 2. nie pytajcie nas na korytarzach o szczegoly, bo i tak wam nie powiemy. to dla calej naszej klasy strasznie przykra sprawa. Dajmy Michalowi troche prawa do spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17 zielona z II lo Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.avamex.krakow.pl / *.avamex.krakow.pl 17.12.04, 00:14 Michał.. pozdrawiamy i 3mamy kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomik Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 10.30.41.* 16.12.04, 21:27 O poziomie w tej bandyckiej szkole, swiadczy wasza ortografia, debile i cwiercinteligenci. Tyle. Nie dziwie sie ze sie chlastacie kozikami, jaracie, walicie wóde i narkotyki. A zreszta widze to codziennie przechodzac Sobieskiego. Towarzycho po bramach klnie i szcza. Jedno jest pewne ta szkoła was na pewno nie uczy pisać po polsku. Niczego was zresztą nie uczy. To smutne, ale i pocieszajace, nie zrobicie konkurencji starszym od was:) Buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu popraw się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:34 1. Używa się polskich liter. 2. Przed "że" stawia się z reguły przecinek. 3. Nie "towarzycho" tylko towarzystwo. 4. "Zresztą" pisze się osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssss Re: popraw się IP: 10.30.41.* 16.12.04, 21:39 No i wdzisz? Mialem racje. ZRESZTĄ pisze sie razem, chyba ze pijesz ”z resztą” tego towarzycha. To jest róznica, prawda?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu Re: popraw się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:58 Po pierwsze: w kwestii "zresztą" masz rację. Mój błąd, nie doczytałem kontekstu. Pozostaje reszta punktów. Polskie litery, neologizmy i interpunkcja. Po drugie: nie twierdzę, że nie umiesz pisać. Nie jestem też językowym purystą. Spłodziłem tego posta, żeby ironicznym czepialstwem wykazać, jak bezsensowną rzeczą jest czepianie się cudzej ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 17.12.04, 17:26 HAhahahhahahahahaha. Poziomka, zalosny jestes i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:33 Gratuluje "obiektywizmu i rzetelności dziennikarskiej" redaktorom Niemczyńskiej i Dańce. Widać motto redaktora Michnika o obiektywiźmie i rzetelności informacji mają głęboko w DUPIE. Widać portal Gazety Wyborczej pragnie dorównać tanim brukowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
ustysia88 Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó 16.12.04, 21:54 1)Przeczytałam wszystkie komentarze i krew mnie zalewa. Kurcze tak sie dziwnie składa, że chodzę do tej szkoły i jakoś nie zauważyłam żeby była to jakaś wylęgarnia dresów o szeleszczących spodniach. To po pierwsze. No ale pani dziennikarka wie lepiej noi oczywiście tabun obcych niepowiązanych ludzi też. Nobo fajnie jest sobie ulżyć i ponajeżdżać na dobrą szkoł, tak w ramach relaksu, żeby sobie tylko guziczki ponaciskać i się wyżyć. 2) Po lekcjach przed szkołą stało sobie przedstawicielstwo telewizji i nas filmowali, niczym jakieś eksponaty. ; oto IILO, niby taka dobra szkoła a tu co? MAMY WAS! buhaha! takie głupie czychanie, żeby tylko poszło na wizje. Zeby jutro rano babcie w sklepie miały kolejny temat do opowieści z cyklu :"ach ta dzisiejsza młodzież" 3) z tą dziennikarką i wywiadami biednych zbulwersowanych anonimowych uczniów to musi być jakaś ściema. Już widze tłumy sobieszczaków bijących się w kolejce do pani dziennikarki jak do kącika zwierzeń... dajcie spokój! 4) odczepcie się od tego chłopaka! Ludzie którzy go znają na pewno mają większe prawo do komentowania tego niż ktokolwiek inny i na pewno mają więcej racji, to chyba oczywiste. 5) Po co ktoś miałby odwoływać ten turniej gwiazdkowy? Acha zapomniałam, przecież schodzimy na psy, degradacja młodzieży poszliśmy na imprezkę podczas gdy współsobieszczak cierpiał. Powinniśmy zostać w szkole i zbiorowo się zadręczać i bić w pierś. Nieno żal mi chłopaka, naprawdę ale nie popadajmy w jakieś skrajności, życie toczy się dalej! 6) To jakaś głupawa nagonka! zajmijcie się czymś innym droga gazeto albo róbcie to profesjonalnie, bo tego typu artykół mógłby się równie dobrze ukazać w Fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Lo Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.chello.pl 16.12.04, 21:58 narkotyki raczej nie wchodza w gre..... a wszystko było by już jesne gdyby nie zniknęła kamera ,która jeszcze przed wakacjami znajdowała się przed wejsciem.... ale dyrektor stępski się tym nie przejął i pewnie dalej by się tym nie zajmowal gdyby nie ten przykry wypadek.. :((( pozdro dla wszystkich uczniów dwójki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ET Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:59 Chodze do II LO i uważam że komentarze w stylu "to jakaś zawodówka z Nowej HUty" jest totalnie nie na miejscu bo mieszkam w NH i zapewniam was że w tutejszych zawodówkach takie rzeczy się nie dzieją. A taka wypowiedź świadczy tylko o płytkim myśleniu uczniów naszej szkoły!! Mam dość najeżdżania na NH tym bardziej ze wkaźnik przestępczości jest znacznie większy w okolicach Rynku!!! I zejdźcie z tych zawodówek tam też są ludzie którzy wykazują większą kulturę niż WY!!! I oni też się uczą !! Zawodówka nie jest gorsza od liceum ona poprostu przygotowuje do innego rodzaju pracy!!! Ah to niesamowite że uczeń mojej szkoły coś takiego powiedział.Choć z drugiej strony nawet nasi nauczyciele na lekcjach stosują jakieś klasyfikacje ze wzgledu na dzielnice w jakiej się mieszka lub szkołę do jakiej się uczęszcza!! MAm tego osobiście dosć!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: 213.25.22.* 16.12.04, 22:00 jak moga wypowiadac sie tu tak kompletne ćwoki które nie mają o NICZYM pojecia???!!!! nie znają ani michala ani tego psychopaty który go zaatakował a udają mądrzejszych niż są!!!!tych którzy wiedzą jak było szklag tu trafia!!! ludzie współczuje wam bo jestescie tak kompletnie ograniczeni ze sie przykro robi Odpowiedz Link Zgłoś
ustysia88 Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó 16.12.04, 22:13 Poziomiku! No nie! to pewnie ty codziennie przechodzisz koło bram mojej szkoły jak na nią sikam i przeklinam pod nosem... Kurcze miałam przeczucie, że ktoś mnie podgląda. ......... TO SIĘ LECZY!!!!! aaa aaa! pomocy! skąd się biorą takie niedochlasty jak poziomiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAZETA KLAMIE Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.crowley.pl 16.12.04, 22:25 Dlaczego artykul sie zmienil odkad go ostatnio czytalem:P????? Juz nie ma wzmianki o handlowaniu narkotykami, pojawilo sie za to porownanie do zawodowki w hucie:D Moze tym razem jednak pani redaktor PRZESADZILA Z FANTAZJA i musiala to pozmieniac:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APEL Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.chello.pl 16.12.04, 22:41 jako uczeń 2 lo zwracam sie do pozostałych uczniów tej szkoły z wielką prośbą aby za pomocą osiągnięc naukowych / kulturalnych udowodnić innym iż nie jesteśmy marinesem tylko przyszłą elią i że nie jset coraz gorzej tylko coraz lepiej...... "Damy radę...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:52 Popieram i przyłączam się do apelu. Do roboty! // jedenzwielu wstał od klawiatury i poszedł zakuwać pzed piątkowym sprawdzianem // ;P Odpowiedz Link Zgłoś
moke Re: "Damy radę...." 16.12.04, 23:06 Popieram, musi byc lepiej, bo nie wyobrazam sobie zeby bylo gorzej. Jak juz wczesniej pisalam, wierze, ze nadal wiecej jest ludzi kulturalnych. Nie mozemy pozwolic na to aby wszyscy mysleli ze tu chodza sami agresorzy (ci to tylko nieliczne, ale za to glosne i widoczne przypadki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZYTAĆ DOKŁADNIE ! Re: Narkotykowe porachunki krakowskich licealistó IP: *.chello.pl 16.12.04, 22:53 nie zauważyłem w poprzednich postach a przeczytałem 90% żeby V lo mowilo ze taka sytuacja u nich napewno by się nie przytrafiła.... Z TO WIDZIAŁEM TAKI POST OD UCZNIA VI LO A TO RÓZNICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! please czytajcie dokładnie..bo tak tworzą sie kolejne animozje..(i żeby nie było jestem uczniem II LO) Odpowiedz Link Zgłoś