Dodaj do ulubionych

II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany?

IP: *.oswirus.krakow.pl 21.12.04, 11:31
w tym tragicznym zdarzeniu ofiary sa dwie:poszkodowany i napastnik,co musza
przezywać ich rodzice:jedni-o malo nie stracili syna a drudzy...moze trzeba
przyjrzeć sie blizej jego sytuacji-dreczony w szkole prowokowany,obrazany
przez grupe starszych uczniow,w akcie niesamowitej desperacji postanowil
przerwać to ponizenie.moj syn-uczeń"dwójki"tez przezyl atak grupy
pakerów "uczących sie" w tej szkole:na szczęście zabraklo mu odwagi by
sięgnąć po nóż.aby zlikwidować zjawisko psych-fiz.znęcania sie uczniów nie
wystarczy zapewnienie dyrekcji,że "fala" w szkole nie istnieje
Obserwuj wątek
    • Gość: III klasista Kotek IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.12.04, 11:33
      No ładne mi zadrapanie, koles leży w szpitalu i gdyby nie gruba kurtka +
      dresik to by sie mogło inaczej skończyć
      • Gość: ble ble Re: Kotek IP: *.autocom.pl 21.12.04, 18:57
        ble ble gadanie
      • Gość: zły Bąbelek =[ dlaczego?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:36
        ello...mam pytanie...dlaczego, jeżeli dzieje, się coś złego nikt tego nie
        zgłosił, chociażby nawet do samorządu...??...przecież, zrobilibyśmy coś...czy
        musiało dojść do tragedii, żeby taka kaffana mother'ka wogóle się odezwała...co
        z pani za matka, jeżeli wiedziałą pani o sytuacji syna i NIC nie zrobiła...
    • Gość: III klasista Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.12.04, 11:37
      nie no jasne , za każdym razem jak kto s nas zaczepi to mu kosą ????? jakaś
      paranoja , koleś poprostu słaby psychicznie był, i ni ema za bardzo nad czym tu
      się rozwodzić
      • Gość: eso Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.12.04, 13:21
        Lecz sie dziecko. Tak naprawde to nikt nei powinien byc dreczony, a jesli byl
        to musial sie jakos bronic. Nie pochwalam tego co zrobil, ale moze inaczej nie
        umial sobie z cala sytuacja poradzic.
        Ciekawe czy nauczyciele i dyrekcja mowili cos pierwszakom o tym, ze gdyby cos
        podobnego do fali sie dzialo to maja odrazu przyjsc, a nawet jesli mowili to
        czy w przypadku otrzymania zgloszenia podejmowali odpowiednie dzialania tj.
        relegowanie ze szkoly. Sam chodzilem do technikum, tam poziom jest nizszy i
        teoretycznie (czesc ludzie ma taki stereotyp) jest brutalniej, lae dzieki
        odpowiednim dzialaniom Grona Pedagogicznego wyeliminowano takie przypadki!
        • Gość: III klasista Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.12.04, 13:26
          Ja nie usprawiedliwiam dreczenia pierwszakow ale jest duzo innych mozliwosci
          obrony - nie tylko atakowanie nozem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: eso Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.12.04, 15:01
            Ale zrozum, ze osoba ktora jest dreczona, niekoniecznei dlatego, ze jest slaba
            psychicznie usiluje sie bronic, a jesli brak jej pomocy ze strony kolegow,
            rodzicow, nauczycieli i dyrekcji w desperacji moze siegnac po...noz.
            Smutne to, ale prawdziwe
        • Gość: ja Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.crowley.pl 22.12.04, 06:53
          no oczywiscie ze nie mowili :> rozumiem ze Michal jest poszkodowany w tej calej
          sytuacji jezeli chodzi o fizyczne poszkodowanie ale Edzio napewno bardziej
          cierpial :/ nie cierpie dresow :> i niekiedy ich zachowania mysla ze moga
          wszytko robic i wsyztko miec :/
    • Gość: Ewunia 28 DROGA GAZETO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:55
      Szanowni dziennikarze!
      Dlaczego nie poczuwacie sie do winy, ze napisaliscie fatalny artykul, o sensacyjnie brzmiacym tytule? Ze zdarza sie Wam to wielokrotnie ostatnio? Ze czytajac Gazete Wyborcza zastanawiam sie po co ja kupilam, jak zamiast faktow mam klamliwe fakty i daleko posuniete komentarze? I wnioskuje to na podstawie artykulow, ktore ukazaly sie na bazie zdarzen, ktore dobrze znalam. Zawsze klamliwie, z pominieciem zasad przyzwoitosci. I co czytam dzis- kolejne oskarzenia, pomowienia-i jesli wiekszosc mysli inaczej niz WY, to wiekszosc jest zla. Tak nie wolno-nie jestescie do kreowania rzeczywistosci!!!! Macie ja opisywac.
      Dlatego zachecam wszystkich do zastanowienia- czy warto jescze kupowac GW?
      • Gość: III klasista Re: DROGA GAZETO IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.12.04, 14:30
        problem w tym ze pozostaje nam tylko w przedwojennej formule Dziennik Polski ,
        w zwieśniaczony Fakt !!!! chyba ni ema wyjścia albo tanie sensacje albo nic .(((
        • Gość: jedenzwielu Re: DROGA GAZETO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:24
          Proponuję prasę zagraniczną. ;) Jest dostępna w Empiku. A tak na serio to jest
          jeszcze Rzeczpospolita.
    • Gość: dd Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:14
      Tak...nooo to teraz wychodzi na to że ten ormianin miał pełne prawo, by ugodzić
      nożem tylko dlatego, hipotetycznie był dreczony przez starszych.Nie ma na to
      żadnych dowodów, wiec jak można cos takiego mówić. Wkońcu wyjdzie na to że
      ofiara( czytaj ugodzony) stanie sie agresorem a ormianina sie
      usprawiedliwi.Nooo tak przecież on sie bronił.....i chciał ZABIC!!!!!
      Paranoja...Ludzie on chciał zabić!!! Popatrzcie na to z tej strony.
    • Gość: Moń /Uciak/ bull shit!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:00
      hmmm. KOnferencja prasowa?? Trąbimy o niej w szkole na prawo i lewo, chodzimy i
      zbieramy podpisy, więc trzeba być matołem, żeby tego nie usłyszeć (albo nie
      chodzić do szkoły). Pozwolę sobie zauważyć, że nasze jutrzejsze spotkanie z
      mediami jest całkowicie przemyślane, i odpowiednio przygotowane (mam szczęście
      być w grupie ludzi organizujących to wszystko). Nie mogę się doczekać, aż nasza
      ulubiona osoba zobaczy, jak przygotowali się do tego uczniowie naszego
      wspaniałęgo liceum ;]. Naprawdę... ludzi w liceum mamy świetnych i jak trzeba
      się zebrać i do czegoś doprowadzić to potrafimy. Potrafimy i robimy to naprawdę
      świetnie, a nasza mobilizacja... jest wspaniała i wielka! a jak wiadomo my
      ludzie młodzi mamy w sobie pokłądy energii, więc w dniu jutrzejszym aula będzie
      przepełniona niesamowitą ilością pozytywnej i wspaniałej energii!! :D
      A fala?? przepraszam bardzo! chodzę do tej szkoły już prawie dwa lata i nie
      miałam do czynien z falą, ani jej nie doświadczyłam a tym bardziej nie robię
      takich rzeczy. Wiem z doświadcznia jak zagubieni czują sie ludzie w nowym
      miejscu, w nowej szkole, nawet się nawzajem nie znają. I!! jeżeli ktoś ma takie
      problemy to czemu do jasnej cholery nie zgłosi tego dyrekcji?? Jaki w tym
      problem?? Jakby ktoś nie wiedział to od razu mówię, że gabinet jest na 1
      piętrze na prawo od pokoju nauczycielskiego! Teraz mamy w dyrektorze wielkie
      poparcie, solidaryzuje się z nami uczniami, więc czemu miałby tego nie robić,
      jakby ktoś miał problem z prześladowaniami w szkole?? Nasza szkoła jest
      naprawdę normalna, i nie mam jej nic do zarzucenia, bo wiem, że są szkoły
      gorsze, a u nas?? Nawet nie miałam do czynienia z czymś takim jak wyścig
      szczurów, więc ja nie wiem, czego ey się tak w tej gazecie czepiacie. Dobra,
      rozmawialiście z pierwszoklasistami, ale bądźcie obiektywni i porozmaiwajcie ze
      starszymi klasami, tez anonimowo. Zobaczymy co wam powiedzą. To naprawdę jest
      szkoła jak każda inna, i nie ma się co czepiać! to że zdarzyło sie coś
      takiego?? Trudno, trzeba z tym jakoś żyć. Ale wiecie co?? własnie teraz.
      Właśnie teraz przekonacie się, że my jesteśmy wspaniałą szkołą, że potrafimy w
      takim momencie działąć, że potrafimy się zsolidaryzować i zrobić coś
      wartościowego. I to będzie świadczyło o sile i potędze naszej szkoły!!

Pozdrawiam ;*
      • Gość: iziOOm Re: bull shit!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:16
        Zgadzam się z Tobą.Sama jestem uczennicą pierwszej klasy i nie zaznałam
        fali.Nie przeczę,że mogło dochodzić do odosobnionych przypadków "kocenia",ale
        przecież wszędzie znajdą sie tacy, którzy propagują takie zachowania.Istotne
        jest według mnie to,że u nas są to nieliczni.Sobieski jest szkołą inną niż
        wszystkie, bardzo rzadko zdarza się, aby uczniowie starszych klas byli tak
        pomocni jak tu.A dekaudacja?Dlaczego nikt nie napisze o tej imprezie
        zorganizowanej dla pierwszaków przez maturzystów?Bawilismy się świetnie i
        mieliśmy okazję do wzajemnego poznania.Imprezy takie jak ta lub Turniej
        Gwiazdkowy prowadzą do solidarności i współpracy wszystkich Sobieszczaków.List
        otwarty jest tylko kolejnym dowodem na to,że potrafimy się zmobilizować i
        bronić dobrego imienia szkoły,którą sami sobie wybraliśmy-NASZEJ SZKOŁY!!
        Pozdrawiam wszystkich sympatyków II LO :)
    • Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: racja, niestety. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:53
      GW ma rację. tylko się nie ciskajcie, poczekajmy na stronnictwo Eduarda. moim
      zdaniem artykul jest calkiem znośny. moze i ten eduard byl jakims skrytym
      wariatem, może po prostu nie wytrzymał. już widzę co by się z nim stało jak się
      znajdzie; nie przezylby jednego dnia w szkole. ale jak się znajdzie to sie
      wiele okaze.. a może michal niczego złego nie zrobil?

ps. lupa robi sie śmieszny, nie chodzi mi nawet o ten artykul, ale zawsze cos
      musi palnąc do gazety albo TV.. juz raz powiedzial o monitroingu wewnętrznym i
      zewnętrznym hehehe.. teraz z tymi legitkami przy wejsciu.... smieszne
      • Gość: jedenzwielu brak racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:23
        Będę się ciskał dopóki osobiście nie poznam wiarygodnej relacji na temat fali w
        moje szkole. Ja takiego zjawiska nie doświadczyłem. Żaden z moich kolegów
        (tudzież żadna z koleżanek) go nie doświadczył. Dożyłem jakoś do połowy drugiej
        klasy nie zasłyszawszy jakiejkolwiek wzmianki o tzw. "fali". A przypadek jest
        naprawdę mało prawdopodobny.
    • Gość: antyspam Nie spamuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:02
      XI - Nie spamuj!
      A w ramach pokuty ustaw sobie jako tapetę poniższy obrazek.
      _img.interia.pl/komputery/nimg/komp430447.jpg_
    • Gość: trzecioklasistka Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:51
      nie gnebie uczniow mlodszych klas, tzw grupa trzymajaca wladze z drugich klas
      gnebi rowniez maturzystow.
      legitymacje sa nie dlatego ze to dyrekcja wymyslila tylko policja (nauczyciele
      rowniez uwazaja ze sa bezsensu).dziennikarze poczekajcie z komentowaniem
      rzeczywistosci do oficjalnych wyjasnien polcji i dyrekcji zapewniam was nikt
      nie bedzie chcial was oklamac.
      • Gość: Trzecioklasitka Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 22.12.04, 13:58
        ha, ha, ha... to ja sie zastanawiam do jakiej szkoly chodze, bo jakos mnie to
        nie spotyka. Nigdy nikt mi nawet nie grozil. wiec moze ktos sie pomylil???
    • moke FALA??? 21.12.04, 20:17

*******************************************************************************
      Fala to za duzo powiedziane, bo zadna obecna trzecia klasa nie znecala sie nad mlodszymi, tym bardziej nie robily tego roczniki, ktore juz z tej szkoly "wyszły".

ALE prawda jest, ze od wakacji pojawila sie grupa osob ('koksiarzy','pakerow'?) ktora zniszczyla ten idylliczny nastroj. Nie chodzi tu o zwykle przepychanki, ale o bicie itp. Obrywalo sie nie tylko pierwszakom.

Dlaczego nikt nie informowal? .. Postawcie, sie prosze w roli pobitego kota: jezeli "doniesie" to jego oprawca pojdzie na dywanik, poslucha swoje, spłynie to po nim, a potem znajdzie tego kota (bo przeciez wie kogo zlał)i jeszcze raz mu wtlucze tak, zeby tamtemu odechcialo sie dociekac swoich praw.

Poza tym, nie jest do konca prawda, ze nauczyciele nie byli swiadkami agresywnych zachowan. Na wiele rzeczy przymykali oka, a zaden z "agresorow" nie jest na tyle glupi zeby okladac piesciami innych na oczach grona pedagogicznego.

Gazeta znowu popadla w skrajnosc, ale obiecujacy jest fakt, ze stara sie spojrzec na sytuacje z roznych stron - czego nie mozna powiedziec o dyrekcji szkoly i autorach listu.

Prosze, pomyslcie o tym, ze takiej sprwy nie roztrzasa sie szukajac WINY. Tego co sie stalo juz zmienic sie nie da, ale mozna wyciagnac wnioski i nie dopuscic, by np. koledzy rannego chlopaka 'odbili sobie' na innych pierwszakach.

pozdrawiam

*******************************************************************************

• Gość: jedenzwielu Re: FALA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:52
        Moke napisała:

> ALE prawda jest, ze od wakacji pojawila sie grupa osob
        > ('koksiarzy','pakerow'?)
        > ktora zniszczyla ten idylliczny nastroj.

Po pierwsze:
        Osobą ugodzoną nożem był drugoklasista. Drugoklasiści, którzy pojawiają się od
        wakacji? To się kupy nie trzyma. Z definicji bycia drugoklasistą: musieli
        istnieć już wcześniej. Jeśli takowa grupa istniała w ogóle. W co śmiem wątpić.
        Po drugie:
        "ALE prawda jest" to dość mocne słowa. Świadczą o przekonaniu autora o
        słuszności swojej tezy. Jeśli jesteś absolutnie pewny, że istnieje w II LO grupa
        którą opisałeś, to podaj nazwiska. Imiona, nazwiska i klasy! Chyba, że jest to
        jedna wielka ściema z twojej strony. Chroni cię anonimowość tego forum, wal śmiało.

> Poza tym, nie jest do konca prawda, ze nauczyciele nie byli swiadkami
        > agresywnych zachowan. Na wiele rzeczy przymykali oka, a zaden z "agresorow"
        > nie jest na tyle glupi zeby okladac piesciami innych na oczach grona
        > pedagogicznego.

Tu również poproszę o przykłady. Jakie to były sytuacje? Którzy nauczyciele?
        • moke Re: FALA??? 22.12.04, 12:45
          Grupa ta zaczela byc widoczna od wakacji, co nie znaczy, ze te osoby wczesniej do szkoly nie chodzily. Inna sprawa to to, ze do szkly przybylo kilka "kwiatkow" wtrakcie roku szkolnego i bynajmniej nie przeniesli sie tutaj w wyniku przeprowadzki. (nauczyciele narzekaja, ale twierdza, ze nic zrobic z tym nie moga)

Nazwisk podawac nie bede, bo to nie sa moi znajomi i nie wiem czy dobrze dopasuje imiona to twarzy.

Pytales o nauczycieli i sytacje... no wiec, najwiekszy paker juz do tej szkoly nie chodzi, ale pozwol, ze przytocze ten przyklad poniewaz jego zachowanie najbardziej utkwilo w mojej pamieci dotykajac mine oraz moich znajomych i nie jest to zalyszana od kogos relacja. Czlowiek ten obnosil sie ze swoim chamstwem w sposob jaknajbardziej jawny (oczywiscie NIE SAM tylko z grupka wiernych podnozkow i wielbicielek), a nauczyciele (w tym wychowawca) widzac, kto sie tak zachowuje obracali sie tylem udajac ze nic nie widza. Dodam jeszcze, ze ta osoba (+ towarzysze) delikatnie mowiac 'naruszyla nietykalnosc osobista' mojego znajomego , nie bedac w zaden sposob do tego prowokowana. Po usunieciu ze szkoly sprawa troche przycichla, jego koledzy juz nie byli na tyle odwazni zeby startowac do starszych od siebie, ale widac pierwszakom nie odpuscili.

Osobiscie, nie mam nic do reszty tej paczki, gdyz jak pisalam, od kad glownego prowodyra juz nie ma w szkole przestali sie tak rzucac w oczy. Inna sprawa ze kozacza pod szkola, ale na to juz dyrekcja wplywu chyba miec nie moze.

Moj post byl wyrazem sprzeciwu wobec komentarzy mowiacych o tym, ze w szkolenic takiego misca nie mialo.Teraz odwoluje sie do przypadkow, ktorych bylam swiadkiem, badz dotknely osoby mi bliskie. (zeby nie zarzucono mi, ze opieram sie na plotkach) Gwoli wyjasnienia dodam, ze nie usprawiedliwiam pierwszoklasisty, bo kazdy przejaw przemocy jest dla mnie bezsensu, a tym bardziej noszenie ze soba noza. Jednak blagam, nie robcie z chlopaka psychopaty, ktory wyskakuje z bronia na starszego od siebie zupelnie niewinnego kolege, ktory chcial tylko pozartowac.

wyrazy szacunku
          moke
        • Gość: MIĘŚNIAK O BIDULEK IP: *.autocom.pl 22.12.04, 17:37
          TEN MICHAŁ TO CHYBA MICHAŁ ANIOŁ,ALE GAZETA DONOSIŁA ,ŻE W SZPITALU ANIELSKO
          SIĘ NIE ZACHOWYWAŁ.
    • Gość: Janusz Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany!!!!!!!! IP: *.net.pl / 80.51.253.* 22.12.04, 12:33
      Pan dyrektor innymi ścieżkami chodzi, więc nic nie wie co w szkole słychać.
      FALA w KAŻDEJ JEST szkole. Tylko skala tego chorego zjawiska bywa różna.
    • werka26 Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? 22.12.04, 13:25
      Po przeczytaniu wypowiedzi ( niestety wiekszość trąci dulszczyzną) mam
      wrażenie, że najwazniejszym dzialaniem uczniów i kadry IILO to "obrona dobrego
      imienia szkoły". Czyżby obawa przed najbliższą rekrutacją ...? A co z poczuciem
      zagrożenia wśród uczniow tej szkoły?
      Rozumiem ,że ucierpiała opinia szkoły.To " świete oburzenie", ataki na
      dziennikarzy, że "to" opisali nie służy budowaniu doberj opinii IILO.
      PRZEMOC TO DRAMAT NASZYCH CZASÓW, A NIE TYLKO TEJ JEDNEJ ZSKOŁY!
      Równie dobrze mogło się zdarzyć w kazdej innej szkole.
      Zastanowmy się jakie mogą być przyczyny tego typu zdarzeń.Co możemy zrobić my
      rodzice, nauczyciele,uczniowie ? Co należy zmienić w domu , szkole? Jak
      rozmawiac o bolesnych sprawach , by nie ranić innych.
      Chciałabym przeczytac taki list otwarty Dyrekcji,Nauczycieli,Rodziców i Uczniów
      IILO, w ktorym byłaby mowa o wspólnych dzialaniach na rzecz bezpiecznej Szkoły.
    • Gość: Sobieszczak Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: .48.213.* / 217.153.194.* 22.12.04, 13:44
      Legitymujecie uczniów...????!!!!!!!!
      A może spróbujcie ich poznać!!!!!
      Tak kiedyś było w tej szkole....
      Panowie "pedagodzy" - litości, nie kompromitujcie Naszej Szkoły...
      Wy musicie być po jakims innym liceum
    • Gość: Matka, protestuję Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 14:31
      Drodzy uczniowie, protestuję przeciwko nazywaniu Eduarda ormianinem. Jest nim i
      z pewnością jest z tego dumny. Jego pochodzenie, mam taką nadzieję, nie ma nic
      do rzeczy. Jak Wam podoba się tytuł w gazecie ,,Polak złapany na kradzieży" ???
      Swoją drogą Eduardzie, zgłoś sie na litosć boską na policję.CZY NAPRAWDĘ NIE MA
      W TWOIM OTOCZENIU KOGOŚ, KTO BY cI TO DORADZIŁ Byłam nauczycielką, moi
      wychowankowie mieli do mnie zaufanie, to ja wiedziałam o sprawach o ktorych
      nawet rodzice nie zawsze wiedzieli. Jesteś taki młody, wszysto jeszcze można
      jakos naprawić, nie pogarszaj swojej sytuacji. Nie wierzę, żeby w Twoim
      otoczeniu nie było żadnej dorosłej osoby, której mógłbyś zaufać.Stało sie coś
      tragicznego, ale musisz stawić temu czoło, a nie uciekać. Moja córka chodzi do
      Twojego Liceum. Nigdy nie zetknęła sie z falą, kocha te szkołę, identyfikuje
      sie z nią, jest dumna z niej. ŚWIETNIE SIĘ TAM CZUJE, MIMO IZ NIE JEST
      CELERKĄ.Ja wiem,ze nauczyciele są różni, wspaniali i byle jacy, jedno jest
      pewne, ta szkoła nie jest wyspą, w niej jak w tyglu widać te problemy, które
      dotyczą naszego społeczenstwa. I jeszcze jedno wszyscy zapomnieli o tym,że w
      wieku 16 lat emocje są silne, możliwosci zapanowania nad nimi różne w
      zależnosci od właściwosci osobniczych. Nie pochwalam tego, co zrobił młody
      Eduard, mówię tylko o labilnosci systemu nerwowego. W jakiś sposób go bronię.
      To prawda, żal mi młodego człowieka, który sięgnął po nóż i uciekł.Zal mi też
      tego, który leży w szpitalu. Pojutrze wigilia, życzę wam drodzy sobieszczacy
      przyjazni ponad podziałami, życzę Wam stworzenia takich więzów, ktore stały się
      moim udzialem. Po 30 latach od matury spotykamy się razem. Przy jednym stole
      siedzi były, wysokiej rangi ubek i wybitny działacz Solidarnosci.My nie
      jesteśmy sądem, jesteśmy przyjaciólmi z jednej klasy. Tego Wam życzę.
    • Gość: Moń /Uciak/ ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 14:40
      I co Wy wszystkie niedowiarki?? Opadła wam szczena po dzisiejszej konferencji??
      My uczniowie potrafimy!!
      • Gość: skrzat udało się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 14:50
        i co? potrafimy!!! była konferencja, byli dziennikarze, byliśmy my. kto w nas
        nie wierzył, niech uwierzy teraz!!! powiedzieliśmy to, co chcieliśmy
        powiedzieć, bronimy "dwójki" bo to wydaje nam się słuszne.... i nikt nam nie
        może zabronić, poszło!
        dzieki wszystkim, którzy się w kwestię konferencji angażowali, pomagali,
        organizowali, ślęczeli nad listem. robota była żmudna, ale jakie efekty!
        pozdrawiam;)
        • Gość: Obserwa Re: udało się!!! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 22.12.04, 15:38
          A wiecie, ze ja o tym juz czytalam. Wypowiadal sie psycholog, ze dzisiejsi
          licealisci beda do upadlego bronic dobrego imienia swojej szkoly, slusznie lub
          nie, bo od tego zalezy ich pozniejsza pozycja na studiach, na egzaminach itp. I
          teraz moge to sobie poobsrewowac na zywo. Ha.
          • Gość: II LO Re: udało się!!! IP: *.crowley.pl 22.12.04, 15:54
            Jacy uczniowie przedstawia swoje zdanie na konferencji??? Przeciez tam nikogo
            nie chca wpuscic poza samorzadem i nauczycielami. Zwykli uczniowie nie mjaa nic
            do powiedzenia. A swoaj droga, to dla mnie zenujace jest, ze chodzac do tej
            szkoly, dowiaduje sie o wiele wiecej od mediow niz w szkole. Nikt z nami nie
            rozmawia na ten temat, nic nie tlumaczy. Jeden z nielicznych kontaktow, jaki
            mielismy z tym zajsvciem, to wtedy, kiedy poproszno nas o podpisanie listu. I
            tyle...
            • Gość: skrzat trochę zainteresowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 16:07
              nam też nikt o konferencji nie powiedział - sami ją zorganizowaliśmy - jak się
              chce coś wiedzieć, to trzeba się angażować, samo nie przyjdzie, to jest duża
              szkoła
              poza tym kłamstwem jest, że uczniowie nie byli dopuszczeni - wejść mógł każdy,
              a trudno, żeby każdy miał głos, wyobraź sobie 900 osób wypowiadających się
              naten sam temat.... konferencja nie miała nic wspólnego z samorządem i
              nieprawdą jest, że tylko samorządy mogły tam wejść - pytaj ludzi, którzy się od
              kogoś tego dowiedzieli. swoją drogą, 900 osób nie zmieściłoby się nawet w auli -
              trudno było do każdego wystosować zaproszenie. to była konferencja prasowa, a
              nie otwarta debata czy dyskusja.
              pozdrawiam i zyczę lepszych informacji na przyszłość
              skrzat
            • Gość: Bąbelek =] Re: udało się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:36
              to masz lipnego przewodniczącego w klasie, bo to było rozpowszechnione wśród
              nich..albo sam jesteś jakiś głuchy...bo od piątku cała szkoła o tym mówiła...
    • Gość: Mao Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.tele2.pl 22.12.04, 16:55
      Jaka fal ? o czym wy gadacie ? Dwójka drechów pociagneła sie z bara i zaczeli
      sie prać. Jak zapobiec takim zachowaniom ? Może nie przyjmowac poprostu do
      szkoły zakaptórzonych i z krokiem w kolanach ? Bo to własnie takie scierwo
      ferment sieje
      • Gość: e Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 16:33
        drechów??? zastanów sie co piszesz...
    • Gość: domyślny Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.autocom.pl 22.12.04, 17:10
      ten poszkodowany to pewnie wielki POLAK,który chciał na codzień pokazać
      wyższość swojej rasy nad Armenczykiem.
    • Gość: obserwator Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.autocom.pl 22.12.04, 17:26
      wszyscy o tym wiedzą i dlatego nikt o tym nie powie ,jak w polityce -wiadomo o
      co chodzi ,ale argumentuje się inaczej.
    • Gość: franek Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.zek.pl 23.12.04, 08:04
      Zacznijcie przyglądać sie szkole od góry dyrekcja też jest nie w porządku za
      brak nadzoru potepiam kierownictwo zapatrzone w siebie i niby dobre wyniki a
      nekany człowiek zaszczuty też ma prawo obrony tylko szkoda że nożem,
      cwaniaczków próbujących rzadzić w szkole trzeba tak potraktować jak oni
      traktują innych. A pozatym ryba zawsze psuje się od głowy.
      • Gość: Bąbelek =] Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 19:12
        bosche...ja chyba przez was oszaleje...;]...zastanawiam się po której stronie
        leży prawda...święta szkoła...świety Michał...święty Eduard...taaaaak...może ja
        tesch jestem święta ;|...lol...normalnie paranoja się robi...pozdro i radze
        skasowac to forum...;]
    • Gość: Gajowy Marucha Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: 217.153.183.* 25.12.04, 20:46
      Sobieski - szkoła drechów i marginesu ? Może problem tkwi w przedłużeniu
      edukacji o gimnazjum , z takim elementem nie wiedzącymco ze sobą zrobić nie
      miałam do czynienia nigdzie indziej . Przechowywalnia dla siejących burzą
      hormonalną małolatów. Chodze do tejszkoły od trzech lat , często chodzę po
      korytarzach , znam po kilku ludzi z każdej klasy , nigdy nie spotkałam się z
      jakąś "falą" czy innym dręczeniem > Zadręczyć potrafią niektórzy profesorowie ,
      ale ich nikt na razie nie próbował wypatroszyć .Gdyby to się stało gdzieś na
      plantach w godzinach nocnych , nie dość , że nie byłoby rozgłosu , to jeszcze
      nikt by mie pomógł ofiarze .
    • Gość: Suursadam Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: 217.153.183.* 25.12.04, 20:50
      A uczyli nas w poczciwym sobieskim , chcesz rozwiązać problem , ciachnij go .
      gratuluję udanej nagonki , taka atmosfera nie pomaga w rozwiązaniu problemu.
    • Gość: leg0 Re: II LO w Krakowie: uderzył sprowokowany? IP: *.oswirus.krakow.pl 26.12.04, 23:23
      fala istnieje w kazdej szkole nie wazne czy jest ona na 1 miejscu, 50 czy tez
      na 130. w kazdej szkole bedzie grupa ludzi ktorym bedzie sie wydawalo ze moga
      wszystko. smutne jest to ze pomagamy "fali" istniec nie reagujac w zaden
      sposob. a to jest jedyna droga by ta cala paranoja sie skonczyla. niestety sa
      cwaniaki ktore mysla ze lepiej bedzie jak zalatwia to po swojemu. skutki tego
      postepowania sa rozne. oczywiscie trzeba sie liczyc z konsekwencjami
      zawiadamiania osob trzecich ale inne rozwiazania beda tylko gorsze w skutkach.
      wydaje mi sie ze jestesmy w stanie zapobiegac tragediom tylko trzeba to robic
      mozliwie najwczesniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka