Dodaj do ulubionych

prowokacja.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 09:26
Uderz w stół:)
Autor: inezja21
Data: 22.12.2004 15:23 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

------------------------------------------------------------------------------
--
Widzę,że spodobał się mój nick. Nie martw się mam jeszcze kilka kont w
zapasie.
Obserwuj wątek
    • iinezja21 Mam prawo do nicka jakiego chce 23.12.04, 10:58
      To jest wolny kraj i moge miec nicka jakiego chce, zabraniaja mi uzywac nicka
      podobnego do Pani inezji21 a za chwile nie pozwola mi chodzic po osiedlu bo mam
      inne zdanie co do mieszkan socjalnych,
      Jesli chcieli sie uwolnic od sasiadow trzeba bylo sobie kupic dom albo
      mieszkanie w osiedlu strzezonym a nie bluzgac ludzi ktorzy beda mieszkac w
      nowych blokach ciekawe jak im spojrzycie w twarz jak sie przekonacie ze to tacy
      sami ludzie jak WY
      • ruczaj.x Re: Mam prawo do nicka jakiego chce 23.12.04, 11:27
        a skąd pan wie jacy ludzie będą tam mieszkali?
        • Gość: liberał dość komuny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 15:31
          Właśnie, to jest wolny kraj i nie widzę powodu dlaczego z podatków mam
          utrzymywać życiowych niedojdów, nierobów, kombinatorów i jeszcze w dodatku
          ściągać ich sobie na głowę, czyli we własne sąsiedztwo. Zawsze będę protestować
          przeciwko urządzaniu komuś życia za darmo, kosztem moim i innych pracujących i
          potrafiących zadbać o siebie, w tym potrafiących zapewnić sobie dach nad głową.
          Owszem, potrzebne są przytułki i rodzinne domy dziecka ( na które płacę
          dobrowolnie od kilku lat ), ale mieszkania komunalne? Niby dlaczego mam się
          troszczyć o kogoś, o kogo komuna się troszczyła przez 50 lat, kwaterując w
          prywatnych kamienicach nie pytając właścicieli o zdanie? Pod most! Komuna musi
          się kiedyś w tym kraju wreszcie skończyć!
          • Gość: maryska liberal jestes idiota ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.12.04, 17:19
            Jak do tej pory nikogo nie obrazilam i nie mialam zamiaru zabierac juz glosu
            przed swietami to jednak twoja wypowiedz mnie sprowokowala :)albo Ty tez
            chciales sprowokowac albo faktycznie jestes idiota
            I swoimi wypowiedziami szkodzisz nawet ludziom ktorzy protestuja przeciw
            osiedlu komunalnemu w Kobierzynie bo z tego co wiem ich liderzy protestuja
            przeciw zageszczeniu blokow komunalnych w jednym miejscu ale nikt zdrowy na
            umysle nie kwestionuje ze takie bloki musza byc
            No Ty jestes wyjatkiem,
            Wiec Cie uswiadamiam zyjesz w spoleczenstwie a kazde spoleczenstwo nawet to
            wysoce kapitalistyczne troszczy sie o swoich obywateli, miej swiadomosc ze nie
            wszyscy sa wstanie zapewnic sobie dom nad glowa bo sa np. nienormalni, bo los
            ich doswiadczyl tak ze sie nie moga odbic od dna, bo nie maja 20,30 lat i
            zycie przed nimi tylko sa na emeryturach i maja z 700 zl po mimo tego ze cale
            zycie pracowali. Wiec dziekuj Bogu ze zyjesz w czasach gdzie mozna juz cos
            zarobic i czegos sie dorobic
            Jak staram sie zrozumiec racje RuczajaX i jego druzyny i ich argumenty sa po
            czesci logiczne poza tym ze wychodza z zalozenie zeby tylko nie w Kobierzynie
            (moralnosc Dulkiej)
            O tyle takie wypowiedzi jak twoje sa z pogranicza debilizmu
            Na koniec ja tez na swoje mieszkanie pracowalem i tez mnie moze skrecac ze
            kurcze ja tyram a ktos dostaje za darmo. Ale kurcze mam troche oleju w glowie i
            wiem ze na tym polega zycie w spoleczenstwie
            Wiec pomimo tego ze nadchodza swieta mowie Ci zastanow sie albo idz na drzewo
            i zycze ponownego inteligentnego przeksztalcenia w czlowieka :)

A przy okazji Tobie i wszystkim pozostalym zycze Wesolych Swiat

• ruczaj.x Nie bardzo wiem gdzie znalazłeś... 24.12.04, 00:27
              gdzie znalazłeś argumenty "wszedzie tylko nie w Kobierzynie"

Jak może doczytasz sobie pokazujemy, że taka inwestycja nie powinna mieć miejsca NIGDZIE, bo jest bezsensu (pod każdym poza polityczno-pokazowym względem). Akurat padło na nas (tutaj miasto ma swoje najlepsze działki pod osiedla) to protestujemy.

Tak a propos moralności... proponuje Ci taką oto kalkulacje:
              Wg naszych danych całkowita powierzchnia mieszkań w okolicy tych bardzo atrakcyjnych działek wynosi: 300000m2 (20 tys. ludzi przyjmuje średnio 15m2 na osobę)
              Obecna średnia cena m2 to około 3200m2
              przewidywany spadek wartości po zasiedleniu całej inwestycji jest od 25-30% = czyli około 1000zł na każdym m2.
              A teraz bilans start MIESZKAŃCÓW MIASTA KRAKOWA:
              300 000m2 x 1000zł (straty na m2) = 300 mln. zł.
              Te pieniądze wyparują... tak poprostu...

Pomijając już zdrowy rozsądek, przykłady poprzednich osiedli komunalnych, socjologie psychologie, patologie... należy się zastanowić czy naprawdę warto?
              Widzisz teraz o jaką stawkę toczy się gra.

A teraz zastanów się czy ludzie nie pójdą do sądu po takich stratach?
              Jasne, że pójdą zgłoszą się do nich najlepsi prawnicy (mogą pracować za procent od uzyskanego odszkodowania) i będą walczyć do upadłego, bo mają na tacy podane, że miasto świadomie i celowo działało na szkodę mieszkańców.
              I teraz ostatnie pytane, skąd wezmą się pieniądze na odszkodowania dla mieszkańców okolic?? Tak, tak.. nie wybudują dla twojego dzieciaka szkoły, gdzieś nie powstanie ulica, będzie dużo mniej pieniędzy na policje, miasto sprzeda jakąś cenna nieruchomość.
              Więc wbrew pozorom tak naprawdę walczymy o interes wszystkich mieszkańców miasta, trzeba mieć tylko troszkę wyobraźni.

pozdr.
              • Gość: maryska Ale nie kwestionujecie ze te mieszkanie musza byc IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.12.04, 10:25
                Oki z tego co wiem nie jestescie przeciwni temu ze czesc ludzi cos dostaje za
                darmo np. mieszkanie i tu sie chyba rozumiemy. Z tego co wiem jestescie
                przeciwi zeby to wszystko bylo w jednym miejscu no i najwazniejsze zeby nie
                bylo kolo Was. A ja odpisywalam Liberalowi a jak czytales jego podejscie jest
                chore bo nic by nikomu nie dal bo On pracuje

Ale moze dosc na dzisiaj zycze jeszcze raz wszystkim Wesolych Swiat
                • ruczaj.x ejj... nie sprowadzaj tego do egoizmu... 24.12.04, 11:18
                  Jeśli coś jest złe i nieopłacalne (budowa getta dla najuboższych) nie powinno mięc miejsca NIGDZIE i raczej naturalne jest, że najgłośniej protestować będą ludzie których dotyczy to najmocniej.

W poprzedniej wypowiedzi pokazałem, że w tej okolicy to będzie katastrofa z punktu widzenia finansów. I nie można o tym zapominać. Też jesteśmy mieszkańcami Krakowa, i zasługujemy na taką samo ochrone jak inni.

Ok.. składamy się na te mieszkania dla najbiedniejszych po 1000zł każda rodzina w Krakowie (w dalszej części kalkulacja), nie ma problemu jakoś to przełkne.

Ale jeśli do tego każda rodzina z Kobierzyna (okolic Ruczaju czy Polany Zywieckiej np. moja) ma dołożyć średnio po 40tys. zł (każda) no to coś tutaj jest chyba nie tak.

(wyliczenia kosztów dla mieszkańców podałem wcześniej, wyliczenie dla każdej krakowskiej rodziny:
                  cały projekt przewiduje wybudowanie 2500 mieszkań
                  ogłoszono pierwszy przetarg na 300 mieszkań szacunki UMK mówią o 25mln. zł + wartość ziemii miejskiej 3ha x 2,5mln. zł czyli 300 mieszkań to około =~ 33mln zł.
                  Cała inwestycja 2500 mieszkań czyli koszt 275 mln zł.
                  Możemy przyjąć, że w Krakowie jest około 275 tys. rodzin
                  z czego wniosek, że każda rodzina dokłada 1000zł, żeby zapewnić 2500 mieszkań dla najuboższych.)

pozdrawiam świątecznie! :)
                  • oryginal Re: ejj... nie sprowadzaj tego do egoizmu... 26.12.04, 22:54
                    A ja może i populistycznie, ale chciałabym wiedzieć jaki metraż będą miały te
                    socjalne mieszkania...
    • inezja21 Masz jakiś problem kotku? 23.12.04, 17:06

• iinezja21 Skarbenku wesolych swiat 23.12.04, 17:22
        Zycze Ci wesolych swiat :) i zapomnij na ten czas o forum :)
        • inezja21 Nie obchodzę świąt. 23.12.04, 17:29

• iinezja21 Re: Nie obchodzę świąt. 23.12.04, 17:49
            Te swieta maja to do siebie ze sa na tyle uniwersalne ze Wesolych Swiat mowia
            sobie ludzie nawet z innych wyznac jak i ateisci i mysle ze warto to zrozumiec
            a czym wczesniej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie i twoich bliskich
            • inezja21 Dziękuję za pouczenia:) 23.12.04, 21:06
              Na pewno się przydadzą.
              Od jutra zamierzam kierowac się w zyciu tym wszystkim,co napiszesz.
              Rotfl:D:D:D:D:D:D:D:D
              • Gość: irena Re: Dziękuję za pouczenia:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 22:42
              • Gość: irena fakezja jak scierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 22:43
                ty bezbozna prowincjonalna kozo.
                • Gość: irek Re: fakezja jak scierka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:15
                  ale z Ciebie baran

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka