Dodaj do ulubionych

Plany nowych iluminacji krakowskich zabytków w ...

27.12.04, 23:02
podobaja mi sie te koncepcje, natomiast Planty są wizytówką ale tylko do
murów obronnych, dalej odcinek od teatru do w zasadzie do Placu
Szczepańskiego-wizytówką nie jest! Ja na ich miejscu poprawiłbym alejki
posadził trawe, zmienił lampy i ławki. Niestety pewnie tego juz nie
doczekam...
Obserwuj wątek
    • Gość: grzaniec Re: Plany nowych iluminacji krakowskich zabytków IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.12.04, 11:18
      Kurcze, ja to z checia bym widzial na plantach wiecej ciekawych
      pomnikow,podkreslam ciekawych + oczywiscie iluminacje ich. Taki pomysl jak
      kiedys byl,z aleją królów polskich...hmm ciekawe.
      • Gość: Houk BRAK NAPISÓW PO ANG. IP: *.um.krakow.pl 29.12.04, 12:08
        a ja uważam, że skandaliczne jest że wszelkie napisy w obrębie pierwszej
        obwodnicy sa tylko po polsku!!! To brak szacunku dla zagranicznych turystów!!!
        Na wszelkiego rodzaju tablicach i płytach pamiątkowych powinny być tłumacznia
        przynajmniej na angielski!!! Oburzające jest, że nie wykorzystano okazji
        remontu płyty na wykonanie tłumaczeń hołdu Kościuszki, historii studni, czy też
        wstąpienia polski do UE... a to miasto ma żyć z turystów...
    • Gość: Podkrakowiak Re: Plany nowych iluminacji krakowskich zabytków IP: *.crowley.pl 28.12.04, 11:41
      To, że Nasz Konserwator ma jakieś plany co do oświetlenia budynków w mieście to
      trudno zgadnąć. Na razie wygląda to tak, że jak tylko ktoś odnowi elewację
      swojej kamienicy, to natychmiast zakłada tam możliwie jaskrawe oświetlenie.
      Idzie sobie człowiek spokojnie ulicą Krupniczą, a tu nagle przy jednej z
      kamienic feeria świateł! Pytam Szanowną Panią Zań-Ograbek: Dlaczego ta
      kamienica, dlaczego nie jakakolwiek inna tak pyszni się w mroku swymi krzywo
      położonymi tynkami? Dlaczego Najważniejszą Z Ważnych kamienic przy Rynku Głównym
      w Krakowie (a tym samym w Polsce) jest akurat kamienica nr 13?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka