Dodaj do ulubionych

społecznik ruczaj.x

IP: *.autocom.pl 31.12.04, 00:26
Gościu jesteś zwykłym egoistą, zyjesz w kraju gdzie bieda jest dominująca i
to nie w większości z powodu tych, którzy jej doświadczają. Jak już kupileś
sobie to miszkanko na Ruczaju, który naprawdę niczym szczególnym się nie
odznacza ( np. bliska elektrociepłownia i tlumy przy tesco+smród samochodów)
to po prostu miej trochę honoru. Żyjesz na poziomie dresiarza gdzie
wyznacznikiem luksusu jest golfik mało bity komóra i to twoje mieszkanko. A
tak naprawdę to jest prymityw - nie odbieraj ludziom biednym prawa do
wolności, o którą być może twój ojciec nie walczył bo był pierwszym
sekretarzem. Oni tak jak i ty mają prawo miszkać gdzie chcą a prawowita
władza wybrana w wolnych wyborach zgodnie z przepisami działa w tej mierze.
Walcz może o to żeby ci biedniejsi mieli pracę i mogli sobie kupić mieszkanko
koło ciebie i żebyś się we własnej pysze rozpływał. Tak na koniec to powiem
ci jeszcze, że wśród tego twojego bogatego getta jest więcej osobników ,
którzy kradną lub są elementem... I jeszcze jedno - przeprowadź się na
księżyc - tam nie matych "biednych" i bogatych też !!! ha ha ha
Obserwuj wątek
    • chichocik PROWOKATOR 31.12.04, 09:59
      > Gościu jesteś zwykłym egoistą, zyjesz w kraju gdzie bieda jest dominująca i
      > to nie w większości z powodu tych, którzy jej doświadczają. Jak już kupileś
      > sobie to miszkanko na Ruczaju, który naprawdę niczym szczególnym się nie
      > odznacza ( np. bliska elektrociepłownia i tlumy przy tesco+smród samochodów)
      > to po prostu miej trochę honoru. Żyjesz na poziomie dresiarza gdzie
      > wyznacznikiem luksusu jest golfik mało bity komóra i to twoje mieszkanko. A
      > tak naprawdę to jest prymityw - nie odbieraj ludziom biednym prawa do
      > wolności, o którą być może twój ojciec nie walczył bo był pierwszym
      > sekretarzem. Oni tak jak i ty mają prawo miszkać gdzie chcą a prawowita
      > władza wybrana w wolnych wyborach zgodnie z przepisami działa w tej mierze.
      Tak się składa, że to właśnie przed 1989 rokiem mieliśmy ustrój, gdzie każdy
      żądał dla siebie przywilejów, choć zupełnie na nie zasługiwał. Więc o walce o
      wolność to Ty nie pisz, bo nie masz o niej zbyt wielkiego pojęcia. A co do
      biednych, to owszem mają prawo mieszkać gdzie chcą, ale pod warunkiem, że SAMI
      SOBIE TE MIESZKANIA KUPIĄ. Jeżeli ja zechcę zamieszkać na Woli Justowskiej to
      może i mnie ta "prawowita władza" ma zapewnić domek (oczywiście wraz z gruntem!)?

> Walcz może o to żeby ci biedniejsi mieli pracę i mogli sobie kupić mieszkanko
      > koło ciebie i żebyś się we własnej pysze rozpływał.
      I właśnie tym powinien się zajmować magistrat - tworzeniem miejsc pracy. Tak,
      żeby ci biedniejsi mogli za własne pieniądze kupić mieszkanie na Ruczaju, i
      żebyśmy się dopiero wtedy razem z nimi mogli w naszej pysze rozpływać. Nie od
      dziś wiadomo, że lepiej jest dać wędkę, niż rybę.
      No, ale w końcu biedni tak jak i ja mają prawo mieszkać, gdzie chcą i w
      zupełności mogą mieć w d*pie fakt, że oni te mieszkania dostali, a ja swoje będę
      spłacał przez naście lat. Może faktycznie nie warto pracować... :-/

> Tak na koniec to powiem
      > ci jeszcze, że wśród tego twojego bogatego getta jest więcej osobników ,
      > którzy kradną lub są elementem... I jeszcze jedno - przeprowadź się na
      > księżyc - tam nie matych "biednych" i bogatych też !!! ha ha ha
      Z księżyca to chyba Ty nadajesz - nie wiesz (albo nie chcesz wiedzieć) o co
      chodzi, a pyszczysz.
      • Gość: maria waskowicz Ruczaj jest PROWOKATOREM walczyl o wladze IP: *.ists.pl / *.ists.pl 31.12.04, 10:12
        Przeciez od poczatku bylo jasne ze On walczy o wladze i zeby wyrwac mandat
        radnego w przyszlej kadencji caly czas bylo mowione ze jest PROWOKATOREM

Z drugiej strony jak On sie zaprezentowal, przeciez to bylo ponizajace
        i to podedejsce wszysko albo nic zadnego kompropmisu, kazdy wie zeby cos zyskac
        trzeba czasem cos oddac, ale Panu Ruczajowi braklo myslenie perspektywicznego
        ktore jest cecha wielkich.
        Moze warto sie bylo zgodzic na 700 mieszkan ale przy najmnije nie miec ich 2500.
        Ale do tego trzeba madrej glowy a tak to narobili szumu i mamy wszystkie
        dzielnice przeciw sobie :((((((((((

• chichocik Re: Ruczaj jest PROWOKATOREM walczyl o wladze 31.12.04, 10:31
          Mnie się wydaje, że i tak mielibyśmy wszystkie dzielnice przeciwko sobie -
          przecież to dla reszty Krakowa rewelacyjna sprawa - upchnąć kilka tysięcy osób w
          mieszkaniach komunalnych w nie swojej dzielnicy.
          • Gość: maria waskowicz Trzeba dyplomacji IP: *.ists.pl / *.ists.pl 31.12.04, 10:57
            widzi Pan, zly sposob protestu, zly sposob negocjacji to co juz wspominalam
            zeby cos zyskac trzeba czasem ustapic, nie mozna zachowywac sie jak dziecko
            ktore chce wszystko
            A pan Ruczaj i jego druzyna nie chciala ustapic i jeszcze te wylicznaki ile to
            straca na metrze mieszkania i te cytaty roznych madrych glow, czy gadanie
            jaka to cholota sie wprowadzi i zamiast zyskiwac mieszkancow zaczeli ich
            tracic przeciez kazdy pozo oczywiscie Krzykaczami ma w rodzinie kogos komu
            gorzej sie wiedzie i czy od razu mozna nazywac go bandyta, a Ci ludzie
            widocznie maja same idealne rodziny, no i teraz mamy dopiero chece bo Ci ludzie
            co sie wprowadza beda na nas patrzec jak na dupkow z Kobierzyna a Pan Ruczaj to
            sie pewnie bedzie musial wyprowadzic :)))
            • ruczaj.x Skad wiesz, że były wyliczanki???? 02.01.05, 14:37
        • ruczaj.x A nie przyszło Ci do głowy... 02.01.05, 14:36
          że używałbym wszedzie gdzie się tylko da MOJEGO NAZWISKA I IMIENIA...
          chyba o to by chodziło żeby zdobyć popularność, jeśli miałbym plany polityczne..

a tym czasem moje dane zna tylko kilka zaufanych osób, ciekawe dlaczego
          • inezja21 Re: A nie przyszło Ci do głowy... 02.01.05, 14:43
            No własnie,nawet ja go nie znam:)))
          • chichocik Re: A nie przyszło Ci do głowy... 02.01.05, 14:50
            A nawet w przypadku "planów politycznych", to gdyby pomocnym byłoby zdobycie
            mandatu radnego, sam pierwszy pójdę zagłosować.
      • Gość: francjosef Re: PROWOKATOR IP: *.autocom.pl 01.01.05, 21:05
        Koleś czy jak tam cię nazwać - naucz się czytać i rozumieć. Wtedy będziesz mógł
        coś tu napisać . Jak widzisz pozostaje ci nauka. I nie staraj się mnie obrażać.
        Nie znasz prostych zasad ekonomii i współżycia społecznego to nie PYSZCZ. Może
        to ty jesteś tym iksem z ruczaja, gdzie tak naprawdę powstaje getto takich Łosi
        jak Ty. WIĘCEJ SIĘ NIE ODEZWĘ I NIE SKOMENTUJĘ WSZYSTKICH WYPOWIEDZI NA TEMAT
        RUCZAJA. SZKODA WŁASNYCH PIENIĘDZY I CZASU NA CZYTANIE TYCH BZDUR O PARU
        BLOKACH NA BAGNACH. PA PA
        • chichocik Re: PROWOKATOR 02.01.05, 14:46
          > Koleś czy jak tam cię nazwać - naucz się czytać i rozumieć. Wtedy będziesz mógł
          > coś tu napisać . Jak widzisz pozostaje ci nauka. I nie staraj się mnie obrażać.
          > Nie znasz prostych zasad ekonomii i współżycia społecznego to nie PYSZCZ.
          Jeśli już, to chyba zasad ekonomii nie znasz Ty, "koleś", bo ja jakoś nie widzę
          sensu ekonomicznego w budowaniu (kupowaniu) mieszkań na Ruczaju, gdzie ceny
          należą do tych wyższych w Krakowie. Nie sądzisz, że TANIEJ, a więć BARDZIEJ
          EKONOMICZNIE byłoby wybudować te bloki np. na obrzeżach Krakowa? Bo z pewnością
          i tam miasto ma mnóstwo wolnych gruntów... A te na Ruczaju mogłoby z zyskiem
          sprzedać, żeby sfinansować swoje socjalno-komunalne fanaberie... Tak więc, to
          raczej Ciebie zapraszam do nauki. Najlepsza byłaby ekonomia.

> Może to ty jesteś tym iksem z ruczaja
          Nie jestem, ale bynajmniej nie oczekuję, że uwierzy mi osobnik, który sam na
          Forum pisuje pod kilkoma nickami...

> WIĘCEJ SIĘ NIE ODEZWĘ I NIE SKOMENTUJĘ WSZYSTKICH WYPOWIEDZI NA TEMAT
          > RUCZAJA. SZKODA WŁASNYCH PIENIĘDZY I CZASU NA CZYTANIE TYCH BZDUR O PARU
          > BLOKACH NA BAGNACH. PA PA
          Nawet nie wiesz, jak mnie to cieszy. Trzymam za słowo!!!
    • Gość: marjanpol Re: społecznik ruczaj.x IP: 83.238.200.* 02.01.05, 00:10
      brawo.tak trzymać.niechżyje bardzo długo idalej miesza w nowym roku RUCZAJ
      X.pozdrawiam wszystkich[poza tą kreaturą oczywiście].

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka