Dodaj do ulubionych

buurza!!! Chować się!!!!!!

17.05.02, 19:57
Burza za burzą. Jednak największe wrażenie robi burza w centrum miasta, gdy
stoi się na przystanku bez wiaty w oczekiwaniu na autobus...
Obserwuj wątek
    • Gość: bonzaj Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.krakow.pl 17.05.02, 19:59
      Widze....do mnie się dopiero zbliża..
      Mam pytanie czy wyłączacie komputery w czasie burzy?
      • yogy Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:01
        Tata mi mówi, żebym wyłączym, ale ja się waham...
        • yogy Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:02
          a swoją drogą, to tak mi wali piorunami przed oknem, że chyba jednak wyłącze.
          Najgorsze jest to, że burz idzie prosto na mój blok...uuups, ale rąbnęło...
          • yogy Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:03
            yogy napisał(a):

> a swoją drogą, to tak mi wali piorunami przed oknem, że chyba jednak wyłącze.
            > Najgorsze jest to, że burza idzie prosto na mój blok...uuups, ale rąbnęło...

:-)))to rąbnęło to było specjalnie:-) Proszę mi tego nie wypominać:-)
            • Gość: bonzaj Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.krakow.pl 17.05.02, 20:05
              Ja zaraz wyłączam kompa ..ale to za chwile...
              Ale grzmi nieżle...
              Qrde wywaliło mi kablówke...
              • yogy Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:06
                ja wyłączam - będę jak się skończy. Qrde, takiego wyładowania to w życiu nie
                widziałem...leeeeeecę!!!
                • Gość: bonzaj Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.krakow.pl 17.05.02, 20:09
                  ja też spadam ...
                  Nie ma co ryzykować...
                  • kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:11
                    Hehe, a ja sobie właśnie siedzę, wali za oknem jak s****syn, ale chyba mi nic
                    nie będzie? :)))
                    • mikolaj7 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:17
                      czemu wylaczacie kompy?
                      • kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:18
                        Ja też nie rozumiem :)))
                        U nas już po wszystkim.
      • Gość: 4klasa Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 20:23
        Gość portalu: bonzaj napisał(a):

> Mam pytanie czy wyłączacie komputery w czasie burzy?

Przez 10 lat nic sie nie stalo, wiec teraz tez nie powinno =)
        • muzaaa Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 20:33
          Najwieksze wrazenie robi burza na wsi, gdzie w stodole nie ma piorunochoronow.
          Wiec, jest sie w tej stodole, ktora stoi na wzgorzu, a zapach slomy i siana
          wciska sie w (nie powiem nozdrza:) w nosek. Ciemno i mrocznie.
          Wali jak cholera coraz blizej i blizej. Deszcz dudni o dachowke i wtedy jest
          naprawde straszno. Kiedy grzmotnie juz zupelnie bliziutko, jakby za sciana, to
          juz tylko trzeba sie do bozi modlic o zmilowanie.
          W miescie burza to maly pikus.
          • Gość: Tomaszek Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.soft / 192.168.2.* 17.05.02, 20:34
            W Fałęckim Borku też leje, ale pioruny walą głównie w Nową Hutę
          • Gość: 4klasa Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 20:49
            muzaaa napisał(a):

> Najwieksze wrazenie robi burza na wsi, gdzie w stodole nie ma piorunochoronow.

Co do wsi to sie zgadzam, ale na czczym polu! Kiedys poszedlem na spacerek i po
            jakims czasie rozpetala sie burza! Wtedy to dopiero mialem stracha! Zadnej
            chatki w poblizu, a wszystko co bylo w zasiegu wzroku to albo drzewko, albo
            pszenica :)
            • yogy Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 21:25
              4klaso wyszedłeś z tego cało? Żyjesz?

Faaajna burza była - rąbnęło w kościól w NB(w piorunochron na krzyżu). Akurat
              przypadkiem nań zerknąłem. Wiara się o zdrowie modli, a tu ich szlag trafił:-
              ))).

Pytacie czemu kompa wyłączam? Otóż mieszkam w bloku, który budowany był na
              zasadzie: nie ważne z czego, nie ważne jak - ważne, żeby przed terminem lub w
              terminie!
              Poza tym, obok piorunochronu, który wije się po ścianie bloku 20cm od jednego i
              drudiego balkonu (koło mnie są w sumie 2), obok niego wije się również jakiś
              czarny kabel. Nie wiem co to za kabel, niby izolowany ale za te moje grzechy,
              to nie wiadomo co się może stać:-)
              • kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 22:15
                yogy napisał(a):

> Pytacie czemu kompa wyłączam? Otóż mieszkam w bloku, który budowany był na
                > zasadzie: nie ważne z czego, nie ważne jak - ważne, żeby przed terminem lub w
                > terminie!
                > Poza tym, obok piorunochronu, który wije się po ścianie bloku 20cm od jednego i
                >
                > drudiego balkonu (koło mnie są w sumie 2), obok niego wije się również jakiś
                > czarny kabel. Nie wiem co to za kabel, niby izolowany ale za te moje grzechy,
                > to nie wiadomo co się może stać:-)

Qrcze, bo ja w takim samym mieszkam, może powinienem zwrócić uwagę, co mam na
                ścianie za oknem? No nie, bo się zacznę bać następnym razem...

• Gość: 4klasa Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 22:26
                yogy napisał(a):

> 4klaso wyszedłeś z tego cało? Żyjesz?

Czas na zmiane nick'a... hmmm ale na to poswiece inny watek :-)
                • kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 22:31
                  Gość portalu: 4klasa napisał(a):

> Czas na zmiane nick'a... hmmm ale na to poswiece inny watek :-)

Na >Student<? Nie za szybko? :)))
                  • Gość: 4klasa Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 22:43
                    kuba203 napisał(a):

> Na >Student<? Nie za szybko? :)))

Nie na student, mam juz cos upatrzonego, nawet logowalem sie z ta nazwa, ale i
                    tak nikt nie zgadnie jaka :-) Stawiam piwo/wino (do wyboru) dla tego kto to
                    odkryje :)

• kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 22:44
                      Gość portalu: 4klasa napisał(a):

> Nie na student, mam juz cos upatrzonego, nawet logowalem sie z ta nazwa, ale i
                      > tak nikt nie zgadnie jaka :-) Stawiam piwo/wino (do wyboru) dla tego kto to
                      > odkryje :)
                      >

separatysci_wieliccy?
                      • Gość: 4klasa Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 22:54
                        zadne separatysci, o co Ty mnie posadzasz?? :)
                        • kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 22:59
                          No bo mówiłeś, że to coś takiego, czego nikt by się nie spodziewał :)))
                          • Gość: 4klasa Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 23:12
                            kuba203 napisał(a):

> No bo mówiłeś, że to coś takiego, czego nikt by się nie spodziewał :)))

To raczej byl MALUTKI epizod, wiec raczej nikt by tego wina/piwa nie dostal :)
                            juz sam nie wiem, do jakiego watku. Tak czy inaczej, moze jutro zmienie nick'a,
                            a trzeba jak najszybciej, bo juz jest nieaktualny..
                            • kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 23:16
                              Nieśmiało zauważę, że jeszcze powinieneś mieć ustne egzaminy w przyszłym
                              tygodniu... Od nicka będziesz miał pełne prawo się uwolnić dopiero po rozdaniu
                              świadectw. :)))
                              • tomcrac Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 23:33
                                kuba203 napisał(a):

> Nieśmiało zauważę, że jeszcze powinieneś mieć ustne egzaminy w przyszłym
                                > tygodniu... Od nicka będziesz miał pełne prawo się uwolnić dopiero po rozdaniu
                                > świadectw. :)))

Powinienem, ale moja szkola (8klas maturalnych) podala mi termin na 3 czerwca :(
                                szkoda, ale i tak sobie gdzies wyjade poza miasto juz w niedziele. Czy Ty tesh
                                straciles juz chec jakiejkolwiek nauki? :)
                                Swiadectwo dostane ok 10 czerwca, za pozno 4klasy juz nie ma! odeszla, bedzie
                                tylko we wspomnieniach... nie placzcie! bede z Wami! poprostu kazdy musi przejsc
                                metamorfoze :) c'ya ide lulac
                                • mikolaj7 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 23:35
                                  juz Cie widzialem pare razy na forum pod ta ksywka...
                                  • tomcrac Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 23:39
                                    mikolaj7 napisał(a):

> juz Cie widzialem pare razy na forum pod ta ksywka...

Az tak sie w oczy rzucalem? ;)
                                    • mikolaj7 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 17.05.02, 23:41
                                      tomcrac napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                                      >
                                      > > juz Cie widzialem pare razy na forum pod ta ksywka...
                                      >
                                      > Az tak sie w oczy rzucalem? ;)

wylapuje zwykle nowe ksywki...

ale nie skojarzylem dotad tomcraca z 4klasa :)
                                • Gość: 4k..tomC Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.05.02, 23:36
                                  I tak sam wpadlem w swoje sidla :( heh to chyba przeznaczenie, ze zapomnialem o
                                  wylogowaniu sie.. :-)
                                • kuba203 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 18.05.02, 01:08
                                  tomcrac napisał(a):

> Powinienem, ale moja szkola (8klas maturalnych) podala mi termin na 3 czerwca :
                                  > (
                                  > szkoda, ale i tak sobie gdzies wyjade poza miasto juz w niedziele. Czy Ty tesh
                                  > straciles juz chec jakiejkolwiek nauki? :)

Ja już mam te męki za sobą, bo dziś, tfu wczoraj zdałem ostatni egzamin, i tera
                                  mam wolne aż do wstępnych :) Ale co racja to racja, chęci straciłem.
                                  > Swiadectwo dostane ok 10 czerwca, za pozno 4klasy juz nie ma! odeszla, bedzie
                                  > tylko we wspomnieniach... nie placzcie! bede z Wami! poprostu kazdy musi przejs
                                  > c
                                  > metamorfoze :) c'ya ide lulac

Qrcze, metamorfoza, niczym u bohatera romantycznego :)))
          • Gość: kathy38 Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 17.05.02, 21:23
            muzaaa napisał(a):

> W miescie burza to maly pikus.

Też tak myślałam. Aż do czasu kiedy przez Kraków przeleciała wiadomość, że piorun
            zabił człowieka na ulicy Komandosów. To było kilka(naście?) lat temu, ale bodajże
            w zeszłym roku w Warszawie zginęła para, która schroniła się przed deszczem pod
            drzewem obok jakiegoś hipermarketu.
            Od tamtego wypadku na os. Podwawelskim boję się burzy tak naprawdę.
            • Gość: Ola Re: buurza!!! Chować się!!!!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 17.05.02, 22:19
              A mnie burza zlapala w empiku na rynku.. kupilam sobie wiec ksiazeczke i udalam
              sie do Daktyla na herbatke karmelowa z mlekiem... ale bylo fajnie
    • Gość: student CIESZYN-SKOCZOW-BIELSKO B. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.05.02, 22:48
      BURZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..................

burza w gorach to dopiero przyjemnosc...

pozdrawiam z gor
    • dreamlover Re: buurza!!! Chować się!!!!!! 18.05.02, 09:36
      A ja właśnie byłam na rowerku na Błoniach i po dwóch minutach byłam całkiem
      przemoknięta. Myślałam, że uda mi się uciec. Ale czegoś takiego to w życiu nie
      przeżyłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka