Dodaj do ulubionych

chciałabym

13.01.05, 12:30
oficjalnie wszystkich przywitać :)

fajnie, że jest forum osiedlowe :)

czekam z utęsknieniem na rzym...

i od razu mam pytanie - czy dokonywaliscie jakichs przeróbek w mieszkaniach?
jeśli tak, to jaki był koszt zmiany projektu?
Obserwuj wątek
    • agwima Re: chciałabym 13.01.05, 13:25
      Witam:)
      Też czekam i troszkę zazdroszczę tym co mogą juz budzić się na europejskim hihi
      czekam na Barcelonę:)

Co do przeróbek... też zastanawiam się nad paroma zmianami i dosteje mętliku w
      głowie:) mam ( a raczej będę mieć) mieszkanko 66m2 i myślę o zrobieniu wc w
      łazience i przeznaczeniu osobnego wc na garderobę. Ale nie jestem pewna. sa
      argumenty za i przeciw:)
      Może ktoś rzuci jakimś chasłem i rozjaśni mój umysł?;)
      Pozdrawiam!
      • xed garderoba 13.01.05, 13:34
        Mysle, ze garderoba to dobry pomysl. W naszym mieszkaniu w czasie przeróbek
        zaplanowalismy garderobę/magazynek w połączeni z dużą szafą wnękową - sprawdza
        się doskonale
        • rrover Re: garderoba 13.01.05, 22:18
          przerabiać przerabiać ... ale nie ufać warbudowi i pilnować ... co miałem
          przebojów ... bo państwo inżynierstwo planów nie czyta ... :) cóż... trza dbać
          o swoje bo jednak alternatywy jeszcze się zdazają :)
          • barcellona przerobki 01.02.05, 13:07
            Witam, ja tez czekam na barcelone i mam pytanie do juz mieszkajacych na osiedlu: czy przerabialiście na własny rachunek czy zrobil to dla was warbud? My chcemy przesunac scianke dzialowa na rzecz szafy wnekowej. Podono trzeba zgody architekta? No i jakie koszty?
            • xed Re: przerobki 01.02.05, 13:16
              Witaj,
              zmiany wprowadzilismy na atapie projektu. Moja zona jest architektem
              wiec 'namalowala' o co chodzi i tak trzeba uzyskac zgode architekta i jego
              pieczatke.

Koszty - musisz negocjowac to indywidualnie. Sporzadzilismy wspolnie liste
              zmian i bilans co bedzie dodatkowo zrobione, czego robic nie bedziemy itd. Obie
              strony byly zainteresowane opcja "0"

Pozdrawiam
              • barcellona Re: przerobki 01.02.05, 13:20
                Dzieki, mój mąz jest po PK- budownictwo i tez chce przygotowac w Auto Cad projekci, żeby wiedzieli o co chodzi, myśle że wyjdziemy na zero:) A jak sprawa wymiany drzwi: kolor mi sie kompletnie nie podoba i te pełne drzwi do pokoju:( Podobno mozna wybrac inny model z katalogu Porta, czy ktoś tak robił?
                • xed Re: przerobki 02.02.05, 01:21
                  Tak zmienilismy drzwi - jednak wszystko wskazuje na to że kierowaliśmy się
                  zupełnie odmiennymi pobudkami. Nie podobały się nam 'drewniane' drzwi oraz
                  bardziej lubimy drwi pełne (chociaż niewiele zostało ich w mieszkaniu).
                  Sprawę ustaliliśmy z inżynierem G :) i przedstawicielem Porty. Zero problemów.
              • muffinkakr Re: przerobki 01.02.05, 21:11
                Cześć,
                Mam też pytanie ale moje mieszkanie już stoi w Paryżu. Czy aby postawić sciankę
                działową we własnym mieszkaniu potrzeba zgody?
                Pozdrawiam
      • esposa1 Re: chciałabym 14.10.05, 19:39
        he he!!!!!!
        dla mnie priorytetem była obecność dwóch kibelków w mieszkaniu!!!! gdybym
        miała garderobę to zaraz przerobiłabym ją na wc ( gdyby było tylko 1)
        Po 20 paru latach mieszkania z rodzinką w domu i od niedawna dodatkowo jeszcze
        z moim mężem.... z tylko jedną łazienką....... mam dość czekania pod drzwiami
        w razie nagłej i niecierpiącej zwłoki potrzeby ; )
        • dorotek_s Re: chciałabym 14.10.05, 19:46
          Jak ja nie znosze archeologi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka