ferla 13.01.05, 12:30 oficjalnie wszystkich przywitać :) fajnie, że jest forum osiedlowe :) czekam z utęsknieniem na rzym... i od razu mam pytanie - czy dokonywaliscie jakichs przeróbek w mieszkaniach? jeśli tak, to jaki był koszt zmiany projektu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agwima Re: chciałabym 13.01.05, 13:25 Witam:) Też czekam i troszkę zazdroszczę tym co mogą juz budzić się na europejskim hihi czekam na Barcelonę:) Co do przeróbek... też zastanawiam się nad paroma zmianami i dosteje mętliku w głowie:) mam ( a raczej będę mieć) mieszkanko 66m2 i myślę o zrobieniu wc w łazience i przeznaczeniu osobnego wc na garderobę. Ale nie jestem pewna. sa argumenty za i przeciw:) Może ktoś rzuci jakimś chasłem i rozjaśni mój umysł?;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xed garderoba 13.01.05, 13:34 Mysle, ze garderoba to dobry pomysl. W naszym mieszkaniu w czasie przeróbek zaplanowalismy garderobę/magazynek w połączeni z dużą szafą wnękową - sprawdza się doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
rrover Re: garderoba 13.01.05, 22:18 przerabiać przerabiać ... ale nie ufać warbudowi i pilnować ... co miałem przebojów ... bo państwo inżynierstwo planów nie czyta ... :) cóż... trza dbać o swoje bo jednak alternatywy jeszcze się zdazają :) Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona przerobki 01.02.05, 13:07 Witam, ja tez czekam na barcelone i mam pytanie do juz mieszkajacych na osiedlu: czy przerabialiście na własny rachunek czy zrobil to dla was warbud? My chcemy przesunac scianke dzialowa na rzecz szafy wnekowej. Podono trzeba zgody architekta? No i jakie koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
xed Re: przerobki 01.02.05, 13:16 Witaj, zmiany wprowadzilismy na atapie projektu. Moja zona jest architektem wiec 'namalowala' o co chodzi i tak trzeba uzyskac zgode architekta i jego pieczatke. Koszty - musisz negocjowac to indywidualnie. Sporzadzilismy wspolnie liste zmian i bilans co bedzie dodatkowo zrobione, czego robic nie bedziemy itd. Obie strony byly zainteresowane opcja "0" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: przerobki 01.02.05, 13:20 Dzieki, mój mąz jest po PK- budownictwo i tez chce przygotowac w Auto Cad projekci, żeby wiedzieli o co chodzi, myśle że wyjdziemy na zero:) A jak sprawa wymiany drzwi: kolor mi sie kompletnie nie podoba i te pełne drzwi do pokoju:( Podobno mozna wybrac inny model z katalogu Porta, czy ktoś tak robił? Odpowiedz Link Zgłoś
xed Re: przerobki 02.02.05, 01:21 Tak zmienilismy drzwi - jednak wszystko wskazuje na to że kierowaliśmy się zupełnie odmiennymi pobudkami. Nie podobały się nam 'drewniane' drzwi oraz bardziej lubimy drwi pełne (chociaż niewiele zostało ich w mieszkaniu). Sprawę ustaliliśmy z inżynierem G :) i przedstawicielem Porty. Zero problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
muffinkakr Re: przerobki 01.02.05, 21:11 Cześć, Mam też pytanie ale moje mieszkanie już stoi w Paryżu. Czy aby postawić sciankę działową we własnym mieszkaniu potrzeba zgody? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
esposa1 Re: chciałabym 14.10.05, 19:39 he he!!!!!! dla mnie priorytetem była obecność dwóch kibelków w mieszkaniu!!!! gdybym miała garderobę to zaraz przerobiłabym ją na wc ( gdyby było tylko 1) Po 20 paru latach mieszkania z rodzinką w domu i od niedawna dodatkowo jeszcze z moim mężem.... z tylko jedną łazienką....... mam dość czekania pod drzwiami w razie nagłej i niecierpiącej zwłoki potrzeby ; ) Odpowiedz Link Zgłoś