zielonki 18.01.05, 11:07 Jan Okoński swoim sprytem to załatwił. A wy tu chcieliście Koło Młodych zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasica Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.ecofis.de 18.01.05, 11:30 podoba mi sie twoj styl, peteen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg peteena Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:33 a ja go nie lubię, zgryźliwy, pewnie stary i brzydki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.chello.pl 18.01.05, 11:51 O Boże ! Co ty ! Może zgryźliwy, ale młody i śliczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:53 Mocno stary, ponoć nawet dziadkiem jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.chello.pl 18.01.05, 11:55 Dziadkiem dopiero ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:03 A co ty ta duzo o nim wiesz, moze sam jestes peteenem? Odpowiedz Link Zgłoś
18kwie2004 ten post tu nie należy 18.01.05, 21:41 stawiam na poniższe: 1. jak poskrobać to wyłazi polska zaściankowość 2. niektórzy ludzie ciągle nie mogą przyjąć prawdy do wiadomości ignorancja w sprawie historii miasta, regionu i kwestii językowych podstawą arogancji 3. ludzie ze śmiertelną powagą wobec samego siebie, niezdolni do dystansu 4. zaprzeczenie otwartych tradycji miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 31 listopada Re: ten post tu nie należy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 21:49 A co było 18 kwietnia 2004? I do czego odnosi się Twój post? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasica prawda IP: *.ecofis.de 18.01.05, 11:58 Prawda, moze Peteen jest w rzeczywistosci stary i brzydki, ale ma ciety jezyk, a moge go sobie wyobrazac jak chce: jako Brada Pitta w samych majtkach na przyklad... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen przecież wątek jest o tajmeniczej uni, nie o mnie. 18.01.05, 12:00 a zatem prędziutko - chodu stąd, bo jeszcze będzie na nas... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen jakiego zaś brata w majtkach?! 18.01.05, 11:59 wypraszam sobie podobne insynuacje, prędzej ojca w galotach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasica Re: jakiego zaś brata w majtkach?! IP: *.ecofis.de 18.01.05, 12:01 Zniszczyles mi wizje i wiecej nie wroci! Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 18:11 zielonki napisał: > Jan Okoński swoim sprytem to załatwił. A wy tu chcieliście Koło Młodych > zakładać. To byłoby kolejne kółko starych pierdzieli!!!!/nikogo nie chcę obrażać!!!. Róbcie na działce,plewcie trawę ;łówcie rybki,puszczajcie "bąki",politykę zostawcie młodym!!-Pozwólcie im przejąć sztandary!!!,niech budują "prawdziwą Polskę"-wolną ,bogatą;nie skażoną tym sqrwysyństwem!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: No i po UNI IP: *.comnet.krakow.pl 18.01.05, 19:10 Miałem kiedyś wątpliwą przyjemność pouczania pana Okońskiego.Powiem krótko, to facet który zachowuje się jak dawni sekretarze PZPR. Szmaciarz zawinił , straszył mnie przełożonymi,i próbował wydawać mi polecenia. To postkomunistyczne pokolenie nigdy nie zmieni swojej mentalności. Tamte czasy, zmusiły nas do cwaniactwa,kombinatorstwa, załatwiania spraw na lewo. Te przywary szczególnie okazują ludzie władzy, niezależnie od zabarwienia politycznego oraz duchowni kościoła katolickiego. Dlatego całkowicie zgadzam się z Longiem aby pogonić stare świnie od koryta. Czas na ludzi młodych, wykształconych,niezawistnych ,ambitnych i uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: No i po UNI 18.01.05, 20:54 A teraz będę miał okoliczność, bodaj po raz pierwszy, zgodzić się z Panem majorem: Jasieniek rzeczywiście wygląda tak, jakby mu się formacje pomyliły - znacznie lepiej czułby się w SLD, na 100% A co do ludzi młodych, wykształconych, niezawistnych, ambitnych i uczciwych, to i w Kościele znam wielu takich - przynależność do organizacji (częściej) i powołanie (rzadziej)nie czyni człowieka.Pan Major pewnie się orientuje. Człowieka czyni wychowanie w domu, który jest - i zawsze był najistotniejszym czynnikiem wychowania i ukształtowania młodego człowieka. Ponadto, generalnie rzecz ujmując w Kościele ludzie są z natury rzeczy lepiej wykształceni, choćby z racji tradycji monastycznej, która - zważ proporcją - upodabnia do siebie wszystkie wielkie religie świata.Mają teżna to więcej czasu a i środków. To w połączeniu z działaniem struktur hierarchicznych sprawia, że np kleryk jest generalnie rzecz ujmując lepszym absolwentem, niż nie-kleryk. Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: No i po UNI 18.01.05, 19:40 ... Longi a Ty myślisz , że młodzież to gdzie się uczyła .... ... cztery pokolenia będzie mało ... ... jakoś mi się zdaje , że większość problemów to nasze narodowe cechy , które były zawsze ... jak nigdzie na świecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 20:14 Witaj broton!!! Nie traćmy czasu-nasz przeminął-niech młodzi naprawiają wszystko co my spieprzyliśmy!!!!.Młodzi nie są skażeni-nasze pokolenie to "trędowaci"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan marian Re: No i po UNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:19 Masz rację, przywalimy im jeszcze teczkami i będzie po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: No i po UNI 18.01.05, 20:30 ...Longi ... a kto Ci powiedział , że nie są skażeni , a gdzie oni sięuczyli ... ...niech biorą - tylko gó.. z tego będzie ... ...cztery pokolenia - mało ... Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 20:35 No to po nas!!! Czyli....tylko bomba atomowa!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: No i po UNI 18.01.05, 20:46 ...Longi , masz dzieci ?, w jakim wieku ?... Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 23:06 Mam dwóch :30-latka i 18-latka ,starszy robi kasę ,młodszy maturę!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: No i po UNI 18.01.05, 21:47 ... ale komisje ( różne) to już do końca zycia będziemy mieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Cały dzień 18.01.05, 22:56 Cały dzień mnie nie było, a tu widzę , że ciekawie prawicie. Nie muszę grać w DSJ. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Resume Ad.H56. 18.01.05, 23:09 Zdobędę się na resume. Też takie myśli mnie nachodziły jak H56-y pisze o młodych. Ale po czasie myślę, że to tacy sami ludzie jak inni. Jedno nie ulega jednak kwestii. Są lepiej wykształceni. Ale też narażeni są na więcej pokus. Owczy powszechny i poznawiony skrupułów pęd do mamony, też tu nie jest pomocny. Co by nie mówić to starszaki żyły ideami. Świat był mniej rzeczywisty jak teraz. Nawet załatwianie spraw na lewo mozna było opatrzyć ideologią, której i dziś trudno zaprzeczyć. Tak więc nie skazywałbym tu wielu na przedwczesną emeryturę. Może druga młodość? Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Resume Ad.H56. 18.01.05, 23:24 Zielonku!! Jesteś w błędzie,Wiesz jak się mówi o idealistach;..."wały"- o mnie tak też mówili-zmądrzałem!!;o}}}.Jest takie trafne powiedzenie:..""czym skorupka...""" Więc ta emerytura lepiej nam zrobi,bo ci którym się wydaje że są wiecznie młodzi żle kończą.Wiesz czemu???,bo nie mają umiaru!!!!;o{{{{. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Czy ... 18.01.05, 23:33 nawiązujesz z tym umiarem do swojej przypadłości? Jeśli tak to traktuję to poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś