Dodaj do ulubionych

No i po UNI

18.01.05, 11:07
Jan Okoński swoim sprytem to załatwił. A wy tu chcieliście Koło Młodych
zakładać.
Obserwuj wątek
    • peteen a czy uni o tym wiedzo? nt. 18.01.05, 11:22

• Gość: Kasica Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.ecofis.de 18.01.05, 11:30
        podoba mi sie twoj styl, peteen...
        • Gość: wróg peteena Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:33
          a ja go nie lubię, zgryźliwy, pewnie stary i brzydki
          • Gość: wielbiciel Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.chello.pl 18.01.05, 11:51
            O Boże ! Co ty ! Może zgryźliwy, ale młody i śliczny!
            • Gość: przeciwnik Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:53
              Mocno stary, ponoć nawet dziadkiem jest.
              • Gość: wielbiciel Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.chello.pl 18.01.05, 11:55
                Dziadkiem dopiero ma być.
                • Gość: przeciwnik Re: a czy uni o tym wiedzo? nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:03
                  A co ty ta duzo o nim wiesz, moze sam jestes peteenem?
                  • 18kwie2004 ten post tu nie należy 18.01.05, 21:41
                    stawiam na poniższe:

1. jak poskrobać to wyłazi polska zaściankowość
                    2. niektórzy ludzie ciągle nie mogą przyjąć prawdy do wiadomości
                    ignorancja w sprawie historii miasta, regionu i kwestii językowych podstawą
                    arogancji
                    3. ludzie ze śmiertelną powagą wobec samego siebie, niezdolni do dystansu
                    4. zaprzeczenie otwartych tradycji miasta
                    • Gość: 31 listopada Re: ten post tu nie należy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 21:49
                      A co było 18 kwietnia 2004?
                      I do czego odnosi się Twój post?
    • Gość: Kasica prawda IP: *.ecofis.de 18.01.05, 11:58
      Prawda, moze Peteen jest w rzeczywistosci stary i brzydki, ale ma ciety jezyk,
      a moge go sobie wyobrazac jak chce: jako Brada Pitta w samych majtkach na
      przyklad...
      • krzychut Re: prawda 18.01.05, 11:59
        Peteen ! Co te kobity w tobie widzą?
        • peteen przecież wątek jest o tajmeniczej uni, nie o mnie. 18.01.05, 12:00
          a zatem prędziutko - chodu stąd, bo jeszcze będzie na nas...
      • peteen jakiego zaś brata w majtkach?! 18.01.05, 11:59
        wypraszam sobie podobne insynuacje, prędzej ojca w galotach...
        • Gość: Kasica Re: jakiego zaś brata w majtkach?! IP: *.ecofis.de 18.01.05, 12:01
          Zniszczyles mi wizje i wiecej nie wroci!
    • longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 18:11
      zielonki napisał:

> Jan Okoński swoim sprytem to załatwił. A wy tu chcieliście Koło Młodych
      > zakładać.
      To byłoby kolejne kółko starych pierdzieli!!!!/nikogo nie chcę obrażać!!!.
      Róbcie na działce,plewcie trawę ;łówcie rybki,puszczajcie "bąki",politykę
      zostawcie młodym!!-Pozwólcie im przejąć sztandary!!!,niech budują "prawdziwą
      Polskę"-wolną ,bogatą;nie skażoną tym sqrwysyństwem!!!!.
      • Gość: H56 Re: No i po UNI IP: *.comnet.krakow.pl 18.01.05, 19:10
        Miałem kiedyś wątpliwą przyjemność pouczania pana Okońskiego.Powiem krótko, to
        facet który zachowuje się jak dawni sekretarze PZPR. Szmaciarz zawinił ,
        straszył mnie przełożonymi,i próbował wydawać mi polecenia. To
        postkomunistyczne pokolenie nigdy nie zmieni swojej mentalności.
        Tamte czasy, zmusiły nas do cwaniactwa,kombinatorstwa, załatwiania spraw na
        lewo. Te przywary szczególnie okazują ludzie władzy, niezależnie od zabarwienia
        politycznego oraz duchowni kościoła katolickiego. Dlatego całkowicie zgadzam
        się z Longiem aby pogonić stare świnie od koryta. Czas na ludzi młodych,
        wykształconych,niezawistnych ,ambitnych i uczciwych.
        • hm_tak Re: No i po UNI 18.01.05, 20:54
          A teraz będę miał okoliczność, bodaj po raz pierwszy, zgodzić się z Panem
          majorem: Jasieniek rzeczywiście wygląda tak, jakby mu się formacje pomyliły -
          znacznie lepiej czułby się w SLD, na 100%
          A co do ludzi młodych, wykształconych, niezawistnych, ambitnych i uczciwych, to
          i w Kościele znam wielu takich - przynależność do organizacji (częściej) i
          powołanie (rzadziej)nie czyni człowieka.Pan Major pewnie się orientuje.
          Człowieka czyni wychowanie w domu, który jest - i zawsze był najistotniejszym
          czynnikiem wychowania i ukształtowania młodego człowieka.
          Ponadto, generalnie rzecz ujmując w Kościele ludzie są z natury rzeczy lepiej
          wykształceni, choćby z racji tradycji monastycznej, która - zważ proporcją -
          upodabnia do siebie wszystkie wielkie religie świata.Mają teżna to więcej czasu
          a i środków. To w połączeniu z działaniem struktur hierarchicznych sprawia, że
          np kleryk jest generalnie rzecz ujmując lepszym absolwentem, niż nie-kleryk.
          • broton Re: No i po UNI 18.01.05, 21:03
            ...chyba się nie zgodzę ...
      • broton Re: No i po UNI 18.01.05, 19:40
        ... Longi a Ty myślisz , że młodzież to gdzie się uczyła ....
        ... cztery pokolenia będzie mało ...
        ... jakoś mi się zdaje , że większość problemów to nasze narodowe cechy , które
        były zawsze ... jak nigdzie na świecie ...
        • longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 20:14
          Witaj broton!!!
          Nie traćmy czasu-nasz przeminął-niech młodzi naprawiają wszystko co my
          spieprzyliśmy!!!!.Młodzi nie są skażeni-nasze pokolenie to "trędowaci"!!!
          • Gość: jan marian Re: No i po UNI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:19
            Masz rację, przywalimy im jeszcze teczkami i będzie po ptokach.
          • broton Re: No i po UNI 18.01.05, 20:30
            ...Longi ... a kto Ci powiedział , że nie są skażeni , a gdzie oni sięuczyli ...

...niech biorą - tylko gó.. z tego będzie ...

...cztery pokolenia - mało ...
            • longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 20:35
              No to po nas!!!
              Czyli....tylko bomba atomowa!!!.
              • broton Re: No i po UNI 18.01.05, 20:46
                ...Longi , masz dzieci ?, w jakim wieku ?...
                • longwehicle Re: No i po UNI 18.01.05, 23:06
                  Mam dwóch :30-latka i 18-latka ,starszy robi kasę ,młodszy maturę!!!.
              • broton Re: No i po UNI 18.01.05, 21:47
                ... ale komisje ( różne) to już do końca zycia będziemy mieli ...
                • zielonki Re: Cały dzień 18.01.05, 22:56
                  Cały dzień mnie nie było, a tu widzę , że ciekawie prawicie.
                  Nie muszę grać w DSJ.
                  • zielonki Re: Resume Ad.H56. 18.01.05, 23:09
                    Zdobędę się na resume.
                    Też takie myśli mnie nachodziły jak H56-y pisze o młodych. Ale po czasie myślę, że to tacy sami ludzie jak inni. Jedno nie ulega jednak kwestii. Są lepiej wykształceni. Ale też narażeni są na więcej pokus. Owczy powszechny i poznawiony skrupułów pęd do mamony, też tu nie jest pomocny.
                    Co by nie mówić to starszaki żyły ideami. Świat był mniej rzeczywisty jak teraz. Nawet załatwianie spraw na lewo mozna było opatrzyć ideologią, której i dziś trudno zaprzeczyć.
                    Tak więc nie skazywałbym tu wielu na przedwczesną emeryturę.
                    Może druga młodość?
                    • longwehicle Re: Resume Ad.H56. 18.01.05, 23:24
                      Zielonku!!
                      Jesteś w błędzie,Wiesz jak się mówi o idealistach;..."wały"- o mnie tak też
                      mówili-zmądrzałem!!;o}}}.Jest takie trafne powiedzenie:..""czym skorupka..."""
                      Więc ta emerytura lepiej nam zrobi,bo ci którym się wydaje że są wiecznie
                      młodzi żle kończą.Wiesz czemu???,bo nie mają umiaru!!!!;o{{{{.
                      • zielonki Re: Czy ... 18.01.05, 23:33
                        nawiązujesz z tym umiarem do swojej przypadłości?
                        Jeśli tak to traktuję to poważnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka