Dodaj do ulubionych

Czy ktos chodzi do liceum nr 14?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:04
Jak tam jest? Czy warto? Podpowiedzcie cos proszę!!! Wszystkie opinie mile
widziame. Tylko nie olewajcie tego pytania! Dobrze?
Obserwuj wątek
    • daniel1999 Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? 29.01.05, 00:45
      ja bym drugi raz nie wybrał tej szkoły. moi kumple chodzą do szesnastki w Hucie i są bardzo zadowoleni. mają tam ciekawe profile i nauczyciele są nieźli. sam myślę czy sie nie przenieść od lutego. Daniel
      • anulla1 Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? 14.02.05, 22:06
        Ja chodziłam i nie polecam.
        Co prwada skończyłam to liceum dobrych parę lat temu, ale kadra jest ta sama.
        W tej szkole jawnie były łamane prawa ucznia, a do tego w roku, kiedy zdawałam
        maturę na 120 zdających oblało 40...( ja naszczęście zdałam)- to chyba świadczy
        o poziomie nucznia, bo nawet jeśli ludzie się tak słabo uczyli to kto ich
        dopuścił do matury???
        Okres liceum wspominam bardzo źle, do teraz mi się śnią różne sprawdziany i
        zaliczania i związane z nimi złośliwości pożal się Boże "profesorów", a rok
        temu skończyłam studia które były jak narazie najlepszym czasem w moim życiu...
        mgr Ania
        • Gość: gosiek Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 14.02.05, 22:49
          Ja 3 lata temu wybierałam szkołę średnią i chciałam iść do XIV LO. Pojechłam tam ze świadectwem z II klasy gimnazjum i kiedy je pokazałam usłyszałam pytanie, czy z takim świadectwem nie myślałam o lepszej szkole... Zależało mi akurat na poziomie, więc idąc za radą jaką uzyskałam w "czternastce" szukałam, gdzie indziej... :)
          A polecana wcześniej XVI jest szkołą o bardzo zróżnicowanym, ale raczej niższym poziomie, jednak panuje tam sympatyczna atmosfera.
          Ja z własnego doświadczenia polecam jednak III LO :) Mam kawałek od domu, jednak warto dojeżdżać...
    • michal_krk Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? 16.02.05, 18:27
      Męczę się tu trzeci rok i nie moge doczekać się końca, o ile zdam maturę... Nauczyciele są hmm na początku wydaje się że spoko, ale po dwóch latach widzę w nich samych chorych psychicznie... Poziom zły nie jest, bo chwila nieuwagi i można kiblować, zależy od szczęścia, jednak niektórzy się nie przykładają do nauczenia nas czegokolwiek...Albo wygłaszają wykłady z których nic się nie rozumie, albo zadają nam coś a sami robią sobie "swoje"... Kiedyś uwielbiałem tą szkołę, ale teraz, przed maturą żałuję, że tu chodzę...
      • gronostaj85 Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? 16.02.05, 18:36
        Są tam jednak też porządni nauczyciele.Fakt - niektórzy odwalają tylko swoją robotę,budzą się pod koniec roku i nie przepuszczają.Trzeba po prostu przysiąść i się nauczyć.Ale ludzie,w każdej szkole znajdzie się taki nauczyciel!!!
        • anulla1 zróbmy ranking nauczycieli 18.02.05, 22:33
          Co wy na to...
          Ja skończyłam to lieum no będzie sześć lat... i nadal wspominam te czasy bardzo
          źle...brrry....
          Teraz sama jestem pedagogiem- co prawda ,nie ten przdiał wiekowy- ale w głowie
          mi się nie mieści jak można było tak postępować ,jak ci pożal się
          Boże "profesorowie".... nie wiem czy ci których wymienie jesze uczą ale oto
          MOJA LISTA NEGATWNA
          WIELKI NUMER JEDEN
          .............TADUS...........< dlaczego napiszę wam jak podejmiecie temat>
          nr 2 ........Krawczykowa
          nr 3.........Cupiał
          nr 4.........Bałysowa

LISTA POZYTYWANA
          nr 1 .........Kielar
          nr 2..........Reguła
          nr 3..........Kończakowska

Narazie tyle....
          - Anula

• Gość: netya Re: zróbmy ranking nauczycieli IP: *.idea.pl 20.02.05, 17:27
            nio jestem ciekawa czemu masz takie zdanie.
            chodze do 2giej klasy i nie zaluje ze wybralam to szkole heh bo sie nie
            przemeczam jednak co do nauczycieli to sie zgadzam po czesci z toba.
            ja osobiscie nielubie Balys,i Tadusa rowniez.
            Cupial spx.Kielar rewelacja jednak neimam znim matmy:(
            pozdrro
    • Gość: uczennica:D eee 14...wole 7 :D:D IP: *.taunet.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 11:05
      pełno moich znajomych tam chodzi i nie chwala jej sobie, szkola...hmmm
      delikatnie mowiac do niczego, jesli zalezy ci na poziomie to tam jest
      sredni,albo nizej. Ja chodze do VII LO i ja goraco polecam, nauczyciele,
      swietni:) np. prof. Dabrowski od historii ;) (i jego smiech, albo powiedzonka :
      "Panie kolego..."), a jesli nawet nauczyciel nie jest az tak bardzo mily, to
      napewno nie doluje, za to wszyscy bardzo dobrze ucza:D przynajmniej moi. Uważam
      że nie pomylilam sie co do wyboru szkoly i decyzji nie zaluje:)
    • Gość: Gotka Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.autocom.pl 19.02.05, 12:33
      Aktualnie uczęszczam do 2 klasy w XIV LO,jestem bardzo zadowolona ze swojego
      wyboru.Tak jak wszędzie są nauczyciele cieszący się większą lub mniejszą
      sympatią,ale nigdy bym nie powiedziała że nie potrafią uczyć.
      Ja mam znakomitych nauczycieli,ktorych bardzo szanuję i wierzę że dobrze
      przygotują mnie do matury.Dyrekcja jest wyrozumiała,ale potrafi zachować
      dyscyplinę.Naprawdę gorąco polecam to liceum !!!!
    • anulla1 Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? 19.02.05, 18:00
      Cieszę się że jesteś zadowolona, z tej szkoły , bo nikomu bym nie polecała ,
      zeby miała tak negatywne wspomnienia jak ja, z tym że zaznaczam że nie miałam
      żednych kłopotów z nauką, ani z zachowaniem, tylko do teraz nie mogę przeboleć
      jak jawnie i bezkarnie łamali wtedy nasze prawa. Mam nadzieję że w szkole
      zmieniło sie na lepsze, może to skutek zmniany dyrekcji.
      W każdym razie ja nikomu nie poecam tej szkoły , zwłaszcza że pracuja tam ci
      sami ludzie....
      • Gość: księżniczka burgun Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.19, 20:43
        anulla powracające sny ze stresogennymi sytuacjami mogą być objawem stresu pourazowego. Też chodziłam do tej szkoły i mam podobne sny. W dodatku inny trwały uszczerbek na zdrowiu fizycznym i kojarzę to z pobytem w tej szkole bo ujawiniło się to w 4 klasie.
    • Gość: Królik Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:57
      Ekhm...XIV LO wybrałam 2 lata temu. Nie żałuje. To był traf w 10-tkę. Polecam
      ja zawsze każdmru pytającemu. Nie mam też żadnych zarzutów w zwi ązku z jej
      strukturą. Kadra? Jak napisze 'świetna' to będzie to mało! Znakomita...!
      Szczególnie polonista, prof T. i matematyczka prof.B. Oczywiście pani O. -
      rosyjski, również świetny pedagog.
      Bez zastrzeżen!
      • Gość: elodie Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.net.autocom.pl 20.02.05, 00:29
        Niestety ja po swoich doświadczeniach w XIV LO musze się przychylić do opini
        Anulli. O tym że nie uczyli tam najlepsi pedagodzy, świadczą matury z 99roku.
        Jak ci świetni pedagodzy mogli dopuścić do tego żeby oblało 30% zdających, to
        jak uczyli- chyba nie specjaline potrafili motywować do nauki, a pozatym jeśli
        już chodzili tam tacy słabi ucznowie to wtedy było na to 4 lata żeby nie
        dopuścić ich do matury albo nie promować do wyższych klas...
        Tadus to wielki showmen- który naprawdę robi oprócz szumu wokół własnej osoby
        bardzo niewiele- kiedyś to zauważycie....
        A Bałysowa może dobrze uczy matematyki, tych który mają do niej predyspozycje,
        a reszta ma z nią ciężko, a do tego jest nie sprawiedliwa...
    • nikt_ciekawy Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? 20.02.05, 08:26
      Przed maturą zdacie sobie sprawę jak jest. Że nic nie nauczyli. Tylko straszyć potrafią.
      Pani R. - leci z materiałem tempem błyskawicznym, nie można się połapać o co w ogóle chodzi, niemiła to ona potrafi być
      Pani M. - jeżeli ktoś chce zdawać mature z m., musi mieć korepetycje, chyba, że jest geniuszem i sam wszystko sobie przerobi
      Pan K. - połowa lekcji to żarty o byle czym, dobrze uczy, gdyby nie te ciągłe oklepane żarty, jak uzna że ktoś jest głupi (a wcale nie jest), lubi z niego robić sobie jaja
      pani S. - dobrze uczy, ale za wolno idzie z materiałem
      pan S. - ciągle gada i gada, ale żeby to na temat lekcji było to nie powiem, jeżeli jesteś porządnym człowiekiem, musisz go kochać, bo jest wspaniały, najmądrzejszy, naj naj naj... oczywiście tylko on tak myśli
      księża - są spoko, ale poradzić sobie nie umieją z ludźmi

I tylko tyle chciałem się wyżalić, najgorsze to, że kadra ta "przygotowywała" mnie do matury. I zdałem bo sam musiałem po nocach nie spać.
      • anulla1 Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? 20.02.05, 16:02
        Ech dziękuję Bogu że to liceum mam już za sobą, że zdałam maturę i nie musiałam
        tam nigdy więcej wracać . Sześć lat temu skończyłam tą szkołę, w tym czasie
        zrobiłam a dwa kierunki studiów a do teraz gdy jestem w okolicy szkoły, albo
        nawet z daleka widzę któregoś z moich "ulubionych" "profesorów" stresuje się i
        denerwuje jak bym miała 16-17 lat.
        Naprawdę życzę wam żeby było tam lepiej niż nam, ale nie bardzo wierzę w to
        żeby to było możliwe...

Acha a za szczytem hipokryzji uważam zamiłowanie nauczycieli ( w tym wypadku
        nie tylko z XIV) do nazywania ich profesorami, podczas gdy nie wszyscy z nich
        byli nawet magistrami. Rozumiem że jest taki zwyczaj, ale nie rozumiem gdy ktoś
        nie reaguje inaczej np. na Proszę pana lub poprawia w wypadku uzycia innej
        formy niż per Profesorze. W takim razie powinnam również tytułować się tym
        tytułem zwłaszcza że skończyłam, jak już pisałam dwa kierunki, w związku z czym
        pozdrawiam was
        Profesor mgr Ania
        • Gość: netya Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.idea.pl 25.02.05, 19:19
          Aniu mam pytanie czemu masz takie zdanie o prof.wymienionych w jednym z
          poprzednich twoich komentow?napisalas ze jak ktos sie zainteresuje tym to mu
          napiszesz wiec czekam..:)
          a propo tytulowania nauczycieli profesorami to uwazam to za totalna glupote
          jednakze mnie nieraz baardzo mila "prof"od anglika poprawiala.:/
          idiotyzm:)
          pozdrro
          • Gość: anulla1 Hej Netya IP: *.net.autocom.pl 26.02.05, 20:29
            wyjątkowo jestem zrażona do Tadusa, inni też mieli swoje wady ale nikt nie jest
            idealny natomiast Tadus, lekko mówiąc nie jest nauczycielem z powołana- chociaż
            napewno mu się tak wydaje. Był niesłowny, jedno mówił drugie robił, na
            wywiadówkach nas chwalił, a nas samych gnoił. Opuszczał lekcje albo marnował na
            jakieś głupoty i miał do nas pretensje za opuźnienia w materiale. Złościł się
            jak mieliśmy słabe oceny np z matematyki, bo mu zaniżały średnią klasową- a on
            chciał błyszczeć, chwalić się że ma najlepszą klasę. Na polskim nie pozwalał
            dowolnie interpretować utworów - " no oczywiście możesz tak myśleć ale to
            należy rozumieć tak..." Kazał pisać prace, których nie poprwiał i nie oceniał,
            wstawiał oceny wg. własnego widzimisie- zależnie od humoru...i dużo dużo innych.
            Tak więc pytam jak taki człowiek może być autorytetem???
            Podobno przykre doświadczenia pamięć wypiera- to czemu ja pamiętam po praiwe
            dziesięciu, może to nie wszystko tyko nie pamiętam.
            • Gość: anulla1 Re: Hej Netya IP: *.net.autocom.pl 26.02.05, 20:31
              oczywiście chodziło mi o 10lat (4lata LO + 6lat po nim)
            • Gość: Nika Re: Hej Netya IP: *.oswirus.krakow.pl 28.02.05, 16:25
              anulla1- być może że masz złe doświadczenia związane z tym nauczycielem, ale
              moim zdaniem stanowczo przesadziłaś w sposobie wyrażania swoich opinii;/ Ja też
              skończyłam to liceum, uczyli mnie ci sami nauczyciele, tyle że mam diametralnie
              inne zdanie!! Uważam że prof. Tadus jest świetnym nauczycielem- nie każdy musi
              Go lubić, ale potrafi uczyć, i to sensownych rzeczy. Ja zawsze bardzo go
              lubiłam- zresztą nawet teraz- kilka lat po skończeniu szkoły zdarza mi się go
              odwiedzić:) Poza tym większość kadry szkoły jest na prawdę bardzo dobra! Ja
              czasy liceum wspominam fantastycznie- lubiłam chodzić do tej szkoły,
              nauczyciele rozbudzili we mnie ciekawość świata, pozwolili i pomogli mi
              rozwinąć moje zainteresowania... Dlatego szlag mnie trafia jak widzę takie
              posty jak Twój!!! Każdy może mieć swoje zdanie, ale okaż trochę pokory i
              szacunku... To się chyba każdemu należy.
              Pozdrawiam, Nika.
              • Gość: anula Re: Hej Netya IP: *.net.autocom.pl 28.02.05, 18:07
                Mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nic z tego co napisałam nie jest wymyślone.
                A z racji na moje wykształcenie znam, kryteria i zasady jakimi powinni się
                kierować nauczyciele, A niestety nie jest to moja odosobniona opinia, ale myślę
                że nie mamy o czym dyskutować. Ja mam takie zdanie i go nie zmienie, tak jak
                już pisałam do teraz mam koszmary związane z liceum, ostatnio mi się śniło że
                nie mogę odebrać moich dwóch dyplomów ze studiów, bo nie zaliczyłam oświecenia
                u T. Natomiast bardzo się cieszę, że nie każdy tak żle wspomina, to liceum.
                Trzymajcie się
                • Gość: anula Re: Hej Netya IP: *.net.autocom.pl 28.02.05, 18:13
                  A co do pokory, obecnie jestem wyżej wykwalifikowana niż większość nuczycieli,
                  i mam prawo wyrażać własne zdanie. Natomiast każdego człowieka szanuje, ale nie
                  koniecznie muszę szanować to co robi lub robił, zwłaszcza gdy wiem że można
                  robić to lepiej.
                  • Gość: Nika Re: Hej Netya IP: *.oswirus.krakow.pl 06.03.05, 17:44
                    Hmmm... Jak widać nawet kilka fakultetów nie zastąpi dobrego wychowania i
                    umiejętności kulturalnej krytyki. Przykre to...
    • Gość: Lipcia Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.orionnet.pl / *.fastlane.pl 22.02.05, 19:40
      Do XIV LO chodze juz 2 rok i jestem naprawde bardzo zadowolona. Nigdy nie bede
      załowała swojego wyboru, który padł własnie na to Azorskie liceum... Tez
      słyszałam opinie, ze z taką iloscią punktów powinnam mierzyc wyzej, ale według
      mnie jesli ktos chce sie uczyc to bedzie to robił w kazdej szkole, bez wzgledu
      na numerek przez LO. Tym bardziej, ze poziom nauczania w naszej szkole jest
      naprawde dobry i ciągle wzrasta. Szkoła się rozwija i rozkwita. Moge Ci z
      czystym sumienie polecic tę szkołę i wierze, ze nie pozałujesz! pozdrawiam!!!
    • Gość: Ghkhfr Re: Czy ktos chodzi do liceum nr 14? IP: *.centertel.pl 19.03.19, 12:26
      2k19 i dalej poniżej dna. Z roku na rok coraz gorzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka