Dodaj do ulubionych

Archi-DIAMENT!

08.06.02, 00:24
Cos bardzo niedobrego dzieje sie ostanio w Krakowie. Czytam GWK i jaki nowy budynek by nie powstal od razu wlepiaja mu karteczke Archi-Szopa! Jedyny, ktory podobal sie ludziom, architektom i gazeciarzom to Centrum Manggha. Nadszedl czas na przyznawanie Archi-DIAMENTÓW!
Obserwuj wątek
    • mikolaj7 Re: Archi-DIAMENT! 08.06.02, 00:27
      no, ale co zaproponowac? novotel? nie jest taki zly,
      zwlaszcza jak sie przechodzi w poblizu i nie zwraca uwagi
      na calosc. moze ten hotel, co dopiero powstaje ?
      • kuba203 Re: Archi-DIAMENT! 08.06.02, 09:52
        mikolaj7 napisał(a):

> no, ale co zaproponowac? novotel? nie jest taki zly,
        > zwlaszcza jak sie przechodzi w poblizu i nie zwraca uwagi
        > na calosc. moze ten hotel, co dopiero powstaje ?

Novotel moim zdaniem jest szkaradny, i w ogóle nie powinien się tam znaleźć, Most
        Zwierzyniecki; hmmm, cóż, most jak most, za to Kotlarski mi się bardzo podoba.
        No i oczywiście cudowne mozaiki w tunelu pod Rondem Grunwaldzkim :)))
        • mikolaj7 Re: Archi-DIAMENT! 08.06.02, 11:16
          kuba203 napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
          >
          > > no, ale co zaproponowac? novotel? nie jest taki zly,
          > > zwlaszcza jak sie przechodzi w poblizu i nie zwraca uwagi
          > > na calosc. moze ten hotel, co dopiero powstaje ?
          >
          > Novotel moim zdaniem jest szkaradny, i w ogóle nie powinien się tam znaleźć, Mo
          > st
          > Zwierzyniecki; hmmm, cóż, most jak most, za to Kotlarski mi się bardzo podoba.
          > No i oczywiście cudowne mozaiki w tunelu pod Rondem Grunwaldzkim :)))

a z tymi mozaikami to smieszna historia. ostatnio stalismy
          tam w korku i stwierdzilem, ze te mozaiki przedstawiaja
          Krakow w dzien i w nocy, naprawde bylem zaskoczony :-)))
          • kuba203 Re: Archi-DIAMENT! 08.06.02, 15:58
            Na szczęście, nie każdy dostępuje zaszczytu stania tam w korku i podziwiania
            mozajek. Czuję się pokrzywdzony, czekam teraz aż JE Prezydent zrobi mozaikę dla
            jadących autobusem :)))
        • Gość: pawka mozaiki pod mostem IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 01:45
          Też zauważyłeś! Piękne, prawda? I to dzieło natchnionego artysty było
          sponsorowane. W każdym razie darowanemu koniowi itp. Ktoś ważny przecinał.
          Tylko nie rozpowiadajcie o tym cudzie sztuki i ergonomii, bo jak kierowcy
          zaczną oglądać, to może być potrzebnych kilka lawet w pobliżu.
    • mikolaj7 Re: Archi-DIAMENT! 08.06.02, 00:30
      Tomcraca dubluje znowu (proponuje o tym napisac do
      admina - Maas - na maila albo na forum o forum), wiec
      niech oryginal watku bedzie na gorze :-)

ja bym jeszcze dorzucilten nowy most za salwatorem,
      jest bardzo ladny.
      • tomcrac Re: Archi-DIAMENT! 08.06.02, 00:36
        Most moze i ladny, ale troszke namieszali z dojazdami. Ten drugi most tez super wyglada, chociaz moze jest nawet za ladny, bo jak przez niego przejezdzam to nie patrze na droge ;)
    • mikolaj7 napisz do Maas, ale juz! 08.06.02, 00:36
      klonowanie, klonowaniem, ale napisz o tym do
      administracji - maas@poczta.gazeta.pl albo
      forum@krakow.agora.pl albo na forum o forum (ale tam
      moga nie zwrocic uwagi...
      • tomcrac Re: napisz do Maas, ale juz! 08.06.02, 00:41
        Napisalem do Maas, to juz troche chore :( zapadlem na syndrom separka! Jeden plus: przybywa nam postow ;)
      • tomcrac Re: napisz do Maas, ale juz! 08.06.02, 00:41
        Napisalem do Maas, to juz troche chore :( zapadlem na syndrom separka! Jeden plus: przybywa nam postow ;)
      • tomcrac Re: napisz do Maas, ale juz! 08.06.02, 00:45
    • Gość: tow_Mao Re: Archi-DIAMENT! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 20:09
      tomcrac napisał(a):

> Cos bardzo niedobrego dzieje sie ostanio w Krakowie. Czytam GWK i jaki nowy bud
      > ynek by nie powstal od razu wlepiaja mu karteczke Archi-Szopa! Jedyny, ktory po
      > dobal sie ludziom, architektom i gazeciarzom to Centrum Manggha. Nadszedl czas
      > na przyznawanie Archi-DIAMENTÓW!

Dobry pomysl!!
      Poza tym trzeba pamietac, ze za projektami tych archi-szop stoja jacys ludzie -
      ktos je zaprojektowal, ktos zezwolil na budowe, moze oni powinni probowac
      odeprzec zarzuty ?
      Generalnie dobrze by bylo, gdyby w gazecie (i innych mediach) czesciej pojawialy
      sie pozytywne informacje. Na przyklad przy okazji akcji sprzatania Krakowa -
      pokazac miejsca, gdzie jest czysto, archi-szopy - archi-diamenty itp. Bo w
      obecnym ksztalcie - a moze tylko ja mam takie odczucie - wszystko jest widziane
      tylko w czarnych barwach (no, mocnej szarosci ;).
      • Gość: tomcrac Re: Archi-DIAMENT! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 20:11
        > moze tylko ja mam takie odczucie - wszystko jest widziane
        > tylko w czarnych barwach (no, mocnej szarosci ;).

Nie tylko Ty :)
        • Gość: tow_Mao Re: Archi-DIAMENT! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 20:14
          Gość portalu: tomcrac napisał(a):

> > moze tylko ja mam takie odczucie - wszystko jest widziane
          > > tylko w czarnych barwach (no, mocnej szarosci ;).
          >
          > Nie tylko Ty :)

To moze zorganizujemy konkurs na najbardziej optymistyczny artykul w Gazecie ?

• kuba203 Re: Archi-DIAMENT! 09.06.02, 20:52
            Gość portalu: tow_Mao napisał(a):

> To moze zorganizujemy konkurs na najbardziej optymistyczny artykul w Gazecie ?
            >

Hehe, dobry pomysł... Tylko spośród czego będziemy wybierać?
            • Gość: tow_Mao Konkurs IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 20:57
              kuba203 napisał(a):

> Hehe, dobry pomysł... Tylko spośród czego będziemy wybierać?

Sposrod artykulow krakowskiego dodatku GW ?
              Juz widze oczami wyobrazni jak krakowscy dziennikarze GW staraja sie jak moga,
              zeby nie uraczyc nas kolejna porcja malkontenctwa w miejsce tego serwujac cos
              podnoszacego na duchu :)
              • kuba203 Re: Konkurs 09.06.02, 21:20
                No, to już widzę, że po tygodniu takich artykułów wpadlibyśmy w
                samouwielbienie...
                Nawiasem mówiąc, w latach '70 też pisano same optymistyczne rzeczy :)))
                Ale mówiąc serio, to z artykułów w "GwK" nie da się wybrać najbardziej
                optymistycznego, bo tam rzadko się takie pojawiają.
                • Gość: tow_Mao Re: Konkurs IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 21:29
                  kuba203 napisał(a):

> No, to już widzę, że po tygodniu takich artykułów wpadlibyśmy w
                  > samouwielbienie...

:) To by nie byla zabawa dla ludzi o slabej konstrukcji psychicznej ;)

> Nawiasem mówiąc, w latach '70 też pisano same optymistyczne rzeczy :)))
                  > Ale mówiąc serio, to z artykułów w "GwK" nie da się wybrać najbardziej
                  > optymistycznego, bo tam rzadko się takie pojawiają.

No wlasnie! Pelno czarnowidztwa! Trudno twierdzic, ze opisuja historie wyssane z
                  palca, ale trzeba dbac o rownowage.

Rzadko sie pojawiaja, bo latwiej opisac kolejna afere niz cos pozytywnego - dobra
                  wiadomosc to zadna wiadomosc. To sie zmieni jesli bedziemy popierac tych, ktorzy
                  staraja sie opisywac swiat w jasniejszych barwach niz to sie przewaznie odbywa! :)
                  • kuba203 Re: Konkurs 09.06.02, 21:39
                    Ja myślę, że tak to już z ludźmi jest - dostrzegają częściej to, co negatywne,
                    niż to, co pozytywne. Wystarczy spojrzeć na to forum, jak mało jest postów
                    chwalących coś lub kogoś, wyrażających z czegoś zadowolenie, większość tylko
                    narzeka i krytykuje, taka chyba ludzka natura :(
                    • Gość: tow_Mao NRDI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:08
                      kuba203 napisał(a):

> Ja myślę, że tak to już z ludźmi jest - dostrzegają częściej to, co negatywne,

To prawda, tak niestety jest. A dlaczego ? Rowniez dlatego, ze sa karmieni ta
                      papka beznadziei, kryzysu i chamstwa przez media. Ciekawe, ze ludzie dosc
                      pozytywnie oceniaja swoja sytuacje zyciowa, natomiast bardzo zle sytuacje kraju.
                      Paradoks ? Zalew negatywnymi informacjami i tradycja kontaktow miedzyludzkich (na
                      pytanie "jak leci ?" _wypada_ odpowiedziec, ze nie za dobrze)!

Mozemy to zmienic!

Przylaczcie sie do nas,
                      tow_Mao, p.o. szefa Nieformalnego Ruchu Dobrej Informacji o/Krakow (NRDI)
                      • tomcrac Re: NRDI 09.06.02, 22:13
                        Panowie przeczytajcie swoje posty jeszcze raz, przeczytajcie moj pierwszy post na temat nagradzania dobrych watkow, zsumujcie je, polaczcie w calosc i zobaczycie co tak naprawde chce promowac i do czego daze. Zreszta ten watek rowniez byl moim pomyslem. :)

serdeczne pozdrowienia

• Gość: tow_Mao Re: NRDI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:22
                          tomcrac napisał(a):

> Panowie przeczytajcie swoje posty jeszcze raz, przeczytajcie moj pierwszy post
                          > na temat nagradzania dobrych watkow, zsumujcie je, polaczcie w calosc i zobaczy
                          > cie co tak naprawde chce promowac i do czego daze.

Twoim intencjom nie mozna niczego zarzucic, natomiast efekty zaproponowanej przez
                          Ciebie akcji mogly byc negatywne.

> Zreszta ten watek rowniez by l moim pomyslem. :)

I ten pomysl wedlug mnie jest bardzo dobry, w odroznieniu od nagradzania watkow.

Przylaczasz sie do NRDI ? Im wiecej tym weselej :)

pzdr :)
                          • tomcrac Re: NRDI 09.06.02, 22:32
                            > Twoim intencjom nie mozna niczego zarzucic, natomiast efekty zaproponowanej prz
                            > ez Ciebie akcji mogly byc negatywne.

Jezeli wszystko wezmiemy na powaznie, a nie jako zabawe to pomysl o skutkach Twojego pomyslu ;))) Beda mialy zaskakujaco podobny wydzwiek co moje nagradzanie watkow, tyle ze w innym wymiarze..

> Przylaczasz sie do NRDI ? Im wiecej tym weselej :)

Narazie mam swoje nagrody, ktorym musze dodac animuszu, troszke poprawic formule, wymyslic nowa nazwe, wiec pracy co niemiara :) Pewnie tez bede udzielal sie i w tym temacie, wszakze to klon mojego ;))))
                            • skks Re: NRDI 09.06.02, 23:00
                              mam dobra informację!!!!!
                              Siedzę sobie dzis w robocie /takiej wieczornej, by się na jutro przygotować/
                              i tak mi się marzy: co by tak jakie piwo zrobić.
                              Ale w okolicy knajpy nie uświadczysz / Grunwaldzka, Kasprowicza, Kielecka/.
                              Wychodzę ci ja z budynku idę się przejść bo mnie czacha wali i co widzę:
                              obok na Grunwaldzkiej wczoraj otwarli piwodajnie:)))))))))
                              :-))) skks
    • Gość: tomCrac Re: Archi-DIAMENT! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 17:49
      Czytajac watek 'Hotel Filharmonia' doszedlem do wniosku, ze warto odswiezyc ten watek.
      • swing Re: Archi-DIAMENT! 05.09.02, 18:04
        zdecydowanie moim faworytem jest Most Kotlarski
        (Most Kotlarski na prezydenta!!!;)
        • wodnik74 Re: Archi-DIAMENT! 05.09.02, 18:05
          :)))))))))) popieram!
          • Gość: bonzaj Re: Archi-DIAMENT! IP: *.krakow.pl 05.09.02, 20:15
            O co wam chodzi??Nie ma mostu żle ..jest żle...No to w koncu co?? Ja uwazam ze
            budowa mostu Kotlarskiego to bardzo dobra inwestycjia...Od strony Zabłocia
            trwaja teraz prace nad połaczeniem ul.Nowohuckiej z mostem...zdecydowanie
            polepszy to dojazd do tej czesci miasta
            Pozdrawiam...
            • Gość: tomCrac Re: Archi-DIAMENT! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 20:23
              Bonzaj spojrzales na temat watku? :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka