Gość: tomCrac IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 11:01 Gdzie najdalej zawedrowaliscie na kuli ziemskiej? Moje podroze ograniczaly sie tylko do Europy, a najdalej bylem w Londynie. Za to moj sasiad zwiedzil prawie cala Antarktyde :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trudny Re: Sprawa IP: *.sp / 192.168.5.* 10.06.02, 11:07 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > Gdzie najdalej zawedrowaliscie na kuli ziemskiej? Moje podroze ograniczaly sie > tylko do Europy, a najdalej bylem w Londynie. Za to moj sasiad zwiedzil prawie > cala Antarktyde :))) A na takiej Antarktydzie to zwiedzania , że ho ho... A najdalej? Ja na Sachalinie...bardzo daleko i dość dziwnie, ale wyjątkowo. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Sprawa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 11:13 Podróżnikiem nie jestem i najdalej byłem w Paryżu, ale warto było:))) Jeszcze kiedyś na Ukrainie (wtedy ZSRR), ale nie pamiętam jak daleko od granicy, więc najdalej to Paryż:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Sprawa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 13:04 Na południe: Sycylia Na północ: Rozewie ( :-) Na wschód: Warszawa Na zachód: Francuski brzeg Oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Sprawa 10.06.02, 13:46 Gość portalu: mtq napisał(a): Na południe: Ateny Na północ: Gdańsk Na wschód: Tarnów Na zachód: Dublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Sprawa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 13:51 A teras narysój se prostokont na mapje. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Sprawa 10.06.02, 18:54 Gość portalu: mtq napisał(a): > A teras narysój se prostokont na mapje. ????????? To do mnie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Sprawa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 19:04 nuuuu...a do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Sprawa 10.06.02, 21:31 Gość portalu: mtq napisał(a): > nuuuu...a do kogo? Aha, no to nie rozumiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Sprawa 10.06.02, 13:52 na wschód Kijów na zachód St Guilem de Desert (tak sie pisze? nie pamietam...) - fajne sredniowieczne miasteczko u stóp zameczku - Langwedocja na południe Awinion na północ Rozewie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora5 Re: Sprawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.06.02, 13:57 ogromnie lubię jeździc, łazic! najdalej to chyba jednak: Teneryfa ( cudo ) pozdr. Dora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Sprawa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 14:00 Gość portalu: dora5 napisał(a): > ogromnie lubię jeździc, łazic! najdalej to chyba jednak: Teneryfa ( cudo ) > pozdr. > Dora A gdzież to yest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora5 Teneryfa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.06.02, 16:51 Gość portalu: mtq napisał(a): > Gość portalu: dora5 napisał(a): > > > ogromnie lubię jeździc, łazic! najdalej to chyba jednak: Teneryfa ( cudo ) > A gdzież to yest? na końcu swiata!!! a tak poważnie to ok 8 -9 godzin samolotem,( z przerwą w Madrycie), na srodku Oceanu - jedna z Wysp Kanaryjskich. Jest ona pochodzenia wulkanicznego - czyli żużel w kolorach od czerni poprzez brąz do ceglastego. Naturalne plaże są czarne, na plaja de Los Amercanos przywieziono piasek z Karaibów - wymieszał się i jest dośc ciekawie.Pomimo totalnego braku wody jest tam morze kwiatów. Nasze fikusy i oleandry pieczołowicie pielegnowane na parapecie - tam osiągają niebotyczne rozmiary, to wszystko pachnie i kwitnie, jest feria barw.A jak tam czysto! Na uwagę zasługuje ; wyspa Gomera, ośnieżony, czynny wulkan Teide, zielona Maska, Los Gigantos. Jak by się Wam kiedy trafił tam wyjazd, można lecieć. Moim zdaniem najlepsze są małe hoteliki, blisko plaży, można se pożyczyć motor i objeździć cała wyspe, drogi są lepsze niż u nas. O kulturze kierujących juz nie nadmienię - u nas jest busz afrykński pozdrawiam Dora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Teneryfa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 17:09 O qrde! Jadę :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora5 Re: Teneryfa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.06.02, 17:25 Gość portalu: mtq napisał(a): > O qrde! Jadę :-PPP ...jedz! ..lec! ...płyń ! (nawet żabką) - WARTO!! Dora Odpowiedz Link Zgłoś
sjen Re: Sprawa 10.06.02, 14:14 A mnie raz poniosło do Singapuru, dość daleko trzeba przyznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: Sprawa IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 10.06.02, 14:53 sjen napisał(a): > A mnie raz poniosło do Singapuru, dość daleko trzeba przyznać Czy to prawda, że nie wolno tam żuć gumy w miejscach publicznych (pytam poważnie)? Odpowiedz Link Zgłoś
sjen Re: Sprawa 10.06.02, 17:18 Tak, to prawda, podobnie, jak nie wolno pluć na ulicę. Jedno i drugie kosztuje ok. 10 000 dolarów grzywny ! lub areszt !! a za narkotyki - czapa !!! Może tak trzeba, może - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Tytuł? 10.06.02, 14:24 Intryguje mnie tytuł wątku czy "rozna" znaczy rozna (?), różna czy może rożna? I jak się to ma do tematu wątku? Pozdr. Niekumata Kathy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Tytuł? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 14:52 kathy38 napisał(a): > Intryguje mnie tytuł wątku czy "rozna" znaczy rozna (?), różna czy może rożna? > I jak się to ma do tematu wątku? > > Pozdr. > Niekumata Kathy To ja napisałem w którymś wątku, że zamiast zajmować się kto z kim i jak na forum. Piszmy o sprawach "różnych" jak to było kiedyś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: Tytuł? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 21:09 I wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: Sprawa 10.06.02, 19:32 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > Gdzie najdalej zawedrowaliscie na kuli ziemskiej? Chorwacja. Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Sprawa IP: *.client.attbi.com 10.06.02, 22:08 poludnie - Bulgaria polnoc - Jastrzebia Gora wschod - Bialystok zachod- tu gdzie obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batiuk Re: Sprawa IP: 2.4.STABLE* / *.dau.citynet.pl 11.06.02, 00:09 Mam znajomego, który autostopem zjeździł kawał świata. W zeszłym roku był w Iranie. Niesamowity gość, niezwykle odważny i spontaniczny. Ja wprawdzie zjeździłem spory kawałek Europy, ale nigdy autostopem. Chyba nie mialbym odwagi. Są jednak tacy (już nie całkiem młodzi), którzy podróżują autostopem, nawet do Azji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Sprawa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 14:20 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > zachod- tu gdzie obecnie ulice chociaz podaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyplawek Podroze - tak! IP: *.tsl.uu.se 12.06.02, 20:05 Na poludniu: Sahara polnocna, Kanary, Kuba. Na zachodzie: Vancouver Na wschodzie: gdzies miedzy Kaukazem a Morzem Czarnym Na polnocy: Jezioro Silian w Dalarnie Na wysokosc: Dome de Goute (~4000 m) w masywie Mont Blanc. Pozdrowienia W. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Podroze - tak! 12.06.02, 20:50 Gość portalu: Wyplawek napisał(a): > Na polnocy: Jezioro Silian w Dalarnie > > Na wysokosc: Dome de Goute (~4000 m) w > masywie Mont Blanc. No toś nam "mieszankę" zafundował! A gdzie to wszystko jest?! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyplawek Juz tlumacze (przpraszam, ze zbyt dokladnie :) IP: *.tsl.uu.se 12.06.02, 21:26 Gość portalu: Wyplawek napisał(a): Sahara polnocna: Afryka Polnocna Wyspy Kanaryjskie: u wybrzezy Afryki Polnocno-Zachodniej Kuba: wyspa niedaleko Miami, Zatoka Meksykanska, Morze Karaibskie itp. Vancouver: poludniowo zachodnie wybrzeze Kanady. Jezioro Silian w Dalarnie - srodkowa Szwecja, okolo 61*N. Dome de Goute - Alpy francuskie, okolice Chamonix. Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Juz tlumacze (przpraszam, ze zbyt dokladnie :) 12.06.02, 21:33 Dzięki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Gdzie bylam najdalej? 06.07.02, 00:50 Polnoc: Dania (Skive) Wschod: Suwalki Poludnie: Korsyka (w siepniu bedzie Teneryfa :c) ) Zachod: Hiszpania (Aguadulce) (w siepniu bedzie Teneryfa :c))) ) Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Gdzie bylam najdalej? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 01:07 góra: finlandia dół: egipt lewy bok: usa prawy bok: singapur i jeszcze... nawyżej: tylko ( aż ? ) rysy najniżej: 700 m w kopalni i jeszcze... najgłębiej: 12 m pod wodą pozdrowienia dla wszystkich globtrotuarów !!! :c) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Gdzie bylam najdalej? 06.07.02, 14:29 singapur robi wrazenie... nie wiem wlasciwie czemu, ale strasznie mni ciagnie w tamta czesc azji i do australii... Odpowiedz Link Zgłoś