Dodaj do ulubionych

Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 02:11
Co polecacie a co odradzacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: 193.193.85.* 11.03.05, 12:16
      Poleca. " Zemstę" w teatrze STU. Jak każde przedstawienie w tym teatrze
      zrobione ze smakiem i klasą. Warto zobaczyć tą wersję
      • anula36 Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 11.03.05, 13:09
        i szybko rezerwowac bilety na kwiecien bo na marzec juz nei ma:(
    • Gość: art Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:21
      Odradzam "Niewinę" na scenie kameralnej Starego. Nuuudy. Ja lubie teatr Lupy i
      chyba teraz coś będą grali- Mistrza i Małgorzatę albo Braci Karamazow. W
      Warszawie w Dramatycznym grają teraz Mewę Czechowa zrobioną przez K.Lupę. Byłem
      w zeszłym tygodniu i bardzo polecam:)
    • Gość: Aska Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.kim.pl / *.kim.pl 11.03.05, 13:22
      a ja byłam na Kandydzie w Grotesce - bardzo dobre, polecam
    • Gość: wh Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.chello.pl 12.03.05, 21:33
      Polecam "Gargantuai Pantagruel" wg Rabelais'a w reż. Piotra Bikonta i świetnym
      wykonaniu trzech aktorek: Joanny Fiedler, Beaty Kolak i Mirosławy Olbińskiej.
      Muzyka - Krzysztof Knittel. Całość jest przezabawna, brawurowo zagrana - i
      przede wszytkim urzeka najszlachetniejszą prostotą, poczuciem humoru i
      perfekcją wykonania. Firmuje to przedsięwzięcie Stowarzyszenie Teatr Badów.
      Od czasu do czasu można to zobaczyć w Teatrze KTO na ul. Gzymsików (obok
      siedziby Radia Kraków)
      • Gość: KTOś Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 21:52
        Również polecam, widzieliśmy Gargantuę wczoraj, jest przezabawna.
        Ale jeszcze lepszy jest Frank & Stein, również w reżyserii Piotra Bikonta (też
        Teatr KTO), rewelacyjna gra aktorów! naprawdę polecam :)
        • Gość: KJ Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.autocom.pl 13.03.05, 07:58
          Ja polecam Nocny autobus!!!!!!!!! :)
    • Gość: Borys Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.autocom.pl 13.03.05, 08:04
      Polecam "Antygonę w NY" na scenie Nurt Teatru Ludowego oraz "Sztukę" w Teatrze
      Starym.
      Pozdrawiam
      • Gość: Borys Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.autocom.pl 13.03.05, 08:09
        Zapomniałem o antytypach. Zdecydowanie odradzam
        spektakle: "Makbet", "Wyzwolenie", "Gang bang" w Teatrze Starym oraz "Zimne
        dziecko" w PWST.
    • mrug Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 13.03.05, 12:32
      "Noc" wg Stasiuka w Teatrze Starym w reżyserii Grabowskiego. Wbrew początkowym
      obawom (jakoś nie lubię Stasiuka), całkiem zgrabnie zrobiona sztuka. Stereotypy
      polsko-niemieckie widziane z obu stron. Świetna pod względem technicznym. Grana
      na przemian po polsku i niemiecku (z wyświetlanym tłumaczeniem). I warto
      posłuchać jak aktorzy spiewają na głosy - perełka. Ogólnie, jak najbardziej
      polecam. Teraz wybieram się na sztukę Warlikowskiego i już sobie ostrzę zęby.
    • olka_krakow Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 13.03.05, 16:56
      Polecam "Hamleta"w teatrze STU.
      • izkaa Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 15.03.05, 22:42
        a ja polecam "nienasyconych" w bagateli
        • trudny2002 Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 16.03.05, 09:24
          Bo może i kto czego nie lubi, ale co Raj to raj...
          trudny
    • Gość: Asiek "ożenek" IP: *.org / *.krakow.pl 16.03.05, 13:12
      reżyseria: Sobociński, teatr Słowackiego, byłam wczoraj; wrażenia mam
      nieokreślone, raczej odradzam. za mało śmieszne, za mało ponure, za mało
      groteskowe. zresztą jestem ignorantką i na teatrze nie znam się ani w ząb. w
      każdym razie sie mi raczej nie podobało. moze muzyka i piosenki - to owszem.
      ktoś był i ma może odmienne zdanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka