Gość: Arrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 02:11 Co polecacie a co odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arek Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: 193.193.85.* 11.03.05, 12:16 Poleca. " Zemstę" w teatrze STU. Jak każde przedstawienie w tym teatrze zrobione ze smakiem i klasą. Warto zobaczyć tą wersję Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 11.03.05, 13:09 i szybko rezerwowac bilety na kwiecien bo na marzec juz nei ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:21 Odradzam "Niewinę" na scenie kameralnej Starego. Nuuudy. Ja lubie teatr Lupy i chyba teraz coś będą grali- Mistrza i Małgorzatę albo Braci Karamazow. W Warszawie w Dramatycznym grają teraz Mewę Czechowa zrobioną przez K.Lupę. Byłem w zeszłym tygodniu i bardzo polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.kim.pl / *.kim.pl 11.03.05, 13:22 a ja byłam na Kandydzie w Grotesce - bardzo dobre, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wh Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.chello.pl 12.03.05, 21:33 Polecam "Gargantuai Pantagruel" wg Rabelais'a w reż. Piotra Bikonta i świetnym wykonaniu trzech aktorek: Joanny Fiedler, Beaty Kolak i Mirosławy Olbińskiej. Muzyka - Krzysztof Knittel. Całość jest przezabawna, brawurowo zagrana - i przede wszytkim urzeka najszlachetniejszą prostotą, poczuciem humoru i perfekcją wykonania. Firmuje to przedsięwzięcie Stowarzyszenie Teatr Badów. Od czasu do czasu można to zobaczyć w Teatrze KTO na ul. Gzymsików (obok siedziby Radia Kraków) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOś Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 21:52 Również polecam, widzieliśmy Gargantuę wczoraj, jest przezabawna. Ale jeszcze lepszy jest Frank & Stein, również w reżyserii Piotra Bikonta (też Teatr KTO), rewelacyjna gra aktorów! naprawdę polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.autocom.pl 13.03.05, 07:58 Ja polecam Nocny autobus!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.autocom.pl 13.03.05, 08:04 Polecam "Antygonę w NY" na scenie Nurt Teatru Ludowego oraz "Sztukę" w Teatrze Starym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze IP: *.autocom.pl 13.03.05, 08:09 Zapomniałem o antytypach. Zdecydowanie odradzam spektakle: "Makbet", "Wyzwolenie", "Gang bang" w Teatrze Starym oraz "Zimne dziecko" w PWST. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 13.03.05, 12:32 "Noc" wg Stasiuka w Teatrze Starym w reżyserii Grabowskiego. Wbrew początkowym obawom (jakoś nie lubię Stasiuka), całkiem zgrabnie zrobiona sztuka. Stereotypy polsko-niemieckie widziane z obu stron. Świetna pod względem technicznym. Grana na przemian po polsku i niemiecku (z wyświetlanym tłumaczeniem). I warto posłuchać jak aktorzy spiewają na głosy - perełka. Ogólnie, jak najbardziej polecam. Teraz wybieram się na sztukę Warlikowskiego i już sobie ostrzę zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 13.03.05, 16:56 Polecam "Hamleta"w teatrze STU. Odpowiedz Link Zgłoś
izkaa Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 15.03.05, 22:42 a ja polecam "nienasyconych" w bagateli Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Byliście ostatnio na czymś ciekawym w teatrze 16.03.05, 09:24 Bo może i kto czego nie lubi, ale co Raj to raj... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek "ożenek" IP: *.org / *.krakow.pl 16.03.05, 13:12 reżyseria: Sobociński, teatr Słowackiego, byłam wczoraj; wrażenia mam nieokreślone, raczej odradzam. za mało śmieszne, za mało ponure, za mało groteskowe. zresztą jestem ignorantką i na teatrze nie znam się ani w ząb. w każdym razie sie mi raczej nie podobało. moze muzyka i piosenki - to owszem. ktoś był i ma może odmienne zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś