IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.06.02, 10:50
W mojej wannie chodzi sobie pająk. W Annie Hall Woody Allena wołała ona swojego
byłego aby zrobił porządek. A ja co mam zrobić? Pająk przynosi szczęście, więc
nie można go zabijać. Poradźcie. ;)
Obserwuj wątek
    • kriss.forum Re: Pająk 15.06.02, 11:01
      Mnie tam pająki nie przeszkadzają :) Gorzej z muchami - brzydzę się ich.

Pozdrawiam,
      Kriss.
    • faciu Re: Pająk 15.06.02, 11:02
      Nie zabijaj broń Boże pajaka..bo będziemy mieli ulewę..weź go złap do kubka
      (kubek od razu przykryj kawałkiem papieru)i wyrzuć przez okno !!!
      • Gość: PROKOCIM Re: Pająk IP: *.client.attbi.com 15.06.02, 18:29
        faciu napisał(a):

> Nie zabijaj broń Boże pajaka..bo będziemy mieli ulewę..weź go złap do kubka
        > (kubek od razu przykryj kawałkiem papieru)i wyrzuć przez okno !!!

eeeee, szkoda kubka
    • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 11:23
      ja jestem spod znaku skorpiona, a one, zdaje się, należą do pajęczaków ( czy
      też pająków ), zostaw mojego kuzyna w spokoju...
      :)))
      • Gość: kathy38 Re: Pająk IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.06.02, 17:11
        Gość portalu: peteen napisał(a):

> ja jestem spod znaku skorpiona,

Ja też :-)
        Kiedy obchodzisz urodziny? Moje są 14 listopada.
    • mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 14:50
      zatluc gazeta - bez pardonu.
      • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 17:04
        panie admin... bo pana zatłuczemy gazetą... wyborczą...
        ;)))
        • mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 17:24

> panie admin... bo pana zatłuczemy gazetą... wyborczą...
          > ;)))

dobra, ale dopiero pod koniec czerwca, bo wtedy obejmuje
          urzad :-)
      • Gość: PROKOCIM Re: Pająk IP: *.client.attbi.com 15.06.02, 18:28
        mikolaj7 napisał(a):

> zatluc gazeta - bez pardonu.

buklaczkiem go
    • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 15.06.02, 21:02
      Pająk, brrrrr!!! Ja bym uciekła.....
      • mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 21:07
        Gość portalu: Tosia napisał(a):

> Pająk, brrrrr!!! Ja bym uciekła.....

no tak, racja, ja tez :-)

a bestei zatklukl by ktos inny - serio :-)
        • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 15.06.02, 21:14
          Naprawdę też tak reagujesz na pająki?
          Miło spotkać bratnią duszę.
          Ludzie na ogół tego nie rozumieją.
          • mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 21:24

> Naprawdę też tak reagujesz na pająki?

na pajaki, te wielkie komary, cmy, motyle, i wszystko inne
            co lata i jest wieksze od komara. komary moge zabijac, ale
            np. duzej muchy to... feee...

> Miło spotkać bratnią duszę.

nawet nie wiesz jak bardzo :-)))

> Ludzie na ogół tego nie rozumieją.

no, np. moj brat. jutro tu przyjdzie i sie bedzie smial :-)
            • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 15.06.02, 21:40
              mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: Tosia napisał(a):
              >
              > > Naprawdę też tak reagujesz na pająki?
              >
              > na pajaki, te wielkie komary, cmy, motyle, i wszystko inne
              > co lata i jest wieksze od komara. komary moge zabijac, ale
              > np. duzej muchy to... feee...
              >

Wielkich komarów też się brzydzę, ciem i dużych much mniej, motyle lubię.
              Ale pająki są najgorsze!
              > > Ludzie na ogół tego nie rozumieją.
              >
              > no, np. moj brat. jutro tu przyjdzie i sie bedzie smial :-)

Rodzinę trzeba sobie wychować! Moi już wiedzą, że pająki trzeba mi jak
              najszybciej sprzed oczu usuwać, bo inaczej robię się niebezpieczna dla
              otoczenia....
              • mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 21:44

> mikolaj7 napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Tosia napisał(a):
                > >
                > > > Naprawdę też tak reagujesz na pająki?
                > >
                > > na pajaki, te wielkie komary, cmy, motyle, i wszystko inne
                > > co lata i jest wieksze od komara. komary moge zabijac, ale
                > > np. duzej muchy to... feee...
                > >
                >
                > Wielkich komarów też się brzydzę, ciem i dużych much mniej, motyle lubię.
                > Ale pająki są najgorsze!

takie duze, czy takie z dlugimi nogami? ;-)

> > > Ludzie na ogół tego nie rozumieją.
                > >
                > > no, np. moj brat. jutro tu przyjdzie i sie bedzie smial :-)
                >
                > Rodzinę trzeba sobie wychować! Moi już wiedzą, że pająki trzeba mi jak
                > najszybciej sprzed oczu usuwać, bo inaczej robię się niebezpieczna dla
                > otoczenia....

a u mnie nie jest tak zle, raczej sie smieja, hehe
                • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 15.06.02, 21:56
                  mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: Tosia napisał(a):
                  >
                  > > mikolaj7 napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: Tosia napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Naprawdę też tak reagujesz na pająki?
                  > > >
                  > > > na pajaki, te wielkie komary, cmy, motyle, i wszystko inne
                  > > > co lata i jest wieksze od komara. komary moge zabijac, ale
                  > > > np. duzej muchy to... feee...
                  > > >
                  > >
                  > > Wielkich komarów też się brzydzę, ciem i dużych much mniej, motyle lubię.
                  > > Ale pająki są najgorsze!
                  >
                  > takie duze, czy takie z dlugimi nogami? ;-)
                  >

Najgorsze są takie duże. Jak ma długie nogi ale mały brzuszek to jeszcze ujdzie.
                  Kiedyś brzydziłam się nawet takich całkiem malutkich, ale z wiekiem udało mi się
                  to trochę zwalczyć.

>
                  > > > > Ludzie na ogół tego nie rozumieją.
                  > > >
                  > > > no, np. moj brat. jutro tu przyjdzie i sie bedzie smial :-)
                  > >
                  > > Rodzinę trzeba sobie wychować! Moi już wiedzą, że pająki trzeba mi jak
                  > > najszybciej sprzed oczu usuwać, bo inaczej robię się niebezpieczna dla
                  > > otoczenia....
                  >
                  > a u mnie nie jest tak zle, raczej sie smieja, hehe

• mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 21:58
                    tak sobie mysle... arachnofobia to straszna glupota, jak
                    mzona sie bac takie czegos niepozornego ? ale ja sie boje,
                    ze we snie mi wejdzie do buzi - serio :-) widzialem kiedys
                    film, gdzie martwemu rozbitkowi krab wychodzil z ust...
                    bleee...
                    • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 15.06.02, 22:08
                      A ja nawet nie boję się, że mi coś zrobi, tylko samego pająka, tak zupełnie
                      irracjonalnie. Masz rację, arachnofobia to głupota! Tak biorąc na rozum to
                      przecież pająk naprawdę nie może nic złego zrobić (oczywiście jeżeli nie jest
                      to jakiś egzotyczny, jadowit okaz).
                      Ja to wiem, a i tak się boję. Bez sensu.
                      • mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 22:11

> A ja nawet nie boję się, że mi coś zrobi, tylko samego pająka, tak zupełnie
                        > irracjonalnie. Masz rację, arachnofobia to głupota! Tak biorąc na rozum to
                        > przecież pająk naprawdę nie może nic złego zrobić (oczywiście jeżeli nie jest
                        > to jakiś egzotyczny, jadowit okaz).
                        > Ja to wiem, a i tak się boję. Bez sensu.

bezsensu, ale calkiem fajnie, mnie sie podoba, lubie ludzi z
                        takimi fobiami :D
                        • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 15.06.02, 22:24
                          mikolaj7 napisał(a):

> bezsensu, ale calkiem fajnie, mnie sie podoba, lubie ludzi z
                          > takimi fobiami :D

Dzięki, podniosłeś mnie na duchu :D
                          • mikolaj7 Re: Pająk 15.06.02, 22:32

> mikolaj7 napisał(a):
                            >
                            > > bezsensu, ale calkiem fajnie, mnie sie podoba, lubie ludzi z
                            > > takimi fobiami :D
                            >
                            > Dzięki, podniosłeś mnie na duchu :D

takie moje hobby nowe :-)))

cos musze robic na forum, jakos zabic czas do momentu
                            otrzymania czerwonego koloru nicka...

wiec sobie gadam ze wszystkimi, szczegolnie milo dzisiaj
                            wieczorkiem ! :-)))
                            • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 09:45
                              polecam wam film arachnofobia - miodzio !
                              ;)))
                              • mikolaj7 Re: Pająk 16.06.02, 13:49

> polecam wam film arachnofobia - miodzio !
                                > ;)))

nie slyszalem... to jakis film hitchkocka (jak to sie pisze?!)
                                • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 14:00
                                  pisze się hitchcock, a film jest bodaj z roku '90 lub '91, oczywiście nie
                                  kolegi h., bo musiałby kręcić film zza grobu, poszukaj go w jakiejs
                                  wypożyczalni, zapodaj i zadzwoń do mnie po projekcji...hłe, hłe
                                  • mikolaj7 Re: Pająk 16.06.02, 14:02

> pisze się hitchcock, a film jest bodaj z roku '90 lub '91, oczywiście nie
                                    > kolegi h., bo musiałby kręcić film zza grobu, poszukaj go w jakiejs
                                    > wypożyczalni, zapodaj i zadzwoń do mnie po projekcji...hłe, hłe
                                    > :)))

niema sie co smiac, ja nie znam sie na filmach z tamtego
                                    okresu, a zwlaszcza horrorach (bo to chyba horror?) :-)

pare lat pozniej juz sie zaczalem bardziej interesowac :-)
                                    • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 14:04
                                      to jest thriller, ale z elementami humorystycznymi...
                                      • mikolaj7 Re: Pająk 16.06.02, 14:07

> to jest thriller, ale z elementami humorystycznymi...

ale tzw. klasy b, czy sa jacys uznani aktorzy, rezyser ?
                                        • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 14:15
                                          bardzo znany reżyser, znani aktorzy, a siedząc w necie masz ich na
                                          wyciągnięcie ręki, wejdź se w wyszukiwarkę i sprawdź - polecam !!!
                                          • mikolaj7 Re: Pająk 16.06.02, 14:25

> bardzo znany reżyser, znani aktorzy, a siedząc w necie masz ich na
                                            > wyciągnięcie ręki, wejdź se w wyszukiwarkę i sprawdź - polecam !!!

smiszna sprawa - wg onetu i gazety takiego filmu nigdy nie
                                            bylo... niebywale, musze suzkac gdzie indziej...
                                          • mikolaj7 Re: Pająk 16.06.02, 14:30

> bardzo znany reżyser, znani aktorzy, a siedząc w necie masz ich na
                                            > wyciągnięcie ręki, wejdź se w wyszukiwarkę i sprawdź - polecam !!!

na interii tez tego nie ma :-)

fajny film, moze na jahu chociaz bedzie :-)
                                          • mikolaj7 nie ma :) 16.06.02, 14:39
                                            moge wlasciwie z 90% pewnoscia powiedziec, ze takiego
                                            filmu nie bylo nigdy. o 'Arachnofobii', czy 'Arahnofobii' nie
                                            ma na interii, onecie, gazecie, yahoo, nawet na google.

moze jakis inny tytul? :-)
                                            • Gość: tow_Mao Re: nie ma :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 14:44
                                              A moze jest Arachnophobia ? ;)
                                              • mikolaj7 Re: nie ma :) 16.06.02, 14:48
                                                Gość portalu: tow_Mao napisał(a):

> A moze jest Arachnophobia ? ;)

moze jest. ale film chyba tez i pod polskim tytulem, no nie?
                                                • Gość: tow_Mao Re: nie ma :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 14:54
                                                  mikolaj7 napisał(a):

> moze jest. ale film chyba tez i pod polskim tytulem, no nie?

Raczej tak.
                                                  Nie wierze, zeby google tego nie znalazl.
                                                  • mikolaj7 no wreszcie... 16.06.02, 14:57
                                                    nie ma w zadnym spisie, ale na googlu znalazlem pare stron.
                                                    warto zauwazyc, ze nie ma tego na najwiekszych portalach
                                                    polskich i zagranicznych.
                                              • mikolaj7 Re: nie ma :) hehe 16.06.02, 14:55

> A moze jest Arachnophobia ? ;)

hehehe, jakbym wam to powiedziec - takiego czegos tez nie
                                                ma :D
                                                • Gość: tow_Mao Re: nie ma :) hehe IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 14:59
                                                  mikolaj7 napisał(a):

> hehehe, jakbym wam to powiedziec - takiego czegos tez nie
                                                  > ma :D

Gdzie Ty tego szukales ? :)
                                                  Pierwszy z brzegu link:
                                                  www.ifilm.com/ifilm/product/film_info/ 0,3699,2335211,00.html
                                                  • Gość: tow_Mao Poprawka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 15:01
                                                    www.ifilm.com/ifilm/product/film_info/0,3699,2335211,00.html
                                                  • mikolaj7 Re: Poprawka 16.06.02, 15:05
                                                    znalazlem juz przed chwila, zanim napisales, gdzie. ale to
                                                    troche dziwne, ze tego nie ma ani na gazecie, ani na onecie,
                                                    interii, yahoo, pewnie na altaviscie i wp tez by nie bylo.
                                                  • Gość: tow_Mao Re: Poprawka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 15:17
                                                    mikolaj7 napisał(a):

> znalazlem juz przed chwila, zanim napisales, gdzie. ale to
                                                    > troche dziwne, ze tego nie ma ani na gazecie, ani na onecie,
                                                    > interii, yahoo, pewnie na altaviscie i wp tez by nie bylo.

W Google, Yahoo i Altaviscie jest.
                                                    WP, Onet i Interia wykorzystuja Google lub Altaviste, wiec tez "znajduja"
                                                    Arachnophobie.
                                                  • Gość: peteen Re: Poprawka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 15:36
                                                    dzięki, towarzyszu, bo by się śmiał ze mnie nasz admin i twierdził, że
                                                    zmyślam...
                                                  • mikolaj7 Re: Poprawka 16.06.02, 16:13

> dzięki, towarzyszu, bo by się śmiał ze mnie nasz admin i twierdził, że
                                                    > zmyślam...

admin z trudem, ale znalazl dwie minuty przed
                                                    towarzyszem :-)
                                                  • mikolaj7 Re: Poprawka 16.06.02, 16:11

> mikolaj7 napisał(a):
                                                    >
                                                    > > znalazlem juz przed chwila, zanim napisales, gdzie. ale to
                                                    > > troche dziwne, ze tego nie ma ani na gazecie, ani na onecie,
                                                    > > interii, yahoo, pewnie na altaviscie i wp tez by nie bylo.
                                                    >
                                                    > W Google, Yahoo i Altaviscie jest.
                                                    > WP, Onet i Interia wykorzystuja Google lub Altaviste, wiec tez "znajduja"
                                                    > Arachnophobie.

hola, hola, ja nie szukalem przeciez przez wyszukiwarki.
                                                    bez jaj. wtedy wyskakuja strony o fobiach, a nie filmach. na
                                                    gazecie i kazdym innym portalu sa serwisy filmowe.
                                                  • Gość: tow_Mao Re: Poprawka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 18:00
                                                    mikolaj7 napisał(a):

> hola, hola, ja nie szukalem przeciez przez wyszukiwarki.
                                                    > bez jaj. wtedy wyskakuja strony o fobiach, a nie filmach.

:D

Jesli zapytanie ma postac "arachnophobia film" to przeszukiwarka przede wszystkim
                                                    wyszuka filmy.

> na gazecie i kazdym innym portalu sa serwisy filmowe.

Sa, ale trudno wymagac, zeby byly tam informacje o wszystkich wyprodukowanych
                                                    kiedykolwiek filmach. Duza (na oko :) baza danych o filmach jest np. imdb.com.
                              • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 16.06.02, 18:55
                                Oglądałam Arachnofobię. Całe piętnaście minut wytrzymałam.
                • kuba203 Re: Pająk 16.06.02, 16:58
                  mikolaj7 napisał(a):

> takie duze, czy takie z dlugimi nogami? ;-)

Dla porządku: Te z długimi nogami, to nie są pająki! :)))
                  Ale nie pytajcie, co to jest, bo nie wiem :(((
                  • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 17:11
                    czy to aby nie kosarz, z rodziny pajęczaków ? kiepski byłem z bioli
                    • kuba203 Re: Pająk 16.06.02, 17:16
                      No ja właśnie też byłem kiepski :(((
                      Ale możliwe, że to kosarz, w każdym razie nazwę już gdzieś słyszałem, tylko nie
                      pamiętam, czy to aby na pewno to :)))
              • Gość: mtq Re: Pająk IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 15:10

> Rodzinę trzeba sobie wychować!

:-)))
      • mikolaj7 Re: Pająk 16.06.02, 14:06
        czytalem sobie dzisiaj jakas ksiazke Macieja Wojtyszki
        (tego od Bromby :-) i tam byla Tosia... tak mi sie
        skojarzylo z Toba, to stamtad wzielas tak ksywke ?
        • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.ceti.pl 16.06.02, 18:52
          Nieee, ja po prostu mam na drugie imię Antonina :)))
          • Gość: peteen Re: Pająk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:01
            piękne imię, muszę przyznać, miła maaaaaaaaa...

PS.naprawdę mi się podoba ( podobnie jak fakt, że próbowałaś zmóc film na "a" )
            • Gość: kathy38 Peteen OT IP: *.chello.pl / *.chello.pl 16.06.02, 23:05
              Peteen czy mógłbyś odpowiedzieć mi na moje pytanie z wczorajszego dnia z
              początku tego wątku?
              • Gość: peteen Re: Peteen OT IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:08
                sorka, uleciało
                28 października - stąd te w inicjałach !
                • Gość: kathy38 Dzięki IP: *.chello.pl / *.chello.pl 16.06.02, 23:11
                  A już myślałam, że będziemy wspólnie urządzać przyjęcie :)
                  • Gość: peteen Re: Dzięki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 23:15
                    nic nie stoi na przeszkodzie...
                    masz cos konkretnego na myśli ?
                    • Gość: kathy38 Re: Dzięki IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 16.06.02, 23:22
                      Jeszcze nic, to prawie pół roku czasu. Ale tak rzadko obchodzę urodziny, od
                      osiemnastki tylko raz, więc jak dobrze policzyć 18+1+1 wychodzi okrągła
                      rocznica to można by to uczcić jakoś bardziej uroczyście.
            • Gość: Tosia Re: Pająk IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.06.02, 13:00
              Dzięki :))))))
          • mikolaj7 Re: Pająk 17.06.02, 18:04

> Nieee, ja po prostu mam na drugie imię Antonina :)))

kuurcze, chcialem napisac to samo co Peteen, ale mnie
            ubiegl, co zreszta nietrudne przy tempie w jakim mi sie
            otwiera forum.... :-)
    • Gość: kathy38 Re: Pająk IP: *.chello.pl / *.chello.pl 23.11.02, 01:01
      Jednak jestem dość infantylna .
      • tosia_ Re: Pająk 23.11.02, 14:52
        Kathy, dziękuję! Przypomniałaś mi moją pierwszą rozmowę na forum :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka