Gość: odwiedza,konkubinę IP: w3cache.* / *.2-0.pl 20.03.05, 17:19 kto sciągnąl i po co temat o chuliganach niszczacych klatki schodowe przy ul Wysłouchów wysokie bloki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyrumburak Re: bandziory z kurdwanowa 21.03.05, 08:15 Klatki w blokach przy Wysłouchów niszczy Andrzej Kuler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt milicjantka Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 21.03.05, 13:18 jeden napewno tego nie zrobił choćby dlatego że miejscowi chuligani chodzą watachami, jest tu taki jeden który podobno jak się napije to ma manię wybijania szyb i rozbijania z siłą butelek po alkocholu, tu w bloku są systematycznie szyby wybijane ale ja nie widziałam czy to ten chuligan dlatego jeszcze nie doniosłam na niego Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: bandziory z kurdwanowa 21.03.05, 13:22 wydaje mi sie dobrym pomysłem by umieścić ich dane na necie łącznie z zdjęciem cyfrowym ich facjety- może ktoś bardziej stanowczy strzeli im w głowę dopowiadając wpierw: W imieniu Rzeczypospolitej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Cracovi Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 02.04.05, 07:45 w nocy z piątku na sobotę znowu chuligani wybili szybę w drzwiach wejsciowych przy ul Wysłouchow JEST TO 3 WYBICIE SZYBY OD POCZĄTKU ROKU, SPOLDZIEMNI MOZNA TYLKO PODPOWIEDZIEC ŻE NA DOLE W DRZWIACH NALEZY WSTAWIC BLACHE NIECH MANIAK CHULIGAN SIE ZŁOSCI I GRYZIE ZĘBAMI TAKIM NALEŻY UTRUDNIAC ŻYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdwanowianin Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 22.03.05, 08:34 w lecie siedzą na stopniach wejściowych smolą piwo a mieszkańcy jak wchodzą do bloku to nie zrobią im przejścia trzeba ich omijać, 2 urzędników z społdzielni mieszkaniowej wchodzili do bloku bo była awaria wody to ich ominęli nie zwracając nawet uwagi że nie jest to miejsce na picie piwa, widziałem to bo wychodziłem z psem dopiero po mojej interwencji poszli pić na ławkę blok 36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 23.03.05, 11:21 nie wiem czy panstwo wiecie ale chuligani z kurdwanowa to jak widzą straż miejską to gwizdają na nich a ci nie podejbą nobojak bandziorow 10a strażników maksimum 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny Re: bandziory z kurdwanowa IP: 62.121.129.* 23.03.05, 12:06 IP: w3cache.* / *.2-0.pl , co to za schizofrenia? Nudzi się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: bandziory z kurdwanowa IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.03.05, 11:20 Oprocz tepsy i chello 2-0 to najpopularniejszy dostawca netu na ku..mdolku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odwiedzający Ewę Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 26.03.05, 11:49 Jednogłośnie stwierdzam iż na Kurdwanowie w rejonie ul Wyslouchow obok kortów tenisowych prędzej można spotkać "murzyna" niż policjanta, prznajmniej ja takiego nie spotkałem i nie widziałem od jesieni a smole piwo rozbijam butelki i krzycze na cały głos jak się napiję bo się nie boję bo nie ma kogo się bać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 02.04.05, 13:55 W bloku 36 spółdzielnia ul Wysłouchów wynajęła pomieszczenie na parterze budynku dla zakładu fryzyjerskiego nie pytając się lokatorów o pozwolenie, tym czasem do pracownicy tego zakładu schodzi się cały osiedlowy element i ćmią non stop papierosy na klatce przez co dym śmierdzi w windzie i całym wieżowcu i to jest już od pół roku, ludzi którzy palili a przestali palić muszą wąchać dym i to ich wkurza, wkurza ich tym bardziej bo na klatce jest napisane że "palenie papierosów jest wzbronione" na dodatek tekst napisu jest przerobiony że można palić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z dywizjonu Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 23.03.05, 13:15 Jest to prawda ja szedłem ubieglego roku w jesieni w nocy o pólnocy do swojej koleżanki pofiglować i dorwało mnie 3 byczków na łyso ostrzyżonych dobrze że mialem flachę wódki i papierosy i 3 piwa to mnie uratowało że nie stracilem zębów bo wizyta u dentysty by mnie wyniosla drogo a z swoja kolezanka nie pofiglowalem nic bo nie mialem alkoholu musialem oddac go bandziorom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.03.05, 12:31 O ile policja i tutejsza spółdzielnia mieszkaniowa nie zrobi porządku z młodymi bandziorami wałęsającymi się po klatkach schodowych i piwnicach "mają klucze do piwnicy" i po terenie wokół bloków 32 i 36 przy ul Wyslouchów i szukających zaczepki to wyrąbie pismo do prezydenta miasta i jeszcze dalej, 11 -16 letnie gó..arze nie będą grozić mnie za zwrócenie jednemu z nich uwagi że butelki może rozbijać u mamusi w mieszkaniu o podłoge a nie na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: bandziory z kurdwanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:41 lecz sie psycholu, piszący z tego samego ip nie tylko o kurdwanowskich bandziorach, ale i o "lizbijkach" z knajpy-jesteś chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odwiedzający Ewę Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 26.03.05, 12:00 Panie Ziomal nie wiem kogo miałoby dotyczyć te niby jakieś tam lizbijki ja poruszyłem temat niszczenia klatek schodowych w blokach przy wyslouchów prosze zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: bandziory z kurdwanowa IP: *.chello.pl 26.03.05, 12:57 Niestety idzie wiosna i te debile zaczną znowu przesiadywać z gorzałą i piwskiem przed blokami. Na Bojki 20 chłopa skasowało już kiedyś gościa, o tym że krew na klatce schodowej w sobotę po piątkowych imprezach można znaleźć nie wspomne. Gary się dekują w bramach i nie wiadomo czy wchodzący czlowiek oberwie czy nie. Krawężniki i straż miejska nawet nie wysiadają z samochodów, nie mówiąc o zjechaniu z głównych ulic: Wysłouchów i Bojki - jak te małpy: nie widzę, nie słyszę, nie mówie. Jak tak dalej będzie to się oboma łapskami podpiszę pod czymś takim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Wisły Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.03.05, 14:48 jest to prawda ale zawsze się znajdzie jakiś osioł który czuje się mocny ponieważ chodzi z watachą kolesiów i chce tą prawdę obalić, choćby nawet ten który podpisuje się więziennym określeniem "ziomal" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: bandziory z kurdwanowa IP: *.kompania.net 30.03.05, 15:11 Nie narzekajcie, tylko utwórzcie jakąś grupę facetów z "jajem", "niewidzialnych", ustalajcie pojedynczo tych bydlaków i jak niektórzy mówią-"W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ" wyczyścić osiedle z gó..jadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Cracovi Re: bandziory z kurdwanowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 31.03.05, 18:30 Rejon ulicy Wyslouchów został posprzątany z rozbitych butelek i wszelkiego rodzaju opakowań po napojach za co społdzielni dziękujemy ale jak się ociepli to będzie to samo, gospodarzom osiedla podpowiadam że należy usunąć dwie ławki które są od roku postawione przy wejsciu do wysokich bloków przy ul Wyslouchów od zajezdni na ławkach tych siedzą "non stop" miejscowi chuligani i na nich chleją alkohol zostawiając po sobie brud, ławki te miały służyć po to żeby na nich usiadła starsza osoba jak wychodzi po stopniach na górkę do bloków, ale jak widzę z okna nikt starszy na tych ławkach nie usiadł żeby odpocząć prócz właśnie pijaczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza osoba ławki ........ IP: *.chello.pl 31.03.05, 19:19 jestem starszą osobą i idąc do przychodni czy do sklepu po tych schodach muszę zatrzymać sie kilkanaście razy i złapać oddech /mimo iż idę powoli/.Jak mam usiąść na ławce,która jest brudna po zimie - leżał na niej śnieg,błoto,piasek .........Przydałoby się więcej ławeczek a także kosze na śmieci,żeby można było do nich włożyc papierki,butelki itp. I prosba do młodych ludzi nie stawiajcie nóg na ławeczkach,bo buty sa zazwyczaj brudne.A te ławeczki to przecież wspólna nasza własność.Od nas zależy jak będzie wyglądało nasze osiedle - teren gdzie mieszkamy.Pozdrawiam młodych z osiedla - pamietajcie,że Wy kiedyś tez będziecie starszymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsz osoba Re: ławki ........ IP: *.chello.pl 01.04.05, 12:07 czy nie mam racji???? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.kazio Re: babka z Kurdwanowa 02.04.05, 09:26 tez mialem narzeczoną z Kurdwanowa..... fajna babka z NIej była - Agnieszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza osoba Re: babka z Kurdwanowa IP: *.chello.pl 02.04.05, 18:48 "babki" to jadło się na Wielkanoc. Teraz zamiast podpisywać sie "kibic Cracovii czy kibic Wisły" mam lepszą propozycję.Starsi pomogą - młodzież też pomoże i wybudujmy wreszcie basen na Kurdwanowie.I niech to nie będzie kolejna "kość niezgody" lecz coś co może połączyć młode i starsze pokolenie z pożytkiem dla nas wszystkich.I co Wy na to ???? Teren pod basen jest ....i czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
aassaa1 Re: babka z Kurdwanowa 03.04.05, 01:15 Optymista sie znalazł.Na Krowodrzy-Górce u wylotu ul.Krowoderskich Zuchów tu od strony parku, miała powstać kryta pływalnia z kompleksem basenów, oraz sztucz- ne lodowisko z lodem nie topiącym sie nawet przy + 28 stopniach. Już nawet była firma co wygrała przetarg na budowę i co ???. Ano Ks. kard. Macharskiemu brakło forsy na kończenie sanktuarium w Łagiewnikach czas uciekał, papież Wojtyła ma przyjechać ipoświecić, a pieniędzy nima. Zwrócił sie do radnych królewskiego miasta Krakowa, a ci lekką raczką przekazali pieniądze na kończenie nastepnego pałacu dla Kościoła Katolickiego. A młodzież ? Ano dalej wystaje pod blokaami,bo nima co z sobą robić i,,dbają o to aby starsze osoby nie wychodziły wieczorami z domów gdyż mogą się potknąć i nogę przypadkowo skręcić". Szanowna Starsz Osobo - Czyny społeczne to miały miejsce za czasów Złej Komuny. To wtedy nam wmawiano,że robimy dla siebie. Dzisiaj społeczeństwo już dojrzało i wie, że mu sienależy bez łachy, gdyż po to płaci podatki. Łączenie pokoleń i ich wspólne cele to hasła z czasów Filaretów i Filomatów,,Razem młodzi przyjaciele w szczęściu wszystkiego są wszystkich cele",a to jak Pan widzi ma odcień czerwieni i niektórym się koja- rzy z Komuną. Jestem przekonany, że nic z tego nie będzie. Ale próbowąć zawsze warto, a nóż coś z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza osoba Re: babka z Kurdwanowa IP: *.chello.pl 03.04.05, 08:05 dzięki za przypomnienie - co to sa czyny społeczne.I chociaz tu nie chodzi o żaden czyn społeczny dalej twierdzę,że tylko "wspólnymi siłami" starszych i młodszych jesteśmy w stanie dopiąć swego.To nie to,że nam sie należy.Młodym yeż sie coś należy np.trochę pracy,trochę rozrywki,trochę wolnego czasu,trochę modlitwy....Najważniejsze żeby nie mieć postawy "należy mi się" ale żeby samemu też cos zrobić.Nie wiem dlaczego - podpis starsza osoba - potraktowano jako podpis mężczyzny.Jestem "starszą kobietą",która uważa,że za mało czasu poświęcamu ludziom młodym i stąd bardzo wiele problemów.Osobie,która wrzeszczy,żeby zlikwidować ławeczki / aż 2 sztuki/ odpowiadam,że to właśnie młodzi ludzie,którzy nie maja sie gdzie spotkac siedzą czasem na tych ławkach.I nie trzeba sie ich bać,bo są normalni.A ławki sa także dla młodych - nie tylko dla starszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re : basen IP: *.chello.pl 04.04.05, 07:02 to nie jest głupi pomysł!!! Ale czy mozliwy do realizacji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza osoba Re: do młodych ludzi z Kurdwanowa IP: *.chello.pl 05.04.05, 08:24 pełne uznanie z mojej strony dla tych Młodych Ludzi,kórzy wczoraj byli na mszy św. na stadionie Cracovii. Nie ważne jakiemu klubowi się kibicuje,najważniejszy jest szacunek dla innego/drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś