Dodaj do ulubionych

R O L K I - szukam chetnych

• Gość: lukasz SRODA o 18 na bloniach IP: *.tele2.pl 27.04.05, 15:48
      Czesc, bede dzisiaj na bloniach od 18.
      Zapraszam (-:
    • Gość: zdzis Czy bedzie ktos dzis jezdzil? IP: *.tele2.pl 28.04.05, 12:21
      Czy bedzie ktos dzis jezdzil wieczorem na bloniach / parku?
    • Gość: week& czy ZOSTAL ktos w krakowie? IP: *.tele2.pl 30.04.05, 10:33
      Czy wybiera sie ktos na rolki w dlugi weekend??
      • seven Re: czy ZOSTAL ktos w krakowie? 30.04.05, 12:32
        ja wlasnie wychodze na jakis maly sprint wokol blon albo na kopiec kosciuszki sie przejade,
        chociaz cholernie mi sie nie chce, to trzeba jakos pracowac nad kondycja :PP
        • Gość: lukasz Re: czy ZOSTAL ktos w krakowie? IP: *.tele2.pl 30.04.05, 14:56
          Hej, seven, gdzie jezdzisz na kopcu?? Wydawalo mi sie ze tam jest tylko stary
          asfalt, albo trawa.. Napisz gdzie jezdzisz (czy jezdzisz na rolkach czy na
          czyms innym)
          • Gość: Ela Re: czy ZOSTAL ktos w krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:16
            I tak właśnie wczoraj niespodziewanie wybrałam się na rolki.
            Czy może był ktoś z Was? Jak tam z ideą wspólnego jeżdżenia?
            Czyżby ten wspaniały pomysł upadł nawet u pomysłodawcy?
            Byłoby fajnie wspólnie pojeździć i pogadać, bo samemu to trochę nudno.
            Pogoda się rozkręca to może towarzystwo się zbierze.
            Zapraszam!
    • tuya przejazd rolkarzy ulicami Krakowa w sobote 18.05.05, 12:46
      szczegoly tutaj:
      sport.interia.pl/news?inf=624602
      • Gość: lukasz Re: przejazd rolkarzy ulicami Krakowa w sobote IP: *.tele2.pl 29.05.05, 09:23
        Hej hej, myslalem ze moj watek zamarl, a tu prosze, sa jakies nowe wpisy :)

Widze ze wszyscy jezdza, tylko nikt sie nie chce przedstawic.
        Czy ktos moze wymyslec jakis znak rozpoznawczy??
        • Gość: Elka Re: przejazd rolkarzy ulicami Krakowa w sobote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 08:45
          Ja ostatnio bywam na Błoniach i chętnie przyłączę się do wspólnego rolkowania.
          Tylko ten znak rozpoznawczy!
          Może ta apaszka - gdzieś na ręce? na szyi?
          Co wy na to? A może dziś jest ktoś chętny na rolkowanie? A może tym razem nad
          Wisłą pod Smokiem? Tam nie trudno się odnaleźć! O której proponujecie?
          • tuya ELA - ja sie pisze nad Wisla!!! 30.05.05, 09:02
            dzis wieczorem??? tak o 20-21. Moze ktos jeszcze?
            • Gość: lukasz Re: ELA - ja sie pisze nad Wisla!!! IP: *.tele2.pl 30.05.05, 09:33
              Ja bede, tylko ustalcie czy blonia, czy nad wisla pod smokiem.

Bardzo dobry asfalt jest tez nad wisla na przeciwko klasztoru norbertanek,
              opodal posterunku policji wodnej. Asfalt jest nowy i rowny, chyba najlepszy
              obecnie w krakowie.
            • Gość: Ela Re: ELA - ja sie pisze nad Wisla!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 09:35
              NO to super to ja będę ok 20.30. Tylko jak się rozpoznamy?
              Może o tej porze na murku pod Smokiem?
              Co ty na to? Może ktoś jeszcze dołączy?
              • Gość: Ela Re: ELA - ja sie pisze nad Wisla!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:14
                Jeżeli Wam pasuje 20.00 - wcześniej czy później - mogę być.
                To jak się umawiamy?
                • Gość: lukasz Re: ELA - ja sie pisze nad Wisla!!! IP: *.tele2.pl 30.05.05, 10:30
                  Ja bede od 19 jezdzil nad wisla kolo smoka. lub w jakims okolicznym cieniu :)
                  Bede do wszystkich mrugal swiatelkiem ;))
                  • tuya Lukasz 30.05.05, 10:34
                    o 19 to jeszcze bedzie 30 stopni, co Ty na 20.30??? fajnie by bylo jakbysmy sie
                    wreszcie jakos wszyscy spotkali
              • tuya 20.30 na murku pod Smokiem 30.05.05, 10:27
                Bede na mur:)))
                Chociaz osobiscie wolalabym na gdzies bulwarze na dole - zjezdzanie z gorki nie
                jest moja najmocniejsza strona. Co wy na to? A potem mozemy zrobic rundke nad
                Wisla.
                W kwestii rozpoznania - niech beda te apaszki na rece jak proponuje Lukasz.
                • Gość: Ela Re: 20.30 na murku pod Smokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 10:46
                  Ja mogę być na 20.30.
                  A co na to Łukasz? Może też dołączysz z nami na późniejszą porę.
                  Racja z tym murkiem za wysoko do zjazdu.
                  To może pod murkiem przy barierce - tam dość ciasno ale pewnie się odnajdziemy.
                  Co wy na to?
                  • tuya Re: 20.30 pod Smokiem 30.05.05, 10:49
                    > To może pod murkiem przy barierce - tam dość ciasno ale pewnie się
                    odnajdziemy.
                    > Co wy na to?
                    Ja moge byc:)))
                    • Gość: Ela Re: 20.30 pod Smokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:01
                      OK to ja też będę przy barierce pod murkiem nad Wisłą.
                      Może ktoś jeszcze?
                    • Gość: lukasz Re: IP: *.tele2.pl 30.05.05, 12:58
                      ok, przy barierce, tam gdzie smok poszedl sie napic wody i przez to mial
                      problemy. Ja bede od 19.30 bo tak koncze basen. A bede napewno do 22+
                      • Gość: Ela Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:04
                        Lukasz - OK - ja może będę trochę wcześniej to jakby co ok 20.00.
                        Możesz sprawdzić frekwencję przy barierce o 20.00, a potem o 20.30 będziemy już
                        w komplecie.
                        Może jeszcze ktoś dołączy?
                        • Gość: lukasz Re: IP: *.tele2.pl 30.05.05, 16:40
                          No niestety, nie dolancze do Was dzisiaj, nie moge :(

milego rolkowania, L
    • mama007 a może bieganie...? na Błoniach jest akcja 29.05.05, 10:05
      26 rocznica Pierwszej Pielgrzymki Jana Pawła II do Ojczyzny. jest to sztafeta
      na dystansie 3530km - czyli 1000 okrążeń Błoń - jest to tyle, ile wynosi obwód
      Rzeczypospolitej Polskiej.
      Jak się zrobi minimum 10 okrążeń to dostaje się certyfikat potwierdzający
      udział w II Kwietnym biegu.
      Biegać można kiedy się chce - do 10 czerwca przez 24h/dobę. Przy Skale
      Papieskiej jest ustawiony namiot, tam są zapisy. Te 10 okrążeń oczywiście nie
      na raz - można robić po jednym, można po kilka na raz, jak się się chce.
      Jak dla mnie akcja bardzo fajna :)
      Jakby ktoś spotkał dziewczynę z numerem 30 to ja :D ale biegam głównie w nocy,
      te upały mnie dobijają :/
      pozdrawiam :))
    • tuya I forumowe spotkanie rolkowe sie odbylo:))) 31.05.05, 10:35
      Sukces - wreszcie nam sie udalo:) U stop smoka wawelskiego, w skladzie Elka i
      ja. Zapraszamy chetnych na nastepne, zwlaszcza zalozyciela watku.
      • Gość: Ela Re: I forumowe spotkanie rolkowe sie odbylo:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:44
        Hej, udała się wieczorna jazda. Fajnie się jeździło wzdłuż Wisły.
        Dzięki za miłe wczorajsze towarzystwo.
        Nawet Łukasz dołączył lekko opóźniony, ale niestety został już sam.
        Łukasz - I jak się jeździło?
        Zapraszamy chętnych na kolejne spotkania rolkowe już w najbliższym czasie.
        Jak tylko pogoda dopisze.
        Pozdrawiam
      • Gość: lukasz Re: I forumowe spotkanie rolkowe sie odbylo:))) IP: *.tele2.pl 31.05.05, 12:30
        ha ha ha, gratulacje!!!
        nastepnym razem dorolkuje bez spoznienia, napewno :)
    • tuya To co, robimy dziś powtórkę... 02.06.05, 08:55
      po południu nad Wisłą???
      • Gość: Ela Re: To co, robimy dziś powtórkę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:26
        Hej, ja jak najbardziej dziś jestem chętna na roli. Prześledziłam pogodę.
        Deszczyk nas nie zaskoczy. O której godzinie zaczynamy?
        Ja wolałabym dziś wcześniej. Może być ok 19,00/19,30?
        A jak tam Łukasz i reszta?
        • tuya Re: To co, robimy dziś powtórkę... 02.06.05, 12:21
          Obawiam sie, ze cos mi dzisiaj wypadlo:( ale na pewno bede wiedziala przed 15.
          Jesli bede wolna to 19 jak najbardziej mi pasuje. A jesli nie to mozemy
          ewentualnie na jutro przelozyc spotkanie?
          • Gość: Ela Re: To co, robimy dziś powtórkę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:35
            Ja jutro wyjeżdżam na weekend.
            Jakby Ci dziś pasowało to 19.00 przy barierce pod Wawelem jak najbardziej mi
            pasuje.
            W takim razie czekam na potwierdzenie dzisiejszego dnia.
            Jak dziś się nie uda, to w przyszłym tygodniu też jestem gotowa na jazdę.

• tuya Re: To co, robimy dziś powtórkę... 02.06.05, 15:04
              jednak nie moge dzisiaj. Moze w poniedzialek sie uda:))) Pozdrawiam i zycze
              udanego wyjazdu!
              • Gość: Ela Re: To co, robimy dziś powtórkę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:36
                Również miłego weekendu i do zobaczenia w przyszłym tygodniu.
                Ja dziś chyba też nie ruszę. Widzę że brak chętnych! Pozdrawiam
                • Gość: lukasz piatek wieczorem IP: *.tele2.pl 03.06.05, 10:58
                  Bedzie ktos dzisiaj jezdzil kolo 19?
                  • tuya Re: piatek wieczorem 03.06.05, 11:43
                    ja moge dzis o 19 nad Wisla
                    • Gość: lukasz Re: piatek wieczorem IP: *.tele2.pl 03.06.05, 12:08
                      Czesc Tuja, nad wisla tam gdzie poprzednio?
                      • tuya Re: piatek wieczorem 03.06.05, 12:18
                        Bede przy tej barierce. Nawet mam juz apaszke na ta okolicznosc:)
                        Do zobaczenia
                        • Gość: lukasz Re: piatek wieczorem IP: *.tele2.pl 03.06.05, 13:18
                          ok
                          • cezarex27 Re: piatek wieczorem 03.06.05, 21:40
                            szkoda że tak pózno sie dowiedziałem bo bym z wami pojeżdził :),ale może innym
                            razem ,dajcie znać proszę.
                            A właśnie nie jeżdzicie po błoniach???,przeciez tam jest tesz spoko,mozna
                            wjechać do parku i tam troche po szosować,co wy na to???
                            • Gość: lukasz Re: IP: *.tele2.pl 06.06.05, 09:56
                              czesc, i jak tam weekend?
                              udalo mi sie pojezdzic wczoraj przed ulewa, i jeszcze pokibicowac podczas regat
                              na wisle.

milego, l
                              • Gość: Ela Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 12:25
                                Witam po weekendzie!
                                Gratuluję!!! Widzę, że aktywnie spędziliście weekend na rolkach.
                                Ja mam zaległości. Witamy nowego kolegę do naszej grupki rolkowej!
                                NO to kiedy i gdzie jesteście chętni na jakieś jazdy rolkowe w tym tygodniu?
                                Z pogodą jest niepewnie, ale może uda się.

• tuya Re: 06.06.05, 13:50
                                  Hej!
                                  co do czasu to moge sie dostosowac. A co do miejsca to z wiadomych wzgledow
                                  preferuje Wisle. Jakies propozycje?
                                  • Gość: Ela Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:14
                                    dla mnie Wisła jak najbardziej może być.
                                    A co powiesz na godzinę 18.00 ewent. 19.00?
                                    Dostosuję się, ale wolałabym wcześniej bo pogoda jest niepewna.
                                    • tuya Re: 06.06.05, 14:20
                                      Z przyjemnoscia sie przejade. Dzis moge nawet o 18:)
                                      • Gość: lukasz Re: IP: *.tele2.pl 06.06.05, 14:27
                                        gdzie bedziecie?
                                        moze zdaze, chociaz pewinie niestety nie :(
                                        • tuya Re: 06.06.05, 14:30
                                          > gdzie bedziecie?
                                          > moze zdaze, chociaz pewinie niestety nie :(

zawsze mozesz szukac nas pozniej - bulwary nie sa takie dlugie:)
                                          o 18 zbiorka jak zwykle pod barierka, tam chyba wszystkim pasuje
                                          • Gość: Ela Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:37
                                            Super - będę tradycyjnie przy barierce.
                                            do zobaczenia
                                            • cezarex27 Re: 06.06.05, 18:19
                                              jeżeli będe o 20 tej to jak mam was znaleść????
                                              jak mam waszą grupe rozpoznać???
                                              cezarex
                                              • tuya Re: 07.06.05, 08:30
                                                > jeżeli będe o 20 tej to jak mam was znaleść????
                                                > jak mam waszą grupe rozpoznać???

Wczoraj ulewa nas wyslala do domu przed 20:( Coz to byl za sprint do
                                                najblizszego mostu! Mamy plan spotkac sie pod koniec tygodnia i bedzie nam milo
                                                jesli do nas dolaczysz. Info bedzie na forum albo moge Ci wyslac na priva.
                                                Pozdr.
                                • steinbock74 Re: 07.06.05, 21:34
                                  czesc no to kiedy kolejna wspolna jazda, chcialabym dolaczyc , mozna? ja od
                                  dwoch miesiecy nie moge sie wybrac,znajomi albo ja nawalaja, a samemu sie nie
                                  chce potrzebuje bodzca:)) lato idzie , trzeba zrzucac kilogramy pozdrawiam
                                  monika
    • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 08.06.05, 12:00
      wczoraj chwile jezdzilem, zeby wykorzystac przerwe w deszczu :)
      a dzisiaj ide do teatru, bez rolek ;)
      • Gość: ivo555 Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.ae.krakow.pl 08.06.05, 14:51
        a ja tez wczoraj jezdzilam zdazylam przed deszczem :-))
      • steinbock74 Re: R O L K I - szukam chetnych 09.06.05, 21:12
        matko , to dajcie znac kiedy bedziecie znowu jezdzic, bo mi sie samej nie chce,
        blagam, wybieram sie juz od dwoch miesiecy, pozdrawiam monika
        • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 10.06.05, 09:50
          jasne, jasne. beda komunikaty ;)

tylko niech ktos zaczaruje ten deszcz...
          • Gość: Ela Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:56
            niestety dzisiejszy plan wypadu na rolki nie powiedzie się.
            Ja mam nadzieję że może już w sobotę popołudniu lub wieczorkiem chociaż na
            chwilę przestanie padać.
            Jesteście chętni?
            • tuya Re: R O L K I - szukam chetnych 10.06.05, 10:14
              chetni, zwarci i gotowi:)
              ale nie chcialabym powtarzac naszej ostatniej ucieczki przed deszczem. Mam
              nadzieje ze sie nie przeziebilas?
              To zaczarujmy jakos ten deszcz! Czuje ze pomoze jak sie skupimy wszyscy.
              • Gość: Ela Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:21
                Na szczęscie nie przeziębiłam się. Kondycja OK. Cieszę się że nam się udało te
                50 minut pojeździć i zrobiłyśmy rozeznanie nowej trasy.
                Fajnie, że wprowadzimy w najbliższym czasie urozmaicenie naszego rolkowania.
                Pomysły i miejsca już mamy, gdzie możemy zrobić przerwie w jeździe na rolkach.
                Tak że zapraszamy chętnych!
                Jakby co to SMS-ski - jak tylko przestanie padać!
                A jak tam Łukasz po wizycie w teatrze? Ukulturalniony?
                Pozdrowionka!
                • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 10.06.05, 13:22
                  wlasciwie to nie byl teatr, tylko spektakl tanca eksperymentalnego.
                  bardzo ciekawe doswiadczenie, mnie sie bardzo podobalo, chociaz z tego co
                  zauwazylem to ludzie nie lubia eksperymentow, wszystko co nowe ich przeraza.
                  spektakl byl w kazdym razie dosc odwazny, jak na nasze warunki ;)

a gdzie jest ta nowa trasa?
                  • cezarex27 Re: R O L K I - szukam chetnych 10.06.05, 20:29
                    cześć dajcie mi namiar jak będziecie jezdzić to chetnie się dołącze jak tylko
                    dam rady.Proszę piszcie na gazetowego e-maila.pozdrawiam.
    • Gość: ka_ra prosze pomozcie IP: *.chello.pl 11.06.05, 12:45
      Mialam kiedys rolki od ciotki ze stanow, straszny szmelc, ale jak cudownie sie
      na nich jezdzilo. Mam ogromna potrzebe ruchu i przypomnialam soebi jak bylo mi
      z rolkami fajnie i chcialabym sobie jakies kupic. Oczywiscie nie agresywne
      tylko fitnessowe ale jest teraz tyle tego, ze zupelnie nie moge sie polapac,
      nie wiem jakie ma byc lozysko, jakie kolka, nic nie wiem :( Jezeli jestescie mi
      w stanie pomoc to bede ogromnie wdzieczna i:)no i mam jeszce jeden dylemat, i
      mam nadzieje ze mnie za niego nie zlinczuejecie, bo tak czytam wasze wpisy i
      wychodzi na to ze w krakowie to tylko nad wisla i na bloniach i tyle, nigdzie
      wiecej na rolkach sie nie oplaca, a poniewaz rolki sa prawie tak drogie jak
      rowery (zwlaszcza jak sie ma mozliwosc kupic dobry rower taniej) to co sie
      bardziej oplaca? Rolki czy rower? /moze troche glupio to napisalam, ale
      naprawde jestem b. niezdecydowana. Pozdrawiam serdecznie i czekam na pomoc:)
      • Gość: lukasz Re: prosze pomozcie IP: *.tele2.pl 12.06.05, 11:55
        No oczywiscie ze rolki sa lepsze! :)
        nie wiem co dla Ciebie tanio, ale w nowym sklepie Decathlon sa spore obnizki.
        rolki mozna kupic ponad 40% taniej. Ja bym raczej kupowal firmowe, nawet tanszy
        model, ale firmowy. roces, rossiniol, salomon, bauer...
        W rolkach najwazniejsze sa koleczka, lozyska, no i but musi dobrze lezac na
        nodze, trzymac ja mocno gdy bedziesz wykonywac jakies ewolucje. Dobrze gdy jest
        przewiewny, jezdzi sie glownie w lecie... a w zminie mozna ubrac groba
        skarpete :)
        Co do miejsc gdzie mozna jezdzic, to wisla i blonia sa najbardziej popularne,
        ale to oczywiscie nie wszystkie. jest wiele takich miejsc.
        milego, lukasz
        • tuya juz nie pada:))) 13.06.05, 08:16
          kto ze mna pojdzie dzisiaj na rolki?????
          • Gość: Ela Re: juz nie pada:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:18
            Hej, ja jestem za. Którą godzinę dziś proponujesz/ -cie?
            Myślę, że możemy zostać jeszcze przy stałej wersji - tzn. okolice Wawelu.
            Ktoś jeszcze dziś do nas dołączy?
            • tuya Re: juz nie pada:))) 13.06.05, 11:44
              Wreszcie jakis odzew:) Ja sie moge dostosowac, moze np. 19?
              • Gość: Ela Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:56
                Odzew to zawsze my. Zgadzam się - 19.00 jest OK.
                Apel dla rolkarzy!!!!!
                Dziś o 19.00 starujemy spod barierki pod smoczą jamą. Znak rozpoznawczy apaszka
                na ręce. Do zobaczenia!!!!
                • Gość: lukasz Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą IP: *.tele2.pl 13.06.05, 13:01
                  :)
                • tuya Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą 13.06.05, 13:16
                  hehe, nie chce nic mowic ale jak dotad to tylko ja paradowalam z apaszka! moze
                  by sie dla odmiany ktos inny wykazal?
                  • Gość: lukasz Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą IP: *.tele2.pl 13.06.05, 13:23
                    To dlatego ze do twarzy Ci z apaszka na rence :)
                    milego..
                • Gość: Agata Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:11
                  Czy moge sie dolaczyc?:)
                  Tak troche niesmialo, bo pierwszy raz, ale kompletnie nie moge nikogo ze
                  znajomych wyciagnac w ostatnim czasie, a samemu troche ciezej sie zmobilizowac.

Pozdrawiam :)
                  Agata
                  • Gość: Ela Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:32
                    oczywiscie - dołanczaj do nas - czekamy dzis o 19.00.
                    • steinbock74 Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą 14.06.05, 21:21
                      Oj, znowu sie spoznilam, nastepnym razem jestem na 100, bede tu czesciej
                      zagladac, i juz niedlugo bede mial wiecej wolnego czasu:)), pozdrawiam i do
                      nastepnego monika
                      • Gość: lukasz Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą IP: *.tele2.pl 15.06.05, 11:37
                        czekalismy 15 minut :)
                        a potem szukalismy na rolkach bursztynow...
                        • Gość: Agata Re: dziś o 19.00 pod smoczą jamą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 08:56
                          Przepraszam, jezeli przeze mnie (wyrzuty sumienia).
                          Nie udalo mi sie jednak wystarczajaco wczesnie wyjsc z pracy i bylam troche
                          pozniej, wiec pojezdzilam sobie sama, wyglada na to, ze podobna trasa :)
    • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 81.21.194.* 15.06.05, 11:32
      A co powiedzielibyście na I-szy Nieoficjalny Przejazd Rolkarzy? Byłem w maju na
      tym oficjalnym, pozdrawiam wszystkich którzy bawili się razem ze mną. ;) Ale
      wszyscy zgodnie narzekali, że impreza nie była w ogóle rozreklamowana. A mi od
      tamtego czasu chodzi po głowie kolejny przejazd. Nie chodzi o zamykanie ulic
      itd., ale o zebranie jak największej liczby osób i wspólny przejazd. Jeśli
      chodzi o trasę: chyba najlepsza to jednak bulwary nad Wisłą - da się przejechać
      od Plazy do ul. Tynieckiej - ja z reguły właśnie tak jeżdżę. Ustaliłoby się
      jakiś termin - weekend z odpowiednim wyprzedzeniem, żeby jak najwięcej osób
      mogło się dostosować.

A tak na marginesie: jeśli jest ktoś chętny dzisiaj na rolki (jeśli tylko nie
      będzie padać), to czekam na wpis, ew. 19:30 pod smokiem, nie mam apaszki ;) ale
      koleś w rolkach K2 i zielonych szturmówkach to ja.
      • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 15.06.05, 12:13
        pomysl z przejazdem swietny!
        tylko chyba najlepiej by bylo wystartowac z blon, tam jednak jezdzi najwiecej
        ludzi. mozna byloby wszystkich zgarnac ;) i przejechac na rynek pod adasia? :)

Daj znac jak wymyslisz jakis termin..
        • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 81.21.194.* 15.06.05, 12:37
          OK, widzę, że można by o tym zacząć myśleć na poważnie :D

Więc: przede wszystkim zastanawiam się ile osób byłoby chętnych, kilkanaście
          osób to za mało, więc rolkarze: wpisywać się poniżej! :)

Jeśli ma to być coś większego, to musimy sobie dać trochę czasu. Moja
          propozycja: weekend - to chyba oczywiste, sobota czy niedziela - do dogadania,
          choć moim zdaniem niedziela lepsza, godziny popołudniowe; data: jeśli mamy mieć
          czas na poinformowanie jak największej liczby osób: 2-3 lipiec.

Co do startu na Błoniach - jaka trasa z Błoń do Rynku pod Adasia?
          • Gość: lukasz Re: IP: *.tele2.pl 16.06.05, 12:02
            nie wiem czy weekend jest najlepszy. wtedy duzo ludzi wyjezdza.
            np. Ewa ;)))
            trasa moze taka: blonia, pilsudskiego, planty, wislna, rynek, adas

dajcie znac :)
            • tuya Re: 16.06.05, 12:33
              > nie wiem czy weekend jest najlepszy. wtedy duzo ludzi wyjezdza.
              > np. Ewa ;)))
              To Ela wyjezdza, ja zostaje. Dal mnie weekend jest ok.

> trasa moze taka: blonia, pilsudskiego, planty, wislna, rynek, adas
              Idea wspolnego przejazdu mi sie podoba ale jesli chodzi o trase to mam
              watpliwosci jak pomysle o przebijaniu sie przez te tlumy pieszych...
              zdecydowanie jestem za bulwarami:))) ale oczywiscie sie dostosuje

odrobina prywaty: Lukasz, wybierasz sie na Malenczuka? Bo ja sie wlasnie z Ela
              umowilam;) pozdr. i do zobaczenia

moze by tak na rolki jutro? a nuz nie bedzie padac!
              • Gość: wintermute Re: IP: 81.21.194.* 16.06.05, 12:56
                Tuya, napisałem mojego posta zanim zobaczyłem Twój wpis, właśnie ta ul.
                Piłsudskiego mnie martwi, bo tam byłoby najtrudniej, zakładam że chodzi o jazdę
                po chodniku...
                Na roleczkach byłem wczoraj, super, chociaż przyznam, że miałem nadzieję, że
                ktoś zobaczy mojego posta i będzie o 19:30 pod smokiem... :)
            • Gość: wintermute Re: przejazd rolkarzy IP: 81.21.194.* 16.06.05, 12:50
              OK, dzień tygodnia w takim razie też niech zostanie do uzgodnienia - wszystkich
              zainteresowanych prosimy o wpisy z propozycjami. Nastawiam się na początek lipca
              - konkrety do ustalenia. Jak przynajmniej kilkanaście osób zadeklaruje tu na
              forum, że mają ochotę wziąć udział w takim przejeździe, i jak już się dogadamy
              co do terminu i trasy, to mam zamiar zrobić jakieś ulotki do rozdania rolkarzom
              na bulwarach i błoniach.

A jeśli chodzi o trasę - nie masz ochoty na coś dłuższego? Np. początek tak
              samo, ale spod Adasia: Wiślna - Planty - i dalej koło Wawelu na bulwary, i
              bulwarami do Plazy, albo przynajmniej do stopnia wodnego na Dąbiu?

Jak jestem na rolkach to zawsze przejeżdżam całą ścieżkę rowerową Plaza - Dąbie
              - Wawel - Most Dębnicki i dalej po drugiej stonie Wisły aż do ul. Tynieckiej.
              Bardzo fajnie się tam jeździ. Co o tym sądzicie?
              • tuya przejazd rolkarzy i ew. spotkanie jutro (piatek) 16.06.05, 13:10
                Pomysl zaczyna mi sie coraz bardziej podobac. I moze jakis maly piknik na
                koncu? Zebysmy mogli gdzies siasc na chwile i pogadac jak juz sie spotkamy w
                wiekszej grupie:)
                Tylko czemu dopiero na pocz. lipca a nie np. w nast. sobote? 10 dni to troche
                czasu nawet na rozdawanie ulotek.
                Wczoraj nie bylam bo nie moglam ale jutro bym mogla i chyba nawet kogos bym ze
                soba przyciagnela;)
                • Gość: wintermute Re: przejazd rolkarzy i ew. spotkanie jutro (piat IP: 81.21.194.* 16.06.05, 13:26
                  W następny weekend jestem w Gdańsku, więc go nie proponowałem, a kolejny to
                  właśnie ten o którym mówię ;)

Jeśli chodzi o sprawy techniczne: widzę to tak, że najpierw powinniśmy uzgodnić
                  trasę i datę, wtedy będę mógł zrobić ulotki właśnie z datą i mapką.

Jutrzejsze rolki - która godzina i gdzie? na 90% będę.
                  • tuya spotkanie jutro (piatek) 16.06.05, 13:29
                    > Jutrzejsze rolki - która godzina i gdzie? na 90% będę.

20. przy barierce pod Wawelem. Moze pogadamy o tej wiekszej imprwezie:)
                    Ktos jeszcze???

• tuya Ps. 16.06.05, 13:31
                      To bylo uprzejme zaproszenie dla calego towarzystwa.
                      Jakos tak dziwnie zabrzmialo niechcacy.
                    • Gość: Ela Re: spotkanie jutro (piatek) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:37
                      Witam wszystkich. Ale dziś twórczo w naszym wątku rolkowym.
                      A czy piątek po pracy można już uznać za weekend?
                      Ja się dostosuję do trasy.
                      Chociaż mam też inną wizję trasy.
                      Np. spotkanie pod smokiem, przejazd dookoła plantami i tam gdzieś jakiś
                      odpoczynek np. w ogródku BWA, albo odpoczynek na Rynku w jakimś ogródku.
                      A jutro co tak późno? Nie da się wcześniej? Tradycyjnie na 19.00!
                      Co Wy na to?
                      • Gość: wintermute Re: spotkanie jutro (piatek) IP: 81.21.194.* 16.06.05, 13:49
                        Trasa... ja przeciwko plantom i błoniom nie mam nic, ale nie czulibyście
                        niedosytu po przejechaniu się tylko plantami albo z błoń na planty? Ja chcę
                        trochę więcej... ;)

Piątek po pracy to dla mnie jak najbardziej weekend, więc co powiecie na
                        przejazd w piątek 1. lipca? Czekam na wszystkie za i przeciw.

Jeśli chodzi o jutro, to pasuje mi i 19 i 20, więc decyzja należy do Was.
                      • tuya Dobrze, niech bedzie o 19:) 16.06.05, 13:50
                        Dla Ciebie wszystko:)))
                        • Gość: Ela Re: Dobrze, niech bedzie o 19:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:01
                          Ostatnio zrobiliśmy tą całą trasę o której wspomniałeś:
                          Dębniki, Wawel, Plaza, Dąbie.
                          Możemy ją też dorzucić jak Wam pasuje.
                          Jak się spotkamy to możemy przeduskutować i ustalić szczegóły.
                          Jestem jak najbardziej za 1 lipca.
                          Mamy już nawet zaplanowany przystanek na odpoczynek w Galerii Kazimierz w
                          ogródku.
                          Może tym razem się uda!
                          To co -tradycyjnie o 19.00 w piątek przy barierce nad Wisłą?
                          • Gość: wintermute Re: Dobrze, niech bedzie o 19:) IP: 81.21.194.* 17.06.05, 08:43
                            Wygląda na to że wieczorem nie powinno padać, wg Onetu 0,6 mm deszczu między
                            18-24... :)
                            Ja potwierdzam - 19:00 przy barierce pod Wawelem.
              • Gość: Agata Re: przejazd rolkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:12
                >Jak jestem na rolkach to zawsze przejeżdżam całą ścieżkę rowerową Plaza - Dąbie
                >- Wawel - Most Dębnicki i dalej po drugiej stonie Wisły aż do ul. Tynieckiej.
                >Bardzo fajnie się tam jeździ. Co o tym sądzicie?

Sadze podobnie. :)
                I szukam jakiegos sensownego przedluzenia tej trasy, bo zwykle mi malo :).

Na razie przedluzylam tak, zeby dojechac sobie do domu.
                Od Plazy do M1, park AWF, Jana Pawla i Meissnera do Ronda Mlynskiego.
                Trasa od M1 bez zarzutu, ale niestety kawalek od Plazy do M1 jest chodnikiem,
                czasem watpliwej jakości :/
                • Gość: wintermute Re: przejazd rolkarzy IP: 81.21.194.* 17.06.05, 09:55
                  no widzisz, to być może się spotkaliśmy gdzieś na tej trasie, ja jeżdżę z II-go
                  Pułku - AWF - M1 - Plaza - itd. Wrażenia z odcinka M1 - Plaza podobne ;)
                  Jeśli wybierasz się dziś na 19:00 to możemy się umówić jakoś w parku AWF albo pod M1
                  • Gość: Agata Re: przejazd rolkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:03
                    No na dzisiaj akurat plany ustalily mi sie wczesniej.
                    Zdolalam namowic kolezanke na rozszerzona traske ode mnie niej (docelowo za
                    Tesco). :)
                    Feralnie troche, bo zwykle wlasnie mam problem, ze nie moge nikogo wyciagnac :)
                    Mozna by bylo sie jakos zgrac, bo sie faktycznie w sporej czesci pokrywa, gdyby
                    nie to, ze nie umiem przewidziec godziny, a raczej bedzie to pozniej. :/

• Gość: wintermute Re: przejazd rolkarzy IP: 81.21.194.* 17.06.05, 11:29
                      Nie ma sprawy, może następnym razem ;)
                      I rezerwujcie czas na 1-go lipca :D
    • Gość: punto5 Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 13:58
      mnie juz nie namowisz,26 marca jadac duza predkoscia wywrocilem sie i zlamalem
      miednice w dwoch miejscach i kosc promieniowa w prawej rece,ktora byla
      operowana i do dzisiaj jest bezwladna.
      • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 16.06.05, 14:02
        o-kurcze, czy zrobiles cos specjalnego?
        zdezyles sie z kims? czy tak po prostu
        • pinkpanther Re: R O L K I - szukam chetnych 17.06.05, 08:53
          jeżeli je znajdę, to idę jutro na rolki
          proszę się rozglądać za osobą, która najwięcej się będzie przewracać
          • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 81.21.194.* 17.06.05, 08:59
            Kinga, jutro - czyli w sobotę? A dzisiaj o 19 nie dałabyś rady? Jeśli nie, to
            jak już będziesz wiedziała o której jutro, to napisz nam tu, może ktoś jeszcze
            się wybierze.
    • Gość: kaja Re: R O L K I - mam pytanie IP: *.chello.pl 17.06.05, 20:33
      pytam przez ciekawość :) -czy wy już z domu wyjeżdżacie na rolkach czy np.
      dopiero je na miejcu ubieracie?
      pozdrawiam
      • Gość: ja Re: R O L K I - mam pytanie IP: *.tele2.pl 18.06.05, 08:29
        najlepiej w samochodzie, ale w domu tez, kiedys zaczynalem na czwartym
        pietrze :)
        • Gość: wintermute Re: R O L K I - mam pytanie IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 11:15
          Też chciałbym w samochodzie, ale go nie mam ;)
          Na początku przebierałem na miejscu, ale jak tylko sprawdziłem trasę z Czyżyn nad Wisłę, to ubieram w domu. Mam windę w bloku, więc nie jest źle, chociaż już raz w tym roku zdarzyło mi się, że jak już wyszedłem na klatkę w rolkach, okazało się, że winda jest zepsuta. Nie chciało mi się wracać i przebierać rolek, więc zszedłem po schodach w rolkach. Mieszkam na 9 piętrze :)
    • Gość: wintermute No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 11:21
      No i wybraliśmy się wczoraj na rolki, trasa: Plaza - ul. Tyniecka zrobiona. ;)
      W planie jest spotkanie w niedzielę ok. 19:00, więc jeśli ktoś ma ochotę - niech wstępnie rezerwuje wieczór.
      • Gość: kaja Re: ROLKI IP: *.chello.pl 18.06.05, 11:48
        no ja to bym z domu chyba na rolkach nie wyszła bo w wielu miejscach chodnik
        jest delikatnie mówiąc koślawy i można się na nim zabić :) a nie posiadam
        jeszcze ochraniaczy
        a właśnie czy wy jeździcie w ochraniaczach? :)
        ja planuje do was za niedługi czas dołączyć, jak sie sesja skończy czyli gdzieś
        za tydzień :)
        pozdrawiam
      • Gość: Agata Re: No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.autocom.pl 18.06.05, 12:45
        Wolna, wiec moze mi sie wreszcie uda :)
        • cezarex27 Re: No i pojeździliśmy wczoraj 18.06.05, 14:29
          czesc wszystkim,jeżeli jutro jezdzicie to się przyłącze dajcie znać na
          gazetowego emaila, o której i gdzie???
          pozdrawiam wszystkich rolkowców :)
          CEZAREX
          • Gość: wintermute Re: No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:07
            Wczoraj jeździliśmy w składzie: Ela, Tuya, Monika i ja.
            Jak napisałem wyżej, planujemy się wybrać jutro (niedziela) ok. 19:00, tylko jeszcze nie wiadomo czy wszyscy dadzą radę. Spotykamy się przy barierce pod Wawelem.
            W imieniu wszystkich zapraszam, a jeśli coś miałoby się zmienić to zapostuję tutaj albo napiszę maila.
            Kaja - powodzenia w sesji, i czekamy na Ciebie ;)
            • Gość: Agata Re: No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.net.autocom.pl 19.06.05, 15:55
              Mniemam, ze sie nie zmienilo?
              Moze dzis wczesniej pod AWF-em?
              • Gość: wintermute Re: No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:08
                Jak dla mnie OK, może być 18:15 w parku AWF, a dokładnie od strony ul. Jana Pawła jest taki duży klomb z ławeczkami dookoła. Ja pewnikiem w zielonych szturmówkach i czarnej koszulce.
                • Gość: Agata Re: No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.net.autocom.pl 19.06.05, 16:13
                  OK
                  To wlasciwie pierwsze miejsce, ktore przychodzi do glowy,
                  ale chyba sobie musze zapamietac 18ta, bo mam tendencje do spozniania ;)
                  • Gość: wintermute Re: No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:17
                    Oki, jakby co to poczekam. Do zobaczenia. :)
                    • cezarex27 Re: No i pojeździliśmy wczoraj 19.06.05, 16:21
                      cześć bedzie ktos dzisiaj jezdził w okolicach wawelu lub błoń????
                      Jeżeli tak to dajcie znać proszę to przyłączę się.
                      Cezarex
                      • Gość: wintermute Re: No i pojeździliśmy wczoraj IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 16:31
                        Cezar, 19:00 barierka pod Wawelem, będzie Agata, Monika i ja, być może Ela i Tuya, ale tego jeszcze nie wiem na pewno. Agata i ja mamy prawie taką samą trasę pod Wawel, dlatego spotykamy się wcześniej i przyjeżdżamy pod Wawel razem - być może to nasze umawianie się w parku AWF narobiło trochę zamieszania, ale ostateczne miejsce spotkania to barierka pod Wawelem, godz. 19:00.
    • Gość: Artur Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.chello.pl 19.06.05, 22:39
      Oki wlasnie znalazlem to forum, uwielbiam ten sport!znaczy rolki! tylko nie mam
      z kim jezdzic! kiedy nastepne spotkanie organizujecie chetnie sie dołacze!
      • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 81.21.194.* 20.06.05, 10:11
        Wczoraj pojeździliśmy z Tuyą, Agatą i Cezarexem, trasa: Wawel - Plaza - Wawel -
        ul. Tyniecka - Wawel. Nie wiem czy ja dziś dam radę, będziemy w kontakcie.
        • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 20.06.05, 10:37
          no niezle, ha ha ha, gratulacje
          • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 81.21.194.* 20.06.05, 10:42
            No właśnie Łukasz, a Ty kiedy się wybierzesz?
          • tuya Re: R O L K I - szukam chetnych 20.06.05, 10:43
            Gość portalu: lukasz napisał(a):

> no niezle, ha ha ha, gratulacje

No widzisz, Lukasz - wreszcie Twoj watek zaczyna dawac efekty - juz niezla
            grupka sie uzbierala;) Moze bys sie przylaczy do nas dzisiaj (o 19, przy
            barierce) - bedziemy z Ela i jeszcze moze pare osob. Wszysycy chca Cie poznac;)
            Oczywiscie zapraszamy tez wszystkich innych chetnych!!!
            Do zobaczenia.
            • Gość: artur Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 149.156.155.* 20.06.05, 10:47
              ja tu swierzy jestem! mozna sie przylaczyc!? tylko gdzie ta barierka!
              • tuya Re: R O L K I - szukam chetnych 20.06.05, 11:30
                ja tu swierzy jestem! mozna sie przylaczyc!?
                Jasne ze mozna:)
                Barierka nad sama Wisla, ponizej Smoka:)
                Czekamy!
                • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 20.06.05, 11:47
                  jaka jest trasa: wawel - plaza?
                  ktoredy mozna przejechac?
                  • Gość: Ela Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:15
                    Witajcie po weekendzie!
                    Mam na dziś dobre wieści - nie będzie deszczu. Opady 0,0 mm.
                    Ruszam dziś z Dąbia . Może ktoś też pojedzie w tym samym kierunku do Wawelu ok
                    18.30?
                    W takim razie tradycyjnie już przy barierce nad Wisłą o 19.00.
                    • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 81.21.194.* 20.06.05, 12:37
                      W sumie planowałem dzisiaj zostać w domu, ale tak siedzieć w domu ze
                      świadomością, że Wy sobie tam śmigacie na roleczkach... Jednak się wybiorę, więc
                      możemy się umówić o 18:30 przy stopniu wodnym od strony Wawelu.
                      • Gość: Ela Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:05
                        OK - to w takim razie ruszam ok 18.30 koło Mostu na Dąbiu.
                      • Gość: artur Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 149.156.155.* 20.06.05, 14:08
                        ja tez chetnie wyrusza spod Dabią bo mieszkam w poblizu, czyli o 18.30. Mysle
                        ze jakos Was rozpoznam. A moze macie jakies charakterystyczne stroje!?
                        • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 20.06.05, 14:22
                          stroje sa charakterystyczne, ale czasami to moze byc mylace.
                          Najlepiej popros o pokazanie apaszki. To znak rozpoznawczy
                  • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 81.21.194.* 20.06.05, 12:32
                    Łukasz, w zasadzie cały czas bulwarami: pod mostami: Grunwaldzkim, Piłsudskiego,
                    Powstańców Śląskich, Kotlarskim, potem do stopnia wodnego "Dąbie" i dalej
                    ścieżką rowerową. Asfalt w miarę dobry do mostu Kotlarskiego, potem idealny aż
                    prawie do samej Plazy, dopiero ostatnie 500 m to chodnik.
                    • Gość: Ela Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:31
                      Myślę że nie będzie problemu z rozpoznaniem się.
                      Tam nie wielu rolkarzy się pojawia.
                      Weź jakąś ciekawą apaszkę. Może masz jakiś inny znak rozpoznawczy?
        • kamilrusin R O L K I-ktos ma ochote pojezdzic dzis wieczorem 21.06.05, 16:31
          Moze znajdzie sie ktos, kto ma ochote pojezdzic dzis wieczorem np. po Parku Jordana. Mozemy umowic sie wstepnie o 20:00 na rondzie. Zapraszam wszystkich zainteresowanych:)
    • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 20.06.05, 15:20
      moze ktos z jezdzacych na rolkach jest tez zainteresowany windsufingiem?
      otwarte forum ponizej :)) ...ale na razie malo chetnych :(
      • cezarex27 Re: R O L K I - szukam chetnych 20.06.05, 20:31
        Cześć wszystkim dzisiaj niestety nie zdąże do was dołączyć ale myslę że
        nastepnym razem mi się uda.Miłego rolkowania.Pozdrowionka.
        • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 21.06.05, 08:57
          koniecznie, grupa sie rozrasta :)
          • Gość: kaja Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.chello.pl 21.06.05, 09:55
            hejka :)
            ja najwcześniej to dołącze do was w niedziele-jeśli oczywiście ktoś bedzie
            wtedy jeździć :)
            a mam pytanko -czy np. w weekendy jeździcie też rano? bo ja lubie też jeździć
            tak o 8 rano na Błoniach
            pozdrawiam i życze miłego rolkowania :)
    • Gość: lukasz ELA, zobacz tutaj!!!! IP: *.tele2.pl 21.06.05, 09:54
      Ela, sluchaj, masz wielka szanse poprobowac kita :)
      zobacz tutaj www.siemenskitecup.pl/
      Darmowe lekcje, kurcze, moze sie wybiore. Zwlaszcza ze tu nikogo nie mozna
      znalesc chetnego na surfing :(
      • Gość: Ela Re: ELA, zobacz tutaj!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:12
        Łukasz - dzięki za informacje! Fajnie byłoby spróbować windurfingu.
        Impreza bardzo ciekawa, ale nie w tym terminie.
        A do tego przecież 1 lipca muszę być na przejeździe rolkarzy.
        • Gość: lukasz Re: ELA, zobacz tutaj!!!! IP: *.tele2.pl 21.06.05, 11:00
          ha ha ha, no tak, zeczywiscie - przejazd!
          • Gość: lukas Re: ELA, zobacz tutaj!!!! IP: 195.242.93.* 21.06.05, 14:47
            Witam,
            cieszę się, że trafiłem na to forum, choć trochę późno;)
            Może będę mógł uczestniczyć w następnym spotkaniu rolkowym.
            Znajdzie się jeszcze miejsce dla kogoś nowego?
            O jaki przejazd chodzi?
            lukas
            • Gość: lukasz Re: ELA, zobacz tutaj!!!! IP: *.tele2.pl 21.06.05, 15:05
              jasne, jasne, zapraszamy!!!

tylko jak mozesz to zmien sobie nicka, bo masz zbyt podobnego do mojego ;)
              • Gość: luk vel lukas Re: ELA, zobacz tutaj!!!! IP: *.wegrzyce.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 23:14
                dzieki za zaproszenie!
                a co do nicka to nie ma problemu, moge odjac pare literek ;)
                luk
    • Gość: artur Re: R O L K I sroda-czwartek IP: 149.156.155.* 21.06.05, 14:44
      Z prognozy pogody wynika,ze w srode bedzie padac. Zatem pewnie nastepny wypad
      rolkowy bedzie w czwartek !?!
      • Gość: Ela Re: R O L K I sroda-czwartek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:36
        Przeczytajcie co wydarzyło się wczoraj koło Dąbia, jak wracaliśmy z wycieczki
        rolkowej. Teraz już wiadomo, dlaczego tam było tyle policji i straż.
        www.dziennik.krakow.pl/public/?Krakow/26/26.html
        • tuya Dzieki, Ela! 21.06.05, 15:40
          Jestes wielka:)))
          • Gość: Ela Re: Dzieki, Ela! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:44
            Oj dzięki Tuya - jak urosłam!!!!!
            A my beztrosko jeździliśmy sobie nie widząc co się wydarzyło.
        • Gość: artur Re: R O L K I sroda-czwartek IP: *.chello.pl 21.06.05, 16:50
          O kurcze, przeciez nikogo w tej wodzie nie bylo widac!
          • steinbock74 Re: R O L K I sroda-czwartek 21.06.05, 22:05
            Czesc , witam Kochani, sroda mi tez pasuje, a jak bedzie padac, jak nam Artur
            kracze, to oczywiscie czwartek,barierka 19 ? pozdrawiam monika
    • Gość: wintermute wersja testowa naszej strony już działa :D IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:40
      Właśnie wrzuciłem na serwer wersję testową naszej strony, zaglądnijcie na rolki.atspace.com - najpilniej proszę o komentarze n/t miejsca rozpoczęcia przejazdu.

Mateusz
      • tuya Re: wersja testowa naszej strony już działa :D 22.06.05, 08:15
        Czesc:)
        dobra robota z ta stronka:)
        Dla mnie miejsce rozpoczecia moze byc ale zastanawiam sie czy powinnismy sie
        pakowac w te alejki za Dabiem - tam jest bardzo wasko. I jeszcze troche mi zal
        Tynieckiej, ze nas tam nie bedzie. Ale rozumiem ze to dlatego zebysmy mostu nie
        musieli przekraczac.
        • Gość: wintermute Re: wersja testowa naszej strony już działa :D IP: 81.21.194.* 22.06.05, 11:13
          No właśnie o to mi chodzi - napiszcie jak Wy widzicie tą trasę, Wasze
          propozycje, itd, razem podejmiemy decyzję skąd, dokąd i którędy pojedziemy. Do
          samego końca ścieżki rowerowej przy Plazie to też może być średni pomysł, bo tam
          trzeba by się zatrzymać i potem po prostu zawrócić, a miejsca nie ma tam jakoś
          fenomenalnie dużo.
          To co, może tylko do stopnia wodnego i spowrotem?
          A Tyniecka nie jest wykluczona, tylko nie chciałem się przy tym upierać
          faktycznie ze względu na konieczność wchodzenia po schodach i przejeżdżania
          przez most. Ale po powrocie z Dąbia w okolice Wawelu można by jeszcze odwiedzić
          Tyniecką, czemu nie?
          • Gość: Ela Re: wersja testowa naszej strony już działa :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:41
            Mateusz - gratuluję!!!! Stronka bardzo ciekawa.
            Popieram trasę przejazdu. Zastanawiam się nad miejscem spotkania.
            Ja nie wiem czy zdąże dojechać do Salwatora.
            Mogłabym gdzieś zaczekać na Was po drodze.
            Może by tak jeszcze ustalić jakieś miejsce dla spóźnialskich, którzy nie dojadą
            na 19.00. Zastanawiam się - tylko gdzie? Okolice Wawelu byłoby najsensowniej.
            Macie jakieś pomysły?

• Gość: luk Re: wersja testowa naszej strony (...) Paryz IP: 195.242.93.* 22.06.05, 11:52
              nocne jazdy po Paryzu - warto zobaczyc:

www.paris-roller.com/
              • Gość: wintermute Re: wersja testowa naszej strony (...) Paryz IP: 81.21.194.* 22.06.05, 12:07
                Wiem wiem, dzisiaj dodam trochę linków, bo wczoraj już nie miałem czasu. M.in.
                właśnie linki do takich duuużych imprez w innych krajach.
                • Gość: kaja Re: wersja testowa naszej strony IP: *.chello.pl 22.06.05, 12:50
                  bardzo fajna stronka :)
                  co do przejazdu to napewno do was dołącze :)
                  pozdrawiam
              • tuya Re: wersja testowa naszej strony (...) Paryz 22.06.05, 12:10

> nocne jazdy po Paryzu - warto zobaczyc:
                >
                Fajne, jeszcze troche popracujemy i tez nas bedzie 15 tys. jak w Paryzu:)
                Moze by ich zaprosic do nas albo chociaz sie z nimi zaprzyjaznic jakos. Na
                zdjeciach wyglada to imponujaco:)
            • Gość: wintermute Re: wersja testowa naszej strony już działa :D IP: 81.21.194.* 22.06.05, 12:05
              Elu, ale to jest całkiem niedaleko, może na mapie to tak strasznie wygląda, ale
              to jest kawałek dalej niż miejsce gdzie po schodkach wchodzimy na most. Dogadamy
              się w realu.
      • Gość: lukasz Re: wersja testowa naszej strony już działa :D IP: *.tele2.pl 22.06.05, 11:47
        Hej, strona super!!!!
        no to teraz jest juz calkiem powaznie i profesjonalnie :)

milego, lukasz
      • steinbock74 Re: wersja testowa naszej strony już działa :D 22.06.05, 13:24
        Mateusz ! Podoba mi sie dobrze to zrobiles plus linki innych imprez prawie
        perfekt , mi odpowiada wszystko, co do mostu i TYnieckiej trzeba sie
        zastanowic pozdrawiam mOnika
      • bartko Re: wersja testowa naszej strony już działa :D 26.06.05, 22:36
        witam,
        dostalem Wasza ulotke, stad trafilem na stronke, inicjatywa niezla, moze sie wreszcie towarzystwo rolkowe troche zintegruje.
        Co do trasy to wydaje mi sie troszke... krotka :)
        Moim zdaniem sprawdzona trasa jest ta z zeszlorocznego "otwarcia" sezonu czyli start na bloniach, na poczatku 3.maja od alej, przejazd cala 3.maja potem od tylu blon, i przejazd na salwator ul.kasztelanska, potem wjazd na bulwary i przejazd np do dabia. Troche pozno na zmiany ale na nastepna akcje mozna by wydluzyc przejazd.

pozdrawiam i do zob na miescie
        bartko, czerwony t-shirt z bialym krzyzem ;)
    • tuya A moze zrobimy konkurs...;))) 22.06.05, 12:37
      ...na najlepiej wygladajacego rolkarza na naszym przejezdzie?
      Dla potrzebujacych inspiracji:
      www.photo.net/photo/pcd0155/gay-parade-20.3.jpg
      • Gość: lukasz Re: A moze zrobimy konkurs...;))) IP: *.tele2.pl 22.06.05, 12:42
        no cos Ty, przeciez to nie na nasz klimat ;)))
        • tuya Re: A moze zrobimy konkurs...;))) 22.06.05, 12:43
          > no cos Ty, przeciez to nie na nasz klimat ;)))
          atmosfera bedzie goraca, damy rade!
          • Gość: lukasz Re: A moze zrobimy konkurs...;))) IP: *.tele2.pl 22.06.05, 12:51
            sluchajcie, trzeba to obgadac!
            moze zorganizujemy spontaniczne spotkanie, z grillem i klubingiem, na bloniach,
            tak zeby sie zaprezentowac szerokim zesza rolkarzy. bedzie okazja do wreczania
            ulotek, zorganizowania hepeningu itepe ;)
    • Gość: rrr Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 13:28
      czesc rolkarze. Ja tam wole rower, ale chciałam Wam powiedzieć ze bardzo mi sie
      podoba jak sie zorganizowaliście i działacie. Lukasz - gratuluje Ci całej
      akcji i wszystkich pozdrawiam. Aż zaczynam żałować że wole rower ;)
      • Gość: krk Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 13:50
        Hej rrr to może też utwórz jakiś wątek rowerowy. Trzeba wyciągnąć ludzi
        przyssanych do komputerów. Chętnych pewnie nie zabraknie. Powodzenia!!!!
    • tuya To kiedy sie spotykamy-dzis czy jutro? 22.06.05, 13:32
      zeby pogadac i pojezdzic.
      Kto by dzis przyszedl?
      Ja moge sie dostosowac - pasuje mi i dzis i jutro.
      • Gość: lukasz Re: To kiedy sie spotykamy-dzis czy jutro? IP: *.tele2.pl 22.06.05, 14:58
        ja to bardziej w czwartek, dzis nie moge :(
      • tuya widze ze dzis nie ma chetnych 22.06.05, 15:52
        to do jutra, ja spadam do domku!
        • cezarex27 Re: widze ze dzis nie ma chetnych 22.06.05, 19:07
          Widze że dziś nie jezdzicie.Ja mimo to jadę na błonia jak ktoś jest chętny to
          zapraszm.Koło 20 przed wejściem do parku od strony błoń.
    • Gość: artur Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 149.156.155.* 23.06.05, 09:56
      jest ktos dzisiaj chetny!?
      ja moge od 18.00.
      • Gość: Ela Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:34
        Ja dziś będę. Ruszam ok 18.30 spod Dąbia, tzn. okolice tamy na Dąbiu.
        • Gość: artur Re: R O L K I - szukam chetnych IP: 149.156.155.* 23.06.05, 10:50
          oki ja sie dalaczam jesli mozna!
      • tuya Re: R O L K I - szukam chetnych 23.06.05, 11:55
        ja tez bede, ok. 19 pod Wawelem.
        Jakies paskudztwo nam postawili przy ukochanej barierce:(
      • Gość: Agata Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:12
        To ja sie tez przylacze.
        Albo o 18:30 na Dabiu, albo o 19-tej przy barierce :)
        • Gość: Ela Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:08
          A więc o 18.30 pod Dąbiem. Poczekamy na Ciebie do 5 minut a potem ruszymy do
          Wawelu.
          Wiecie że:
          "Dziś od Morza Śródziemnego aż po Skandynawię będzie świętowana jedna z
          najbardziej niezwykłych nocy w roku - Noc Świętojańska"
          Może macie jakiś pomysł jak rolkarze mogą świętować tą NOC?
          Może dziś jakiś spontaniczny przejazd np. z pochodniami albo świeczkami wzdłuż
          bulwarów wiślanych?
          • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 23.06.05, 15:59
            SUPERRRR!
      • cezarex27 Re: R O L K I - szukam chetnych 23.06.05, 17:29
        dobra bedę dzisiaj o 19 tam w okolicach barierki.Troche poszosujemy :)
        • Gość: wintermute aktualizacja strony rolkowej IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 00:50
          Hieh, wy już pewnie śpicie ;) a ja właśnie skończyłem aktualizować naszą stronę. Zapraszam na rolki.atspace.com :D
          No i rozdaliśmy dzisiaj ponad 80 ulotek - bulwary, błonia, park Jordana - ludziska, czekamy na odzew! ;)
          aaa, no i oczywiście zaliczyłem dzisiaj dwa razy glebę :)
          Idę spać, do zobaczenia na rolkach!!
          • Gość: lukasz Re: aktualizacja strony rolkowej IP: *.tele2.pl 24.06.05, 08:34
            Wow! Jestes Wielki! naprawde rozdaliscie tyle ulotek? i jak ludziska
            reagowali?? :)
            • Gość: wintermute Re: aktualizacja strony rolkowej IP: 81.21.194.* 24.06.05, 08:41
              Spoko, ludzie OK, choć zdarzali się tacy, którzy nie chcieli wziąć, choć nawet
              nie wiedzieli co to jest. Ale większość reagowała pozytywnie, a jaki będzie tego
              skutek - przekonamy się już za tydzień, jeśli tylko pogoda pozwoli... (jak na
              razie Onet mówi, że za tydzień deszczu - uwaga: 0,0 mm! :D ale to jeszcze
              tydzień czasu)
            • Gość: artur Re: aktualizacja strony rolkowej IP: 149.156.155.* 24.06.05, 11:21
              Widze ze dodales licznik Wintermute , stronka jest super!! Wczorajszy przejazd
              był niezly, oprocz przygody z rozdawaniem ulotek to trase zrobilismy dosc
              dlugasną. Mozna powiedziec ze do pierwszej krwi, bo troche mam nogi poobcierane!
              • Gość: wintermute Re: aktualizacja strony rolkowej IP: 81.21.194.* 24.06.05, 12:10
                Stronka jest na razie bardzo prosta, w miarę upływu czasu będę ją rozbudowywał,
                mam nadzieję że po przejeździe będziemy mieć jakieś zdjęcia... :)
                • pulemiot strona rolkowa 27.06.05, 20:08
                  Wielkie dzięki za stronkę!

Rolkarzy jest w Krakowie sporo i jak widać masa jest natyle duża, że zaczęła
                  działać grawitacja ;).
                  Ja najczęściej jeżdżę wieczorami na Błoniach no i wsiąkłem w ten sport od
                  jakichś 3 lat.

Co do strony, to przydałoby się forum z prawdziwego zdarzenia. W Polsce
                  rolkarze fitnesowi jeszcze się skrzyknęli, tak jak ci od jazdy agresywnej i nie
                  ma gdzie podzielić się wiedzą o konserwacji sprzętu, technice jazdy, czy też
                  umówić się na przejazd ;)
                  Ja w każdym razie chętnie poudzielałbym się na takim.

Co do przejazdu, to trasa wybrana jest bardzo dobrze, na początek nie musi być
                  wielka, a bulwary nad Wisłą gwarantują separację od ruchu samochodowego, a
                  przez to większe bezpieczeństwo. W przyszłości można spokojnie ją powiększyć o
                  przejazd na drugą stronę, aż do mostu zwierzynieckiego. Podstawą jednak powinno
                  być biezpieczeństwo, bo nie wszyscy poradzą sobie z krawężnikami, brukiem i
                  innymi niespodziankami.

Trzymam kciuki za forum i spadam na rolki (na Błonia)

Pulemito
    • Gość: lukasz weekend IP: *.tele2.pl 24.06.05, 13:49
      macie jakies rolkowe plany na weekend?
      • Gość: wintermute Re: weekend IP: 81.21.194.* 24.06.05, 15:08
        Jako że dzisiaj jest piątek i roboty miałem dzisiaj mnóstwo, to na dzisiaj plany
        bardziej piwne niż rolkowe... ;)
        Jutro są wianki.
        Ale za to niedziela...
        Wczoraj coś było wspominane właśnie o niedzieli, ale wszystko jest jeszcze do
        dogadania, ja się nastawiam na niedzielę, ew. jutro w trochę wcześniejszych
        godzinach.
        • tuya Re: weekend 24.06.05, 15:22
          ja sie moge wstepnie pisac na niedziele
          • Gość: kaja Re: weekend IP: *.chello.pl 24.06.05, 17:33
            to i ja z przyjemnością się do was przyłącze w niedziele -jeśli można? :)
            pozdrawiam
            • cezarex27 Re: weekend 24.06.05, 20:00
              Jazda w niedzielę wieczorkiem??? czemu nie :)
              Piszę się wstępnie.
      • Gość: krzysztof Re: weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:52
        proszę proszę, wszedłem na to forum po otrzymaniu kilka dni temu ulotki i
        jestem pod wrażeniem :) Wreszcie udało się komuś zapoczątkować ruch
        integracyjny rolkarzy krakowskich ;) Tylko jeszcze trzeba by bardziej
        spopularyzować stronkę główną oraz forum bo mimo, ze lubię rolki to w ogóle
        wcześniej nic o tej inicjatywie nie wiedziałem :)

No i oczywiście będę na rajdzie 1 lipca. Marzy mi się takze żeby kiedyś taki
        rajd zrobić nocą po krakowskich ulicach :)

pozdro i gratulacje dla Łukasza &CO (a my się chyba znamy jesli jesteś tym,
        Łukaszem którego mam na mysli)

A dzisiaj miłych wianków!
        krzysztof
    • tuya o 19 pod barierka??? 26.06.05, 15:44
      kto dzis ze mna pojezdzi?
      • Gość: Agata Re: o 19 pod barierka??? IP: *.autocom.pl 26.06.05, 16:00
        Ja sie juz nie deklaruje, bo cos za czesto mi nie wychodzi :)
        Ale gdzies tam powinnam sie krecic...
        • tuya Re: o 19 pod barierka??? 26.06.05, 16:08
          super, my bedziemy z Monika o ile nie lunie
          • Gość: ivo555 Re: o 19 pod barierka??? IP: *.ae.krakow.pl 27.06.05, 13:46
            kto dzis jezdzi na bloniach?
            • Gość: wintermute Re: o 19 pod barierka??? IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:14
              Ivo, niestety, nie dogadaliśmy się, byliśmy dzisiaj również na błoniach, tyle że wystartowaliśmy z Arturem i Agatą z Dąbia, dojechaliśmy na błonia, tam Agata się odłączyła a za chwilę spotkaliśmy Cezarexa, potem jeszcze Krzyśka - mojego znajomego z uczelni, i we czterech wróciliśmy nad Wisłę, zrobiliśmy rundkę do Dąbia. Ale chwilę pojeździliśmy na błoniach, nie spotkałaś ludzi rozdających ulotki o przejeździe?
              Następne wspólne jeżdżenie - w środę, wstępnie 19:00 przy barierce - zapraszamy! :D
      • Gość: artur Re: o 19 pod barierka??? IP: 149.156.155.* 27.06.05, 14:38
        ja sie chetnie dolacze, czy ktos startuje z Dabia!? Ja bede na Dabiu o 18.30!
        • tuya Re: o 19 pod barierka??? sroda 27.06.05, 14:55
          Hej, Artur
          mysmy jezdzily wczoraj - tak wyszlo ze w damskim skladzie:) wstepnie sie
          umawialysmy na srode. Ja niestety dzis nie moge.
          • Gość: wintermute Re: o 19 pod barierka??? sroda IP: 81.21.194.* 27.06.05, 15:39
            Będę o 18:30 na Dąbiu, mam kolejne 100 ulotek do rozdania... :)
            • tuya i jak, ile rozdaliscie? 28.06.05, 08:17
              widzialam ze licznik na naszej stronce niezle sie kreci:))) I tu jakby wiekszy
              ruch, super!
              • alrisa Propozycja co do stronki i prośba o rady ... 01.07.05, 14:32
                Ja sie na razie wstrzymam od integracji rolkowej choć byłam na stronce, trzymam
                kciuki za dzisiejszy przejazd, ale jestem mocno początkująca i na razie
                poprzestanę na nauce jazdy na asfalcie przy Błoniach... Mam propozycję - może
                by na tej stronce umieścić jakieś wskazówki dla początkujących od starych
                wyjadaczy :). A może znacie jakieś linki użyteczne przy nauce rolkowania? Ja
                jestem na etapie powolnej jazdy przerywanej momentami rapowo-hiphopowymi. Jeśli
                zobaczycie zziajaną blondynkę z ochraniaczami wszędzie gdzie się da, ze
                strachem w oczach to to będę ja :)
                Jak się uczyliście jeździć? Może coś doradzicie ?
                • aga_z82 Re: Propozycja co do stronki i prośba o rady ... 01.07.05, 16:41
                  Hejka! :)
                  co za fantastyczny pomysł z integracją rolkowiczów :) Stronka świetna
                  Ja również jestem początkująca, więc ten przejazd sobie podaruje :) a do tego
                  jeszcze kondycja nie ta.
                  pozdrawiam

Alrisa- a w jakich godzinach jeździsz?
                  • alrisa Re: Propozycja co do stronki i prośba o rady ... 04.07.05, 08:47
                    aga_z82 napisała:

> Alrisa- a w jakich godzinach jeździsz?

Hmm na razie to się zbieram w sobie co by zacząć jeździć ... Ale myślę, że
                    pewnie jakoś wieczornie - ok. 19 - 20 a Ty gdzieś rolkujesz ?
                    • aga_z82 Re: Propozycja co do stronki i prośba o rady ... 04.07.05, 13:12
                      Alrisa > ja rolkuje przeważnie rano na Błoniach - ale wieczory też mogą być :)
                      tylko, że teraz wyjeżdżam i wracam dopiero 17 lipca więc porolkować razem
                      możemy dopiero jak wrócę
                      Pozdrawiam
    • mycham Re: R O L K I - szukam chetnych 27.06.05, 23:19
      powiedzcie rolkarze jakie rolki polecacie (dawno temu mialam)? tak do
      amatorskiej jazdy i niezbyt drogie
      • Gość: wintermute Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:26
        Ja w kwietniu zeszłego roku kupiłem K2 - tak na początek, i jestem bardzo zadowolony. Kosztowały z tego co pamiętam ok. 280 zł, tańsze były już chyba tylko takie totalnie plastikowe za 160 zł. A jak jest w tym roku?...
      • Gość: lukasz Re: R O L K I - szukam chetnych IP: *.tele2.pl 28.06.05, 09:19
        popatrz na wczesniejsze posty, juz pare razy tu pisalem jakie rolki i gdzie
        mozna kupic w kraku :)
        ale chyba musisz sie pospieszyc bo sie lato skonczy ;)
        • pulemiot zakup rolek 28.06.05, 09:48
          porady na temat zakupu rolek to obowiązkowa pozycja. Ale lepiej je podać
          jako "podwieszony wątek" w forum, bo rolki się zmieniaja z sezonu na sezon.

następne idą pytania o hamowanie.

w połowie sezonu pojawią się pytania jak czyścić łożyska ;)

A co do końca lata, to ja się przymierzam na jakieś przeceny, powinny zacząć
          się w okolicach lipca.
          Bo ceny fajnych rolek bez przeceny zabijają....
          PS
          może by kilka ulotek przyczepić na drzewach na Błoniach? - jeśli masz je gdzieś
          w postaci pliku, to ja to załatwię ;)
          • Gość: Kika Re: zakup rolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:06
            no to powiedzcie cos o zakupie, bo w starych postach niewiele na ten temat.
            Czy jezdzicie w ochraniaczach???
            • Gość: lukasz Re: zakup rolek IP: *.tele2.pl 28.06.05, 11:57
              ochraniacze sa konieczne! ja sie zastanawiam nad kaskiem, jest to napewno
              bardzo przydatna sprawa.
            • pulemiot Re: zakup rolek 28.06.05, 13:12
              heh - zacznijmy od ochraniaczy:
              Na pewno warto je mieć, dla pań jest tym ważniejsze, że blizny nie przydadzą
              się im do strasznych opowieści przy piwie.
              Najważniejsze są te na nadgarstki, a potem takie na kolana. Łokcie można sobie
              darować. Warto wybrać takie (niestety są droższe), które można założyć na
              kolana nie zdejmując rolki (z rozpinaną skarpetą).

pierwszą rzeczą, którą warto wykonać po założeniu rolek i ochraniaczy jest
              kilkukrotne przewrócenie się (na trawie), aby się oswoić ze sprzętem i po co są
              ochraniacze.

P.
      • Gość: lukasz do wintermute IP: *.tele2.pl 28.06.05, 09:23
        musisz koniecznie dopisac na www dzial porad dla kupujacych rolki.
        widze ze co chwile ktos o to pyta, wiec byloby ulatwienie.
        ja bym polecal: roces, rossiniol, salomon, k2, ...?
        trzeba tez bedzie pewnie od razu podac adresy sklepow :)
        • Gość: wintermute Re: do wintermute IP: 81.21.194.* 29.06.05, 09:03
          Łukasz, pomysł bardzo dobry, dodam taki dział w najbliższym czasie. Chciałem to
          zrobić już wczoraj i dodać taki dział w postaci małego forum, wtedy każdy mógłby
          dopisywać swoje spostrzeżenia. Jednak darmowy serwer na którym jest nasza
          stronka nie obsługuje PHP, więc forum na chwilę obecną odpada, będzie to po
          prostu kolejna podstronka. Tak więc ja zajmę się stroną techniczną, ale od
          strony treści - będę oczywiście potrzebował Waszej współpracy. Na początek
          zbiorę to wszystko co jest dostępne tutaj, ale przede wszystkim czekam na Wasze
          opinie, najlepiej na maila: rolki@rolki.atspace.com
          • Gość: krzysztof Re: do wintermute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:44
            cześć. uważam, że to forum jest beznadziejne. Jesli to ma być pomysł
            długofalowy, a tak powinno być :), to należy zmienić forum na jakies porządne,
            z obsługą php, różnymi działami i wieloma innymi przydatnymi funkcjami jakie
            posiadają profesjonalne fora. Moim zdaniem to forum jest zbyt amatorskie i
            niepraktyczne, wszystko jest wymieszane, nie ma działów tematycznych. To tutaj
            dobre jest dla dzieci kótr przez chwilę chcą się pobawić w forum.
            • Gość: wintermute Re: do wintermute IP: 81.21.194.* 01.07.05, 08:52
              Spokojnie Krzyśku, bez paniki.

To forum jest beznadziejne? To nie tak. Za wygląd i funkcje tego forum odpowiada
              Gazeta Wyborcza, więc nie mamy wpływu na opcje jakie ono posiada i na stronę
              techniczną.
              Ale nie o to chodzi. To po prostu się tak zaczeło, że Łukasz na tym forum
              założył nowy wątek, w którym spytał, kto ma ochotę na wspólne jeżdżenie na
              rolkach w Krakowie. I o to tu chodziło - o umówienie się na wspólne jeżdżenie.
              Dużo później powstał pomysł zorganizowania przejazdu na trochę większą skalę,
              potem dopiero powstała stronka rolki.atspace.com a jeszcze później
              zrodził się pomysł na zebranie przydatnych informacji dotyczących rolek -
              zakupu, ekspoatacji, itd.

Nie wiem co dokładnie rozumiesz przez "profesjonalne forum". Nawet bardzo
              rozbudowane fora można ściągnąć jako gotowe szablony, mam takich kilka. Nie wiem
              na ile znasz się na programowaniu (jeśli tak - zapraszam do współpracy). Samo
              forum to nie problem - problemem jest znalezienie darmowego hosta z obsługą PHP
              (i najlepiej jeszcze MySQL) - na którym takie forum trzeba umieścić.
              I tym się w chwili obecnej zajmuję (w chwilach wolnych między pracą, zmianą
              mieszkania i jeżdżeniem na rolkach).

Ja też mam nadzieję, że wyjdzie z tego długofalowy projekt, ale każdy pomysł -
              nawet najbardziej długofalowy - zaczyna się od pierwszych kroków.

Tak więc rozwój na pewno będzie, a tymczasem zapraszam na Pierwszy Nieoficjalny
              Przejazd Rolkarzy, już dziś wieczorem! ;)))
            • Gość: artur Re: do wintermute IP: *.chello.pl 01.07.05, 09:52
              Kolego Krzysztofie. Niezgodze sie z Toba, ze forum jest beznadziejne. Fakt jest
              nie profesjonalne, bo cala akcja jest prowadzona spontanicznie dla amatorow i
              przez amatorow. a dokladniej mowiac ludzi zapracowanych, ktorzy skrzyknieci
              przez Łukasza czasem odrywaja sie od swoich biurek, zeby spedzic troche czasu
              na sportowo w milym towarzystwie!
              Jezeli natomiast masz pomysl jak lepiej to zorganizowac to zapraszamy do
              wspolpracy, dziecinnie jest krytykowac jezeli sie przytym nic nie robi!
      • tuya I CO TERAZ??? 01.07.05, 17:30
        jakies pomysly?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka