Dodaj do ulubionych

Kopiec Jana Pawła II (na poważnie)

IP: *.76.classcom.pl 05.04.05, 19:28
Zamiast pomnika chcą usypać kopiec.
wiadomosci.wp.pl/prasaWiadomosc.html?wid=6953479&kat=9912&rfbawp=1112721388.712&redId=13992986054252c7ecb16ca&redTs
=1112721388

Proponuję lokalizację u zbiegu Herberta-Podmokła-Jugowicka (osadniki Solvaju)
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Kopiec Jana Pawła II (na poważnie) IP: *.chello.pl 05.04.05, 19:30
      Pomysł jest REWELACYJNY !!!
    • Gość: HANGATYR Re: Kopiec Jana Pawła II (na poważnie) IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 20:21
      To jest BARDZO DOBRY pomysł.
      Podobnie jak "Jurek", a podobieństwo jest zawarte w tym że proponuję na
      terenach należących dawniej do fabryki SOLVAY mianowicie w najwyższym miejscu
      chałdy tejże fabryki między os.Kurdwanów, a Borkiem Fałęckim. Miejsce to według
      mnie pasuje jak żadne w Krakowie, po pierwsze ponieważ jak wszyscy wiemy Karol
      Wojtyła pracował w Solvayu, a po drugie miejsce jest nieopodal Sanktuarium
      Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach.
    • Gość: kubapowiatowy na poważnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 20:49
      Ja bardzo przepraszam, ale jest żałoba i na razie nie mogę się szczerze
      wypowiedzieć na ten temat. Szczególnie "ma poważnie". I bardzo proszę mnie nie
      prowokować!
    • Gość: anuszka Re: Kopiec Jana Pawła II (na poważnie) IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 05.04.05, 20:55
      Dla mnie bomba!!
    • Gość: F. Re: Kopiec Jana Pawła II (na poważnie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:02
      Ale kopiec Jana Pawła II juz istnieje: www.krakow.pl/biznes/foto/jana-pawla.php
      • Gość: grzaniec Re: Kopiec Jana Pawła II (na poważnie) IP: *.chello.pl 06.04.05, 00:08
        o kurcze!
        a gdzież on sie znajduje, wiedze ze droga w miare nowa to pewnie czesto go
        mijam a nic mi na temat kopca nie bylo wiadomo :)
        IMO jest nieco maly, jak na dokonania papieza,
        wiec lokalizacje juz mamy z glowy, teraz tylko chciec usypac cos wieliego :)
        • Gość: F. Re: Kopiec Jana Pawła II (na poważnie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:12
          No to jest na terenie jakiegos kosciola, ale nie pamietam jakiego... przy moscie zwierzynieckim. Bodajze to ulica Zielna jest, ale nie jestem pewien.
    • o90 NOWICKI !!!!!!!!!!!!!!! 06.04.05, 09:25
      chyba mamy pierwsze nazwisko !
      Jan Nowicki.
      lokalizacja nie jest wazna.
      wazne sa decyzje
      przed wakacjami
      a przez wakacje kopiec stanie
      • Gość: Lukneth Re: NOWICKI !!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.12.* 06.04.05, 10:28
        Mysle ze z tego sie zrobi za wielka sprawa w Krakowie i w koncu usypia go w
        Wadowicach do czego maja wszelkie prawa. Ale dobrze by bylo zeby w Krakowie
        oprocz pomnikow bylo takie dodatkowe miejsce upamietniajace JP2, bo chyba kazdy
        Krakus lubi zajrzec na kopce rzucic okiem na Krakow, moze czasem odbiec myslami
        gdzie dalej. A ten nowy kopiec na zawsze przyblizalby nam i naszym dzieciom
        Naszego WIELKIEGO Papieza. Zwykly pomnik czy bazylika czy stadion czy ulica czy
        tablica czy park tego nie da. Kopiec to jest to dodatkowe miejsce spotkania,
        wspominania jak to bylo jak JP2 byl tu na tym lez padole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka