Gość: eLidia IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.05, 16:35 Kto uważa, że serce Papieża powinno spocząć na Wawelu, niech się wpisuje się!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: serce Re: Serce na Wawel, wpisujcie się IP: *.cybernet.ch 07.04.05, 16:40 Popieram !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IFP Re: Serce na Wawel, wpisujcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 18:31 Popieram!! Odpowiedz Link Zgłoś
andzia311 Re: Serce na Wawel, wpisujcie się 07.04.05, 16:40 Ostania wola Jana Pawal II bylo to by jego ostania wielka podroz odbyla sie na lono matki Ojczyny. Dlatego nie tylko serce nam sie nalezy. Dlaczego ostania wola Ojca Swietego nie zostala uszanowana:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Benedykta Re: Serce na Wawel, wpisujcie się IP: *.share / *.ccsib.ch 07.04.05, 16:45 To przykre ze nie uzgodniono z Polska spraw pogrzebu. Papiez wierzyl ze wroci "z ziemi Wloskiej do Polski". Popieram petycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa2 Re: vide .................... IP: *.chello.pl 07.04.05, 16:45 Kardynale Franciszku Macharski - dlaczego ????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serce Piekne slowa: "Z ziemi Wloskiej do Polski..." IP: *.cybernet.ch 07.04.05, 17:03 Serce na Wawel !!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Piekne slowa: "Z ziemi Wloskiej do Polski..." 07.04.05, 18:13 nie nie nie Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Co Wy z tym: wpisuje się? 07.04.05, 18:17 Wszyscy: wpisujcie się kto za zgodą kibiców, kto za kopcem, kto za sercem. A do czego to ma doprowadzić? A co do meritum to rzuciliscie się jak sępy(nie obrażając nikogo) na ciało papieża. Jakie to ma znaczenie gdzie będzie spoczywał? A już jakieś ćwiartowanie (vide: my chcemy jego serce) jest dość makabryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Co Wy z tym: wpisuje się? 07.04.05, 18:21 myśl o okaleczaniu ciała Papieża jest potworna. A to wszystko z egoizmu. Bo on był Polakiem? Ludzie, dajcie spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Czy ktoś mógłby zadzwonić po lekarza? 07.04.05, 19:06 Po chirurga, czy kogoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek popieram! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:26 jezeli serce Papieza nie trafi na Wawel bedzie to wina tylko i wylacznie "Rodakow" - karydynala Macharskiego i prymasa Glempa. Odpowiedz Link Zgłoś
traszor Re: Serce na Wawel, wpisujcie się 07.04.05, 19:30 najlepiej to ściągnac po trosze każdej tkanki.. i rozesłac do krakowa, wadowic gniezna i warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa cruz Jego Serce spoczywa w Krakowie - imię Emilia IP: 213.199.193.* 07.04.05, 19:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=22432761&v=2&s=0 nie bądźcie 'poganami' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa cruz Jego Serce spoczywa w Krakowie - imię Emilia IP: 213.199.193.* 07.04.05, 19:32 nie bądźcie średniowieczem ! a mózg ? Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Serce na Wawel, wpisujcie się 07.04.05, 19:39 Jestem przeciw. Zupełnie mi się nie podoba myśl operacji nad ciałem zmarłego Ojca Świętego. Jego serce i tak było i jest w Krakowie, Wadowicach i Polsce. A Watykan jest najwłaściwszym miejscem pochówku papieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poza układami Oddajcie Polsce serce Ojca Świętego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:23 bo jak nie to doprowadzimy do schizmy w Kościele katolickim! Polacy nie pozwólmy aby znów nas wykiwano - domagajmy się spełnienia ostatniej woli Ojca Świętego i powrotu jeśli nie całego Jego ciała to choć Jego serca z ziemi włoskiej do Polski! Nie pozwólmy by znów nas wykiwano - nic o nas bez nas. Jeżeli Rzym ma gdzieś nasze prośby to odłączmy się od niego i zróbmy stolicę Kościoła w Jasnej Górze albo w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: Oddajcie Polsce serce Ojca Świętego 07.04.05, 21:31 No, Papież tam, w górze na pewno tego by chciał! Może się dwa razy zastanów zanim coś napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Oddajcie Polsce serce Ojca Świętego 07.04.05, 22:13 Czy Ty zastanawiasz się nad tym co piszesz, czy to tylko tak wypływa z Twojej głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
sabba ja proponuje 07.04.05, 21:22 serce w Polsce, bo byl POlakiem prawa komora w Wadowicach bo tam sie urodzil lewa- w Krakowie, bo spedzil tam duzo czasu nogi - poniewaz podrozowal po calym swiecie niech i one podrozuja jako relikwia nieustanie po kuli ziemskiej symbolicznie rece - moze ktos ma jakies propozycje glowa - az boje sie myslec gdzie kadlubek - zostawmy cos RZymowi Wszystko symbolicznie i jak najbardziej bogobojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dff Re: ja proponuje IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.04.05, 22:01 wątroba do Wadowic Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: ja proponuje 07.04.05, 22:10 Ja biorę prawy pośladek...(rzygać mi sie chce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu007 Re: Serce na Wawel, wpisujcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:22 chcialbym bardzo chcialbym zeby znowu byl z nami ale powiedzcie sami czy chcielibyscie zeby go po smierci kroili tylko dlatego ze wy chcecie nie jest to samolubne po tym jak wszyscy go zegnali ON byl nie tylko Naszym papiezem................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Serce na Wawel, wpisujcie się IP: *.net.autocom.pl 09.04.05, 20:39 Czy nie zdajecie sobie sprawy że Jan Paweł II, nie był własnością polaków , dobrowolnie został Papieżem i był nim dla wszystkich ludzi na tej planecie. W testamencie napisał że episkopat nie musi konsultować sie z rodakami, więć może mądrzejśi od nas uznali że powinien spocząć w watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
amparo_gonzales Re: Serce na Wawel, wpisujcie się 09.04.05, 21:55 Ludzie opamiętajcie się!!! Dla Was ważne chyba jest tylko to, by miec jakąs część ciała Papieża w Kraku... Co Wam to da? A nie wystarczy Wam Jego modlitwa ciągła? A co to serce zmieni? Przecież tu nie chodzi o wielbienie szczątków! Opamiętajcie sie! Jesli tak ma wygladac świat, Krak po śmierci Papieża to ja się wypisuję...Ciagle będziecie się wykłócać o to serce??Tak wygląda Wasza wiara? Przecież to już sie przeradza w chorobę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu007 Re: Serce na Wawel, wpisujcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 22:15 masz racje to zaczyna byc jak z piaskownicy my mamy klocki ,a oni resoraka tak naprawde to trzeba Go nisic w sercu, a nie obnosic sie z tym Odpowiedz Link Zgłoś