Gość: nieszczesliwa IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:02 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kate Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 13.04.05, 19:05 A później będzie Ci szkoda. Nosek do góry;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.autocom.pl 13.04.05, 20:02 Nie przesadzaj nie wyolbrzymiaj i nie uzalaj sie nad soba każdy człowiek jest mniej lub bardziej samotny życie jest ciężkie ale nie wolno sie poddawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:32 Podejrzewam, ze cierpisz na depresje wiosenna. Zobacz tylko jak wszystko budzi sie do zycia, jaki piekny jest swiat.Bog powolal nas do istnienia i tylko On moze nam zabrac zycie. Glowa do gory, jutro bedzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieszczesliwa Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:55 nigdy nie będzie lepiej, mam słabą wolę życia, nie mam bratniej duszy a drugiej strony jestem straszną jędza i nie dziwie sie, ze nikt nie chce ze mna gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
love-affair Re: chyba czas rozstac sie z zyciem 13.04.05, 21:18 A może lepiej spróbować zrobić z nim coś wartościowego? Odpowiedz Link Zgłoś
guyb Re: chyba czas rozstac sie z zyciem 13.04.05, 22:06 Nie bądź nieszczęsliwa, tylko zrób coś ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
guyb :) 13.04.05, 22:07 Oczywiście miałem na mysli coś innego niż napisałaś w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurelia Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:01 Nieszczęśliwa, posłuchaj. W życiu bywają takie chwile, kiedy nic juz nie cieszy, nie interesuje, nie napełnia optymizmem. Trudno wtedy skoncentrować na czymś uwagę, podjąć ważne decyzje (a nawet całkiem błahe). Świat jawi się jako wielka bezkresna i ponura otchłań. Nie liczy się jutro, nieważna jest przeszłość. Nie pojawia się wizja czegokolwiek, zanika chęć do podążania w kierunku własnych marzeń. W zamian za to każdego poranka wita nas cierpienie. Trudno to wytrzymać, trwać uparcie w oczekiwaniu na "lepsze czasy", nie poddawać się beznadziei losu. Ale może warto. Może istnieje ukryty sens w takiej "półegzystencji". Może odczucie bólu celowo przekracza naszą dotychczasową zdolność pojmowania, która ujawni się później, po latach. Być może żyją na tym świecie ludzie, którym dano tę sposobność poznania głębokiego smutku. Może to ma ich czegoś nauczyć, coś zaoferować, do czegoś natchnąć. Nikt tego nie wie. Chociaż każdy powinien poświęcić temu chwilę refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieszczesliwa Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:05 guyb a co ty mozesz wiedziec o depresji Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: chyba czas rozstac sie z zyciem 13.04.05, 23:15 Na tyle na ile znam depresję... jesli mogę Ci coś doradzić (złe słowo bo akurat tego potrzebujesz najmniej) ale... wyspij się, kazdego dnia po 8 godzin i tak przez miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śruba Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:42 Nie wiem czy guyb coś wie o depresji. Ja może wiem? A może mi się tylko wydaje? Nie bądź nieszczęśliwa. Kiedy patrzysz spragniona na pół szklanki wody to myślisz: szkoda, że to tylko pół szklanki wody. Spójrz inaczej: O! Mam aż pół szklanki wody. Nade zaś wszystko pamiętaj, że Bóg niejednokrotnie jest bliżej człowieka niż on sam! Uszy do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: chyba czas rozstac sie z zyciem 13.04.05, 23:31 Zastanow sie czy nie chcesz zyc, czy tez moze nie chcesz TAK zyc. Rozumie tez, ze moze i masz ochote cos zmienic w swoim zyciu, ale nie masz sily za to sie zabrac. Wyobraz sobie, ze jest taki dziwny zawod - psycholog (reprezentanta takiego zawodu mozna np. znalezc w Osrodku Interwencji Kryzysowej). I taki to czlowiek pomoze Ci zebrac sily. A jezeli nie pomoze, to przynajmniej powie gdzie Ci pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
traszor Re: chyba czas rozstac sie z zyciem 14.04.05, 01:19 jak ludzie nie mają nic do roboty to im głupoty w głowie .. weź sie do jakiejs porządmnej pracy to ci przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędza Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.chello.pl 14.04.05, 06:41 jak Ci tak źle i niedobrze-twierdzisz,że jesteś jędzą - to pogadaj ze mną.Też twierdzę ,że jestem jędzą. gg 1194840 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilia Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:13 Trudno udzielic Ci jakiejś rady jeśli nie podajesz przyczyn, które doprowadziły cię do podobnych myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:11 wcale nie tak łatwo rozstać się z życiem - coś o tym wiem......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:47 jeszcze sie nie rozstałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
3heretyk Re: chyba czas rozstac sie z zyciem 15.04.05, 00:30 powodzenia w owocnych próbach - któraś sie uda !!! - a na serio jak ktos pisze to raczej małe prawdopodobienstwo zeby to zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotta von Mahl Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 01:15 genialna zależność, masz jakieś naukowe uzasadnienie takiej implikacji? chętnie posłucham.. Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise79 3heretyk 15.04.05, 10:00 widać jak mało wiesz o depresji większosc ludzi którzy chcą popełnic samobójstwo wczesniej o tym mowi,chce zwrócic uwagę ze coś złego sie z nim dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
3heretyk Re: 3heretyk 15.04.05, 11:43 chyba nie bardzo - kumpel cioł sie pare razy i w pomiedzyczasie wydawalo sie ze juz mu przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: chyba czas rozstac sie z zyciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 01:33 DO DZIEŁA - TYLKO POWIEDZ GDZIE I KIEDY, TO POMOŻEMY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: chyba czas rozstac sie z zyciem 15.04.05, 10:19 "Kie syćka święci pódom do nieba", to fto ostanie u Wos na Forumie? Hehe... www.katolik.pl/muzyka/jump.php3?id=451 Odpowiedz Link Zgłoś