Gość: jurek ogórek Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:03 DO Asystenta , nie musisz odchodzić , jak byłes na liscie elektorów przeciew Borowieckiemu to juz masz przechlapane , zobaczysz jakie teraz będa czystki na AE , DOSTANIECIE NIEZLE W DUPE:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:19 co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek ogórek Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:24 to znaczy ze niewygodnych , podanych na talerzu(na listach) sie zwolni , albo im się utrudni zycie tak że sami sie zwolnia , a przyjmie sie swoich zeby za 3- lata nie było problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:31 no to mam kwas z obu stron...nie powinno tak być, przyszedłem tu do pracy naukowej a nie do politykierstwa. co za SWIAT. nie chciałem tego od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdecydowana na NIE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.chello.pl 16.04.05, 01:20 Bardzo mi przykro...chyba wiekszosc z nas powtarzala sobie na poczatku -nie bede mieszac sie w polityke. Jest to nie mozliwe. Albo jestes za albo przeciw. Inaczej stajesz sie wrogiem obu stron, jako "cykor". Obrzydliwosc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 14.04.05, 15:42 wulgaryzmy i nic więcje, żal mi was ze jesteście bezmyslni, demokracja zobowiązuje a łamanie praw było za PRL, nie mozna przyjśc z zewnątrz i powiedzieć ze był fałsz i zniszczyć wszystko, GŁUPI są ci co poszli za sloganami bez dowodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptak Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.net.autocom.pl 14.04.05, 15:41 Srostowanie - pani Dach jest jednym z wnioskodawców widniejących na piśmie do Komisji Wyborczej. Nie rzucałbym tak słowami na lewo i prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:55 nikt nie mowi ze sie nie podpisala ale ksiazki do mikro napisane w kapitalistycznym swiecie moglaby poczytac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandalista Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:57 Teraz wszystkie uczelnie w Polsce będa Wam zazdrośćić takiego Rektora , może robic jakies wycieczki na AE , bilety po 5 zeta ,szoł mast gołon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dokąd? Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.hist.uj.edu.pl 14.04.05, 16:29 Wiodąca siła akademii ekonomicznej Agnieszka Odorowicz, okręciła sobie wokół palca studentow (elektorow, jak i tez rektorow, czy nikt tego nie widzi? No coż robi to "z daleka", zza węgła, ale jak widać niezwykle sprawnie i jak do tej pory skutecznie. Przyjrzyjcie się tej kobiecie!!! To nie lada cudo!!!dokąd cię Akademio zaprowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:51 że jak? mimister kultury ma czas i uwagę babrać się w jakimś syfie? bo ta uczelnia jest syfem i to przez paszka, grabka i dreslerka. pazerne kreaturki patrzcie co zrobiły: spaliły medialnie i publicznie prof. cichoniową z komisji wyborczej, którą samą kiedyś desygnowali na to stanowisko. oto co robią dla zysków z przetargów, które wypływały za ich czasu z uczelni szerokim strumieniem. chcecie dowodów? proszę iść do kwestury ae albo na stronę internetową NIK, tam jest opublikowany raport z czasów grabińskiego, 149 zarzutów. dużo co?. niewielu z was forumowicze się pofatyguje, bo to nie odpowiada waszemu choremu i zakłamanemu patrzeniu na świat. i co teraz powiecie propagandowe paszeczkigrabeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:50 Proszę Państwa, czytam to wszystko trzeci dzień - i jestem pod wrażeniem!! Proszę, zwróćcie uwage na następujące fakty: 1. Dyskusja i zamieszanie wokół wyborów stało się publiczne. Pomijając fakt, że niektórych to oburza, inni wykorzystują to do wyrażania opinii lub walki politycznej, inni jeszcze czują żal z powodu utraty własnegon zaufania do instytucji AE i do ludzi na niej pracujących. PROSZĘ ZAUWAŻCIE - WRESZCIE ZACZĘTO O TYM DYSKUTOWAĆ!!! - TO JEST WIELKI POZYTYW!! Wybory są organizowane na przeczących zasadom dojrzałej demokracji podstawach - to wiadomo. To, że zostały ode zorganizowane ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCĄ ordynacją - to też jasne. Ale przecież ten system istnieje na AE (i innych uczelniach) od wielu lat. Różnica pomiędzy latami poprzednimi a terażniejszością jest taka, że w końcu ktoś rozgrzebał ta sprawę w sposób publiczny. Kolejnym razem negocjacje środowiska co do rozwiązań demokratycznych będą w ogóle możliwe (co nie znaczy, że zakończą się sukcesem) 2. Problem jest znacznie szerszy. Mianowicie, wadliwy jest system zarządzania szkołami wyższymi w Polsce. To ten system powoduje jego korumpowanie. Co prawda ludzie wypełniają tę wadliwą strukturę, ale nie czarujmy się - dlaczego akurat śodowisko akademickie ma być bardziej uczciwe czy honorowe niż środowisko prawników czy lekarzy. Taką mamy Polskę i takie społeczeństwo. Po prostu tacy jesteśmy. Ryba psuje się od głowy. Jeżeli niewłaściwa kultura w społeczeństwie przekazywana jest od najwyższych władz w państwie, trudno się dziwić, że wszyscy mają taki punkt odniesienia. Nie należy wierzyć w umiejętnośc samooczyszczania się pojedynczych środowisk. - Lekarze nie są w stanie uchwalić kodeksu etyki lekarskiej. Handel receptami, wmuszanie drogich leków i brak odpowiedzialności za błędy kwitną - Prawnicy okopali się w monopolu władzy korporacji prawniczych. Mamy najniższy wskaźnik prawników z uprawnieniami na 1000 osób w krajach rozwiniętych. - Akademicy - no cóż, nepotyzm, plagiaty, upadły etos pracy, żenująca często jakość wykładów i egzaminów, banalne prace naukowe wielu z nich, kilka etatów na prywatnych uczelniach równocześnie Systemy które to regulują są conajmniej w połowie odpowiedzialne za te patologie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:02 dzisiejsza debata tylko utwierdza w przekonaniu, ze wybory nie byly przeprowadzone w sposob uczciwy. pan rektor nie odpowiedzial na stawiane mu zarzuty sfalszowania wyborow, a jedynie zaslanial sie tym, czego dokonal za swojej kadencji i co - w jego mniemaniu - "zepsul" poprzedni rektor. ale nie w tym rzecz: PANIE REKTORZE, NIKT NIE ZARZUCA PANU, ZE PIASTOWAL PAN SWOJE STANOWISKO W SPOSOB NIEWLASCIWY, NIKT TEZ NIE DEPRECJONUJE PANA ZASLUG. W TYM MIEJSCU DZIALALNOSCI NASZEJ UCZELNI DEBATA DOTYCZY PRAWOMOCNOSCI WYBOROW. NIESTETY NIE RACZYL PAN, PANIE REKTORZE, ODPOWIEDZIEC NA NIE. HISTORIA OSADZI. PRZEJDZIE PAN DO NIEJ JAK OSZUST. A CHCIALOBY SIE RZEC: "KONCZ, WASC, WSTYDU OSZCZEDZ". I SOBIE ... I NAM JAKO SRODOWISKU AKADEMICKIEMU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:18 aha. a skąd się bierze takie jasne przekonanie o tym że wybory były nieuczciwe? no skąd? bo grupka grabińskiego tak mówi bo przegrała wybory? a ja sądzę że ziemia jest płaska i że jesteście panowie kłamcami. i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:39 pytanie jest skad nagle tyle osob opowiedzialo sie za tym, ze wybory sa sfalszowane. zbyt szanowane osoby, ktore kompletnie nie bawia sie w polityke, a pracuja na tej uczelni, skupiajac sie na rzetelnej dzialalnosci naukowej, jasno opowiedzialy sie, ze wybory musialy zostac sfalszowane. takie rzeczy nie dzieje sie bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykonawca KONIEC DOBRYCH CZASÓW NA AE IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:25 za czasów grabinskiego wystarczyło dac gacowi 5% wartości robót i przetarg był twój. On sie dzielił z rektorem grabińskim i mikułowskim i było gites. i tak byli najtańsi ze wszystkich szkól krakowskich. wiem cos o tym bo sam placilem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykonawca Re: KONIEC DOBRYCH CZASÓW NA AE IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:27 a dodatkowo pan dresler za czasów inwestycji to dwa domy zbudował (smieszny zbieg okoliczności), grabiński 3 domy ????? a mikołowski z dreslerem mają dom w hiszpani (a własnie z tamtą były trybuny na AE, drzwi, itd.) jak sie jest na budowie to sie słyszy co nie co (a oni sie tym jeszcze chwalili) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:22 kończcie baranki i oszczędzcie wstydu ale już. jak są niezbite dowody na oszustwo to dawać je ale już, a jak nie ma to won do psiej budy i nie wychodzić, bo to jedyne miejsce gdzie się szczeka bez dania racji. proste. znam prof cichoń osobiście i prędzej by zjadła beczke soli razem z drewnem niz posunęła się do oszukańczych spraw. jesteście poplecznikami złej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowod Re: HISTORIA OSADZI IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:28 mememememememememeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:00 to nie My mamy dac dowody tylko ty i Rektor ma sie wytlumaczyc z cudownego rozmnozenia glosow go popireajacych - baranku - a z psiej budy to sam wyjdz aby dostrzec ze te wybory nie spelniaja zadnych regul demokracji... ale do kogo ja to pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: HISTORIA OSADZI IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:03 Wiem, że to nie wszystkich przekouje, ale dla mnie dowodem jest co następuje, a co znalazło się częściowo we wczorajszym komentarzu: - Liczba oddanych głosów jest mniejsza od liczby głosujących, ale dotyczy to TYLKO list elektorskich (np. na Wydziale Zarządzania głosowało 125 osób, a głosów w urnie było 111). Co więcej, głosujący składał podpis na liście wyborczej w momencie wrzucania głosów do urny. Niektórzy uważają, że po prostu ludzie przyszli na głosowanie, wypełnili karty i zabrali je na pamiątkę do domu. - Bezpośrednio po ogłoszeniu wyników wyborów zorganizowana została akcja zbierania podpisów. Osoby, które poparły kandydatów opozycji mogły się DOBROWOLNIE wpisać na listę, oświadczając, że poparły w wyborach konkretne osoby. I co się okazuje? Kandydat, który otrzymał oficjalnie trzydzieści kilka głosów, ma na owych listach poparcie prawie pięćdziesięciu osób. Jak to możliwe? Jakich oczekujesz dowodów? Zdjęcia zrobionego komuś w momencie, gdy podmienia głosy? Nagrania z ukrytej kamery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim jest Paszekwil Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:31 mam pytanie kim jest ten gosc ktory tak ma na nazwisko (czy podobnie) i czemu to jego uznajecie za prowodyla wszysstkiego Dzieki z gory za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:40 paszecząteczko to taki rodzaj północnoperuwiańskiego rododendrona, który to jest zapewne praprzyczyną wszelkich problemów z bólem brzucha włącznie i zębuf też. a, nie to jest przepraszam taki hipertroficzny grzyb pleśniowy symbiozujący z baobabami rosnacymi w patatagonii za równikiem. aha, już wiem, to ptak. nie, rower. nie, supermen z alaski. szef sztabu wyborczego pana grabińskiego może? hm. kto to wie. a może kazda z odpowiedzi albo żadna. nikt nie jest pewien ale tęgie umysły pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim jest... Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:45 myslalem ze na forum sa jeszcze odwiedzane przez ludzi normalnych... widocznie jad zamulil wam w glowach Trudno popytam sie na uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:48 to czemu meczysz baranku? raz meme a potem pytanka? ale jak powaga to powaga. doktor zbigniew paszek to jest szef sztabu wyborczego pana profesora tadeusza grabińskiegi, autor wielu kłamliwych anonimów przedyborczych i oszczerstw dotyczących przebiegu wyborów. starszy siwiuteńki pan, wydawałoby się że poszanowania godny. oto jest kto to pan paszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka :P:P:P:P Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:52 dzieki :P Meeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:58 no, o tym właśnie mówię. czyli kolezanka owieczka, a myślałem że chłopczyk... pokuj z tobom dobra kobito czy jak tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumany Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:21 a czy ktos zastanawial sie co obiecano kandydatom niezaleznym i tym ktorzy na nich glosowali? czy ktos sie zastanawial kto ich straszyl zmusil albo przekupil? bo z tego co ja wiem, to w przeciwienstwie do innych nie zaproponowano im awansow, nie zastraszono utrata pracy, nie dostali dodatkowej kasy do budzetu. nic kompletnie. wiec chyba musi za tym stac jakis wiekszy argument: moze prawda? moze uczciwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? propozycja IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:38 wiem z dobrego zrodła ze grabinski i paszek obiecali romanowskiemu za to co pisze w wyborczej ze bedzie rzecznikiem AE gdy wroca do wladzy, za cos sie musial zeswinic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Ae Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:13 Puknij sie w pusty łeb,baranie, a cóż to za rarytasy by rzecznikiem AE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyty Re: propozycja IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 22:16 zakuto palo to sa kontakty z kazdym miediem w krakowie i nie tylko, wiem ze jest pozno ale ty myslenia nie wylaczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka2 Re: propozycja IP: *.chello.pl 16.04.05, 01:32 a co? boi sie pan o swoje stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektor Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:37 Jestem elektorem studenckim , miałem nadzieje ze bedzie dwóch kandydatów na Rektora , chciałem sprzedac głos za 500 , a teraz co kicha i tyle może ktos sie zgłosi jak nie to nie ide na wybory.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? FAŁSZ IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:31 PROSZĘ SIE ZAPYATĆ PROF MIKUŁOWSKIEGO JAK 4 KADENCJE TEMU WYGRAŁ WYBORY, CZY PRZYPADKIEM NIE MIAŁ SPRAWY W PROKURATURZE KTÓRĄ PRZEGRAŁ (O WYBORY), SZANOWNY PANIE TRZEBA MIEC GODNOŚĆ TYTUŁ ZOBOWIĄZUJE POMIJAM FAKT ZE NA WYKAŁDACH TO PANA TRZEŹWEGO TO NIE WIDZIAŁEM ZA MOICH CZASÓW STUDENCKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMS MAN Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:39 Panie Rektorze opowiadał Pan na spotkaniu ze otrzymał Pan w nocy duzo smsów zeby Pan kandydował , proszę podac numer telefonu , zobaczymy ile Pan dostanie smsów zeby Pan nie kandydował:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oho hoho Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:31 ciekawe. tezy, niezłomne przekonanie o fałszerstwach i takie tam bzdury. a na spokojnie sie zastanówcie, tan na mały momencik. a co jak się mylicie? a jeśli jednak nie było oszustwa? kim się stajecie w takiej sytuacji? wielce jesteście pewni, wielu już skazaliście, ale co jak się pomyliliście? wiersze, egzaltacja, ochy i achy. powiem wam, targowisko próżności. nadętych retoryk i klapek na oczach. panowie i panie. a dziennikarz gazety, czy on sie zachowuje jak DZIENNIKARZ? mówi w radiu "nikt mnie nie przekona, wiem lepiej, twierdzę" czy dzienikarz nie powinien być bezstronny? czy TRZEBA przekonywać dziennikarza? czy może powinien on POKAZYWAC obie strony medalu, jaki one by nie były, a nie PRZEKONYWAĆ siebie czy innych. bo wtedy to jest PROPAGANDA. wstyd gazeto wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIHI Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:34 jaka gazeta tacy czytelnicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoho oho Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 15.04.05, 02:03 I po co ten napizony ton? Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wielka mam nadzieje ze sie myle co do tego ze falszerstwo wyborcze naprawde mialo miejsce. Jesli prokuratura w uczciwym dochodzeniu stwierdzi, ze nie taka sytuacja nie miala miejsca, to jestem pewien i Ty tez mozesz byc, poniewaz slyszalem to od pewnych osob, ze przeprosza rektora. Nie zmienia to jednak faktu, ze sa NIEZBITE dowody na falszerstwa wyborcze. A jakie? Domysl sie sam. Dowiesz sie pewnie niebawem. Aha i jeszcze jedna rzecz - nie gan ludzi za to, ze popadaja w egzaltacje, przeciez za tym kryje sie po prostu chec jak najbardziej kulturalnego dotarcia do przeciwnika. Czy wolalbys zebysmy zamiast zamieszczac np. wiersze pisali epitety pod kierunkiem JM Borowieckiego? Czy tak wedlug Ciebie powinna wygladac dyskusja na temat przyszlosci naszej uczelni? To chyba za powazne sprawy aby uzywac rynsztokowego jezyka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INWESTOR Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:05 Wykonawca jak dałes 5% to słaba za tyle się domu w Hiszpani nie kupi cos sciemniasz , ja mam dwa domy w Hiszpani i za każdy dałem w granicach 400 tyś euro, więc cos ałabe dajesz te łapówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykonawca Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 22:08 niestety za tyle euro to ty domku w hiszpani nie kupisz, a łosiu nie bylem jedynym wykonawcą ja robilem wykonczenie sportowego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowski Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:07 A Borowiecki to co na dworcu w kartonie spi , wiesz jaka ma chatę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojo Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 22:09 wiem jaka ma ale ja sobie wybudowal i urzadzil przez Rektorowaniem, on w przeciwienstwie do pozostałych potrafi zarabiać a nie KRAŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.piastlan.one.pl 15.04.05, 14:06 pracowal to ma nawet 2 nie sciemnial w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadna Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 01:48 Problem nie polega na tym czy prof. Borowiecki jest dobrym czy złym rektorem Problem polega na tym czy wybory zostały przeprowadzone uczciwie. Np. ludzie z administracji idą do wyborów, dostają (co najmniej) 2 kartki: - na jednej muszą wybrać tylko!!! jedną osobę do senatu; - na drugiej muszą wybrać aż 12 osób na elektorów; w tym samym momencie ponad 280 osób uznaje że p. Sobczyk jest godzien piastować funkcję senatora AE (czyli jest dla nich osobą najbardziej godną zaufania), natomiast jedynie 150 osób (z tych 280) uznaje że ten sam p. Sobczyk godzien jest być jednym z 12 elektorów. Czyli dla 130 osób jest dobry na sentora, a na jednego z 12 elektorów już nie jest. Czy to jest możliwe??? Być może Nawet jeśli w I turze p. Sobczyk dostał ponad 280 głosów na elektora i senatora równocześnie??? Ciągle możliwe Problem w tym że to jest jeden z wielu przykładów (administracja, języki, wydział zarządzania oraz wydział ekonomii). Czy w takim przypadku można mieć wątpliwości co do wyników wyborów??? Sprawa o tyle trudna że po pierwsze nie ma bezpośrednich dowodów fałszerstwa, po drugie wydaje się że komisja prof. Cichoń procedowała prawidłowo i nie wydaje się prawdopodobne aby prof. Cichoń lub prof. Dach były zdolne do takich rzeczy lub takie rzeczy tolerowały w pracy komisji. Czy jest zatem możliwe że jakaś wąska grupa 2-3 osób podrzuciła/ wymieniła w nocy głosy (tym bardziej że kartki wyborcze nie były drukami ścisłego zarachowania)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesocjalista Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:55 Jestem pracownikiem AE z dość długim stażem. Pracowałem pod rządami kilku rektorów i doświadczyłem różnych rzeczy... Jak czytam wypowiedzi rzekomych studentów AE to nabieram przekonania, że rzeczywiście jesteście manipulowani i nie jesteście w stanie sformułować własnej opinii. Moja wypowiedź dotyczy jednak konkretnej sprawy. W wielu wypowiedziach pojawiają się glorie na temat p. Sobczyka, nieomal Sobczyk na rektora! Jednocześnie ci sami autorzy piszą, że Borowiecki to komunistą, który wprowadził komunizm na naszej uczelni... Sam przyznam mam wiele do zarzucenia rektorowi Borowieckiemu, ale to właśnie on w moim przekonaniu odszedł od socjalizmu na naszej uczelni. Drodzy studenci pokażcie mi przedsiębiorstwo w naszym kraju gdzie stolarz decyduje o wyborze prezesa!!!!!!! Jestem praktykiem i nie znam firmy gdzie ktoś przy wyborze kierownictwa liczyłby się z opinią stolarza, ślusarza, malarza itd. Co więcej uważam, że 95% stolarzy nienawidzi swoich prezesów, dyrektorów itd. i wynika to z tego, że mają zupełnie inne oczekiwania, które przekładają się na decyzje kierownicze. Tak jest na całym świecie i dokąd tego nie zrozumiecie to szkoda naszego trudu - kszatłacenia was. Na koniec słówko do p. Prof. Wojtny, gdyby stolarze decydowali w sprawach polityki finansowej państwa, to Pański szef - Prof. Balcerowicz wisiałby na latarni a Pan niedługo z po nim... Niesocjalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MauMau Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 15.04.05, 01:57 Poczytajcie sobie: www.ae.krakow.pl/wybory/dokument.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 15.04.05, 07:14 najgorsze jest to ze ten skandal odbije sie na 80-leciu Uczelni... hmmmmmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 15.04.05, 07:49 Szanowni Państwo, Może czas zakończyć tą kompromitującą obydwie strony dyskusję. Nie ma dowodów na sfałszowanie wyborów.Jest natomiast fatalna ordynacja wyborcza. Nie ma możliwości wyjasnienia zarzutów przy obecnym stanie prawnym i bez naruszania tajności głosowania. Zarzuty nie mają charakteru dowodów w sensie prawnym.Nawet gdyby doszło do powtórzenia wyborów,to historia się powtórzy.Grupa, która będzie wówczas tzw. poszkodowaną użyje tych samych metod i argumentów i stwierdzi, że wybory są sfałszowane.Można tak bez końca kompromitować się nawzajem, kompromitować Uczelnię. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest zaprzestanie poniżających dyskusji i zaapelowanie do przyszłego Senatu o dokonanie zmian w ordynacji wyborczej. To co dzieje sie obecnie naprawde nie ma sensu. Czas na spokój. Czas na rzeczową dyskusję o przyszłości Uczelni, o poważniejszych problemach nurtujących zarówno młodzież jak i pracowników. Otrząsnijmy sie wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaAE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.citynet.pl 15.04.05, 09:42 Z całym szacunkiem.. Jak można zatsanawiać się nad takimi problemami wiedząć, ze władze uczelni zostały wybrane w sfałszowanych wyborach?? To jest kwestia moralności nie dowodów rzeczowych - nie złapano nikogo za rękę to nie było fałszerstw?? nie traktujcie nas studentów jak idiotów, widzimy co się dzieje i osobiście jak nie miałam nic przeciwko obecnemu rektorowi tak teraz po prostu twierdzę, że to, że nie zareagował na początku, że nie opowiedział sie za powtórzeniem wyborów świadczy tylko i wyłącznie o jego winie i przyzwoleniu na nieuczciwość. Na jego miejscu sama kazałabym powtórzyć wybory, i dziwi mnie, że mu nie wstyd. Wygrywa się uczciwie albo przegrywa z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 15.04.05, 10:19 Pani jest złodziejem, wiem to na pewno z pewnego źródła. Obrobiła Pani kilkanaście osób i Pani ma czelność mówić o moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaAE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.citynet.pl 15.04.05, 10:57 Marna riposta, jak na pracownika ae :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaangazowana Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.chello.pl 16.04.05, 01:53 Szanowni Panstwo, Apeluje o to, aby kazdy zaczal uzywac glowy i argumentow na wyzszym poziomie niz rzucanie sobie w oskarzenia o korupcje z uzyciem nazwisk. Bardzo mi przykro, ze sprawa posunela sie tak daleko. Mimo proby podwazenia, dowody sa bardzo mocne. Niewiele osob je widzialo z przyczyn bezpieczenstwa. Pamietajcie, nie rozmawiamy tu o J.M.Borowieckim, a o wyborach. Mam nadzieje, ze winni zostana znalezieni. Mam rowniez nadzieje, ze mimo wszystko prawda zatriumfuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:19 pan to sie nudny robi... w kolko ten sam glupi argument... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:28 Jestem studentem AE...do niedawna bylem z tego dumny...szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaAE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.citynet.pl 16.04.05, 01:15 A ja jestem dumna - z tego, że mam do czynienia z ludźmi, którzy walczą o prawdę i sprawiedliwe wybory. Dla których najistotniejsze są wartosci moralne, którzy są dla mnie autorytetami. Szkoda tylko,że wszystko to w takich okolicznościach. I ja wciaż mam nadzieję, że uczciwośc zwyciezy. Nie ważne kto zostanie rektorem - wazne jak. I choć nie popieram żadnego z obozów tj prof. Borowieckiego i prof. Grabińskiego, to całym sercem jestem z tą trzecią grupą, czyli tych którym po prostu zalezy na sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedmiot Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.04.05, 15:53 chciałbym wierzyć, że takich osób jest wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZALEŻNA Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:58 Nas uczciwych jest więcej!!!!, pokażmy to przychodząc na pokojową demonstrację jedności przeciw fałszerstwom, jedności w uczciwości i sprawiedliwości. Przekażcie wszyskim UCZCIWYM ludziom dobrej woli !!!! PONIEDZIAŁEK 10.00 (PAWILON C) ul. Rakowicka 27. pozdrawiam Halina III rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezalezna Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:59 Nie lękajmy się ....., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusz Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 18.04.05, 12:07 Wygrał jusz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 18.04.05, 14:32 Tak... Teraz drżyjcie ci, którzy macie nieczyste sumienie, bo głowy polecą ha ha ha :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:34 SYF!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 20.04.05, 08:15 czyste ręce - śmiech buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 21.04.05, 17:50 Kłamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGNAC Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:23 PROKURATOR PRZEKUPIONY:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGNAC Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:23 PROKURATOR PRZEKUPIONY:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 28.04.05, 11:58 NIEMOŻLIWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:39 Frankiewicz jak sie synkowi pracuje w drukarni:) Odpowiedz Link Zgłoś