Dodaj do ulubionych

Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce

• Gość: jurek ogórek Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:03
      DO Asystenta , nie musisz odchodzić , jak byłes na liscie elektorów przeciew
      Borowieckiemu to juz masz przechlapane , zobaczysz jakie teraz będa czystki na
      AE , DOSTANIECIE NIEZLE W DUPE:)
      • Gość: asystent Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:19
        co to znaczy?
    • Gość: jurek ogórek Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:24
      to znaczy ze niewygodnych , podanych na talerzu(na listach) sie zwolni , albo
      im się utrudni zycie tak że sami sie zwolnia , a przyjmie sie swoich zeby za 3-
      lata nie było problemów
      • Gość: asystent Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:31
        no to mam kwas z obu stron...nie powinno tak być, przyszedłem tu do pracy
        naukowej a nie do politykierstwa. co za SWIAT. nie chciałem tego od początku.
        • Gość: zdecydowana na NIE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.chello.pl 16.04.05, 01:20
          Bardzo mi przykro...chyba wiekszosc z nas powtarzala sobie na poczatku -nie
          bede mieszac sie w polityke. Jest to nie mozliwe. Albo jestes za albo przeciw.
          Inaczej stajesz sie wrogiem obu stron, jako "cykor". Obrzydliwosc!!
      • Gość: popo Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 14.04.05, 15:42
        wulgaryzmy i nic więcje, żal mi was ze jesteście bezmyslni, demokracja
        zobowiązuje a łamanie praw było za PRL, nie mozna przyjśc z zewnątrz i
        powiedzieć ze był fałsz i zniszczyć wszystko, GŁUPI są ci co poszli za sloganami
        bez dowodów
    • Gość: ptak Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.net.autocom.pl 14.04.05, 15:41
      Srostowanie - pani Dach jest jednym z wnioskodawców widniejących na piśmie do
      Komisji Wyborczej. Nie rzucałbym tak słowami na lewo i prawo.
      • Gość: kropek Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:55
        nikt nie mowi ze sie nie podpisala ale ksiazki do mikro napisane w
        kapitalistycznym swiecie moglaby poczytac :P
    • Gość: skandalista Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:57
      Teraz wszystkie uczelnie w Polsce będa Wam zazdrośćić takiego Rektora , może
      robic jakies wycieczki na AE , bilety po 5 zeta ,szoł mast gołon.
    • Gość: Dokąd? Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.hist.uj.edu.pl 14.04.05, 16:29
      Wiodąca siła akademii ekonomicznej Agnieszka Odorowicz, okręciła sobie wokół
      palca studentow (elektorow, jak i tez rektorow, czy nikt tego nie widzi? No coż
      robi to "z daleka", zza węgła, ale jak widać niezwykle sprawnie i jak do tej
      pory skutecznie. Przyjrzyjcie się tej kobiecie!!! To nie lada cudo!!!dokąd cię
      Akademio zaprowadzi?
      • Gość: andy Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:51
        że jak? mimister kultury ma czas i uwagę babrać się w jakimś syfie? bo ta
        uczelnia jest syfem i to przez paszka, grabka i dreslerka. pazerne kreaturki
        patrzcie co zrobiły: spaliły medialnie i publicznie prof. cichoniową z komisji
        wyborczej, którą samą kiedyś desygnowali na to stanowisko. oto co robią dla
        zysków z przetargów, które wypływały za ich czasu z uczelni szerokim
        strumieniem. chcecie dowodów? proszę iść do kwestury ae albo na stronę
        internetową NIK, tam jest opublikowany raport z czasów grabińskiego, 149
        zarzutów. dużo co?. niewielu z was forumowicze się pofatyguje, bo to nie
        odpowiada waszemu choremu i zakłamanemu patrzeniu na świat. i co teraz powiecie
        propagandowe paszeczkigrabeczki?
    • Gość: Ktoś Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:50
      Proszę Państwa,
      czytam to wszystko trzeci dzień - i jestem pod wrażeniem!! Proszę, zwróćcie
      uwage na następujące fakty:

1. Dyskusja i zamieszanie wokół wyborów stało się publiczne. Pomijając fakt, że
      niektórych to oburza, inni wykorzystują to do wyrażania opinii lub walki
      politycznej, inni jeszcze czują żal z powodu utraty własnegon zaufania do
      instytucji AE i do ludzi na niej pracujących.
      PROSZĘ ZAUWAŻCIE - WRESZCIE ZACZĘTO O TYM DYSKUTOWAĆ!!! - TO JEST WIELKI
      POZYTYW!!
      Wybory są organizowane na przeczących zasadom dojrzałej demokracji podstawach -
      to wiadomo. To, że zostały ode zorganizowane ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCĄ ordynacją -
      to też jasne. Ale przecież ten system istnieje na AE (i innych uczelniach) od
      wielu lat. Różnica pomiędzy latami poprzednimi a terażniejszością jest taka, że
      w końcu ktoś rozgrzebał ta sprawę w sposób publiczny. Kolejnym razem negocjacje
      środowiska co do rozwiązań demokratycznych będą w ogóle możliwe (co nie znaczy,
      że zakończą się sukcesem)

2. Problem jest znacznie szerszy.
      Mianowicie, wadliwy jest system zarządzania szkołami wyższymi w Polsce. To ten
      system powoduje jego korumpowanie. Co prawda ludzie wypełniają tę wadliwą
      strukturę, ale nie czarujmy się - dlaczego akurat śodowisko akademickie ma być
      bardziej uczciwe czy honorowe niż środowisko prawników czy lekarzy. Taką mamy
      Polskę i takie społeczeństwo. Po prostu tacy jesteśmy.
      Ryba psuje się od głowy. Jeżeli niewłaściwa kultura w społeczeństwie
      przekazywana jest od najwyższych władz w państwie, trudno się dziwić, że
      wszyscy mają taki punkt odniesienia.

Nie należy wierzyć w umiejętnośc samooczyszczania się pojedynczych środowisk.
      - Lekarze nie są w stanie uchwalić kodeksu etyki lekarskiej. Handel receptami,
      wmuszanie drogich leków i brak odpowiedzialności za błędy kwitną
      - Prawnicy okopali się w monopolu władzy korporacji prawniczych. Mamy najniższy
      wskaźnik prawników z uprawnieniami na 1000 osób w krajach rozwiniętych.
      - Akademicy - no cóż, nepotyzm, plagiaty, upadły etos pracy, żenująca często
      jakość wykładów i egzaminów, banalne prace naukowe wielu z nich, kilka etatów
      na prywatnych uczelniach równocześnie

Systemy które to regulują są conajmniej w połowie odpowiedzialne za te
      patologie.
    • Gość: ? HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:02
      dzisiejsza debata tylko utwierdza w przekonaniu, ze wybory nie byly
      przeprowadzone w sposob uczciwy. pan rektor nie odpowiedzial na stawiane mu
      zarzuty sfalszowania wyborow, a jedynie zaslanial sie tym, czego dokonal za
      swojej kadencji i co - w jego mniemaniu - "zepsul" poprzedni rektor. ale nie w
      tym rzecz: PANIE REKTORZE, NIKT NIE ZARZUCA PANU, ZE PIASTOWAL PAN SWOJE
      STANOWISKO W SPOSOB NIEWLASCIWY, NIKT TEZ NIE DEPRECJONUJE PANA ZASLUG. W TYM
      MIEJSCU DZIALALNOSCI NASZEJ UCZELNI DEBATA DOTYCZY PRAWOMOCNOSCI WYBOROW.
      NIESTETY NIE RACZYL PAN, PANIE REKTORZE, ODPOWIEDZIEC NA NIE. HISTORIA OSADZI.
      PRZEJDZIE PAN DO NIEJ JAK OSZUST. A CHCIALOBY SIE RZEC: "KONCZ, WASC, WSTYDU
      OSZCZEDZ". I SOBIE ... I NAM JAKO SRODOWISKU AKADEMICKIEMU.
      • Gość: oto Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:18
        aha. a skąd się bierze takie jasne przekonanie o tym że wybory były nieuczciwe?
        no skąd? bo grupka grabińskiego tak mówi bo przegrała wybory? a ja sądzę że
        ziemia jest płaska i że jesteście panowie kłamcami. i co wy na to?
        • Gość: ? Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:39
          pytanie jest skad nagle tyle osob opowiedzialo sie za tym, ze wybory sa
          sfalszowane. zbyt szanowane osoby, ktore kompletnie nie bawia sie w polityke, a
          pracuja na tej uczelni, skupiajac sie na rzetelnej dzialalnosci naukowej, jasno
          opowiedzialy sie, ze wybory musialy zostac sfalszowane. takie rzeczy nie dzieje
          sie bez powodu.
        • Gość: wykonawca KONIEC DOBRYCH CZASÓW NA AE IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:25
          za czasów grabinskiego wystarczyło dac gacowi 5% wartości robót i przetarg był
          twój. On sie dzielił z rektorem grabińskim i mikułowskim i było gites.
          i tak byli najtańsi ze wszystkich szkól krakowskich.

wiem cos o tym bo sam placilem....
          • Gość: wykonawca Re: KONIEC DOBRYCH CZASÓW NA AE IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:27
            a dodatkowo pan dresler za czasów inwestycji to dwa domy zbudował (smieszny
            zbieg okoliczności), grabiński 3 domy ????? a mikołowski z dreslerem mają dom w
            hiszpani (a własnie z tamtą były trybuny na AE, drzwi, itd.)

jak sie jest na budowie to sie słyszy co nie co (a oni sie tym jeszcze chwalili)
      • Gość: ma Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:22
        kończcie baranki i oszczędzcie wstydu ale już. jak są niezbite dowody na
        oszustwo to dawać je ale już, a jak nie ma to won do psiej budy i nie
        wychodzić, bo to jedyne miejsce gdzie się szczeka bez dania racji. proste. znam
        prof cichoń osobiście i prędzej by zjadła beczke soli razem z drewnem niz
        posunęła się do oszukańczych spraw. jesteście poplecznikami złej sprawy.
        • Gość: dowod Re: HISTORIA OSADZI IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:28
          mememememememememeeeeeeeeeeee
        • Gość: top Re: HISTORIA OSADZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:00
          to nie My mamy dac dowody tylko ty i Rektor ma sie wytlumaczyc z cudownego
          rozmnozenia glosow go popireajacych - baranku - a z psiej budy to sam wyjdz aby
          dostrzec ze te wybory nie spelniaja zadnych regul demokracji... ale do kogo ja
          to pisze?
        • Gość: Elka Re: HISTORIA OSADZI IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:03
          Wiem, że to nie wszystkich przekouje, ale dla mnie dowodem jest co następuje, a
          co znalazło się częściowo we wczorajszym komentarzu:

- Liczba oddanych głosów jest mniejsza od liczby głosujących, ale dotyczy to
          TYLKO list elektorskich (np. na Wydziale Zarządzania głosowało 125 osób, a
          głosów w urnie było 111). Co więcej, głosujący składał podpis na liście
          wyborczej w momencie wrzucania głosów do urny. Niektórzy uważają, że po prostu
          ludzie przyszli na głosowanie, wypełnili karty i zabrali je na pamiątkę do domu.

- Bezpośrednio po ogłoszeniu wyników wyborów zorganizowana została akcja
          zbierania podpisów. Osoby, które poparły kandydatów opozycji mogły się
          DOBROWOLNIE wpisać na listę, oświadczając, że poparły w wyborach konkretne
          osoby. I co się okazuje? Kandydat, który otrzymał oficjalnie trzydzieści kilka
          głosów, ma na owych listach poparcie prawie pięćdziesięciu osób. Jak to możliwe?

Jakich oczekujesz dowodów? Zdjęcia zrobionego komuś w momencie, gdy podmienia
          głosy? Nagrania z ukrytej kamery?
    • Gość: Kim jest Paszekwil Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:31
      mam pytanie kim jest ten gosc ktory tak ma na nazwisko (czy podobnie) i czemu
      to jego uznajecie za prowodyla wszysstkiego Dzieki z gory za info
      • Gość: no tak Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:40
        paszecząteczko to taki rodzaj północnoperuwiańskiego rododendrona, który to
        jest zapewne praprzyczyną wszelkich problemów z bólem brzucha włącznie i zębuf
        też. a, nie to jest przepraszam taki hipertroficzny grzyb pleśniowy
        symbiozujący z baobabami rosnacymi w patatagonii za równikiem. aha, już wiem,
        to ptak. nie, rower. nie, supermen z alaski. szef sztabu wyborczego pana
        grabińskiego może? hm. kto to wie. a może kazda z odpowiedzi albo żadna. nikt
        nie jest pewien ale tęgie umysły pracują.
        • Gość: kim jest... Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:45
          myslalem ze na forum sa jeszcze odwiedzane przez ludzi normalnych... widocznie
          jad zamulil wam w glowach Trudno popytam sie na uczelni
          • Gość: hihi Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:48
            to czemu meczysz baranku? raz meme a potem pytanka? ale jak powaga to powaga.
            doktor zbigniew paszek to jest szef sztabu wyborczego pana profesora tadeusza
            grabińskiegi, autor wielu kłamliwych anonimów przedyborczych i oszczerstw
            dotyczących przebiegu wyborów. starszy siwiuteńki pan, wydawałoby się że
            poszanowania godny. oto jest kto to pan paszek
            • Gość: owieczka :P:P:P:P Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 14.04.05, 18:52
              dzieki :P
              Meeeee
              • Gość: haha Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:58
                no, o tym właśnie mówię. czyli kolezanka owieczka, a myślałem że chłopczyk...
                pokuj z tobom dobra kobito czy jak tam.
    • Gość: zadumany Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:21
      a czy ktos zastanawial sie co obiecano kandydatom niezaleznym i tym ktorzy na
      nich glosowali? czy ktos sie zastanawial kto ich straszyl zmusil albo przekupil?
      bo z tego co ja wiem, to w przeciwienstwie do innych nie zaproponowano im
      awansow, nie zastraszono utrata pracy, nie dostali dodatkowej kasy do budzetu.
      nic kompletnie. wiec chyba musi za tym stac jakis wiekszy argument: moze prawda?
      moze uczciwosc?
      • Gość: ?? propozycja IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:38
        wiem z dobrego zrodła ze grabinski i paszek obiecali romanowskiemu za to co
        pisze w wyborczej ze bedzie rzecznikiem AE gdy wroca do wladzy, za cos sie
        musial zeswinic
        • Gość: student Ae Re: propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:13
          Puknij sie w pusty łeb,baranie, a cóż to za rarytasy by rzecznikiem AE
          • Gość: tyty Re: propozycja IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 22:16
            zakuto palo to sa kontakty z kazdym miediem w krakowie i nie tylko, wiem ze jest
            pozno ale ty myslenia nie wylaczaj
        • Gość: owieczka2 Re: propozycja IP: *.chello.pl 16.04.05, 01:32
          a co? boi sie pan o swoje stanowisko?
    • Gość: elektor Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:37
      Jestem elektorem studenckim , miałem nadzieje ze bedzie dwóch kandydatów na
      Rektora , chciałem sprzedac głos za 500 , a teraz co kicha i tyle może ktos sie
      zgłosi jak nie to nie ide na wybory..........
      • Gość: ???? FAŁSZ IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:31
        PROSZĘ SIE ZAPYATĆ PROF MIKUŁOWSKIEGO JAK 4 KADENCJE TEMU WYGRAŁ WYBORY, CZY
        PRZYPADKIEM NIE MIAŁ SPRAWY W PROKURATURZE KTÓRĄ PRZEGRAŁ (O WYBORY), SZANOWNY
        PANIE TRZEBA MIEC GODNOŚĆ TYTUŁ ZOBOWIĄZUJE POMIJAM FAKT ZE NA WYKAŁDACH TO PANA
        TRZEŹWEGO TO NIE WIDZIAŁEM ZA MOICH CZASÓW STUDENCKICH
    • Gość: SMS MAN Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 19:39
      Panie Rektorze opowiadał Pan na spotkaniu ze otrzymał Pan w nocy duzo smsów
      zeby Pan kandydował , proszę podac numer telefonu , zobaczymy ile Pan dostanie
      smsów zeby Pan nie kandydował:)
      • Gość: oho hoho Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:31
        ciekawe. tezy, niezłomne przekonanie o fałszerstwach i takie tam bzdury. a na
        spokojnie sie zastanówcie, tan na mały momencik. a co jak się mylicie? a jeśli
        jednak nie było oszustwa? kim się stajecie w takiej sytuacji? wielce jesteście
        pewni, wielu już skazaliście, ale co jak się pomyliliście? wiersze, egzaltacja,
        ochy i achy. powiem wam, targowisko próżności. nadętych retoryk i klapek na
        oczach. panowie i panie. a dziennikarz gazety, czy on sie zachowuje jak
        DZIENNIKARZ? mówi w radiu "nikt mnie nie przekona, wiem lepiej, twierdzę" czy
        dzienikarz nie powinien być bezstronny? czy TRZEBA przekonywać dziennikarza?
        czy może powinien on POKAZYWAC obie strony medalu, jaki one by nie były, a nie
        PRZEKONYWAĆ siebie czy innych. bo wtedy to jest PROPAGANDA. wstyd gazeto wstyd
        • Gość: HIHI Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 21:34
          jaka gazeta tacy czytelnicy....
        • Gość: hoho oho Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 15.04.05, 02:03
          I po co ten napizony ton? Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wielka mam nadzieje
          ze sie myle co do tego ze falszerstwo wyborcze naprawde mialo miejsce. Jesli
          prokuratura w uczciwym dochodzeniu stwierdzi, ze nie taka sytuacja nie miala
          miejsca, to jestem pewien i Ty tez mozesz byc, poniewaz slyszalem to od pewnych
          osob, ze przeprosza rektora. Nie zmienia to jednak faktu, ze sa NIEZBITE dowody
          na falszerstwa wyborcze. A jakie? Domysl sie sam. Dowiesz sie pewnie niebawem.
          Aha i jeszcze jedna rzecz - nie gan ludzi za to, ze popadaja w egzaltacje,
          przeciez za tym kryje sie po prostu chec jak najbardziej kulturalnego dotarcia
          do przeciwnika. Czy wolalbys zebysmy zamiast zamieszczac np. wiersze pisali
          epitety pod kierunkiem JM Borowieckiego? Czy tak wedlug Ciebie powinna wygladac
          dyskusja na temat przyszlosci naszej uczelni? To chyba za powazne sprawy aby
          uzywac rynsztokowego jezyka. Pozdrawiam.
    • Gość: INWESTOR Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:05
      Wykonawca jak dałes 5% to słaba za tyle się domu w Hiszpani nie kupi cos
      sciemniasz , ja mam dwa domy w Hiszpani i za każdy dałem w granicach 400 tyś
      euro, więc cos ałabe dajesz te łapówki:)
      • Gość: wykonawca Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 22:08
        niestety za tyle euro to ty domku w hiszpani nie kupisz, a łosiu nie bylem
        jedynym wykonawcą ja robilem wykonczenie sportowego ....
    • Gość: Rutkowski Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:07
      A Borowiecki to co na dworcu w kartonie spi , wiesz jaka ma chatę?
      • Gość: ojo Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.uci.agh.edu.pl 14.04.05, 22:09
        wiem jaka ma ale ja sobie wybudowal i urzadzil przez Rektorowaniem, on w
        przeciwienstwie do pozostałych potrafi zarabiać a nie KRAŚĆ.
      • Gość: zainteresowany Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.piastlan.one.pl 15.04.05, 14:06
        pracowal to ma nawet 2 nie sciemnial w zyciu
    • Gość: Ariadna Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 01:48
      Problem nie polega na tym czy prof. Borowiecki jest dobrym czy złym rektorem
      Problem polega na tym czy wybory zostały przeprowadzone uczciwie.

Np. ludzie z administracji idą do wyborów, dostają (co najmniej) 2 kartki:
      - na jednej muszą wybrać tylko!!! jedną osobę do senatu;
      - na drugiej muszą wybrać aż 12 osób na elektorów;
      w tym samym momencie ponad 280 osób uznaje że p. Sobczyk jest godzien piastować
      funkcję senatora AE (czyli jest dla nich osobą najbardziej godną zaufania),
      natomiast jedynie 150 osób (z tych 280) uznaje że ten sam p. Sobczyk godzien
      jest być jednym z 12 elektorów. Czyli dla 130 osób jest dobry na sentora, a na
      jednego z 12 elektorów już nie jest.
      Czy to jest możliwe??? Być może
      Nawet jeśli w I turze p. Sobczyk dostał ponad 280 głosów na elektora i senatora
      równocześnie??? Ciągle możliwe
      Problem w tym że to jest jeden z wielu przykładów (administracja, języki,
      wydział zarządzania oraz wydział ekonomii).
      Czy w takim przypadku można mieć wątpliwości co do wyników wyborów???

Sprawa o tyle trudna że po pierwsze nie ma bezpośrednich dowodów fałszerstwa,
      po drugie wydaje się że komisja prof. Cichoń procedowała prawidłowo i nie
      wydaje się prawdopodobne aby prof. Cichoń lub prof. Dach były zdolne do takich
      rzeczy lub takie rzeczy tolerowały w pracy komisji.

Czy jest zatem możliwe że jakaś wąska grupa 2-3 osób podrzuciła/ wymieniła w
      nocy głosy (tym bardziej że kartki wyborcze nie były drukami ścisłego
      zarachowania)???

• Gość: niesocjalista Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:55
        Jestem pracownikiem AE z dość długim stażem. Pracowałem pod rządami kilku
        rektorów i doświadczyłem różnych rzeczy... Jak czytam wypowiedzi rzekomych
        studentów AE to nabieram przekonania, że rzeczywiście jesteście manipulowani i
        nie jesteście w stanie sformułować własnej opinii.
        Moja wypowiedź dotyczy jednak konkretnej sprawy. W wielu wypowiedziach
        pojawiają się glorie na temat p. Sobczyka, nieomal Sobczyk na rektora!
        Jednocześnie ci sami autorzy piszą, że Borowiecki to komunistą, który
        wprowadził komunizm na naszej uczelni... Sam przyznam mam wiele do zarzucenia
        rektorowi Borowieckiemu, ale to właśnie on w moim przekonaniu odszedł od
        socjalizmu na naszej uczelni. Drodzy studenci pokażcie mi przedsiębiorstwo w
        naszym kraju gdzie stolarz decyduje o wyborze prezesa!!!!!!! Jestem praktykiem
        i nie znam firmy gdzie ktoś przy wyborze kierownictwa liczyłby się z opinią
        stolarza, ślusarza, malarza itd. Co więcej uważam, że 95% stolarzy nienawidzi
        swoich prezesów, dyrektorów itd. i wynika to z tego, że mają zupełnie inne
        oczekiwania, które przekładają się na decyzje kierownicze. Tak jest na całym
        świecie i dokąd tego nie zrozumiecie to szkoda naszego trudu - kszatłacenia
        was. Na koniec słówko do p. Prof. Wojtny, gdyby stolarze decydowali w sprawach
        polityki finansowej państwa, to Pański szef - Prof. Balcerowicz wisiałby na
        latarni a Pan niedługo z po nim...
        Niesocjalista
    • Gość: MauMau Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 15.04.05, 01:57
      Poczytajcie sobie:

www.ae.krakow.pl/wybory/dokument.pdf
    • Gość: :P Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.crowley.pl 15.04.05, 07:14
      najgorsze jest to ze ten skandal odbije sie na 80-leciu Uczelni... hmmmmmmmm....
      • Gość: gość portalu Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 15.04.05, 07:49
        Szanowni Państwo,
        Może czas zakończyć tą kompromitującą obydwie strony dyskusję.
        Nie ma dowodów na sfałszowanie wyborów.Jest natomiast fatalna ordynacja
        wyborcza. Nie ma możliwości wyjasnienia zarzutów przy obecnym stanie prawnym i
        bez naruszania tajności głosowania. Zarzuty nie mają charakteru dowodów w
        sensie prawnym.Nawet gdyby doszło do powtórzenia wyborów,to historia się
        powtórzy.Grupa, która będzie wówczas tzw. poszkodowaną użyje tych samych metod
        i argumentów i stwierdzi, że wybory są sfałszowane.Można tak bez końca
        kompromitować się nawzajem, kompromitować Uczelnię.
        Jedynym sensownym rozwiązaniem jest zaprzestanie poniżających dyskusji i
        zaapelowanie do przyszłego Senatu o dokonanie zmian w ordynacji wyborczej.
        To co dzieje sie obecnie naprawde nie ma sensu.
        Czas na spokój. Czas na rzeczową dyskusję o przyszłości Uczelni, o
        poważniejszych problemach nurtujących zarówno młodzież jak i pracowników.
        Otrząsnijmy sie wreszcie.
        • Gość: studentkaAE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.citynet.pl 15.04.05, 09:42
          Z całym szacunkiem.. Jak można zatsanawiać się nad takimi problemami wiedząć,
          ze władze uczelni zostały wybrane w sfałszowanych wyborach?? To jest kwestia
          moralności nie dowodów rzeczowych - nie złapano nikogo za rękę to nie było
          fałszerstw?? nie traktujcie nas studentów jak idiotów, widzimy co się dzieje i
          osobiście jak nie miałam nic przeciwko obecnemu rektorowi tak teraz po prostu
          twierdzę, że to, że nie zareagował na początku, że nie opowiedział sie za
          powtórzeniem wyborów świadczy tylko i wyłącznie o jego winie i przyzwoleniu na
          nieuczciwość. Na jego miejscu sama kazałabym powtórzyć wybory, i dziwi mnie, że
          mu nie wstyd. Wygrywa się uczciwie albo przegrywa z honorem.
          • Gość: gość portalu Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 15.04.05, 10:19
            Pani jest złodziejem, wiem to na pewno z pewnego źródła.
            Obrobiła Pani kilkanaście osób i Pani ma czelność mówić o moralności.

• Gość: studentkaAE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.citynet.pl 15.04.05, 10:57
              Marna riposta, jak na pracownika ae :)
              • Gość: zaangazowana Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.chello.pl 16.04.05, 01:53
                Szanowni Panstwo,
                Apeluje o to, aby kazdy zaczal uzywac glowy i argumentow na wyzszym poziomie
                niz rzucanie sobie w oskarzenia o korupcje z uzyciem nazwisk. Bardzo mi
                przykro, ze sprawa posunela sie tak daleko.
                Mimo proby podwazenia, dowody sa bardzo mocne. Niewiele osob je widzialo z
                przyczyn bezpieczenstwa.
                Pamietajcie, nie rozmawiamy tu o J.M.Borowieckim, a o wyborach. Mam nadzieje,
                ze winni zostana znalezieni. Mam rowniez nadzieje, ze mimo wszystko prawda
                zatriumfuje.
            • Gość: znudzony Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.dq138.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:19
              pan to sie nudny robi... w kolko ten sam glupi argument...
    • Gość: student Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:28
      Jestem studentem AE...do niedawna bylem z tego dumny...szkoda slow
      • Gość: studentkaAE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.citynet.pl 16.04.05, 01:15
        A ja jestem dumna - z tego, że mam do czynienia z ludźmi, którzy walczą o
        prawdę i sprawiedliwe wybory. Dla których najistotniejsze są wartosci moralne,
        którzy są dla mnie autorytetami. Szkoda tylko,że wszystko to w takich
        okolicznościach. I ja wciaż mam nadzieję, że uczciwośc zwyciezy. Nie ważne kto
        zostanie rektorem - wazne jak. I choć nie popieram żadnego z obozów tj prof.
        Borowieckiego i prof. Grabińskiego, to całym sercem jestem z tą trzecią grupą,
        czyli tych którym po prostu zalezy na sprawiedliwości.
        • Gość: przedmiot Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.04.05, 15:53
          chciałbym wierzyć, że takich osób jest wiecej
          • Gość: NIEZALEŻNA Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:58
            Nas uczciwych jest więcej!!!!, pokażmy to przychodząc na pokojową demonstrację
            jedności przeciw fałszerstwom, jedności w uczciwości i sprawiedliwości.
            Przekażcie wszyskim UCZCIWYM ludziom dobrej woli !!!!

PONIEDZIAŁEK 10.00 (PAWILON C) ul. Rakowicka 27.

pozdrawiam

Halina III rok
            • Gość: Niezalezna Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:59
              Nie lękajmy się .....,
    • Gość: jusz Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 18.04.05, 12:07
      Wygrał jusz?
      • Gość: Zadowolony Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 18.04.05, 14:32
        Tak... Teraz drżyjcie ci, którzy macie nieczyste sumienie, bo głowy polecą ha ha
        ha :D
    • Gość: JA Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:34
      SYF!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: smerf Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 20.04.05, 08:15
      czyste ręce - śmiech buhahahahaha
    • Gość: ae Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 21.04.05, 17:50
      Kłamstwo
    • Gość: IGNAC Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:23
      PROKURATOR PRZEKUPIONY:(
    • Gość: IGNAC Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:23
      PROKURATOR PRZEKUPIONY:(
    • Gość: RE Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.ae.krakow.pl 28.04.05, 11:58
      NIEMOŻLIWE
    • Gość: ANTY Re: Komisja wyborcza na AE: - Mamy czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:39
      Frankiewicz jak sie synkowi pracuje w drukarni:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka