Dodaj do ulubionych

Tęsknicie nadal na NIM?

IP: *.pl / 62.233.214.* 14.04.05, 20:04
Bo mi ciągle brakuje naszego Papieża...
Obserwuj wątek
    • hauabaua Re: Tęsknicie nadal na NIM? 14.04.05, 20:05
      "N" i "z" są dość daleko... ;)
      .
      • Gość: Foxy Absolutnie nie -! IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:25
        Nie byl moim znajomym ani czlonkiem rodziny, tesknisz za kazdym zmarlym
        zupelnie obcym czlowiekiem??
        • Gość: Kasia do Foxy IP: *.pl / 62.233.214.* 14.04.05, 20:45
          Nie tęsknię za każdym zmarłym zupełnie obcym człowiekiem. Nie czuję
          jednak ,żeby papież był dla mnie zupełnie obcym człowiekiem. Pewnie to dla
          Ciebie dziwne... ? To chyba faktycznie dziwne ,że tyle ludzi na świecie nie
          czuło ,żeby to był ktoś obcy ... :)
          • Gość: Foxy Obcy IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:48
            Byl dla mnie tak samo nie obcy jak dla 40 mln. jest panna ktora zapowiada
            pogodew TVP.Wszyscy ja znaja no i co z tego.
            • Gość: kmicic Re: Obcy IP: *.autocom.pl 17.04.05, 13:24
              Po pierwsze - nie wypowiadaj sie w imieniu 40 mln (na szczęście ludzi myślących
              jak Ty jest garstka).
              Po drugie - jeśli "pani od pogody" jest Ci tak samo bliska jak papież, to
              współczuję.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Foxy Re: Obcy IP: 80.51.176.* 17.04.05, 19:16
                Kmicic- czytanie ze zrozumieniem jest jak widac rzecza dla Ciebie nie wykonalna!
                • Gość: kmicic Re: Obcy IP: *.autocom.pl 18.04.05, 10:07
                  Mylisz się. Czytam ze zrozumieniem. Problematyczna jest natomiast poprawność
                  twojej pisowni (wyraz "niewykonalną" pisze się razem). Pozdrawiam :)
        • Gość: Śruba Re: Absolutnie nie -! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 23:00
          Nie mogłeś nie znać tego człowieka, skoro na tym świecie żyjesz. Może nie idzie
          o tęsknotę, ale o wprowadzanie we własne życie tego, o czym On mówił?
          • Gość: Foxy Re: Absolutnie nie -! IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:51
            Śruba - ilu znasz takich ludzi i ilu ksiezy ktorym na tym zalezy- ha ha ha ha!
            • Gość: Śruba Re: Absolutnie nie -! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:07
              Jest ich zdecydowana większość.Poza tym - to relacja do Boga a nie do ludzi,
              więc nie patrz na ludzi.
              • Gość: Foxy Re: Absolutnie nie -! IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 10:45
                Szoda ze mowisz o relacji do sily nadrzednej, zyjemy TU i TERAZ i troche takiej
                zwyklej sympati pzydalo by sie miedzy nami ktorych Bog ponoc stworzyl na
                podobienstwo......A tak pusty talez przy wigilijnym stole u BARZO katolickiej
                rodziny jest BARDZO pustym gestem- mimo tego co mowil czlowiek za ktorym
                rozpaczaja.
      • Gość: Kasia Re: Tęsknicie nadal na NIM? IP: *.pl / 62.233.214.* 14.04.05, 20:39
        upsss...
        • Gość: Paoila nie, nie tesknię, zanim ? IP: *.comnet.krakow.pl 15.04.05, 11:18
          przecież nic się nie zmieniło, umarł jeden papież, będzie następny. Może
          będzie lepszy od swojego poprzednika ? Nie ma ludzi nie zastąpionych.
          Mam nadzieję, że nowy będzie czarny.
          • Gość: Foxy Kolory IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:53
            Ja tez bo cos mi ostatnio kolory w telewizorze siadaja!
            • Gość: pl Re: Kolory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:11
              Nie, nie tesknie. zyci toczy sie dalej. Trzeba pamietać, ale zyc tez trzeba.
              • Gość: Kasia Re: Kolory IP: *.pl / 62.233.214.* 15.04.05, 19:16
                Można żyć i tęsknić (pamiętać i myśleć ,że szkoda ,że już do nas nie przemówi).
                A ta pamięć pomaga stosować to czego nas nauczał.
    • Gość: wh Re: Tęsknicie nadal na NIM? IP: *.chello.pl 15.04.05, 19:26
      tak
    • Gość: tuśka Re: Tęsknicie nadal na NIM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 15:48
      Mi Go brakuje bardzo...owszem, ten pierwszy żal minął, ale to nie znaczy, że
      teraz mniej o nim pamiętam...
      • she8 Wiem, że życzliwie patrzy na mnie Stamtąd. 17.04.05, 21:21
    • rayfura Re: smęcicie dewoty !!! 18.04.05, 00:00
      całkowicie zgadzam się
    • epaniusia Re: Tęsknicie nadal na NIM? 18.04.05, 10:45
      czas akcji : niedziela, 17 kwietnia 2005 r. w tydzień po zakończeniu /
      formalnym/ żałoby
      miejsce akcji: nowohuckie osiedle " PRZY ARCE " podjazd do bloku nr 13,
      położonego na wprost bińczyckiego targowiska
      Osoby : 3 osobowa rodzina / on - ok.30-tki, ona nieco mniej, dziewczynka lat
      około 3
      2 kobiety w wieku ok.50 - tki
      rekwizyty : czerwony daewoo lanos / należący do rodziny/
      granatowy maluch prowadzony przez jedną z kobiet

przebieg akcji: po wjeżdzie w uliczkę pod blokiem , kobiety z malucha, nie
      wysiadając z samochodu pogrążają się w ożywionej rozmowie trawające może ok.30
      minut: cicho, sennie, atmosfera niedzielnego popołudnia.
      Zwrot akcji: podjeżdza czerwone daewoo i chwilę czeka, bo maluch nie do końca
      prawidłowo parkuje / choć miejsca obok dostatek/, w końcu kobieta prowadząca
      malucha dostrzega go w lusterku i usuwa się z drogi. Mijając malucha kierowca
      daewoo opuszcza szybę i posyła kobietom stek wyzwisk zakończonych grożbami.Te
      martwieją.Kierowca daewoo klnąc parkuje o 10 metrów dalej , wysiada z samochodu
      miotając obelgi i wyzwiska, za nim - nie patrząc w kierunku kobiet z fiacika
      wysiada kobieta z dzieckiem.Wszyscy troje wchodzą do bloku.
      Kobiety siedzą jeszcze chwilę w milczeniu, potem żegnają sie i jedna z nich
      wchodzi do bloku.Jast jego mieszkanką....

robi się strasznie, papież zmarł dopiero 2 tygodnie temu....
      • Gość: JP 3 smęcicie dewoty !!! IP: *.comnet.krakow.pl 18.04.05, 11:20
        epaniusia, a co miał z tą sytuacją wspólnego ś.p. papież ? a tak poza tym, to
        facet miał rację. Pewnie byłaś jedną z tych plotkujących rajfur ?
        • Gość: gruba krecha kto przychodził? IP: *.udn.pl 18.04.05, 12:50
          czytając te wpisy, przychodzi mi do głowy pytanie: kto uczestniczył w białym
          marszu i mszy na błoniach, kto przychodził pod okno na Francziszkańskiej?
          Dlaczego w taki sposób się wypowiadacie?
          To przerażające, że te deklaracje które składaliśmy dwa tygodnie temu już zdają
          się pójść w niepamięć...
          A wydawało się że ludzie stali się jacyś inni...lepsi...

• Gość: Foxy Re: Tęsknicie nadal na NIM? IP: 80.51.176.* 18.04.05, 17:26
        Ale masz pomieszane pod czuprynna- ludzie idac do kosciola klna to samo
        wychodzac z niego, ludzie podczas mszy na zewnatrz Arki pala papierosy
        rozmawiaja przez komory- taka ta nasza polska gleboka religijnosc. Nawet jesli
        kochalismy papieza to na pewno go niesluchalismy!
        • Gość: Kasia Czytamy... IP: *.pl / 62.233.214.* 18.04.05, 17:53
          Słuchaliśmy może mało . Za to teraz czytamy encykliki (przynajmniej część z
          nas :)) , bo on sam nam już nie podopowie co robić.. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka