Dodaj do ulubionych

Poród w Klinice na Kopernika

IP: 80.244.143.* 18.04.05, 11:56
Jestem w ciąży i chodze prywatnie do dr Pabiana który pracuje również w
klinice na kopernika. Zastanawiam sie nad porodem wtym miejscu. Czy wiecie
jak tam jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:06
      Koszmarnie, ale bezpiecznie. Pielęgnierki są niemiłe, pracują tam chyba za karę,
      co starają Ci się pokazać. Warunki raczej marne. No chyba, że się coś zmieniło
      przez ostatnie 4 lata. Ja następnym razem wolę zapłacić i rodzić w prywatnej
      klinice. Choćby dla tego, aby dzidziusia mieć cały czas przy sobie a nie tylko
      na karmienie.
    • makapa Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 12:10
      Odradzam! Odradzam ! I jeszcze raz odradzam!
      Ja tez do niego chodziłam prywatnie i miałam rodzic w klinice , do czasu kiedy
      na tydzien przed porodem lekarz zapytał nas czy wiemy ile to u niego kosztuje.
      Nie wiedzieliśmy- 2 tysiące zł! Ale full ervice- z anestezjologiem, położną,
      nawet salową. Dramat- natepnego dnia miałam juz innego lekarza. Nie płaciłam a
      byłam traktowana super. A! Widziałam jak postępuje isę z pacjentkami na
      kopernika- horror! Ale może one nie zapłaciły!
      Pozdrawiam
    • nulka8 Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 14:14
      Jak masz kase i/lub znajomosci.... Ja polecam szpital na Siemiradzkiego.
      • Gość: maria Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:09
        Mam zamiar tam rodzić. Myślę o doktorze Nowakowskim. Czy możesz coś o nim
        powiedzieć? Poza tym chciałabym odpłatnie wybrać położną ale nie mam kompletnie
        rozeznania w osobach tam pracujących. Jeżeli możesz proszę o pomoc.
    • Gość: janusz Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:28
      poza salowymi , które należałoby podać przymusowej eutanzji jest ok. moja żona
      rodziła na kopernika oraz siemieradzkim i na kopernika jest o jeden pozim
      lepiej , poza tym w razie komplikacji to to jest klinika.Na Siemieradzkiego jak
      zapłacisz też ok. ale personel łącznie z większością lekarzy wygląda jak gdyby
      się przerzucił z handlu walutą
    • lucusia5 Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 15:49
      Ja rodziłam pierwsze dziecko na Kopernika. Były owszem te co płaciły profesorom tysiące. Przychodzili dzień, czy dwa po porodzie i pytali się " co się urodziło?". Ja byłam pod opieką doktora (dr med). On wiedział co się urodziło. Dodatkową atrakcją były Anrzejki - lekarz dyżurny zamknął się w dużurce, a sistry pijane przewracały się po korytarzu. Bogu dzięki, że nie niosły mojej córeczki do mnie na salę do karmienia.
      Drugie dziecko urodziłam w Żeromskim, co i każdemu polecam. Aha, w Żeromskim były MIŁE pielęgniarki i MIŁA położna. Nawet nic nie mam do salowych.
      • makapa Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 21:05
        A! Z tych emocji zapomniałam napisać,że rodziłam w Narutowiczu i jestem bardzo
        zadowolona. Trafiłam na konkretnego lekarza (dr Sowiński), miłe, rzetelne i
        wyrozumiałe pielęgniarki,których pomoc okazała sie nieoceniona w pierwszych
        dniach po porodzie. Pomimo negatywnych opinii o tym szpitalu,ja gorąco go
        polecam.
    • Gość: Lekarka Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:52
      Oczywiscie na Kopernika nie! Chyba, że dziecko ma stwierdzone jakieś
      nieprawidłowości juz w ciązy. Ja rodziłam na Siemiradzkiego (dawno) i na
      Ujastku (ostatnio). W obu miejscach OK i bez forsy. Na Ujastku zagrożenie
      stanowic może pewnien doktor, którego nazwisko wyleciało mi z głowy (jak sobie
      przypomne to napiszę), w każdym razie na "O", który nie rozpoznał zagrażającej
      zamartwicy u mojej córeczki. Na szczęście zjawił sie ordynator i uratował
      sytuację. Nawiasem mówiąc ten na O jest z Kopernika a tam tylko dyzuruje.
      • makapa Re: Poród w Klinice na Kopernika 19.04.05, 10:52
        Czy to nie dr Orawiec?
        • Gość: magda do Lekarka IP: *.tfkable.pl 19.04.05, 16:22
          Dr Opalski to był czy Osmański??
          • Gość: Lekarka Re: do Lekarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:52
            Opalski! Jasne, że Opalski.
            Osmański to porządny gość. Solidny i fachowy.
    • risa1 Re: Poród w Klinice na Kopernika 19.04.05, 18:15
      warunki sanietarne koszmarne.
      poszlabym tam 2 raz rodzic gdyz uratowali moje dziecko. dzieki personelowi mam
      zdrowe 9 miesieczne dziecko, a nie roslinke.

polecam jesli ciaza jest zagrozona.

personel zalezy od zmiany jaka jest :/
      • lili Re: Poród w Klinice na Kopernika 19.04.05, 22:49
        Plusy:
        maja swietna neonatologie, dla zdrowia/zycia dziecka to wielki plus (czasem wady ujawniaja sie
        dopiero po porodzie) tu pomoc jest natychmiastowa, na miejscu. To chyba bardzo wazne.

Minusy:
        warunki jak sprzed I wojny, lekarze niestety jawnie wyczekujacy lapowek (choc sa chlubne wyjatki). Moj
        porod to standartowe jak sadze 2 000. plus prywatne wizyty przed.
        • anulla1 Re: Poród w Klinice na Kopernika 20.04.05, 09:53
          Dziewczyny ja sie dowiedziałam że już teraz nie można umówić sie ze swoją
          położną, albo lekarzem. To forma przeciw działania łapuwkarstwu. Niestety
          tracimy na tym my...
          Ania
          • Gość: maja Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.chello.pl 20.04.05, 10:13
            rodzilam w koperniku 4 lata temu, warunki rzeczywiscie slabe, ale porodowka
            rodzinna byla calkiem w porzadku (nic nie placilam za rodzinny), poloznej nie
            mialam oplaconej, mialam pania doktor stamtad (chodzilam do niej przez cala
            ciaze prywatnie) przyjechala na porod ale w ostatniej chwili bo dosc szybko mi
            poszlo i zaplacilam jej juz po wszystkim ale bardzo symboliczna kwote
            nie mialam zastrzezen do opieki, wlasciwie najwazniejsze ze byl moj maz i
            dalismy rade
            powiem szczerze ze poloznictwo bylo koszmarne, na szczescie to byly tylko trzy
            dni i szybko wrocilismy do domu
            podsumowujac warunki sa tam raczej kiepskie, ale pod wzgledem bezpieczenstwa
            dziecka to chyba najlepsze miejsce
            i jeszcze mam jedna uwage: w krakowie mieszkam od kilku lat a pierwsze dziecko
            rodzilam w innym miescie i powiem wam dziewczyny ze to jakas krakowska choroba
            to oplacanie poloznych i lekarzy... same sobie szkodzimy takim postepowaniem,
            sama zreszta uleglam tej schizie ale potoczylo sie tak, ze wlasciwie "moja"
            lekarka nie miala nawet czasu na interwencje i "obsluzono" mnie w czasie porodu
            bez zastrzezen i kompletnie bez placenia. nastepnym razem nie ulegne tej
            presji. oni biora bo my placimy
            pozdrawiam:) a dokonujac wyboru najlepiej kieruj sie dobrem dziecka i jego
            zdrowiem a nie swoimi wygodami, bo to jest najwazniejsze
            udanego rozwiazania
    • Gość: alicja Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:21
      ja byłam przez tydzień bo po cesarce, horror, położne krzyczą, na matki i
      dzieci, warunki straszne, jedna łazienka (3 prysznice i 2 wc) dla wszystkich,
      wielkie sale na początku leżałam na 8 osobowej a skończyłam na 16 osobowej,
      Jedyne co dobre to widok na Ogród Botaniczny! Ale czy to Ci pomoże?? ja byłam 4
      lata temu, może coś sie zmieniło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka