Gość: uk IP: 80.244.143.* 18.04.05, 11:56 Jestem w ciąży i chodze prywatnie do dr Pabiana który pracuje również w klinice na kopernika. Zastanawiam sie nad porodem wtym miejscu. Czy wiecie jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:06 Koszmarnie, ale bezpiecznie. Pielęgnierki są niemiłe, pracują tam chyba za karę, co starają Ci się pokazać. Warunki raczej marne. No chyba, że się coś zmieniło przez ostatnie 4 lata. Ja następnym razem wolę zapłacić i rodzić w prywatnej klinice. Choćby dla tego, aby dzidziusia mieć cały czas przy sobie a nie tylko na karmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
makapa Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 12:10 Odradzam! Odradzam ! I jeszcze raz odradzam! Ja tez do niego chodziłam prywatnie i miałam rodzic w klinice , do czasu kiedy na tydzien przed porodem lekarz zapytał nas czy wiemy ile to u niego kosztuje. Nie wiedzieliśmy- 2 tysiące zł! Ale full ervice- z anestezjologiem, położną, nawet salową. Dramat- natepnego dnia miałam juz innego lekarza. Nie płaciłam a byłam traktowana super. A! Widziałam jak postępuje isę z pacjentkami na kopernika- horror! Ale może one nie zapłaciły! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 14:14 Jak masz kase i/lub znajomosci.... Ja polecam szpital na Siemiradzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:09 Mam zamiar tam rodzić. Myślę o doktorze Nowakowskim. Czy możesz coś o nim powiedzieć? Poza tym chciałabym odpłatnie wybrać położną ale nie mam kompletnie rozeznania w osobach tam pracujących. Jeżeli możesz proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:28 poza salowymi , które należałoby podać przymusowej eutanzji jest ok. moja żona rodziła na kopernika oraz siemieradzkim i na kopernika jest o jeden pozim lepiej , poza tym w razie komplikacji to to jest klinika.Na Siemieradzkiego jak zapłacisz też ok. ale personel łącznie z większością lekarzy wygląda jak gdyby się przerzucił z handlu walutą Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia5 Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 15:49 Ja rodziłam pierwsze dziecko na Kopernika. Były owszem te co płaciły profesorom tysiące. Przychodzili dzień, czy dwa po porodzie i pytali się " co się urodziło?". Ja byłam pod opieką doktora (dr med). On wiedział co się urodziło. Dodatkową atrakcją były Anrzejki - lekarz dyżurny zamknął się w dużurce, a sistry pijane przewracały się po korytarzu. Bogu dzięki, że nie niosły mojej córeczki do mnie na salę do karmienia. Drugie dziecko urodziłam w Żeromskim, co i każdemu polecam. Aha, w Żeromskim były MIŁE pielęgniarki i MIŁA położna. Nawet nic nie mam do salowych. Odpowiedz Link Zgłoś
makapa Re: Poród w Klinice na Kopernika 18.04.05, 21:05 A! Z tych emocji zapomniałam napisać,że rodziłam w Narutowiczu i jestem bardzo zadowolona. Trafiłam na konkretnego lekarza (dr Sowiński), miłe, rzetelne i wyrozumiałe pielęgniarki,których pomoc okazała sie nieoceniona w pierwszych dniach po porodzie. Pomimo negatywnych opinii o tym szpitalu,ja gorąco go polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarka Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:52 Oczywiscie na Kopernika nie! Chyba, że dziecko ma stwierdzone jakieś nieprawidłowości juz w ciązy. Ja rodziłam na Siemiradzkiego (dawno) i na Ujastku (ostatnio). W obu miejscach OK i bez forsy. Na Ujastku zagrożenie stanowic może pewnien doktor, którego nazwisko wyleciało mi z głowy (jak sobie przypomne to napiszę), w każdym razie na "O", który nie rozpoznał zagrażającej zamartwicy u mojej córeczki. Na szczęście zjawił sie ordynator i uratował sytuację. Nawiasem mówiąc ten na O jest z Kopernika a tam tylko dyzuruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda do Lekarka IP: *.tfkable.pl 19.04.05, 16:22 Dr Opalski to był czy Osmański?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarka Re: do Lekarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:52 Opalski! Jasne, że Opalski. Osmański to porządny gość. Solidny i fachowy. Odpowiedz Link Zgłoś
risa1 Re: Poród w Klinice na Kopernika 19.04.05, 18:15 warunki sanietarne koszmarne. poszlabym tam 2 raz rodzic gdyz uratowali moje dziecko. dzieki personelowi mam zdrowe 9 miesieczne dziecko, a nie roslinke. polecam jesli ciaza jest zagrozona. personel zalezy od zmiany jaka jest :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lili Re: Poród w Klinice na Kopernika 19.04.05, 22:49 Plusy: maja swietna neonatologie, dla zdrowia/zycia dziecka to wielki plus (czasem wady ujawniaja sie dopiero po porodzie) tu pomoc jest natychmiastowa, na miejscu. To chyba bardzo wazne. Minusy: warunki jak sprzed I wojny, lekarze niestety jawnie wyczekujacy lapowek (choc sa chlubne wyjatki). Moj porod to standartowe jak sadze 2 000. plus prywatne wizyty przed. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: Poród w Klinice na Kopernika 20.04.05, 09:53 Dziewczyny ja sie dowiedziałam że już teraz nie można umówić sie ze swoją położną, albo lekarzem. To forma przeciw działania łapuwkarstwu. Niestety tracimy na tym my... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.chello.pl 20.04.05, 10:13 rodzilam w koperniku 4 lata temu, warunki rzeczywiscie slabe, ale porodowka rodzinna byla calkiem w porzadku (nic nie placilam za rodzinny), poloznej nie mialam oplaconej, mialam pania doktor stamtad (chodzilam do niej przez cala ciaze prywatnie) przyjechala na porod ale w ostatniej chwili bo dosc szybko mi poszlo i zaplacilam jej juz po wszystkim ale bardzo symboliczna kwote nie mialam zastrzezen do opieki, wlasciwie najwazniejsze ze byl moj maz i dalismy rade powiem szczerze ze poloznictwo bylo koszmarne, na szczescie to byly tylko trzy dni i szybko wrocilismy do domu podsumowujac warunki sa tam raczej kiepskie, ale pod wzgledem bezpieczenstwa dziecka to chyba najlepsze miejsce i jeszcze mam jedna uwage: w krakowie mieszkam od kilku lat a pierwsze dziecko rodzilam w innym miescie i powiem wam dziewczyny ze to jakas krakowska choroba to oplacanie poloznych i lekarzy... same sobie szkodzimy takim postepowaniem, sama zreszta uleglam tej schizie ale potoczylo sie tak, ze wlasciwie "moja" lekarka nie miala nawet czasu na interwencje i "obsluzono" mnie w czasie porodu bez zastrzezen i kompletnie bez placenia. nastepnym razem nie ulegne tej presji. oni biora bo my placimy pozdrawiam:) a dokonujac wyboru najlepiej kieruj sie dobrem dziecka i jego zdrowiem a nie swoimi wygodami, bo to jest najwazniejsze udanego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Poród w Klinice na Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:21 ja byłam przez tydzień bo po cesarce, horror, położne krzyczą, na matki i dzieci, warunki straszne, jedna łazienka (3 prysznice i 2 wc) dla wszystkich, wielkie sale na początku leżałam na 8 osobowej a skończyłam na 16 osobowej, Jedyne co dobre to widok na Ogród Botaniczny! Ale czy to Ci pomoże?? ja byłam 4 lata temu, może coś sie zmieniło! Odpowiedz Link Zgłoś