Gość: SEMPER IN ALTUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 21:15 A ZA ROK BĘDZIEMY NA PIERWSSZYM MIEJSCU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anion Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:29 Nie ma się co łudzić,że będziemy na miejscu,maturą matura,ale olimpiady pewnie też będą uwzględniane,a tu z V nie mamy co konkurowac,chyba naprawdę mają jakiś sposób,ale nie to chciałam, mature na szczęście mam za sobą,ale do I LO wróciłabym choćby dzisiaj,bo to genialna szkoła z mnóstwem fajnych nauczycieli (jasne,że są i mniej fajni,ale gdzie ich nie ma?) i jeszcze większą rzeszą naprawdę rewelacyjnych ludzi -nie przemawiają do mnie pojęcia typu wybrana młodzież, szkoły elitarne itd. Moze Nowodworek i Witkowski faktycznie bazują na dobrym, szczęśliwym naborze,ale przede wszystkim fantastycznie poszerzają horyzonty i wyposażają w coś niezwykle przydatnego w dorosłym zyciu - po prostu dają klasę,którą sie czuje. Przyszłam do I LO z podstawówki tak prowincjonalnej jak tylko można,a wyszłam z poczuciem,że spędziłam 4 lata w niezpomnianych murach i nie zawaham sie powiedziec, ze mnie ukształtowały - nie byłabym tym, kim jestem,gdyby nie I LO, jego nauczyciele (tu pozdrowienia zwłaszcza dla matematyków, z którymi miałam radość pracować) i inni uczniowie. Życzę każdemu takiej szkoły i bardzo mnie cieszy każda osoba z mojego miasteczka,która podejmuje wyzwanie i stara sie o przyjecie do I LO - z całego serca im kibicuję. Furda rankingi, liczy się, jakim szkoła Cię stwarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:58 A ja myślę,że za rok Nr1 będzie Nr9 z'05. Odpowiedz Link Zgłoś
nerrrra Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników 21.04.05, 20:49 13 miejsce<buhaha> Moze za rok wyprzedzimy Kęty;p Odpowiedz Link Zgłoś
quille Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników 21.04.05, 21:25 eee jeżeli chodzi o olimpiady to I nigdy nie będzie na pierwszym miejscu - zdecydowanie więcej olimpijczyków jest w V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdfsdf Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:52 hop hop hop moze ja maam cos nie taak z oczami ale nie widze tam IV LO (oczywiscie z Krakowa) czy jaa maam racje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.chello.pl 21.04.05, 22:24 Taaaak, dobrze widzisz :D Juz w zeszlym roku nasza poczciwa czworeczka byla w ogonie (80-ktores miejsce bodaj), ale poniewaz moj genialny rocznik wypadl juz z obiegu opuscili te szkole ostatni "poprawiacze statystyk" ;) Szkoda tylko, ze nikt nie patrzy na to, ze u nas nikt sie nie bawil w olimpiady - generalnie wsrod nauczycieli panowala totalna olewka w tej kwestii - i dobrze - kto mialby jakiekolwiek szanse na olimpiadzie dostawal sie bez problemu na studia wiec szkoda bylo zawracac gitare. I to mi sie w IV podoba. I nie uwierze, ze jest gorsza od XXI czy tam XXII LO tylko dlatego, ze nie jest fabryka olimpijczykow :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:17 hello, nie jest tak źle !! czwórka jest na 65 miejscu :) ja ją skonczylam w zeszłym roku, i mysle ze jest to najlepszea szkoła - uczysz sie tego co trzeba, masz czas na własne zainteresowania, dużo sie dzieje - i nie spedzasz całych dni nad książkami, i w ogole masz szeroką wiedzę a w V LO np. owszem jest mnóstwo olimpijczyków - ale jak przygotowujesz sie do Konkursu a z pozostałych przedmiotów jestes zwolniony - to wybacz ale to nie jest normalna nauka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.tele2.pl 23.04.05, 15:19 ach, oczywiscie uczylas sie w V i wiesz, ze uczniowie w ogole do szkoly nie chodza, tylko sie do konkursow ucza...? Wyobraz sobie, ze owszem, bywaja zwolnieni z zajec- np. na dwa tygodnie przed etapem centralnym...a to, ze sa uczniowie, ktorzy startuja w trzech olimpiadach i maja zwolnienia w sumie 1,5 miesiaca to rowniez prawda...Tylko, ze po co komus wtedy biologia, skoro zgarnia trzy indeksy...? Przy okazji poszerza wiedze z tego, co naprawde mu sie przyda i co go fascynuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka IV Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.chello.pl 25.04.05, 19:27 Ja skonczylam czworke, ale to akurat nie ma nic do rzeczy. Natomiast zastanawiaja mnie Twoje argumenty - ze skoro ktos zdobywa 3 indeksy to po co mu biologia, ze uczy sie tego co mu sie naprawde przyda i co go fascynuje... Zawsze mi sie wydawalo, ze od zdobywania ukierunkowanej wiedzy sa studia, natomiast liceum - jak sama nazwa wskazuje ma dac nam wyksztalcenie OGOLNE. Oczywiscie, ze jednym z jego zadan jest przygotowanie na studia - po to sa profile, ale uwazam, ze niedopuszczalne jest, by np. wybitny historyk czy politolog nie mial bladego pojecia o biologii lub matematyk o literaturze. Sama skonczylam klase jezykowa, ale nikt nie odpuscil mi biologii, matematyki czy historii (chociaz wcale mnie nie interesowaly). Kosztowalo mnie to troche nerwow, bo nie bylismy traktowani ulgowo - do 2 klasy liceum kazdy musial znac material przeznaczony dla klasy ogolnej. Dopiero w 3 klasie, gdy zaczelismy wybierac fakultety zarysowal sie podzial. Po prostu wymagano od nas mniej niz od przyszlych maturzystow, co nie oznacza, nie obowiazywal nas normalny material. Kosztowalo mnie to sporo czasu, nerwow no i oczywiscie sie buntowalam, ale z perspektywy czasu sie ciesze - bo moge powiedziec o sobie, ze jestem czlowiekiem ogolnie wyksztalconym, ktory potrafi rozmawiac o historii, biologii, jezykach, chemii czy nawet o gazach bojowych ;-) a koniecznosc obliczenia czegos nieco bardziej skomplikowanego nie przyprawia mnie o bol zebow. Wiem wiele, moja wiedza jest wybiorcza (skleroza) i niekoniecznie usystematyzowana (lenistwo), ale wiem rzcezy, ktore w zyciu moga mi sie jeszcze przydac i nie zaluje, ze w sumie spedzilam mase czasu nad ksiazka do biologii czy zbiorem zadan z matematyki. A prawdziwa pasje rozwijam na studiach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.tele2.pl 26.04.05, 18:03 to, ze ktos jest zwolniony z olimpiady- powiedzmy na miesiac, nie oznacza, ze pozniej- jakims cudem- ocena z bilogii czy innego przedmiotu na swiadectwie pojawia mu sie automatycznie... trzeba sie pofatygowac do nauczyciela, dogadac, umowic na kilka terminow i zaliczyc dany material... I takie rozwiazanie jest naprawde korzystne dla ucznia- oddaje sie swojej pasji, wygrywa olimpiade, a pozniej, mimo wszystko, ta wiedze- a przynajmniej konieczne dla ogolnego wyksztalcenia minimum- zdobywa i zalicza... wiec nie jest tak, ze od I klasy w V LO uczniowie zainteresowani np. matematyka olewaja wszystko inne, nie wiedza nic nt. historii czy bilogii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka V Do Absolwentki IV IP: *.ghnet.pl 18.05.05, 12:31 Cześć - skończyłam V i byłam laureatką olimpiady. Na czas przygotowań do mojego konkursu byłam zwolniona z innych przedmiotów, i uważam, że to jest bardzo OK. Nie mam pojęcia o "gazach bojowych" i nie potrafię wykonać prostego działania matematycznego - obie te fundamentalne umiejętności nigdy nie były mi do niczego potrzebne, natomiast olimpiada dała mi życiu mnóstwo korzyści. Nie tylko indeks na studia, który - przyznam - był miłą premią za wysiłek, ale przede wszystkim pewność siebie i przekonanie, że "mogę wszystko", jesli tylko zechcę. Moim zdaniem - choć szanuję opinie wszystkich przeciwników olimpiad - start w takim konkursie to świetna rzecz, niczym sie nie ryzykuje, a zawsze się coś zyska. Polecam to wszystkim i pozdrawiam absolwentów V LO i innych szkół krakowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentkaVII LO Re: Do Absolwentki IV IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 10.06.05, 16:52 zgadzam sie:) co prawda w liceum nie startowalam w olimpiadach,ale w gim tak i jak ktos lubi jakis przedmiot to fajnie jest nawet siedziec po szkole, czy nawet nocami i uczyc sie do olimpiady. W gim. nie byloam zawolniona z lekcji,ale i tak sprawialo mi przyjemnosc rozwiazywanie zadan matematycznych (bo to byl konkurs matematyczny). W liceum juz niestety nie bralam w niczym udzialu, bo jakos nie mialam okazji...ale uwazam, ze olimpiady to fajna rzecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Do Absolwentki IV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:41 Hey! Z tego co rozumiem chodziłas do V LO... Wiesz może skąd można zdobyć listy pierwszych klas, które będa w tym roku? Bardzo bym się chciała dowiedzieć do jakiej klasy będzie chodził pewien chłopak...Czy mogłabyś mi jakoś pomóc ??? Pzdr:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akhu Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.77.classcom.pl 22.04.05, 20:32 sorry all a gdzie jest szóstka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXI lo krków Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:22 jest iv lo na chyba 65 miejscu:) faktycznie może masz cos z oczkami... ja tam bardzo się ciesz że moje xxi z Krakowa jest tak wysoko, przewyższamy takie osobliwaści jak III, VIII, XII, XI... na jestem dumna... gdyby jeszcze dodać osiągnięcia artystyczne tov bylibyśmy wogóle pierwsi bo jak powszechnie wiadomo, jestesmy liceum artystycznym! zapraszam gimnazjalistów! jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:25 w V LO uczy sie WSZYSTKIEGO!!! niezaleznie od profilu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.interia.pl 27.04.05, 13:45 pewnie...... Krysia M. odejdzie i wskoczymy na I miejsce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziam Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.ghnet.pl 15.05.05, 15:36 zobaczymy co wykombinuje nowy dyrektor :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Pijarzy IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:51 Pijarzy i tak sa the best. To cudowna szkoła, super atmosfera, wysoki poziom nauki, kompetentni nauczyciele, dużo godzin języków, ogród przed szkołą i mało uczniów. Same plusy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaasne Re: Pijarzy IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.05.05, 16:37 obowiązkowe obozy integracyjne (w wakcje...), modlitwy i msze z każdej okazji jaka się tylko trafi i księża na co drugim przedmiocie nie oszukujmy się KLOOP to nie jest szkoła dla normlanych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: Pijarzy IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:55 Jak nie wiesz to nie pisz. Wyjazd jest tylko raz, przed rozpoczeciem nauki,z eby się pierwszaki poznały. Z ksiezmi mamy tylko religie i to nie wszyscy, a msza jest zawsze w środe popielcową i trzech króli, także może co chwilę te święta według Ciebie wypadaja... No ale plotek jest pełno o Pijarach, większosc to bzdury, bo niektórym szpanerom wydaje się, że liceum katolickie to obciach...Powodzenia życzę z takim nastawieniem i z ufaniem jakims głupim plotkom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia5111 Re: Pijarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:57 Chodze do Pijarów już drugi rok i jakoś nie zauważylam księzy na co drugiej lecji. A nawet jakby byli to co?? Czy ksiądz biolog jest gorszy niż biolog nie ksiądz? Zapewniam że w czasie lekcji z księdzem robi się dokladnie to samo co w czasie lekcji z nie księdzem. A tak serio to glówna zaletą Pijarów są bardzo profilowane klasy. Tzn. ze jak się jest np w humanie to już w drugiej klasie masz same przedmioty humanistyczne i matme:):). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maulinka Re: Pijarzy 18.05.05, 16:07 Hm..Drodzy Uczniowie Liceum Pijarów(i nie tylko)!! Łączę się z Wami duchowo, nie pozwalam poddawać głupim docinkom tych, którzy zazdroszczą , że się do takiej fajnej szkoły dostaliście.. JA też chodzę do szkoły katolickiej, z tym, że do gimnazjum Salezjańskiego w Tarnowskich Górach. Zanim tam poszłam słyszałam, że przez szkolna kaplicę przechodzimy na klęczkach, codziennie gorąco się modlimy, a msza jest raz w tygodniu, na religii katechetka wymaga podpisu księdza w Polu:SPOWIEDŹ, raz na miesiąc. Przyszłam do tej szkoły(juz teraz ją opuszczam :( ) i przekonałam się, że wszystki te plotki były nieprawdziwe. Nie uczą mnie zakonnice, a przed każdą lekcją nie modlę się :"Duchu Święty, który oświecasz serca i umysły nasze". Jest po prostu bardzo miło, sympatycznie, ciepło. Panuje atmosfera spokoju i wzajemnego szacunku. Myślę, że dorastanie w takim otoczeniu jest o wiele korzystniejsze niż w rejonowym gimnazjum. Jestem dumna z mojej szkoły i nie zamieniłabym jej na żadną inną. Czuję się wręcz wyrózniona zaszczytem uczęszczania do niej :P Pozdrawiam wszytskich uciskanych i wszystkich plotkowiczów, którzy nigdy tego typu szkoły jak pijarskiej lub salezjańskiej nie odwiedzili. Pa! Ullla Odpowiedz Link Zgłoś
aaagus Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników 20.05.05, 22:04 hehe a u mnie w szkole tylko 4 olimpijczyków i to wszyscy z mojej klasy. a to klasa (po)maturalna, wiec za rok to marnie bedze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ether WOLNE FORUM X LO W KRAKOWIE IP: *.76.classcom.pl 10.06.05, 15:51 www.phpbbforfree.com/forums/xlo.html ZAPRASZAM NA WOLNE FORUM X LO W KRAKOWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hypnos WOLNE FORUM X LO W KRAKOWIE IP: *.76.classcom.pl 16.06.05, 19:25 www.phpbbforfree.com/forums/xlo.html ZAPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:36 Uważam ten ranking za kompletny bezsens(jak większość osób).Skończyłam w tym roku XLO w krakowie i bez problemu dostałam sie na medycyne(na UJ),mature zdałam w 90%,a przy tym przez 3 lata miałam czas nietylko na naukę ale i na zabawe.I chociaż moja ukochana szkoła jest około 100 miejsca uważam ją za najlepszą!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:54 A skąd wiesz, że się dostałaś na medycynę, skoro jeszcze listy przyjętych nie ogloszono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:11 Nie chce byc nie skromna ale chyba lepiej sie nie dało napisac matury i jestem pewna że mnie tam przyjmą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwa Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:54 Jakieś pomylone te rankingi... o ile mi wiadomo.. tylko w trzech krakowskich liceach maturę zdało 100% uczniów w v lo, vi lo i ii lo. I wydaje mi się dziwnym fakt że zamiast vi lo w czołówce jest nadal i lo. Zwłaszcza że próg punktowy od którego przyjmowano tam w tym roku jest też znacznie mniejszy niż w vi lo. Nowodworej jedzie trochę na renomie.. a to nie fair! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwa Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:54 Jakieś pomylone te rankingi... o ile mi wiadomo.. tylko w trzech krakowskich liceach maturę zdało 100% uczniów w v lo, vi lo i ii lo. I wydaje mi się dziwnym fakt że zamiast vi lo w czołówce jest nadal i lo. Zwłaszcza że próg punktowy od którego przyjmowano tam w tym roku jest też znacznie mniejszy niż w vi lo. Nowodworek jedzie trochę na renomie.. a to nie fair! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:54 Ranking jest z kwietnia czyli sprzed matury...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asta_lavista O VI LO 20.01.06, 22:45 No właśnie, może powiecie mi coś o VI LO. W sumie juz dosyć dużo wiem na temat tej szkoły, ponieważ się tam wybieram, ale będę wdzięczna za wasze opinie. Może ktoś z was chodzi do tego liceum lub jest absolwentem? Jak myślicie jaki próg punktowy ustali się w tym roku? Mam nadzieję, że mój rocznik okaże średnio- wybitnym :P Wtedy będę miała szansę. Ciekawa jestem waszego zdania na temat tej szkoły. Jedni mówią, że teren (Kazimierz) nie jest zbyt bezpieczny, inni są bardzo zadowoleni. Osobiście wolę przedmioty humanistyczne, dobrze mi idzie nauka języków. Podoba mi się hiszpański jednak niewiem czy zdecydowałabym się na tą czteroletnia klasę z tym językiem. Słyszałam, ze już w trzeciej klasie wszystkie przedmioty wykładane są w tym języku...Czekam na wasze odpowiedzi :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me:) Re: O VI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:19 No ja też tam chce tylko ja chce do wykładoweczki angielskiego!:p Też zastanawiam się ile punktów potrzeba będę mieć ok 160 ale nie wiem czy wystarczy:( i jeszcze egzaminy dodatkowe:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fidelis Re: Ranking liceów 2005 - Tabela wyników IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.06, 21:18 Gratulacje dla V i Nowodworka od Sobieskiego- zdystansowaliście nas, ale w przyszłym roku rywalizacja będzie bardziej zacięta i mam nadzieję, że przynajmniej Was dogonimy. Odpowiedz Link Zgłoś