Gość: Angie (Władek) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:14 mam pytanie! chciałabym uczestniczyć w Mszy celebrowanej przez ks. Mieczyława Malińskiego. Czy ktoś wie gdzie i kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Angie (Władek) Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:19 nie ukrywam, że zależy mi na spojrzeniu w oczy tem donosicielowi na naszego Papieża Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 To proste...misiu... 0 18.00 u Wizytek 29.04.05, 08:26 To przyjdź misiu i spojrz. Zycze Ci byś dotrzymał spojrzenia i jeszcze lepszego samopoczucia Ci życzę. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
baxie Re: ks. Mieczysław Maliński 28.04.05, 22:39 Jakiemu znowu donosicielowi? Oszalałeś?! Baxie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:59 to nie ja pisałam , tylko ktoś sie podszył, nie jestem z krakowa, więc nie mam stałego logina na tym forum :P chce przyjechać tu specjalnie z dalekiej póółnocy żebvy go zobaczyć i usłyszeć jako bliskiegio przyjaciela papieża :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hereticus Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:07 Nie masz po co przyjeżdzać. Idź do kościoła gdziekolwiek, przynajmniej będziesz uczestniczyć w katolickiej mszy św., a nie w jakichś wydziwach ks. Malińskiego, który mieni się być przyjacielem Jana Pawła II, a w ogóle Go nie słucha, zmieniając teksty Mszy św. według swego widzimisię. Poza tym P. Grajewski, a także P. Lasota - obaj z IPN - niedwuznacznie dali ostatnio do zrozumienia, że ks. Maliński nie ma u nich materiałów, którymi mógłby się chlubić. Czekajmy na opracowanie Lasoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.chello.pl 29.04.05, 11:44 Gość portalu: Hereticus napisał(a): > Nie masz po co przyjeżdzać. Idź do kościoła gdziekolwiek, przynajmniej będziesz > > uczestniczyć w katolickiej mszy św., a nie w jakichś wydziwach ks. Malińskiego, > > który mieni się być przyjacielem Jana Pawła II, a w ogóle Go nie słucha, > zmieniając teksty Mszy św. według swego widzimisię. możesz napisać o co chodzi z tym zmienianiem tekstu mszy, parę razy gdzieś zasłyszałam, ale nie rozumiem - mówi swoimi słowami, zmienia liturgię...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hereticus Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 12:55 Sam układa na poczekaniu modlitwy, których zmieniać nikomu nie wolno. Jan Paweł II napominał księży, że Msza św. nie jest prywatną własnością odprawiającego ją i nie może być odprawiana, jak się komu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: ks. Mieczysław Maliński 29.04.05, 12:56 oj nie dowiesz się . Koleś nigdy tam nie był , ale jest "dobrze" poinformowany i rozpisuje się o róznych herezjach. Jednak szczegółów Ci nie poda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hereticus Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 22:26 Nie rozpisuję się o "róznych herezjach", ale o jednej sprawie, mianowicie o nieposłuszeństwie wobec Ojca św. i tym samym o braku wspólnoty kościelnej. A wiadomości o radosnej twórczości eucharystycznej księdza M. mam od osób godnych zaufania, kórym wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
aborygen1 Nieposluszenstwo??? 30.04.05, 04:32 Co to za gadanie , ze ksiadz nie prawa tworzyc modlitwy!!! Kosciol sam naucza, ze modlitwa nie polega na "klepaniu" tego samego tekstu lecz na rozmowie z Bogiem. Msze celebrowane przez ksiedza Malinskiego nie polegaja na klepaniu pacieza, sa zywe. Co do ksiedza Malinskiego, ze jest ubekiem to takiej bzdury dawno nie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hereticus Re: Nieposluszenstwo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:17 Modlitwa prywatna, tak. Ale modlitwa liturgiczna jest ściśle określona, także po to, by była taka sama w całym Kościele. A o bzdurach być może nie będziesz mówił, gdy IPN ujawni, kto kryje sie pod kryptonimem "Delta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hereticus Re: Nieposluszenstwo??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 08:57 info.onet.pl/1090801,11,item.html "Wprost": Z badań historyków wynika, że ks. Mieczysław Maliński, przyjaciel Karola Wojtyły był przez SB zarejestrowany jako tajny współpracownik o pseudonimie Delta. Tygodnik pisze, że w Archiwum Akt Nowych IPN odnalazła się notatka pracownika Urzędu ds. Wyznań (ściśle współpracującego z SB) z rozmowy z ks. Malińskim z 1967 roku, z której wynika, że przyjaciel papieża analizował stosunki w Kościele katolickim, zwłaszcza relacje między kardynałami Wyszyńskim a Wojtyłą. W ocenie SB agent Delta był jednym z najważniejszych tajnych współpracowników relacjonujących pierwszą pielgrzymkę papieża do ojczyzny w 1979 roku. Oficerem prowadzącym Delty był kpt. Bogdan Podolski. Mimo że duża część teczki pracy Delty została pod koniec lat 80. zniszczona, zachowane dokumenty pozwalają na jego zidentyfikowanie - pisze "Wprost". Ks. Maliński zaprzecza, by był agentem SB o kryptonimie Delta, twierdzi również, że nie zna kpt. Podolskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.ziobro Re: ks. Mieczysław Maliński 03.05.05, 16:56 Gość portalu: zuza napisał(a): > Gość portalu: Hereticus napisał(a): > > > Nie masz po co przyjeżdzać. Idź do kościoła gdziekolwiek, przynajmniej > będziesz > > > > uczestniczyć w katolickiej mszy św., a nie w jakichś wydziwach ks. > Malińskiego, > > > > który mieni się być przyjacielem Jana Pawła II, a w ogóle Go nie słucha, > > > zmieniając teksty Mszy św. według swego widzimisię. > > możesz napisać o co chodzi z tym zmienianiem tekstu mszy, parę razy gdzieś > zasłyszałam, ale nie rozumiem - mówi swoimi słowami, zmienia liturgię...???? Kościół prześladowany za prawdę Od kilku miesięcy jesteśmy świadkami bezprecedensowego, pełnego nienawiści i fałszerstw ataku na Kościół katolicki w Argentynie. W tę antykatolicką akcję wprzęgnięto zarówno potężną machinę niechętnych Kościołowi liberalnych mediów, jak i instytucje państwowe z lewicowym prezydentem Kirchnerem i jego gabinetem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: ks. Mieczysław Maliński 04.05.05, 21:21 Gość portalu: zuza napisał(a): > Gość portalu: Hereticus napisał(a): > > > Nie masz po co przyjeżdzać. Idź do kościoła gdziekolwiek, przynajmniej > będziesz > > > > uczestniczyć w katolickiej mszy św., a nie w jakichś wydziwach ks. > Malińskiego, > > > > który mieni się być przyjacielem Jana Pawła II, a w ogóle Go nie słucha, > > > zmieniając teksty Mszy św. według swego widzimisię. > > możesz napisać o co chodzi z tym zmienianiem tekstu mszy, parę razy gdzieś > zasłyszałam, ale nie rozumiem - mówi swoimi słowami, zmienia liturgię...???? Co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.pl / 62.233.214.* 28.04.05, 23:21 Tu masz informacje: www.malinski.pl/?inc=inne_focus&id=94&t=inne&jakie=aktualnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albin Re: ks. Mieczysław Maliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 06:42 To teraz tygodnik trockistowski jest dla niektórych wiarygodny ? Zbiegiem okoliczności należy tłumaczyć fakt odkrycia rewelacji po odejściu Ojca św ? Dla mnie wystarczy w zupełnośi ze ON miał zaufanie do ksiedza Malińskiego, do Hejmo itd. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Chamstwo "Wprost" poraża! 03.05.05, 20:11 Tygodnik "Wprost" jako tytuł i jego szef jako Rycerz (albo falszywka,ale to mało ważne ) powinni pójśc na badania lekarskie. To chamstwo pisma poraża! Aż dziw,ze mądry Generał wziął na sekretarza KC PZPR takiego typka jak Mareczek Król! Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.ziobro NSZZ "Solidarność" walczy o dobrobyt !!! 04.05.05, 15:40 W Sanktuarium Najświętszej Maryi Panny Niepokalanej we franciszkańskim Niepokalanowie związkowcy z NSZZ "Solidarność" Zakładów "Ursus" odnowili akt zawierzenia ich miejsca pracy Maryi. Ksiądz biskup Marian Duś odsłonił i pobłogosławił tablicę upamiętniającą to wydarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś