Dodaj do ulubionych

Czy ciężko dostać się na AP??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 14:45
Będe starała się dostać na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną lub pracę
socjalną lub informację naukową i bibliotekoznawstwo ale nie wiem czy mam
szanse. Jak możecie to napiszcie jak tam jest. A tak przy okazji czy trudno
znaleźć mieszkanie do wynajęcia i czy są bardzo drogie bo jestem z
województwa mazowieckiego. :)
Obserwuj wątek
    • kati_p Re: Czy ciężko dostać się na AP?? 03.05.05, 18:17
      hej, ja jestem na PPiW, dostałam się bez problemu- na egzamin szłam w ciemno,
      bez żadnego przygotowania, i miałam piąty wynik na liście rankingowej :)
      • Gość: Sylwia Re: Czy ciężko dostać się na AP?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:07
        właśnie na ten kierunek chce iśc najbardziej, ale obawiam sie sprawdzianu
        predyspozycji muzycznych oraz poprawności wymowy, bardzo ciężko przez to
        przejść ?? Dzieki za informacje :)
        • Gość: arsek Re: Czy ciężko dostać się na AP?? IP: 193.193.85.* 04.05.05, 10:07
          na informacje naukowa też nie jest zbyt ciężko , ale musisz mieć średnią
          przynajmniej 5,00. Poniżej nie przyjmowano w z4eszłym roku. Ale studia bardzo
          ciekawe ( wbrew krążącym opiniom) ciekawsze i szersze niż na UJ.
          Polecam!!! zapraszamy do Krakowa. Z mieszkaniami bywa różnie , ale jak
          znajdziesz pokój z koleżanką z roku to znacznie taniej. generalnie to pokój
          solo ok. 250,- zł.
          • Gość: Sylwia Re: Czy ciężko dostać się na AP?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 13:37
            Dzięki za wiadomość bardzo mi się przydała już wiem że nie ma sensu składać na
            bibliotekoznawstwo :( bo niestety, aż tak wysokiej średniej nie mam.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Oliver Pedagogika Społeczno Opiekuńcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:43
              Jeśli chodzi o Praca Socjalna, to raczej nie polecam. Z tego co słysza, to
              wykładowcy nie są zabardzo wykwalifikowani. Nie ma specjalistów od pracy
              socjalnej poprostu. Kierunek jest takie jakiś nijaki, co wiem od znajomego,
              który przeniusł się na Społeczno - Opiekuńcza, gdzie i ja będe startował ;-)
              Pozdrawiam
              Polecam zdawać na ten kierunek, na który chcesz się dostać i skupć się na nim.
              Co do trudności, to zapoznaje sie z testami i sa łatwiejsze niż na UJ /do
              których dochodzi jeszcze lektura/.
              • Gość: Zuzia Re: Pedagogika Społeczno Opiekuńcza IP: *.devs.futuro.pl 11.06.05, 00:39
                Chciałabym się dowiedzieć czegoś odnośnie testów na pedagogikę społeczno-
                opiekuńczą.Gdzie można takie testy kupić i z czego się ogólnie trzeba
                przygotować ,bo na stronie internetowej AP raczej można uzyskać skąpe
                informacje?

Zuza
                • Gość: ewa Re: Pedagogika Społeczno Opiekuńcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 08:57
                  Testy można kupić w bibliotece w budynku na ul. Ingardena. Kosztują 20 albo 30 zł.
                  A z czego się przygotować - na stronie AP piszą, żeby czytać prasę pedagogiczną
                  - no i tu mają rację, bo na teście pojawiają się terminy, które można poznać
                  czytając takie gazetki (np. Edukacja i Dialog, Wychowawca, Charaktery itd.)
                  Poza tym test opiera sie na rozumieniu tekstu czytanego i jeżeli ktoś nie
                  posiadł takiej umiejętności to może mieć problemy.
                  Są jeszcze pytania, gdzie trzeba wykryć, że np. między wymienionymi w
                  przykładzie przedmiotami zachodzi np. stosunek nadrzędności - podrzedności (np.
                  mebel:stół) i potem inne słowa tak dopasować.
                  Więcej nie pamiętam, bo egz. miałam 2 lata temu:)
            • Gość: Oliver Re: Czy ciężko dostać się na AP?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:08
              Zapomniałem dodać, że nie mówiłem o kierunk na Praca Socjalna na AP, bo na tej
              uczelni to się nie orientuje /jesli chodzi o ten kierunek/.
              Jednak wiem, że jeśli zdajesz na jakiś kierunek z peagogiki, to na iny nie
              możesz, gdyż testy sa w tym samymczasie.
              • Gość: gostek Re: Czy ciężko dostać się na AP?? IP: *.broker.com.pl 11.06.05, 19:30
                Prawda jest taka, ze na niektore kierunki jest sie trudniej dostac niz na UJ, z
                niektorymi jest odwrotnie - najczesciej pedagogika jest lepsza na AP niz na UJ,
                ale niektorzy tylko patrza na tradycje, ale nie dostrzegaja, ze wazny jest
                dzien codzienny i praktyczna nauka - a tego jest wiecej na AP niz na UJ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka