Dodaj do ulubionych

Czy stadion na Kurdwanowie będzie przeszkadzał ...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 23:08
Uważam, że to bardzo dobry pomysł. Zamiast widoków wałęsających się młodych
ludzi, czasami rozrabiających, możemy być pewni, że mlodzież nasza mająca
nowe dobre warunki do uprawiania sportu, dobrze spożytkuje swoje siły, tj.
dla zdrowia. Jestem za !!!
A przy okazji, co z tym obiecanym nam parkiem w środku osiedla? A co z
basenem?
Obserwuj wątek
    • ona.i.one ZDECYDOWANIE PRZECIW! 12.05.05, 00:48
      a ja bym miała poważne obiekcje, przecież tam mamu już boisko, po co budować mały stadion? Przecież deweloper nie robi tego z dobrej woli, oni chcą na tym zarobić. Skoro wykładają 3 mln. będą chcieli to odzyskać (powiedzmy w 20 lat, 150tys. rocznie, 410zł dziennie) do tego dodać zarobek i koszty.
      Dzieciakom i rodzinom o których mówisz zamiast dostępnego obecnie boiska i parku zostanie patrzenie przez ogrodzenie jak grają inni, bo nie będzie ich na owo boisko zwyczajnie stać.
      Zauważ, że przedstawiciel dewelopera w kółko powtarza USTALIMY, USTALIMY, USTALIMY - ustalą darmowe godziny od 8-10 i od 19-21 w czwartki i na tym się skończy.
      Może niech pan prezes U. zadeklaruje dzisiaj ileż to będzie godzin tygodniowo (2,3 może 5). No prosimy.
      Ludzie troszeczkę wyobraźni, nikt z nas przecież nie płaciłby za coś co mógłby mieć za darmo. Piękne słówka, a tutaj chodzi tylko o kasę.
      Walczmy o nasze!
      • szut Re: ZDECYDOWANIE PRZECIW! 12.05.05, 07:22
        ona.i.one napisała:
        (...)

calkiem slusznie, bramki sa wiec grac moga juz teraz. a "stadion" jest w poblizu petli trmwajowej. czy im ktos placi za to, by mieszkancom calkowicie spieprzyc ladny widok?
      • antekkk3 Re: ZDECYDOWANIE PRZECIW! 12.05.05, 22:11
        A co to szanownej Pani przeszakdza że ktoś zarobi. Trudno zeby oczekiwać,
        altruistycznych postaw od podmiotów funkcjonyjących w warunkach gospodarki
        rynkowej!!! a jeśli równocześnie korzystają na tym mieszkańcy naszej dzielnicy
        i nasze dzieci, zamiast pic piwo przed blokiem będą miały gdzie pograć w piłkę
        to co nam do tego ile i kto na tym zarobi!!!
        • ona.i.one Re: ZDECYDOWANIE PRZECIW! 12.05.05, 23:03
          Nie przeszkadza mi, że ktoś zarobi, to bardzo dobrze.
          Przecież tam jest już boisko, poza tym mamy już ministadion przy pętli i jakoś nie specjalnie zmieniło to zwyczaje młodzieży o której pani wspomina. Uważam (i nie jest to tylko moje zdanie), że ten teren doskonale spełnia swoje funkcje, a cały ten biznes to próba dobudowania na siłę powierzchni użytkowej, którą później będzie można wynająć. Takie jest cel tego biznesu, a terenów zielonych już nie odzyskamy. Może mi pani powiedzieć, gdzie mam chodzić na spacery z córkami. Może na płatny stadion???????
      • Gość: kibic Wisły Re: ZDECYDOWANIE PRZECIW! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 18.05.05, 13:16
        Ja chcę najtańszą piwiarnię jaka wogole jest w Polsce z wynoszeniem piwa
        butelkowego na zewnątrz oczywiscie bez kaucji za butelki
    • Gość: marek Re: Czy stadion na Kurdwanowie będzie przeszkadza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 07:59
      Właśnie - stadion jest przy pętli, idealnie nadaje się na takie miejsce jak
      chce tego Wawel Service. Natomiast park przy Bujaka/Turniejowej zostanie
      ewidentnie popsuty przez jakakolwiek zabudowe.
    • Gość: kasia tylko prezes skorzysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:13
      jest ladny widok i miejsce do spacerow - a ze tyle ludzi chce korzystac z
      parku, to dlaczego na tym nie zarobic, panie prezesie?
    • Gość: lekter Re: Czy stadion na Kurdwanowie będzie przeszkadza IP: *.ies.krakow.pl 12.05.05, 09:36
      Mieszkam na ulicy Koridana. Park przy ulicy Turniejowej obecnie jest wspanialym
      miejscem na spacery odpoczynek dla dzieci, sa tam boiska, na ktorych o dowolnej
      godzinie mozna sobie zagrac w pilke. Dlaczego ktos wchodzi z buciorami i chce to
      wszystko popsuc obiecujac boiska i budynki o charakterze komercyjnym. Zostanie
      nam chodzenie na spacery wokol siatki i boiska na ktorym beda grali nieliczni.
      Co to za glupie pomysly z biletami dla mieszkancow. Juz to sobie wyobrazam. Cala
      sprawa sprowadza sie do tego ze ktos znowu chce zarobic na duzym zbiorowisku
      ludzi. Po prostu bedziemy placic za wstep na teren na ktorym dzis mozemy
      spcerowac za darmo. Uwazam ze wszyscy pzeciwnicy budowy powinni sie
      skontaktowac z nasza Rada Dzielnicy zeby sprawy nie poszly za daleko. Siedziba:
      ul. Wysłouchów 34, 31-611 KrakówTelefon: 654-89-33, Fax: 654-57-74E-mail:
      dzielnica11@um.krakow.pl, rada@dzielnica11.krakow.plStrona WWW:
      www.dzielnica11.krakow.pl
    • Gość: kris Re: Czy stadion na Kurdwanowie będzie przeszkadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:23
      a może tak ale zmienić lokalizacje, a jest wolny teren w kierunku ulicy
      kanarkowej bo za taką lokalizacją trzeba zmienić władzę lokokalną, buduje się
      na terena nie zagospodarowanych a ta lokalizacja jest formą nad treścią
      • Gość: mieszkaniec Stanowczo nie !!!! IP: 213.25.22.* 12.05.05, 12:15
        Kiedyś to osiedle było najlepiej zaprojektowanym w Krakowie.
        Wysokie bloki mądrze wymieszane z niskimi, dużo wolnego miejsca, place zabaw
        dla dzieci, miejsce na zieleń. Nie przytłaczała bliskość betonowych murów do
        nieba. Mieszkańcy nie czuli się klaustrofobicznie, "było czym oddychać"
        Od pewnego czasu zaczęto osiedle dogęszcz.., Biedronka, bloki koło Biedronki
        Najpierw jeden, potem chyba ze dwa, już nie czteropiętrowe tylko wierzowce
        przysłaniające niebo starszym mieszkańcom. Gdzie wczesniej był kawałek wolnego
        miejsca stawał wysoki betonowy mur. Ale nigdy nie przyszło mi do głowy, że
        można podnieść rękę ( i to za przyzwoleniem reprezentantów mieszańców - zarządu
        Spółdzielni KN)na otatni zielony (pięknie i mądrze zaprojektowany) obszar w
        centrum degradowanego osiedla.
        Precz z płotami, trybunami na 600 osób, budynkami klubowymi z pomieszczeniami,
        które ktoś chce wynajmować żeby zarobić (budynek z pomieszczeniami już jest
        koło kortów, a jego pomieszczenia wynajmowane są przez kosmetykę, gabinety
        lekarskie etc).
        NIE CHCEMY MIESZKAĆ W BUNKSZE !!!!!!!!

• szut Re: Stanowczo nie !!!! 12.05.05, 12:21
          > NIE CHCEMY MIESZKAĆ W BUNKSZE !!!!!!!!

moze w bunk_RZ_e?
          po prostu paru kolejnych kolesi chce zarobic...
          • Gość: mieszkaniec Re: Stanowczo nie !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:30
            I w bunksze i w bunkrze tak samo - bez powietrza i przestrzeni.
            • szut Re: Stanowczo nie !!!! 12.05.05, 13:07
              z pogladem sie zgadzam, ale, ze sie do bledu przyczepilem po prostu ;)
              • megas1 Re: Stanowczo nie !!!! 12.05.05, 15:24
                Lepiej żeby drzew dosadzili i zagospodarowali jako park z prawdziwego zdarzenia, starannie zaprojektowany przez speców od krajobrazu. Taki mały Central Park :)

• Gość: eek więcej Europy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:58
      Cały ten zgiełk wokół projektu, który nawet nie został jeszcze publicznie
      przedstawiony w szczegółach (a to trzeba koniecznie wymóc, bo nie można
      przecież znowuż akceptować czegoś w ciemno) przypomina mi nie tak dawne
      protesty wobec inwestycji wokół dworca głównego w Krakowie, tą całą absurdalną
      obronę "Baru Smok", jako ostoi "krakowskiego klymatu"... Jasne, dziś mamy na
      Kurdwanowie bardzo fajne "dzikie boisko" - ale w prawdziwie europejskich
      miastach mieszkańcy mają do dyspozycji nie tylko sam goły plac do kopania
      piłki, ale centra sportowe z prawdziwego zdarzenia! Sauny, fittnes kluby, a
      obok tego kawiarenki, biblioteki! I nie sądzę, by teren stadionu, poza
      wydarzeniami sportowymi o charakterze komercyjnym, był zamknięty - przecież to
      byłaby głupota. Otwarty teren boiska przyciąga ludzi, klientów dla zbudowanej
      wokół infrastruktury sportowo-rozrywkowej. Tak sobie to wyobrażam. No, jeśli
      Wawel Service chce postawić sam tylko stadion, to faktycznie byłoby głupie, ale
      nie podejrzewam. Mam nadzieję, że będzie to coś więcej. Jak pisałem wyżej -
      wpierw trzeba zobaczyć szczegółowe plany, by móc ocenić. Nie miałbym jednak nic
      przeciwko powstaniu na Kurdwanowie centrum sportowo-rekreacyjnego z prawdziwego
      zdarzenia, które podniosłoby prestiż dzielnicy i... nie ukrywam, że wzrost cen
      mieszkań, dla mnie jako szczęśliwego posiadacza lokum na Kurdwanowie, byłby też
      miłym akcentem :)

W Szwecji widziałem takie nowoczesne osiedlowe centra sportowo-rekreacyjne, z
      których korzystają nie tylko młodzi, ale też osoby w wieku średnim i starsze,
      bo kluby fittnes nastawiają się w nich na obsługę wszystkich potencjalnych
      klientów w okolicy, oferując zajęcia ruchowe dopasowane do kondycji konkretnego
      człowieka, i bardzo mi się spodobały. Jeśli na Kurdwanowie miałoby powstać coś
      podobnego, plus jakiś estetycznie zaaranżowany park, to jestem jak najbardziej
      za. Optymistycznie zakładam, że nas wszystkich będzie stać na coś więcej niż
      kopanie piłki za friko na "dzikim boisku" :)

Dość skansenu! Więcej Europy!
      • ona.i.one zapomniałeś dodać 12.05.05, 17:46
        ARTYKUŁ SPONSOROWANY
        • Gość: eek Re: zapomniałeś dodać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:19
          Och jasne, gdy ktoś potrafi konstruować zdania wielokrotnie złożone to zaraz
          muszą mu za to płacić, bo spontanicznie to się tylko równoważników zdań
          używa... paranoja....

Polecam wycieczki zagraniczne do miast, które mają centra rekreacyjne z
          prawdziwego zdarzenia, a nie same "dzikie łączki"... :p

boooosze...
          • ona.i.one Re: zapomniałeś dodać 12.05.05, 20:55
            Jest tylko jeden mały problem, ten stadion nie jest mieszkańcom do niczego potrzebny. Mieszkańcy potrzebują natomiast spokojnego kawałka zieleni, wystarczy o niego troszkę zadbać. Koszt minimalny, a dalej będą mogli z niego korzystać za darmo. Paranoją można nazwać zabudowywanie ostatniej enklawy przyrody i to w miejscu takim jak Kurdawanów.

> Polecam wycieczki zagraniczne do miast, które mają centra rekreacyjne z
            > prawdziwego zdarzenia, a nie same "dzikie łączki"... :p
            ten stadion będzie pewnie miał coś z nimi wspólnego? :)

taki sobie ten PR by WS
            • Gość: eek Re: zapomniałeś dodać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:56
              Wiesz, ona.i.one, jak cię czytam, to mi się przypomina stare mądre powiedzenie: u innych najprędzej dostrzegamy własne grzechy.

Wrzuciłem sobie ciebie w wyszukiwarkę, i to daje do myślenia...

Nie zgadzam się z powtarzanym przez ciebie argumentem, jakoby obecne półdzikie tereny służyły wszystkim. Wiem, że w Polsce zwyczaj aktywnego spędzania wolnego czasu (w znaczeniu sportowym, a nie alkoholowym) zanika u większości po ukończeniu szkoły i za szczyt swej dbałości o zdrowie uznają przejście paru kroków o własnych nogach, zaś jedyną powszechnie uznaną metodą na ulżenie oczom zmęczonym betonem jest pozwolenie zieleninie na mniej lub bardziej swobodny rozrost pomiędzy, ale.. ja osobiście nie należę do grona tego typu tradycjonalistów. I zapewne nie jestem jedyny Dlatego też na wszelką inwestycję w tym zapyziałym mieście patrzę przychylnie, o ile nie jest czystym kretyństwem. Ta nie wydaje się nim być. Mogliby jeszcze pomyśleć o poziomowych parkingach - samochody zastawiające chodniki budzą we mnie atawistyczną żądzę mordu...

No i... powiedz ona.i.one - z jakiej firmy piszesz?
              • ona.i.one Re: zapomniałeś dodać 13.05.05, 13:26
                i co tam ciekawego znalazłeś?
                Gdybyś się podpisywał jednym nickiem, też pewnie doszlibyśmy do ciekawych wniosków :)
                Co do twoich argumentów w pełni się z nimi zgadzam, obiekty sportowe są nam potrzebne i takowe obiekty na mojej okolicy już się znajdują. Jednak mieszkając na tak gęsto zabudowanym osiedlu nasze rodziny tym bardziej potrzebują terenów zielonych, parków z alejkami, ławeczkami, kameralnymi boiskami, a nie jakiś płatny obiekt ze sztuczną (sic!) trawą, do tego otoczony sklepami czy knajpą. Beznadzieja!!

One.i.one pisze z firmy "ja i moje córy" :DDD
                Ciekawe jakiej firmie zależałoby na zachowaniu tego terenu dla mieszkańców?????
                • Gość: eek Re: zapomniałeś dodać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:38
                  Zgaduję - może opozycyjna frakcja w spółdzielni? Ktoś, kto chciałby sam "zagospodarować", kto ma już konkretne plany i hojnego inwestora i tylko czeka na skok w górę... sklepik może jakiś? budyneczek?

Eee, nie mam zamiaru się bawić w komisję śledczą... na pewno jesteś tylko szczerze zaniepokojoną gospodynią domową, która literek "PR" używa ze znajomością kontekstu, lecz myśli, iż oznaczają "program radiowy", heh, heh.

Ech, ci "szczerze zatroskani" ...
                  • ona.i.one Re: zapomniałeś dodać 13.05.05, 14:36
                    No właśnie, Ci 'szczerze zatroskani' i bywali po europejskich miastach.
                    ;D
      • Gość: europejczyk Re: więcej Europy... IP: 62.233.151.* 13.05.05, 15:53
        Nie wiem, w ilu miastach Europy Pan byl, ale na pewno zauwazyl Pan to, ze
        specyfika Polski rozni sie nieco od specyfiki panstw europy zachodniej.
        Powierzchnia miast europejskich jest duzo wieksza niz Krakowa, przeliczajac na
        jednego mieszkanca, co oznacza, ze metraz przypadajacy na jednego mieszkanca
        jest wiekszy. Poza tym istnieje cos takiego, jak architektura miasta, podczas
        gdy u nas jest dzicz polegajaca na upychaniu blokow i kolejnych inwestycji
        przez developerow tam, gdzie tylko uda im sie kupic jakis kawalek ziemi (nie
        wnikajac juz w sposoby uzyte do finalizowania inwestycji).

Zielen jest tym czyms, co interesuje ludzi kupujacych mieszkania duzo bardziej
        niz zaawansowane centra sportowe. Martwie sie planowana inwestycja tylko z
        jednego powodu. Tego samego, dla ktorego Pan sie cieszy. Mam tutaj lokum, ktore
        za kilka lat planuje sprzedac, lecz chcialbym uczynic to z zyskiem. Rok temu,
        sposrod dwoch zarezerwowanych mieszkan wybralem to, na Kurdwanowie. Gotowa
        infrastruktura zwyciezyla nad pieknym widokiem lokum, ktore moglem miec na
        Ruczaju. Zdecdowalem, ze jesli jest tutaj tak wielki park, to wole jego niz
        Ruczaj i jego zielen Klubu Jezdzieckiego, ktorego widok mialbym z okien mego
        przyszlego mieszkania.

Teraz boje sie, ze ludzie nie beda chcieli kupic mieszkania z rynku wtorenego
        na Kurdwanowie, ktory nie dosc, ze cieszy sie zla slawa, to na dodatek starci
        jeden ze swoich najwiekszych atutow (park). Nie wspominajac juz tego, ze przez
        najblizszych kilka lat osiedle stanie sie ogromnym placem budowy.

Prosze sobie to wszystko jeszcze raz przemyslec.
    • berberis Wytną drzewa, wyasfaltują i zabetonują... 12.05.05, 19:57
      Wytną drzewa, wyasfaltują i zabetonują cały skwer tak jak na innych
      inwestycjach Wawel-Service. Ten skwer to jedyne zielone miejsce na osiedlu, na
      którym mogą się spokojnie bawić dzieci. Nikt uczciwy nie uwierzy, że ta
      inwestycja może przynieść coś pozytywnego dla mieszkańców, chyba tylko
      pseudokibice się ucieszą bo będą mogli urządzać zadymy.
      Ciekawe czy prezesi Wawel-Service przeprowadzą się na Kurdwanów po
      zrealizowaniu takiej inwestycji ?
    • Gość: rdzennyMieszkaniec APEL!!!!!!WAŻNE!!!!! IP: *.chello.pl 12.05.05, 23:59
      Ludzie piszcie jak najwięcej i rozpowiadajcie tą bezsensowną inwestycję każdemu
      kogo znacie i nie znacie-musi zrobić się jeszcze większy szum wokół tej
      sprawy!!! Jeżeli chcą budować stadion, niech rozbudują KS Armaturę - tam są
      super tereny i nikomu nie wadzą!!! a tu jest pełno dzieci dla których znów
      zniknie teren do zabawy, tak jak kiedyś dwie super górki na sanki, na pierwszej
      postawili bloki(między turniejową a bujaka) a na drugiej proboszcz zbudował
      schody :/ a teraz znów chcą zabrać nam kolejny teren. Już raz wybudowano
      centrum sportu i rekreacji na wysłouchów i co i popadło ruinę a teraz żeby
      skożystać trzeba płacić - mieli tam budować basen i co nico :), teraz będzie
      tak samo, na początku dla wszystkich a później trzeba będzie płacić, bo
      przecież koszty utrzymania sztucznej murawy są ogromne i nikt nie będzie chciał
      żeby jakieś dziecko zbalonikiem wchodziło na nią bo może zniszczyć, więc wstęp
      na nią napewno nie będzie tani!!!nie mówiąc już o meczach - nasi chłopcy
      osiedlowi - których serdecznie pozdrawiam :) - napewno nie dadzą żyć
      przyjezdnym !!! Teraz jest spokuj i cisza, dzieci sie bawią i grają a co
      najważniejsze robią to za darmo!!! Jeżeli wybudują ten stadion to zrobi się
      jeszcze ciaśniej będzie wąska uliczka między żłobkiem a boiskiem noi z drugiej
      strony też między blokiem a boiskiem, jeżeli chodzi o rzeźby to mogą stawiać
      byleby były ładne-przynajmniej mój pies będzie miał na co sikać :) słyszałem że
      mają mieć 3,5 m wysokości - musimy walczyć o naszą ziemię aby nasze dzieći
      miały gdzie się wychowywać (sam nie mam jeszcze dziecka mam dopiero 23 lata ale
      kiedyś napewno:)))!!! a co do zapisywania dzieci do klubu który miałby tu
      powstać to bez przesady-obok jest KS armatura, Orzeł pisaki wielkie, ja sam
      trenowałem przez 6 lat(od 2 klasy podstawówki) w KS Kabel i w innych klubach w
      Krakowie. więc jakiś nowy nędzny klub jest nie potrzebny, przecież mamy dom
      kultury i w nim też jest pare sekcji sportowych, a oprócz tego w szkołach
      karate itp. Ja juz rozmawiałem z paroma osobami i napewno nie zostawimy tego,
      jak trzeba będzie to zrobimy nawet "pod napięciem" ;p, popatrzcie na inne
      osiedla jak tam jest ciasno!!!oni wszyscy nam zazdroszczą bo nie mają tyle
      miejsca!!! i pomyślcie jeżeli choć troszkę przekadzała wam Marylka jak
      śpiewała, to uświadomcie sobie że jak wybudują stadion to taka impreza nie
      będzie raz czy dwa razy do roku tylko przynajmniej raz czy dwa w tygodniu!!!
      pozdrawiam pa ;*
      • Gość: mieszka POPIERAM !!! Precz ze stadionem.!!!! IP: 213.25.22.* 13.05.05, 09:54
        • Gość: cos tu smiedzi WAWEL SERVICE IP: 62.233.151.* 13.05.05, 15:24
          Kontaktowalem sie z czlowiekiem z Wawel Service

<b.krawczak@wawel-service.com.pl>

i powiedzial, ze planuja spotkanie informacyjne z mieszkancami
          Kurdwanowa: "Odbędzie się ono najprawdopodobniej w poniedziałek 16 Maja , na
          terenie Kurdwanowa". Szanowny Pan Krawczak nie odpisal mi jednak kiedy i gdzie
          DOKLADNIE bedzie to spotkanie, ani tez w jaki sposob zamierza poinformowac o
          nim mieszkancow Kurdwanowa.

Ludzie, ktos nam chce niezle obrobic d...

Na terenie Kurdwanowa jest duzo boisk, przy ktorych mozna biegac i grac,
          niezaleznie od tego, czy ma sie 10, 20, 30 lat.

Ten betonowy projekt to kompletna sciema. Przeciez to ostatni kawalek zieleni w
          tym miejscu!!!

Te tereny zaczynaja i tak przypominac betonowa pustynie :(.

Jesli jeszcze zniszcza ten kawalek boisk, zieleni, lawek, alejek, ktore tam
          sa...

Co za logika? Dresiarze beda i tak dalej pic piwo. Robia to teraz, pomimo
          tego, ze maja mnostwo zieleni i boisk sportowych, wiec tym bardziej beda to
          robic pozniej, gdy ktos postawi "obiekt", ogrodzony, czy tez nie.

To nie ma znaczenia :(
      • Gość: NIE nie NIE NIE CHCEMY! IP: 62.233.151.* 13.05.05, 15:28
        To idiotyczny pomysl! Ktos chce zarobic na tym, zeby zniszczyc wolny teren i
        istniejace boiska i BEZ PRZETARGU pozwolic prywatnemu developerowi stawiac
        konstrukcje.
      • Gość: ebuszka Re: APEL!!!!!!WAŻNE!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.05.05, 10:14
        RdziennyMieszkańcu, gdybyś faktycznie coś organizował - moje gg 4319884. Jestem
        zdecydowanie PRZECIW i nie chce bezczynnie patrzeć na wcielenie w życie
        tej "idei". Niestety 16 V cały dzień jestem w centrum, więc ew. spotkanie mnie
        ominie, ale na przyszłość - proszę o kontakt, "oflagujemy się" ;)
        • Gość: rdzennyMieszkaniec Re: ebuszka i do reszty Kurdwanowskiej rodziny :) IP: *.chello.pl 14.05.05, 19:13
          zostawiłem Ci wiadomość na gg :), a do reszty naszego społeczeństwa :) dalej
          rozpowiadajcie o tym cudzie bo naprawde jescze wczoraj nikt z kim rozmawiałem o
          tym nie wiedział!!!!!!!!!!!i nie słuchajcie wyjaśnień że to ma być tylko
          wrównanie mórawy i postawienie paru ławeczek!!!!bo to bzdury - coś takiego
          napewno nie kosztuje 7 mln zł!!!!!!!!!!!!!!oni po to to mówią aby uśpić naszą
          czujność, więc nie dajcie się zwieść ;) wierze w Was :)))
          jak będę wiedział o jakimś proteście napewno napiszę tu na forum
          • ona.i.one Re: ebuszka i do reszty Kurdwanowskiej rodziny :) 14.05.05, 22:41
            Faktycznie! Nikt z moich znajomych nie zna sprawy, może powinniśmy porozwieszać informacje po klatkach i tablicach ogłoszeniowych w okolicy, skontaktować się z radą dzielnicy.
            Co myślicie??
            • Gość: ebuszka Re: ebuszka i do reszty Kurdwanowskiej rodziny :) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.05.05, 08:52
              Nic nie dostałam na gg :( Mam nadzieję, że to się nie uda. Czy to prawda, że
              mieszkańcy Kurdwanowa nic o tym projekcie nie wiedzą?! (chyba że czytają prasę)
              • Gość: rdzennyMieszkaniec Re: ebuszka i do reszty Kurdwanowskiej rodziny :) IP: *.chello.pl 15.05.05, 10:45
                Ludzie niestety nie wiedzą, a ulotki już są w niektórych tylko miejscach :( ale
                może je ktoś zauważy,
                Ebuszka pewnie nie dostałaś bo niestety nie możesz otrzymywać wiadomości od
                obcych ;) i musiałabyś być dostępna żeby dostać moją wiadomość :) - A niestety
                nie mogę napisać swojego gg na forum bo działam w kurdwanowskim podziemiu ;) -
                mój pies bardzo wiele dziur kopie :)))) i mogliby mnie oskarżyć o niszczenie
                mienia oublicznego ;p
    • Gość: iwona Re: Czy stadion na Kurdwanowie będzie przeszkadza IP: w3cache.* / *.2-0.pl 18.05.05, 10:51
      To jest beznadziejny pomysł! Już teraz jest na Kurdwanowie dość niebezpiecznie,
      a jak jeszcze zwalą sie tu pseudo kibice to chyba trzeba będzie kupić sobie
      jakąś broń, zeby z dziecmi wyjść na spacer. A poza tym co z placem zabaw dla
      dzieci, który właśnie tam istnieje? Następna rzecz, wybudowano w parku
      osiedlowym scene, która jest permamentnie niszczona przez wandali,i odnawiana z
      naszych pieniędzy,czy koleja inwestycja ma funkcjonować w ten sam sposób?
    • Gość: mieszkaniec osiedl Re: Czy stadion na Kurdwanowie będzie przeszkadza IP: w3cache.* / *.2-0.pl 18.05.05, 11:02
      najpierw należy powyganiać z klatek schodowych wszystkie szczury palące
      papierosy i smarujące sciany bloki w rejonie kortow tenisowych, a jeżeli chodzi
      o basen istadion to tylko dla biznesmenów a nie dla tutejszych chuliganów, taki
      na basen nie pojdzie bo trzeba płacic bilety a te są drogie woli kupić tanie
      wino marki " mózgojeb" wychlać a butelkę rozbić żeby więcej było szkła na
      trawnikach
    • Gość: RdzennyMieszkaniec NOWA WIADOMOŚĆ I NOWA PROŚBA IP: *.chello.pl 23.05.05, 22:53
      nie miałem nowych wiadomości przez ten ostatni czas, ale dziś na alejkach była
      dziennikarka i robiła wywiady z dziećmi młodzieżą i rodzicami :). NIestety nie
      było mnie tam i nie mogłem się wypowiedzieć :(. Mam prośbę jeżeli możecie to
      zróbcie listy protestacyjne w blokach w których mieszkacie - pozbierajcie
      podpisy od sąsiadów i złóżcie je do Spółdzielni a także do rady dzielnicy, tak
      będzie szybciej i łatwiej niż jeżeli musiałby ktoś chodzić po całym osiedlu i
      zbierać podpisy ;), musimy to zrobić bo jeżeli pozytywnie rozpatrzą ten projekt
      to jest już koniec:( a mają go rozpatrywać do wakacji :( pozdrawiam papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka