Dodaj do ulubionych

Krakowiaków o pomoc uprzejmie proszę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:56
Na poczatku czerwca mam wycieczke do Waszego uroczego miasta. Mam do
zrobienia kilka zadan zwiazanych z historia Krakowa. Czy zna ktos z Was
jakies ciekawe historie zwiazane z Barbakanem i Plantami?? Chodzi mi o jakies
interesujace wiadomosci, takie ktorych nie znajdzie sie w encyklopedii. Za
pomoc z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: tutu Re: Krakowiaków o pomoc uprzejmie proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:00
      Nie znam ale mam google i mogę poszukać jeśli będę potrzebować. Może i Ty
      powinieneś (powinnaś)?
      • Gość: Pola Re: Krakowiaków o pomoc uprzejmie proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:05
        ska dmasz to google ?
        • hauabaua :-))) 13.05.05, 16:11
          www.google.pl :-)))
          .
      • Gość: lamerka Re: Krakowiaków o pomoc uprzejmie proszę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:06
        Masz bardzo dobre mniemanie o necie, skoro sądzisz, że można w nim znaleźć
        WSZYSTKO...
    • Gość: planciarz Na Pantach znaleziono Banacha IP: *.chello.pl 13.05.05, 17:09
      wieczorem lipcowym 1916 roku Steinhaus szedł przez planty i usyszał w krzkach
      rozmowę - kurdę rozmawiali o matematyce - a nie o innych typowych dla Plant
      sprawach - tak oto Stainhaus odkrył i zaopiekwał się Stefanem Banachem,
      najwityniejszym (lub jednym z naj) z polskich matematyków - współzałozyciel (z
      Steinhausem) Lwowskiej szkoły matematycznej

• Gość: planciarz Na Plantach wypusztego węża jadowitego IP: *.chello.pl 13.05.05, 17:13
      którego skradziono w pociagu

w latach 90-tych

ewakuacja z Plant była natychmiatsowa, panika i wogóle
      ale miejscowi nie przjęli się tym zbytnio i pili dalej
    • Gość: planciarz W okolicah plant grasował Karol Kot IP: *.chello.pl 13.05.05, 17:18
      w latach 60-tych - słynny seryjny morderca

atakował starsze panie i robił takie oto coś

kupował piwo, towar deficytowy wówczas, otwirał butelke i wlewał trucizę -
      arszenik chyba - i zostawaił np w bramie Floriańskiej, przy Barbakanie przy
      ławkach na palantach
      • Gość: L35 Re: W okolicah plant grasował Karol Kot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:25
        Tiaaa, tylko ze wyszukiwarka jakos nie chciala <a to glupia krowa> mi wskazac
        zadnej strony, na ktorej znalazlabym jakeis historie i wolalam szukac u zrodla
        czyli u mieszkancow...;/
      • istna Re: W okolicah plant grasował Karol Kot 19.05.05, 12:11
        A Kot to nie z nożem po bramach?
    • Gość: krk Re: Krakowiaków o pomoc uprzejmie proszę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 00:01
      kiedys pod palacem sztuki od strony plant stala laweczka /jeszcze bylo
      zarosniete/ i tam wlasnie przezylem niezly orgazm...ale teraz wykarczowali...
      • istna Re: Krakowiaków o pomoc uprzejmie proszę 19.05.05, 12:09
        Ufunduj pomnik:)
    • Gość: Pole Re: Krakowiaków o pomoc uprzejmie proszę IP: *.nsw.bigpond.net.au 19.05.05, 12:19
      a czy moze byc do pomocy ktos z Osiedla Krakowiakow w N.Hucie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka