IP: *.kalisz.mm.pl 28.01.09, 21:33
Czesc,
od 8 miesięcy biorę tabletki anty. Ostatnio (od jakichs 2 tygodni) boli mnie trochę brzuch i chyba jajniki. Nie wiem, czy to jajniki bo nigdy nie mialam zadnych problemów ginekologicznych ale tak mi sie wydaje. Boli mnie zwlaszcza w prawym dolnym boku. Nie jest to jakis wielki bol, raczej dyskomfort, czasem bol się nasila.
No i wlasnie mam do Was pytanie: czy isc do lekarza, tzn. czy to moze się przerodzic w cos powazniejszego czy moze taki niewielki bol moze sam przejsc? wiem, że nie jestescie lekarzami itd. ale moze mialyscie podobnie?
Obserwuj wątek
    • julimama79 Re: ból 28.01.09, 21:46
      Idź do lekarza, bólu nie można lekceważyć. Ból który opisujesz, w
      prawym podbrzuszu może mieć różne przyczyny, m.in. zapalenie
      wyrostka, torbiel jajnika, kamica moczowodowa. Lepiej to wyjaśnić.
      • Gość: martyna Re: ból IP: *.kalisz.mm.pl 28.01.09, 21:50
        Dzieki za odp.
        No wlasnie tez myslałam, ze to moze wyrostek ale boli mnie nie tylko prawa dolna strona brzucha (choc głownie w tym miejscu) ale tez mnie kłuje w tym samym miejscu z lewej strony i w dole brzucha. I nie jest to silny ból, który by mi bardzo przeszkadzał.
        Ale jesli juz to do jakiego lekarza mam isc? Do internisty? Ginekologa?
        • julimama79 Re: ból 28.01.09, 23:23
          Może zacznij od ginekologa, zrobi USG i już coś wykluczy
          (przynajmniej torbiele na jajnikach)
          • Gość: kwa Re: ból IP: *.chello.pl 29.01.09, 13:48
            a przypadkiem nie jets tak, ze tabletki anty dostaje sie wlasnie na torbiele
            (m.in.)? czyli skoro bierze je 8 miesiecy to znaczy, ze ma "uspione" jajniki od
            8 miesiecy, czy cos w tym stylu?
    • fabiankaa Re: ból 28.01.09, 21:49
      Jak boli juz 2 tygodnie - to nie ma na co czekac tylko trzeba
      sprawdzic.
    • gory_szalenstwa Re: ból 28.01.09, 23:49
      Generalnie to może być wszystko.
      Swego czasu miałam podobne objawy.
      Zrobiłam rtg kręgosłupa krzyżowego - nic nie wyszło. Z racji tego, że kręgosłup
      czasami mnie pobolewa, więc ból może promieniować do brzucha.
      Byłam u ginekologa, stwierdził stan zapalny i wodę za macicą, ale powiedział
      też, że tak czasami bywa przed owulacją. Dostalam Flumycon na stan zapalny.
      Kazał przyjść za miesiąc. Wody już nie było, jajniki od początku czyste, stanu
      zapalnego również nie było, ale bóle takie jak u Ciebie pojawiały się. I wiesz -
      zrobiłam sobie serię masaży, siedem, co drugi dzień, pleców z uwzględnieniem
      miednicy, bioder, pośladków - i jak ręką odjął. Dziwne, ale cieszę się, że
      pomogło. Może to nie miało nic wspólnego, ale jakoś się w czasie złożyło, że
      przeszło.
      • Gość: martyna Re: ból IP: *.stargard.mm.pl 29.01.09, 15:45
        Dziękuję dziewczyny za pomoc. Teraz juz sama nie wiem, bo czuję sie dzis koszmarnie, w nocy nie zmruzyłam oka bo calutką noc bolał mnie brzuch, wymiotowałam i miałam biegunkę. Teraz czuję się nieco lepiej ale jestem taka słaba, ze nie mam siły palcem kiwnąć ani wstać z łóżka, do tego cały czas mam mdłości. Nie wiem, moze to jakies zatrucie albo grypa żołądkowa... I nie wiem, czy łączyć to z poprzednimi objawami...
        Chyba jestem nienormalna ale ja juz zaczynam się bać że te mdłości to objawy ciązy i ze tabletki mnie zawiodły...
        PEwnie jak się lepiej nie poczuję to po poludniu wybiore sie do lekarza, ale na razie jestem sama w domu wiec wole nie ryzykowac wyprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka