Dodaj do ulubionych

Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły

IP: *.crowley.pl 27.05.05, 23:35
Wszyscy widza co sie wyprawia oprocz SKWK jak nie chca swietowac to niech
jada na Zarabie
Obserwuj wątek
    • Gość: wychowawca Kibole IP: 85.128.118.* 27.05.05, 23:36
      Kiedy ktoś w końcu zrozumie, że problem kiboli istnieje i nasila się co raz
      bardziej. Czy w końcu stworzony zostanie program, który w niweluje o
      zjawisko. Ile jeszcze ludzi ma zginąć ???
      • Gość: tadekts Re:Do "wychowawcy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 01:40
        8000 ludzi na stadionie i kilkadziesiąt tysięcy w Krakowie myślących i
        widzących tak samo co ta klika robi z Wisłą na oczach ogłupianego przez nich
        p.Cupiała to KIBOLE .Pomyśl nim coś napiszesz
      • Gość: ehhhhhjjj Re: Kibole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 01:52
        Jakbyś p. wychowawco nie wiedział to chciałem poinformować że to v-prezes skwk
        + jego towarzystwo pobiło kibica - byla to nieudolna próba zapobiegniecia
        wyrazeniu zdania przez innych kibiców...czekam az Wawro wyda komunikat w tej
        sprawie i jak zostanie potraktowany jego zastepca.
      • Gość: gzegórzkistare Re: Cupiał płakał bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 02:33
        ... bo przypomnial sobie Wisle grajaca na jesieni piekny ofensywny futbol i
        dotarlo do niego ze na kolejne mistrzostwo polski z taka gra nie ma co liczyc.
        Dotarlo do niego ze wmowiono mu ze ma swietnego trenera a na wlasne oczy
        zobaczyl ze ma nieudacznika. Dotarlo ze ludzie ktorych zatrudnil w klubie aby
        ten rosl w sile, sa hienami ktore zeruja tylko na jego kasie i nie licza sie
        dla nich jego cele.Tylko...
      • Gość: Stary Kibic skandal 100 lecia IP: *.abhsia.telus.net 28.05.05, 02:54
        kibicuje Wisle od 1978 gdy bylem malym dzieckiem. Takiego skandalu i takiego
        fatalnego zarzadu nie pamietam.
        Wole Wisle w II lidze, niz z obecnym zarzadem. II liga miala jedna wielka
        zalete: wtedy w klubie i na trybunach byli tylko ci ktorzy naprawde kochali
        Biala Gwiazde (i nie bylo zadnego SKWK, ktore zastraszaloby kibicow...
        Wisly). Teraz obecny zarzad chce z Wisly wyciagnac wszystkie pieniadze a
        nastepnie zostawic spalona ziemie. Nie inwestuje sie w nowych pilkarzy nie
        inwestuje sie w baze treningowa ani w dobry sztab szkoleniowy. A zarzad stara
        sie jeszcze wmawiac klamstwa ze to wina kibicow, ze zle sie dzieje w klubie.
        Gdyby wlascicielowi zalezalo na dobru Bialej Gwiazdy zatrudnilby lepszego
        trenera i lepszych pilkarzy. Co za skandal!
        • Gość: po prostu kibic Re: skandal 100 lecia IP: *.crowley.pl 28.05.05, 22:38
          Najbardziej mnie wkurzają takie kometarze jak Twój: "wole (co to jest to wole???) Wisłę w II lidze niż ..." i tu następuje litania. Chyba z takich jak Ty wywodzą się ci, którzy jeżdzą po osiedlach i tłuką kibiców innych drużyn. Ja, i myślę, że tysiące kibiców Wisły, woli Wisłę walczącą co roku o mistrzostwo. Podobnie np. 90% kibiców Chelsea woli swoją drużynę walczącą o prymat w Europie dzięki pieniądzom Abramowicza, niż będącą solidną drużyną, ale tylko na skalę angielską.
          Tekst w stylu "Gdyby wlascicielowi zalezalo na dobru Bialej Gwiazdy zatrudnilby lepszego trenera i lepszych pilkarzy. Co za skandal!" po prostu mnie rozkłada na łopatki. Wisła od kilku lat jest faktycznym dominatorem polskiej ligi, świadczy o tym chociażby trzeci tytuł mistrza Polski z rzędu. Biorąc pod uwagę polskie warunki, piłkarzom nie brakuje tutaj ptasiego mleka. Nie wiem, czy Liczka jest najlepszym trenerem na jakiego stać Wisłę (pewnie nie), ale uważam, że trzeba było coś w tej drużynie zmienić. Pod wodzą Kasperczaka Wisła oblała dwa kolejne, najważniejsze z punktu widzenia właściciela, egzaminy (Valerenga, Dinamo).
          Nie jestem największym na świcie miłośnikiem Cupiała, ale przyznaję mu prawo do dobierania sobie ludzi wg własnego uznania. Pisanie, że "Teraz obecny zarzad chce z Wisly wyciagnac wszystkie pieniadze a nastepnie zostawic spalona ziemie" to totalne brednie. Choćby jak obecny zarząd się starał NIGDY nie wyciągnie z Wisły tych pieniędzy, które włożył w klub Cupiał.
          Być może dzięki odpowiedniemu zachowania i wyzywaniu niektórych osób spełni się marzenie Twoje i Tobie podobnych i Wisła będzie w II lidze i z klubem będą związania tylko ci, którzy "naprawdę" kochają Wisłę, czyli w większości totalni nieudacznicy, którzy potrafią tylko wygłaszać puste i nic nie znaczące hasła, a nie potrafią nic zrobić. Nie wiem, czy pamiętasz czasy, kiedy w miejscu obecnego sektora A i B była totalna pustka, albo w sektorze C był goły beton i trzeba było oglądać mecze na stojąco? Tak bardzo Ci się to podobało? Ja dużo chętniej obejrzałbym mecz siedząc pod krytą trybuną i wydaje mi się, że w krótkiej i średniej perspektywie jest to możliwe tylko z Cupiałem. Nie sądzę, żeby znalazł się inwestor, który wpompuje w Wisłę jakieś gigantyczne pieniądze. Zastanów się trochę nim napiszesz, że " Nie inwestuje sie w nowych pilkarzy nie inwestuje sie w baze treningowa ani w dobry sztab szkoleniowy". Przemyśl co się działo w Wiśle w latach 1998-2005 a na przykład 1978 (ostatnie mistrzostwo)- 1997. Odpowiedź jest chyba jasna.
          Trochę się rozpisałem, ale byłem na miłym grillu i wypiłem parę piwek i jak przeczytałem takie bzdury to język mi się rozwiązał.
    • Gość: Stary Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:53
      Roni na zarabiu to mozesz ty dostac kora w cztery litery i powroty bedziesz
      mial ciezkie do domu.Nie potrafisz sie zachowac cwoku.Szaczunek sie nalezy
      klubowi oraz jego pracownikom.wyrazac swoje dezaprobate mozesz na spotkaniach z
      pilkarzami trenerami i zarzadem ale ty nie wiesz ze takowe sa bo wydaje ci sie
      ze jak siedzisz na stadionie to juz ci wolno wszystko. Nie bylo tak i9 nie
      bedzie na pewno
      • Gość: Chodkiewiczawisła Re:Basałaj zrobi nawet tak że SHARKS-i będą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 01:51
        walczyć między sobą!!!Skłucił kibiców,a teraz SKWK z kibicami
    • Gość: kibic BASAŁAJ, LICZKA, WAWRO,PAWELEC,PRASKI - won. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:53
      • Gość: Henryk BASAŁAJ, LICZKA, WAWRO,PAWELEC,PRASKI - won. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 08:57
        Jak widzę Pana Pawelca i słysze o nim to od razu przypomina mi sie pewien fakt.
        Kilka lat temu przy ul.Olszańskiej na zapleczu przychodni kolejowej istnieje
        pewna firma. Tam Pan Pawelec organizował tzw. Stow. Bezpieczna Małopolska. Ale
        to był przkręt z tymi wyborami. Martwe dusze wpisywanie osób które nie były.
        Jakieś lewe papierki upowaznienia( niestety nie jest powiazany z lwica a inna
        obcja).
        Kilka miesięcy temu rozmawiałem z przedstawicielem Telefoniki o tym Panu i
        przedstawiałem fakty .... ?
        No cóz co chcieli to maja ? Jacy działacze takie efekety oraz zachowania
        kibiców. Natomiast o kibicowym bandytyźmie w Krakowie to osobny temat. Kilka
        dni temu sam byłem swiadkiem jak zorganizowania banda wyrostków z Osiedla
        Bieżanów i Prokocimia Nowego kontrolowała młodych czy przez przypadek nie maja
        szalików Wisły. W beszczelny sposób stali i to robili przy przejsciu podziemnym
        Kozlówek
        I cóz by dało powiadomienie VI Komisariatu Policji.
        Znam ich leniwe postepowanie. W wiekszości tak kadry jak i tzw. dzielnicowi
        sami powinni byc za lenistwo i uklady rozliczeni.
        Na bandziorów kibiców (nie mylić z tymi uczciwymi) to pała i waskie drzwi oraz
        na kazdym kroku ich dyskryminacja. Taka forma tylko ich powstrzyma..
      • Gość: po prostu kibic Re: BASAŁAJ, LICZKA, WAWRO,PAWELEC,PRASKI - won. IP: *.crowley.pl 28.05.05, 22:42
        Co za głęboki w treści post, jak ktoś nie ma argumentów to rzuca obelgi.
    • Gość: jony Re: COS TY FORUM POMYLIL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 02:04
      Paweł co ty piszesz
    • Gość: grzegórzkistare Re: Cupiał płakał bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 02:28
      dla nich jego cele
    • Gość: grzegórzkistare Re:Cupiał płakał bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 02:29
      dla nich jego cele
      • zambro Bez silnej wisły nie będzie w Krakowie piłki 28.05.05, 06:26
        A pisze to kibic Cracovii. Miałem nadzieję, że w Wiślę poprawi się po przyjściu
        do Zarządu Andrzeja Pawelca ( nie tego z Widzewa) ale coś mi zginął. Cupiała
        trzeba szanować,być mu wdzięcznym, ale na ręcę mu również patrzyć. Dla mnie na
        dzisiaj przy Reymonta jest niezrozumały twór; miesza mi się Wisła z Mięttą,
        Cupiał z miastem , klub kibica z Telefoniką. Jak to biega na dziś?
    • Gość: nie - kibic Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 11:42
      Chyba jesteście naiwni jak dzieci. Kto to jest pan Cupiał? Nie jakiś miłośnik
      futbolu, tylko chytry przedsiębiorca (patrz: jak "przejął" Krakowską Fabrykę
      Kabli, wybryki w Fabryce Kabli Ożarów), świadomie nie używam ostrzejszych
      określeń, pakując się do klubu Wisła miał wielką ochotę na cały teren położony
      dookoła stadionu - ale byłby kąsek, może i za darmo, ale nie wyszło - to i
      "ochota" do sportu trochę wystygła, sukcesy sportowe Wisły tylko "krajowe" a
      teraz tylko wyprzedać zawodników wyrwać jeszcze ile się da kasy, najlepiej
      zwalając wycofanie się z interesu na kibiców i zająć się jakimś nowym przekrętem.
    • Gość: cruzz Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.77.classcom.pl 28.05.05, 11:55
      Cupial bedzie sie znow usmiechal jak wyrzuci ta zgraje pajacow:Basalajow,
      Liczke,i przede wszystkim Praskiego!!!!!!!TYM PANOM DZIEKUJEMY!!!!!To oni
      niszczyli i niszcza Wisle.Jedyna szansa jest powrot Czerwinskiego noi Henia-ten
      pewnie nie bedzie chcial no ale w koncu jest caly czas pracownikiem Wisly
      .....Bogus pomysl!!!!!!!!
    • Gość: cruzz Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.77.classcom.pl 28.05.05, 11:55
      Cupial bedzie sie znow usmiechal jak wyrzuci ta zgraje pajacow:Basalajow,
      Liczke,i przede wszystkim Praskiego!!!!!!!TYM PANOM DZIEKUJEMY!!!!!To oni
      niszczyli i niszcza Wisle.Jedyna szansa jest powrot Czerwinskiego noi Henia-ten
      pewnie nie bedzie chcial no ale w koncu jest caly czas pracownikiem Wisly
      .....Bogus pomysl!!!!!!!!
      • Gość: cruzz SKWK IP: *.77.classcom.pl 28.05.05, 11:59
        A co do SKWK to jak ono moze sie odcinac od postawy kibicow?!!Kilkunastu gosci z
        duma "odcina sie " od zachowania ponad 8000 kibicow na stadionie i jakis
        nastepnych 7000 ktorych na meczu nie bylo!Przeciez to smiech na sali.WAWRO
        LICZKA PRASKI BASALAJE WON!!!!!!!
    • Gość: gość Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:16
      Oczywiście, że mogą byc fatalne skutki dla Wisły, Cupiał należy do mściwych. Do
      anedgot chyba nie należy opowieśc na tym jak zlikwidowano Ożarów po tym jak na
      radzie nadzorczej zakładu, ktoś ze związków zapytał a kto jest Cupiał?, i na
      drugi dzień zapadła decycja o zakmięciu zakładu.
    • Gość: Marek z Krakowa Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.netcontrol.pl 28.05.05, 18:02
      To nie jest tak, ze chamskie zachowanie kibicow o czyms przesadza ( w tym
      wypadku o wycofaniu sie Pana Cupiala z Wisly). Otoz Pan Cupial dawno juz
      zapowiedzial stopniowe wycofanie sie z inwestowanie w Wisle. Ja go rozumie, bo
      wlozyl w ten klub duze pieniadze. Wisla wygrywala lige krajowa i ze wstydem
      zakonczyla rozgrywki poza krajem. Pan Cupial, jako biznesmen, wycofuje sie z
      inwestycji pod nazwa Wisla Krakow. I ma do tego prawo.
      Z drugiej jednak strony mlodzi kibice Wisly zapatrzeni w swoja "wiselke" ludza
      sie nadziejami, ze "ich" druzyna bedzie wygrywac w kraju i za granica, bo tak
      chca. Otoz "wiselka" od przyszlego sezonu nie bedzie wygrywac czesto. Bedzie w
      srodku tabeli i trzeba miec nadzieje, ze nie bedzie walczyla o utrzymanie sie w
      lidze. Ci niedawno kupieni zawodnicy "wiselki" sa do sprzedania, jak niewolnicy
      na targu biznesmenow
      • Gość: krzys Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.stanet.pl / *.stanet.pl 29.05.05, 23:52
        niby tak.ale z drugiej strony ,mysle ze oni sa juz po prostu zgrani i nic
        wiecej nie osiagna.wiec sprzedac ich i kupic nastepnych.nawet mlodych,kosztem
        kilku slabszych sezonow.ale chcacych i walczacych.przyklad Kuby
        Blaszczykowskiego.to nie Wisla ma prosic "panow' pilkarzy.to pilkarze maja
        prosic by grac we Wisle!a dla p.Cupiala szacunek! za wszystko co zrobil dla
        Wisly.szkoda,tylko,ze nie zauwazyl tych palantow,ktorzy za Jego ciezko
        zarobione pieniadze,postanowili sie wzbogacic.majac w d...Wisle,prawda
        basalaje...?
    • Gość: bob Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.05, 18:53
      Szmaciana liga i tytuł zas.... wszyscy grają 2 razy wolniej niż w porządnej
      lidze. podają górą , o graniu z pierwszej piłki nie ma mowy,szkoda gadać.
    • Gość: LECHIA GDANSK Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:02
      CUPIAL&LICZKA DWA PAJACE!!!!!!!!!!!POKAZCIE CO POTRAFICIE,AWANSUJAC DO LM!!!!!!
      CIEKAWE JAKBY CALY SEZON WISLA GRALA Z TAKIM PAJACEM JAK LICZKA ....CO BY
      BYLO???????WY TYLKO POTRAFICIE SPRZEDAWAC PILKARZY DO JAKIEGOS ZASRANEGO
      TRABZONSPORU!!!!!!
      • zambro Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły 29.05.05, 07:22
        Jeśli mojemu poprzednikowi wydaje się,ze piłka nożna to szmacianka to się myli.
        Jest to,aktualnie, normalna działalność gospodarcza, jest to czysty biznes. Ale
        w biznesie powinny być dwie strony zadowolone. Dający, czyli Wisła dobrze
        grająca,wtedy kibice chodzą na mecze płacąc za bilety czy wejściówki. Gdy
        element gry zawodzi rozpoczynają sie wzajemne niesnaski. Znane jest powiedzenie:
        "łaska kibica na pstrym koniu jeździ" Dlatego p.Cupiał nie powinien się
        zniechęcać, natomiat kibice mają prawo demonstrować swoje albo zadowolenie albo
        przeciwnie. Czy Cupiał do swoich celów wykorzystuje właściwych ludzi i właściwe
        metody? Problem do dyskusji?. Moim zdaniem pozbycie się z klubu p.Czerwińskiego
        było nieporozumieniem, a np. pozbycie się Kapki mądrym posunięciem. Również za
        takie uważam zatrudnienie Pawelca w klubie. Z Kasperczakiem postąpiono głupio bo
        nastepca nie dorasta mu do pięt.
      • Gość: anty-hools Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.stanet.pl / *.stanet.pl 29.05.05, 23:42
        wy za to potraficie zrobic prawdziwa "pilke' z Olimpia...i
        Krzyzostaniakiem.zajmij sie koles swoja Lechia i nie interesuj sie Wisla.bo
        prawdziwy kibic Wisly w d..ma ta twoja Lechie i Slask.a wasze kilbolskie zgoidy
        i kosy sa nic nie wazne
    • Gość: dragon red. Białoński, proszę PRZESTAĆ SZKODZIĆ WIŚLE! IP: *.76.classcom.pl 29.05.05, 13:09
      To co Pan wyprawia w swoich artykułach woła o pomstę do nieba! Jak można tak
      manipulować opinią publiczną!?!? W czyim interesie Pan działa?!

To co było na meczu z Górnikiem to przejaw dezaprobaty większości kibiców do
      tego w jaki sposób działa prezez Basałaj.To była odpowiedź na jego chamskie i
      prostackie zachowania wobec kibiców i trenera Kasperczaka.

Kibice Wisły są świadomi tego co zrobił dla nas Pan Cupiał i bardzo mu za to
      dziękujemy, prosząc o więcej. JEDNAK CI, KTÓRYM LEŻY NA SERCU DOBRO NASZEGO
      KLUBU NIE MOGĄ PRZEJŚĆ OBOJĘTNIE OBOK TEGO CO DZIEJE SIE TERAZ W WIŚLE.

Zdobycie mistrzostwa jest wynikiem przede wszystkim olbrzymiej przewagi z
      rundy jesiennej. A my, kibice, oczekując na sukcesy w pucharach europejskich
      nie możemy nie reagować widząć jak pogrąża się naszą Wisłę!

Z taką grą nie ma co marzyć o sukcesach w PUEFA a tym bardziej w LM. Niech fakt
      zdobycia mistrzostwa, zapewnionego już wczesniej, nie przysłoni nikomu
      prawdziwego obrazu tego jak gra teraz Wisła. NO chyba że okłamuje się kibiców
      obiecując grę w pucharach, a durżynę buduje się na sukcesy w perspektywie 2-3
      letniej.

Mecz z Górnikiem był ostatnia okazją do ZWRÓCENIA UWAGI PANU CUPIAŁOWI że coś
      jest nie tak i moze nie powinien on ufać swoim współpracownikom.

Kibice dali temu wyraz wtedy, bo następny mecz to będzie już feta mistrzowska
      podczas której wszyscy skupią sie na świętowaniu, niezależnie od tego czy
      będzie to oficjalnie zorganizowane czy nie. Tłum kibiców i tak pójdzie w
      tradycyjnym przemarszu na Rynek!

pozdrowienia dla wszystkich, szczególnie kibiców Wisły
    • Gość: bobsley a BIAŁOŃSKI znów pisze, co mu PRASKI dyktuje IP: 82.153.129.* 29.05.05, 15:51
      identycznie bylo ze slynnym wywiadem z (rzekomo) Cupiałem. przeciez to od tego
      zaczela sie awantura z Kasperczakiem. potem pojawil tekst, ze Szymkowiak nie
      pasuje do koncepcji Liczki... ludzie!! niech ktos w Gazecie wreszcie przejrzy na
      oczy, bo na jej lamach zaltwia sie prywatne interesiki kilku panow z Wisly. inna
      sprawa to postawa SKWK - kolejni zapatrzeni we wlasny interes, udajacy troske o
      losy Bialej Gwiazdy. zenada!!
    • Gość: koko Re: Spekulacje wokół zamiarów właściciela Wisły IP: *.ghnet.pl 30.05.05, 05:26
      elitarnym ?
      co to za słowo
      co chwilę coś jest elitarne
      a to szkoła elitarna do której chodza dzieci bogaczy ,którym się nie chce uczyć
      lub sa tępe po rodzicach a tu za pieniądze dostana dyplom a to klub elitarny a
      to restauracja elitarna
      a niektórym elitantom słoma z butów jeszcze wychodzi
      co to ma być ? nowa rasa nowych panów ?
      skąd weźmiecie pieniądze na klub od elit czy od kibiców ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka