Dodaj do ulubionych

KSW im. Frycza Modrzewskiego

03.06.05, 19:17
Chciałabym sie dowiedziec jak jest na tej uczelni adokładnie na kier.
Turystyka MIędzynarodowa.Jacy sa wykładowcy i co najtrudniej zaliczyc .
Ponadto chciałbym sie dowiedziec czy na 2 roku trudna jest matma.
Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aha Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.06.05, 18:19
      a nie chcialabys się dowiedzieć ile wart będzie twój dyplom?
      Szkoda kasy, znajdźcoś porzadniejszego.
      • Gość: dariusz Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:25
        Zważywszy, że w naszym dziwnym kraju wiekszość absolwentow konczy za kasami w
        hipermarkecie albo na truskawkach w Szwecji to rodzaj dyplomu nie ma
        szczegolnego znaczenia. Niech dziewczyna studiuje co lubi, tyle przyjemności, a
        pozniej juz tylko szara rzeczywistosc (Tak samo szara z dyplomem ujotu jak i
        ksw).
        • tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 04.06.05, 21:37
          Dariusz, przesadzasz trochę.
          Wiele w związku z własną przyszłością zależy od nas samych. I jeśli ktoś ma
          zamiar całe studia obijać się i przykładać (albo i nie) jedynie do sesji, to
          niestety skończy na truskawkach za granicą.
          Kraj jest dziwny i tego nikt nie ma zamiaru kwestionować. Ale w związku z tym
          trzeba się za wczasu zająć własną przyszłością i zadbać o to, by po studiach
          móc o sobie powiedzieć, że ma się doświadczenie/praktykę/wiedzę odpowiednią do
          tego, by pracować na dobrze opłacanym stanowisku.

A co do dyplomu UJ, który jest podobno wart tyle samo co dyplom KSW (albo
          odwrotnie). Będąc studentką KSW pytałam o staż albo praktykę.

- Pani z KSW?
          - Tak.
          - To miejsc nie mamy.

Niestety tak to wyglądało.
          Dziś tę samą praktykę dostałam bez najmniejszego problemu.

Może i jest te dyplom tyle samo wart. Ale UJ ciągle jest traktowny po prostu
          poważniej. Na renomę trzeba trochę popracować.
          • sarenka26 Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 05.06.05, 01:39
            To dziwne co piszesz bo wiem z wiarygodnego zrodla, ze KSW w celu zmniejszenia
            kosztow prowadzenia tego wielkiego kombinatu zwanego uczelnia bierze studentow
            gdzie moze na praktyki - owszem we wlasnych strukturach, ale jednak. Natomiast
            od kuzyna i kuzynki slyszalam jak wygladaja praktyki na Zarzadzaniu Kultura na
            UJ i na Dziennikarstwie. Na pierwszym z kierunkow mozna w ramach praktyk
            organizowanych przez uczelnie nosic segregatory w muzeum, a na dziennikarstwie
            mozna popatrzyc z daleka na kamere w telewizji kraków. Jeśli ktoś jest
            niezaradny i nie załatwi sobie sam praktyk to uczelnia mu w tym nie pomoze.
            Masz jednak racje, ze w miejscach gdzie pracodawca w ogole pyta o dyplom UJ
            jest traktowany powazniej. Ja tez konczylam UJ, ale pracodawcy nigdy mnie nie
            pytali o uczelnie bo zawsze liczylo sie tylko portfolio z moimi projektami wiec
            to wszystko zalzy od rodzaju zawodu. Jak ktos chce byc prawnikiem czy cos w tym
            rodzaju to lepiej zeby mial dyplom UJ niz KSW, ale w wiekszosci zawodow tych
            bardziej zwyczajnych to nie ma znaczenia.
            • tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 05.06.05, 13:22
              Nie czekam aż mi uczelnia załatwi praktyki.
              Chciałam je sama sobie znaleźć.
              Udało mi się dopiero kiedy na pytanie o uczelnię odpowiadałam UJ.
              • madai Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 06.06.05, 22:50
                ja sie nie zgadzam z tymi praktykami. ja znalazlam sobie kilka praktyk JEDNEGO
                DNIA i wszedzie gdzie poszlam, musialam powiedziec, ze jestem z KSW, i nie byl
                to zaden problem. w niektorych miejscach mowiono: "to swietnie sie sklada". i
                to nie jest byle biuro, czy cos w tym stylu, ale naprawde fajne i znane media.
                • tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 07.06.05, 11:36
                  Moi znajomi wybrali sie do TVN i pan sie uśmiechnął jak usłyszał, że są z KSW.
                  Powiedział, że nie ma miejsc. Moja kumpela z roku poszła i dostała od strzału.
                  Dziwne?
                  • Gość: do tycityci Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:53
                    a gdzie ty studiujesz?pewnie na AP!
                    • tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 07.06.05, 17:41
                      wyobraz sobie, ze nie na AP
    • Gość: prof Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: w3cache.* / *.2-0.pl 07.06.05, 16:08
      Jako profesor na turystyce międzynarodowej spotkałem najgorszy zestaw studentów
      w całej swojej karierze. Około trzy razy gorszy niż np. na handlu zagranicznym
      w tej samej szkole. A porównania z grupami studentów, z którymi miałem do
      czynienia na innych uczelniach w ogóle nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka